Tékozló Homár

Akasztják a hóhért: posztol a multis ügyfeles

2014.09.11. 14:23 | Homár Hilda | 100 komment

Folytatódik "Képzeljük magunkat a másik helyébe" népnevelő sorozatunk, az Akasztják a hóhért. Ezúttal egy multi - talán mobilszolgáltató - ügyfélszolgálatosa tartja a tükröt. Az ordítozással semmit nem lehet megoldani alapvetéssel mélyen egyetértünk, de a "ctrl+v bullsit nagyon sajnáljuk levél" azért rosszul esett ám!

Sziasztok! Régóta olvasom a homárposztokat, néha nagyon könnyen orvosolható bullshit dolgokkal nehezítik meg az emberek az életüket. Erre próbáltam válaszolni posztommal, hátha valaki megfogadja. És nem utolsó sorban kíváncsi vagyok a hozzászólásokra is, hogy ebben a kicsi, társadalmilag kissé visszamaradott országban hogyan fogadják a pult másik végén álló ember véleményét. Üdv.: xy

 

Hogy is van ez? Vásárlók könyve és üzletvezető kérése?

Egy multinacionális cég ügyfélszolgálatán dolgozom. Napi munkám során mindig igyekszem megoldani az ügyfelek problémáját, segítek nekik, ha szolgáltatásokat és termékeket vásárolnak tőlem. Tényleg kedves és segítőkész vagyok, ha valamit nem ért egyből az ügyfél elmagyarázom neki még egyszer, a jogi szöveget elmondom közérthetően. Visszatérő ügyfeleim vannak, akik ragaszkodnak hozzám, hiszen minden esetben azt és csakis azt kapják, amit megbeszéltünk, nincs semmi átverés.

Természetesen vannak olyan kérések, problémák, amit nem tudok orvosolni, mert nincs hozzá jogköröm, ilyenkor egy magasabb jogkörrel rendelkező ügyfélszolgálatos kollégához irányítom, akit felkereshet személyesen vagy telefonon és érdemben ott tudnak foglalkozni az ügyfél problémájával. Ezt valaki megérti és vannak, akik nem.

Akik megértik, mert van annyi eszük, hogy értelmezni tudják, hogy nem tudok segíteni, az csakis a saját életüket könnyítik meg, lehet, hogy kényelmetlen, plusz időbe kerül, de sajnos ilyen a rendszer, felkeresik a másik ügyfélszolgálatos ügyintézőt (mondjuk telefonon, ingyen) és 5 perc alatt orvosolni tudja a problémáját.

Vannak, akik nem értik meg, hogy nem tudok segíteni személy szerint én, de a cég foglalkozik az üggyel, csak egy másik kolléga. Ilyenkor szokott jönni az üzletvezető kérése, vagy a vásárlók könyve.
Mi történik ilyenkor?

• Az üzletvezető elmondja, hogy ő sem tud foglalkozni érdemben az ügyfél panaszával, kérésével, mivel a jogköre ugyan az. Ő is csak más, magasabb jogkörrel rendelkező ügyfélszolgálatoshoz tudja irányítani az ügyfelet. Mi történt? Semmi!!! Vesztett az ügyfél vagy 10 percet, amennyi idő alatt rég beszélt volna a másik kollégával, rosszabb esetben az ügyfél ordít. Lehet, hogy jogosan, vagy jogtalanul ordít, de a fent említett dolog miatt nem tudunk segíteni neki, maximum, ha zavarja az üzlet működését a biztonsági örök kivezetik az üzletből. Volt értelme? Szerintem nem….

• A másik eset a Vásárlok könyve, az ügyfél beleírja a problémáját, 30 napon belül válaszolunk írásban. Mi történik? Az ügyfél kap egy ctrl+v bullsit nagyon sajnáljuk levelet, amiben le van írva, hogy forduljon a fent említett magasabb jogkörrel rendelkező ügyfélszolgálatos kollégához. Rosszabb esetben, megfenyeget, hogy beszél az ügyvezető igazgatóval és megígéri nekem, hogy kirúgat.

Ilyen esetek hetente többször előfordulnak, mindig a cég előírásai alapján járok el, mivel nem fogom kockáztatni a munkahelyemet. Mit gondol ilyenkor a kedves ügyfél? Hogy nem vagyok felkészült és lehetőséget adok arra, hogy bármilyen problémám adódjon az Ő panaszával kapcsolatban?

Mi a tanulság? Semmi értelme, hívni az üzletvezetőt vagy a vásárlók könyvébe írogatni feleslegesen és főleg nem ordítani, mert akkor igen, még amit el is tudnék intézni neki, azt sem fogom. Hogy miért?, mert nem megoldás ordítani más emberrel a munkahelyén még akkor, sem ha igaza van az ügyfélnek. Nem korrekt dolog, hisz ekkor általában személyeskedésig fajul a dolog és ekkor nem vagyok köteles tovább foglalkozni az ügyféllel.

Igen tudunk segíteni, ha pl. valaki nem tud 40 percet sorban állni, hogy befizesse a számláját, mert siet, mondjuk az óvodába a gyermekéért, de ezt nem ordítva és fenyegetőzve lehet elérni, ha nem felel meg neki, hogy számláját átutalja, atm-en keresztül befizesse, vagy a cég honlapján rendezze vagy a saját netbankján keresztül, vagy egy applikáción keresztül befizesse esetleg csoportos beszedési megbízással rendezze. Tehát, normális hangnemben, üzletvezető, vásárlók könyve nélkül az esetek 95 %-át el lehet intézni, az ügyfelek nagyhányada így is jár el (köszönöm nekik!), aki meg nem annál marad a ctrl+v.

