Tékozló Homár

A Union szerint nem függ össze a csőtörés az elázással FRISSÍTVE

2014.10.03. 09:02 | Homár Hilda | komment

 005627849.JPG

Tudta ön, hogy a csőtörésből fakadó elázás vagy fullos esetben eláztatás a lakásbiztosási káresemények közül a harmadik legyakoribb eset? (Itt az első kettő:1. üvegkár, 2. beázás) És csak kicsit idekapocsolódóan, de a Union igazán rendezhetné az SSL Certificate-jét.

Kedves Homár!

Alábbi eset történt velünk az elmúlt hónapokban, sajnos szokás szerint a biztosító keresi a kifogásokat.

Házunk hátsó falához hozzáépített a hátsó szomszédunk, aki a wc-jéhez tartozó nyomócsövet bevéste a mi hátsó falunkba. Ez a cső a tél folyamán valószínűleg először csak megrepedt, így ki tudja mennyi ideig szivárgott belőle a víz. Mivel magasföldszintes a házunk így a csőtörés, a pince falát nedvesítette át, majd akkor történt a nagy baj, mikor szét is csúszott a „könyöknél” a két vízvezeték, így nagynyomással elkezdett ömleni a víz és utat tört a mi pincei szellőzőnkbe, így elárasztva a pincehelyiséget. Gondoltuk nagy baj nem lehet, hiszen mind mi, mind a szomszéd rendelkezik biztosítással. (Természetesen a mi biztosítónk gyorsan jelezte, hogy a kárt a szomszéd felelősségbiztosításának kell megtérítenie.)

A falat kiszárítottuk, újravakoltuk, de úgy sem tudtuk helyreállítani a korábbi állapotot, így belülről kellett leszigetelni a helyiségeket, ami plusz költség volt, így durván 300e ft volt a helyreállítás.

A szomszéd a vízcsap elzárását követően a télre való tekintettel nem kezdett hozzá a vezeték kibontásához és kiásásához, így ezt az Ő biztosítójával való egyeztetést követően eltoltuk tavaszra. Az egyeztetés ellenére első körben kiküldték, hogy mivel nem került feltárásra a hiba oka, nem fizetnek.

Ezen felülemelkedve tavasszal a probléma feltárását követően kijött a kárfelmérő, aki a fent leírtakat állapította meg és javasolta a kár megtérítését. A biztosító ezt követően - teljesen ellentétesen a szakértői véleménnyel - az alábbiról tájékoztattak minket:

„…a kár szemléje során bemutatott kárkép alapján megállapítható, hogy az Ön pincéjében keletkezett károsodás szigetelési hibára vezethető vissza, az nincs összefüggésben az Ügyfelünk által biztosított ingatlanban történt biztosítási esemény bekövetkeztével…”

Tehát, ha a falunkba bevés valaki egy csövet és nem úgy szigeteli azt körbe,  hogy egy nagynyomású cső törése esetén se nedvesedjen át, akkor az szigetelési hiba, és nincs összefüggésben a csőtöréssel. Érdekes módon a szakértő szava semmit nem ér, mivel nem ő mondja meg mi történt, hanem egy asztal mögött ülő illető, aki még csak nem is látta a helyszínt, de a szakvélemény alapján azzal pont ellentétes következtetést vont le.

A szomszéd kárát megtérítette a biztosító.

Jelen pillanatban itt tart a dolog. Ezúton is kérnénk az Union Biztosítót, hogy ezt gondolják újra.

UPDATE 10. 13. 12:48

Az alábbi helyreigazítási kérelmet kaptuk a Vízműtől:

Tisztelt Szerkesztőség!

2014. október 3-án a Tékozló Homár blogon Az Union szerint nem függ össze a csőtörés az elázással című cikkük (http://homar.blog.hu/2014/10/03/a_union_szerint_nem_fugg_ossze_a_csotores_az_elazassal) illusztálásaként a Fővárosi Vízművek Zrt. Vízálló védelem szolgáltatásának hirdetési anyagát és szlogenjét használták fel, tévesen és jogsértő módon.

Fontos információ, hogy bár a Vízálló védelem az Union Biztosító és a Fővárosi Vízművek Zrt. csőtörésekkel kapcsolatos közös biztosítási szolgáltatása, de annak semmi köze a cikkben szereplő esethez, hiszen a cikkben egy csőtörés következményeként létrejött lakásbiztosítási kár történetét írják le, a Vízálló védelem pedig a lakásbiztosításoktól teljesen független, speciális biztosítási termék, amely a csőtörések során elfolyt víz díjára nyújt fedezetet, kifejezetten a Fővárosi Vízművek Zrt. fogyasztói részére.

Mindezek alapján kijelenthető, hogy a Vízálló védelem biztosítás reklámanyagát tévesen, ráadásul a szolgáltató előzetes engedélye nélkül, jogsértő módon használták fel a szóban forgó cikk illusztrálására, rontva ezáltal a Fővárosi Vízművek Zrt. hitelét és hírnevét.

Ezúton kérjük a kép azonnali eltávolítását, valamint a hírnév- és hitelrontást ellensúlyozandó, helyreigazításunk közlését az eredeti cikkel azonos helyen.

Üdvözlettel:

Fővárosi Vízművek Zrt.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csimpi csumpi 2014.10.03. 09:06:39

Elso!

Es mindjart el is olvasom.

opati666 2014.10.03. 09:08:37

Fordulj a MABISZ-hoz!

cobre 2014.10.03. 09:13:31

Nem tört el a cső, tehát nem csőtörés... Csak a szigetelése nem volt megfelelő a csőnek.

Javaslatom: a poszter hajtsa be a kárát a szomszédján, a szomszéd pedig küzdjön a biztosítójával, ehhez a poszternek ninccs köze.

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.10.03. 09:21:14

A szomszéd bármit belevéshet az poszer falába az ő beleegyezése nélkül??

2014.10.03. 09:32:49

@amsz: poszter fala.. dejószóóó... milyen poszter van a falon ? jurájá híp ? lecceppelin ?

herk 2014.10.03. 09:42:56

@cobre: hű, de okosat mondtál. A csőtörés egy gyüjtőfogalom. Nálunk átszivárgott a tömités, mégis csőtörés volt.

herk 2014.10.03. 09:45:42

poszter! vedd elő a józan eszedet.
1. a szomszéd minek vésett bele a te faladba?
2. csipkebokor vessző
3. kötelességed lett-e volna leszigetelni a falakat, amely elbirja a nagy nyomást (figyelem, EZ a kulcskérdés)? Tehát jogszabály előirja?
IGEN = te hibád. Plusz egy saller a szomszédnak, hogy faaszé tette oda azt a csövet.
NEM = nem a te hibád. Ügyvéd, biróság, Union rossz hir keltése, féltégla, stb.

Rosszindulatú Vászka 2014.10.03. 10:01:51

A biztosítónak igaza van. A víz a hibás.

Martinicske 2014.10.03. 10:06:44

Tavaly előtt kicseréltük a vízcsöveket. Nyilván a vízcső köré nem került egy másik nagyobb vízcső, hogy az előbbi hibája esetén felfogja a belsőből kifolyó vizet. Ezt akkor elrontottuk.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2014.10.03. 10:28:00

szvsz neked nem a biztosítóval kell egyezkedned, hanem a szomszéddal. ill addig nem kellett volna semmit sem csinálnod amíg nincsen a kezedben egy papír a felelősség elismeréséről v arról h az ő biztosítója fizetni fog.

