Tékozló Homár

Akasztják a hóhért: posztol a webshopos

2014.08.01. 13:25 | Homár Hilda | 1021 komment

Úgy tűnik, Akasztják a hóhért rovatunk megszületése elemi erővel szabadította fel a szolgáltató szektor dolgozóiban az évek alatt felgyülemlett frusztrációt. Rövid időn belül ez a harmadik pult mögül érkező levelünk. A másik kettőhöz hasonlóan ez is kicsit pikírt és kioktató, ami emberes öngól, hiszen épp a pökhendi hozzáállás az egyik, ami miatt a "sötét oldal" állandóan ostorozza a konzumáló népet. Szóval barátságosabb hangvétel mellett eggyel nehezebb lenne egy dacos kabbeköcsöggel elintézni az ügyet. De ettől függetlenül tök hasznos mindnyájunk épülésére néha belenézni a tükörbe.

Kedves Tékozló Homár, 
örömmel olvasom, hogy végre teret kap a sötét oldal is a blogon. Én már korábban bepróbálkoztam, de akkor nem jelent meg a poszt. Ha érdemesnek találod, közöld le kérlek.

A tisztelt vásárlók nem biztos, hogy tisztában vannak bizonyos dolgokkal a netes vásárlásokkal kapcsolatban – bár viszonylag kevés netes vásárlásra panaszkodó poszttal találkozni itt. Ami jó!

Gyakran nem a bolt a hunyó a problémás esetekben. Sok esetben saját maguknak köszönhetik a vásárlók, hogy kellemetlenségük adódik a vásárlás során. Van szerencsém pár éve ügyfélszolgálatos kollégák vezetőjeként dolgozni egy webshopnál, ami különféle termékekkel kereskedik (több országot is kiszolgálunk). A kollégák tapasztalatai és saját tapasztalatok/emlékek alapján kérem olvassák el a tisztelt vásárlók, hogy milyen hibákat követnek el, amik aztán a problémák forrásai lehetnek. Kis odafigyeléssel bökkenő- és panaszmentessé tehető a vásárlás.

Egyszerűbb lenne mind az ügyfél, mind az ügyfélszolgálatos élete, ha nem lenne ügyfél…

...aki azt hiszi, hogy a bolt gyártja a terméket, és minden egyes terméket ki is próbál minden alkalmazott. Szerinte a bolt nem adhat el hibás terméket. Az meg sem fordul a fejében, hogy beérkezik az áru a raktárra és az gyári hibás, amiről persze a kereskedőnek fogalma nincs. A vásárló meg van róla győződve, hogy direkt az ő megrendelésére várt csak a bolt, hogy kiküldje neki a hibás darabot. Aztán reklamál, hogy miért nem próbálta azt ki az eladó! Viszont ha bontott, kipróbált terméket kapna, akkor rögtön azzal támadna, hogy nem új, hanem használt darabot adott el neki a kereskedő.

...aki azt hiszi, hogy a nagy "O" ugyanaz, mint a nulla és/vagy fordítva.

...aki elírja a regisztrációkor az email/számlázási/kézbesítési címét és/vagy a telefonszámát.

...aki azt hiszi, csak ő ír az ügyfélszolgálatnak, és az emailt chatként használja – értsd egy email egy szó, jó esetben akár egy egész mondat. Persze nem hagyja meg a válaszban a levelezés előzményeit, hanem minden választ új levélként küld. Természetesen minden levelét fontosnak jelöli. Higgye el a kedves vásárló a több száz levél közül nem fogja előnyben részesíteni a választ adó kolléga azt a levelet - sőt!

...aki azt hiszi, hogy jó ötlet az egész email szövegét a tárgyba beírni, mert azt rögtön látja, aki olvassa.

...aki név nélkül érdeklődik megrendelés felől, aminek a számát természetesen nem tudja, és olyan email címről teszi ezt, amit nem használt a megrendelés leadásakor.

...aki az elfelejtett jelszó helyett nem kér újat, hanem inkább regisztrál egy új email címről, majd egy korábban a másik email címhez tartozó megrendelésre hivatkozik és/vagy minden megrendelést új regisztrációról ad le.

...aki azt hiszi csak az ő megrendelése létezik. Felhívja az ügyfélszolgálatot, nem köszön, nem mutatkozik be, eszik telefonhívás közben és érdeklődik, hogy mi van a megrendelésével. A kérdésre, hogy mi annak a száma, elmondja, hogy mit rendelt. Az ismételt kérdésre, hogy mi a megrendelés száma, újra elmondja mit rendelt, és azt is hova, csak most már hangosabban. Majd az újabb kérdésre felfogja mit kérdez tőle szerencsétlen kolléga, és visszakérdez, hogy ő azt honnan tudná?! Sokadik kérdésre talán elmondja a nevét, és előkerül a megrendelés is.

...aki rejtett számról hív, és várja, hogy a foglalt kollégák hívják vissza.

...aki munkaidő után, főleg este 10 után, reggel hat előtt vagy vasárnap délben próbálja meg elérni a kollégákat.

...aki azt hiszi, hogy az automatikus, a rendszer által küldött értesítések azonnal törölhetők, mert abban úgyis csak olyan hülyeségek vannak, mint a megrendelés száma, ami alapján azonosítható, miről van szó, ha esetleg kérdésre kerül sor, vagy mint a megrendelt termék elérhetőségével kapcsolatos információk, a raktárra érkezés várható dátuma, esetleg kiszállítással kapcsolatos információk.

...akinem olvas, sem termékleírást, sem gyakran ismételt kérdéseket, sem felhasználási feltételeket, mert mindent tud.

...aki nem hiszi, hanem meg van róla győződve, hogy ő ügyvéd, aki a fogyasztóvédelemre szakosodott. Higgye el egy ügyfélszolgálati munkatárs kis túlzással egy nap több problémás esettel találkozik, mint egy átlagos vásárló egy évtized alatt. Felesleges fenyegetőzni. Nem tudja megijeszteni az ügyfélszolgálatost egy levél vagy telefonhívás amiben a fogyasztóvédelemmel fenyeget.

...aki azt hiszi, a futár csak neki visz csomagot, sokallja az általános kézbesítési díjat, de szeretné meghatározni a kézbesítés pontos idejét legalább fél órás pontossággal és/vagy reggeli kézbesítést kér, hogy ő legyen az első, még munkaidő előtt, vagy inkább este nyolc körülit, mert akkor már otthon tudja fogadni a futárt. Nekik súgnék, a futárnak is van munkaideje.

...aki megkérdezi, hogy nem lehetne-e kivételt tenni? Pláne ha reklamációról van szó, és tisztában van vele, hogy nem jogos a reklamáció, valahol be is vallja, hogy hülye volt. Ilyen esetekben a válasz nem. Nem lehet kivételt tenni. Vagy kérdezzen vissza a kolléga is, hogy bár valóban hibás a termék, de nem lehetne kivételt tenni, és nem egy újat küldünk helyette, hanem kivételesen visszaadjuk a rosszat?

...aki megpróbál alkudni az árból, vagy a szállítási díjból. A webshop nem piac, a feltüntetett árak a mindenkor érvényesek. Nem tetszik az ár? Más kereskedőt kell keresni.

...aki azt hiszi, hogy a második megrendelésnél – amit egy évvel később ad le - már törzsvásárló, és bár nincs törzsvásárlói program, de vele tegyen a bolt kivételt. Nincs kivételezés.

...aki azt hiszi, hogy annak ellenére, hogy nincs bizonyos értékhatár felett díjmentes kézbesítés, mégis rákérdez. Mert ugye nem olvas GYIK – et. Higgye el, szerinte nagy csak az összeg, amit el szeretne költeni a boltban. Ezzel nem lenézni szeretném a kisebb értékben vásárlókat, de az ügyfélszolgálatos kollégáknak, illetve a bolt szemszögéből nem biztos, hogy nagy az összeg. Érdekes módon a valóban nagy összegben vásárlóknak ez eszébe sem jut.

...aki azt hiszi, hogy a reklamálni kívánt terméket a bolt el kell szállítsa tőle, természetesen a bolt költségére. Szerinte a bolt javíttassa azt meg, majd küldje is vissza neki, saját (bolt) költségére. Nem a bolt érdeke, hogy a termék eljusson reklamációra. Igaz, költséggel jár a visszaküldés, amit viselnie kell valakinek - a reklamáló félnek az oda utat, a boltnak a visszautat. A klasszikus boltból is rohan a kereskedő a címre, hogy elhozhassa a reklamálni kívánt terméket a vásárlótól? Oda ugye visszaviszi a vásárló, de csak azért mert nem szembesül a költségekkel olyan egyértelműen mint postai/futár általi küldéskor, mert a kocsit már úgyis megtankolta, a bérletet már úgyis megvette.

...aki azt hiszi, hogy a bolt bemondásra kicseréli a hibásnak vélt terméket. Ideális esetben cserecsomaggal. Ő csak szól, és a bolt máris küld egy új darabot, a futár pedig elhozza tőle a hibásnak vélt terméket. Ami persze sokszor nem is hibás.

...aki a kézbesítés napján jön rá, hogy rossz kézbesítési címet és/vagy telefonszámot adott meg. Számára ez a kiszállítást igazoló emailből derül ki, ami akkor kerül általában kiküldésre, amikor már nem lehet módosítani az adatokon. Utána elvárja, hogy a bolt ügyfélszolgálata hívja a futárok ügyfélszolgálatát (amit nehéz elérni a hasonlóan ügyes, problémamentes ügyfelek miatt), hogy módosítsa az általa elírt adatokat. Persze addig a bolt többi ügyfelével ne foglalkozzon a kolléga.

...aki úgy gondolja, jó ötlet szórakozásból rendelni, majd nem átvenni a csomagot. Ha ártani szeretne a boltnak, ez jó lehetőség. Ezzel ugyanis nettó, vegytiszta veszteséget termel, hiszen a bolt anélkül, hogy eladna valamit, kifizet két szállítási költséget. Ha hiszi a kedves vásárló, ha nem, a bolt fizeti ezeket az utakat is a futárszolgálatnak.

...aki nem biztos benne, hogy sikerült lezárnia a megrendelést, mert a visszaigazolást nem olvassa – vagy olvasná, de elírta a regisztrációkor az email címét, ezért biztos, ami biztos lead még - jó esetben csak egy további – megrendelést ugyanarra a termékre, vagy inkább még kettőt. Ha ezt sikerül időben megfelelően elhúzva megtennie, akkor lehet, hogy az automata egyenként lezárja a megrendeléseket, ki is küldi azokat. Az ilyen ügyfél aztán reklamál, hogy ő csak egyet szeretett volna, és a bolt miért küld neki többet?! Extra haszon reményében? Nem, ez megint nettó veszteség a szállításon a boltnak.

...aki az ár összehasonlító portálnak küldözget levelet a webshopban leadott megrendeléssel, a reklamációval, bármivel kapcsolatban, amire ők nem tudhatják a választ.

...aki más oldalon olvasott feltételekre hivatkozva reklamál, mások által nyújtott szolgáltatások, kedvezmények, feltétetlek érvényesítését követeli.

Üdvözlettel, keruka

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 13:38:21

"gyári hibás, amiről persze a kereskedőnek fogalma nincs."

Ne forgalmazzon a bolt olyan terméket, amiből sorozatok gyári hibásak.

"nem hagyja meg a válaszban a levelezés előzményeit, hanem minden választ új levélként küld."

Ha az ilyen hülye ügyfél problémát okoz, akkor szar a bolt problemticket rendszere. Ha van egyáltalán. Talán nem elég egy árva csavarhúzóval és egy géméles ímél címmel felszerelkezve boltot nyitni.

"ak inem olvas ... felhasználási feltételeket"

Egy ezerforintos kütyüért nem fogom elolvasni a háborúésbékét. Ne tegyenek meglepetéseket és rejtett aknákat az áeszefbe.

Manci néni, a szomszéd 2014.08.01. 13:38:56

Nos, drágáim én mindezt megértem amit a posztoló leírt, de nincs igaza. Mert

"Mindig a vásárló az első".

Attól, hogy webshop, még ugyanolyan kiszolgálásban kell részesíteni, mintha hagyományos boltban vásárolna. Értem ezalatt azt, hogy ha nincs tisztában valamivel, vagy elb.szott valamit, akkor "hívja az eladót", akinek kutya kötelessége segíteni a vásárlónak, ha elolvasta az áeszefet, ha nem.

A mai világban ugyanúgy meg kell becsülni minden vevőt, mint ahogy azt tették a szüleink, nagyszüleink korában.

Magyarul a vevőnek ki kell nyalni a seggét, ha szeretnéd, hogy holnap is nálad vásároljon.

Manyecska 2014.08.01. 13:46:15

LeninBlekk c.rovatunkat olvashattuk!:D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 13:47:16

keruka mennyen zabot hegyezni a tundrára. lépés íííndújj, egy, kettő!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 13:48:06

@Manci néni, a szomszéd: "a vevőnek ki kell nyalni a seggét"

És az hol van leírva, hogy a vevőnek segghülyének és arrogánsnak kell lennie? Mert 90%-ban ezt panaszolja a poszter. És elhiszem, hogy nagyrészt igaza van. Persze ő is pont csak a problémás esetekkel találkozik.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.01. 13:49:24

Telefonál az ügyfél az ügyfélszolgálatra:
- Jó napot, én vagyok az, biztos emlékeznek rám, 2 hónapja már telefonáltam.

Leadfoot 2014.08.01. 13:53:36

90%-ban teljesen jó poszt, és el tudom képzelni, miféle balfaszokkal találkozhatnak az ügyfélszolgálatosok.
Pár éve én is írtam egy ilyen "másik oldal" posztot, csak a pizzásokról (meg is jelent, aminek örültem).

Kár, hogy belerakta a maradék 10%-ot, ami finoman se vet jó fényt rá. Pl.:

"Higgye el a kedves vásárló a több száz levél közül nem fogja előnyben részesíteni a választ adó kolléga azt a levelet - sőt"

"Nem a bolt érdeke, hogy a termék eljusson reklamációra."

Már hogy a büdös istennyilába' ne lenne ez a bolt érdeke? Szerintem igenis érdekük, ha az általuk értékesített (potenciálisan) hibás terméket cseréljék/javítsák.
Az pedig, hogy egy meghibásodás nem az ő hibájuk, igencsak pitiáner érv. A vevő tőlük vásárolta, meccseljék le a gyártóval.

Pizzás hasonlattal: egyszer szállítottunk egy 60 centis pizzát egy ügyfélnek. Visszatelefonált, hogy brutál sós az egész, szinte ehetetlen. Egy üveg üdítővel megelégedtek volna. A főnök azzal utasította el a panaszt, hogy a pizza duplasajtos, és a sajt ilyen sós (amit ő vett saját kezűleg a Metróban - persze a legolcsóbb trappistát), nem tehet róla.

Amusing 2014.08.01. 13:55:37

@atpijkamo:
akkor nem szabad venni/forgalmazni semmit, mert mindenből van rossz, hibás példány :))
Ha neten vásárolsz, messze a lakhelyedről akkor sajna ezt bele kell kalkulálni. vagy le kell menni a legközelebbi boltba és megvenni ott 500 Ft-al drágábban. valamit valamiért

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 13:58:01

Hogyan kell az ügyfélszolgálatossal kiszúrni?

- az internetes rendelés leadása után fél perccel reklamáljunk, hogy miért nincs még úton az áru
- amikor kicsörög, tegyük le a kagylót, és menjünk el WC-re
- együnk hívás közben
- bömböltessük a rádiót
- tartsuk távol a fülünktől a kagylót, és minden kérésre válaszoljuk, hogy "he?"
- mindent ismételtessünk el; kétszer
- kérjük a főnököt
- a főnök főnökét
- sűrűn hivatkozzunk a pátbeli protekciónkra
- hivatkozzunk arra, hogy előző életünkben ügyfélszolgálatot vezettünk, és minden piszkor trükkjét ismerük
- amikor megoldást talál végre a problémánkra, kiáltsuk ki a a konyhába, hogy Manci, ez neked is jó lesz? kiabáljuk végig az egészet, és közöljük, hogy a Mancinak ez így nem lesz jó
- az egy fogpiszkálóból áló rendelésünket a telefonban egészítsük ki egy százelemű listval; minden elemre kérdezzünk rá, hogy mennyibe kerül, és van-e raktáron

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 13:59:25

@Amusing: Az ugye megvan, hogy van amikor előfordul egy sorozatban néhány rossz, és van amikor előfordul, hogy egy sorozatban van néhány jó. Mekkora különbség!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.01. 14:04:14

@Amusing: nem a NET-es vasarlassal van godn hanem alapjaiban a webshopokkal
megrendelsz toluk valamit, ok megrendelik valahonnan
elkuldik
es ha problemad van, a fenti litaniat elovasva lathatod, hogy naggyabol leszarjak
gyartotol, aruhazbol miert nem lehet rendelni?