Egy kicsi kis ügyfélszolgálatos porszem, egy hatalmas multinacionális környezetből

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AtiSnatch 2014.09.11. 14:27:00

utolsó első áldozó.

dailyvicodin 2014.09.11. 14:39:30

"Egy multinacionális cég ügyfélszolgálatán dolgozom."

mennyivel jobb ezt írni mint hogy mekdonálc vagy teszkó

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.09.11. 14:41:30

ez nem egy nagy dobás ez a poszt.

FDToth 2014.09.11. 14:43:30

amit ír a posztólo az sajnos iagz. tényleg lehetetlen bárkievl is érdemben beszélni, minidg leráznak azzal h az adott ügyfélszolgálatos nem kompetens, írjak levelet. csak ezzel az a baj h 30 nap plusz nekem és tuti nem a felvetett problémákat orvosolják, hanem sablont küldenek.
az meg nem igaz h nincs jogköre. mert van, ha akarja ;)

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.09.11. 14:47:09

Miért vagy ügyfélszolgálatos, és ügyfélszolgálatos között jogköri különbség. Azért megyek be és ülök le EGY ügyfélszolgálatos elé, hogy MINDEN hasfájásomat ott egyből elintézzem. Nem érdekel a céges policy hogy kinek milyen jogköre van. Nem sétálgatni akarok a sok ügyfélszolgálatos között, és 16x elmondani a problémámat.
Az hogy szarul van megszervezve egy munkahely azt ne az ügyfélen tessék leverni.

Babeck 2014.09.11. 14:52:44

Szerintem egy valóban segítőkész és rátermett ügyfélszolis elintézi az ügyfél hasfájását házon belül, vagy minimum egyezteti az ügyét a másik területtel.

És sajnos sok esetben a lusta, hárító ügyintézők, na meg a pocsék CRM okán, a változás reményében kell hívni a főnököt, és összefirkalni a vásárlók könyvét.

Csigorin 2014.09.11. 14:53:54

alapvetoen egyetertek, csak azt nem szeretem, hogy minden egyes uj embernek ujra elolroltovirol hegyire el kell mondanom a gondomat.

azt tessek megoldani, hogy en egyszer elmondom, es utana azt egymas kozott tovabbitgassak ok, ne velem labdazzanak.

ertem en hogy tobb ember, mas jogkor, stb, de nekem a ceg az egy fekete doboz aminek van egy bemenete, amibe en belekialtom a bumat bajomat, es azt varom hogy kimenetkent jojjon a megoldas.
A maradek meg maradjon csak nekem fekete doboz, nem tartozik ram.

anarch 2014.09.11. 15:00:01

@Csigorin: Hofinak volt egy anekdotája a rendőrökről. Hogy nem mindegy annak a rendőrnek milyen színű a szíja, mert attól függ mit tud elintézni.

Óóó, túbon fennt is van:
www.youtube.com/watch?v=x8p_agiJwfs

Csigorin 2014.09.11. 15:03:07

@anarch: mondomhogy ezt en ertem, de akkor nem az a megoldas hogy engem iranyit at az illetekes elvtarshoz, mert hogy ugyis csak ot perc, meg ingyentelefon, hanem az hogy felemeli a telefont (mert ugyis csak ot perc meg ugyis ingyen van), es elmondja az illetekes elvtarsnak, hogy itt elotte XY ugyfelnek ez a hasfajasa, es lesz szives elintezni -> mindenki boldog. Nem volt feltartva se o felorat, se az uzletvezeto, se senki. Na?

Tron65 2014.09.11. 15:13:54

@amsz: Ezt Te sem gondolod komolyan ugye?
Ez nem céges policy. Az ügyfélszolgálatos, akihez odamész, a kisebb problémáid megoldja.
A nagyobbakat SEGÍT MEGOLDANI.
Mindent nem csinálhat. Pl nem engedhet el a két szép szemedért százezres számlatartozást, de még részletet sem adhat.
Akkor se, ha üvöltesz, vagy beírsz, ahogy xy is írja.

Itt, az én munkahelyemen is vagy ügyfélszolgálat, előfordulok arrafelé.
Volt ügyfél, aki üvöltve követelte, hogy intézzük már el, ami ért jött, és ő innen fel nem áll, amíg kész nem lesz.
Képtelen volt felfogni, hogy mindössze 10 méterrel arrébb egy másik ajtón egy másik cég ügyfélszolgálatára kellett volna bemennie.

Tapasztalatom az, hogy normális hangnemű normális ügyféllel az ÖSSZES ügyfélszolgálaton megfelelően bánnak, megfelelően kiszolgálják.

Dr. Kix 2014.09.11. 15:39:55

Telemaxos ügyfélszolgálatos miért nem tol egy ilyen "akasztják a hóhért" posztot? Tanulságos lenne.

2014.09.11. 15:47:19

ebben a kicsi, társadalmilag kissé visszamaradott országban

Nem visszamaradottnak nevezném, hanem inkább hanyatlónak!

hawaj 2014.09.11. 15:49:37

Üdvözlégy, kedves Postoló!
Amikor az ember az ügyfélszolgálattal kommunikál, az aktuális (akár telefonos) kollegán keresztül, tulajdonképpen az egész céggel tart kapcsolatot. Ezért elfogadhatatlan, ha az ÜSz az egész cég nevében nem érzi át a kedves ügyfél bármilyen problémáját.
Az embereknek sok életszerű gondjuk akad, amit az ügyfélszolgálat nem tud egyáltalán megoldani, akár jogkör hiányában, vagy a rendszer átgondolatlansága miatt. Ez önmagában még nem gond. A világ tele van ilyesmi hibával, mégis eldöcög. De sokat lendítene a helyzeten, ha ahelyett, hogy az őrjöngő ügyfelet értetlenkedéssel vagy átirányitással tovább bőszítenék, inkább pár sorral jelentenék a helyzetet a középvezetőnek, vagy még feljebb, hogy eljusson az információ, hogy a tápláléklánc alján ülő ügyfélszolgálatos előbb-utóbb meg tudja majd oldani a problémát egy gombnyomással.
Nem értem, miért nincs olyasmi lehetőség egyik cégnél sem, hogy az ügyfélszolgálatos felfelé is tolmácsolhassa az ügyfelek sóhaját.

killerkaller 2014.09.11. 15:59:47

@Tron65: "Az ügyfélszolgálatos, akihez odamész, a kisebb problémáid megoldja.
A nagyobbakat SEGÍT MEGOLDANI."

