Tékozló Homár

Több sebből vérző kuponos

2014.12.17. 15:10 | Homár Hilda | komment

alkupon2.jpg

Egy Homár olvasó férfi kozmetikai csomagot vett kuponéknál, aztán többrendbeli csalódás miatt harcias amazonként reklamált, ahol olyanokat írt a levélben, hogy "Rendben, elolvastam, de NEM FOGADOM EL a választ." Kíváncsian várjuk a sztori végét, még akkor is, ha a parfüm-nem parfüm kérdésben pont nincs igaza (az eau de  toilette nem parfüm). 

Kedves Homár olvasók !

Szeretném veletek megosztani az Alkupon nevű webshoppal kapcsolatos észrevételemet és panaszomat. Mivel a meccset még nem játszottuk le a céggel, ezért a posztom kizárólag mindenki tájékoztatására és védelmére kíván szolgálni, így Karácsony előtt. Tehát kérek mindenkit, hogy mellőzze a " ...de nagy marha voltál!" és a " ...megérdemled! ..." hangulatú megjegyzéseket, mivel szívességet szeretnék tenni nektek. Ja és "szarrágó" sem vagyok, mert nem az összeg borít ki, (bár nekem 5eFt-is pénz!), hanem az ELV !

Megvásároltam az Alkupon oldalán meghirdetett 8990,-Ft-ról (46 %-al kedvezménnyel), 4.890,-Ft-ra csökkentett férfi kozmetikai csomagot. Bár észrevételeztem a TUDATOS megkárosítást XII.09-én, a hirdetés még javában fut.

2 csomag közül választhatsz:

adi1jpg.jpgAdidas Dynamic Pulse
Eau de Toilette - 100 ml,
dezodor - 150 ml és
tusfürdő - 250 ml

VAGY

adi2jpg.jpg

Ice Dive
Eau de Toilette - 100 ml,
dezodor - 150 ml és
tusfürdő 250 ml
+ ajándék Adidas kozmetikai táska

Azért biztos, ami biztos, végeztem egy gyors számolást, hogy egy ilyen csomagon eredeti árban mi kerülhet, 10Ft híján 9000,-Ft-ba és a következő eredményre jutottam. Egy márkás parfűm (nem kölni!), minimális ára 5-6000Ft, a dezodor és a tusfürdő legyen bőven számolva 2000Ft, a neszesszer (bár arról azt írták ajándék) legyen 1000Ft., és így NAGYJÁBÓL megvan az összeg.

Ezért megvettem a csomagot és kibontás után döbbenten tapasztaltam a következőt:
1.) A csomagban nem volt dezodor ( ...és állítólag nem is jár hozzá!)
2.) Nem parfűm volt benne, hanem kölni. ( a különbség az árban alaphangon 4-5000Ft)
Tehát kaptam egy kölnit és egy tusfürdőt cca. 3000Ft értékben 4890Ft-ért, ami állítólag 8990Ft-ot ér, mert 46%-al csökkentve van az ár.


A további procedúráról az emailváltás tanúskodik:

Tisztelt Ügyintéző hölgy!

A tegnapi nappal személyesen átvettem a 2014.11.28.-án - a többek között - kifizetett ADIDAS kozmetikai csomagot, amit a pénzügyi teljesítés után 10 nappal még nem tudtak részemre futárral kiküldeni. Az eltelt időszakban telefoni érdeklődésemre még megközelítőleges időpontot sem tudtak közölni a kikézbesítés dátumáról, sőt, nem tudták garantálni, hogy az ajándéknak szánt csomag Karácsonyig megérkezik. Ha nem fizettem volna ki bankszámláról az összeget, azonnal elálltam volna a vásárlástól.

Mivel a kifizetés miatt hátrányos pozícióba kerültem, MOZGÁSKORLÁTOZOTTKÉNT (!) felvitettem magam 60 km-ről Budapestre, ahol személyesen átvettem a csomagot. Sajnos itthon ért a meglepetés !
A csomagot önök a jelenleg is futó (!) hirdetésükben így hirdetik:
8.990 Ft helyett 4.890 Ft! Karácsonyra férfi kozmetikai csomag: Adidas Dynamic Pulse vagy Ice Dive parfümmel, dezodorral, tusfürdővel és egy praktikus neszesszerrel!

Nos, az általam átvett csomagban NEM VOLT dezodor !  De ez lenne a legkisebb problémám, bár ez sem kevés. A problémám és a kérdésem a következő:  Honnan szedték önök, hogy ennek a csomagnak az eredeti ára 8990,-Ft lenne? Tételesen megnéztem a neten - sajnos későn - az általam átvett csomag teljes ára (tehát nem az önök által beígért 46%-al csökkentve) tételesen és végül összességében a következő:

ADIDAS Dynamic Pulse EDT 1800,-
ADIDAS Shower gel: 1500,-
ADIDAS neszesszer 560,-
________________________________________________
Ez mindösszesen: 3860,-

A továbbiakban elvárom önöktől, hogy a 3860,-Ft értékű csomagjukat a beígért 46%-os árcsökkenéssel adják részemre, azaz 2085,-Ft-ért. Ebben az esetben kérem a számlámra visszautalni 3 munkanapon belül 2805,-Ft-ot. A számlaszámom, amire az utalást várom, az amiről utaltam, tehát megvan önöknek.