Amusing 2014.08.01. 14:09:09

@hagyma:
nos azért mert a vásárló onnan rendeli ahol 10 Ft-al olcsóbb az adott cucc
ha van készleten vmi azt bizony tárolni kell és ami a legfontosabb, hogy pl a számtech cuccoknak folyamatosan változik az ára, és persze lefelé, mert mindig jönnek új dolgok. megvesz egy bolt egy vga kártyát 50-ért 2 hét múlva már csak 49-lesz, akkor meg adja el bukóba? Mert amennyiétr ő vette már nem fogják megvenni tőle, és talán keresni is akar, Te se hiszem, hogy unaloműzésből mész dolgozni nap, mint nap

Jokkura 2014.08.01. 14:09:10

Nekem csak egy bajom van ezzel a üsz-val:
bepróbálkozik a levélírással és bökkenőmentességet szeretne. :)

Sok igazságot ír, de egy bolt/webshop érdeke a vásárló kéréseinek(!,panaszainak a minél gyorsabb és pontosabb kiszolgálása.

Az e-amil előzmény csatolása nem hülyeség ,könnyebb "végigfutatni" a problémát,mintha állandóan ,esetleg napi több száz , levelet feltúrni.
De ezt is lehet kérni... ,akárcsak a rendelések és feltételeik egyszerű ,olvasható és rövid ismertetését

Kivételt és az átlagnál gyorsabb ügyinézést akkor kell/lehet ígérni, ha egyértelműen a bolt a hunyó

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 14:09:58

- térítsük meg az ügyfélszolgálatost a jehovatanúi hitre
- adjunk el neki üdülési jogot
- közöljük vele, hogy a konkurrens boltban minden olcsóbb, ingyenes a kiszállítás, és sokkal udvariasabbak
- kérjük meg, hogy olvassa fel a garanciális szabályokat; a végén kérdezzünk bele az első pontba
- fenyegetőzzünk, hogy a nagybátyánk a fogasztóvédelemnél portás

Amusing 2014.08.01. 14:10:27

@hagyma: De abba persze igazad, hogy egy nem változó sűrű cuccot illik készleten tartani. Kábelek, patronok hogy a számtechnál maradjak :)

Dr. Kix 2014.08.01. 14:15:54

Aláírhatta volna ez a remek boltos a levelét. Csak hogy tudjuk, honnan nem érdemes rendelni, mert pökhendi pöcsök viszik az ügyfélszolgálatot, akik alapból nézik hülyének a vevőt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.01. 14:19:40

@Amusing: nem vagyuok kepben az otthoni webaruhazak meretet illetoen, de ugy gondolom nem tul eros logisztikaval es keszletezessel rendelkeznek

en ha venni akarok valamit, mert kell, mert sokszor cask neten van /es igen, ertekhatar folott ingyenhozzak/ vagy egyszeruen olcsobb mint az aruhazban,akkor bejaratott aruhazakat keresek, wal mart, best buy target compusa stb.
vagy a gyarto honlapjat keresem, miutan kivalasztottem mit akarok
es het vegen is felveszik a telefont:)
de ha valaki a kalandokat keresi...jo, aprosagot mar vettem e-bayen is

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.01. 14:22:23

@Dr. Kix: eleg kevesen ertik meg, hogy vannak hulye ugyfelek vagy annak tunok, de akkoris a megoldasra kell torekedni nem a kioktatsra
/ezt cask ugy altalanossagban/

Hentes pékné módra 2014.08.01. 14:45:34

Mondjuk a webshopok nyalják meg a balherém, majd 400ezerért vásároltunk nemrég, és hozzácsapták a 990ft-os szállítási díjat. Tudom, ne fillérbaszóskodjak, de ez nem egy boltra érvényes, gyakorlatilag az ingyenes kiszállítás kezd eltűnni.

Manci néni, a szomszéd 2014.08.01. 14:55:41

@atpijkamo: Drágám, a segghülye, arongáns vevőre is mosolygunk, ugyanis tőle kapjuk a fizetésünket. Nem a főnökünktől, hanem a vevőtől.

Manyecska 2014.08.01. 14:57:27

@Jani haverja: szerintem meg a segghülye, arrogáns vevő húzódjon árnyékba, de leginkább annyába.!!..:D Azért mindennek van határa..

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 14:58:14

@Manci néni, a szomszéd: A segghülye, arongáns vevő menjen a konkurrenciához! Mindenki csak nyer vele. Az ilyen elveszi tíz simán csak problémás vevő számára fentartott erőforrásokat.

Manyecska 2014.08.01. 14:58:51

@atpijkamo: Gondolom a Kelemenanna is mosolyog a segghülye vevőire!:D

Black Hole 2014.08.01. 14:59:06

Ez má' a hétvégi?

Amúgy meg minek ekkora postot írni?
Vásárló írja le, hogy köcsög a boltos!
Boltos írja le, hogy köcsög a vásárló!
Aztán menjenek el a kocsmába inni, boruljanak össze, itt meg majd Igi elmondja, hogy mindkettő egy fasz!

Kell ennél szebb világ?

Manyecska 2014.08.01. 14:59:55

@atpijkamo: pontosan ezt mondtam múltkor, amíg egy problémás leidegel, tíz másik fordul ki a boltból!! Dugja a pénzét ahová gondolom, vagy szereti!!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 15:00:32

@Manyecska: Azmelyikaz? Amelyik elment megint kurvának? Kicsit lassú gondolkodású vagyok, mire megtanulom egy celeb nevét, már ki is ment a divatból.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.01. 15:01:47

@Manci néni, a szomszéd: a mosolygas meg nem seggnyalas
az alap
normalis, mosolygos eladot kerek, ha ott vasarolok, ha meg gondom van, akkor normalis problemakezelest es megoldast
arrogans vendegre nem mosolygunk hanem kibasszuk a boltbol
mar ha az arrogans ugyanazat jelenti a szotarunkban

Manyecska 2014.08.01. 15:02:49

@atpijkamo: az a szőkelúnya akit vaslapáttal vágtak szájba, úgy fest.:D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 15:04:54

@Manyecska: Az szerintem a Gerontológiai Mária. Te a féltonnás nagyŐ zsírmalacra gondolsz.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.08.01. 15:07:34

@Manyecska: Szerintem viszont Magyarország szolgáltatások színvonalában, főleg a bármifajta, (hülye, arrogáns, vagy éppen normális) vevők kezelésében a béka segge alatt van. Nem csak webshopban, minden szolgáltatásban! Úgy általában, tisztelet a kivételnek.

Írom ezt innen Albániából!

Troppauer_Hümér 2014.08.01. 15:07:38

Hm. Jó lenne tudni, hogy keruka melyik üzletnél működik, mert szeretném végigpróbálni az összes variációt.

Egy szopórollert rendelnék.

Manyecska 2014.08.01. 15:09:42

@atpijkamo: áá, a csalánszopogatós száj a divat..itt van egy rendelés előttem a megaledtől, ezek meg tegeződnek:) a megrendelésed jelszava:.. megrendelésed állapota:.. cuki. cukimuki.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.01. 15:10:08

Egy része valós probléma - pl. az írástudatlan idióták - de ezek csak egy része annak, amikor a bolt baszik az ügyfélre.
Az, hogy az ügyfelek hülyék, természetes állapot, ezen már ne akadjon fent a bolt - viszont a törvények vonatkoznak rájuk is. ÉS amíg azt nem tartják be, felőlem picsoghatnak a hülye ügyfeleken...

CsakMintTe 2014.08.01. 15:10:38

Miután én is ültem odaát, a sötét oldalon egy darabig, azt tudom mondani, hogy itt mindenkinek részben igaza van. Mert igen, a vevő az első, az ő hátsóját kell fényesre nyalni, viszont van olyan helyzet, amikor az ő hibájából nem lehet.

Ahol én dolgoztam (abroncs, felni, egyéb autós cucc webáruház és szerviz), ott mi elég szorosan voltunk fogva: aki hosszú távon nem tudta megőrizni - nem ritkán már repedező - mosolyát az ügyfelek felé, az repült. Ha az ipse már öt perce levegővétel nélkül káromkodott a fülesemben, mint egy kocsis, akkor is tűrni kellett. Max. utána kimentem az udvarra sikítani. Ráadásul a problémakezelésre is elég durván odafigyeltetett a vezetőség, a heti ügyeletes "problémásnak" lehetőség szerint a hete alatt üresre kellett pucolnia a listáját, nem adhatta át köv. hétre. Ja és persze azért is dádá járt, ha az ügyfélszolgálati idő kezdete után vagy vége előtt akár 1 perccel is kiléptél a rendszerből: a vevőnek el kell érnie az üfszolgot a weboldalon feltüntetett időben (7-19h) akkor is, ha a fejed tetejére állsz.

De. Azért a posztoló listájából elég sok tételre ráismerek, tehát van az a helyzet, amikor egyszerűen tehetetlen vagy az ügyfél a) arroganciájával b) ostobaságával szemben. Amikor ötödször mondod neki a legbájosabb hangodon, hogy az az abroncsméret nem lesz jó arra az autóra, amit ő megadott, de még mindig követeli, hogy add el neki, akkor probléma van. Amikor megkérdezed, hogy oké, Suzuki, de miféle, erre azt feleli, hogy piros (ezen speciel jót nevettem), az még nem probléma, csak akkor, ha képtelen megtalálni a szervizkönyvét, amiben ott a válasz, vagy megtalálja, de nem ismeri fel, hogy melyik a motortípus. Na az probléma, mert a telefonoskisasszony nem látnok. És mosolyoghatsz, és megtehetsz mindent, hogy segíts, de információ nélkül, ámde látatlanban nem adhatsz el neki semmit, mert jobb esetben csak nem tudja felszerelni, rosszabb esetben viszont fel tudja, de életveszélyes lesz. Amikor X-edszer kérdezed, hogy hány csavaros a felnije, és arra képtelen, hogy odasétáljon és megnézze, viszont mindenáron a kisebb mennyiséget akarja venni, merazóccsóbb, az megint probléma, amint kiderült, hogy nem négy-, hanem ötcsavaros a drága, és hiányzik neki a kiszállított csomagból négy egész csavar. Mert akkor visszahív ordítani.

Tudnék még példálózni, küldhetném én is a tengerikígyó-hosszú posztot Hildának, és persze én is találkoztam olyan ügyfélszolgával, aki olyan sötét volt, mint egy ügyfél (ez itt a poén helye...), de a lényeg az, hogy kettőn áll a vásár, minden helyzet más és más, valamint egyéb közhelyek. Mind a tájékozatlan és/vagy arrogáns ügyfél, mind pedig a nemtörődöm és/vagy bunkó ügyfélszolga tud homárposztos helyzetet teremteni.

Szólottam, uff :)

MrZed001 2014.08.01. 15:10:46

"Higgye el egy ügyfélszolgálati munkatárs kis túlzással egy nap több problémás esettel találkozik, mint egy átlagos vásárló egy évtized alatt."
Aha, persze. Amikor a boltosok alapvető TÖRVÉNYEKET nem ismernek ... vagy épp ismernek, és visszaélnek vele, hogy ez ügyfél meg nem, és nem világosítják fel (meg belehazudnak a képébe-vonalba).

"Aztán reklamál, hogy miért nem próbálta azt ki az eladó!"
Aztán pl karácsonyi ajándéknak vette gyereknek egy hete, és ott derül ki a fa alatt, hogy be se kapcsol az a szar (a gyerek ért hozzá, nem ő).
A 3 nap vagy mennyi épp visszaküldési időből kicsúszott, már csak garanciálisan javíttatni lehet ... ami 2-6-12 hónap (jó esetben, még jobban kap valami leharcolt szar fele olyan jó cserekészüléket, rosszban meg semmit) ... mert a bolt toszik cserélni, pénzt visszafizetni ... pedig vásárlónak JOGA VAN ilyen esetben elállni a vásárlástól !! És igen, ilyenkor fogyivéddel KELL zsarolni őket, mert tudják, ha mégsem teszik amit kell, akkor megy a milliós bünti állam bácsitól.

"azt hiszi, hogy a bolt bemondásra kicseréli a hibásnak vélt terméket. Ideális esetben cserecsomaggal"
A "gagyi" kínai webshop bizony, tessék megkapaszkodni, MEGTESZI !

"de szeretné meghatározni a kézbesítés pontos idejét legalább fél órás pontossággal és/vagy reggeli kézbesítést kér, hogy ő legyen az első, még munkaidő előtt, vagy inkább este nyolc körülit, mert akkor már otthon tudja fogadni a futárt. Nekik súgnék, a futárnak is van munkaideje."
Hát, kedveském, meg kell súgnom neked egy apróságot, B+ NEKÜNK IS VAN MUNKAIDŐNK !
Meg gyereket vinni iskola-ovi, oda-vissza meg bevásárlás meg ...
Ha lehet, én már csak pikkpakk pontra rendelek, ha lehet, mert a mai futárszolgálatok egy nagy rakás csőd.
Régebben előző nap hívtak, hogy mikor leszek, mikor vigyék, és kééépzeld el, meg tudták szervezni.
Ma meg csak egy f.sz ügyfél vagy, le se sz.rják hogy megkapd, amit rendeltél.
Már még a posta is jobb, ami igen durva.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 15:11:07

Ha egy szopó rollert kaphatnék, egész nap rolleroznék
elmennék én tehozzád, elájulna a mamád.

Refr.
De a szopó roller nagyon drága, nem kapni a mi utcánkba Oh!

Ha egy szopó rollert kaphatnék, én nagyon rendes lány lennék
megállnék a zebránál, hadd menjen aki gyalog jár.

Refr.

Ha egy szopó rollert kaphatnék, soha busszal nem járnék
leállna a forgalom, bámulnák a rollerom.

Refr.

Ha egy szopó rollert kaphatnék, mindjárt hozzád szaladnék
felülhetnél leghátra, azt sem bánom, hogy ki látja.

Refr.

www.youtube.com/watch?v=mnGuzyEdC0Y
Kovács Kati - Szopó roller (1974)

Troppauer_Hümér 2014.08.01. 15:11:37

@atpijkamo: Még jó, hogy a Merkurnak nem volt webshopja.

Mennyi Dácsiát visszakűdtek volna az apjának!

Troppauer_Hümér 2014.08.01. 15:13:41

@Manyecska: Amennyi anyag van a szájában, mást nem is tud!

Manyecska 2014.08.01. 15:16:32

@atpijkamo: te az nem rokkendroller volt?:DDD

Manyecska 2014.08.01. 15:18:07

Kegyetlen farkastörvények uralkodnak az életben.

gabors 2014.08.01. 15:18:38

ugy tunik hogy az ugyfelszolgalatos kollegaknak es a fonokuknek az a legnagyobb baja hogy van ugyfel :-)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.08.01. 15:19:23

@gabors: Hát sokszor Magyarországon tényleg így van :)

Troppauer_Hümér 2014.08.01. 15:19:24

@atpijkamo: A zeredeti bimetálos jobb volt.

Manyecska 2014.08.01. 15:20:09

@Jani haverja: amennyi a hülye ember ez nem csoda:)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.01. 15:20:26

@gabors: hat ugy tunik
az ugyfel /vasarlo/ addig ugyfel, meg ki nem fizette a szajret

Atörökk 2014.08.01. 15:22:19

@Troppauer_Hümér:
A bimetál azmijaz? Amikor két rokkeggyüttes együtt zenél?

2014.08.01. 15:23:29

"Nekik súgnék, a futárnak is van munkaideje."
Én meg neked súgnék, te felfuvalkodott hólyag, hogy két megrendelt befőttesgumi miatt nem veszek ki szabadságot hogy lessem a futárt.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.08.01. 15:23:58

@Manyecska: De basszus! Nehogy azt hidd, hogy itt nincsen hülye ember! Itt is van rengeteg. De mégis valahogy tudják kezelni mindenhol a hülyéket is, relatív konfliktusok nélkül.

Igaz ez az ország szinte kizárólag a különböző szolgáltatásokból él, úgyhogy van tapasztalat is, meg konkurencia is mindenből bőven.

Atörökk 2014.08.01. 15:26:02

@Jani haverja:
Itt is van konkurencia. Sokan mégis úgy tesznek, mintha ők lennének az egyetlenek.

2014.08.01. 15:30:58

a másik meg, hogy egy, a fenti ügyfél hibákra és problémás esetekre felkészített informatikai rendszer sok dolgot megoldhatna.
Persze a webshop tulajok fillérbaszók és nem fizetik ki a normális fejlesztőt.
szomszéd béla kamasz fia tökjó webshop programot tud csinálni.

