Tékozló Homár

Akasztják a hóhért: posztol a webshopos

2014.08.01. 13:25 | Homár Hilda | komment

Úgy tűnik, Akasztják a hóhért rovatunk megszületése elemi erővel szabadította fel a szolgáltató szektor dolgozóiban az évek alatt felgyülemlett frusztrációt. Rövid időn belül ez a harmadik pult mögül érkező levelünk. A másik kettőhöz hasonlóan ez is kicsit pikírt és kioktató, ami emberes öngól, hiszen épp a pökhendi hozzáállás az egyik, ami miatt a "sötét oldal" állandóan ostorozza a konzumáló népet. Szóval barátságosabb hangvétel mellett eggyel nehezebb lenne egy dacos kabbeköcsöggel elintézni az ügyet. De ettől függetlenül tök hasznos mindnyájunk épülésére néha belenézni a tükörbe.

Kedves Tékozló Homár, 
örömmel olvasom, hogy végre teret kap a sötét oldal is a blogon. Én már korábban bepróbálkoztam, de akkor nem jelent meg a poszt. Ha érdemesnek találod, közöld le kérlek.

A tisztelt vásárlók nem biztos, hogy tisztában vannak bizonyos dolgokkal a netes vásárlásokkal kapcsolatban – bár viszonylag kevés netes vásárlásra panaszkodó poszttal találkozni itt. Ami jó!

Gyakran nem a bolt a hunyó a problémás esetekben. Sok esetben saját maguknak köszönhetik a vásárlók, hogy kellemetlenségük adódik a vásárlás során. Van szerencsém pár éve ügyfélszolgálatos kollégák vezetőjeként dolgozni egy webshopnál, ami különféle termékekkel kereskedik (több országot is kiszolgálunk). A kollégák tapasztalatai és saját tapasztalatok/emlékek alapján kérem olvassák el a tisztelt vásárlók, hogy milyen hibákat követnek el, amik aztán a problémák forrásai lehetnek. Kis odafigyeléssel bökkenő- és panaszmentessé tehető a vásárlás.

Egyszerűbb lenne mind az ügyfél, mind az ügyfélszolgálatos élete, ha nem lenne ügyfél…

...aki azt hiszi, hogy a bolt gyártja a terméket, és minden egyes terméket ki is próbál minden alkalmazott. Szerinte a bolt nem adhat el hibás terméket. Az meg sem fordul a fejében, hogy beérkezik az áru a raktárra és az gyári hibás, amiről persze a kereskedőnek fogalma nincs. A vásárló meg van róla győződve, hogy direkt az ő megrendelésére várt csak a bolt, hogy kiküldje neki a hibás darabot. Aztán reklamál, hogy miért nem próbálta azt ki az eladó! Viszont ha bontott, kipróbált terméket kapna, akkor rögtön azzal támadna, hogy nem új, hanem használt darabot adott el neki a kereskedő.

...aki azt hiszi, hogy a nagy "O" ugyanaz, mint a nulla és/vagy fordítva.

...aki elírja a regisztrációkor az email/számlázási/kézbesítési címét és/vagy a telefonszámát.

...aki azt hiszi, csak ő ír az ügyfélszolgálatnak, és az emailt chatként használja – értsd egy email egy szó, jó esetben akár egy egész mondat. Persze nem hagyja meg a válaszban a levelezés előzményeit, hanem minden választ új levélként küld. Természetesen minden levelét fontosnak jelöli. Higgye el a kedves vásárló a több száz levél közül nem fogja előnyben részesíteni a választ adó kolléga azt a levelet - sőt!

...aki azt hiszi, hogy jó ötlet az egész email szövegét a tárgyba beírni, mert azt rögtön látja, aki olvassa.

...aki név nélkül érdeklődik megrendelés felől, aminek a számát természetesen nem tudja, és olyan email címről teszi ezt, amit nem használt a megrendelés leadásakor.