A másik megoldás, hogy futár eljön a csomagért, én átadom neki és ő számomra elhoz 4890,-Ft-ot. Én még egyszer ugyanis ezért nem utaztatom fel magam Budapestre és postán sem vagyok hajlandó fizetni a visszaszállításért.

Két lehetőséget is kínálok önöknek a téma 8 munkanapon belüli békés rendezésére, mert ellenkező esetben kénytelen leszek a Fogyasztóvédelemhez fordulni "Megtévesztő reklám, jogtalanul magas árképzés és félrevezető üzleti magatartás címén". Hogy tisztában legyenek a felháborodásom okával, nem elsősorban az összeg háborít fel (többet is vesztettem már életem során) hanem a tendencia, amit most már nem fogok annyiban hagyni. 

Természetesen nem árt, ha a futó reklámjukat is leveszik az oldalukról, hogy másokat már ne tévesszenek meg, de ez már a maguk dolga.

Válaszukat soron kívül várom!

Az Alkupon válasza:

Kedves XY

Sajnálattal olvastuk a levelét, miszerint mozgáskorlátozottként be kellett fáradnia az átvevő pontunkra.

Azt is szomorúan olvastuk, hogy nincs megelégedve az árral amit az oldalunkon talált, ám szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy ezeket az árakat nem mi képezzük, hanem minden esetben a partner adja meg. Amennyiben ezen árakkal vagy a termékkel nincs megelégedve abban az esetben 14 napon belül élhet az elállás jogával.

Üdvözlettel, Alkupon Csapat

Tehát sehol egy hang nincs benne, arról, hogy hol a dezodor és a parfőmből hogy lett kölni. Ez egy nagy "nesze semmi, fogd meg jól!"

Az én reakcióm:

Rendben, elolvastam, de NEM FOGADOM EL a választ.

Önök igenis felelősek az égiszük alatt megjelent termék áráért és nem utolsósorban a hirdetés valódiságáért. Értem én, hogy mire megy ki ez a játék, csak nem tetszik! Ha reklamál a vevő, akkor is a reklamációtól számított 30 napig használják a pénzét, ha nem reklamál, akkor csináltak egy jó üzletet.
Meg fogom tenni a szükséges lépéseket. Nyilván a fogyasztóvédelmi bírságot szívesen fizetik ki majd.

A mai nappal szíveskedjenek nyilvántartásba venni, hogy a vásárlástól elálltam, mivel nem kötelezhető a vásárló, hogy kizárólag a webáruház tulajdonos által biztosított módon vagy nyomtatványon jelezze elállási szándékát és részemre 8 munkanapon belül a vételárat bankszámlámra visszatéríteni. Mint már írtam, a boltjukba 60 km-ről, még egyszer elmenni nem tudok, mozgáskorlátozott, inzulinnal kezelt cukorbeteg vagyok, és nem vagyok hajlandó postaköltséget is fizetni, mivel így is MEGKÁROSÍTOTTAK
Önök futárokkal dolgoznak, a legközelebb erre a környékre kiküldött futárnak átadom a holmit.

Kedves Homár olvasó, aki idáig eljutottál! Hát most éppen itt tartunk. Mint írtam, a poszt kizárólag okulásul szolgál, használjátok egészséggel ! :)

Mindnyájatoknak békés boldog Karácsonyt kívánok !

Egy Homár olvasó

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2014.12.17. 15:16:48

sajnálom a posztolót, de azért ez nem így megy. ha eláll a vásárlástól akkor vissza kell küldeni saját pénzen.

cobre 2014.12.17. 15:21:15

A 8 nap már régen nem 8.

cobre 2014.12.17. 15:22:56

Egyébként a kuponos cég korrekt választ adott, 14 napon belül el lehet állni a vásárlástól - bár az se fenékig tejfel, általában az áru visszaérkezését követően 30 napon belül utalják/küldik vissza a pénzt.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.12.17. 15:27:57

"parfőmből"
Naccerű!

"az eau de toilette nem parfüm"
Mosmá tányleg érdekelne, hogy akkor az mi?
WC-illatosító?

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.12.17. 15:37:28

@dr. phil. Sün‼ ツ:
""az eau de toilette nem parfüm"
Mosmá tányleg érdekelne, hogy akkor az mi?
WC-illatosító?"