CsakMintTe 2014.08.01. 15:31:14

@Kulics: Befőttesgumi-kaliberű cuccot - mivel elbírom hazáig - onnan veszek, ahova magam is el tudok menni, vagy postapontos és hasonló, értemenős helyre rendelem. Amit meg nem tudok hazacipelni, mert mosógép vagy konyhaszekrény, az már megér egy szabinapot, és magamban nyolcszor oda-vissza áldom a házhozszállítás kitalálójának a nevét, hiszen nélküle nem lehetne új mosógépem.

Belana 2014.08.01. 15:33:53

Az a baj a vásárlók részéről, hogy azzal, hogy milyen jogok járnak nekik mindenki nagyon tisztában van, de azt elfelejtik, hogy egy megrendelés kétoldalú szerződés, ő a megrendelésével elfogadta az ÁSZF-ben lefektetett feltételeket - ezt általában senki nem olvassa el.

Hasonló munkahelyen dolgozom.
Nagyon sokszor megteszünk mi is dolgokat, amiket nem lenne kötelező, küldje vissza portósan, rögtön cseréljük, mert elutazik, bevizsgálás nélkül, esetenként még akkor is visszaadjuk a pénzt, ha már lejárt a visszavételi garanciára adott idő, stb...
De ehhez az is kell, hogy a vásárló, amikor megszólítja az ügyfélszolgálatost/eladót, azt megfelelő hangnemben tegye meg.

Ügyfél telefonál, rendeléséről érdeklődik, kérdezem rendelés száma? nem tudja, mit rendelt? a termék kódja? nem tudja, hogy hívják? Kovács Béla ......... keresem, kb. 60 db Kovács Béla Budapesten.. nem találom sehol. Üvölt velem, lehülyéz, béna vagyok, fenyegetőzik, hogy most ő akkor engem bepanaszol.
Másnap kiderült, hogy a regisztrációhoz szükséges lapon össze-vissza töltötte ki az adatokat. Névnél város, irányítószám a megjegyzésnél, és mindezt végig ékezet nélkül és a neve: bela kovacs...

A rendszer automatikusan beemeli a megrendeléseinket, nem nézzük át egyesével mindet, feltételezzük, hogy a - Név, Cégnév, Város, Utca, Irányítószám, Megjegyzés - rovatokat megfelelően ki tudják tölteni.
Sajnos nem.

És akkor még ne is beszéljünk arról, mikor cégnévre rendel, magánnéven keresi, ötször rákérdezel, hogy biztos nem cégnéven rendelte? téged hülyéz, a rendszert, mindent.
Persze nem baj, ha elfelejtette, segítünk megkeresni, eladni akarunk, ebből élünk, de mikor kiderül, hogy minden létező ponton elrontotta, ő sérteget téged, majd a végén kiderül, hogy az ő hibája, és még annyit se mond elnézést vagy köszönöm a segítséget.. akkor bizony nehéz mosolyogni és kinyalni a seggét :)

A telefon végén is emberek ülnek. Ezt általában elfelejtik.

gabors 2014.08.01. 15:34:11

"...aki azt hiszi, csak ő ír az ügyfélszolgálatnak, és az emailt chatként használja – értsd egy email egy szó, jó esetben akár egy egész mondat. Persze nem hagyja meg a válaszban a levelezés előzményeit, hanem minden választ új levélként küld. Természetesen minden levelét fontosnak jelöli. Higgye el a kedves vásárló a több száz levél közül nem fogja előnyben részesíteni a választ adó kolléga azt a levelet - sőt!"

ez mi ???

hat persze, ahol egy megosztott webszop@hotmail.com csucs CRM ott OK ez meg elofordulhat :-)

Artech 2014.08.01. 15:35:59

@MrZed001: Ja, haverom okosmobilt rendelt, megjött, szar volt.
Dobott a kínainak egy emílt, hogy küldi a rosszat, cserélje jóra.
Kínai mondta: dobd ki a rosszat, küldöm a jót....
A kínai már tudja, hogy a vevőből él....

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 15:37:54

@Belana: "60 db Kovács Béla Budapesten... ékezet nélkül és a neve: bela kovacs..."

Máris dobhatod ki a keresőprogidat, ha érzékeny az ékezetekre és a szórendre.

Atörökk 2014.08.01. 15:38:57

@Belana:
"A rendszer automatikusan beemeli a megrendeléseinket, nem nézzük át egyesével mindet, feltételezzük, hogy a - Név, Cégnév, Város, Utca, Irányítószám, Megjegyzés - rovatokat megfelelően ki tudják tölteni.
Sajnos nem."

Hozzávetőleg 10 mp úgy beállítani az űrlapot, hogy amíg MINDEN SZÜKSÉGES ADAT nincs pontosan kitöltve, addig ne lehessen a rendelést elküldeni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.01. 15:39:40

@Belana: "Nagyon sokszor megteszünk mi is dolgokat, amiket nem lenne kötelező, "
Ha lenne valódi verseny, akkor ezek miatt választanának egy-egy helyet a vevők :)

@gabors: Meg ahol basznak elolvasni a leveleket pl. Válaszolni pláne.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.01. 15:40:46

@atörökk: +1...
Normális webshop rendszerrel érdemes nekivágni az ilyennek... Na persze amíg csak azt nézzük, hogy Pistike ingyen megcsinálja, addig nem elsz az.

(Hányszor kértek már olyanra, hogy ingyen csináljak portált..)

Belana 2014.08.01. 15:41:22

@atörökk: Oké, ez így van, ez a program hibája, nem ellenőrzi, de tényleg olyan nehéz a megfelelő helyre írni mindent?
És használni az ékezeteket? A magyar szokások szerint leírni a nevet? Kovács Béla nem bela kovacs.

Atörökk 2014.08.01. 15:44:43

@Belana:
Ne magyarázd már ezt a fasságot, ha ékezet-érzékeny a cucc, ki kell végezni a programozót, aki csinálta. A felelőst, aki átvette, azt meg elzavarni fingot hámozni, mert kb. arra alkalmas.

Belana 2014.08.01. 15:46:20

@ColT: Nyilván ezért van az, hogy a válság és minden vetélytárs ellenére tudunk növekedni :)

Egyébként meg a rendelők 99%-ának nem okoz gondot az űrlap kitöltése.
És hiába is írod le a regisztrációnál, hogy kérjük használjon ékezeteket, a nem releváns rubrikákat hagyják ki, stb... minél több információ van, annál kevesebbet olvasnak tapasztalataim szerint.

A rendszerünk nyilván nem tökéletes, de szerintem nincs is tökéletes.

Artech 2014.08.01. 15:46:43

@Belana: Es sem rossz, megértem.
Nekem egy kábel tv-internetes céggel volt gondom, technikai problémám volt.
Itt ha hívod őket, ügyfélszolgálatos veszi fel. Nő.
Hívom, kicseng, felveszik. Bemutatkozás után, mondom, hogy egy technikus kollégával szeretnék beszélni.
Kérdi, hogy mi a gondom.
Internet-modem probléma, de egy technikus kollégával szeretnék beszélni.
Válasz: A modemet már megpróbálta kikapcsolni?
Kérdésem: Hölgyem. Ön internet, vagy műszerész, rendszerszergazda, vagy hálózati szakember?
Nem, jön a válasz, miért?
Na teccik látni ezért szeretnék egy szakemberrel beszélni....
Erre megsértődött, de kapcsolt kollégát aki segített megoldani a problémát...
Egyébként ez a cég a kazincbarcikai Parisat volt...
Ott olyan okos minden ügyintéző hölgy.....

Belana 2014.08.01. 15:47:49

atörökk: jól van, igazad van, minden lehetőségre kéne gondolni, programozni, arra is, hogy még a saját nevét sem tudja helyesen leírni:)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 15:49:33

@Artech: "A modemet már megpróbálta kikapcsolni?"

Pedig neki volt igaza. Sokkal értelmesebb egy havi százezres kolleginával megoldani a problémák nagy részét, minthogy egy havi háromszázezres technikai embert terhelni az egykaptafára való helyzetekkel.

Artech 2014.08.01. 15:52:52

@ColT: ezeknek is te csináltad?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 15:54:19

@Artech: "@ColT: ezeknek is te csináltad?"

:)) ColT-ot ne inzultáld! Ő egy gondolkodó ember, és különben is a védelmem alatt áll.

Artech 2014.08.01. 15:55:39

@atpijkamo: Kedves barátom
Ekkor már 5 éve voltam ügyfél, s minden probléma megoldást ezzel kezdtem.(mert ezt javasolták.
(10-ből 3-szor be is vált..)
Bár nem láttam értelmét, mint hasonszőrű kolléga, de megtettem...
Ezért kértem technikus kollégát, mert ezen az értelmetlen lépésen,-rutinból- túl voltam....

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 15:57:47

@Artech: "ezen az értelmetlen lépésen,-rutinból- túl voltam...."

Miből gondolod, hogy értelmetlen? Miért nem azt mondtad neki, hogy igen, kikapcsoltam?

Kikapcsoltad 4 percre?

gabors 2014.08.01. 15:58:22

@Belana: "A rendszer automatikusan beemeli a megrendeléseinket, nem nézzük át egyesével mindet, feltételezzük, hogy a - Név, Cégnév, Város, Utca, Irányítószám, Megjegyzés - rovatokat megfelelően ki tudják tölteni.
Sajnos nem."

Ki kell dobni azt a sufni CRM-et, mint fejleszto avval szoktuk a legtobb idot tolteni hogy "ugyfel biztosra" "hulye allora" probalunk csinalni minden adat bevitelt ... es eleg jol meg lehet ezt tenni

manapsag eleg "okos" kereso progikat lehet integralni (solr pl.), amik szorenddel minden gond nelkul mennek, sot ekezettel sincs nagyobb gondjuk, kissebb elgepeleseket is javit adott nyelv alapjan magyar szotarral peldaul a solr is megy mar ...

OK webshop portalt meg nem volt szerencsem irni :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.01. 15:59:07

@Artech: vigyazz, mert megy a nagy fekete auto erterd!
amugy Colt mellekese, hogy ilyenekke fusizik
telefon, computer
nemm alltal messze az igazsagtol

diszkriminans (törölt) 2014.08.01. 16:10:45

@atpijkamo:
Ha azt látom, hogy egy kuplerájból éppen kék-zöldre verve dobnak ki egy vendéget, akkor nem fog érdekelni, hogy az a vendég esetleg segghülye vagy aggresszív volt, egyszerűen nem megyek be. Ez az, amit nem értenek meg azok a boltosok, webshoposok, akik inkább elhajtják a francba a hülye vevőt, ahelyett, hogy foglalkoznának vele.

Belana 2014.08.01. 16:11:23

@gabors: Igen, igazad van, nyilván ha rajtam múlna a dolog, okosabb is lehetne a keresőrendszer. De ez nem rajtam múlik.
Folyamatosan fejlesztjük mi is, a webshopot is, a számlázó rendszert is, de nem lehet mindenre gondolni akkor sem :)
És még mindig itt tartok, nagy kérés, hogy azért a nevét le tudja írni helyesen?:) Vagy az, hogyha elsőre nem találod a rendelését akkor ne hülyézzen le?:)

Atörökk 2014.08.01. 16:14:02

@Belana:
Te devernyákolsz itt, milyen hülyék az ügyfelek. Na most ha van rá megoldás hülyebiztossá tenni a rendszert, én megcsinálnám, de ha neked jobban esik, vadásztasd magad tovább.

Belana 2014.08.01. 16:16:19

@atörökk: szerintem nem devernyákoltam, elmondtam egy másik oldalt is, meg a tapasztalataimat.
Mint sejtheted, a rendszerfejlesztés nem rajtam múlik.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 16:18:18

@diszkriminans: Nem a hülye vevőről van szó, mert minden vevő hülye. Persze ezt nem mondom neki, kedves vagyok hozzá, még ha épp rossz napja van, akkor is. Az agresszív segghülye vevőröl van szó. Amelyik boltos egy vevő elvesztésétől csődbemegy, az inkább ki se nyissa a boltot. Egyébként meg nem mindenkinek istene egyedül a pénz. Ha kuplerájt vezetek, és a dobogóról pisil a puncsostálba, akkor kidobom, hogy a taknyán csúszik végig. Az udvarias vevőkiszolgálás nem ugyanaz, hogy hason csúszkálok előtte, és belém törli a lábát.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 16:20:52

@atörökk: "Te devernyákolsz"

Miért ütöd? A földön van. @Belana: itt már igazat adott neked.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 16:28:28

Egyébként ügyfélkét mindig kedves vagyok, néha meg is nevettetem az eladót. Meg vagyok győződve, hogy utánam jobban érzi magát, mint előttem. Egyébként meg én is jobban érzem magam ettől.

Na persze ha igazán szükség van rá, nagyon paraszt tudok lenni. Egyszer a fődiri is megsértődött, úgylátszik végigment a levelem a ranglétrán. Ebben a konkrét esetben végül semmit nem értem el, de jobban éreztem magam. :))

Artech 2014.08.01. 16:30:51

@atpijkamo: Drága barátom.
Ezeket a borsodi modemeket, 10-20 másodpercre szabad csak kikapcsolni. (Így is javasolják)
Ha ennél többre kapcsolod ki, (az utcában áramszünet van) a zellenörző rendszer észleli, hogy nincs a "vonal végén" áramellátásal rendelkező modem, s le-el veszi a zinternetet...Ez a volt Borsodban a szélessáv értelmezése... (3 éve)

Belana 2014.08.01. 16:34:20

@atpijkamo: Egyébként én is kedves vagyok, 100 %-ig át tudom érezni, hogy időnként mennyire nehéz egy eladó/pénztáros munkája.

Sajnos azt az alapvető dolgot, mint köszönés, sokan elfelejtik, pedig szerintem nagyon meghatározza a továbbiakat. Nyilván kedvesebben szolgál ki a pénztáros/eladó, ha úgy indítasz, hogy Jó napot! és mégha mosolyogsz is hozzá! :)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 16:35:11

@Artech: Miért nem bízol benne, hogy az ügyfélszolgálat jó tudja a dolgát? A matávos modemek nem fognak reszetelni, csak ha 2-3 percig nem látják a modemet a te oldaladon. Egy sima kibekapcs nem fog segíteni. Lehet, hogy Borsodban nem a matáv szolgáltat, nem tudom a helyi viszonyokat.

diszkriminans (törölt) 2014.08.01. 16:35:32

@atpijkamo:
De pont az a lényeg, hogy nem csak azt az agresszív segghülye vevőt veszíted el egy ilyen húzással. Nagyon szűk látókörű hozzáállás azt mondani, hogy minek foglalkozzak a vevők 20%-ának bajaival az idő 80%-ában, ezért inkább ezt a legrosszabb 20%-ot elküldöm a brébe. Ja, csak ezzel nem a vevők legrosszabb 20%-át küldöd el, hanem még legalább ennyit, akik között lehetnek a legjobb vevők közül is sokan.

A posztban szereplő dolgok 80%-ában igaza van a posztolónak, a maradék 20%-ba sem valószínű, hogy én belefutnék, azonban az arrogáns stílus miatt, ha tudnám melyik webshopnál dolgozik, biztosan kerülném.

Artech 2014.08.01. 16:39:00

@atpijkamo: Még egy.
elmentem egy hétvégére a szüleimhez.
Tűzbiztonság (de ezt hagyjuk) szemponzjából -a konyha kivételével- áramtalanítottam az egész lakást.
Vasárnap jövünk haza, áram be, nincs net.
Modem ki-be, többször, nincs net.
Ugye szolgáltatónak nincs hétvégi ügyelet, (ez is megérne egy misét, hogy rohadjon meg a főnök, ennyi pénzért, nem csinál hétvégén semmit...)
Hétfőn uyanez, modem ki-be, kb. 50x.
Ügyfélszolgálat. Hölgy telefon fel, beazonosít, közlöm problémát, türelmet s modem ki-be kapcsoléást kér, s láss csodát: VAN INTERNET!!!!
Rákérdezek, elmondom az áram nélküli hétvégét, s ekkor közli: NEM SZABAD LEKAPCSOLNI A MODEMET, MERT AKKOR A RENDSZER LETILT....
Baszd meg...
Ez nem volt benne a ÁSZF-be....
Na, erre mit lépsz keruka?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 16:39:03

@diszkriminans: "nem csak azt az agresszív segghülye vevőt veszíted el"

Rendben, akkor így jártam. Viszont megtartom az önbecsülésem. A kiszolgálás nem egyenlő szolgalelkűséggel.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 16:40:41

@Artech: Azt hiszem, már mindent elmondtam. Olvasd vissza, és szólj, ha kihagyam valamit.

Belana 2014.08.01. 16:43:27

Pénztárost helyettesíttem egyszer. Jött egy vevő, több tételt vásárolt. Beütöttem kód alapján mindet, mondom a végösszeget (számla még nem volt lezárva!). Az nem lehet, ő nem ennyit számolt. Nézem a monitort, mutatom neki is, árut elő, valóban, elütöttem egy kódot, így többet hozott ki - de még nem fizetett, nem távozott, számla sem volt lezárva.
Elnézést kértem.

Ő: maga csak az én zsebemre ne tévedjen.
Én: elnézést kérek, kár nem érte, javítottuk a számlát
Ő: Gondolom a férje se bocsát meg, ha nincs este a vacsora az asztalon !!!
Én: De bizony, a férjem megbocsátaná.
Ő: Ja persze, hisz magának úgyis fogyókúráznia kéne.

Akkor igazam volt, vagy nem volt igazam mikor mondtam neki, hogy nem kell itt vásárolni?

Hanyatka89 2014.08.01. 16:51:53

Webshoposként a leírtak kb. 90%-át tapasztaljuk mi is. Elég sok probléma van az ügyfelekkel, de valóban belőlük élünk, és ha minden hülyét kivágnánk a boltból, akkor nem sok maradna, kevés a TUDATOS vásárló... (hozzáteszem nem csak az ügyfelekkel van baj, elég sokat szívunk a nagyker, és előfordul, hogy a mi figyelmetlenségünk miatt is) Mi próbáljuk a dolgokat mindig az ügyfélnek lehető legjobb formában rendezni, de nem tudunk sajnos mi sem mindenkinek megfelelni. Két dolog van, amit még hozzá tudnék fűzni a leírtakhoz,az egyik hogy sajnos a Fogyasztóvédelmi törvények szerint nekünk csak kötelezettségünk van, de jogunk nincs kb. semmihez (egyébként ezt egy fogyasztóvédelmi workshopon meg is kaptuk, hogy ha nincs üzlet, akkor nem lopnak, viszont benne van a pakliban, hogy visszaküldenek egy két cuccot),mi duplán szívunk mert webshop vagyunk, de van üzlet is, és ebből adódik a második dolog: amikor a Kedves Ügyfél még nem rendelt semmit, felhív minket telefonon, de már azzal kezdi, hogy UGYE van elállási joga ha nem tetszene neki a termék??!! Na ennek szoktuk azt mondani, hogy menjen el a M.... M....-ba, nyomkodja meg, nézze meg a kiszemelt cuccot, és ha tetszik neki, csak akkor adja le a megrendelést.

gabors 2014.08.01. 16:53:17

@Belana: Csak akkor ha Te vagy a tulaj!!!

HA csak ott dolgozol akkor nem !!! mert kart okoztal (potencialisan) ..

Artech 2014.08.01. 16:55:52

@atpijkamo: :)))))))))))))ú
Miért?
Mesélek.
Belépek az ügyfélszolgálatra.
Ez a Parisatnál, UGYANAZ MINT AKI A TELEFONOS ÜGYINTÉZÉST IS INTÉZI!!!!
176 cm, melírozott, nagy bögy,csámcsog, de nem rágó, mert később nem látszódik,
Hangzás: Jaj Anya ne csináld már , hát vidd már el (fonetikusan) Bendzsikét táncra, mert én nem tudok, mert jönnek...(ez volt kb. 14.50-kor. ÜgyFélfogadás: 15.30-ig)
Etcetera...
De válasz a kérdésedre: "Miért nem bízol benne, hogy az ügyfélszolgálat jó tudja a dolgát?"
Ha a kenyérsütés receptjét, a láz csillapítását, a motor hengerfejcseréjét, a csicseri borsónak a lapályon való elültetésére szeretnék választ, akkor nem az ÜGYFÉLSZOLGÁLATTÓL KÉREK tanácsot.(mert itt-akár hiszed-akár nem, nem szakemberek ülnek, hanem casting által kiválasztott pettinges emberek akik mítting-en estek át...[De ebben az a szar, hogy akik kiválasztották őket erre a feladatra, ők is csak kispályás diplomások, akik, (legalább 70-80%-ban nem szereztek az életről tapasztalatott. Ezeket hívom én ostoba hokiknak... Spermaszökevények. Apukájuk itt hibázott...) Ekkor fordulok 'szakemberhez'
Most már érted a problémám?:))

gabors 2014.08.01. 16:56:16

@Hanyatka89: "Elég sok probléma van az ügyfelekkel....." WHAT A FUCK ???

Zarjatok be akkor minden problematok megszunik az ugyfelekkel !! es meg talan Ok is jobban jarnak...

venszivar 2014.08.01. 16:57:51

Egy ügyfélszolgálatosnak az a dolga, hogy kiénekelje a sajtot az ügyfél zsebéből! Amennyiben zavarják az ilyen-olyan ügyfelek....el kel menni pl., petrezselymet kapálni, fedetlen sípcsonttal!:)

ÉN webshopból SEMMIT!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.01. 16:58:12

@Belana: Hülyék ellen semmi nem véd :D

@Artech: Nem csináltam még portált, csak mindenki azt hiszi, hogy tudok, mert az könnyű. Nem tudok, és nem könnyű.
Ingyen meg lófaszt se kap, nem jó cuccot.

@hagyma: Jó hogy van fogalmad a harverjavítás és a webszerkesztő közötti különbségekről, de nem para, tőled nem várjuk már, hogy legyen.

helianthus 2014.08.01. 16:58:50

Hát a sötét oldalról ajánlom kerukának, hogy sürgősen keressen másik munkát ő is.
Basszátok meg mostmár, az ügyfelekből éltek és az ügyfelek hülyék. Ez ilyen egyszerű.
Aki ezt nem bírja elviselni, ne menjen ügyfélszolisnak, eladónak, buszsofőrnek és még sorolhatnám. Az végezzen el egy virágkötő szakmát és kötögessen szép csendben egyedül koszorút.
Ja és rossz hírem van. Az hogy egy megrendelőt nem tudnak kitölteni, csak még rosszabb lesz. A mostani generációktól, akik olvasni szinte semmit, de a gépet már nyomkodják 2 évesen, mit reméltek? El fogja tudni olvasni és megérit az ÁSZF-et?

venszivar 2014.08.01. 17:02:08

Ezt írtam ÉN IS! akkor mi van? :):D

2014.08.01. 17:02:37

@CsakMintTe: nálunk csak a kövesútig hozzák a mosógépet, oda már én megyek érte szekérrel, azzal hozom haza.

Atörökk 2014.08.01. 17:03:06

@atpijkamo:
Mert fáraszt a hülyesége.

Hanyatka89 2014.08.01. 17:03:11

@gabors: Talán ha végig olvastad volna amit írtam, akkor nem csak az ügyfeleket szapultam, hanem saját magunkat is. De Uram bocsá' az ilyen ügyfelektől mint te, mentsen meg a Jóisten! El lehet menni a multihoz és meg lehet venni 6x annyiért ugyanazt.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 17:03:19

@Artech: Én értelek. Te nem értesz. Ott van a kezükben a silabusz, ami 150 év kumulatív technikusi tapasztalot tartalmaz. Néha butának látszó kérdéseke is vannak benne, mert akkor is műkönie kell, ha egy ószeres, vagy ha egy agysebész van a vonal túlsó oldalán. Ezért tessék szépen kipipálni mind a négy kérdést, belekerül 30 másodpercedbe, és utána úgyis adják a specialistát. Ha erősködsz, hogy ő hülye hozzá, te meg az oviban is modemekkel játszottál már, lehet, hogy tovább tart.

venszivar 2014.08.01. 17:04:44

a ló benéz az ablakon s a falon látja a napraforgó c. festményt, előtte ül a vén cigány s vagy pipázik v. szivarozik....

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 17:05:06

@atörökk: :)) Nagyon vigyázz, mostantól @Belana: a védelmem alatt áll.

venszivar 2014.08.01. 17:07:36

@atpijkamo: Te kommunát üzemeltetsz?:)

helianthus 2014.08.01. 17:07:41

@ColT: ezt? Pontosan ugyanezt ezekkel a betűkkel? :D
Igen, írták páran mások is, de muszáj volt nekem is megmondanom a magamét.
Ismerem mindkét oldalt, vevő is vagyok, és bizony volt már nekem is problémám netes rendeléssel, nem az én hibámból. Akkor finoman elmondtam a telefonba, amikor már nem tudom a hanyadik számot kellett hívnom (mindig újabbb számokat kaptam, hogy hívjam fel azt, hátha megoldódok a dolog!!! hát bémeg!!!), hogy eddig nem volt gondom a netes rendeléssel és ha ez így ilyen bonyolult, akkor ebben a pillanatban felejtsük is el a dolgot.
Ezután megjött a cucc, érdekes módon.

helianthus 2014.08.01. 17:10:40

Na már akkor azt is elmondom, mi volt a gond. Rendeltem valami cuccot, amiről kértem egészségpénztári számlát. Merthogy elszámolható.
Délután csörög az ismeretlen szám. Az egészségpénztáramtól hívtak Pestről, hogy ott egy futár az én nevemre szóló csomaggal, mit csináljanak vele. :O Na ezután kezdődött a telefonmizéria.
A megrendelőt jól töltöttem ki.
Számlázási címet és szállítási címet, a megjegyzésben külön beírtam, hogy a számlát az epénztáram címére kérem ugye, a szállítási cím viszont eltér.
Hát ennyi.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 17:11:14

Aúúúúú!!! Valaki találja már fel a serpenyőt, aminek a műanyag füle nem forrósodik át.

... akkor sem, ha 5 percre berakom 200 fokra a sütőbe.

Kurbaszov 2014.08.01. 17:13:55

Engem az zavar, hogy megjegyzésbe lehet kérni szállítási időt minden webshopnál.
Most nem arra gondolok, hogy 14 óra 20 perc, hanem volt olyan, hogy ki lehetett jelölni, hogy 8-12 ig vagy 14-18-ig kérem a szállítást.
Megjelöltem a délutánt, és a szállítás napján délelőtt telefonál a futár, hogy hol vagyok, mert nyomja a kaputelefont, és nem veszem fel.
Behozattam vele a munkahelyemre a terméket (98.000 Ft-os telefon + 2000Ft szállítási díj), és még a futár bunkózott, h minek írom az otthoni címet, ha nem vagyok ott...
Megértem, hogy neki is van munkaideje, de bassza meg, nekem is.
Megértem én, hogy miattam nem fogja újratervezni az útvonalát, DE! Miért nem egyeztetett velem előre?
Akkor megoldottam volna, hogy otthon legyek.
Mivel a futárszolgálat egy SZOLGÁLTATÁS, amiért FIZETEK, ennyit minimum elvárnék.
Szarjanak sünt!

venszivar 2014.08.01. 17:16:18

@atpijkamo: pelenkát nekünk kellene vinni?:)

-talán a nyelét ne told be a sütőbe
-a sütő ajtón a legszélén vágj ki egy 3X3-4X3-as "rést" akkor a nyele kint marad, úgy nem hiszem, hogy túlmelegszik.:)

Atörökk 2014.08.01. 17:17:44

Nincs forró edény, csak gyenge szakács.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 17:19:10

@venszivar: :)) Pelenkát, vécépapírt, százascsomag papírzsebkendőt, tisztacságcsomagot szappannal, 3/4 liter vodkát, ...

venszivar 2014.08.01. 17:19:14

@háromlábúbogár: @atpijkamo: Attól azért még rohamléptekben elöregszik s elporlad a bakelit! Sőt! Esetleg büdös, rossz szaga még a kajára is hatással lehet...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 17:22:53

@venszivar: Teflonserpenyő, cserés már. Mért van az, hogy egy éven belül lekopik a teflon egy része? Azt vajon ki eszi meg? Jót tesz a szervezetemnek a teflon? Lehet, hogy ezért csúsztam el a múlt előtti télen?

Az utolsó teflon edényünk, már egy ideje csak kerámiást veszek.

háromlábúbogár (törölt) 2014.08.01. 17:24:51

@atpijkamo: jót hát! valamitől hízni kell..
nekem Tefal van, igen, tekkó pontért, de kibaszott jó, minden nap használatban

venszivar 2014.08.01. 17:27:32

@atpijkamo: Abban az időben selymesebb volt a székleted?:)

Most majd meg pár év múlva tán Herendi v. Zsolnai készleted lehet...., tán kínai.

LÉPEM!

Atörökk 2014.08.01. 17:28:17

Megamen véleményét ismerjük már?

háromlábúbogár (törölt) 2014.08.01. 17:30:00

@atörökk: néha olyan kiszámíthatatlan mostanában...
lehet megnősült ? :-D

Aureliano Buendía 2014.08.01. 17:32:30

Azért van benne pár igazság.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 17:36:50

@Jokkura: normélis rendszerben van mondjuk ügyszám, iktatószám, hivatkozási szám, rendelésszám, stb.

Normális ügyfél, ha reklamál, hivatkozik erre.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 17:39:16

@Jani haverja: én azt hiszem (és nem a posztolót akarom mentegetni), hogy a vásárlókkal is pontosan ez a helyzet.

Tisztelet a kivételnek.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 17:43:38

@Kulics: akkor menj el munka után a befőttesüveggumi-boltba, hátha nyitva vannak 4 után is;)

Aureliano Buendía 2014.08.01. 17:45:22

@Kulics: ez jogos, épp ezért nem is rendelek kis humihumi oldalakról. Inkább egy kicsivel több pénzért, de akkor legyen mögötte háttér is.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 17:47:48

@atörökk: akkor meg azért kurvaanyázik az írástudatlan vásárló.
El van ez baszva:D

Igyunk hát.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 17:54:47

@helianthus: azért nem ennyire eccerű.
Meg amúgy csak leírta, mitől lenne egyszerűbb az élet.

Hidd el nekem, bizonyos részeken valós problémát kapirgál.

Atörökk 2014.08.01. 17:55:48

@uraaam:
Az írástudatlan vásárló mindenért kurvaanyázik :D

Aureliano Buendía 2014.08.01. 17:55:55

@atpijkamo: Belana az valójában Béláné?

:D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 17:57:38

@uraaam: Lehet. Nem értem a Bélánéket. "Szia, Béláné, hogy vagy?" De nem diszkriminálok név alapján. Tőlem lehet xyz is.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 17:58:18

@atörökk: ez tény. És a poszt azon részével, mely a pontagyúakról szól, egyet tudok érteni. Holott nem vebsopozom. De tudom, milyen az, ha raklapok önérzeteskednek.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 18:00:12

@atpijkamo: hát, ez még a régi világ.

De a magyar nyelven kívül nem nagyon van olyan asszem, ahol a nő házassági neve egy tulajdonjog igazolás.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 18:01:49

@uraaam: Nekem nem az a bajom. Bár nem szeretem, mikor Manyecska "uram"-ozik. De hogy lehet egy nőnek férfi neve?

helianthus 2014.08.01. 18:05:41

@uraaam: te mostanában direkt nem érted, amiket itt írkálunk?
Azzal kezdtem, hogy a sötét oldalról írok.
Ne akarj nekem ügyfeleket (szvsz az embereket) bemutatni, ismerem őket jól és rég.
Pont ezért ugrom arra, hogy ha valaki ebből él (szvsz ügyfelezésből) az osztja a népet és megmondja a frankót, meg hogy neki mitől lenne könnyebb a munkája.
Sok jó dolgot írt, ez tény, de ezt nem fogják a pontagyúak elolvasni, ha elolvassák nem értik meg, és minden marad a régiben.
Ebből a szempontból azoknak van igazuk, akik azt hajtják, hogy hülyebiztos rendszerek kellenek. Ami ugye nincs, ezt is tudjuk, de törekedni kell rá, hogy 100-ból csak 1 hülye bukjon bele a megrendelőlapkitöltésbe például, így máris sokkal kevesebb hülye ügyfél panasz van és arra a kevés panaszra oda lehet normálisan figyelni, ergo az ügyfél elégedett lesz.
Az is, akinek nincs panasza, az is, akinek volt, de gyorsan, finoman megoldották.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.01. 18:11:41

"Hallja kendtek!
Se ide nem, se oda nem
Fütyöl a madárka, hanem
(Jobb felõl üt) nekem fütyöl,
(Bal felõl üt) s nekem fütyöl:
Elmehetnek."

Aureliano Buendía 2014.08.01. 18:15:44

@helianthus: én is ismerem elég jól a sötét oldalt. Nem a teljes egészet védem, hanem azzal értek egyet, ahol a pontagyúakról ír.

Szerintem csak szavakba önti azt, amit az ügyfélszolgálatosok éreznek, de esetleg nem mondanak ki.

Egy része meg talán arról szól, mint minden emberi viszony. A kölcsönös tiszteletről. Meg arról, hogy mindkét félnek vannak jogai, de kötelességei is.

Az emberi lelemény határtalan, így nincs hülyebiztos rendszer:)

Atörökk 2014.08.01. 18:23:43

@uraaam:
De hiszen fogalma sincs, hogy raklap!

Aureliano Buendía 2014.08.01. 18:25:26

@atörökk: attól még az. Csak van, aki megérti, hogy hülye volt, van, aki meg tovább pajszerkodik.

Hidd el, tudnék mesélni...

Atörökk 2014.08.01. 18:27:47

@uraaam:
Van benne nekem is részem, sajnos. Szerencsére megtehetem, hogy még időben olyan árat mondok, amit úgysem fizet meg. Ha igen, akkor meg van az a pénz :D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 18:28:19

@Manyecska: Te zoliné vagy, és egy élő kövület. Lásd még praliné.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 18:30:16

@atörökk: persze, el lehet (és el kell) udvariasan küldeni a pitsába:D

Meg azért sokan azt felejtik el, hogy az udvariasság alapvető elvárás mindkét részről.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 18:31:14

@uraaam: @atörökk: Ha rendes áron kirakom a szűrét, akkor már nincs az az ésszerű pénz, hogy visszajöhetne. Ha tízezerért nem törülheti belém a lábát, akkor százezerért se. Ha nagyon akarja, vegye meg a lelkem.

helianthus 2014.08.01. 18:31:38

@uraaam: Na pont ezzel van a bajom. Hogy az üszisek ilyenek, emiatt az üszinek olyan a megítélése, amilyen.
Azt gondolom, hogy nem pozitív.
Pedig vannak belőlem is, akik régóta csinálják, néha csodálkoznak, hogy nem lett belőlük pszichopata és mégcsak meg sem gyűlölték az embereket, sőt, szeretik, akit lehet.
Na mindegy, elmondtam, amit akartam.
Azt tartom, hogy ha kicsit magukba néznének és tényleg helyretennék, hogy sok a hülye ügyfél, de mégiscsak ők adnak nekünk munkát és ebből kiindulva állnának hozzá, ez a világ jobb hely lenne.
Tudom, naiv vagyok.
De szeretek az lenni, nekem ez ad erőt, hogy hiszek még a csodákban. :D

gabors 2014.08.01. 18:38:21

@Hanyatka89: elolvastam ne aggodj... de amivel nyitottal hogy egyetertesz meg sok a problem az ugyfelekkel sztornozta a kesobbi magyarazkodast !!!

most meg szapulod a multit !!! meg hogy 6x-annyiert (tenyleg?)... nem mert NEM azt a szart aruljak. esetleg ???

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.01. 18:40:25

@helianthus: :P Persze, pont így.
Amúgy ja, ha az emberek nagy része egy értelmes mondatot nem tud leírni (néha elmondani sem, defaultból, józanon), akkor mit várunk?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.01. 18:42:10

@Hanyatka89: Mondjuk neten üzleteléskor én is imádom az ilyen hülyéket, de szerencsée nagyon még nem szívattak meg.
Meg általában annyira sötétek szoktak lenni akik be akarnak palizni, hogy azoknál még nekem is több eszem van (pedig nincs sok :D) .

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.01. 18:43:16

@gabors: Khm, van hogy a multi ugyanazt a szart árulja, amit megkapsz máshol, esetleg ebayről negyedannyiért.
De ez ilyen, mindenki annyiért adja, amennyiért akarja.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 18:50:56

@helianthus: már megbocsásson kisnaccsád, de az alapvető udvariasság a rabszolgaság, valamint a jobbágyság eltörlése óta kötelező érvényű mindkét fél részére.

Nem hiszem, hogy ezzel nagyon vitába lehetne szállni. És a fő probléma itt ez. Igen, az ügyintéző van a pénzedért. De nem egy tárgy, aki a pénzedért lemegy kutyába. Mert vagy annyira intelligens, hogy ezt magadtól is észrevedd.

Szerintem.

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.08.01. 18:56:26

Szépnagyot. Esik. Remélem Szögedében nem fog. Miről maradtam le? 15 perc múlva indulnunk kellene, de a nej az még készülődik.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 18:56:27

Egy 20 millió éves, borostyánba zárt szöcskét neveztek el David Attenborough brit természettudósról és dokumentumfilmesről.

hvg.hu/instant_tudomany/20140731_Kulonleges_allatot_neveztek_el_David_Atte

Belana 2014.08.01. 18:59:52

Jött egy vásárló garanciális cserére. Kollegám, aki a garanciát intézi éppen egy másik ügyféllel foglalkozott.
Vásárló drága, belevág a szavába, hogy ő nagyon siet és foglalkozzanak vele azonnal. Kollegám mondta neki, hogy "uram, befejezem a dolgot ezzel az úrral és utána segítek". Vásárló őrjöng, szavába vág, előző ügyfél elmegy. Kollegám odafordul, "Miben segíthetek?"
Neki elromlott ez a termék, azonnali cserét kér. Kollegám kérdezi, hogy számla megvan? - Nem, az nincs, de ekkor és ekkor ilyen néven vásárolta, mi keressük elő neki. Eladó kollega előkereste, kinyomtatta (már ez sem kötelessége amúgy), majd egy éve vásárolta. Mondja neki kollegám, hogy a terméket átvesszük javításra. Ürge köti az ebet a karóhoz, ritka bunkó módon, üvöltve, hogy de ő elutazik holnap, neki azonnali csere kell, hívják az üzletvezetőt.
Kihívták.
Üzletvezető végighallgatta, nem vágott a szavába, tisztelettudó volt, ember stílusa hagyott kívánnivalót maga után.
Üzletvezető: Kedves uram, ha elhangzott volna a legyenek szívesek, kérem, segítsenek szavak valamelyike és a hangerő kicsit halkabb lett volna, akkor már fél órával ezelőtt távozhatott volna a kicserélt, vadonatúj termékkel. De miután ezek nem hangzottak el, sőt, a stílus megengedhetetlen volt, így betartjuk a törvény minden betűjét, a terméket átvesszük bevizsgálásra, 30 napon belül döntünk róla, hogy javítják vagy kicseréljük.

Az ürge földhöz vágta a terméket és káromkodások közepette elment.
:)

gabors 2014.08.01. 19:01:04

@ColT: negyed annyi?? egyedi esetekben esetleg, de hol van az a 6x-tol..

es az ebay azert nem egy webshop !!! ott kb az van mintha a szomszedtol vennel valamit van hogy uj van hogy hasznalt... az ebay csak kozvetito nem az elado

amazon az webshop !!! (meg van hogy kozvetito is) soha semmi gondom nem volt egyik esetben sem (persze az iranyitoszamom 5 jegyu nem 4 )

Aureliano Buendía 2014.08.01. 19:01:21

@Tanácstalan: pedig Szögede nincs oly közel.

Hétvégén jártam felétek, és kérdeztem,a kiknél voltunk, hogy ösmérnek-e téged, de nem ösmérnek.

helianthus 2014.08.01. 19:01:27

@uraaam: szerintem a posztoló egy csomó hibázást sorol fel (nem tudja az ügyszámot, nem küldi a levelezés előzményét, mást mailcímet ad meg....) és nem az udvariassággal van baja.
Az más kérdés, és már megbocsásson kegyelmed is, de ha nem a saját bótodban tolod az igát, akkor ezt el kell felejteni. Téged azért fizetnek, hogy ha kell lemenj kutyába. Ha ezt nem bírod idegekkel, ne ügyfelezz.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 19:01:49

Vali, a népszerű barnamedve pedig kimentette a vízből. Nem biztos, hogy a mentés volt az elsődleges célja, inkább a kíváncsiság vezethette, miután pedig a madár az orrába csípett, inkább visszatért a gyümölcsfalatozáshoz.

www.origo.hu/itthon/20140801-valodi-sztar-lett-vali-a-varjumento-medve.html

Belana 2014.08.01. 19:03:05

@gabors: Szerencsére a tulaj jó fej volt, megértő és ő is úgy gondolta, hogy a személyemre irányuló, nyilvánvalóan alaptalan és rosszindulatú sértéseket nem kell elviselnem.

Tipikus viselkedés, hogyha mással nem tud visszavágni, akkor majd a személyemet sértegeti.

Felőlem szidhatja a termékeket, a boltot, a választékot, a kiszolgálást, az árakat, de milyen alapon veszi a jogot magának, hogy engem emberi mivoltomban sértegessen??

Aureliano Buendía 2014.08.01. 19:03:12

@Belana: ha én lettem volna az a másik vásárló, én magam hajtottam volna el a vérbe az ilyen suttyót.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 19:05:45

@helianthus: azért van ott pár sor, ami az alapvető tiszteletről szól.

Mint fentebb említettem vala, már nem a rabszolgaság korát éljük. Nincs kiskutyázás.

Illetve ha azt várja el a té ügyfél, akkor semmin ne lepődjön meg. Nem hiszem, hogy idegek kérdése lenne. Mindössze a törvények, rendelkezések és határidők betartása.;)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 19:06:37

@gabors: "az ebay azert nem egy webshop"

Nagyon sok eladó az íbéjt használja websopnak. Azt nézd, hogy hány eladáson van túl, abból már jól látszik. Annyi pluszt az az íbéj, hogy még meg is véd az eladótótól, és nem csak ezért, hanem a jó értékelésért is extra udvariasak.

Belana 2014.08.01. 19:09:14

@atpijkamo: köszi a védelmet :)))

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 19:09:31

@venszivar: A japánoknál megsemmisült egy vangóg napraforgók az egyik toronyház tűzben. Bánatukban vettek egy másikat, az már nem nagyon érdekelte őket, hogy hamisítvány.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 19:10:55

@Belana: :)) Nem nagy kunszt, a Törökknek áldott jó szíve van.

helianthus 2014.08.01. 19:16:13

@uraaam: persze és olyan sem fordul elő még véletlenül sem, hogy a té ügyintéző nem intézi el, pedig megtehetné, az ügyet, csak mert éppen nem szimpi az ügyfél.
Mert ha ilyen nincs, akkor maximális tiszteletem az önérzetes ügyfelesnek.
Na most vicces, hogy az ügyfeleket védem, de nekem valahogy nem okoz gondot, hogy elfogadjam, hogy nagy az állatkert és sokan vagyunk benne.
Itt a homáron egyértelmű, hogy vannak 'kevésbé hozzáértő' ügyfelek, de ha a munka során találkozunk velük, akkor már jujujj van és az ügyfél kedves felmenőit, mert mit képzel magáról, hogy merészel már ilyen hülye lenni.
Na tényleg hagyjuk, fáradt vagyok ehhez.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 19:19:28

Földrengés:hülyeség - 2:4

Ketten meghaltak a földrengésben. Ezen kívül négyen meg amiatt, hogy kiugrottak az erkélyről.

www.origo.hu/nagyvilag/20140801-tomegpanikot-okozott-egy-foldrenges-algeriban.html

gabors 2014.08.01. 19:19:56

@atpijkamo: koszike tudom csak segiteni akarsz, de teljesen tisztaban vagyok hogy mukodik

csak 1999 Februar 5 ota vagyok tagja, 15+ eve (megneztem csak hogy pontos legyek)

eleinte sok electronikus cuccot vettem mostanaban evente 2x 3x veszek csak valamiket... sokszor olyat amit hagyomanyos helyen nem vagy mar nem lehet beszerezni.

manapsag csak olyantol veszik barmit is aki elfogadja a PayPal-t ez meg egy plusz vedelem.

Belana 2014.08.01. 19:22:10

@helianthus: nyilvánvaló, hogyha egy ügyfél/vásárló - de az élet akármilyen más területén, bárki - kedvesen, kulturáltan közeledik feléd, akkor sokkal szívesebben segítesz neki és többet teszel meg, mint annak, akinek köszönsz, de nem veszi a fáradtságot, hogy visszaköszönjön, akinek a szótárából hiányzik a kérem és köszönöm.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 19:30:24

@helianthus: én nem hiszem, hogy egy ügyintéző direkt ne intézne el valamit. Inkább figyelmetlen, és elsikkad a figyelme valami felett.
Ám, ha nem szimpi a zügyfél, szerintem a zügyintézők minden idegszála rákoncentrál a zügyre.

Szerintem a homárra posztoló többség kurvára nagy önérzetes raklap, és csak az elenyésző kisebbségnek van igaza. Régen lehet, hogy másképp volt, de mostanság ezt látom. Ja, és ezen raklapok nagy része még akár hazudik is a történet elmesélésében.

CsakMintTe 2014.08.01. 19:32:39

@Kulics: Na látod, nekem szekerem sincs.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 19:32:41

Bándzsídzsámpingozik a pasi. Mikor ugrik, dobják utána a kötelet, hogy várj, még nem kötöttünk meg. Persze megkötötték, de van 3 másodperce, míg nem tudja. A csaj meg kiröhögi rajta a belét.

darwin.postr.hu/garantalt-szivroham

Aureliano Buendía 2014.08.01. 19:37:17

Ájáájjáá kokkó dszámbó, ájáájjáááá

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.08.01. 19:38:09

@uraaam: Proli módon nem otthon nyaralok.

Én is letagadnám magamat.

Amúgy nem baj, ha nem ismernek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.01. 19:48:41

@gabors: Ebayen rengeteg kínai árul. Új cuccokat.
Van pl. a JJC rádiós vakukioldója, ami bayről van 4000-ért, egy népszerű pécsi fotósboltban pedig 10.
És egy eléggé noname kínai cucc.

helianthus 2014.08.01. 19:50:28

@Belana: "sokkal szívesebben segítesz neki és többet teszel meg, "
Nem.
Szívesebben segítek neki- ez pipa.
Többet teszek meg-ez nem pipa.
Az ügyfél az ügyfél.
Amit lehet és kell, megteszem érte.
Ez a munkám.
És nem misztifikálom túl, hogy mert ő az én személyemet sértegeti, meg ilyenek, akkor se, ha ezt teszi.
Neki nem velem van baja, hanem azzal, akinek én dolgozom.
Legfeljebb gondolok utána valamit róla, de az az én dolgom. Nem szoktam egyébként, a kedves ügyfelekre jobban emlékszem, mint a másik táborra. Őket törlöm memóból.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 19:51:48

@Tanácstalan: én csak arra céloztam, hogy akkor jó későn fogtok már odaérni.
Szeretem Szegedet, szép emlékeim fűződnek hozzá.

Addig jó nekik:)

Aureliano Buendía 2014.08.01. 19:56:47

@ColT: én tartalék akkut vettem így most onnan. Ráadásul Japánban gyártott (ez van ráírva) gyári Canont.
Az utángyártott akármilyen nem gyári is bőven 4 felett kezdődik. Szingapúrból 2200 jó magyar forintért ért ide. És ez csak egy szaros akku.

CsakMintTe 2014.08.01. 20:03:01

@Belana: Tudod, mi a baj? Hogy te érzed, üzletvezető érzi, én is érzem, hogy sajnos szükség lenne erre a népnevelő attitűdre, csak az ilyen ember, mint ez az említett ügyfél, na ő nem érzi. Ő már nem gyerek, őneki igaza van, őt ne nevelje senki, ő besértődik - mint egy gyerek. Ezt van, aki jól bírja, van aki kibírja, és van, aki előbb-utóbb, így vagy úgy, de ugrik rá. (Én sem dolgozom már webshopban :) Bár a mostani melóhelyem felől nézve igazán nem bánom.)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.01. 20:05:09

@uraaam: Sztem eredeti Canon akkut sem kapsz négyért...

Aureliano Buendía 2014.08.01. 20:06:29

@ColT: szerintem sem, de tulajdonképpen mindegy. Ki akartam próbálni. Végre én is kaptam csomagot a nagy vízen túlról. Csak ez a víz a másik irányban van:D

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.01. 20:17:47

@ColT: De eredeti Cannont, vagy Conant biztos. :-)

Aureliano Buendía 2014.08.01. 20:27:20

A lényeg az, hogy legalább 1800 pénzt spóroltam, amit most elihatok.

Atörökk 2014.08.01. 20:28:28

@uraaam:
Elinnád te azt akkor is, ha nem spórolod meg :)

Aureliano Buendía 2014.08.01. 20:30:35

@atörökk: ez vitathatatlan, de így jobb a tudatomnak:D

háromlábúbogár (törölt) 2014.08.01. 20:30:54

@dr. phil. Sün‼ ツ: Nagyferó jól nyomja yeeee !!44!!!!
Most EDDA !!!!444!!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 20:31:05

no drágáim, ittvan a pénteki möfaszan. kihogyvan, minden rennbe van? ha igen mér, ha nem mérigen. én már bugyogtatom lefelé a buzisörömet, egésségetekre!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 20:31:05

no drágáim, ittvan a pénteki möfaszan. kihogyvan, minden rennbe van? ha igen mér, ha nem mérigen. én már bugyogtatom lefelé a buzisörömet, egésségetekre!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 20:32:03

bakker, én télleg skizo vagyok. mér mér mond mond mindent mindent kéccer kéccer??