...aki az elfelejtett jelszó helyett nem kér újat, hanem inkább regisztrál egy új email címről, majd egy korábban a másik email címhez tartozó megrendelésre hivatkozik és/vagy minden megrendelést új regisztrációról ad le.

...aki azt hiszi csak az ő megrendelése létezik. Felhívja az ügyfélszolgálatot, nem köszön, nem mutatkozik be, eszik telefonhívás közben és érdeklődik, hogy mi van a megrendelésével. A kérdésre, hogy mi annak a száma, elmondja, hogy mit rendelt. Az ismételt kérdésre, hogy mi a megrendelés száma, újra elmondja mit rendelt, és azt is hova, csak most már hangosabban. Majd az újabb kérdésre felfogja mit kérdez tőle szerencsétlen kolléga, és visszakérdez, hogy ő azt honnan tudná?! Sokadik kérdésre talán elmondja a nevét, és előkerül a megrendelés is.

...aki rejtett számról hív, és várja, hogy a foglalt kollégák hívják vissza.

...aki munkaidő után, főleg este 10 után, reggel hat előtt vagy vasárnap délben próbálja meg elérni a kollégákat.

...aki azt hiszi, hogy az automatikus, a rendszer által küldött értesítések azonnal törölhetők, mert abban úgyis csak olyan hülyeségek vannak, mint a megrendelés száma, ami alapján azonosítható, miről van szó, ha esetleg kérdésre kerül sor, vagy mint a megrendelt termék elérhetőségével kapcsolatos információk, a raktárra érkezés várható dátuma, esetleg kiszállítással kapcsolatos információk.

...akinem olvas, sem termékleírást, sem gyakran ismételt kérdéseket, sem felhasználási feltételeket, mert mindent tud.

...aki nem hiszi, hanem meg van róla győződve, hogy ő ügyvéd, aki a fogyasztóvédelemre szakosodott. Higgye el egy ügyfélszolgálati munkatárs kis túlzással egy nap több problémás esettel találkozik, mint egy átlagos vásárló egy évtized alatt. Felesleges fenyegetőzni. Nem tudja megijeszteni az ügyfélszolgálatost egy levél vagy telefonhívás amiben a fogyasztóvédelemmel fenyeget.

...aki azt hiszi, a futár csak neki visz csomagot, sokallja az általános kézbesítési díjat, de szeretné meghatározni a kézbesítés pontos idejét legalább fél órás pontossággal és/vagy reggeli kézbesítést kér, hogy ő legyen az első, még munkaidő előtt, vagy inkább este nyolc körülit, mert akkor már otthon tudja fogadni a futárt. Nekik súgnék, a futárnak is van munkaideje.

...aki megkérdezi, hogy nem lehetne-e kivételt tenni? Pláne ha reklamációról van szó, és tisztában van vele, hogy nem jogos a reklamáció, valahol be is vallja, hogy hülye volt. Ilyen esetekben a válasz nem. Nem lehet kivételt tenni. Vagy kérdezzen vissza a kolléga is, hogy bár valóban hibás a termék, de nem lehetne kivételt tenni, és nem egy újat küldünk helyette, hanem kivételesen visszaadjuk a rosszat?

...aki megpróbál alkudni az árból, vagy a szállítási díjból. A webshop nem piac, a feltüntetett árak a mindenkor érvényesek. Nem tetszik az ár? Más kereskedőt kell keresni.

...aki azt hiszi, hogy a második megrendelésnél – amit egy évvel később ad le - már törzsvásárló, és bár nincs törzsvásárlói program, de vele tegyen a bolt kivételt. Nincs kivételezés.

