Tékozló Homár

Egy egykori brókernetes ügyfél panaszai

2014.09.30. 09:54 | Homár Hilda | komment

2009-12-27-viraljethwa3.jpg

Néhány éve a unit linked biztosítás amolyan mindenre jó csodafegyvernek tűnt. A grafikonok az égbe mutattak, az ügynökök meggyőzőek voltak, a nép meg boldogan elhitte, hogy ezzel a medzsik cuccal meg a kínai és technológiai alapokkal kolbászkerítés gyártódik neki öregkorára. Azóta kiderült, hogy az egésszel az ügynökök jártak jól, a fő-unitlinkedes Brókernet kettévált és Quantis ill. Consequit néven működik, a szerződők, köztük szegény Irma meg veri a fejét a falba. 

Kedves Homár!

Azért írok, mert úgy gondolom, hogy sokakat érinthet a történetem.

2007-ben megkeresett egy magát pénzügyi tanácsadónak nevező ismerősöm azzal, hogy nagyon jó befektetést tud ajánlani. Rám sózott egy életbiztosítást, amellyel azóta komoly problémáim támadtak.
(Sem az igényeimnek, sem a lehetőségeimnek, sem a körülményeknek nem felel meg.) Tapasztalat, hogy szerződéskötés előtt (a rábeszélés folyamán) az ügynökök (bocsánat, pénzügyi tanácsadók) egy sor fontos körülményt elhallgatnak, és igyekeznek csak az ügyfél számára kedvező körülményeket említeni. Miközben kedvezőtlenből van kétszer annyi. Az én ismerősöm is ezt tette.

Jogtisztelő polgárhoz híven először megpróbáltam tanácsadó úrral rendezni a kérdést, felvetve például, hogy azt ígérte szerződéskötéskor, hogy segít a befektetés kezelésében. (A biztosítási törvény értelmében ezt nem teheti, de azóta is ezzel etetik a potenciális gyanútlan ügyfeleket.) A képembe hazudta, hogy soha ilyet nem mondott.

Majd írtam a Quantis Zrt-nek (a Brókernet utóda), mert pénzügyi tanácsadó úr azóta is nekik dolgozik, akik válaszra sem méltattak, csak miután panaszt nyújtottam be az MNB-hez, és az megkereste őket. (A válaszlevélig eltelt 3 hónap.) A válasz totál melléduma, egyetlen kérdésemre sem adtak választ,
viszont elirányítottak egy keceli kft-hez mondván, hogy a szerződés létrejöttében ők az illetékesek. Majd az vissza, mondván, hogy a Quantis az illetékes. (A keceli cég becsületére legyen mondva, hogy 1 héten belül válaszolt.) Két eset lehetséges:
- A Quantisnak fogalma sincs arról, hogy ki az illetékes a panaszt illetően (szánalmas).
- A Quantisnak esze ágában sincs ügyfelei panaszait kezelni (gyomorforgató). Azokét az ügyfeleiét, akiknek a zsebéből - a befektethető pénzükből - a biztosító segédletével igen sok pénzt kihúznak.

A Quantis leveléből az is kiderült, hogy - érdekes módon - az állománykezelésben illetékesnek tartják magukat. Akkor a létrejött szerződésért nem felelősek, de állományt ápolnak? Mi vaaaan?

Csak azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy amennyiben egy úgynevezett pénzügyi tanácsadó megkeresi, jó messzire hajtsák el, hogy soha többet ne legyen kedve az illetőnek visszatérni. (Még akkor is, ha ismerős!) Mivel csak a pénzt húzzák ki az emberek zsebéből, de a „munkájukért” semmilyen felelősséget nem vállalnak, jobb távol maradni az általuk ajánlott szerződésektől. Azokban ugyanis kódolva van, hogy mivel az ügynökök (mert azok!!!) a jutalékukat mindenképpen megkapják, a biztosító a "költségeit” mindenképpen levonja, csak az ügyfél veszíthet!

És erről természetesen elfelejtenek szólni szerződéskötés előtt. Hiszen mindent a minél magasabb összegű jutalék érdekében! El ne higgye senki, hogy az egyetlen befektetési lehetőség pl. nyugdíj érdekében az életbiztosítás!