Agyalap 2014.10.03. 10:37:25

HGa a szomszédnak megtérítette a kárt, azzal elismerte a kártérítési kötelezettségét. Kicsit nyomuljatok, egy-két jogszabály sem árt, vagy ÁSZF és menni fog a dolog. Esetleg meg is fenyegethetitek feljelentéssel - de a Homár megjelenés is szokott már néha segíteni.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2014.10.03. 10:49:24

Én a poszter hejében a szomszédnak kiosztanák egy pár fülest. vagy ha nem akar az erőszak nyelvén beszélni akkó meg meg kő fenyegetni a gecit mer kötve hisszem hogy bárki engedéjt adott vóna arra hogy a másik falára épíccsen valami szart. oszt a hatóság lebontattya + még meg is bassza a gyökeret szóval jobban jár ha kifizeti a 300at

Manyecska 2014.10.03. 10:49:43

@Kulics: Uriah Heep jóóó! egyik kedvenc számom: www.youtube.com/watch?v=hHDZ5rYiMz0
@Kellemes Zérókomponista::)) nálam nagggyon jó hírek vannak tegnap óta kibújok a bőrömből:D yess..:P @Martinicske: ezt is te írtad?:) MABISZ.

Manyecska 2014.10.03. 10:52:31

@Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr: még egy háztoldást is be kell jegyeztetni a fődhivatalnál, ezen buktunk pár milkát mint örökösök-fater beépítette a zuglói lakás egy részét a zélettársa házába, jó érzékkel mindenfajta papírt nélkülöztek..hiába kértem 2x-ra is hagyatéki tárgyalást ez ügyben, hosszú:((

AtiSnatch 2014.10.03. 11:01:39

Az első két okot elmosta a csőtörés!!!

Manyecska 2014.10.03. 11:05:06

@Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr: ja, mindezt úgy sikerült khhmm hozzájutnom az összes papírhoz pedig jól elrejtették, sza aláírt adásvételi szerződések vannak, élettárs nevével is..:(((

Atörökk 2014.10.03. 11:23:55

Union biztosító. Csak nyugodtan.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2014.10.03. 11:44:57

@Manyecska: azé mondom nem nagyon lehet itt furkálni össze vissza

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.03. 12:28:53

Biztosító logika forever! Amikor megkötötték a szerződést, miért nem kötötték ki, hogy szigetelni kell a helységet?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.10.03. 12:37:04

Arról egy kutya szó se, hogy a furkálás közben vagy azt megelőzően volt-e megbeszélése ennek, engedélykérés, legalább egymás között. Érted, egyszer csak előzetes nélkül elkezdené valaki erodálni a falamat. Pont ugyanannyit kierodálnék a testéből. 1:1 aránny

Meg van félemlítve mindenki, senki nem ír, még visszafogottan sem. Valami szankció van kilátásba helyezve?

Manyecska 2014.10.03. 12:41:32

@Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr: :) különben, amikor volt felső szomszédunk /nem panel/ ő is eláztatott minket pont ugyanígy, ill. a cirkófűtést beszerelte és ász munkásember 1 bar nyomás helyett-ami a normál- rajtafelejtette!!! 5 bar! :D nyomáson a rendszert. az volt a szerencse hogy a gyerek aznap éjjel nálunk aludt az ágyunkban /épp vmi festés lehetett nemtom/..éjjel azt hallottuk hogy kopog!! a víz a parkettán, rágyos kiságy pont alatta volt annak a résznek ahol folyt le a víz, konnektorokba bele, tapétán csíkokban......t.i. a nyomás levitte a szelepet és a víz megindult náluk, egészen le hozzánk. De korrekt volt a srác, lerendeztük:))) basszus a tűzoltókat hívtuk első körben:D mert csurgott több sugárban a plafonról is a víz:((......nem viccelek.

Manyecska 2014.10.03. 12:43:31

@Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr: ja, természetesen senki nem volt odahaza a szomszédnál mert ők is felújítottak, szóval másnapig csepegett a víz.:DD de millioner csemete ráse rántott.@Kellemes Zérókomponista: :D te most miről beszélsz??:D

Manyecska 2014.10.03. 12:51:33

@Kellemes Zérókomponista: ja, falfúrkálás? :P Nem írnak mer nem lehet csetelni. Én is ON dolgoznom is kell. Üzenem a főnökömnek -szabin van ma- egész nap csokiskekszet eszünk a fijjúkkal:D.., továbbá vettem 5 kg krumplit, továbbá jó lenne ha válaszolna a 2dikk emilemre, ja és öltöny vegyen hétfőn!!:)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.03. 12:53:05

Neked mindegy, hogy a szomszéd fizet vagy a biztosítója. Pereld be mindkettőt!

A szigetelésről írt baromságot felejtsd el! A bullsit gyűjtemányükben ez volt az aktuális tétel. A következő szerint napfoltok okozták, nekik nincs ezért felelősségük.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.03. 12:54:51

@Kellemes Zérókomponista: "előzetes nélkül elkezdené valaki erodálni a falamat. Pont ugyanannyit kierodálnék a testéből"

:))

Rosszindulatú Vászka 2014.10.03. 13:06:19

"Házunk hátsó falához hozzáépített a hátsó szomszédunk, aki a wc-jéhez tartozó nyomócsövet bevéste a mi hátsó falunkba"

Ez nekem zavaros, mint a háborodás.

Manyecska 2014.10.03. 13:15:05

@Rosszindulatú Vászka: ha van egy kis esze rákötötte a vizet is tőlük..:P:D

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.10.03. 13:22:31

Rendszeresen pisálom a kertszomszéd falát és még sem ázik be! Pedig igyekszem. :(
Most is csak a szúnyogok tartanak vissza, mert annyi van mint a fene.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.03. 14:00:11

Mondjuk
Az elázás tényleg nem függ össze a csőtöréssel, anélkül is el lehet ázni.... De a biztosító attól még fizethetne, mert ebben az esetben összefüggött :D.

nickM 2014.10.03. 14:05:20

Kedves poszter!

99%, hogy a biztosító nem a szomszéd csövének a szigeteléséről értekezik, hanem a te faladéról. Maximum annyit tudsz tenni, hogy a szigetelés számláját bemutatod a biztosítónak és ezzel igazolod, hogy a káresemény bejelentése után került fel. De ekkor sem fogják neked kifizetni - ez már messze nem az eredeti állapot helyreállítása. (Viszont így kaphatsz valamit a vakolásra + festésre.)
(Mellesleg kárszemle előtt bármiféle helyreállítási munkát megkezdeni? :O Max. ha elfogadod a gyorsított kárrendezést meg a pitykegombokat amit olyankor felajánlanak.)

nickM 2014.10.03. 14:06:58

@ColT: A biztosító nem tud mire fizetni, ez itten kérem feketeöves vadász poszt ám, csak nem annak látszik elsőre.

Manyecska 2014.10.03. 14:07:23

@ColT: milyen jól jönne, most akarom végre befejezni a kertészeti biotechnológusi képzést /amit 20 éve elkezdtem már../ hasznosíthatnánk a móccert, az öntözésben:DDD ON
Újabb szerzeményem itt dekkol mellettem egy cserépben, bár nem tudom hová fog már elférni mer tele van a lakás..pálmaház rulez!:) még a számba is belelóg néha:DD

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.03. 14:13:37

@nickM: Vagy inkább baszik rá.

@Manyecska: Dzsungelben laksz?

Manyecska 2014.10.03. 14:17:57

@ColT: tudod milyen jól néz ki??? télen jól is jön a + páratartalom:) nagyfater volt főkertész a pálmaházban. Azóta szeretem a banánt.igen.

AtiSnatch 2014.10.03. 14:21:19

@nickM: Ott a pont. Mit fizetnének ki? hogy a csőtöréstől szigetelés ment a falra? még a posztolónak kell a végén befizetni. :)

nickM 2014.10.03. 14:23:30

@ColT: Mire a kárszakértő kiment addigra szemlézhetett egy szigetelt, frissen festett falat. Ebből hogy mondja meg, hogy eredetileg mi volt a helyzet és mennyit is kellene téríteni?
(Az, hogy a szigetelést is fizesse ki a biztosító, mert állítólag vakolással és festéssel nem lehetett helyreállítani az eredeti állapotot, az szerinted OK?)