Az ügyfél számára minden probléma nagy, mert kizökkenti a megszokott életritmusából. Időt kell rá áldozni, költségei lesznek, eleve feszült, stb...
Nyilván az üfsz-os tapasztaltabb, rutinosabb az ügyekben, tehát a nyugodt alaphangulat megteremtésében az övé a nagyobb szerep. A nap végén, a sokadik proccos ügyfél után kophat a tolerancia.
Az tuti, hogy arrogáns, pökhendi hozzáállással nem működik a dolog. A normális hangnem mindkét félnél alap kellene, hogy legyen.

McZozo 2014.09.11. 16:18:04

Kedves Posztolo

Egyetertek azzal hogy felesleges uvoltozni, az nem old meg semmit. Bar mondjuk neha egy kis patalia meg tudja gyorstani a megoldast bar nem helyeslem igy se. Viszont ad egy azzal is egyetertek, hogy azert van az ugyfelszolgalat hogy szolgalja az ugyfelet. Es ne nekem kelljen pattognom 10 iroda hivatal kozott hanem kuldjon emailt hivja fel on akit kell es intezze el amiert odamentem. Mert ha on nem tudja elintezni mint a ceg alkalmazottja akkor hogy varja el tolunk egyszeru halandoktol hogy eltudjuk az onok burokraciajanak az utvesztojeben.

Masodsorban meg tapasztalatom szerint az ilyen uvoltozosdi azert az esetek nagy reszeben nem ott alakul ki, ahol eloszor elutasitjak az embert, hanem mikor ertelmetlenul es meggyozodes nelkul kuldozgetik az embert. Nem egy esetben volt nekem is olyan hogy ugyfelszolgalat elmondom a hasfajasom majd kitalja mancika hogy hat o ebben nem kompetens ezzel keressem meg piriket mert ez Pirike asztala. Ilyenkor altalaba atkapcsol. Na ha szerencsem van Pirike felveszi ha nem akkor jobb esetben Mancika visszaveszi es ujraprobalkozik rossz esetben a vonal bontodik es szerencsetlen looser user kezdheti elorol Gizikevel akinek ujra el kell mondani s aki persze ujra jo esetben pirikehez rosssz esetben egy ujabb ismeretlen szemelyhez probal kapcsolni.
Na terjunk vissza ahoz az esethez mikor Pirike veletlenul felveszi. Neki is elmondja az ember a panaszat. Innen ke teset van ismet. Ad egy telleg pirike volt a felelos es megoldja. Az esetek nagy tobbsegeben nem ez az eset. hanem hogy ad ketto Pirike a mondandonk vegen kozli hogy hat o neki errol fogalma sincs es nem is erti miert ohozza kapcsoltak. Jobb esetben tudja hogy szerinte kinek kene intezni ezt es tovabb probal kapcsolni hasonloan a fentebb leirtakhoz. Roszabb esetben meg neki sincs fogalma tulajdonkeppen ki is tudna gondunkat megoldani es talagatva szinten tovabbkapcsol ugyancsak a fentiekben leirtakhoz hasonloan. Sok esetben ez meg 3-4 kapcsolassal tovabb tud gyuruzni mire sikerul es kozbe nem bontjak valahol a vonalat hogy az ember legnagyobb oromere elorol kezdhesse eljut vegre valakihez aki mar nem impotens vegre hanem kompetens. Na tapasztalatom szerint ilyen esetekben szokott mar inkabb borulni a bili es szakad el a cerna az ugyfelben.
Illetve a masik cernaszakitos eset mikor nincs tovabb csak az adott ugyfelszolgalat szettarja karjat es nem tud semmilyen megoldast nyujtani es visszael gazdasagi folenyevel hogy te mint egyszeri paraszt le vagy tojva ugyse tudsz vele szemben semmitse tenni igy viszlat.

2014.09.11. 16:24:26

@atpijkamo: (Hanyatt paci.)

Hanyatt Hajnalka

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2014.09.11. 16:33:17

Hildácska kisebbre állította a betűtípust?

2014.09.11. 16:42:30

Akasztják a hóhért:

Miért nem inkább húzzák a fogorvos fogát,boncolják a patológust, tömik a libatömőlányt.

venszivar 2014.09.11. 17:07:36

@hüjehalyó: Azt is! De ami a radaron VAN! AZ SKANDALUM ! ÖSSZETOLVA EGYMÁSRA! NICK FOTÓK NÉLKÜL! BORZADÁLY!

EGY PÁR OKKAL TÖBB!!! hogy itt BEFEJEZZEM!!!

AtiSnatch 2014.09.11. 17:40:34

Akasztják a posztolót, hóhér: a multis ügyfeles.

Így nekem jobban tetszene :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.09.11. 18:11:00

"Vannak, akik nem értik meg, hogy nem tudok segíteni személy szerint én, de a cég foglalkozik az üggyel, csak egy másik kolléga."
Aki kurvának áll, ne sírjon ha basszák. Te vagy ott az ügyfélszolgálaton, neked kell állni az ügyfelek viselkedését. Ha nem tetszik, mej el rendes helyre dolgozni.

