Tékozló Homár

Azért vannak a jó barátok...

2014.06.25. 10:01 | Homár Hilda | komment

deli_pu.JPG

Olvasónk rutinos utazó, hétfő este mégis kifogott rajta a MÁV, és csak majd egy órás a Déliben bemutatott téblábolás után jött rá a megoldásra - na nem az utastájékoztatásnak, hanem a barátainak köszönhetően. Kiváncsian várjuk a MÁV reakcióját.

 

Tegnap esti életkép a Déli pályaudvarról.

 

17:35

Ember tömeg álldogál a 3 táblás kijelző előtt, lesik mikor indul – végre – a vonatuk. A számok szerint a listázott járatok fele késik, a késést jelző rubrikában 20p, 25p, 60p feliratok láthatóak. Szemmel láthatóan, és pár perc alatt realizálhatóan a balatoni, ill. székesfehérvári vonal áll – a helyzetbe kívülről csöppenő új arc a tömegben erre a következtetésre jut. A komáromi  vonalra kiírt, menetrend szerint 17:50-kor induló személyvonat esetében ugyanis nincsen feltüntetve késés – igaz, nincs még kiírva, mely vágányról indul majd, holott a az indulás közeledtét jelző zöld villogó már ég előtte a sor elején.

 

17:42

Növekvő ember tömeg álldogál a kijelzők előtt. Nyári hőség, a rengeteg betonfelület többszörösen adja ezt vissza, fellendül a büfések, fagyi, ropi és hűtött ásványvíz forgalma. A komáromi vonalra kiírt, 17:50-kor induló személyvonathoz továbbra sincs vágányszám kiírva, késést sem jelez a tábla. A jól látható régiót érintő késések miatt rostokoló vonatok neve mellett szép lassan, de kitartóan lépkednek fölfele a késések időtartamát jelző számok, begyűlnek szépen ezek a járatok az „Induló vonatok” című tábla elejére. Miután a 17:20-kor indult komáromi vonalon közlekedő személyvonat már nem szerepel itt, a késések miatt összezsúfolódott korábbi vonatok között, az arra várakozó emberek bizakodnak: az biztosan elment már rendben (ha pár perc késéssel is), tehát megy majd a 17:50-kor induló is.

Eközben az „Érkező vonatok” című kijelzőn ott szerepel a vonat, ami 17:39-or kell, hogy beérkezzen Komáromból és fordul vissza majd ugyanarra a már említett 17:50 időpontban. Gyanús módon emellett a járat mellett sincs feltüntetve vágányszám, hiába lesik a rutinos utazók – hiszen ahova az beérkezik, onnan fog indulni is vissza. Villogó zöld lámpás pár jelzi, hogy a vonat beérkezett, de nem tudni hova – nincs kiírva.

 

17:50

Exponenciálisan növekvő embertömeg a kijelzők előtt, feszült szülők, megfáradt, munkahelyről érkező emberek, akik haza tartanának a családjukhoz. A 17:50-kor, tehát mesénk aktuális időpillanatában elindítandó komáromi személyvonat esetében a helyzet változatlan. A kijelző releváns sora előtt villog a zöld lámpás párosa: a szerelvény hamarosan indul. Vágányszám sehol.

 

18:15

Növekvő feszültség és tömeg közepette főhősünk számára egy telefonbeszélgetés segítségével kiderül: reggel(!) félnyolc óta felsővezeték szakadás miatt akadozik a Déli pályaudvar forgalma.

 

18:17

A 17:50-re kiírt komáromi személyvonatnak lassan fél órája el kellett volna indulnia, azonban a járatról szóló 2 sor (az Induló és Érkező oldalon) a kijelzőn változatlan. Mindjárt beérkezik és indul is vissza, de nem tudni melyik vágányról. 18:20-kor már a következő járat indul ugyanerre, ott a helyzet – a pár percen belüli indulást jelentő zölden villogó lámpás párt leszámítva – ugyanaz. Vágányszám és késésre vonatkozó információ nélkül szerepel.