Remélem, sokan fogják olvasni ezt a levélkét, és sokan nyernek is vele, ha megfogadják a javaslatomat. (Nyugalmat, pénzt…)

Irma

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AtiSnatch 2014.09.30. 09:56:43

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

cobre 2014.09.30. 10:16:56

Milyen lejárattal lett kötve ez a csoda? Ha bukta is van ilyenkor, azért érdemes megfontolni, hogy az ember felbontja a szerződést, a bukta összegét pedig elkönyveli tanulópénznek.

Aullahh 2014.09.30. 10:17:28

Kinek kellenek az ellenségek, amikor ilyen barátai vannak...

diszkriminans (törölt) 2014.09.30. 10:20:41

Mikor tanulják meg az emberek, hogy ügynöktől nem veszünk semmit, márpedig azért nem, mert a legdrágább marketing az, ami házhoz jön, annak pedig bizony ki kell fizetni az árát. Pénzügyi tanácsadó, ja vazze, a porszívó ügynök meg higiéniai tanácsadó.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.09.30. 10:26:26

Ha életbiztosítást akarok kötni, akkor szerződöm egy biztosítőval. Ha befektetni akarom a pénzem, akkor beteszem valami alapba. Miből gondolja valaki, hogy a kettőt össze kéne kötni? Mi elnne ennek az előnye.

Ha nem tetszik az életbiztosítás, felmondom, és megkötöm máshol. Ha nem tetszik a befektetés, kiveszem a pénzem, és befektetem máshol.

Nem írta a posztoló, pontosan mi a baja. Haggya őket ott a faszba.

Ha egy ügynökkel kötök szerződést, naívság azt hinni, hogy az ügynök ingyér dolgozik.

diszkriminans (törölt) 2014.09.30. 10:32:23

Ja, és a tanácsadó attól tanácsadó, hogy fizetsz neki a tanácsaiért. Ha nem fizetsz neki a tanácsaiért, akkor az azt jelenti, hogy nem neked dolgozik, ez esetben például a biztosítónak, és a jutalékból él, ám ekkor az illető nem tanácsadó, hanem ügynök.

Manyecska 2014.09.30. 10:33:24

Tiszta szerencse hogy el kell mennem ügyintézni így nem tudok offolni...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.09.30. 10:43:23

Tanulópénz. Csak az írásnak hiszünk, annak sem mindig. Ettől függetlenül, én is beleestem már hasonlón csapdába, életemben leírtam veszteségnek, de tanultam belőle. Kemény és drága lecke volt. Sajnálom a posztolót, tessék felbontani az ügyet ha lehet.

bekbórd! 2014.09.30. 10:45:37

@atpijkamo: Egy időben adókedvezmény járt a befektetésre is, ha azt életbiztosításnak hívták.

...most már nem, most a nyugdíjbiztosításra jár. Ezért bombáznak is a vigécek, hogy bontsam fel a régit, és kössek egy újat, mert az adókedvezményből fogok rengeteget szakítani. A költségekről (pl. amiből őket fizetik ki) persze nem tudnak tájékoztatást adni, keressem a biztosító honlapján (nem találtam).

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.09.30. 10:51:37

@bekbórd!: "adókedvezmény járt a befektetésre is, ha azt életbiztosításnak hívták"

Áhá, értem. Nagyot akart szakítani az államtól kapott pénzen. Oszt kiderült, hogy a cég profitál belőle, nem ő. Hja, bele kell gondolni mindig, kivel érdemes szerződni.

Volt olyan, hogy ha cégen keresztül intézem az orvosi dolgokat, 30% adókedvezményt ad az állam. Aztán persze működési költségnek rögtön szakítottak belőle 10%-ot. Csak hogy átmegy rajtuk a pénz. Ilyen bizniszt kellene csinálni.

"most a nyugdíjbiztosításra jár"

Igen, azt érdemes kihasználni. Persze ésszel.

Martinicske 2014.09.30. 10:52:15

Megértem a posztoló gondját. Ez sajnos pontosan úgy működik ahogy leírta. Ezeket a pénzügyi tanácsadókat sajnos tényleg el kell hajtani, mert egyrészt nem szakemberek, másrészt meg csak a jutalék érdekli őket. Harmadrészt nem függetlenek, negyedrészt meg gyakran őket is manipulálja a "tartójuk".

__tom_ 2014.09.30. 11:09:03

Én is megszívtam. Nekem annyi mákom volt, hogy az elején viszonylag sok adókedvezményt tudtam igénybevenni a befizetett összeghez képest, így "nagyjából" pénzemnél maradtam (gyakorlatilag nem jártam rosszabbul, mintha az évek alatt kockázati életbiztosítást fizettem volna).
Aztán az adókedvezményt eltörölték a tudodkik, így inkább megszűntettem az egészet.