Az nem szép, hogy a munkahely (Telekomról van szó, az tuti) szopat téed és az ügyfelet is, de az ügyfélnek ez nem lesz elég infó.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.09.11. 18:12:49

@FDToth: Nincs, mert sokszor nem ő oldja meg, hanem a számlázás, stb. De neki kell intézni. És hiába nem ő oldja meg, ő van ott...

Az üzletvezető meg igenis érezze a törődést, és mégis más egy probléma eszkalációja, ha az üzletvezető teszi, mint ha a névtelen ügyintéző.

Aureliano Buendía 2014.09.11. 18:40:35

@Csigorin: normális helyeken minden előzmény visszakövethető. Multiknál depláne.
Csak van, aki erre lusta. Vagy olyan a rendszer, hogy adott idő alatt x ügyet kel megoldania, és inkább nem molyol. Ami ugye az adott cég hülyesége.
Ellenben a céget is kötik a határidők egy-egy ügy elintézésére. Több melóst meg nem tud felvenni, mert az már gazdaságtalan, hisz mégiscsak multi:D

Na, akkor most hol a hiba?

Aureliano Buendía 2014.09.11. 18:44:45

@hawaj: délek, hogy nem érted, hogy működik egy nagyobb cég.
Azért vannak jogosultságok, mert bizonyos dolgokat csak az arra kiképzett, leoktatott, stb. dolgozol tudnak elvégezni. Ha te egy autógyárban dolgozol, akkor nem te magad szereled össze az egész autót csavaronként.
Na, akkor az ügyfélszolgálatokat is így képzeld el. Ott is megosztott a munka, specializálódnak a jómunkásemberek.

2014.09.11. 19:10:49

Folytatódik "Képzeljük magunkat a másik helyébe"

Okés! Akkor most én vagyok Orbán Viktor és kivetek a kommentelőkre 31% hülyeségadót! Vénszivarra most 35% mert túltett korábbi önmagán!

AtiSnatch 2014.09.11. 19:13:49

@Cicmen: höhö, nem is vagyunk annyian...

Lejer Márta 2014.09.11. 19:56:59

Más kommenteket olvasva -egy konrét eset kapcsán - eszembe jutott még valami . Az ügyfélszolgálatost nem érdekli az éppen kiszolgált ügyfél, vagy a mögötte állók érdeke ( tisztelet a kivételnek ). Az eset: postán vártam a soromra. az ügyfél úr csekket fizetett be. A csinos pénzfelvevő hölgy a végén megemlített valami kötelezően felajánlandó befektetési formát, mire az úr - láthatóan az imponálás kedvéért - érdeklődést mutatott, és adta a lovat a csaj alá, hogy minél tovább flörtölhessen vele. Ők ketten jól szórakoztak, a nő munkaideje kellemesen telt, mi a sorban meg rágtuk a bajszunkat.

venszivar 2014.09.11. 20:15:52

@Cicmen: mi a bajod, ne a hátam mögött nyávogj, rühes dög...

nickM 2014.09.11. 20:23:40

@Csigorin: Ismered az "add tovább!" játékot? Biztos, hogy jó lenne neked, ha így keresnék a megoldást a problémádra?

Csak egy kóbor tipp a sötét oldalról: "Miért kell tizenhatszor elmondani a problémát & Co." Ha előtte rászánsz 5 percet és megfogalmazod azt az egy mondatot, amiből kiderül, hogy MIVEL van gondod, MI a gondod és MIT szeretnél az általában sokkal gyorsabb ügyintézést jelent. :)

OvisAries 2014.09.11. 20:26:06

Telefonos ugyfelszolgalatos vagyok, jelzem elore. Az itt hozzaszolo 'ujraelkellmondanomelorolaproblemamat' hozzaszolokat megkernem, hogy kenyelmesen doljenek hatra es probaljak elkepzelni a ugyfelszolgalatosokat amint csak az o hivasukat varjak es sorban nyomkodjak ki a tobbi ugyfelet...vicceltek ugye? Ja es egy alapszabaly: a problema megoldasanak idotartama/hatekonysaga egyenesen aranyos a kedves ugyfel hozzaallasaval. Normalisan beszel nem szemelyeskedik akkor pikk-pakk megvan minden. Ellenkezo esetben roppant hosszura lehet nyujtani egy ugyintezest.
Ja es egy ugyfelszolgalatos nem a jotunder keresztanyu: nem fog tudni mindent elintezni, csak azt amire kikepeztek. Ha nem az o asztala akkor sajnos hozzaferese sincs az adott rendszerekhez. Prosztataproblemaval sem megyunk nogyogyaszhoz ugye...orvos mindketto es megsem...

László Fenyvesy 2014.09.11. 20:31:11

@FDToth: éveket dolgoztam ilyen csodás helyen, ugyanaz a tapasztalat. Amúgy ez a "van jogköre ha akarja" kép igen hibás. Abszolút nincs. Ezeknek a cégeknek kevés bizalma van a salesmanek felé, kb mindenhez ami nem berögzített munkamenet, külön írásos engedély hegy kell, magasabb szint jóváhagyása, háttériroda.. Stb. Nem. Az üzletek határozottan Nem ügyfélszolgálati pontok. Ha valamit el akarsz intézni, online ügyfélszolgálat. A leggyorsabb, legegyszerűbb, ráadásul otthonról...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.09.11. 20:33:07

@OvisAries:
Az én prosztataproblémámat nőgyógyász kezelte sikeressen!44!