Nem.
Kölni.

sarostehen 2014.12.17. 15:37:59

Poszter:
Ha elállsz a vásárlástól. akkor neked kell visszaküldeni a terméket. Senkit nem érdekel, hogy neked milyen bajod van, hány km-re laksz Bp-től. Törvény szerint a te kötelességed.

Viszont!

Mivel személyesen vetted át a csomagot (kéne tudni hogy hol..üzletben vagy átvevő ponton..) ezért nem minden esetben vagy jogosult élni az elállás lehetőségével.
(olvastam hogy sok cég azzal trükközi ki ezt, hogy megrendeled a neten, majd menyél be átvenni hozzájuk... ilyenkor ugrik a 14 napos elállási jog)

cobre 2014.12.17. 15:38:57

Az illatszerek osztályba sorolása:

A PARFÜM rendelkezik a legmagasabb illóolaj koncentrációval, melynek aránya 15-30%. Előnye, hogy nagyon kevés mennyiség is elég a használatakor, és akár 6 órán át is érezhető. Ez a legerősebb, de egyben a legdrágább illatszer is a piacon.

Ezt követi az EDP (Eau de parfum), amely a PARFÜM - höz képest ugyan kevesebb, de még mindig viszonylag magas 8-15%-os illatanyag tartalmával. Különösen estére, alkalmakra ajánlható. Tartóssága 3-5 óra.

Rendkívül közkedvelt az EDT (Eau de toilette), amely 4-8% illatanyagot tartalmazó parfüm, mely főleg mindennapos használatra, illetve nyárra ideális. Tartóssága 2-4 óra.

EDC (Eau de cologne - magyarul kölni víz): 3-5% illatanyagot tartalmazó, rendkívül könnyű, többnyire frissítő hatású (általában valamilyen citrusféle, illetve levendula, rozmaring, kakukkfű, narancslevél, valamint jázmin kivonatát tartalmazó) parfüm. Tartóssága kb. 2 óra.

Az AFTER SHAVE tartalmazza a legkevesebb illatanyagot, tartóssága 2-3 óra. (Létezik After Shave Balsam is, kimondottan érzékeny bőrűek számára kifejlesztve.)
(netről kimetszve, nem saját kútfő)

cobre 2014.12.17. 15:40:30

@sarostehen: Ebben sajnos teljesen igazad van, személyes átvételnél ugrik 14 nap, hiszen nem távollévők között jön létre az üzlet.

sarostehen 2014.12.17. 15:45:44

@cobre: Ha átvevő pontban vette át (újságos, benzinkút stb), akkor még jogosult rá szerintem. A lényeg hogy ne a cég üzlete/telephelye legyen.

sarostehen 2014.12.17. 15:50:15

A kuponos oldalon a részletes leírásban EDT van.

"Adidas Dynamic Pulse Eau de Toilette - 100 ml"

Mellesleg ha nem jót kaptál tényleg nem a kuponos oldallal kel leboxolni.. hanem azzal a céggel akitől vetted.
Ha veszel egy 3 napos wellness pihenést, és hideg van a szállodai szobában, akkor sem a kuponos céget hívod fel, hanem szólsz a recepción hogy basszákmeg...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.12.17. 15:50:58

@Hoppácska:
Na lyó, lyó, de benne van a nevébe, hogy "toilette".
Mégis csak lehet köze a wc-hez....

ember a holdon? 2014.12.17. 15:51:37

nos, bár nem tudom a kölni mi is, de a képen látható üveg, az egyértelműen EDT és nem EDP (adidas-nak nincs is olyan).
EDT és EDP között a különbség: EDT parfümolaj tartalma 5-20% között, mig az EDP 10-30%.

A poszt teljesen felesleges szerintem. Egyetlen dolgot kivéve, ha a dezodor kimaradt, az jogos. A többi hiszti és ostobaság.
ül a net előtt, rendel, "NAGYJÁBÓL" kiszámolja, ahelyett, hogy mondjuk árukeresőn végigböngészné...
A hülyeségen kívűl még ezek idegesítettek:
"Egy márkás parfűm (nem kölni!)" Ha parfümről beszélünk, az adidas nem "márkás"..
5-6000 Ft pedig nem parfüm..

" jogtalanul magas árképzés" Az mi??? pisztolyt tartottak a fejedhez, hogy ott vedd meg és ne nézz utána??

"Mivel a kifizetés miatt hátrányos pozícióba kerültem, MOZGÁSKORLÁTOZOTTKÉNT (!) felvitettem magam 60 km-ről Budapestre, ahol személyesen átvettem a csomagot. Sajnos itthon ért a meglepetés !" - a fogalmazástól eltekintve, mi az, hogy otthon?? ha már személyesen mész fel, miért nem nézed meg ott?
fogalmazásra visszatérve:
"telefoni érdeklődésemre",
"A tegnapi nappal személyesen átvettem a 2014.11.28.-án - a többek között - kifizetett ADIDAS kozmetikai csomagot..." - Minek oda ez a "többek között"? miért, még mit csináltál?
" hanem a tendencia, amit most már nem fogok annyiban hagyni. " ????
"Önök igenis felelősek az égiszük alatt megjelent termék áráért "

ahelyett, hogy egyszerűen élne a 14 napos elállástól, a saját hülyeségét inkább világgá kürtöli, mindezt okoskodó stílusban, amiből lejön, hogy a szavak jelentésével nem teljesen van tisztában...

ennyi...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.12.17. 16:11:08

OKultunk, amúgy sem vásárolnék ilyen kuponos izékkel... A hozzáállás nem meglepő, levelezést hagyni, fogyasztóvédelmet nekik, mert ha levelezgetsz velük, azt elhúzzák.

Amúgy ja, a kuponos cég tényleg nem felel azért, hogy mit ad el a cég, akinek a kuponjukat beadod. Tehát a bolttal kell meccselni.
A kuponosokat max. tájékoztatni kell, hogy ezek csalók.

Zirowe 2014.12.17. 16:12:12

Ezeket a csomagokat szokták 2-3ezerért dobálni ilyenkor rossman/dmben, többet nem is érnek.

Poszter nagyon eltolta a számolását, mert ott van, hogy "Eau de Toilette", ami kölni, tehát azt kapta, amiért fizetett.

Jó, nem volt benne deo, de a többiért sírni kár, meg se kellett volna venni ennyiért ezt.

Tus+deo kb 1300, toilette 2k körül van, neszeszer se ér többet 500ft-nél, így a 2-3k-s ár reális, 9ezret sosem ért.

De megint jönnek az olyan érvek kihangsúlyozása (mozgáskorlátozott, stb), amiknek semmi relevanciája nincs.

Zirowe 2014.12.17. 16:15:30

@cobre: ha neten rendelte, de személyesen vette át és akár akkor és ott fizetett, akkor is él a 14 nap.

Ez most külön tisztázásra került, amikor megváltoztatták a határidőket, mert sok kereskedő ezzel próbált takaródzni régebben.

Trunkel 2014.12.17. 16:23:19

Egyre kevésbé bírom már, előbb utóbb zavarodjak, de meg veszek egy kupont valhonnan.

gabors 2014.12.17. 16:57:36

"Nem parfűm volt benne, hanem kölni."

Mi van buzi vagy ?? :-)

amugy komolyan ezen kepek alapjan MI A FASZT vart a poszt-tolo !!!!

ergerberger 2014.12.17. 16:57:42

Vigye a parfŰŰŰmöt a szervÍÍÍzbe, ha nem tetszik neki!

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.12.17. 17:02:21

Ez a cég is kupolda!
Parfümözzük magunkat vegyes pálinkával!
Oly penetránst lehet tőle másnap sz@rni, hogy a görény sírva, térdepelve könyörög a receptért!

mikimackó 2014.12.17. 17:24:52

különben is meg örüljön a pancser, hogy nem a valamikori NSZK adidasválogatott szagmintája volt benne 2x15 perces hosszabbítás után !

Aureliano Buendía 2014.12.17. 17:32:26

Mostakkó Hilda diszkréten leratyizta a posztert?

igazságos 2014.12.17. 17:36:33

Van itt pénz, ebben az országban.

A FELESLEGES DOLGOKRA.

Aureliano Buendía 2014.12.17. 17:38:46

@sarostehen: azért nem, mert távollevők közt történt a vásárlási aktus. Mivel neten rendelte, ugyanúgy elállhat 15 napon belül, noha személyesen vette át a csomagot.

Aureliano Buendía 2014.12.17. 17:43:17

@cobre: debizony. Távollevők kötötték az üzletet. Ott tudott lenni, kipróbálni, kézbe venni? Nem. Egy kép alapján döntött. Szóval 14 nap.

De azt nem ússza meg, hogy saját költségen küldje vissza.

Aureliano Buendía 2014.12.17. 17:58:36

@poszter: szerintem mindenkinek (főleg neked) az lenne a legjobb, ha maradnál az olvasásnál és nem írogatnál. Nemcsak azért, mert ez azt jelentené, hogy nem károsítod meg magad, hanem azért is, mert sajnos nem tudsz fogalmazni. Ne sértődj meg ezen, a felnőtt(?) lakosság cca. 75% ugyanebben a cipőben jár. [A héten másodszor láttam leírva a hagyja szót úgy, hogy „hadja”. És még csak szerda van bazmeg.]

Aztán szerintem olyan emberről, aki sok Homár posztot olvas, nehéz elhinni azt, hogy még bedől ilyen kuponos szarságoknak. Kivéve persze, ha rendelkezik az értő olvasás képességével, valamint tisztában van a fogalmak jelentésével (és tudja is azokat megfelelően használni. [lásd még: előző bekezdés.]