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.01. 20:32:43

@uraaam: "...namost, ha megiszod a lét, a tudat elmegy!" (H. Géza)

Atörökk 2014.08.01. 20:33:35

@sugargiraffusplumps.:
Én kéccer vagyok nemjól! Most jó? :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.01. 20:33:59

@agresszív kismalac: Conan már sanszos :D

@sugargiraffusplumps.: Egyszer mondja csak kétszer hallod :D

@uraaam: Az hány sör ott? Itt 5 kb.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 20:36:46

@atörökk: kűdök neked gyógykommentot! zsiribí-zsiribá! meg egy pájinka, oszt jobban leszel azonnyomba, meglátod!

@ColT: de kéccer van! mér van kéccer? vagy kettőt látnék? azé' annyit nem ittam még, bár sanszos, hogy ma lecsúszik a duplaadag is!

Atörökk 2014.08.01. 20:38:17

@sugargiraffusplumps.:
Két gyógykomment köll, kécer vagyok rosszul! :D

Ehh, lehet, rámférne egy kísérletezés :D

Aureliano Buendía 2014.08.01. 20:38:18

@sugargiraffusplumps.: ma végre tudtam menni bringával dolgozni, előszös és utoljára a héten.
Faszkivammá az esővel.

Amúgy fasza volt.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.01. 20:39:19

@háromlábúbogár:
Ööööö, hát én az Eddát ignorálom!
Feró gyühet!44!!

Atörökk 2014.08.01. 20:41:24

@agresszív kismalac:
Van még a tér-idő kontinum is.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 20:42:59

@ColT: az attól függ, milyen formában kívánod azt a sört megszerezni?

Azonban én nem iszom sört, így marad a bor, mint mértékegység.

Jobbféle bort 2500 alatt nem nagyon kapsz. Marad a középkategória. Nálam a teleki Cav. Sav. a mérték. Ha szerencséd van, akkor a fosanban kb. kijön két üveggel. Az másfél liter.

Mostanában voltunk párszor a Kobuciban (szabadtéri, bringát be lehet vinni, stb.), ott 150,- egy deci bor. Tehát borravaló nélkül 12 deci bor, ám utána haza is kell jutni bringástól.

Múltkor kicsit több után abszolváltam:)

venszivar 2014.08.01. 20:43:18

@sugargiraffusplumps.: "buzisörömet"

mé? vaníliás?:)

én most jó hideg dinnyét falok. az is buzis? Én már tegnap is péntekeztem (nővel!)! tán akkor nem....

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 20:43:23

@uraaam: én máma plázapitsát alakítottam és shoppingoltam, emiatt meg is vagyok hasonulva egészen de muszáj vót pár ronygyot beszerezni a kölyköknek mer nőnek mint a bolondgomba. hálaistennek :D

háromlábúbogár (törölt) 2014.08.01. 20:43:41

@dr. phil. Sün‼ ツ: én se nem vok már ott :-D

@atörökk: ad valaki ingyér áramellátást :-)

Aureliano Buendía 2014.08.01. 20:45:06

@sugargiraffusplumps.: és találtál a méretedben konversz csukát?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 20:45:10

@venszivar: nem, hanem citromos! amúgyis én szeretem a buzikat szal mindegy.

azt már csak félve merem mekkérdezni, hogy miért hangsúlyoztad ki, hogy a péntekezés nővel volt...:)

Atörökk 2014.08.01. 20:45:28

@háromlábúbogár:
Nyalogatok napelemt, hátha! :D

@uraaam:
Igény vóna, de az most még messze van nekem.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 20:46:52

@uraaam: hehh, arra már nem maradt energiám, hogy magamnak keresgéjjek csukát. maj lekközelebb.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 20:47:56

@atörökk: értöm.
Arrafelé kiülős hely, ahova egy bringát le lehet kötni?

venszivar 2014.08.01. 20:48:05

@sugargiraffusplumps.: A 'mai világban" jobb ha megemlíti, sőt kihangsúlyozza az EMBER.:) Tudom, gondolom maradi vaok.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 20:49:04

@sugargiraffusplumps.: de legalább egy pár lila gumicsizmát hatalmas kamillákkal?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 20:51:27

@venszivar: há' felőlem mindenki azzal péntekel akivel akar. nézd, van aki a szobrokba szerelmes, más meg a vénasszonyokba, megint mások meg válogatás nélkül mindenbe ami mozog. elfér a világon az összes perverzállat is, meg mellette mink is, nemgond.

venszivar 2014.08.01. 20:53:15

@sugargiraffusplumps.: azért a "perverz állatokat" tán nem kéne!!!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 20:55:45

@uraaam: vót egy neonzöld kapucnis futkározós esőkabát az intersportban, na, ott egy cseppet meginogtam, de erős maradtam! különösen az árcédula csekkolása után!

@háromlábúbogár: az nagycsuda lenne!

Aureliano Buendía 2014.08.01. 20:57:26

@sugargiraffusplumps.: émmost valami légáteresztős pólón gondolkodom, mer már 18-20 foknál szakad rólam reggel a vasszer. És még csak utána kezdek „dolgozni”.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.01. 20:58:50

@sugargiraffusplumps.: Én perpill elvagyok a sörömmel, mondjuk más társaság nélkül.
Mondjuk van itt egy windózos tablet, de azt csak azért nem baszom ki az ablakon, mert nem az enyém, és drága.

Kettőt ittál? Mind a két személiységed?

@uraaam: Hát 12 deci után nekem meredek lenne.
A Hangulatban pl. 350 egy üveg Soproni, az pont kijön 5db 1800-ból.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 21:01:08

@uraaam: azt megéri venni, tisztább, szárazabb érzés! de ne kilimandjaro márkájút vegyél, az egy szar, vettem egyet magamnak de egy phos, totál nem levegődzik. ha abban futok akkor vegyifegyver helyett is bevethető vagyok félóra után :D viszont néha van az edusóba futócumó, az ottani póló-gatya viszont nagyon bevált.

Troppauer_Hümér 2014.08.01. 21:03:10

@uraaam: Nálunk megint megjelent az indián kurva.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 21:04:23

@ColT: vindózos tablet? ugrálj rajta egyet és fogd rá, hogy gyártáshibás! még nem is hallottam olyat, hogy vinydózos tablet.

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.08.01. 21:05:05

@uraaam: Ideértünk. :) Csak ne essen. Idefele esett.

Addig jó.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 21:07:16

@Tanácstalan: érezd jól magam szögedébe helyettem is. csókoltatom mari nénit a tanszéken, ha él még az öreglány.

nem akarsz pár fotót csinálni a tisza-parton? soha nem jutok oda, hogy eccer ráérősen kimenjek fotózkodni cseppet.

háromlábúbogár (törölt) 2014.08.01. 21:11:46

@sugargiraffusplumps.: a lidibe is szoktak jó cuccok lenni

@Tanácstalan: nézd meg az árvízi emlékművet, szerintem ocsmány :-)

Atörökk 2014.08.01. 21:13:29

@sugargiraffusplumps.:
Már tablettás vindóz is van? Mi a picsa...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 21:19:18

@háromlábúbogár: meg a disznófejfát is mindenképpen!

@atörökk: ablakos bor, na olyanrul már hallottam (??? miaz??), meg tablettás borrul is. fejlődik a világ!!

Atörökk 2014.08.01. 21:20:02

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Oszt mik a tünettyei? Kotkodácsolást okoz, meg ilyenek?

háromlábúbogár (törölt) 2014.08.01. 21:20:13

@agresszív kismalac: aszt nem tom miből van, de még megvan... gyanús !!!44!!

@dr. phil. Sün‼ ツ: mán otthon, eddára nem voltam kíváncsi, lehet mulatóst nyomtak :-)
viszont Ferót megkínálták egy termoszból kerítés szaggatóval, elfogadta :-D

Aureliano Buendía 2014.08.01. 21:23:23

@atörökk: romkocsma, ahogy nétem. Bringára rálátós?

Akár...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.01. 21:24:50

@atörökk:
Hát ha puki helyett tádádádáááám-ot hallasz, legyé gyanakvó!444!

@háromlábúbogár:
Pataki mester munkássága számomra felejtős!4
Ezér ignorálom.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 21:24:51

@ColT: így, hogy min. fél liter vizet betolok mellé, teljesen rendben vagyok, gond nélkül haza tudok jönni:)

Atörökk 2014.08.01. 21:25:35

@sugargiraffusplumps.:
Ablakos bor? Jóhogy már nem ajtós vodka!4!!

@uraaam:
Úgy is lehet ülni épp.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 21:26:19

@sugargiraffusplumps.: valszeg a dekatlonban fog megtörténni az eset, de csilliárdokat sem akarok egy szaros pólóért adni.

@Troppauer_Hümér: hogy kicsoda?

háromlábúbogár (törölt) 2014.08.01. 21:27:22

@atörökk: ma láttam egy polót, az volt rajta:
VODKA
connecting people
:-D

Aureliano Buendía 2014.08.01. 21:27:51

@Tanácstalan: munkaidő vége felé én is nagyon hesszöltem az eget, de szerencsére pont elketült minket, elment Vörösvárnak az eső:D

Atörökk 2014.08.01. 21:28:02

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Kizárt, mer' trombitát nem eszek!4!!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 21:30:10

@dr. phil. Sün‼ ツ: pedig őtet bévülről simogattyák a juefók is állítólag. meg rezeg is,, aszongya. szerintem fölcsusszanhatott neki valami egészen torokig!

@uraaam: fölösleges is csilliókat adni érte. meg 1-2 elég amúgyis.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.01. 21:30:54

@atörökk:
Hiszed te!
A zűrgyikok má más kiszerelésbe nyomják a vírust!
Mindmeghalunk!4444

Troppauer_Hümér 2014.08.01. 21:33:10

@uraaam: Sóhajt....
..nyáron monokiniző nénik süttetik a túlparton a pitschájukat!

(elmereng, könnycseppet elmorzsol)

Aureliano Buendía 2014.08.01. 21:33:16

@háromlábúbogár: szerintem a kérészes is az:D

De a partnak van hangulata. Bár a Széchenyi térnek jobb. Nekem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.01. 21:33:36

@sugargiraffusplumps.: Van. Igazából kis fogyasztású noti belső + érintőképernyő. Van egy billentyűzete, rá tudod tenni, és akkor netbook.

prohardver.hu/teszt/windows_8_1_tabletek_10_huvelyken/kiegeszitok.html

@uraaam: :D Akkor az fröccs csak kicsi a szóda aránya :D

Aureliano Buendía 2014.08.01. 21:34:24

@atörökk: persze, nem tuttad? Kuponyra aggyák.

háromlábúbogár (törölt) 2014.08.01. 21:35:18

@uraaam: ha van elég pia, jöhet az árvíz is :-)

Aureliano Buendía 2014.08.01. 21:36:36

@atörökk: nemtom, de a tablettás ájfontol kiigisedsz.

háromlábúbogár (törölt) 2014.08.01. 21:37:42

@uraaam: jah, olyan mint a glamouros fényképező ;-)

Aureliano Buendía 2014.08.01. 21:37:44

@atörökk: akár...
Nekem most az szempont, hogy olyan hely, ahova kétkerekűvel is eljuthatok.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 21:39:08

@uraaam: óóó, de szép :( ezen a hídon nagyon soxor mentem át. najó, mégtöbbször meg átkúsztam rajta, de az mán rég vót! újszegedről csak a bénák mentek be busszal a belvárosba, mindenki más a hídon csalinkázott át gyalog. *sóhajt*

Aureliano Buendía 2014.08.01. 21:39:35

@sugargiraffusplumps.: múltkor voltam dekában, de szerintem én jártam rossz helyen, mert 8e fölöttieket találtam.
De rájuk volt írva, hogy hiperszuper.

bevallom, én azt enyhén barokkos túlzásnak gondoltam.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 21:40:47

@Troppauer_Hümér: igen, van valami benne, mert nekem 10 év után is sóhaj.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 21:40:48

@ColT: vinydóznyóctul lábrázást kapok. most is azom van perpillanat de csak amíg ki nem bacom a kukába egy gyenge pillanatomban...

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.01. 21:40:56

A Lizsébe' A zöld, bíbor és feketét jácca valaki, de nemt'om hol.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 21:42:25

@ColT: nyet. Egyrészt: sima mentes víz. Másrészt: külön pohárban/üvegben.

Amit Isten szétválasztott, ember össze ne keverje!!!

Nagyjából 2 pohár bor után kéne egy pohár víz. Ha ezt hozzávetőlegesen tartom, a másnapom is vidám.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 21:43:24

@atörökk: nos, valóban Watson, Ön remek megfigyelő. :)

Aureliano Buendía 2014.08.01. 21:44:28

@háromlábúbogár: objektív, fijjam, objektív;)

És tizennyolcezer jó okom volt rá;)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 21:45:15

@uraaam: öhöm. hát annyiért már gondolom vele járt az élethű próbababa is? súlyos parasztvakítás ez is sajna. az enyim asszem 10 péz volt leárazva a csíbóba. hát annyiért tökéletes.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 21:46:46

@sugargiraffusplumps.: én meg annó írtam filctollal a hídra valakinek, valamit. Persze, azóta már lefestették.
Meg mászkáltam a korláton is, szunyáltam a Népligetben. Busszal csak akkor, ha fel tudtam rá lógni a Széchenyi téren, vagy a Védőnőképzőnél.
71, meg 71Y.

Assemavót.

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.08.01. 21:47:49

@sugargiraffusplumps.: Sötétben? Csak a Háry Jánosra jöttünk.

@háromlábúbogár: Lásd fentebb.

@uraaam: Fasza. Képzelem, mekkora lehet a fű a kertben és mi vár rám. Láttam, esett az eső rendesen otthon.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 21:48:46

@uraaam: "szeretlek marii!!!" televót velük a hídoldala :D :D

Aureliano Buendía 2014.08.01. 21:49:06

@sugargiraffusplumps.: mármint 10 ájró?

Én igazából a maláj felszopólányt hiányoltam a póló mellől, mint ajándékot. Túinván.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 21:51:08

@Tanácstalan: ez olyan fél 3 körül lehetett, néztem nagyon az eget, mert végre tudtam menni bringával. Eléggé befelhősödött felettünk, dörgött, miegymás. Azután volt szép zuhé is, de az nem nálunk. Szerintem a Waldorf környékét rendesen elverhette az eső, aztán ment tovább Vörösvár-Solymár felé.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 21:52:24

@sugargiraffusplumps.: olyant is láttam, meg valaki valami Bocikámat szerette. De én ennél kreatívabb voltam.

Úgy érzem, most inni fogok egy felest.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 21:52:48

@agresszív kismalac: nemtom. mifelénk koncertnek híjják az ijesmit.

@uraaam: ja, ajró. forintban már nem is tudok számolni.

@Tanácstalan: pff.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 21:54:21

@uraaam: a boci az a tejivó neve volt!! :D isteni palacsintákat adtak meg tejbegrízt meg habos kakaót sepézért. áááááá.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 21:55:50

@sugargiraffusplumps.: háromezer-párszáz.

Még válallható. De 8 vagy 12e? Há hülyék ezek a fejükkel.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.01. 21:56:10

@sugargiraffusplumps.: Na, de összevissza mindent? És hol?
Most elhallgattak.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 21:57:36

@sugargiraffusplumps.: az is. Oda mi is jártunk.
Meg a Béke tanszékre (asszem ez volt a neve [emlékeiben kutat]) zónamenüzni:D

De a hídra is kiírta valahi, hogy „Szeretlek Bocikám”

helianthus 2014.08.01. 21:58:12

Akkor iszom az egészségetekre.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 21:58:17

@agresszív kismalac: garázsbuli. hol, hol? hát te vagy ott! azt én nem tudhatom mer maóórgit vagyok!

Aureliano Buendía 2014.08.01. 21:58:40

@agresszív kismalac: valszeg valami kerthelyiséges zenekar.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 22:02:22

@dr. phil. Sün‼ ツ: egen. a belvárosi hild alatt... huhh, ott is történtek érdekes dolgok a bukkanónál.

@uraaam: te figyejjmán. nem lehet, hogy mink eccerre jártunk oda? megcsapott a gyanú szörnyű szele...

venszivar 2014.08.01. 22:02:58

LÉPEM!

szőrszálat is hasogatni....

Aureliano Buendía 2014.08.01. 22:06:10

@agresszív kismalac: +2 erősítő csodákra képes.

@sugargiraffusplumps.: én '99-ben voltam ott pár hónapot, aztán 2000-2004 között túl sokat is.