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.09.30. 11:14:02

Konkrét problémát nem ír a poszter.
Csak hogy valami baja van. Ez akár lehet az is, hogy dörzsöli a seggét wc törlés közben.

CsakMintTe 2014.09.30. 11:15:35

Azért egy kis bosszúállási lehetőség valószínűleg van a sztoriban. Ha határozatlan lejáratú a biztosításod (tehát nincs megadva, hogy 5, 10 vagy akárhány év és vége), akkor ha jó hamar megszünteted, akkor ugyan te is buksz egy adag pénzt, de az ügynöknek is vissza kell fizetnie a jutalékából egy szép összeget. Vagy legalábbis gondolom, hogy a volt Brokernetnél is így működik. (Én mind a két oldali szereplője voltam már ilyen történetnek... Tanulópénz a négyzeten.)

Atörökk 2014.09.30. 11:18:35

Szegény posztoló. Kár, hogy a leírásból -a vég nélküli picsogáson kívül- semmi érdemi dolog nem derül ki.

uns97 2014.09.30. 11:19:52

Csak azt nem tudom mirol szol igazabol ez a post. Azt minden epeszu tudja, hogy a befekteteseit sajat maganak illik kezelni - elvesziteni is jobb ha maga vesziti el az ember es nem mast gazdagit vele. Itt most a problema a Brokernet milyensege, a levelek sebessege, a Brokernetes "tanacsado" pofatlansaga vagy mi ? Igazan konkretumot a levelek lassusagan es a "penzugyi tancsadok" nem segitesen kivul nemigen tudok felfedezni, elegge lapos, raadasul feluletes egy post, nem is beszelve, hogy leirhatna miben hitt 2007-ben, mit igertek, s mi lett belole, csak hogy lassuk/lassam valojaban MI is a gaz ? Mert azert a fak az egig nonek, a kolbasz keritesbol van csak mert Mercedessel jott a "tanacsado" stb mesekben HINNI sokan hisznek/hittek - igaz egy reszuk tapasztalatnak konyveli el vesztesegeit - mas meg hisztizik, holott semmifele befektetes soha senki szamara nem volt kotelezo. (apropo, 20000 folotti Mol reszveny, vagy 7000 folotti OTP erdekel "befektetni" szandekozo meresz embert - van itt par ismeros a kornyezetemben akiktol ilyet is lehet "vasarolni"... :D)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.09.30. 12:03:13

Szokták mondani, hogy ezért tart itt :D

"esze ágában sincs ügyfelei panaszait kezelni (gyomorforgató). Azokét az ügyfeleiét, akiknek a zsebéből - a befektethető pénzükből"
Jó reggelt kívánok, mi is a biztosító lényege? :)

Ilyen brókernetes marhaságokkal meg az szórakozott, akinek túl nyugis volt az élete...

Leone_510 2014.09.30. 12:35:16

jó kis poszt, csak kár , hogy aki kitette nem olvasta el mert akkor rájött volna, hogy a kukába kell iktatni

Disznó Úr 2014.09.30. 13:40:44

A Kiszámoló blogon vannak erről érdekes írások, illetve a gyerek levezette a befizetéseket, valóban csak a cég és az ügynök jár jól.

Komojtalan 2014.09.30. 14:38:31

Ajánlom a Kiszámoló blogot, sok mindent meg lehet tudni az UL biztosításokról (is). Az ügynök akkor kapja meg az egész pénzt ha 2 évig fizet valaki, tehát ezt már megkapta. Persze az ügynököt is az ügyfelek fizetik 100k+ jutalék, tehát ez már szerződéskor bukta. Amíg volt adókedvezmény addig talán még így is megérte most egyáltalán nem. Most a befektetésre van 30% ami igen jól hangzik ... Az első év(ek)ben. A sokadik évben már semmit nem ér. Én azt szoktam mondani, mint régen a cowboyok: Csak a halott ügynök (indián) a jó ügynök (indián). A szerződést megszüntetni, amit adnak pénzt felvenni és ügynökkel nem beszélni többet, max. a hétvégi meccsekről.

VT Man 2014.09.30. 16:10:44

"Rám sózott egy életbiztosítást, amellyel azóta komoly problémáim támadtak."