 

18:18

Feláramló embertömeg a metróból, lassan megtelik a Déli pályaudvar menetrend táblája előtti tér, már a peronokhoz nyúlik el a vége. Főhősünk számára ismét egy telefonbeszélgetés nyújt információt: a délelőtti és délután csúcsforgalomban fél óránként közlekedő komáromi vonal szerelvényei kora délután óta nem érkeznek be a Déli pályaudvarra, azok mindössze a Kelenföldi pályaudvarig közlekednek és onnan is kerülnek indításra a visszafele útra.

 

18:19

Főhősünk hóna alá csapja a laptop táskáját és szalad. Szalad az egy perc múlva Pusztaszabolcs felé – ténylegesen – induló járathoz, hiszen tudja: azzal sikeresen eljut Kelenföldig, ahol minden további erőfeszítés nélkül (amennyiben a plusz 1-1 lépcsőzést nem számítjuk annak) fel tud szállni az onnan indításra kerülő komáromi szerelvényre, és hazajut.

 

A fenti mese szép. Szép és tanulságos, amivel a főszereplőjének mindössze olyan problémája van, hogy az évente 250.000,- HUF értékben megvásárolt bérlete mellett tegnap szanaszét szívatta a MÁV. Semmiféle tájékoztatás nem volt kiírva, és azalatt az egy óra alatt bemondva sem a Déli pályaudvaron arról, hogy a fél óránként több száz/ezer embert a Budapest és Győr közti kibővített agglomerációs vonalon szállító vonatok nem érkeznek be menetrend szerint a Déli pályaudvarra, hanem csak a Kelenföldi pályaudvarig.

Nagyságrendileg kétezer embert szívattak teljesen cél- és értelem nélkül azzal, hogy a Déli pályaudvaron várakoztatták a semmire, ahelyett, hogy kedvesen felhívták volna a figyelmet rá: amennyiben az egyébként a pályaudvart kb. 5-8 percenként elhagyó bármelyik vonattal elmennének a következő megállóig, a Kelenföldi pályaudvarig, vígan hazajutnának az onnan a menetrendnek megfelelő időpontban induló vonataikkal.

 

Kinek volt ez jó? Kinek a figyelmetlensége? Kinek kellett volna ezzel törődni? Hány embert napját tették ezzel tönkre direkt és járulékos módon? Nagyon sokét.

 

Felháborító.

 

És nincs felelős.

 

Üdvözlettel,

M. Mária

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serivor 2014.06.25. 10:43:43

@atörökk: derpegés?!?!?! van ilyen szó? mit jelent?

Manyecska 2014.06.25. 10:54:17

@atörökk: Rejtélyes módon érinti a Déli-pu.forgalmát is..:):D@atpijkamo: szoríccsa meg a párod, haggyál:D

EvilHedgehog 2014.06.25. 10:54:40

A Déli pályaudvar egy zsákutca állomás. Kelenföldből csináljanak pályaudvart a Déli területét akkor el lehet mutyizni. a 2-es metrót meg hozzák ki felszínen kelenföldig.. és akkor mindenki boldog..

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.06.25. 10:55:45

Nem értem a posztolót. A MÁV jobban teljesít, ezek meg holmi késések miatt hisztiznek. Tiszta gáz.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.06.25. 11:20:45

monnyuk azt tényleg elmagyarázhatná valaki nekem, hogy mi a búbánatos retkes faszér nem lehet tudni előre, hogy melyik vágányrul fog indulni az a szájbabacott vonat. két perc múlva indul az a fos, de nem lehet tudni, hogy honnan?? he?? oszt ha végül kiírják, akkor rohanjon a nép egymást letaposva mer esetleg a pályaudvar másik végéből indul az a vonatnak csúfolt fostalicska. aki nem tud szaladni mer mondjuk féllábú, tolókocsis vagy olyan marha, hogy három kisgyerekkel akar utazni, az meg vessen magára oszt mennyen inkább taxival, hátnemhátde. ilyen az egész világon nincs, csak nálunk, szerintem még a pápuáknál is tudják legalább egy héttel előtte. javaslatom: fölszántani oszt sóval bevetni a helyét.