OvisAries 2014.09.11. 20:36:28

@dr. phil. Sün‼ ツ: sokoldalu vakond lehet akkor... :)))

László Fenyvesy 2014.09.11. 20:39:11

@amsz: pont az olyanok miatt utáltam a munkám sokszor mint te. ;) kívánok a munkahelyedre sok olyan kedves ügyfelet mint önmagad!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.09.11. 20:45:02

@Homár Hilda: Lécci csinájj valamit ezzel a zsidózó faszkalappal a ma délelőtti posztban.

2014.09.11. 20:46:15

Ezek a problémák mind egy nem normális társadalmi, jogi, gazdasági környezet lecsapódásai, okoskodóan fogalmazva.

A 21.századi állítólag szabadversenyes, állitólag kapitalista, stb világban teljesen értelmezhetetlen és életidegen a 60as évekből ittmaradt sorbanállás, szóbeli, papiros, irásbeli ügyintézés, befizetés, átvétel, posta tértivevény, körkapcsolás, igazolvány milóf@sz bemutatás, magas és alacsony jogusultság, 30oldals szerződés 200apróbetűs melléklettel 10naponként egyoldaluan módosítva... alacsony és magas ügyfélkezelési(?!?!?!) jopgkör, t@kömbojtja.

Nem csoda, hogy Egyszerűbb Polgártársaink, akiknek előző este még azt üvöltötte a milliárdért az ő pénzükből(!!) finanszírozott reklám, (és ezt a nulla romboló f@sságot még komolyan is veszik szerencsétlenek) hogy igen, Te vagy a világ közepe, Érted vagyunk, most avval szembesül, hogy mint egy hülye csicskát küldözgetik pulttol pultig, egyik életuntabb semmittudó nullától a másikig.

Az intelligens emberben is felmegy a pumpa, de türtőzteti magát, mert tudja,hogy ez egy rohadt cigányország, ide született, itt is hal meg, semmi nem fog megváltozni sem 20 sem 200év mulva, ordithat vagy sem, a pult mögötti nulla nem is érti mi a baj, olyan mélyen vagy a mocsárban, hogy nem a tetejét de magát a mocsarat sem érti, miatz hogy mocsár, hát ez van, mindenhol, mindenkivel, nohát.

A vicces, hogy a posztoló is beismeri, hogy egy xar csicskáztató az ügyfelet nullába néző szándékosan túráztató idióta rendszert szolgál ki, aztán ha nem tetszik a stílus csak visszaönti ugyanazt az aljas cigány hozáállást a potenciláis problémásra, majd ha orditassz még annyit sem csinálok meg és jol ki lesz b@szva veled.

Hűha, micsoda HATALOM, micsoda Mindennapi Játszma, ez igen, ez a magas nívó, itt aztán tényleg elszégyelli magát az "agressziv" ügyfél, nyilván.

László Fenyvesy 2014.09.11. 20:49:10

@ColT: még egy hibás meglátás, üzletvezető = frenchise tulajdonos. Általában. Szvsz azzal is majd az adott, általad lesajnált ügyintéző fog szívni tovább, az üzletvezető arra van, hogy ilyenkor nagyon empatikusan közölje, teljes mértékben átérzi az ügyfél problémáját és hogy a kolléga majd segít mindenben... :D

Anomalocaris (törölt) 2014.09.11. 21:26:33

@AtiSnatch: Bejelöltelek iwiwen! Várom a további instrukciókat.

Anomalocaris (törölt) 2014.09.11. 21:30:28

@AtiSnatch: Úgy látom nem kifejezetten Operabarát az oldal. Fagy lefele állandóan.

AtiSnatch 2014.09.11. 21:31:29

@Nattramn: használj krómot, ne áriázz!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.09.11. 21:33:18

Bammeg, eggyel előrébb van a mnyuzik, nem itt!4!!!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.09.11. 21:35:03

@Nattramn: A Sünnel azon versenyzünk, melyikünk utálja jobban. Fej-fej mellett... te seholse vagy.

Anomalocaris (törölt) 2014.09.11. 21:36:14

@AtiSnatch: Firefox van, megpróbálom azzal. Bár azt se szeretem.

Anomalocaris (törölt) 2014.09.11. 21:37:45

@atpijkamo: Nekem be se tölti, úgyhogy én nyertem. Ez az a világhírű cukorhegy-találmány? Kártyahegy ez.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.09.11. 21:39:41

Bammeg, a tejes posztba nézzetek be, ez itt csak katyvasz!44!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.09.11. 21:53:32

@Nattramn: Idemenj aranypofa: www.facebook.com/groups/277164489134215

És/vagy keresd meg Atpij Kamo -t, és jelöld be barátnak.

Én se tudom használni ezt a szart, de ezeken a vonalakon talán sikert érsz el.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.09.11. 21:57:41

@Nattramn:
Nem értem, mirű van szó!44
Kússzál át az előző posztba!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.09.11. 21:57:49

Háhá, megvagy! Asszondja cukorhegy, ajánljak neked barátokat, mert új vagy itt.

Advanced Flight 2014.09.11. 22:35:16

@mioporfeszosz: na, rég értettem egyet ennyire kommenttel, mint most ezzel.
Nincs is mit hozzátenni.

Max. annyit, hogy a posztoló játssza a jófejet, de finomra hangolt mondatai mögül kiérződik az arrogancia, a kioktató, lekezelő stílus ("ha jófiú vagy, elintézem az ügyedet").

Aureliano Buendía 2014.09.11. 22:42:19

Ne cseteljetek!
Ecseteljetek!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.09.12. 07:20:50

@László Fenyvesy: Mondjuk egy Telekomnál rohadtul nem frencsájz szerintem.
De ha frencsájz, akkor esetleg ha felnyomod az anyacégnél... ^.^

@mioporfeszosz: Állítólag kapialista, ja, ez a kedvencem. Tényleg csak annak látszik.