Részvétem.

A pontos helyzetmegállapítás azonban: "Rám sózott egy életbiztosítást, amellyel már a szerződéskötéskor gyakorlatilag buktam"

Lerágott csont, de a régi konstrukció ez volt:
- Te vállalod, hogy 10-15-20 évig fizetsz évente X összeget (mondjuk 500 ezer Ft).

- Az első 2 év befizetett összegét mindenképpen "bukod", azaz pl. 2 x 500 ezret.
Ebből van a biztosító nyeresége, és a pénzügyi tanácsadó fizetése.

- A 3-X. év befizetett összegéből, ha szerencséd van, visszanyered a bukást és még esetleg egy kis hasznod is lehet rajta.

- Na jó, van még egy kockázati életbiztosítás része, de itt az minimális tétel.

Rohadt nagy biznisz.

A biztosítóknak.

VT Man 2014.09.30. 16:12:14

@uns97:
"Csak azt nem tudom mirol szol igazabol ez a post. Azt minden epeszu tudja, hogy a befekteteseit sajat maganak illik kezelni "

Aha. Gondolom fogorvoshoz se jársz, mert magad fúrod és tömöd a fogad.

És autószerelőhöz se mész, mert azt is te csinálod.

A villanyszerelésről nem is beszélve. Orvost meg minek látni, megműtöd majd magadat!

Aureliano Buendía 2014.09.30. 16:54:45

Irma - aki hitt a csodákban és a pénzt szaró szerencsemalacban - találkozása a való élettel.

Aureliano Buendía 2014.09.30. 16:57:36

@atpijkamo: szerinted miért virulnak a pilótajátékok a mai napig? Mert az emberek kapzsik. Éppen ezért nagyon akarnak hinni a gyors meggazdagodás reményében.
És a kapzsiságnak és butaságnak megvannak a vámszedői. Lásd Irma esetét.

Gróf Úr 2014.09.30. 16:58:37

Ismerős anno hívogatott ezzel a csodával. A második Brokinetes hívásnál megmondtam, h ha még egyszer felhív a témában furcsamód nem fog elérni, soha többé, átírom a nevét "NE VEDD FEL, ÜGYNÖK!" -re. Értett a szóból, azóta sem beszéltünk :-)

Aureliano Buendía 2014.09.30. 17:01:44

Irma, konkrétan mi is a bajod?

Aureliano Buendía 2014.09.30. 17:04:03

Nekem is volt egy Brókernetes ismerősöm (kinek nem?), mindenáron jobbá akarta tenni a jövőmet, de én csak ne hagytam neki. Áradozott x százezres fizetésekről, de valahogy nem láttam rajta külső jelét, hogy haj, de sokat keresne. Biztos, mert a sok pénz nem vette el az eszét.
Aztán egyszer tartozás miatt kikapcsoltak nála közműveket.

uns97 2014.09.30. 18:01:29

@VT Man:

lassan sikerul felsorolnod az osszes szakmat... gratulalok. A kommentem arrol szolt, hogy aki 100e Ftot "fektet be" az pontosan ilyenek koze valo mint a Borkernet. Basszak at nyugodtan, ahelyett hogy elballagna az elso bankba, betenne a penzet egy alapba ulne rajta 20-30 evig, mint "befektetes" aztan kap majd vissza annyit amennyit majd 20-30 ev mulva egy tekercs wc papir er Mo-on. Akinek meg van annyi penze, hogy VALOBAN befektesse, az TANULJA meg maga kezelni a penzet - nem, ne alpitson alapkezelot mielott ujra kioktatsz - de igenis TUDJA mibe, es HOL fekteti be. Na aki egy fikarcnyit is konyit a dologhoz az a Brokernet es tarsai Co-kat NAGYIVBEN elkeruli. Az, hogy a tisztelt posztolonak a penzugyi ismeretei CSAK addig terjedtek, hogy dollarhegyeket latott 30-40%-os eves hozamokkal, az az O sajat pechje. Ahelyett, hogy utannajart volna a dolgoknak, az elso ismeros "tanacsodo" beviszi a malnasba. Majd panaszkodik... a mirol is ? Mert azt tovabbra is allitom, hogy a posztbol sem igen derul ki mi is a VALODI problema (a Brokernet egeszen kivul)

Blogger Géza 2014.09.30. 23:18:04

@Aureliano Buendía: Ez miattad volt, mert nem hagytad neki, hogy boldogabbá tegye a jövőt. Vagy a tied, vagy az övét, de boldogság tuti lett volna....