Metamorfi 2014.06.25. 11:26:33

Egy kellemes komment a Magyar Államvasutak kapcsán:

"A MAV csak terepasztalozás 1-2 embernek, amiben az utasok megtűrt zavaró tényezők. Menetrend is azért van, hogy legyen mihez késni."

Manyecska 2014.06.25. 11:27:03

Mondjuk, ott van összvissz 9 vágány, a távolsági vonatok mega helyköziek /:P/ azoknak az elejére is ilyen modernes táblácskákon kijelzi hová megy..

AtiSnatch 2014.06.25. 11:30:56

@Metamorfi: 5 ellenség az megvan?

@dr. phil. Sün‼ ツ: és milyen igaza van :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.06.25. 11:32:06

@Manyecska: basszus, bárhol a világon egyszerűen lehet onlájn jegyet venni három hónappal előre is, oszt már a vásárláskor ki van írva a weboldalon, hogy három hónap múlva melyik vágányról fog indulni a vonat. un grand miracle!

viszont a szegedi restibe vásárolt sajtos szennvics kicsit pálott íze semmihez se fogható.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.06.25. 11:34:01

Megint Állunk Vazzeg!
Nektek nem tűnz fel, hogy mostanában "a biztosítóberendezés meghibásodása" helyett "felsővezeték-szakadás" miatt nem járnak a vonatok? Csak nem fémlelőhellyé vált a felsővezeték is? Azt nem hiszem, hogy a feszítő betonkorongok lettek kapósak, bár nem lehet tudni.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.06.25. 11:34:25

@dr. phil. Sün‼ ツ: há micsinájjjak, ezen az egy dolgon mindég fölbaszom magam, mer nem értem, hogy miért olyan nehéz ezt normálisan működtetni. ha a mongoloknak is sikerül, akkor nem lehet olyan bonyolult.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.06.25. 11:36:28

@sugargiraffusplumps.:
Csillapoggyá le, nem fogod megváltani a világot uccse!44!
Igyá egy szörpöt inkább!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.06.25. 11:37:07

@Manyecska: "információs bódé a kijelző mögött"

Akkor azt mondja be a hangosbemondó, hogy nem mond be semmit, nézzék mennyen mindenki az információs bódéhoz! Honnan tudja, hogy van elhallgatott infó.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.06.25. 11:39:46

@dr. phil. Sün‼ ツ: az bisztos, bár meg se érdemeli a megváltást!

majd este szörpölök, már betáraztunk két hatos pakkot a hüttőbe! :D

Manyecska 2014.06.25. 11:45:12

@atpijkamo: Ácsi! /ahogy a szerelmem mondaná/..mindent ÉN sem tudhatok!:)
De az buli lenne, feldönteni a bódét:DD páran megindulnak.
Nem értem énse ezt.

Manyecska 2014.06.25. 11:50:36

@atpijkamo: :)))))))) hát, igen.@sugargiraffusplumps.: nem védem én a mávtot, de waffenhilda köv.posztja a hajókról fog szólni, és utána tényleg mehetünk Kirgizisztánba:D:O....

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.06.25. 11:53:01

@Manyecska: hilda az új kedvencem, felőlem írhat papírhajókrul is!

neet 2014.06.25. 11:57:54

@sugargiraffusplumps.: Ezt egy picit most majdnem magamra vettem: "vagy olyan marha, hogy három kisgyerekkel akar " nem, mávval nem akarok. Bár tény, h előző életemben milliószor mávoztam, sőt, még diszkretizáltam is egyeskével, de erre az életre is elegendő volt, úh tőlem szánthatod, sózhatod, sőt, adok is sót hozzá. Bár ha télen a jeget se szabad már sózni, sztem ezért is orrolni fognak...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.06.25. 12:01:46

@sugargiraffusplumps.:
Hatosával iszod a szörpöt?
Te aztán tucc élni!!4!!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.06.25. 12:07:52

@neet: utólért a kismamidepi? annemjó. tschimota jól van?