@Advanced Flight: +1

@hawaj: Általában jelentik. A management meg leszarja.

Atörökk 2014.09.12. 08:17:27

@ColT:
Trémobinál vannak értékesítési pontok, amik nem Tré-tulajdonban vannak, hanem önálló vállalkozások.

diszkriminans (törölt) 2014.09.12. 08:36:46

@Tron65:
"Mindent nem csinálhat. Pl nem engedhet el a két szép szemedért százezres számlatartozást, de még részletet sem adhat."

Ja, de ezt konkrétan a magasabb jogkörű ügyfélszolgálatos sem intézheti el, legalábbis oda-vissza korrekt cég esetén. Olyat viszont, ami jogosan jár az ügyfélnek, miért nem intézhetne el bármelyik ügyfélszolgálatos? Ha meg mégis kell más ember hozzá, akkor miért nem ők intézik el házon belül? Mert bizony az lenne az ügyfélbarát hozzáállás.

laji 2014.09.12. 08:37:17

azert a vasarlok konyvenek emlitese sokszor csodakra kepes; nekem legutobb 2x is ravette a lusta ugyfelszolgalatost, hogy dolgozzon...

diszkriminans (törölt) 2014.09.12. 08:49:12

@Aureliano Buendía:
Normálisan szervezett vállalatnál ilyen esetben az ügyfélszolgálatos továbbítja a problémát a szakemberhez, aztán mikor a szakember megoldotta, akkor az ügyfélszolis közli az ügyféllel, hogy meg van oldva. Jól nézne ki, ha mondjuk egy IT szolgáltatónál az IT supportos helyett az hiperkocka fejlesztőkkel kellene az ügyfélnek kommunikálnia.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.09.12. 08:51:04

@atörökk: Némelyik. De a legtöbb saját.

@diszkriminans: Normálisan szervezett vállalat, az olyan, mint a fehér holló :D Valamiért nem érdemes pénzt ölni a korrekt ügyfélkezelésbe, valószínű azért, mert úgyis van elég belőle... A többi szolgáltatótól jön annyi, amennyi elmegy.

Homár Hilda 2014.09.12. 08:51:32

@atpijkamo: kösz h szóltál! kár h csak most láttam, de már kitiltottam

Csigorin 2014.09.12. 09:02:00

@Aureliano Buendía: termeszetesen az ugyfelben, aza ugyfelet kell kikuszobolni a gepezetbol, anelkul minden flottul megy :)

Csigorin 2014.09.12. 09:06:56

@diszkriminans: ja, es a nem megy el a mail helyett egy "IE8-at hasznalok es a <pre> tagban levo szovegem kifut a <div>-bol, ezert a script nem talalja meg a mailem felet, es egy javasciprt hiba miatt megakad az AJAX request" mondatot varnanak az ugyfeltol.

Csigorin 2014.09.12. 09:08:44

@OvisAries: ez is oke, csak ha az ember a haziorvoshoz elmegy azzal hogy nyom a mellkasa, akkor az ir egy beutalot a kardiologushoz, amire rairja hogy a betegnek nyom a mellkasa, igy nem kell ujbol eloadni hogy este mikor a krumplit kapaltam, az eg felhos es szurke volt, majd egyszercsak egy tompa fajdalom nyilallott mellkasomba...

killerkaller 2014.09.12. 09:12:42

Nálam az ügyfélszolgálati prioritás: elektronikus, telefonos, a szolgáltató személyes felkeresése. A telefonos ügyfélszolgálatoknál (pl.: magentáék, bankok) egyre gyakrabban találkozom az ügy megoldását követően a trükkös mondattal az üfsz részéről: zárszóként kérdezhetek valami? Mivel a kérdésedre megnyugtató választ kaptál, könnyedén rávágod: persze,hallgatod. És elvesztél, mert következik a marketing duma, valamit rád akar tukmálni. Óriási! Ügyfélszolgálat összevonva az értékesítéssel.

diszkriminans (törölt) 2014.09.12. 09:34:25

@killerkaller:
Ami ráadásul azért bosszantó, mert ha simán ügynök hív, akkor az első mondata után közlöm vele, hogy nem érdekel, viszont hallásra, és leteszem, ellenben ugyanez ügyintézés közben nem megy olyan könnyedén (nyilván venni így sem, úgy sem fogok semmit tőle, csak kínosabb), főleg nem személyes felkeresés esetén.

killerkaller 2014.09.12. 09:50:35

@diszkriminans: Plusz még érzek benne egy kis zsarolás-visszaélés faktort is.
Nyilván szolgáltatói oldalról frappáns ötletnek tartják. Ha már hív, adjunk el neki valamit. Ügyfél oldalról ez disszonáns.
Egy esetet azért elfogadhatónak tartanék, ha a meglévő szolgáltatás helyett tartalmasabbat, és olcsóbban ajánlanának. Lehet, hogy ez is eljön.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.09.12. 09:51:56

@Lejer Márta: Jó ötlet! Csak az a baj, hogy nálunk egy ledűbelett biztonsági őr (művésznevén totemoszlop) osztja ki, hogy kihez kerülök, tehát a csini zöldszeműhöz nem sok esélyem van. Mondjuk nála sem...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.09.12. 10:53:39

@Lejer Márta: Mert a buzi Posta is ilyeneket értékesíttet az ügyintézőivel.
Értem én, hogy kell a bevétel, csak egyszer megnézhetnék az ügyfélelégedettséget is.

diszkriminans (törölt) 2014.09.12. 11:12:58

@ColT:
Legalább így gyorsabban csökken a csekkes befizetők száma, és egyre többen intézik elektronikus úton, mivel mindenki egyre jobban igyekszik kerülni a postát az ilyen dolgok miatt.

killerkaller 2014.09.12. 11:29:58

@diszkriminans: "Legalább így gyorsabban csökken a csekkes befizetők száma, és egyre többen intézik elektronikus úton, mivel mindenki egyre jobban igyekszik kerülni a postát az ilyen dolgok miatt."