Szóval bölcs ember először is számol, utána rendel, de azt is a legritkábban kuponnal, különben a műértő Homáros közösség véletlenül leszarrágózza esetleg.

Azt, hogy a parfümök és társaik definíciójával nem vagy tisztában, mások már levezették. De sajnos azzal sem vagy tisztában, hogy a reklamációdnak csak azon része jogos, hogy kimaradt a dezodor, ugyanakkor az is okafogyottá válik azzal, hogy 15 napon belül jogod van elállni a vásárlástól. De akkor kapaszkodj meg: értő Homár olvasóként azt is tudnod kellene régóta, hogy ebben az esetben neked kell állnod a visszaküldés költségeit. Várhatsz te napestig a futárra. Ha nem postázod vissza saját költségeden, azt jelenti, hogy buktad a zsét. És az a lőtéri kutyát sem érdekli, hogy te mozgássérült vagy, ezt az emberek javarészt csak azért szokták bedobni, hogy rokonszenvet (=szánalmat) ébresszenek maguk iránt. A legtöbb helyen ez viszont kontra produktív.

Szóval csomagold be, add postára, és várd a pénzed.

Bízom benne, hogy máskor (és ezek után) körültekintőbben vásárolsz interneten bármit is.

ancsika 2014.12.17. 17:59:40

- megígérte a bót hogy x napon kiszállítja?
- nem

- saját pénzen utaztál?
- igen

- érdekel valakit rajtad kívül, hogy mozgássérült vagy?
- nem

- elállhatsz a vásárlástól?
- el

- megtetted?
- meg

- vissza kell küldened a pakkot, hogy megkapd a pénzed?
- igen

- kifizeti valaki a visszaküldés költségét?
- nem

mehetsz te az atyaúristenhez is, de bizony a farok rossz oldalán vagy :)

Freddy a Krüger 2014.12.17. 18:04:20

Vidd el a vadásszeervízbe, ott kicserélik a parfűmöt.

Freddy a Krüger 2014.12.17. 18:06:58

@Aureliano Buendía:
Nem szarrágó. Egy ostoba, diszgráfiás vadász, aki megint rossz üzletet kötött.

Aureliano Buendía 2014.12.17. 18:09:01

@Freddy a Krüger: én azért ennyire sarkosan nem akartam fogalmazni, hiszen jön a Karácsony bazmeg :)

Freddy a Krüger 2014.12.17. 18:09:36

És ezt megmondom telefoni érdeklődés nélkül is. És egész pontosan, nem megközelítőlegesen.

Freddy a Krüger 2014.12.17. 18:11:11

@Aureliano Buendía:
Pont ezért fogtam magam ennyire vissza.

Aureliano Buendía 2014.12.17. 18:18:17

@Freddy a Krüger: de kinek az égisze alatt mondod ezt - többek között - ?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.12.17. 18:19:51

Az megvan, hogy nem dolgoznak 46%-os árréssel, így 46% leértékelés nem reális?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.12.17. 18:23:54

Azt nagynehezen tolerálom, ha nejem kölnizi/parfűmözi magát. (Még a különbséget se tudom.) De hogy én ilyen szart magamra kenjek, olyan isten nincs.

A nők büdösek, nyilván azért kell nekik.

igazságos 2014.12.17. 18:24:33

Kedves MINDENKI

K@rvára NEM HATÓDUNK MEG A KÖVETKEZŐ DOLGOKTÓL:

- terhes kismama
- gyerek
- mozgássérült
- egyéb érzékszervi baj (hallás, látássérült)
- halmozottan hátrányos helyzetű
- nagycsaládos nyomorgó
- mélyszegénységben élő
- keményen dolgozó munkásembertől
- kifizetetlen kisvállalkozótól
- szemét multiktól
- még szemetebb CBA-tól
- Kupon Krisztától
- csúnyán beszélő biztonsági őrtől
- csúnya szavakat használó egyéntől
- utolsó fillérét is erre költő egyéntől
- árubemutatókon 200.000-eket csak úgy elverő kisnyugdíjasoktól
- deviza, egyéb áruhitelesektől
- fogatlanul is ronda szavakat használó bkv ellenőröktől
- pofátlanul beszólogató, visszaszóló poszterektől
- csúnyán beszélő poszterektől (anyád, b+, és hasonló)
- agresszív poszterektől/emberektől (megütöttél!?)
- még csúnyábban beszélő ártatlan báránykáktól
- még ártatlanabbul az anyja szoknyája mögé bújó gyerektől, akit bánt 1 csúnya bácsi
- a mással szemétkedőtől
- a pofátlan ügyfélszolgálatostól
- a még szemetebb futárosoktól, postásoktól, bunkóktól főleg
- a jattot nem adó kisk@cs@g újgazdagoktól
- a büdösbunkő pesti proliktól, akik levidékparasztozzák a másikat
- a poszter leratyizásától

venszivar 2014.12.17. 18:45:38

ezek a "vadászok", miért nem tömörülnek, alapítanak egy országos szopó vadász társaságot!?!

venszivar 2014.12.17. 18:47:47

@igazságos: "engemetet" nem mertél beleírni!:DDD

félsz Hilduskácskától! :):D

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.12.17. 18:51:13

@Aureliano Buendía:
"[A héten másodszor láttam leírva a hagyja szót úgy, hogy „hadja”. És még csak szerda van bazmeg.]"