Tóth Ágas 2014.09.30. 23:36:08

pedig Irmának is biztos van legalább 20 ismerőse, akiknek szívesen segítene, hogy gondtalan jómódban élhessenek öreg korukban és a gyerekeik elit egyetemekre járhassanak!

és a 20 ismerősének is van 20 ismerőse. az már 400 ember!

szerintem Irma nem is írta le a papírra az ismerőseit, ebből lett a baj. már gyámántkitűzős mestermaster lehetne a klaszterében és X6-ossal járhatna Hawaiira, ehelyett itt kötekedik.

Egeg 2014.09.30. 23:41:43

Sziasztok!

Az OVB-ről mit tudtok?
Öcsém kötött náluk megtakarításos biztosítást!
Miden infó érdekelne!

Mityu Addideapénzt kft LE 2014.10.01. 00:58:06

Azért ez a poszt is jó példa arra, hogy a pénzügyi ismeretei az átlagembernek alig van. :)

Életbiztosítás mint befektetési forma igen régóta létezik, s van egy rendszere. Amit leírt az a rendszer része (pl. biztosítás-közvetítői jutalék). :)
A másik általában ezeket a "befektetéseket" hosszú lejáratra ajálják, nem pedig 2-3 évre. A lejárat időtartama 15 vagy 20 év! :) Azt is megkapja az ember írásban, hogy hányadik évtől várható hozam, amikor már a költségek nem terhelik a "befektetést"...
Miből gondolja bárki is, hogy egy bemutatóra szóló értékpapír alapú befektetésnél nincs költség, s azt nem kell kifizetni? :) :)

Mityu Addideapénzt kft LE 2014.10.01. 01:06:56

@Aureliano Buendía:

"Miheztartás véget, a glock és usp verzióknál az utolsó perc fele lóg túl a billentyűn, így elsütéskor félre húzom"

Pedig ha láttad volna milyen autókkal villantottak a zirodájuknál... :) Néha rájuk kellett szólni, hogy attól, hogy beöltöztek üzletembernek és csilliós autóval járnak még nem kéne otthagyni bárhol, mint eb a szarát. :D

Mityu Addideapénzt kft LE 2014.10.01. 01:09:17

@Aureliano Buendía:

Helyesen:

"Áradozott x százezres fizetésekről, de valahogy nem láttam rajta külső jelét, hogy haj, de sokat keresne."

Pedig ha láttad volna milyen autókkal villantottak a zirodájuknál... :) Néha rájuk kellett szólni, hogy attól, hogy beöltöztek üzletembernek és csilliós autóval járnak még nem kéne otthagyni bárhol, mint eb a szarát. :D

@Mityu Addideapénzt kft LE:
Az előző hozzászólásom törlendő!

gizmo266 2014.10.01. 05:50:37

@diszkriminans: Én már megtanultam, de drága volt.

gizmo266 2014.10.01. 05:51:45

@Egeg: Azonnal mondd fel amint tudod. Az OVB a legnagyobb lehúzós cég, csak a jutalékra utaznak.

gizmo266 2014.10.01. 06:32:55

@Egeg: Az OVB-nek jellemzően nincs saját terméke, más biztosítók termékeit forgalmazza (uniqa, Axa, stb.).
Az OVB azt mondja, hogy azt a terméket forgalmazza, ami neked a legjobban megéri, valójában viszont azt, amelyik után ő a legnagyobb jutalékot kapja, kövekezésképpen pedig azt, amelyik a legmagasabb TKM-el rendelkezik

Mivel neki nincs saját terméke, ezért ha vele szerződsz, ki kell fizetned az anyabiztosító költségét és az OVB jutalékát is, vagyis kétszer is lehúznak.

Én 2010-ben kötöttem egy Flex Invest II. nevű unit-linked biztosítást. Eddig már befizettem több mint 600.000 Ft-ot, de a befektetési egységek jelenlegi értéke 492.000 Ft. Mint látod, ez már eleve bukó, viszont a szerződésben van egy olyan, hogy visszavásárlási táblázat, amely megmutatja, hogy ennek az összegnek mekkora százalékát vásárolhatom vissza, azaz kaphatom meg, ha megszüntetem a biztosítást.