@dr. phil. Sün‼ ツ: lassan ki kéne dopni az üres üvegeket, mer a fijam mán furcsán néz, televan a pult üresüveggel :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.06.25. 12:08:53

A nácigány még nincs itt? Elment leadni a felsővezetéket?

neet 2014.06.25. 12:09:38

@sugargiraffusplumps.: áh, nincsen nekem erre időm... éjjel a mini üvölt, nappal meg én a 2 "naggyal". De kösz a kérdést, alakulunk. :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.06.25. 12:11:15

@sugargiraffusplumps.:
Hát az italozó életmódnak van egy ilyen hátránya, az mán tény!

Atörökk 2014.06.25. 12:12:27

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Ezér' van asz, hogy a finomgyabb úri népek hordóbul isznak, mánis kevesebb a göngyöleg!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.06.25. 12:16:25

@neet: ááá, nem ér annyit az egész, hogy üvölcsél velük :) kaccsold be nekik a minimaxot, egy-egy tábla csoki nekik oszt csennvan mindjárt egy órára. te meg addig alszol egyet!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.06.25. 12:16:36

@sugargiraffusplumps.: Mer' az állami támogatás úgyis jön, a pénzcsap üzemel, akkor minek foglalkozzanak az utasokkal.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.06.25. 12:19:32

@atörökk:
Ja.
Mongyuk a vödör is szerepet jáccik egyes körökbe!

Manyecska 2014.06.25. 12:23:13

@neet: :)) képzeld uezt három kamaszfiúval. Brrrr. Megse hallják. Írni fogok nekik levelet..:D

CsakMintTe 2014.06.25. 12:38:06

...Ééés igen: 18:18-kor végre sikerült egy szóba írnia az embertömeget! Nos, akkor most már kicsit több kedvvel olvasok tovább.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.06.25. 12:44:58

@Kitalátor (másként) gondolkodó: "a feszítő betonkorongok lettek kapósak"

Szerintem az. Don Corleone kifogyott a betonkockákból.

Ha a politikusainkat szeretné lehorgonyozni, ingyér vinnék neki egy tucatot.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.06.25. 12:46:10

@CsakMintTe: "több kedvvel olvasok tovább."

Azért ne siesd el! A végső poén nem lesz egálban a belefektetett energiáddal.

Manyecska 2014.06.25. 12:46:39

@Kitalátor (másként) gondolkodó: dehogynem, pont ezt mondtam én is nemrég:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.06.25. 12:47:31

en eger -bp es eger-szilvasvarad viszonylatban MAV-oztam
nem volt veluk gond
mondjuk nekem nem gyorsvonat , ami megall vagy 7 helyen, de pontos volt

bezzeg a NJ-zurich kesett masfelorat, hogy lekessem a zurich-budapestet
viszont ezek a svajciak nem szarral gurigaznak, a lufthansa, meg a United gepei sincsenek a poros nyomukban

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.06.25. 12:48:22

@neet: "éjjel a mini üvölt, nappal meg én a 2 "naggyal"."

:)) Imádlak! Meséjj részeltesebben!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.06.25. 12:50:07

@hagyma:
Montam én mindig, hogy svejci cuccba több az anyag!4!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.06.25. 12:58:48

@dr. phil. Sün‼ ツ: naggyon jok a swissairos gepek
kenyelmes nagy, super kiszolgalas, "jo" kaja, ingyen sor, taviranyitos tv
csak ne kesett volna masfelorat, igy kerulnom kellett munchen fele
a Uniteden meg 8 dollar egy kisdobozos sor
szoval a svejciek is tudnak kesni, csak ennyit
na tegnap meg csikagoban minden kesett
a 7 gepbol egy nem kesett, legalabb egy orat

Atörökk 2014.06.25. 13:07:17

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Az is kell. Merugye output is van.

AtiSnatch 2014.06.25. 13:29:57

@Manyecska: nem tudok ilyen jól videót vágni... :/ :D

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.06.25. 13:45:34

" 8 dollar egy kisdobozos sor"
Ajándék vaníliafagyival.

AtiSnatch 2014.06.25. 13:49:16

@atörökk: 2x!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!44!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4!4

Atörökk 2014.06.25. 13:58:27

Osztán nyomtató vót-e a pályudvaron???