A bevétel kiesés miatt bővíti a szolgáltatások számát, ügyfelek még jobban elpártolnak, míg megszűnik a posta. Ekkor jön el a galambtenyésztők aranykora.

McZozo 2014.09.12. 11:39:17

@OvisAries:
Azert Nem eletszeru hogy bemegyek mint ugyfel es koszones helyett leuvoltom a fejet az ugyfelszolgalatosnak. Nem mondom hogy sose volt ilyen de azert nem ez az altalanos maradjun k ennyiben igy azert megdol az hogy pikk pakk negoldod ha udvarias az ugyfel mert altalaba akkor nem mudvarias az ugyfel ha nem oldjak meg pikk pakk az ugyet.
Masik meg mar tobbszor irtuk hogy elhisszuk hogy az ugyfelszolgalat se mindenhato es nem is varom hogy mindent tudjon megoldani, de tudja hogy ki tudja megoldani a problemam akkor is ha ez nem o illetve jo esetbe ne engem kuldozgessen hanem az ugyemet

OvisAries 2014.09.12. 12:49:21

@Csigorin: nanemar! Es ha a haziorvosod rondan ir??? Tehat megegyszer: a problema valahol ott kezdodik, hogy az ugyfelnek problemaja van mondjuk a szolgaltatasunkal. Amennyiben valoban hibaztunk ugy ertelemszeruen rendbehozzuk a dolgot, igen, jol olvassatok, jogos panasz eseten jar a kompenzacio. Nade amikor az ugyfel reklamal olyan dolog miatt ami nem ram tartozik ( egyaltalan a cegre sem, egy masik ceghez kell fordulnia az ugyben pl) akkor en vagyok a szemet mert en nem hivom fel az adott ceget, kb ugy kepzeld el mintha azt kerned, hogy sk toroljem ki a segged helyetted. De jo pelda az is amikor kedves ugyfel jelentkezik egy ev mulva, hogy miert nincs mar elintezve az ugye, mondjuk azert mert cseszett bekuldeni azt az otvar nyomtatvanyt amit kertem???...en irjam ala helyette??? (Olyat is kertek mar megjegyzem)

OvisAries 2014.09.12. 13:03:47

@McZozo: en tovabbitom az ugyfel panaszat a megfelelo helyre, ugyfel azonnal akar tovabbitodni a kollegahoz, kollega epp beszel egy masik ugyfellel, udvariasan kozlom az ugyfellel, hogy visszahivjuk 24oran belul(szabalyzatban 48ora van, de annyit soha nem varunk) ugyfel ennek nem orul, mert o dolgozik/temetesen van/szul/kakal eppen, ergo az en k anyamat...zanzasitva a dolgot: aki bunkon beszel velunk annak is el lesz intezve az ugye, pontosan ugy ahogy a nagykonyvben meg vagyon irva, centire pontosan hataridon belul, a szabalyok betartasaval. Ha normalis akkor meg odatesszuk magunkat, kijarjuk a kivetelezest (sokszor a szabalyok athagasaval amennyiben ez lehetseges). Tudod sok hivasom kezdodott ugy, hogy az ugyfel kurvaanyazott, meg a rohadt f...szopo .....(itt a ceg neve szerepelt) es dogoljunk meg es mit kepzelunk. Ezen hivasok 95%-a azzal vegzodott, hogy: kedves ....(ez itt az en nevem), nagyon halas vagyok a segitsegeert es ne haragudjon, hogy ugy beszeltem magaval, csakhat felment a pumpa/vercukor etc...mondjuk a koztes husz percet nem kivanom senkinek...siman atvehetnem a pszichologusi/tusztargyaloi diplomat vizsga nelkul :)

herta 2014.09.12. 14:46:06

@ColT: Na erről annyit, hogy az ügyintézőket bekamerázták, amin ellenőrzik, hogy ajánlják-e a termékeket, de gyanítom, hogy azon az ügyfél reakciója nem látszik. Innentől értelmét veszti "Az ügyfél az első" szlogen.

sunabajnok 2014.09.12. 15:03:44

A posztoló még nem próbált meg saját magával ügyintézni.
Az ügyfélszolgálatok 99%-át bezáratnám, mert tök feleslegesek. Csak fizetni lehet, meg nézni, ahogy üveges tekintettel a szemembe mondja, hogy nem illetékes a dologban.
Telefonon nincs értelme ügyintézni, mert minden alkalommal kezdheted előröl a sztorit, amit újból nem fognak megérteni.
Az elektronikus megkeresésre meg robot írja, hogy köszönjük a türelmét.
Ez kb 6 hónap amit leírtam. És csodálkozik a posztoló, hogy üvöltök?

herta 2014.09.12. 15:07:41

Kommentelés közben sorra jutnak eszembe az ügyfélszolgálatos-ügyfél történetek. Nevesítek: a váci postáról van szó. Egy helyi lap cikkében fényezték a főpostát, amiért előnyükre változtattak az eddig bevett gyakorlaton, miszerint a hivatal eddig különbejáratú részét - ahol a kiértesített címzettek vehették át a küldeményeiket - megszüntették, és beolvasztották a felvevők munkakörébe. Örüljünk neki, mert ezután, ha a levelünkért megyünk, egyúttal feladhatjuk a sajátunkat, sőt befizethetjük a csekkjeinket is. Már akinek éppen van akkor, amikor küldeménye is érkezett. Aki csak a leveléért megy, ezután nem csak a címzettek sorát kénytelen kivárni, mint eddig, hanem most már a feladókkal meghosszabbodott sort is. Lényeg, hogy a hivatal kevesebb alkalmazottal kell, hogy számoljon. Na, ez sem az ügyfelekért történt. Erről még csak annyit, hogy az újság által felvetett szájról-szájra terjedő problémákra annyit reagáltak, hogy hivatalos bejelentés nem érkezett. Tehát kedves ügyfelek, vevők, felhasználók! A szóban, nem hivatalos módon tett kiabálás, vita falra hányt borsó.