...aki azt hiszi, hogy annak ellenére, hogy nincs bizonyos értékhatár felett díjmentes kézbesítés, mégis rákérdez. Mert ugye nem olvas GYIK – et. Higgye el, szerinte nagy csak az összeg, amit el szeretne költeni a boltban. Ezzel nem lenézni szeretném a kisebb értékben vásárlókat, de az ügyfélszolgálatos kollégáknak, illetve a bolt szemszögéből nem biztos, hogy nagy az összeg. Érdekes módon a valóban nagy összegben vásárlóknak ez eszébe sem jut.

...aki azt hiszi, hogy a reklamálni kívánt terméket a bolt el kell szállítsa tőle, természetesen a bolt költségére. Szerinte a bolt javíttassa azt meg, majd küldje is vissza neki, saját (bolt) költségére. Nem a bolt érdeke, hogy a termék eljusson reklamációra. Igaz, költséggel jár a visszaküldés, amit viselnie kell valakinek - a reklamáló félnek az oda utat, a boltnak a visszautat. A klasszikus boltból is rohan a kereskedő a címre, hogy elhozhassa a reklamálni kívánt terméket a vásárlótól? Oda ugye visszaviszi a vásárló, de csak azért mert nem szembesül a költségekkel olyan egyértelműen mint postai/futár általi küldéskor, mert a kocsit már úgyis megtankolta, a bérletet már úgyis megvette.

...aki azt hiszi, hogy a bolt bemondásra kicseréli a hibásnak vélt terméket. Ideális esetben cserecsomaggal. Ő csak szól, és a bolt máris küld egy új darabot, a futár pedig elhozza tőle a hibásnak vélt terméket. Ami persze sokszor nem is hibás.

...aki a kézbesítés napján jön rá, hogy rossz kézbesítési címet és/vagy telefonszámot adott meg. Számára ez a kiszállítást igazoló emailből derül ki, ami akkor kerül általában kiküldésre, amikor már nem lehet módosítani az adatokon. Utána elvárja, hogy a bolt ügyfélszolgálata hívja a futárok ügyfélszolgálatát (amit nehéz elérni a hasonlóan ügyes, problémamentes ügyfelek miatt), hogy módosítsa az általa elírt adatokat. Persze addig a bolt többi ügyfelével ne foglalkozzon a kolléga.

...aki úgy gondolja, jó ötlet szórakozásból rendelni, majd nem átvenni a csomagot. Ha ártani szeretne a boltnak, ez jó lehetőség. Ezzel ugyanis nettó, vegytiszta veszteséget termel, hiszen a bolt anélkül, hogy eladna valamit, kifizet két szállítási költséget. Ha hiszi a kedves vásárló, ha nem, a bolt fizeti ezeket az utakat is a futárszolgálatnak.

...aki nem biztos benne, hogy sikerült lezárnia a megrendelést, mert a visszaigazolást nem olvassa – vagy olvasná, de elírta a regisztrációkor az email címét, ezért biztos, ami biztos lead még - jó esetben csak egy további – megrendelést ugyanarra a termékre, vagy inkább még kettőt. Ha ezt sikerül időben megfelelően elhúzva megtennie, akkor lehet, hogy az automata egyenként lezárja a megrendeléseket, ki is küldi azokat. Az ilyen ügyfél aztán reklamál, hogy ő csak egyet szeretett volna, és a bolt miért küld neki többet?! Extra haszon reményében? Nem, ez megint nettó veszteség a szállításon a boltnak.

...aki az ár összehasonlító portálnak küldözget levelet a webshopban leadott megrendeléssel, a reklamációval, bármivel kapcsolatban, amire ők nem tudhatják a választ.

...aki más oldalon olvasott feltételekre hivatkozva reklamál, mások által nyújtott szolgáltatások, kedvezmények, feltétetlek érvényesítését követeli.

Üdvözlettel, keruka

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.03. 22:07:39

@Nattramn:
Meg biza!
Kéccer!44!

@agresszív kismalac:
Te malac, mos má csak inni köllene valamit!4!
Sör?