Egy gyönge pillanatomban még a jatéra is átjelentkeztem. Talán nem is baj. hogy nem sikerült.

Troppauer_Hümér 2014.08.01. 22:07:45

@sugargiraffusplumps.: Aki trolival ment, mert a lábai nehezen engedelmeskedtek, az mennyire számít bénának?

Aureliano Buendía 2014.08.01. 22:07:49

@sugargiraffusplumps.: „a belvárosi hild alatt... huhh, ott is történtek érdekes dolgok a bukkanónál. ”

Hát, a Széchenyi tér, meg a Tisza part is tudna mesélni...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 22:11:02

@atörökk: nem az én szegem! na ezt szegeden úgy mondják, hogy nem az én szögem!

@uraaam: akkó biza minden leheccséges! a jatésok más kasztrencer voltak, pláne a jogászok, mindég kacarásztunk rajtuk.

Troppauer_Hümér 2014.08.01. 22:11:43

@sugargiraffusplumps.: Boncz Géza sűrűn megfordult ott, nem volt nehéz vele összefutni.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 22:13:10

@Troppauer_Hümér: az gyávaság!!! :D édesjóistenem, ha belegondolok, hogy józanul hat perc átérni a hídon, egyéb állapotokban meg legalább másfél óra.. :D :D de olyan is volt, hogy ugyanazon az oldalon értünk partot ahol elindultunk.*vigyorog*

helianthus 2014.08.01. 22:13:53

Jó hideg.
Vérré vált.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 22:14:30

@sugargiraffusplumps.: én a bőcsészre mentem volna át az aktuál életem értelme miatt. A a főiskolára járt Újszegedre.

Aludtam a Béke koliban is, meg a Madzsarba is elég sokat. Javarészt ingyér;)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 22:15:54

@helianthus: természetesen buzisört. de már a másodikat, ezt kérem beszámítani az ítélethozatal során, tisztelt bírónő! :)

@Troppauer_Hümér: az nekem nem sikerült. meg szerintem meg se ismertük volna... :9

Aureliano Buendía 2014.08.01. 22:16:24

@sugargiraffusplumps.: hát, Újszeged, Belváros viszonylatban nincsenek távolságok.
Azért szittyósan a Népligetben elaludni is király volt:D

Black Hole 2014.08.01. 22:16:42

@uraaam: erről a "szunyáltam a Népligetben." dologról jutott eszembe, mikor nagyon berúgtunk egy havernál. Aznap történt életem egyetlen szipuzása. Éjjel aztán elindultam haza. Nagyon szar állapotban voltam. Mikor már jó sokat mentem, kezdtem józanodni, és jött egy nagyon fura érzés, hogy valami nagyon nem stimmel. Há' rossz irányba mentem. Néztem ki a fejemből, a részeg ember bölcsességével, és rájöttem, hogy kb kétszer annyit mentem rossz irányba, mint amilyen messze laktam havertól, tehát ha haza akarok menni, akkor másfélszer annyit kell menni, mint amennyit jöttem. Aztán inkább lefeküdtem a legközelebbi padra, és aludtam egyet, az első busszal meg haza mentem. Ez volt szombat éjjel. Hétfőn a melóhelyen amerre jártam, mindenhol érhetetlen ragasztószagra panaszkodtak.

Atörökk 2014.08.01. 22:18:16

Gruppenszex. Connecting people.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 22:22:21

@dr. phil. Sün‼ ツ: hát olyanamolyanba. tudod, olyan hopszallatilláromos.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 22:24:46

@atörökk: igen, ott szokták bekapni a mentolos hágógumit :D :D én kérek elnézést.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 22:26:31

@Black Hole: nekem eddig csak a süti ért valamit.
Benyomtuk, 15 perc röhögés, némi tisztulás. Éppen ezért tovább piálás, majd kitaláltuk, hogy fiatal még az este, és minden füredi csaj csak ránk vár. Bringára fel, traveller drink a kulacstartóba, irány Füred. Almádiból. Kb. 15-20 perc alatt át is értünk, faszául ment a bringázás.
Füreden szórakozóipari egységek végiglátogatása, női hölgyekkel ismerkedés, majd olyan hajnali 4 körül go Almádi.
Érdekes módon a hazaút jó egy-másfél óra volt, és nem azért, mert toltuk. Hanem, mert odafelé elég sok minden kiesett, egy pillanatnak tűnt az egész:)

helianthus 2014.08.01. 22:27:18

@Black Hole: egyszer a haver Egerben egy tízemeletes tetejèn ébredt a Csebóban. Amiknek zárták a kapuját és tetőkijáróját is. Nem tudni, hogy jutott fel.
Veszprémben is hesszeltem egy évet, ott a viadukton volt fílinges részegen mászkálni. Dulván magas, lent meg ne.m víz van, hanem köves part. Vagy volt.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 22:27:28

@dr. phil. Sün‼ ツ: hát, az emlékeim sajnos ölég homályosak! de ezt nagyrészt az élemedett korommal magyarázom!!

@uraaam: a ligetbe mi phostunk bemenni mindig, ugye rendes jányok nem sokat jártak arrafelé alapesetben :D :D

Aureliano Buendía 2014.08.01. 22:27:41

@atörökk: Temetés. Összehozza a családot.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 22:29:10

@sugargiraffusplumps.: Békés vagy Madzsaros voltál?
Az vicces lenne, ha bejönne a tipped:D

(Az előző mondandóm helyesen: a zekszem a Főiskolai Karra járt).

Atörökk 2014.08.01. 22:29:13

@sugargiraffusplumps.:
Ki szelet vet :D

@uraaam:
Na bumm. Ugyanaz, mint az esküvő, csak eggyel kevesebben vannak.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.01. 22:29:45

@sugargiraffusplumps.:
Mindig tuttuk, hogy má rég seprűn közlekecc, de azé meséhetné, Hilda!

Aureliano Buendía 2014.08.01. 22:30:23

@Troppauer_Hümér: trolival azért érte meg átmenni, mert azon a legtöbbször minden ajtón fel tudtál szállni, az eszkátés kallereket meg messziről ki lehetett szúrni.

Aureliano Buendía 2014.08.01. 22:32:24

@sugargiraffusplumps.: nemtom, én nem láttam semmi gázost benne.

@atörökk: épp ezért jobb a piréz temetés, mint a piréz esküvő. Mert ott egyel kevesebben óbébatnak;)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.01. 22:32:29

@sugargiraffusplumps.: Különben a wifije szart be.
Routertől 2 lépésre van net, háromra nincs.

Black Hole 2014.08.01. 22:32:47

@helianthus: ismertem egy nénit, akit elhagyott a vőlegénye mikor még fiatal volt, és leugrott arról a viaduktról. Mikor én megismertem, már vagy 80 éves volt, és teljesen jó egyezségi állapotban volt. Azt hiszem az egyetlen ember volt, aki túlélte onnan az öngyit. Amúgy nagyon szép város, én fehérvári vagyok, és sűrűn átjártam.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.01. 22:33:32

@sugargiraffusplumps.: +1. Nekem a céges vason van :(

@uraaam: Deee, összerázod hazafele a bringán :D

Na meg ugye, ha vizezett a bor :S Az a rosszabb eset :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 22:35:27

@atörökk: tegnap bezzeg sehunsevótál! *szóbeli megdorgálás*

@dr. phil. Sün‼ ツ: hilda nem jön hozzám feleségül! *tanácstalan*

Aureliano Buendía 2014.08.01. 22:35:29

@Black Hole: tényleg fasza hely.

@ColT: de bennem keveredik össze, és az úgy okés. Belül már nem érzem.

Csak másnap. Mármint, hogy nincs másnap:D

Black Hole 2014.08.01. 22:38:42

@uraaam: '79 környékén még nem volt semmi jó cucc. Barátnőm kórházban dolgozott, az hozott ópiumot, meg párszor ügyes gyógyszer kombinációkat, amiket az orvosok is ettek, de egyszer olyan emlékezet kiesés volt, hogy utána nem mertem semmit beszedni. Ez a szipu meg olyan szar volt, hogy többet nem próbáltam.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 22:40:19

@ColT: "Routertől 2 lépésre van net, háromra nincs."

Antenna konnektor kiakadt, vagy a drót elszakadt. 2 lépésre a csatlakozó is elég antenna helyett.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.01. 22:42:48

@sugargiraffusplumps.:
Hát az ősi pirézek aszonták, hogy egy oroszlányt úgy köll beszerezni, hogy elkapsz kettőt, oszt eggyet elengecc!4!!
Próbájjad ki!

Atörökk 2014.08.01. 22:50:30

@sugargiraffusplumps.:
Dolgom volt a városban, és rövid volt a wifi dróttya!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 22:53:38

@atörökk: rennben, most az eccer elfogadjuk kifogásnak. de többet ne forduljon elő!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.01. 22:54:03

@atörökk:
Vegyé antennás kábelwifit, az segítt!44

@sugargiraffusplumps.:
Mé?
Szép szerelem lenne!4+

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.01. 22:57:05

@uraaam: :D

@atpijkamo: Nem volt moszgatva különösebben. Leejtve sem.
Maguktól még ezek a knai szarok sem esnek szét, pláne nem úgy, hogy egyik pillanatról a másikra :S

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.01. 22:58:48

@ColT: Az imádság tartotta. Ha mozgatják, hamarabb bekrepált volna.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 22:59:39

@dr. phil. Sün‼ ツ: ugye? szerintem is! de sajnos elég egyoldalú ez a mi kis szerelmünk a hildával!

helianthus 2014.08.01. 23:01:22

@Black Hole: az angyala vigyázott rá akkor. :/
Maradandó baja se lett?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.01. 23:02:22

@atpijkamo: Hááááááááááát
Meglátom, lehet szétszedem.
De ez fura.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.01. 23:07:13

@helianthus:
Eggs!
Hátezzzz... annyira nem igazán az....
Monnyuk akkó visszalinkelném inkább a malac által elmondottakat:
www.youtube.com/watch?v=oHh978yizqQ

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.01. 23:09:51

@sugargiraffusplumps.:
Hábazzeg, nyomujjá rája!
Ha mán eccer asszonyt akarsz a házhoz!44!
Nézd meg a törökköt!
Mindent elért!
Najó, a zelemet mi kűggyük, de azé hátha sikerül...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.01. 23:13:08

@Tanácstalan: pff=szegedre menni és kizárólag a szabadtérin leledzeni bűn. az olyan, mintha elmennél párizsba, megnéznéd a kejjfeltornyot oszt húznál haza.

Atörökk 2014.08.01. 23:13:12

@sugargiraffusplumps.:
Csaxólok, ha randira mész, páratlan számú elemt illik vinni!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.01. 23:17:39

@atörökk:
Oszt összeduggyák az elemjeiket?
Az ollyan romantikus tud lenni!4!!
Ha két elem összeér....

Atörökk 2014.08.01. 23:18:43

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Elemrülnek egymásba! Izé, elemzik egymást!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.01. 23:31:12

@atörökk:
A Hildával?
Hát ez egy szép nász lesz!4!!
MOst arra várok, hogy a Hilda is reagájjon, anélkű nem ér!44

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.01. 23:43:27

Tudtátok, hogy Napóleon is magyar volt? Bóna-parti.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.01. 23:45:03

@atörökk:
Hát ém apszoéutte drukkolok!
De elemeket közössen köllene kűddenünk!44
Apropó, hun a zasszony?

Black Hole 2014.08.02. 04:31:23

@helianthus: úgy emlékszem, hogy nem lett maradandó baj. Mondjuk bottal járt, de ez annyiidős korban természetes. Viszont azután nagyon vallásos lett.

venszivar 2014.08.02. 05:07:05

@Tanácstalan:Ugyan. Nos, sejtettem.

Ha vágod, hogy ki a barom....

barom = Háry János!:)

IRÁNY SURÁNY! (6-kor)

FDToth 2014.08.02. 05:11:58

Jo lennr tudni ki ez a 'webshopos'. Jo sok hulyeseget ir, irtlan szabalyok (visszatero ugyfel, mennyisegi vasarlas, stb.) vannak, ha azt akarja h tole vegyenek, egyedi arakat is kell adnia, kulonben el van veszve...sok webshop van am, ami bemondasra cserel, nem tokol, hanem rendezi a forgalmazoval. Tessek megjegyezni: elso a fogyaszto es tobbsegeben igaza van ;)

kézműves étcsokimikulás 2014.08.02. 07:27:51

@FDToth: mit offolsz man kora hajnalben???
pffff...

helianthus 2014.08.02. 08:50:18

@Black Hole: ez mondjuk nem csoda. Onnan leugrani és túlélni jelez valamit. :)
@agresszív kismalac: nini! Egy németajkú malac!
Jó a reggel!

Troppauer_Hümér 2014.08.02. 09:00:41

Na, most választhattam Rajzoltszemöldökű Plázapipi illetve Helianthus profilja közül a kommentablaknál, mire a harmadik frissítésre visszakaptam Hümért.

helianthus 2014.08.02. 09:07:02

@Troppauer_Hümér: belémbújtàl? :O
Őőő...nem éreztem semmit.
Neked jó volt? o_O

Manyecska 2014.08.02. 09:12:31

hali itt ulok a mizsei vonaton mingya indul. a kalauzt probalom vesztegetni xdd de eddig minden oke.

kézműves étcsokimikulás 2014.08.02. 09:13:36

@helianthus: netszex,persze...
eloben man ciki,mi???
:p

kézműves étcsokimikulás 2014.08.02. 09:14:36

@Manyecska: nem vesztegetni koll,huzd be a vcbe es maris kesz a megoldas...
:p

Manyecska 2014.08.02. 09:14:56

van klima. öt perc es indul.roma a kalauz tök jo. xd

Manyecska 2014.08.02. 09:16:34

@kézműves étcsokinyuszi: a gyerek ezen rohog mer olvassa xddd na ket perc es indulunk.

Troppauer_Hümér 2014.08.02. 09:17:18

@helianthus: Először beléd, de aztán rájöttem, hogy nem illik, még előjáték se vót.

kézműves étcsokimikulás 2014.08.02. 09:17:40

@Manyecska: ja,ha gyerek is van akko' plane...
:)

titta ndk-s mentalita,utazik a family cimu bornadragban elkovetett ficken...

Manyecska 2014.08.02. 09:17:46

@kézműves étcsokinyuszi: desiro.mâr a vonat.kispiros. fel kene sôpörni kicsit xd

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.08.02. 09:21:22

Itt vagytok? Gondoltam.. Figyelem: az is István, aki csak olvassa!!@FDToth: ezt jól lesarkítottad. Egyébként sincs többségében igaza, ugyanis az emberiség eflgy ostoba majomember, úgy kollektíven.

kézműves étcsokimikulás 2014.08.02. 09:21:42

@Manyecska: denesirja...
:)
fel kellene sopornyi???
es ki fog vissza???
jegyvasarozas(es kalajuzkezeles)helyett hatha elfogaGGYa a mav...
:))))

Manyecska 2014.08.02. 09:23:30

@Kellemes Zérókomponista: jo a wifi. ja.de mingya leszallunk..sza nem. asszongyak tilos a dohanyzas lol mingyart felszallunk.

helianthus 2014.08.02. 09:26:27

@kézműves étcsokinyuszi: mindenesetre bonyodalmas. Azok a hangok, azok az illatok, az a látvány!!!
Brrrr!
Hát kinek kell ez? O:-)
@Troppauer_Hümér: meg kopogást se hallottam. Nem baj, de azé' izé'!

kézműves étcsokimikulás 2014.08.02. 09:26:48

@Manyecska: akkor addig nem koll soprogetni,csak onnan...
:)

Manyecska 2014.08.02. 09:26:52

mennyi a suttyo zuglonál xd

kézműves étcsokimikulás 2014.08.02. 09:27:59

@helianthus: kinek,kinek...
nekem,peldaul...

maradi vatyok...
:p

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.08.02. 09:29:40

@helianthus: ki kell javítanod az összes hahotát, a poénokat "érthetővé tenni" őket. :D

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.08.02. 09:30:26

@sugargiraffusplumps.: Mos (aláhúzva, kiemelve) csak emiatt mentünk, valóban. De jártunk már többször is a városban, kirándulásilag.

@venszivar: Namost ha hagymára gondolsz (milyen perverzió ez már, hogy mindig rá gondolsz? :D ), akkor nem volt ott.

Fellépett viszont Gálvölgyi, Bodrogi, meg a nagyorrú bálnatestű francia- orosz borosgazda, az a Depardieu (vagy ki). Kicsit fura volt a díszlet, metrókocsi, meg kártyavár, de nagyot játszottak. :D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.08.02. 09:32:59

@Manyecska: érdekes parancs a felszállásra. A jegykérésre meg mit kezdesz el csinálni?kszD

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.08.02. 09:37:14

@Manyecska: Te hová dzsalsz, amikor én itt állok a sajtpultnál?