Hidd el, rengeteg olyan ügyféllel találkoznak a biztosítók, aki szeretné az ő költségükre felújíttatni a lakást...
(Nagyon nem szeretem a biztosítókat, de sőt! copattak már minket is eleget, de itt most a poszternek kellett volna rávenni a szomszédot, hogy tárassa fel a hibát minél előbb. Mondjuk azt se értem, hogy a szomszéd tényleg hónapokig kisvödörrel járt wcre? uhh)

nickM 2014.10.03. 14:31:08

@AtiSnatch:
Mondom, hogy nem szeretem a biztosítókat, de harcoltam már olyan ügyféllel is, akinek a fürdőkádján lepattant a zománc kb. 3X2 mm-en. A javítását nem fogadta el, mert "az elüt az eredeti színtől, cseréljük ki a kádat, mert ő ügyvéd és beperel, de be ám!" :) Viszont az adott színben már nem gyártanak kádat, szóval akkor majd elüt a mosdótól, wctől. Tessék azt is kicserélni, de rögtön! Ja, így már a csempéhez sem megy, az is csere! Természetesen mindezt garanciában, az ingyen munka mellé maguk veszik a felhasznált anyagokat is.

(Dógozni L)

labi 2014.10.03. 14:31:34

Bakker.
Ha az okozó biztosítója nem fizet, akkor tessék a saját lakásbiztosításra rendezni a kárt (erre van lehetőség) és utána boxolhat egymással a két biztosító.

Aureliano Buendía 2014.10.03. 16:26:10

Az első kérdésem az, hogyan is fúrhatott bele a szomszéd az ő falába? Volt rá engedélye?
A biztosító csak egy sablont küld, ha emiatt reklamálsz, küld másik sablont. Érdemes a felettes szervüket megkeresni.
Ugyanakkor miért is vártál fél évet kb ezzel?

Hentes pékné módra 2014.10.03. 16:26:39

Vízszigetelés síkja a pincefal külső síkja (vagy azon levő hőszigetelés síkja, vagy szigetelést tartó fal belső oldala). Tehát:
Szomszéd lebontotta a vízszigetelést a pincéd faláról, majd még bele is véste a saját csövét, és a biztosító a hibás. Aham.
Ha pedig sehol sem szigetelt a pincéd, eleve szopórollerre ültetted magad kedves poszt toló.

2014.10.03. 20:51:19

Full szabálytalan az egész. Ha telekatárra épít is a szomszéd, az nem úgy van, hogy csak úgy használja a másik tűzfalát... építenie kell mellé egy másik, saját falazatot, és abba aztán azt vés bele, amit akar. Ha nagyon basztassátok a biztosítót, ezzel fog kibújni. Meg gondolom, hogy engedély sincs semmire (hiszen erre, így nem adtak volna), úgyhogy bukta a parti, vagy a zsebébe nyúl a szomszéd, vagy nem.

Sandor Akarki 2014.10.05. 21:13:26

A szomszéd belevésett a te faladba egy csövet? Mekkora birka vagy, hogy nem vitted tettlegességig?

norbert79 2014.10.06. 13:44:36

Az SSL dologra ránézve nem értem: az a baj csak a lappal, hogy egyes tartalmak, amik a lapon vannak, nem HTTPS-en küldené a tartalmat, hanem HTTP-n.
Rövid magyarázat egy példán keresztül: Adott egy lap. HTTPS-en megy. Adott egy Donation (adományozás) plugin, PayPal adta. Sajnos a plugin kód olyan gyér, hogy nem https-en továbbítana adatot, hanem http-n, ezzel un. kevert tartalom (mixed content) jelenik meg a lapon, amelyet nem fed le teljesen a HTTPS, így a Firefox ezt blokkolja.
Ennek semmi köze az SSL-hez (lejárati idő rendben, kiadó rendben...), bár az igaz, hogy nem néztem bele alaposabban, hogy lássam, mi is szolgáltat HTTP-n át a biztosító https lapján keresztül.

ahanem01 2014.11.03. 12:58:15

Az Union egy mocskos tetű banda.
süti beállítások módosítása