Anomalocaris (törölt) 2014.08.03. 22:08:28

@agresszív kismalac: Medvenyúzó! Hát erre nem gondoltam. Ez majdnem olyan jó, mint a Disznóhágó.

helianthus 2014.08.03. 22:09:27

@sugargiraffusplumps.: az iginek kell depimentesítés! Én hallgatok rád magamtól is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.03. 22:10:54

@dr. phil. Sün‼ ツ: en ma fel is tortem a masodik dobozt
de a csirke elott meg lesz egy kupica szolopalinka
az utolso kupica:(

igi1 2014.08.03. 22:13:43

@Nattramn: nem vagyok szamár :) mondjuk az hasznos állat ha befogják munkára

@Black Hole: rád :)

Azt kamuzta az öreg nincs felesége

na persze :)

@dr. phil. Sün‼ ツ: még mindig szeretlek de ne igiázzàl mer assziszik h bégetsz én meg szamár vagyok

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.03. 22:14:39

@hagyma:
Hát itten valamit inni köll, esztet má magam is javaslom!444!

Black Hole 2014.08.03. 22:16:13

@Troppauer_Hümér: múltkor hívom a rendőrt, hogy valaki bebaszta a szélvédőt (persze magyarul)! Kijön a rendőr, nézi, mondja, hogy nincs is betörve. Mondom nem baj, és bevertem. Erre röhög a rendőr és mondja, hogy nagyfasz vagyok, csak nem magyar vagyok? De, mondom az. Erre mondja, hogy bele-e mehet a rendőr kocsival az autómba? Mondom, persze, de csak ha lesz jegyzőkönyv. Bele csűrt, kiszállt, megrugdosta, aztán kitálalta, hogy gyújtsuk fel. Faszán leégett, lett róla papír, aztán vettem új autóút, mert van egy olyan szabály a biztosítónál, hogyha rendőr töri az autód, akkor duplán fizet, ha viszont a rendőr fel is gyújtja, akkor a dupla árat is duplázza. Így lett új autóm. Hitel nélkül.

Azt a hamutartóst nem írom, az túl erős lenne, azt nem hinné el itt senki, bár sokall okosabb vagyok mindenkinél, lehet be tudnám adni. Lehet megpróbálom.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.03. 22:18:51

@dr. phil. Sün‼ ツ: hogyne. egészen pontosan kettő háromdeciset. nemröhög!!!!4!! mellé pedig citromos túrósmuffint gyártottam liszt és cukormentes verzióban. elég jó lett csak az a nyamvadt muffinpapír ráragadt egészen és nem lehetett leszedni. szal a mai vacsorám hátom muffin volt papírral együtt (meglepően jó az íze a papírnak is!!!).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.03. 22:20:18

@Black Hole: izzaadtsagszagu
de a klannak jo lesz

@dr. phil. Sün‼ ツ: az a baj hogy elfogyik ma este a jo magyar szolopalinkank es nincs utanpotlas
hajjo sor az van
meg valami fu...
de az is keves

Black Hole 2014.08.03. 22:22:13

@igi1: ááá....velem nem jársz jól :-( se traktor, se iphone :-(

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.03. 22:22:55

@agresszív kismalac: na és, siecc valahová?

@helianthus: hamvábahótt ötlet. meg nics elemem se :)

helianthus 2014.08.03. 22:22:57

@Black Hole: lazuljàl! Béke van.
Azt meséld el inkább, a lakásbiztosìtás hogy van? Igaz, hogy betörik az ablak, kapsz új kecót? :))

Black Hole 2014.08.03. 22:25:11

@hagyma: most nagyon elszomorítottál :-(

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.03. 22:26:34

@sugargiraffusplumps.:
Hámmáhogyne röhögne!4!4
Mábocsássámeg, kéhrexépen!44!
Igyá még egy buzisört, basszad meg alássan!44

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.03. 22:26:51

@sugargiraffusplumps.: Persze. Szaladok az Aldiba. Olyan izésört hozzak? :-)

igi1 2014.08.03. 22:28:02

@Black Hole: de új verdád ezek szerint màr van! Nem hitelből! XD

Na szépeket

@agresszív kismalac: igisört

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.03. 22:29:24

@hagyma:
Ehh, lófax, igyá osztrák sört!
Vagy németet.
Vagy csehet.
Ollyan nincsen ottan?