A következő szavakkal kezdődő mondatoktól áll fel a szőr a hátamon,
("maradj farkon" vetélkedő nagy tudású játékosai által) pláne.

ÍGY VAN..., HÁT..., TULAJDONKÉPPEN...!

(márpedig csak elégségesig jutottam el hejesírásból, nyelvtanból -ből -ban?) :)

igazságos 2014.12.17. 18:58:43

@venszivar: minek, tőletek senkinek se kell meghatódni :)

de ott vagy a mélyszegénységben élő sorban :D

venszivar 2014.12.17. 19:03:47

@igazságos: Gondolod? bár mekkora hájas tehén vagy! tán megvennélek kilóra! kilónként HA egy bélást hahahaha "érsz".

igazságos 2014.12.17. 19:06:33

@venszivar: hát hájakat illetően bagoly mondja verébnek! :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.12.17. 19:11:25

@igazságos: Majd ha leszel terhwes kismama (vagy nagymama) akkor megérted, miért gáz pl. ha idegesítenek :D
Nagy a szád.

igazságos 2014.12.17. 19:14:10

@ColT: értem én, hogy ne a gyerek füle hallatára, de hát a gyerek se a fáról esett le vagy mi

hallanak ennél cifrábbakat is 3 évesen az oviba

nekem lehet nagy szám, van is mire, csak ti nem tudjátok

attól még, hogy terhes vagy, még nem állt meg a Föld

igazságos 2014.12.17. 19:20:28

oszt rohadtul nem érdekel más gondja, baja, hogy attól meghatódjak

mozgássérült!? az agya még rendben van attól, tudtommal

A VÁSÁRLÁS MENETE:

KINÉZ KUPONOSON
RÁKERES A GOOGLE-BE A TERMÉKRE, ÁRUKERESŐ, ETC.,
ÁTNÉZ, FUTÁR, GARANCIA, KÖLTSÉGEK, ETC.,
GONDOLKODIK
VÁLASZT
RENDEL

NEM VÁLASZT
VISSZANÉZI
ÁTGONDOLJA
OKÉZ
RENDEL KUPONOSTÓL HA JÓ AZ AJÁNLAT

nem ördögtől való dolog ez

egyszerű, mint a faék

Kupon Kriszta · www.kuponalvilag.hu 2014.12.17. 19:52:35

Kedves Egy Homár olvasó!

Vérzik a szívem, annyira sajnállak.

Pedig tele vagyok rengeteg pompás ajánlattal, különösen akciósra felárazott idényjellegű konzumszeméttel, Te meg ezt a szart vetted?

Hát szabad ezt tenni velem?

Boldog és testszagmentes Karácsonyt,
Kriszta

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.12.17. 19:57:27

@igazságos: Nem áll meg, csak neked szar.

Hogy neked mire nagy a szád, azt vagy leírod, vagy nem hisszük el. Én is írhatom hogy nagy májer vagyok, de nem írom, mert nem vagyok az. Érteni? Nagy arcot majd akkor, ha meg is tudod indokolni. Meg észosztást.

Gyerek füle hallatára : kulturált viselkedési normák egy állami cég alkalmazottjától, csókolom. Egyenruhás közfeladatot elátó személy ne bazmegezzen.

igazságos 2014.12.17. 19:57:34

@Kupon Kriszta: te figyuzz, eltévesztetted a házszámot

MI AZ, HOGY NEM AJÁNLASZ NEKI KUPONT!?

hová tart itt a zország

már te is!?

igazságos 2014.12.17. 20:00:24

@ColT: hát lehet akármilyen kulturált viselkedés, ha megbüntetnek, sose lesz az, mert te vagy a szopóroller másik végén.

Nem tudom, velem sose történnek ilyenek, hogy csúnyán beszélne velem valaki, biztos tényleg hülye vagyok.

Egyszer megbüntettek, elismertem, én voltam a hibás, még az ellenőr is megsajnált.

Nekem attól nem szar, hogy más sajnálja a kismamát, én meg nem.