Aureliano Buendía 2014.09.12. 17:47:08

@diszkriminans: sokan azt felejtik el, hogy a személyes ügyfélszolgálat a kis problémák megoldására, és befizetésre alkalmas. Amit vizsgálni kell, arról felvesznek valami bejelentőlapot, „hátra”dobják, és majd ott elmatekolnak vele azok, akik ahhoz értenek speciálisan.

Aureliano Buendía 2014.09.12. 17:48:25

@Csigorin: így van, az ügyfél - homárul szólva - fogyasszon, herdáljon, szenvedjen.
Ja, és fizessen:D

Aureliano Buendía 2014.09.12. 17:52:15

@McZozo: tegyük fel, hogy valamin nagyon elpattant nála a húr, és a sorszám szerint még 10 ember áll előtte, van ideje még jobban felhergelnie önmagát.

Azért láttam már néhány olyan mail-es reklamációt, amit az üf csupa nagybetűvel, anyázva írt meg. Óne köszönés. In medias res az anyádpicsája. Az ilyenből élőben sem várnék többet.

2014.09.12. 18:15:43

@venszivar: Mi van vén buzi? Bírlak, azér bacttlak! Na nyugger, otvan neked az ámerikáner barátod azzal izélj! :)

venszivar 2014.09.12. 18:57:25

@Cicmen: hol "látod". vagy csak nem a seggedben érzed...

2014.09.12. 19:11:04

@venszivar: Na mi van? Kis homofóbia? Kiskorodban jól seggbekúrhattak! :)))
Tőlem nem kell tartanod, nyugodj meg!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.09.12. 21:25:09

Cicmen és Vénszivar kedélyes beszélgetését látták, hallották.

:))

(El se merem képzelni, mi lenne, ha utálnák egymást.)

gabors 2014.09.14. 16:55:10

@dailyvicodin: mert valoszinuleg a "multiacionalis ceg" szabalyzata szerint nem teheti meg felsobb felhatalmazas nelkul ...

pl en sem irhatok a cegemrol nyilvanossan elozetes engedely nelkul

erre vannak a szovivok !!!

Benoke2 2014.09.14. 20:01:22

Mikor tarsadalmi visszamaradottsagrol beszel a postolo, akkor magara gondolt, hiszen o maga is ekes tagja... Az olvasok es kommentelok neveben kikerem a tarsadalom nem visszamaradott reszenek ezt a kijelentest.

horex · http://horex.uw.hu/ 2014.09.15. 06:04:41

@gabors:
erre vannak a szovivok !!! "

És ők azt mondanak amit akarnak?
Lószart! Az darálják amit a nagyfőnök akar
Akkormeg miért nem a nagyfőnök áll ki és mondja amit kell?

Már nem is emlékszem hogy folyt a világ rendje az átkosban, amikor se ügyfélszolgálat, se internet, se telefon nem volt/magánkézben/

A Zember Lment az Otthon Áruházba vett egy kézüléket és az működött
Ha elromlott, utcai tel.fülkéböl felhívta a Gelkát, az szó nélkül jött és javította

A bótban nem volt vonalolvasó, a fűszeres kapásbol összeadta egy stanecli oldalán az összeget és fizettél
Ha volt is netán pénztárgép az csak a 220-ba volt bekötve, esetleg oda se, hanem kézzel kurblizták hogy számolja már össze a végösszeget
National kassza
www.portfolio.hu/img/upload/2013/06/penztargep.png

Jut eszembe
Mintha valami IFA-ra raktak volna valahol valamikor egy telefonfülkét
Tud valaki valamit róla?
Vannak még tantuszos utcai tel.fülkék?

algi80 2014.09.15. 09:09:43

Most akkor hova kommenteljünk? Ide vagy a Facebook-os részhez?

2014.09.15. 11:45:27

elég nehezen értelmezhető mondatok... :P

gabors 2014.09.15. 20:15:39

@horex: erre en is emlekszem bar utcai fulkebol akkor mar nem tatusszal ment !!!

nem is errol irtam hanem arra valaszoltam hogy az akarki miert nem irja meg tesco/auchan/GM vagy barmi .. mert a munkaugyi szabalyzat nem engedi meg ILYEN az "atkosban" is volt de mivel faszbuk nem letezett erre nem tert ki de tutti nem nyilatkozhattal a nepszabinak !!!! ha volt tantuszod ha nem ... irhattal Kadar elvtarsnak (egyszer) ..

kócsag 2014.09.16. 11:09:12

Alapvetően téves felfogás, hogy az ügyfél alkalmazkodjon a multihoz vagy a kisebb szolgáltatóhoz. Ha nem magyarul lenne írva, akkor is könnyű lenne kitalálni, hogy a szerzője egy magyarországi ügyfélszolgálatos.
Ha akarják, meg lehetne oldani a hatékony ügyfelezést. Addig viszont nem fogják akarni, amíg bőven van ügyfelük. Ha elkezdenek fogyatkozni az ügyfelek, egyre több alkalmazottat tesznek ki, de változtatni akkor sem fognak.
Kár, hogy nem írta le hol dolgozik, mert elkezdenék jó nagy távolságot tartani tőlük.
süti beállítások módosítása