Black Hole 2014.08.03. 22:29:28

@helianthus: az így van, de csak ha utcafronti ablak. Bejárati ajtóért meg bónusz garázs jár, plusz egy karton sör is jár.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.03. 22:29:31

Buzisört iszunk, Blekhól mesél, Jani haverja rákontráz, hagyma cöcög.
Ez az élet, Babolcsay néni!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.03. 22:30:15

@dr. phil. Sün‼ ツ: igenisch!!! alásbaszásra engedélyt kérek!! :D :D

@agresszív kismalac: buzisör kérlexépen. há' hozhacc ha akciós. monnyuk már csak holnap tudjuk meginni mer máma mán leszakad a fejem a helyirül.

na álmoggyatok fényeket.

igi1 2014.08.03. 22:32:38

@sugargiraffusplumps.: neked csokispalacsintával kéne leszbizned

Hátha vaníliaöntetet is raknál bele

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.03. 22:33:00

@igi1: Azt mondják, azt csak SINOSZ-kártyára, vagy kuponra adnak.

Black Hole 2014.08.03. 22:35:30

@igi1: így van. És mivel a régi autó is egy fél éves 750-es bmw volt, így annyi fizetett a biztosító, hogy vettem házat is, aminek heli betörte az ajtaját, és utca fronti ablakát, így már azt is kicseréltem,a bónusz garázst meg kiadtam. Lehet, hogy jövőre megveszem a falut.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.03. 22:39:41

@Black Hole: az vicces hogy sajat magad figurazod ki:)
@dr. phil. Sün‼ ツ: van de en a'merikai sorot iszok
aze' is, de ha lenne svejci???
@igi1: erre ne vegyel merget

kurva csirke nem akar ideerni
megfenyitem Maryt mingya

helianthus 2014.08.03. 22:44:04

@agresszív kismalac: jobbat álmodni se lehet.
@Black Hole: én? :O Nem én vótam! Biztos az asszony, mert eldugtad a kötésmintáját!!4!

Black Hole 2014.08.03. 22:48:11

@helianthus: tényleg nem te voltál? Bakker, pedig mindenkinek azt mondtam :-(

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.03. 22:48:32

@hagyma:
A svejci sörbe naon sok anyag van, azzal vigyázni köll!
Az ámerkaji, az lájtos verzijó!44!

helianthus 2014.08.03. 22:51:17

@Black Hole: :( most be kell pereljelek hitelrontásért. Még jó, hogy van felelősségbiztosításod.
Lesz új kastélyom 5 ha erdővel!
*boldogan tapsikol*

Black Hole 2014.08.03. 22:51:36

@hagyma: azt elfelejtettem elmondani, hogy az autó az én nevemen van, a biztosítás az asszonyén, mert így fele annyiba kerül, és én csak meg vagyok nevezve, hogy vezethettem. Ha egy harmadik személy vezeti, és baleset van, akkor a biztosító nem fizet egy vasat sem. Gondoltam, jó ha tudod.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.03. 22:54:00

@dr. phil. Sün‼ ツ: beutottem, hogy svajci sor
erre azt adta ki
omega
rolex
bicska
ezek ennyire nem isznak?