A buszon is ezért nem adják át a helyüket, mert nincs már senkinek se kiváltsága csak azért mert öreg, kismama, stb., a kiváltságot ki kell érdemelni, és tenni kell érte.

ha én kismama vagyok, és mással is úgy bánok, ahogy velem bánnak, akkor lesz jó

nem veled kell kivételeznem nekem, hanem pont fordítva

igazságos 2014.12.17. 20:04:59

Ha valaki meg kismama, akkor még jobban kéne vigyázni a porontyra

pl. nem az a napi szórakozás, hogy metróztatod a gyereked, meg kifárasztod magad

nem ugrálsz a combinók elé, körülnézés nélkül, csak nekiindulva

oszt kedvesen megkérsz valakit, hogy hadd üljél le, akkor biztos nem mond nemet

Kupon Károly 2014.12.17. 20:18:05

Nekem is van pár fűm.

igazságos 2014.12.17. 20:26:44

@Kupon Károly: mi csak Kupon Krisztától fogadunk el ajánlatokat

addig ez a posztos kupon is kamu

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.12.17. 20:31:04

@igazságos: Kulturált viselkedés. én pl. akkor állok fel a buszon ha elfogy a hely. De az kurva élet hogy 70 évesen már nem olyan állni mit 30. Meg amikor 20 kilóval nehezebb vagy, sem.
Nagyon logikus dumák ezek, csak addig tartod, amíg nem érzed át :D A buszon azért nem adják át a helyüket az emberek, mert neveletlen tahók.

Időseket én sem feltétlenül tisztelem a koruk meg a tapasztalatuk miatt, mert irreleváns, de ramaty végtagokal kurva szar állni a buszon. Próbáld ki egyszer.

"pl. nem az a napi szórakozás, hogy metróztatod a gyereked, meg kifárasztod magad"
Nem mondjuk meg más hogyan éljen, köszönjük.

Valamokka 2014.12.17. 20:31:39

Poszter fogalomzavarban szenved.
Parfüm = eau de parfum
Dezodornál erősebb illat, de nem parfüm és olcsóbb is = eau de toilette
Kölni = férfiak illatszere (csak nők használnak parfümöt)

Ha nem tetszik, elállsz a vásárlástól, és visszakapod a pénzed. Mondjuk a dezodor hiánya tényleg genyó.

igazságos 2014.12.17. 20:34:58

@ColT: 70 évesen maradjál otthon, vagy autókázzál, esetleg vitesd be magad mással.

aki járni sem bír, ne mozduljon ki

igazságos 2014.12.17. 20:37:45

@ColT: egyébként meg minden kérés kérdése

például

nem úgy kéred:

add át a helyed, te neveletlen, büdösbunkó kölyök, nem látod, hogy itt állok feletted!?

egy két kisnyugdíjasról mesélhetnék

hanem:

légyszi, hadd üljek le, nem bírok sokáig állni, megengeded!?

ilyenkor mindig találsz valakit, aki átadja a helyét, mert megszán

az a baj, hogy már mindenki elfelejtette:

- KÉREM
- KÖSZÖNÖM
- LÉGY SZÍVES

szavak helyes használatát

mert mindenki automatikusan NEKI JÁRÓ-nak véli az ülőhelyet is, most mindegy, milyen jogcímen

ez itt a gond

hobbitroll 2014.12.17. 21:48:33

"mivel nem kötelezhető a vásárló, hogy kizárólag a webáruház tulajdonos által biztosított módon vagy nyomtatványon jelezze elállási szándékát és részemre 8 munkanapon belül a vételárat bankszámlámra visszatéríteni"
(1) nem is az eladó (webbót) kötelez, hanem a TV, írásban kell közölni az elállási szándékot.
(2) azt nem kötheti ki a vásárló, hogy mennyi időn belül akarja (akarni tuggyuk hol kell) a pénzét, szintén a TV adja a határidőt, ameddig vissza kell fizetni.
(3) mozgáskorlátozott? és? ez olyan mint a terhesnő? felment minden alól? hülyeség alól is? SZEMÉLYESEN vette át a csomagot, francé' nem tutta ott megnézni. Lehet, hogy nem testi rokkant, hanem szellemi? Akkor ki írta a levelet?
megannyi fontosch kérdés ...

Aureliano Buendía 2014.12.17. 21:52:13

@hobbitroll: ma kurvára asszertív vagyok, ezért a 3. pontra még csak célozni sem akartam, de köszönöm, hogy leírtad helyettem.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2014.12.17. 22:05:39

@Aureliano Buendía: Jajj, én most annyira büszke vagyok rád, amiért ilyen szépen írtál!
Kapsz is gyorsan egy H+ plecsnit a mellkakasodra! Télleg.

hobbitroll 2014.12.17. 22:06:41

na meg ez is
"...kénytelen leszek a Fogyasztóvédelemhez fordulni "Megtévesztő reklám, jogtalanul magas árképzés és félrevezető üzleti magatartás címén"..."

Kérdeném a műértő közönséget. WTF jogtalanul magas árképzés? Valakinek elgurult a gyógyszere, és csak remélni merem, hogy nem nekem. Tudtommal minden annyit ér, amennyiért el lehet adni (lásd mai -tegnapi?- zsindexes hír, miszerint 1 doboz szart -bull shit- vásárolhattak). Ha én egy doboz szart adok 5eHUF-ért, és azt vki megrendeli, én pedig küldök neki egy doboz szart, nem reklamálhat. És pont.
"Jogtalanul magas árképzés" ... na megyek, lefosom a bokám
(a többit már kivesézték mások)

hobbitroll 2014.12.17. 22:10:36

@cobre: az elállást felemelték 8-ről 14 napra, ezzel párhuzamosan HJE a visszafizetést meg levitték 30-ról 14-re. Szóval nem fizethet a 30. napon (annyiban van igazad, hogy ha a 14. napon utalja vissza, az valóban 30 napon belül van :), de a határidő már nem 30 nap ... tudtommal)

cobre 2014.12.17. 23:26:10

@hobbitroll: Látod, ezért szép ide járni, mindig tanul az ember valamit.

Csimpi csumpi 2014.12.18. 04:48:51

Égisze alatt :DD

Ez jo volt, csumpikam!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.12.18. 06:49:51

@igazságos: Szerinted jókedvükben buszozgatnak nem? Sportból.
Autókázni meg veszélyesebb, ha autókáznak, mert ugye lehet papa már nem lát...

A normális stílus az oké, csak mi a tapasztalat? Nem szoktak követelőzni az idősek, hogy adjuk át a helyet, legalábbis itt nem (lehet ez a város kulturáltabb, mint a vízfej?). Nénik felszállnak, állnak, a 14 évesek meg maradnak ülve. Elég gáz.

@hobbitroll: Az mondjuk igaz, mindenki annyiért ad mindent, amennyiért akarja.

AtiSnatch 2014.12.18. 08:30:22

Na némá, bekötötték a netet a vadászlakba?

Manyecska 2014.12.18. 09:21:15

De bakker egy buzi csomag feladása legalább ezeröccázba fáj valóban! Ezektől én is sajnálnám..bár nem olvastam a posztot.

Manyecska 2014.12.18. 09:24:15

Elolvastam. Nyúlik az agyam. Nyelted volna le a békát jobban jártál volna!:)

Manyecska 2014.12.18. 09:32:38

OFFOFFOFFF!!! @AtiSnatch: :D klassz lenne mer akkora fiaméknak se kellett volna felcipelni a templomból a zongorát a suliba!!! Jó hogy nem az orgonát..:DD nem is értem ma lesz az előadás /mer olaszok félig../ a templomban, ill. betanítottam neki a "Tátogok mint a hal, égnek áll a haj" c. feldolgozást:P merhogy a szöveget elhagyta. Nagyon sajnálom az egész környéket!!:P:D ON vigyáztam boccsi!

joska61 2014.12.18. 10:00:18

Ezt a tanulópénzt el tetszett buktázni, méghozzá jelentős részben saját jogon.

Mariann924 (törölt) 2014.12.18. 11:32:17

@Zirowe: Szerintem azért írta a mozgáskorlátozottságot, mert ez volt az indoka, hogy eredetileg miért futárral rendelte meg,- gondolom kifizetve a futárköltségét is - amit szintén nem teljesítettek, de a kiszállítás időpontjára még megközelítőleges időpontot sem kapott.

2014.12.18. 16:26:30

@sarostehen:
Neten rendelte meg így a szerződés akkor létrejött ami távollevők között kötött szerződésnek minősül, ergo vonatkozik rá a 14 napos indokáls nélküli elállás joga. Azonban a vissza szállításról, visszajuttatásról a vevőnek kell gondoskodnia.

2014.12.18. 16:30:19

@hobbitroll:
"Kérdeném a műértő közönséget. WTF jogtalanul magas árképzés?"

Ezt most a magyar népesség nagy részének örömére úgy hívják hogy "EXTRAPROFIT!!!"
:) És mindt olyan az összes EXTRAPROFITot habzsoló cég biztos amerikai/norvég/svéd/EU-s/ellenség.
Ezzel el is jutottunk a konklúzióhoz hogy aki nagy profitot termel az nagyon ellenség, aki kicsit az kicsi ellenség és ott vannak a haverok. Minden másra MasterCard.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.12.18. 17:59:28

@igazságos: "
az a baj, hogy már mindenki elfelejtette: " Az illemet és a kulturált viselkedést is.

SarahConnor 2014.12.22. 08:41:35

Poszternek messzemenőkig igaza van és jogos a felháborodása, de el-elveszítem szimpátiámat iránta, mikor a betegségeivel érvel. Sajnáljuk, de ez szempont? Én pl makkegészséges vagyok, de engem is ugyanolyan retekség lenne átverni...

Ugyanakkor meg létezik ez az elállás. Remélem, tényleg él vele a poszter. Ilyen ajándékcsomagokat (meg még ilyenebbeket) egy mezei drogériában vagy Tescóban is kapni. Ezt csak a többieknek, okulásként.
süti beállítások módosítása