AtiSnatch 2014.06.25. 14:03:17

@atörökk: minek? kinyomtatni a kupont?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.06.25. 14:03:49

@agresszív kismalac: nem volt, de voltak sutik
Mary kapta az en reszemet is

Atörökk 2014.06.25. 14:07:00

@AtiSnatch:
Igen. Meg a Zorinzsvéjz beszállókártyát.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.06.25. 14:15:52

ezt a beszallo0kartyat nem igazan ertem
elso helyen becsekkoltam - asheville - csomag ment budapestre, egy ilyen automataba bedugtam az utlevelemet es kinyomtatott 6 beszallokartyat, oszt jonapot
visszafele detto

AtiSnatch 2014.06.25. 14:25:01

@atörökk: meg a vadászengedélyt! :D

Atörökk 2014.06.25. 14:27:06

@AtiSnatch:
Aszt nem kell, posztolóknál az default :D

2014.06.25. 14:31:48

@Darth Revan: A posztolo valószinüleg járt nyugaton ahol BEMONDJÁK ÉS KIIS IRJÁK HOGY KÉSÉS VAN ÉS MIÉRT VAN KÉSÉS

2014.06.25. 14:35:40

Nem tudom mikor nekünk 2006 nyarán ellopták pont a Déli pályaudvarnál a felsővezetéket (nyilván Balatoni rövid hétvége előtt egyértelműű) nos ez egy csoda ami ott volt 40 fok légkondi és ablak nélküli máv szerelények na ott bemondták hogy öt perc mulva indulunk kb két orán keresztül addigra mindent leizzadtunk és én is azért usztam meg a gruppent mert átmenekültem a (sokszor szidott viszont ablakkal rendelkező ) az utasellátoba ahol tuléltem az utazás másik felét pedig csak óriási Budapest-Földvár távot tettem meg.

2014.06.25. 14:36:57

@ColT: a pályaudvartol kb három percre van egy olcso nyomtatos a villamosmegállotol jobbra ha aktuális :D de a BUD-LISZTferihegytől nem éri meg ide átkuszni

Atörökk 2014.06.25. 14:38:34

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Kúrállyák a záramellátását, malyd utána!!4!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.06.25. 14:47:25

@dr. phil. Sün‼ ツ: romlott tejszint kapott a Mccoffee-jaba, es lekopte vele az I-podot
hat igy tortent
holnap lesz posztolva

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.06.25. 14:56:04

@atörökk:
Na, akkó most rend lesz, és fegyelem!44!

@hagyma:
Aszittem, áthajtott rajta traktorral!

CsakMintTe 2014.06.25. 15:00:54

@atpijkamo: Á, poént nem is vártam :)

Egyébiránt az én időmben (25-30 éve) a trolinál volt divat akár hetente a felsővezeték-szakadás, én meg azzal jártam suliba, és igen sokszor vesztegeltem a Városliget mellett az első órára való pontos beérés helyett. És nem volt ám utastájékoztató meg Futár meg Homár meg mitököm, csak a rezignált sofőr, de többnyire ő se tudta megmondani, hogy öt vagy huszonöt perc múlva megyünk tovább. Egyszer még toltam is a trolit!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.06.25. 15:04:26

@dr. phil. Sün‼ ツ: az utana kovetkezett, ne lodd le a pojent!!!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.06.25. 15:07:45

@sugargiraffusplumps.:
ááááá, ennyi bötü nem fér az agyamba eccerre!44!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.06.25. 15:15:01

@dr. phil. Sün‼ ツ: @háromlábúbogár:

pedig vicces és tanulságos kis írás. már annak aki szereti kafkát, pölö. :D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.06.25. 15:34:07

Futás kötsögök elsőzni!

És aki először meg meri ismételni hosszú ível a szervizt, azt meg is baszom.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.06.25. 15:38:05

@agresszív kismalac: Analfabéta bértollnok droidok gyülekezete a Zindex. Nem tudnak helyesen írni, nem tudnak gépelni, szarul illesztenek be képeket, szarul fordítanak, meg se értik az eredeti cikket, hazug kattintásnövelő címeket adnak a cikkekhez, .... áááááh....