Black Hole 2014.08.03. 22:56:54

@helianthus: eljössz, nem lesz más dolgod, mint ablakot, ajtót törni, oszt' bekebelezzük a falut. Van itt egy nagy farm, azt megkapod. Egyik éven repce van a földön, másik éven napraforgó. Lényeg, hogy mindig sárga.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.03. 22:58:14

@Black Hole: sk ujdosagot tudok ma meg az ir biztositasi rendszerrol
de a lenyeg, ha a nejed reszegen fanak megy akkor fiztenek mint koles

/nekunk 2 kocsink van, mert itt kell, mind a ketto a kettonk neven es abiztositas is a kettonk neven, harmadik szemely nem vezeti, mert minek adnam oda a szomszednak?
gondoltam, jo ha tudod/

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.03. 23:00:49

@hagyma: Ne a szomszédnak add oda, b+, hanem Blekhól nejének! Nem lehetsz ilyen élhetetlen!

Black Hole 2014.08.03. 23:01:44

@hagyma: nekem elég egy autó, mert csak én járok dolgozni, mert olyan sokat keresek, hogy simán eltartom, mert sikeres ember vagyok.

Plusz van ékezetem is, meg helyesírásom.

Black Hole 2014.08.03. 23:03:24

@agresszív kismalac: nem csodálom! Szar megtudni, hogy hogyan megy fejlettebb országokban.

Black Hole 2014.08.03. 23:05:32

Azt már le sem merem írni, hogy van tévém is! SZÍNES!

háromlábúbogár (törölt) 2014.08.03. 23:06:24

@Black Hole: assziszed itten mindent elhiszünk, lófaszt mama !!!44!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.03. 23:08:44

@dr. phil. Sün‼ ツ: ez igaz
es van is itt a kozelben
csapolt!!!!
@Black Hole: hat mi mindketten dolgozunk
ekezet nelkul is
szegenyek vagyunk
mondjuk azzal nem kell jatszanunk hogy a kocsi a Mary neven legyen a bizti az enyemen..:)
@agresszív kismalac: ja erre jarnak megkapja
de csak a grand am-et, azt osszetorheti rszegen is

Black Hole 2014.08.03. 23:08:54

@háromlábúbogár: miért? Nem? Szólhattál volna előbb, akkor nem erőlködök :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.03. 23:11:08

@Black Hole: szembesitettelek egy baromsaggal a biztositasoddal kapcsolatban es azota amokot futsz
kell ezt meg fokoznod
egyel egy fagyit es nyugi

gondolom a tv-re olyan biztositasod van hogy hakibaszid a laksbol a kocsidra
mindkettobol kapsz ujat
sztem Irorszagot, igy vakon is

Black Hole 2014.08.03. 23:12:49

@hagyma: én sem azért csináltam, mert érdekel a pénz. Csak úgy, mert miért ne? A jacht meg pont fordítva van. Az az asszony nevén van, a biztosítása meg az enyémen.

Black Hole 2014.08.03. 23:14:45

Van egy yamaha cd lejátszóm is, plusz erősítő hozzá, meg hangfalak. Nagyon jól megy nekem.

Black Hole 2014.08.03. 23:16:00

@agresszív kismalac: szürke! Philips, mert megtehetem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.03. 23:17:03

@Black Hole: jacht?
a vizibringat is berled
es nem viszed vissza
na megjott a rantottcsirke
szomoru szivvel kell bucsuznom
pedig ez az ir biztosito erdekelt volna
de ha nem nem
byez

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.03. 23:18:57

@hagyma:
Nem hát!
Impoirtájják!
Írgyad be, hogy: Stiegl!
Az salzburgi.
Vagy asztat, hogy Budweiser.
Az meg cseh.
De ha beírod, hogy Kozel, na az isteni!
Velke Popovice!
Aranyos kis város!444!
Ceske Budejovice...
Áhh, haggyuk.

háromlábúbogár (törölt) 2014.08.03. 23:19:52

@agresszív kismalac: akkor bánya mellett jó lakni, azt csak ki kell fejteni :-)

@Black Hole: aham, lózsaszín az!

Black Hole 2014.08.03. 23:20:18

@hagyma: vízibringa kölcsönzőm van. Muszáj volt vennem, mert annak az udvarán tud leszállni a helikopterem.