Aureliano Buendía 2014.08.02. 09:48:46

@atörökk: te is így vágódtál be csöcsikénél?:D

Aureliano Buendía 2014.08.02. 09:52:06

@ColT: ez most vagy valami, vagy megy valahova

helianthus 2014.08.02. 10:19:45

Rámcsörgött az életem.
Ennyit a pihenésről. o_O
Legyetek rosszak!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.02. 10:24:34

@atörökk: "ha randira mész, páratlan számú elemt illik vinni!"

:))

Aureliano Buendía 2014.08.02. 12:53:55

@ColT: ő biza!

Gondold el, nagyanyáink még elmaradott módon szentképeket cseréltek, rózsafűzér titok gyanánt, de végre ennek vége.

helianthus 2014.08.02. 13:55:37

Megjöttem. Pokoli idő van.
Respect annak az idősebb úrnak, aki felfelé teker a hegyre biciglivel.

Black Hole 2014.08.02. 14:08:57

@helianthus: majd lefelé mekkorát lazul az öreg! Lehet, hogy nincs is a hegyen semmi dolga, csak akar egy kis potyára vágyik. Lehet, hogy az egyetlen vágya nem más, mint egy kis ingyen menetszél.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.02. 14:11:39

@Tanácstalan: velem kell , velem fekszik
estenkent telesirja a parnajat, hogy van aki boldog hazassagban el es normalis meloja van
es az NEM O:)
kanadabol is hazazavartak
mikor remalmaibol cstakosan felebred, akkor beugrik es lezsidokurvazza a felesegemet
es olyankor kielegul

helianthus 2014.08.02. 14:11:46

@Black Hole: oké, de nincs az a pénz, hogy 35 fokban feltekerjek olyan hegyre, amire még a kocsi is nehezen küzdi fel magát.
Szerintem ez hülyeség és nem sportteljesítmény.

Black Hole 2014.08.02. 14:17:08

@helianthus: majd amikor ereszkedik le, akkor milyen irigy leszel rá! Lehet, hogy a sebességtől olyan kondenzcsík féle fog a kormány két végen keletkezni, mint a repülő szárnya végén. Csak nehogy az arca is lejegesedjen, mert abból baj lehet!

Black Hole 2014.08.02. 14:19:35

@hagyma: miért? Volt nála kőtábla?

Black Hole 2014.08.02. 14:28:59

@atörökk: látod, ezért jó, ha az embernek van felesége! Akkor ezt nem neked kell kiabálni :-)

Troppauer_Hümér 2014.08.02. 14:33:46

@helianthus: Ejha, ez kiadós menet lehetett. Háromésfél óra!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.02. 14:35:18

@Black Hole: hat a kotablakat visszafele vitte emlekeim szerint
emberunk a csomagtarton

Aureliano Buendía 2014.08.02. 14:35:44

@Black Hole: akkor egyéb miatt kell kiabálni:D

Aureliano Buendía 2014.08.02. 14:36:56

@Troppauer_Hümér: de ebben benne van előtte egy konyak is, utána meg egy cigi. Na, meg az utazás. Volán menetrend, átszállás, stb. ,)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.02. 14:43:08

@Black Hole: Az orosz-
amerikai tárgyalások idején
találkozik Reagan és Gorbacsov.
Reagan kabátján van három gomb.
Gorbacsov kíváncsian kérdezi meg:
-Mire jók ezek a gombok?
-Tudod- válaszolja Reagan-, az első gomb arra kell, hogy ha melegem van, megnyomom, és a kabátom
légkondícionált lesz. A második
gomb arra való, hogy ha fázom,
megnyomom, és a kabátom fűtött
lesz. A harmadik pedig arra való,
hogy ha elfáradok. Megnyomom,
és a kabátom megmasszíroz.
Gorbacsovnak nagyon tetszik a
dolog, és a következő tárgyaláson
ott van a hátán egy hatalmas Zil
teherautó ajtaja. Megkérdezi
Reagan:
-Mire való ez az egész?
-Tudod, ha melegem van,
letekerem az ablakát, ha fázom
feltekerem.
-És ha elfáradsz?
-Odavágom a földhöz az egészet.

Black Hole 2014.08.02. 14:47:48

@hagyma: világos, viszont nem is biciklivel ment. Ez eléggé bejátszik szerintem. Főleg, ha időhurok is van, mert akkor nagyon meg tud keveredni az erő! Érdemes óvatosnak lenni.

Amúgy az hogyan történhetett meg, hogy nem buziztál le? Csak nem valami baj van? :-)

helianthus 2014.08.02. 14:53:14

@Troppauer_Hümér: beléd kerültem. Nincs másik nicked.
Az volt. Kiadós! Kiadtam pártízezret a tescoban. :)

Black Hole 2014.08.02. 14:53:54

@agresszív kismalac: ez jóóó! Még nem hallottam :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.02. 15:05:32

@Black Hole: ez neke a fidead
en sosem buziztalak le
azm hoigy nekm egy felnott fefi vaniliafagyi evese, kulonosen joint lkul, mert azutan megbocsajthato buzis am jelenti azt, hogy minden vaniliafagyit nyalo ferfi homeszexualis
/ mint emlitettem volt, amugyis a kocsog es buzi szavakat, a magyar nyelveben nem csak es nem elsosorban a homoszexualisokra asznaljuk. pl. ez a kocsog bevagott elem/
errol jut eszembe abszolut nem vagyok agressziv sfor, sot nagyon is figyelmes defenziv es technika, de kocsin belul verbalisan, ha ugy adodik, mondom a magamet, de kizarolag magyarul karomkodok
faszt csinalsz kocsog
mennye mar kurva
ilyenek
ilyenkor mondMary, ha O is ot ul, hogy
aha
de ha magamban vezetek akkor is dumalok
mennye mar bazmeg hat elkesek
ilyenek
namost ez azert lett ilyen hosszu, hogy bizonyitsam nem buziztalak le
de legalabb pisztaciara valtsal
semmikeppen sem puncsra

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.02. 15:13:45

@gabors: Itthon a Zemberek nem olvasnak. Sajnos ...

Black Hole 2014.08.02. 15:24:41

@uraaam: égve hagyott villany, szanaszét hagyott holmik :-)

Manyecska 2014.08.02. 15:31:50

joreggelt.kàvét. xd

Black Hole 2014.08.02. 15:33:02

@hagyma: vanília, puncs, csoki. Ez a sorrend, ebből nem engedek.

Itt meg keskenyek az utak, padka meg általában nincs. A sofőrök meg halvérűek. Ezért, ha megy egy biciklis, sokszor 10-20 autó araszol mögöttük, és senki nem áll neki előzni. Egy ilyen konvojban kb tizediknek lenni nagy élmény. Bazmeg, és képesek két város között így elaraszolni. Az utak kanyargósak, tehát előzni csak úgy lehet, hogy szép sorjában. Olyankor aztán ömlik belőlem is vödörszám a pics, fasz, meg minden, ami eszembe jut.

Black Hole 2014.08.02. 15:36:54

@Manyecska: már fel is keltél? Nincs korán?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.02. 15:41:33

@Black Hole: hat bringas utan, ha 2 x 1 savos mi is araszolunk ha nem teljesen nagy ivben es biztonsagosn tudod kikerulni
nincs sok halaegnek inkabb csak a sportolok, meg a varosban csovik, de ott altalaban van 2x2 sav
a tokolokkel szoktam ordibalni, mar magamban a kocsiban, mert mar zold de nyomkodja a telefont...
halaegnek csak 20 perc az ut a meloba nem veszes
ha meg horgaszni megyunk van idonk

Black Hole 2014.08.02. 15:44:44

@Manyecska: szerintem súlyoztasd le magad, valami 80 kilóssal :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.02. 15:48:23

@Black Hole: "vanília, puncs, csoki. Ez a sorrend, ebből nem engedek. "

te direkt provokalsz:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.02. 15:52:35

@uraaam: :D

@Black Hole: :) Köszi :)

@atpijkamo: Tablet. Szétszedtem. Csati a helyén. Antenne 2 centis lófasz fólia (tudom, hullámhossz, de az N-es wifaj antennák nagyobbak szoktak lenni). Mondtam hogy adóhalál...

Black Hole 2014.08.02. 15:55:10

@hagyma: amikor idejöttem, és lett autó, először nagyon furcsa volt ez a temperamentum. Magyarországon az a baj, hogy nem tartják be a megengedett sebességet. Itt meg ahol lehet menni 80-nal, ott mennek 75-el. De sokszor csak 50-el poroszkálnak. Szóval, el kell indulni időben. Viszont az egésznek van egy jó oldala, hogy súlyos baleset szinte soha nincs, pedig nagyon rosszul vezetnek, nem tartják be a szabályokat, nem indexelnek, az útburkolati jeleket nem veszik figyelembe, és szinte az összes autó törött. De ha halálos baleset van, azt szinte mindig keleteurópai csinálja, azok közül is a lengyelek. De nagyon ritkán van. Havi szinten 1-2 csak.

2014.08.02. 15:57:21

@Black Hole: szerintem súlyoztasd le magad, valami 80 kilóssal :-)

Méret alatti, visszadobja!

2014.08.02. 15:59:18

@atpijkamo: "ha randira mész, páratlan számú elemt illik vinni!"

Tiszta zokni, mosott fsz! (bisztos ami bisztos hátha cumi is lesz!)

Black Hole 2014.08.02. 16:00:38

@hagyma: és kehelyből, kanállal! Különben nem kell. 3 vanília alul, aztán 1 puncs és végül 1 csoki. Ha nagyon olyanom van, akkor tejszínhab rá, és csoki öntet. Amúgy csak itthon, saját készítésű, mert mindenhol csak szar fagyit kapni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.02. 16:01:27

@helianthus: Én is felmentem a heygre délben bringával... Lefele megint defekt. Rohadnameg :S

Black Hole 2014.08.02. 16:04:55

@Cicmen: ahogy egy idős néni mondta: "férfiember mázsa alatt csak karácsonyfadísz" :-)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.02. 16:07:46

@ColT: Defekttűrő gumit köll venni.
...vagy svejcit.
...de legjobb a svejci defekttűrő.

Troppauer_Hümér 2014.08.02. 16:14:26

@uraaam: Háakkor is.

Mi tarthat eddig? Udvarlással együtt másfél perc. A cigikonyak kombó kettő.

Az a rohatt volán, az lesz az! Rosszabb mint az oránzsvéjsz!
Erről lesz a következő poszt. :D

Troppauer_Hümér 2014.08.02. 16:15:39

@helianthus: Ühm. Nem tudom merrefelé laksz, de mifelénk a pasik fizetnek a nőknek. :P

Lehet odaköltözöm.

Atörökk 2014.08.02. 16:21:41

@Manyecska:
A lényeg, nekapkoggyá' :D

helianthus 2014.08.02. 16:31:17

@ColT: jó hát rólad eddig is tudtuk, hogy defekztes vagy. :}
@Troppauer_Hümér: ideköltözöl?
Hát...előtte igazán mondhatnál egy-két bókot. :-$

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.02. 16:33:29

@agresszív kismalac: Jaja

@helianthus: Nem nem én, hanem az első gumi a bringán :S Az ne legyen!

helianthus 2014.08.02. 16:35:17

@ColT: elhagytad a humordetektorodat.
Bakker, tekerhetsz fissza a hegyre!

Black Hole 2014.08.02. 16:35:29

@agresszív kismalac: svejcbe köll biciklizni, ott a nem defekttűrő gumi sem kap defektet. Svejci defekttűrő gumira akkor van szükség, ha elhagyjuk svejcet, mert svejcen kívül minden szar. Kivétel a svejcibicska, mert az akkor jó, ha kínai.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.02. 16:37:35

@Black Hole: de ha atjutsz albaniaba kapsz uj bringat

gabors 2014.08.02. 16:39:09

@Manyecska: te mar ennyitol is tok jol erzed magad ???

Troppauer_Hümér 2014.08.02. 16:39:26

@helianthus:
Deal:

-Eltévedtem,meg tudnád mondani merre laksz?
-Jó a tuhád,jól mutatna a szobám szőnyegén.
- Hiszel a szerelemben első látásra, vagy sétáljak el itt még egyszer?
- Összetört az autóm, nem tudsz egy Ferrari-szerelőt?

- Vállalkozó vagyok... Ma estére bevállallak!

- Milyen érzés a buli legszebb csajának lenni?

- Kebelbarát vagyok... főleg a te kebleid barátja szeretnék lenni.

- Mi lenne, ha elmennénk hozzám és megszabadulnánk ezektõl a nedves alsóneműktől?

- Szia! Vagy ismerlek valahonnan, vagy tetszel!

- Akarsz nálam reggelizni?

- Szia! Anyámék kizártak, aludhatok nálad?

- Ne szólj semmit, fel vagy szedve!

- Ne haragudj, meg tudnád mondani, hogy írják a telefonszámod?

- Sokat gondolkoztam, és úgy döntöttem, hogy jobb lenne, ha nem lenne köztünk semmi...se
ruha, se levegő...

- Ha haza kisérlek, megtartasz?

- Gábornak hívnak. Emlékezz rá, később ezt fogod sikítani egész éjjel.

- Meg fog keresni az ügyvédem. Elloptad a szívemet.

- Olyan formás domborulataid vannak. Te vagy a görbék halmaza aki egy egyenest felállít!

És a legszebb:

- Szeretnél fogyni? A szex 1000-1500 kalóriát éget el!

helianthus 2014.08.02. 16:43:42

@Troppauer_Hümér: Ha valaki kérdezi: -ki ez a pasi?
Majd mondom: -Nem tudom. Tegnap megetettem, azóta követ.
:DDD

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.02. 16:46:53

@helianthus: Nem hagytam el :P
És ha visszatekerek, felfújódik ez a szar magától? :D

helianthus 2014.08.02. 16:47:58

@ColT: tőlem aztán biztos nem, de tegezz nyugodtan. :D
Megint el kell mennem. ;)
Rosszak lesztek?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.02. 16:50:10

- fizetem a vacsorat, ha Te csinalod a reggelit

- meghivhatlak egy vacsorara?
-NEM
- akkor most kerdezd meg tolem

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.02. 16:52:56

@Black Hole: Szerintem, ha svejcisapkát húzol a nyeregre, az is jó.

gabors 2014.08.02. 16:53:26

@Black Hole: ez az 1-2-t mekkora nepessegre (orszag/megye/jaras/varoska) kell erteni ???

gabors 2014.08.02. 16:55:04

@Cicmen: "Tiszta zokni, mosott fsz! (bisztos ami bisztos hátha cumi is lesz!) "

mire kell a tiszta zokni ??? mezitlab mar nem is lehet cumi ???

Aureliano Buendía 2014.08.02. 17:06:56

@Black Hole: hát, azért belőlem is repkedne a körmagyar, az biztos.
De lehet, hogy ilyen középeurópai rohanós fíling. Mennyi idő alatt álltál át? Át tudtál állni?

Aureliano Buendía 2014.08.02. 17:08:27

@Troppauer_Hümér: hát, én tuti írnék a helyében egy agriavolános poszt. Pláne, hogy a vonatra sem csatlakozik. Gecik ezek.:)

Atörökk 2014.08.02. 17:11:07

Megvolt az első, hivatalos beerbike-találat :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.02. 17:14:26

@helianthus: Tehát nem fújja fel?! Eh, nem lehet már senkire sem bízni semmit :P

Atörökk 2014.08.02. 17:18:01

@uraaam:
Persze. Pontosabban rajta ülő humanoid, embernek nem nevezném. Kis műanyag palack, vízzel töltve. Sérülést nem okoz, de nem jó érzés, ha koppan a biuksidon :)

diszkriminans (törölt) 2014.08.02. 17:18:56

@ColT:
"A Hangulatban pl. 350 egy üveg Soproni, az pont kijön 5db 1800-ból. "

Ez az a Hangulat, ami Pécsen van a Petőfi utcában?

Aureliano Buendía 2014.08.02. 17:28:33

@atörökk: olyan kéne, ami becsapódáskor kiengedi a benne levő vizet.
Zacskó, lufi, óvszer...;)

Black Hole 2014.08.02. 17:30:44

@hagyma: jah, terepgumival, és ingyen bunkertúra utalvánnyal. Amúgy szívesen megnézném, nem lehet az rossz hely. Végülis minden ország érdekes. Főleg az NDK. Kár, hogy azok lehúzták a rolót :-(

Black Hole 2014.08.02. 17:33:48

@agresszív kismalac: főleg, ha az a kis kiálló bigyusz jól ki van keményítve, mert az kiválóan helyén tartja a végbélkúpot :-)