4 év után nekem ez 32%, azaz most épp 157.000 Ft-ot kaphatnék kézhez a több 492.000-ból. 10 év után lehet felvenni a befektetési egységek 100%-át
Ha most megszüntetném, akkor közel 500-at veszítenék. Jobban járok, ha kivárom a 10 évet, és minimalizálom a veszteségeket.

A TKM (Teljes költség mutató) az első 10 évben 5,69-7,71 % között van, a befektetésem hozama meg jelenleg 7%, ebből pedig simán kiszámolhatod, hogy nincs rajta hozam, mert a költségek felemésztik, az első 1-2 évben pedig durván veszteséges volt, mert kockázatos részvényeket választottam.

Én azt javaslom, ha pár hónapja kötöttétek, akkor azonnal mondjátok fel és nyeljétek be azt a pár 10ezer veszteséget, majd gyalogoljatok át Magyar Államkicstárba. Ők legalább biztosan fizetnek 2-3% kamatot, még az is jobban megéri, mint ez a sz*r.

Nekem már nem éri meg megszüntetni, inkább kivárom a 10 évet.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.01. 07:25:25

@gizmo266: Köszönjük, végre egy értelmes leírás. Ebből is látszik, hogy nem csak hülyék eshetnek áldozatul.

"biztosan fizetnek 2-3% kamatot"

Nem igazi befektetés, a forint is gyengül ennyit. Csak rövid időre érdemes, hogy addig se veszítsen sokat az értékéből, míg jobb helyet találok a pénzemnek.

gizmo266 2014.10.01. 07:41:26

@atpijkamo: MIkor áldozatul estem még hülye voltam, de "remélhetőleg" tanultam belőle

gizmo266 2014.10.01. 07:52:58

@atpijkamo: Anno volt valami OVB-s gyerek, az körbejárta az összes frissdiplomás évfolyamtársat, köztük engem is. Jó pár ember kötött vele unit-linked életbiztosítást, akik azóta erről mélyen hallgatnak. Pár embernél persze rákérdeztem, mindenki megszüntette 2-3 év után, pár 100ezer forint bukóval. Elvileg egyik sem volt hülyegyerek, csak senkinek sem volt igazán élettapasztalata, gondolom ezért is mi voltunk a célcsoport.

mojszipupi 2014.10.01. 08:27:39

A bnet a 2000 es években hibátlanul volt megszervezve, 100 mrd okat termelt, legálisan...
A szervezet katonái tanácsadónak eladva magukat hozták be a pénzt, a főnökök pedig havi szinten több tíz milliót zsebeltek a nélkül h kitették vna a lábukat az irodából. Mivel a katonák cége kötötte a szerződéseket, ezért a főnök semmilyen módon nem volt felelős az adott szerződésekért, mégis több tíz milliókat számláztak a felszálló jutalékból. Nulla felelősség, nulla munka, havi tíz milliók. Az tény h ehhez csapatot kellett építeni a katonákból, de ehhez meg ragyogó előadások voltak, luxusautók, luxusutak, gyémántok.
És ami legfontosabb h az egésznek semmi köze a UL nek. Egy jó termék hosszú távra, annak akinek van egzisztenciája, jövője, pénze hozzá. Annak aki tud tervezni, előre lát. Pénzügyi affinitás sem árt h értsük a dolgot.
Ennek az mlm maffiának azonban pont az adta az erejét h boldog boldogtalanra rábeszélték sokszor átverve az ügyfelet. Tegyük hozzá, az akkori pénzügyi felügyelet végig asszisztálta a dolgot

Lődörgő Hollandi 2014.10.01. 08:29:56

El kellett volna olvasni a szerződést és nem az ügynök dumájára figyelni! A szó elszáll, az írás megmarad!

dex.ion 2014.10.01. 09:17:18

egyszer én is találkoztam egy egykori brókernetes dolgozóval. nála nagyképűbb, arrogánsabb, agresszívabb suttyóval még soha nem hozott előtte össze a sors. de nem akarok róla rosszakat mondani.

Egeg 2014.10.01. 10:15:12

@gizmo266: Köszönöm a választ! Figyelmeztetem az öcsit!

gizmo266 2014.10.01. 10:39:52

@Egeg: Azért nézzetek utána más véleményének is a neten. Én is fórumokat nézegettem, úgy sikerült átlátni a szerződést is, és megérteni hogyan működik ez az egész.