Black Hole 2014.08.03. 23:22:05

@agresszív kismalac: mindenem színes. Sőt, lehet, hogy az avatarom is színes lesz, ha akarom.

Black Hole 2014.08.03. 23:23:39

@háromlábúbogár:
Rózsaszínű a nyál,
Hollywood jól kasszál!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.03. 23:26:03

@háromlábúbogár:
Tiltakozom!44
Én itten vagyok a zerő méllyébbe!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.03. 23:37:16

@sugargiraffusplumps.:
Hülezsiráf!444
Vinnyogok, bazzeg, pedig nem szokásom!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.03. 23:47:54

Vinnyogok háborúja- A sünh visszavág

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.03. 23:49:42

@agresszív kismalac:
Hát az nincs!
Mink a zsiráffal haverállatok vagyunk itt a zállatkertebe, oszt má félszavakbú is szakadunk!

Atörökk 2014.08.04. 01:47:18

@hagyma:
Vauuuu! Vau! Vauuu-vau-vauuuuu!

venszivar 2014.08.04. 02:42:21

ennyi NYOMORULTAT!:):D

ITT A VILÁGVÉGE.......

Manyecska 2014.08.04. 05:35:58

@igi1: biztos vak is volt. de hogy németül beszélt ez ikszdé! na..gumicsizma beüzemel.akkora vihar volt majd kiestem àgyból.

helianthus 2014.08.04. 07:37:25

@Black Hole: ne fussál már ámokot, szépen kértek, nem? Na! A színes avatarról meg ne is álmodj! Pláne sárgáról. Az csak az ilyen rendkívül sikeres embiknek jár, mint én. Akiknek hétfő reggel 7-kor sms-t küld a bankjuk!!! :)
Jó reggelt!

helianthus 2014.08.04. 07:46:06

Hihi! Sikerült. Akkor igyunk még egy kávét.

Manyecska 2014.08.04. 08:11:52

Remélem, senki nem vett fel gumicsizmát!! Én igen. Párducmintásat. Fekete férfiernyővel.:D Szoknyához, óigen. Ennél sokkal durvábbat is láttam. Tehénmintást.

Manyecska 2014.08.04. 08:16:56

azt kérdezték vasvillát hoztam-e?:D

helianthus 2014.08.04. 08:44:09

@Manyecska: én nem veszek fel. Eskü. Kellett hordanom igaziból. 3 lépés után annyi sár volt rajta, hogy leszakadt a lábam tőle. Aztán leesett ès kezdődött elölről. 8-10 órában. Meg januárban a hóban. Ott muszáj volt. Ha nagy sár van, bakkancs jöhet. Gumicsimma soha.

Manyecska 2014.08.04. 08:56:29

@helianthus: én szercsizem. itt bokáig áll a víz, kikerülhetetlen tavak képződtek..dúlván esett hajnalban ezexerint. rohadt szúnyogok felébredtek a viharra és támadtak:D sajnos akkkkora a szoba hogy az elektromos riogató nem sokat érne, hacsak nem az ágy mellé teszem de ott nincs kánektor:(

Manyecska 2014.08.04. 10:27:14

Viszont le kéne húzni már a csimmát. nem egyszerű!

Manyecska 2014.08.04. 10:29:21

Na. Két rúgás. Nem, nem dögkút-illatú a lábam, megse izzadt.:) Ez kurva jó, ebbe fogok futni is. Bár fusson kinek két anyja van, de úszni nem tudnék ebben:D

Martinicske 2014.08.04. 10:39:32

Sok igazság van a postban, de külön kell választani két tábort.