Ti nem lennétek, régen leléptem volna.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.06.25. 15:45:01

@atpijkamo: picsafüst ez kérlexépen. ez legyen a legnagyobb bajod életedben.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.06.25. 15:46:56

@sugargiraffusplumps.: "picsafüst"

Az egész országban ez az igénytelenség az elfogadott. Vedd például az origót, az is nagyon indexesedik.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.06.25. 15:55:20

@atpijkamo: nem mondom, hogy tapsolni kell nekik mer tényleg nem szíp dolog így telibeszarni a médiákok felelősségét. de sajnos ez még mindig csak a nyolcezredik dolog a javítandó dolgok listáján, így majd ha rákerül a sor akkor foglalkozok vele mélyrehatóbban es.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.06.25. 15:57:21

@sugargiraffusplumps.: :)) Oké. Amíg az előttevaló háromszázezret elintézed, nem baj, ha nem állok féllábon?

Aureliano Buendía 2014.06.25. 17:10:47

@atpijkamo: jó, ehhez kell némi talpraesettség, ahogy látom Inkább menjen gyalog.

Manci néni, a szomszéd 2014.06.25. 17:21:32

Drágáim, a MÁV 40%-al emelte a jegyárait. Nem kell sok idő, mire bevezetik a beszállókártyát. Amit vagy kinyomtatsz otthon előre, vagy felárat fizetsz a kalauznak. Hamarosan bevezetik a poggyászmérő kalitkákat is, amiknek naponta fog változni a mérete (magyarul minden nap egy centivel kisebb lesz), de ezt nem fogják leírni nektek a weblapjukon, nehogy már tudjátok, mennyi a napi limit. A túlméretes csomagokért pedig ismét felárat fog szedni a kalauz, aki 140 kilós és 2 méter magas, majdnem mint az én férjem, aki reggelire megeszi majd ezeket. És ezek a kalauzok szépen, sorban le fogják rugdosni az embereket a vonatról, akik nem hajlandóak fizetni, aki csak ki meri nyitni a száját, aki csak csúnyán néz rájuk.

Darth Revan 2014.06.25. 17:23:02

@Bellocska:
A posztolo fossa a szot es ez megoli a sztorit.

Eleg lett volna annyit irbi, hogy tobb szazan varakoztak minden info nelkul, mert a MAV szarik az utasokra.

neet 2014.06.25. 17:26:11

@sugargiraffusplumps.: üvöltés segít az agyérgörcs vagy sztrók vagy mi ellen.
Tv nincs, dvd van, az a 2.5-st mondjuk 10 teljes percre le is köti.

@Manyecska: most olvastam a dackorszakba beleásva magam, hogy a kamaszkor sokkal rosszabb lesz. De ennél lej(j)ebb sztem nincs, mint a 2.5 éves kor. :o
Bár majd térjünk erre vissza, amikor a 3 csajszi lesz kamasz, sztem kiugrok az ablakon így előre is.

@atpijkamo: jahajj, én is téged! :) Így hormonálisan megnyekkentve jól tud esni az ilyesmi.
És a 2 órás alvásokra már nem tudok panaszkodni, hehe, mert már csak egyszer ébredünk fel fél órára, minikölök meg össz egy hós, úh befoghatom, tudom. (De az előző pár hét kissé megviselt, nem szépítem, és még a Vakáció! is beba... kitört, szal...) De már sokkal rózsaszínesebb az life! :-)

Hitler télleg nemalvással kínozta ügyfeleit? A dög! Ennél durvábbat sztem Dzsek Bajer se tudna!

Artech 2014.06.25. 23:22:11

@atpijkamo: szerinted, te gyökér...

joska61 2014.06.26. 10:51:57

Kár volt erre a sztorira ennyi szót fosni.

Jegkoko 2014.06.26. 21:18:10

Inkább arról kéne írni, hogy hogyan lehetséges egy pár hónapja átadott vonalon a folyamatos biztosítóberendezéses hiba.

Csigorin 2014.07.01. 14:36:42

Aki oldalakba szedve irja le azt, amit harom mondatban is lehet, az egyeb gaztettekre is kepes.

ahanem01 2014.07.30. 14:07:31

Áprilisban mindenki jelezte szavazatával, hogy minden rendben. Nem értem, mi a gond?!
süti beállítások módosítása