Atörökk 2014.10.01. 10:47:32

@Aureliano Buendía:
Biztos minden pénzét befektette és nem volt miből villanyszámlát fizetni.

@Egeg:
Esetleg kérdezze meg azt, akinél kötötte.

@mojszipupi:
Téged ugye nem az eszedért szeretnek?

Aureliano Buendía 2014.10.01. 17:31:31

@Blogger Géza: ez igaz, ő csak a javamat akarta.

Szó szerint.:)

Aureliano Buendía 2014.10.01. 17:36:05

@Mityu Addideapénzt kft LE: így már értek mindent:)
Az említett ember is csak az ismerősöm volt, de nem a barátom. Volt oka.

Aureliano Buendía 2014.10.01. 17:39:26

@atörökk: én is erre tippelnék. Szerencsére már nem hívogat.

Benoke2 2014.10.02. 08:01:08

unlinkeddel csak bukni lehet. Egyebkent ki volt alaposan targyalva kiszamolo.hu

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.02. 09:33:31

@Benoke2: "unlinkeddel csak bukni lehet"

Igen, ezt mondják a buta emberek, aki nem tudnak belegondolni.

Nem mintha láttam volna már olyat, ami előnyös az ügyfél számára, de ez nem az unlinked hibája, hanem az adott konstrukcióké.

Hasonló butaság: "minden politikus tolvaj". Nem láttam még olyat, aki nem lett volna az - mondjuk Ángyánról feltételezném -, de ez nem a rendszer hibája, hanem a gerinctelen egyéneké. Feltűnően nagy számban állnak gerinctelen férgek politikusnak.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.02. 09:47:55

Hasonlóan semmi ördögi nincs az üdülési jogban, aki szereti az állandóságot, megbízhatóságot, annak ajánlott. Csak nem tízszeres áron. Megvették tízszeres áron, és csodálkoznak, hogy feléért se kell senkinek.

Benoke2 2014.10.02. 10:48:46

@atpijkamo: Először lehülyézel, aztán meg helyesled az állításomat. Szóval gondolkodj el kicsit. Nem is értem miért nem te vagy a világ közepe... Borzasztó bele gondolni is, hogy egyedül te gondolkozol a földön!!!! Hihetetlen nem? Azért ha az autópályán mindenki szembe megy, akkor érdemes újra átgondolnod majd a világképedet, ne hogy egy nyerges vontató lutra albumba küldjön...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.02. 11:04:29

@Benoke2: Nemtom miről beszélsz. Te tényleg hülye vagy.

Érdekes, hogy előbb tudod, hogy hülye vagy, minthogy lehülyéztelek volna. Talán mégse vagy teljesen hülye. Azért egy alapos kivizsgálást megérdemelnél.

Ahoz, hogy helyeselhessem az állításodat, egy félig-meddig értelmes állítást el kénes sütnöd. De látom, csak a fröcsögés megy. Igyál egy pohár hideg vizet, talán lenyugszol.

Benoke2 2014.10.02. 12:42:32

@atpijkamo: Értelmezési gondjaidon nem szeretnék segíteni, a tenyérbemászó stílusodat arroganciával akarod nyomatékosítani, értelmes vitához ennél többet kell felmutatnod. Nem vagyok hajlandó továbbiakban lesüllyedni a szintedre. Leírtam a véleményemet, ha nem tetszik hát nem tetszik, vagy nem nézel oda, remélem már nagy fiú vagy szóval megoldod, de a lényeg változatlan.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.02. 12:45:02

@Benoke2: "Leírtam a véleményemet, ha nem tetszik hát nem tetszik"

Nem tudom tetszik-e, mert nem értem. Vagy hülyeség, vagy te se érted, másra nem tudok gondolni.

2014.10.02. 20:51:28

Aha, persze, jön egy vadidegen ember, és azt ígéri, hogy kevés pénzért sokat fog adni. Az se komplett, aki bedől az ilyen dajkameséknek.

Aureliano Buendía 2014.10.03. 16:09:18

@Hajszás Láncos: az emberek java része buta és kapzsi. Ja, és hisz a mesékben.

ahanem01 2014.10.30. 12:48:45

@atpijkamo: Amíg vannak idióták, akik "beszavazzák" a levitézlett gecihuszárokat...

ahanem01 2014.10.30. 12:51:30

Elég sokan fordítva ülnek a lovon. Miért kellene mindenhez érteni. Ezért keres fel szakembert, de hiába is mondom...
süti beállítások módosítása