Az egyik tábor a vevők csoportja, akiknek egyszerűen van valami gondja, azt megoldjuk minél hamarabb, mi pl. egy csomószor cserélünk cserecsomaggal, ha látszik hogy az ügyfél normális, még van amikor akkor is, ha az ügyfél hibázott. Ezek túl nagy gondot nem okoznak. Örülök minél hamarabb rendeződik. A futárszolgálatok között van amelyik egész jól ellátja info -val az ügyfeleket - nálunk is ilyen van - email, sms, csomagszámmal, minket ebben a fázisban nem szoktak hívni, legfeljebb igen ritkán.

A másik csoportba az a vevő tartozik aki egyszerűen balfasz. Mindent össze vissza kavar, azt se tudja mit rendel, honnan melyik webáruházból, mire lesz az jó, hogyan tudja kifizetni. A webes árak kellenek neki, mert olcsóbb mint a helyi boltban, de síkhülye az egészhez, nekik jobb lenne mégis csak a helyi offline boltban vásárolni ahol sokkal jobban lehet segíteni, mert a sok szállítgatás, telefonálgatás, időkiesés miatt a végén drágább lesz neki az áru.

Az ügyfelek egy része a pénzével együtt hozza a problémáit.

Black Hole 2014.08.04. 11:37:43

@helianthus: a sárga fekete lyuk pont olyan, mint a citrom ízű málnaszörp, vagyis nem egészen, de majdnem. Végülis mindegy, kötök rá biztosítást, oszt' annyi :-)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.04. 17:35:10

@Troppauer_Hümér: Én adok muníciót, felezünk.

- 2999 Hahotát olvasott, meg egy sajtot

- sikeres / nem sikeres - mindegy melyik hazugság, mert a másikkal már saját magát cáfolta

Ha ezeket bezsebelted, keresek még, van dögivel.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.04. 17:40:41

@ColT: "36 éve vezetsz baleset nélkül"

Ááá, az ilyet ismerjük. Negyvennel megy a belső sávban, száz méter féktávot hagy, tizenöttel kanyarodik, SOHA nem okoz balesetet. Ezt hívják kalapos sofőrnek. Lefogadom, a hátsó ablakban ott a bólogató kutya. :))

joska61 2014.08.05. 10:38:58

Na ez most alaposan kinyavajogta magát. Reméljük kicsit megkönnyebbült.

joska61 2014.08.05. 10:41:23

@atpijkamo: Én erre a 36 év balesetmentes szövegre annyit szoktam mondani, hogy hja... már 36 éve az úton mindenki rád vigyáz :-D

Aureliano Buendía 2014.08.05. 19:46:26

@joska61: @atpijkamo: belém olyan tolatott, aki elmondta, hogy 30 éve vezet, és ilyen nem történt még vele.
Én meg visszakérdeztem, hogy jó, de engem ez hol vigasztal?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.08.05. 19:51:10

@uraaam: :)) Belém is tolatott egyszer egy fogyatékos. Nem ő volt a hibás, hisz nem láthatott, mivel nem nézett hátra.

Aureliano Buendía 2014.08.05. 19:57:31

@atpijkamo: valahogy így. És még le is basztak, hogy ha láttam, hogy tolatnak, miért nem szublimáltam onnan.

joska61 2014.08.06. 13:40:35

@uraaam: Hagyd el, amikor 2 éves volt a jogsim, elkezdett pofázni nekem egy pók, hogy az autóm miatt nem tud beállni, és amikor mondtam neki, hogy akkor tanuljon meg vezetni, jött nekem a 30 éve sofőrként dolgozós szöveggel. Mondtam neki, akkor most figyeljen! Beültem a kocsijába, és 1 fordulóval tolatás nélkül beálltam. Köpni nyelni nem tudott. Többet nem szólt. :)

Aureliano Buendía 2014.08.06. 17:42:35

@joska61: igen, sokan képzelik azt a 30 éves jogsijukka, hogy ők már mindent tudnak, és szerintük aki náluk kevesebb ideje vezet az tanuló.
Én is ismerek ilyen raklapot.

2014.08.11. 11:34:32

tipikus paraszt webshopos
süti beállítások módosítása