Tékozló Homár

Hogyan ismerjük fel a hamis Ariel mosógélt?

2014.05.19. 13:23 | jackyll | 2909 komment

arielxxxl.jpgAdrienne kérdezi, hogy

"honnan tudom meg, h ez a gél eredeti v hamis?"

A legegyszerűbb módszer ennek megállapítására, hogy ha nem üzletben vette, ésvagy gyanúsan olcsón (például a Vaterán 2000 forint körül), akkor szinte 100%, hogy hamis. A látók szerint érdemes megnézni a régebbi zöld/lila széria kupakján a bevágásokat, a hamisítványoknak elvileg nincs ilyen. Illetve még az is árulkodó lehet, ha fénymásolt a címke, bár tavaly kaptak el nyomdával dolgozó hamisítókat. Facebookon is összegyűjtöttek pár fotót a hamisítványokról, ott azt mondják, tavaly nyár óta az új fehér kupak az eredeti, az összes színes hamis. Akinek van frissebb információja mosógélhamisításilag, kommenteljen!

A Duo Ételbár Pizzéria a pizzát sem bírja kicserélni

2014.05.19. 11:50 | jackyll | 72 komment

Csak elég erősen kell gondolni rá, és a legalacsonyabb igényeinket is alulmúlja valaki. A Duo Ételbár Pizzéria válságmenedzserén kifogott az az elképzelhetetlen szituáció, amikor naiv ügyfél ételét valaki másnak adta a futár:

Ételt rendeltem a Duo Ételbár Pizzéria nevű étteremtől a Netpincéren keresztül. Közel egy óra múlva megérkezett a futár, nincs ezzel gond 1 óra az még belefér. Fizettem, futár el, kb 2 perc múlva észrevettem, hogy nem azt kaptam amit rendeltem.

Hívtam az éttermet, igen tudnak róla, a másik rendelő már jelezte, máris jön vissza a futár és kicseréli az ételt, legyek szíves eredeti állapotában visszaadni a futárnak. Türelmem fél óra múlva fogyott el, ismét hívtam az éttermet, hogy mi a helyzet a futárral, merre jár?!

- Pár perc és odaér és ELVISZI a tévesen kihozott ételt.

Olvasson tovább!

Fél nap alatt szétkopó Fila-cipő a Deichmannból

2014.05.19. 10:46 | jackyll | 59 komment

deichmann_fila.jpg

Réka 21 hónapos gyermeke bár nem sóderen szörfözött, mint utólag kiderült rendeltetésszerűtlenül játszott frissen vásárolt Fila-cipőiben, mivel azok estére már így néztek ki. A Deichmann szakértője szerint külső mechanikai sérülés érte a cipőt, amit az nem köteles károsodás nélkül elviselni, ezért nem cserélik/adják vissza a szaros 6000 forintjukat:

A cipőben van a hiba, vagy a gyerekemben, ha pár órás használat után így néz ki az új cipője? Mi számít vajon rendeltetésszerű használatnak egy 21 hónapos kisgyereknél? Az ugye alap, hogy motorozni csak cipővédővel szabad, játszótérre csak játszós cipővel megyünk, de azt mégis hogy várhatom el egy ekkora gyerektől, hogy ne másszon az asztal alá, ha „szép cipő” van rajta.

2014.04.04-én vásároltam a Deichmannban (Mammut) a kisfiamnak ezt a Fila kiscipőt 6000 Ft-ért. Amikor kijöttünk az áruházból, kérte, hogy adjam fel a lábára, így már az új cipőben jöttünk haza. Amikor hazaértünk, gondoltam gyorsan kiteregetem a ruhákat a teraszon, addig a kisfiam egy labdával játszott. Észre se vettem, hogy begurult a labda az asztal alá, csak azt, hogy a gyerek mászik kifelé a labdával, és a cipőjének az orra teljesen le van kopva.

Olvasson tovább!

Nem kellett a MOL-nak a használt sütőolaj (frissült)

2014.05.19. 09:39 | jackyll | 68 komment

mol_boldogolaj.jpg

István a megadott benzinkutak helyett véletlenszerűen kiválasztott MOL-töltőállomásokon próbált megszabadulni használt sütőolajától. Tulajdonképpen ez sikerült is a második helyen, ahol bár nyereményjátékról nem hallottak, szívesen átdobták a szomszéd telekre a szemetét:

Kedves Homár Olvasók! A MOL meghirdetett egy használt sütőolaj begyűjtési kampányt. Összekötötték valami nyereményjátékkal, de esetünkben ez egyáltalán nem érdekes. Első problémám magával a reklám szövegével van, melyben elhangzik a következő mondat:

„…vigye el egy MOL kútra a használt sütőolajat…”

Lehet, hogy az én szövegértelmezésemmel van gond, de nekem ez azt sugallja, hogy bármelyik benzinkúton leadható az olaj. Persze nem.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása