Tékozló Homár

Akciós lábrohasztás a CCC-től FRISSÜLT

2015.02.09. 09:45 | Homár Hilda | komment

ccc_logo.jpg

A műbőr a pénztárcánk, a valódi bőr meg a lábunk barátja, de az ember azzal barátkozik, akivel tud. A kérdés az, hogy elég-e egy fröccsöntött cipőre ráírni, hogy műbőr, és máris csak a disznóetetés 5 percét vagy a pocsolyában ugrálás pillanatait kell tudni kibírni benne. Vagy elvárható alapszintű komfortérzet ezektől is, pláne, ha nem dagonyázó -, hanem velúrcsizmának álcázzák magukat? Megpróbáljuk megtudni a hatóságtól, a sztori folytatását meg várjuk olvasónktól. 

Kedves Homár,

A mai napon elképesztő szivatással találtam magam szemben a CCC cipőbotban. Leírom, hogy más is tanujon az esetből és ha teheti, messze kerülje el ezt a - véleményem szerint - cipőboltnak álcázott kínai butikot. Nem ismerem őket, eddig csak néhányszor jártam itt.

Nem egy " sok éves tervvel" indítottam a vásárlást, hanem egy ún. "fast fashion" csizmát szerettem volna, ami jól kiegészíti a már meglévő készletemet és a változatosság kedvéért - a jelenleg futó akciójukat kihasználva - legyen egy x-edik csizmám is. Tudtam, hogy nem bőrt akarok, nem igénytelenségből, hanem azért, mert vegetáriánusként nehezen fogadom el. Ha tehetem, kerülöm a bőr készítményeket (bár van bőr csizmám is, ugyanis még nem találtam olyan szintetikus lábbelit, ami a téli időjárásban jó szolgálatot tenne) másrészt, mert ezt tényleg nem mindennapi használatra szántam.

A kiválasztott darab velúr hatású, magas szárú szintetikus és - az első viselésig- szimpatikus. Tetszett a kidolgozása, ahogy állt a lábamon és az, hogy 50% kedvezmény volt rá (5000 ft.)!

Hazahoztam két nappal ezelőtt (2015.02.05.-én) és tegnap este fel is vettem, amikor elhoztam a gyereket a nagyszülőktől. Már az autóban olyan érzésem volt, mintha egy hőerőmű teljes teljesítménye tolná a lábamra a meleget. Mi a fene? Eddig a kis dízelem nem fűtött így lábra indulás után 3 perccel, 2 fokos hidegben. Érdekes...
Autóból ki, gyerekért be a házba, majd vissza haza. Az egész nem több, mint fél óra és 30 méter megtétele saját lábbal (ez mind lényeges, mert később jelentősége lesz!).

Otthon lefejtettem a lábamról a csizmát. Ezt a megkönnyebbülést! Ősszel és tavasszal sokszor járok gumicsizmában, de még azt se vettem le ilyen megkönnyebbüléssel magaról!
Ebben a CCC-s csizmában szó szerint befülledt a lábam fél óra (!!!) viselet után! Pamut zoknival, farmerral hordva. Elképesztő.

Ma (2015.02.07-én), azaz két nappal a vásárlás után, visszavittem a csizmát. Jóhiszeműen, hiszen ez viselére alkalmatlan. Eszembe nem jutott, hogy ne vegyék vissza akár pénzvisszafizetéssel, akár levásárlási lehetőséggel.
Volt már olyan cipőm, amit cseréltettem, igaz nem itt, és mindig mindenhol szó nélkül, udvariasan megoldották a problémát.

Ezzel szemben a CCC üveges tekintetű, lekezelő és barátságtalan eladói nem hogy megoldották volna a problémát, még a fejemhez is vágták, hogy mégis mit vártam egy műbőr csizmától? Ekkor még türelmesen elmondtam, hogy van másik műbőr csizmám (nem is egy), de egyikben sem fullad meg a lábam fél (!!!) óra használat alatt!
Na jó, hát ő ezt akkor sem tudja kicserélni se semmit nem tud kezdeni vele, mert már használtam, ez látszik is rajta.

Na ekkor pattant el az agyamban az ideg. Miért, a VITRINben kellett volna tartanom? Mégis hogy derüljön ki, hogy nem alkalmas használatra, ha nem akkor, amikor éppen használom? Nem az El Caminora mentem vele, hanem fél órát, melynek nagy részében autóban ültem. De ő ezt így már nem tudja eladni senkinek.
ELADNI???? EZT? Ez nem embernek való! Ez egy nagyon rossz kivitelezés, ezt jobb helyeken visszaveszik a polcokról és a fogyasztóvédelem meg is bünteti őket emberkínzásért.
Értse meg, ez a csizma egy csepp levegőt nem juttat a lábnak. Olyan, mintha két zacskót kötnék a lábamra úgy, hogy hermetikusan elzárom az oxigéntől.
Borzalmas! És még nem is kiabáltam, de már rám szóltak, hogy vegyek vissza. Hát kösz'!

Pluszban közölték, hogy eddig még senki nem hozta vissza ezt a csizmát ilyen indokkal. Na ne röhögtess! Dolgoztam én is ügyfelekkel, mi is hazudtunk hasonlókat, csak én az üveges tekintetű eladóval szemben ilyenkor jól elszégyelltem magam és próbáltam a lehető legemberibb hozzáállást tanusítani (üveges tekintettel ellentétben).

A dolog vége az lett, hogy be fogják vizsgáltatni, de ehhez is megkaptam a kiegészítő információt: mivel nem hibás, és hordtam is, biztosan nem nekem adnak igazat.

Magyarország, CCC (Duna pláza), 2015.

Great. Várjuk az eredményt. Ha nem nekem adnak igazat, tovább megyek. 6 hónapon belül az eladónak kötelessége állni a bevizsgálás költségét, és mivel az eladó tett olyan megjegyzést, hogy úgyse lesz igazam, kérni fogok egy független szakértőt, vagy magát a fogyasztóvédelmet. Nagyon friss a sztori, alig két órás, még nem volt időm elmerülni a jogszabályokban.

Nem az 5000 forintért, hanem az eljárásért, a bánásmódért és azért, mert hülyének néznek és azt akarják, hogy sz@rt viseljek. Ohh... és azt még kiemelném, hogy ezt az emberkínzó darabot eredeti áron 10 ezer forintért adták volna...

Köszönöm, ha közzéteszitek!

Alma

 

UPDATE febr. 11. 16:11

Na lássuk, mit mond a hivatal a lábrohasztós műbőr cipőkről.

A műbőr lábbelikre vonatkozóan az MSZ 3367 Lábbelik szabvány kizárólag műszaki követelményeket fogalmaz meg, a higiéniás előírásokra nem tartalmaz előírást.

A használat szempontjából lényeges kiviteli követelmények egyike, hogy a lábbeli anyagösszetétele (konstrukciós kialakítása) olyan legyen, hogy – különösen a rendszeres, hosszabb időtartamú hordásra szánt lábbelik esetében – viselőjének megfelelő hordáskomfortot nyújtson, szükség esetén (például téli lábbelik) védje a lábat a hideg és a nedvesség hatásától.

A műbőrből előállított lábbelik olcsók, ugyanakkor higiéniai tulajdonságaik nem érik el a természetes bőrből készült termékekét. Előnye továbbá a könnyű megmunkálhatóság és a jó formatartóság is. A műbőrből készült lábbelik hátránya, hogy nem légátersztőek, hidegben merevek, ezért felületük megtörik, valamint sérülésre érzékenyek.

A műbőr felsőrészű lábbelikben a viselés során a láb kipárolgása lecsapódhat, ami a beázás érzetét keltheti. A viselő egyéni érzékenysége határozza meg, hogy a műbőr felsőrészű téli lábbeliben, – amelyet feltehetően műszőrme béléssel is elláttak – milyen mértékben izzad a láb. Az ilyen típusú fogyasztói kifogásokat rejtett gyártási és anyaghiba nem indokolja, hiszen vásárláskor az anyagösszetételt jelölik a terméken. Mindezek ismeretében a fogyasztók eldönthetik, hogy milyen anyagösszetételű terméket részesítenek előnyben a vásárlás során.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.02.09. 12:38:47

@Manyecska /válasz ment!/: Ti itt mind egyéniségek vagytok...

Ha az egyedi mentális zavarokat nézzük akkor tényleg!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.02.09. 12:41:20

Megláttam a kínainál 50%-os leárazást. Volt alsógatya 50 forintért. Felpróbáltam, nem nagyon tetszett, de a csajok megbámultak benne, hát megvettem. Hordtam egy fél napot, de valahogy bepállott a f@szom. Visszavittem, de azt mondta a kínai, hogy szaros. Nem kéne beengedni ezeket a máskultúrájúakat az ősmagyarok közé!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.02.09. 12:42:47

@Manyecska /válasz ment!/: "mi az a velúrszerű?"

Koszos. Távolról, szemüveg nélkül velúrnak látszik.

Rosszindulatú Vászka 2015.02.09. 12:44:45

@atpijkamo: meg kellett vóna kérdezi azokat a csajokat a bámulás mibenlétéről, nem az egódat hízlalni :D

Manyecska 2015.02.09. 12:45:28

@Cicmen: ez a szlogen a fészbúkk oldalamon található amit a másik csoport-aminek létezéséről nem is tudtam de azért belőlem sok, mindegy..-lenyúlta, képestül, stb. felhéberítő. @atpijkamo: nade mi? szőnyegpadló?? /?????????/:D

2015.02.09. 12:47:22

@atpijkamo: a csajok megbámultak benne,

Biztosan kilógott a fél zacsid azért! Nem kell azonnal alandelonnak képzelned magad! :)))

Lütyő felügyelő 2015.02.09. 12:48:41

@nyúlontúlnyuszi: nem drágám, sajnos semmi.

Kicsit frusztrált vagyok emiatt.

Vadászok Őrangyala 2015.02.09. 12:52:41

@baszatlan_hilda:
Én nagyon salynállak. Télleg. Kéccer.

Hapsifüles a mezei nyúl 2015.02.09. 12:58:13

Én a csizmát is sajnálom.
Meg a boltot is.
Nyúlcipőt árulnak-e vajon?

Hapsifüles a mezei nyúl 2015.02.09. 13:00:14

@Cicmen: Ez nem igaz. Ez egy komoly fogyasztó-, és nyúlvédelmi blog.
Itt egy ember szopik, és az a vadász.

Manyecska 2015.02.09. 13:01:18

OFF A hét nyulat valami Kovi-rendezésben lehetne látni?? Bár egymást közt szaporodnak. A vak is lássa.

Józsi, a migráns köcsög 2015.02.09. 13:01:55

@Hapsifüles a mezei nyúl: én például mindig velúrcsizmát húzok nyúlbaszáshon, mer ne legyünk már igénytelenek.

Manyecska 2015.02.09. 13:09:55

@ÉtcsokiNyuszóMuszó: benyalnál izé benyúlnál a csizmámba, mi?? :P

nyúlontúlnyuszi 2015.02.09. 13:14:10

@baszatlan_hilda: ne add fel, hátha valakinek te is begyűsz. Ajánlom nyúl kartásat, nagyfülű a híre. izé..nem is a füle.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.02.09. 13:29:01

@Vadászok Őrangyala: És még tudsz kommentelni? :D (Én tudok?)

@cupcake25: Ennyi.

@atpijkamo: :D

@Manyecska /válasz ment!/: A CCC neve abbólol jöhet, hogy amikor visszaviszed a cuccot, mondják, hogy c-c-c ...

Majmász Gedeon 2015.02.09. 13:38:25

A teljesség igénye nélkül:
szivatással -> szívatással
cipőbotban -> cipőboltban
tanujon -> tanuljon
2015.02.05.-én -> 2015.02.05-én
magaról -> magamról
viselére -> viselésre
igaz nem itt -> igaz, nem itt
tanusítani -> tanúsítani

Egyébként meg igazad van. Mindenkinek hasonlóan ki kellene állnia az igazáért, ha átverik. Ez az olcsó húsnak híg a leve tipikus esete.
Nekem egy 23 ezres túrabakancsom van, ez a kategóriájában olcsónak számít. Töbször volt rá hágóvas csatolva, másztam vele több háromezres csúcsot (pl. Großglockner), jártam 4000 méter fölött a Francia Alpokban, vagy éppen 20 km-es túrán enyhén sáros időben. Igaz, hogy elsőre feltörte a lábam, de másodjára már vastag túrazoknit húztam, sokszor kettőt is, ha hideg volt. Ennek darabja közel annyi, mint a fenti műbőr csizma, de még sose fülledt bele a lábam fél nap után sem. Szerintem érdemes többet költeni minőségi termékre, évekig kiszolgál, tehát hosszú távon spórolsz vele.

Manyecska 2015.02.09. 13:39:38

Hát igen, a legolcsóbb kerül hosszútávon a legtöbbe. Ezt mindenki tudja és most már ti is.

herk 2015.02.09. 13:53:41

"A dolog vége az lett, hogy be fogják vizsgáltatni"
Szerinted, Kedves Alma, mégis _kivel_ fogják bevizsgáltatni?
Egy valóban minden tekintetben független bevizsgálóval, vagy az üzlettel szimbiózisban élő uram-bátyám bevizsgálóval?
Nem tudom, csak kérdem...

gabors 2015.02.09. 14:16:38

hosszura nyult ez nyulcipos poszt !!!

RogerFederernyúl a pácsóban 2015.02.09. 14:21:25

na mi van már büdösbogár, hol az új poszt? a poszter meg egy ordas nagy faszcibáló.

yuden 2015.02.09. 14:21:54

@atpijkamo: a csizma ettől még használható volt, és gyakorlatilag új. Sajnos vannak családok, akik ennek is örülnek. Ha másra nem, állatokat etetni ebben is lehet, a disznók pl nem panaszkodnak, hogy milyen büdös. :) Ezért gondoltam, hogy előbb teszek egy próbát, és nem vágom ki rögtön a kukába.

Vadászok Őrangyala 2015.02.09. 14:37:59

Drága Alma!
Ha bevizsgálták a csizmát, ugye utána megmosod a lábad?

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2015.02.09. 14:42:53

És ha a hiba nem a csimmában van, hanem a poszter lábában????....

Mer visszaírja a bevizsgáló, hogy az ő lába nem izzadt bele...

Manyecska 2015.02.09. 14:47:12

@Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan): :)) Takács Sándor 10 évig a kollégám volt, mindegy.:DD

nyúlontúlnyuszi 2015.02.09. 14:49:41

mindenkinek volt takács sándor kollegája. meg nagy andrás, meg tót laci, stb

Manyecska 2015.02.09. 14:53:32

@nyúlontúlnyuszi: meg mindenki a 35 kg-os kutyájával dugatja magát na igen.:DD

ÉtcsokiNyuszóMuszó 2015.02.09. 14:59:57

@Manyecska /válasz ment!/: nem értem, akkor most van egy 35kg-os kutyád? és nyúl már le van tojva?

@Majmász Gedeon: te vagy az, Lencsés Pityu?

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2015.02.09. 15:06:25

Megis mit vart ennyi penzert? Nem is ertem. Komolyan.

Tüskéshátú barátja 2015.02.09. 16:49:06

@Majmász Gedeon: Ez egy nyomorult hunglish! Nézd csak a megszólítást azzal a szexi vesszővel! No meg a ,,csizma" árát is folyton lábban adja meg! Fastfashion, azaz f@szt divatos!
@Manyecska /válasz ment!/:
A velúrszerű műbőr olyan, mint az én színházi pipellőm, amitba szükség órájában br. 1800 Ft-ért vettem. Az előadás előtt húztam fel, amszünetre alig bírtam kicsámpázni benne. Feszengtem, próbáltam mozgatni a lábam abban a spanyolcsizmoid körömcipőben. A kijáratnál megszabadultam tőle, ekkorra az orráról lekopott az a velúrszerű izé, sötétszürke PVC volt alatta, mint azok a régi, plüss-szerű játékok, amikről lekopott az a szőrféle bevonat.

Sandor Akarki 2015.02.09. 16:51:44

"Dolgoztam én is ügyfelekkel, mi is hazudtunk hasonlókat"
Na, innentől a poszt-toló megérdemel mindent. Amúgy, komfortosabb volt a csizma mint egy fél köbméter beton?

Homár Hilda 2015.02.09. 16:57:36

@nyúlontúlnyuszi: Mit nem szabad a posztolóval? Sértegetni? Hát azt nem. Kulturált formában megírni, ha szerinted hülye volt vagy hibázott? Azt igen. Sajnálom, hogy ez olyan baromi bonyolult egyeseknek, hogy külön le kell írnom.

Sandor Akarki 2015.02.09. 16:58:40

@Már meging egy nick: Hát, ez pont nem így van. :) Az állatok bőre lebomlik hacsak nem kezelik, méghozzá nem túl barátságos sókkal és rengeteg vízzel. A műbőr az meg kőolajszármazékból van. A kőolaj meg régen élt állatok bomló teteme (dinoszaurusz, ilyesmi, ugyanúgy mint a szén). Minden szempontból a bőr egészségesebb, mert a műbőr-olaj kombó az olaj olyan nehéz részét tartalmazza (ugye finomító is egyszerű gravitációs elven működik) ami másra nem jó, melléktermékként eladják a műbőrgyárnak a paraszt meg megveszi, mert occsó. Közben persze a bőrös tokaszallonát nyomja és eszébe se jut, hogy a megnyúzott állatból lehetne cipő.
Asszem olvashatatlanul logikátlan hozzászólást írtam. :)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.02.09. 17:07:10

@nyúlontúlnyuszi: Hát ez nem jött be, mert nekem Takács Sándor, Nagy András és Tóth BÉLA volt!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.02.09. 17:08:56

@ÉtcsokiNyuszóMuszó: "@Majmász Gedeon: te vagy az, Lencsés Pityu?"

Gedeon a védelmem alatt áll. Sok kicsi Gedeonra lenne itt szükség, ahogy ti írtok, nyúlak.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.02.09. 18:09:20

Ejnye no! Nem érzitek át a hejzet súját!
Hamupapácska topánja rárohadt a szipkáira!
Namármost a TSZ-Adidas gumicsíííz ma nem került volna az asztal lábára, akkor az üvegszemű eladó nem fulladt volna meg a lábszagtól.
A flegmán röfögő vegetáriánus desznyó levedlett bőre a kis dízelének 3 perces fűtésével sem ér fel.
Mivel a poszter is ügyfeles volt! Bunda bélést a CCC-ből Fél Áron!
NA!

Józsi, a migráns köcsög 2015.02.09. 18:18:57

@Homár Hilda: esetleg az nem-e megfordult már a fejedben, hogy olyat nem-e lehetne-e csinálni, hogy a fogyatékosok/síkhülyék/forresztgámpok posztjait nem tolod ki a homárra elolvasás nélkül? megáll az eszem már télleg.

Józsi, a migráns köcsög 2015.02.09. 18:34:12

legközelebb milyen poszt lesz? vett egy üveg ásványvizet de túl nedves volt tőle a szája? hideg tapintású a nejlonszatyor? büdös a benzin?? túl csúszós a disznózsír? keserű a szar is? vagyhogy?

nyúlontúlnyuszi 2015.02.09. 18:40:26

@Homár Hilda: ha azt írom hülye volt, az nem sértés?????? na ne már. Ide dobsz, abnormális posztokat és komolyan gondolod, hoyg visszafogjuk magunkat. Ezentúl majd csak annyit írunk, hoyg hüje a posztoló. Mókás lesz. Tudod mit, ezt ekterjesztem.

mikka 2015.02.09. 18:54:10

Kíváncsi lennék hogy a kedves gyökér szerző mennyi pénz kap és kitől egy ilyen fikázó cikkért. Miért gondolom hogy fizetett cikk? Ezért:

Ma a magyar kereskedelemben csak a CCC árul olyan kiváló minőségű VALÓDI bőrből készült férfi és női félcipőket melyek ára megfizethető az átlag vásárló számára. 10 - 15 ezer FT. Bőr cipőért. Nem valami fos kinézetű gagyi. Elegáns bőr cipőt árulnak a fent említett összegért. Van a kínálatban olcsóbb, nem bőr cipő, csizma, bakancs etc etc. Mindenki tudja hogy a 30 ezres Nike ugyan olyan rothadt szagú lesz mint egy 2 ezer forintos tornacipő ha folyamatosan viseli egy olyan ember akinek vagy eleve büdös a lába, vagy nem cserél zoknit, mos lábat, vagy pedig állandóan egy pár cipőben közlekedik, ami egyébként is helytelen. Tehát a kedves szerző vagy büdös lábú gyökér eleve, vagy csak ruppótlan és egy pár cipőben tervezi leélni a hátralévő életét. Egyik sem menő.. Lehet venni 3 pár nagyon olcsó cipőt, rendszeresen váltani azokat és lehet rendszeresen tisztálkodni, valódi bőr cipő talpbetétet vásárolni, pamut zoknit venni nylon zacskó gagyi zokni helyett és ezek után ott van még rengeteg Scholl termék ami segíthet..Ha a fent említett dolgok nem segítenek akkor a szerző leprás lehet..

halaloszto 2015.02.09. 18:57:12

Hölgyeim és Uraim,

Íme a környezetszennyezés. Tökéletes illusztráció.

Vajk

Homár Hilda 2015.02.09. 19:19:16

@Józsi, a nyúlbaszó köcsög: @nyúlontúlnyuszi: Láthatóan nem akarjátok érteni, uh szerintem ne fecséreljük tovább egymás idejét. Aki a jövőben nem képes normális hangnemben előadni a gondolatait, az ki lesz tiltva egy napra vagy egy hétre, extrém esetben örökre. Ennyi. És nem, a normális hangnem nem csak azon múlik, hogy szerepel-e benne a hülye szó.

Józsi, a migráns köcsög 2015.02.09. 19:21:18

@Homár Hilda: esetleg releválhatnál a felvetett kérdést illetően is, nem hinném, hogy az időfecsérlés lenne.

Vadászok Őrangyala 2015.02.09. 19:24:50

@Józsi, a nyúlbaszó köcsög:
Egy ideig én is sakkoztam lóval, most már inkább a kéménybe írok verseket a Jézuskának.

Józsi, a migráns köcsög 2015.02.09. 19:26:34

@Vadászok Őrangyala: ehh, én bízok benne, hogy válaszol egy egyszerű kérdésre.

bananarepublica 2015.02.09. 20:15:28

Kinai cipöbolt = gumi vulkanizallo

jótét lélek 2015.02.09. 20:27:01

A műbőr sajnos ilyen; rohasztja a lábat. Egy hosszú csizma műbőrből pláne. Én komolyan nem értem, hogy 5.000 forintért hogyan várhatott a posztoló többet a tetszetős külsőnél. Egyértelműen nem a bolt hibájáról van szó. Tény, hogy szemetet árulnak, de szerintem nem takargatják, nem hazudják bőrnek és nem árazzák túl. Csak a pofás külső és a viszonylag nyugatias berendezésű üzlet, a mindenhol segédkező eladók hitetik el a tudatlanabbakkal, hogy minőséget fognak kapni a pénzükért.

dani27bpbp 2015.02.09. 20:49:08

Egyébként a ccc-ben én már sok cipőt vettem, jó áron, egyikkel sem volt baj.
Férfi táskával viszont volt gond, kiszakadt a bőrre varrt vállfogantyú.
Visszaviszem 4 hónap után, javítsák meg. Ezt nem lehet javítani.
Akkor válasszak egy másik táskát. Mondom nekem pont ilyen kell. Itt nincs ilyen, felhív másik üzletet. Ott sincs ilyen. A férfitáska készletük nem tudja mikor frissül, többet nem tud mit tenni. Mondom de tud, kérem vissza a pénzt.Pénzt nem ad vissza. Jó akkor panaszkönyvet kérem. Erre újra felhívta a másik üzletet, ahol azt közölték, hogy ez típushiba, adja csak vissza a pénzt nyugodtan...
A lényeg, hogy kb. 1 hónap után frissült a férfitáska készletük és ott vettem egy hasonlót, ami már jó. :-)

Mérges 1234 2015.02.09. 21:21:55

Ez egy faszság felpróbálta, olcsó volt, ennyi.

Én is vettem tavaly nyáron valamelyik boltban egy műbőr cipelőt, de fos az egész nyomja a lábam, mert nem egyforma a két cipő, vagy a két lábam.

De levontam a tanulságot, az akciós olcsó 7 ezres cipő fos. Nem vittem vissza, hanem nem veszem fel többet, vagy néha mégis csak ha leugrom a boltba 10 percre.

A szar az szar, csak azért mert fos nem lehet visszavinni szerintem, pláne ha rajta van, hogy ez fos.

A_blogger 2015.02.09. 21:32:11

Bocs, lehetséges, hogy off, és az is lehet, hogy volt, de:
a vegaság hogyan is jön össze a bőr nem viselésével? Inkább állatbarát, aki vega lett, és az állatok felesleges leölése miatt nem visel bőrt. Tudom, szőrszálhasogatás...
On:
Ha második nap vitte vissza, akkor nem kötelesek visszavenni? (72 órán belül...) Megértem a boltot is, de cipőt 2-3 perc bolti viselés után nehéz választani.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.02.09. 21:55:39

@A_blogger: @A_blogger: "a vegaság hogyan is jön össze a bőr nem viselésével?"

Van aki nem eszik húst, és van aki nem eszik semmilyen állati terméket, még tejet és tojást se.

Van aki ezt egészségügyi, van aki vallási, van aki állatbaráti okból csinálja. Az utóbbiak közül van, aki állati bőrt se visel.

Mi a kérdésed?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.02.09. 21:57:46

Tudja valaki véletlenül, miért lettem innen kitiltva?

Józsi, a migráns köcsög 2015.02.09. 22:03:59

@atpijkamo.: nem akarnék már filozófiai mélységű témákat feszegetni, de ha ideírsz akkor hogy lennél már kitiltva? :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.02.09. 22:07:01

@Józsi, a nyúlbaszó köcsög: Az "atpijkamo" kitiltása iránt érdeklődöm. Most "atpijkamo." néven kommentelek.

CID 2015.02.09. 22:07:16

@A_blogger: Nem. Remélem segítettem?;)

2015.02.09. 23:51:50

múltkor vettem benzint de nagyon büdös volt...

Vadászok Őrangyala 2015.02.10. 00:52:12

@atpijkamo.:
Biztosan mert leírta, amit nem szabad, hogy posztoló egy agyhalott pöcs.
További probléma, nem peckelted meg hildát.

Hapsifüles a mezei nyúl 2015.02.10. 08:34:58

@Vadászok Őrangyala: Erről a témáról szívesen olvasnék bővebben is. Kifejtenéd, a folyamatot?

Bánatos Teknősbéka 2015.02.10. 08:39:13

hehe, a vicc megvan? Hogyaszongya: "Ötszáz forintért mit vártál? Szentjánosbogarat?" Bocs, csak ez ugrott be...

AtiSnatch 2015.02.10. 08:43:32

@Bánatos Teknősbéka: teknősbéka meg az ugrálás... na ne kamuzz!

Manyecska 2015.02.10. 08:44:45

@nyúlontúlnyuszi: hát ha nem pucsítasz be neki, abbahagyja, szerintem!?..:O Túúú máccs informésön!!

Bánatos Teknősbéka 2015.02.10. 08:51:28

@AtiSnatch: Alamuszi nyuszi, akarom mondani teknősbéka nagyot ugrik ám...

Manyecska 2015.02.10. 08:52:09

@Tüskéshátú barátja: ja.régen lehetett kapni balett-cipőt, az volt ilyen velúrszerű anyagból. Jártam táncolni két évet azt hordtuk.egyszer taposták csak le fellépés közben de megkerestem a második körben :DD ciki:D az a lapos disznószínű bőr..

Manyecska 2015.02.10. 09:00:36

@atpijkamo.: engem is kitiltottak a fészről a nyulak /hálisten!:).../a demokrácia és a szólásszabadság jegyében, na igen!..:D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.02.10. 09:08:00

@Manyecska /válasz ment!/: Pedig a védelmem alatt állsz. Nagyrészt nem értem ezt a kitiltásost, és ellene vagyok. De sok nyúl disznót győz.

Engem meg a Homárról tiltott ki a Hilda. Sírjunk egymás vállán!

2015.02.10. 10:07:47

"Nem egy " sok éves tervvel" indítottam a vásárlást, hanem egy ún. "fast fashion" csizmát szerettem volna"

faszom!

joska61 2015.02.10. 10:25:12

Úgy látom a többség nem a panaszosnak ad igazat. Így lennék vele én is, a vulgáris részt meg nem írom le.

Csimpi csumpi 2015.02.10. 10:38:23

Ez az Alma a Szomszédokból?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.02.10. 11:39:19

@Józsi, a nyúlbaszó köcsög: @Manyecska /válasz ment!/: @Vadászok Őrangyala: Megvan, hogy miért tiltott ki a Hilda! mert a homar.blog.hu/2015/02/09/kaosz_az_emirates_budapest_dubai_jaratan posztban megmondtam a véleményem a mocskosszájó offoló pUxlock-nak. Vigyázzatok, pUxlock a Hilda védelme alatt áll!

SarahConnor 2015.02.10. 11:53:54

Én is vittem hasonló gonddal vissza csizmát, én is a CCC-hez és három nappal a vásárlás után. Gond nélkül, mosolyogva visszavették, pedig biztos ők se örültek.
De azt nem tudom, hogy létezik-e elállási jog vagy ezt tényleg az üzletvezetés jófejsége határozza meg. Annyi mindent olvasni meg hallani erről, hogy már nem tudom, mi igaz. Nekem eddig mindig sikerült visszakapni a pénzem.

Indus 2015.02.10. 12:28:26

műbőr=műanyag=nem szellőzik

(kivéve a gore-tex membrános dolgokat, de ezt meg ugye jelölik a termékeken)
Ennyire egyszerű.

Mégis mit várt a kedves háborgó?
Uaz mintha pl. tesco-s műanyagszatyrokat húznál a lábaidra - csak kicsit dizájnosabb a kivitel.

Ha vmilyen perverz okból mégis zárt műbőr lábbelit szeretnél hordani, fújd be előtte a lábad izzadás elleni lábápolóval vagy szórd be púderrel.

lcsaszar 2015.02.10. 12:34:00

A jó cipőt meg kell fizetni. Én már vettem jó bőrcipőt a CCC-ben (ami nem kínai, hanem ukrán), de nem is vagyok vegetáriánus. Bizonyos összeghatár alatt ha nem vagyok elégedett, akkor elkönyvelem, hogy így jártam. Az ember élete folyamatos szopás, és ha az ember ezt nem tudja elfogadni, nagyon boldogtalan lesz.

A_blogger 2015.02.10. 14:51:38

@atpijkamo.: De akkor vallási okok miatt vega, és nem visel bőrt. Mert mondjuk buddhista. És a buddhizmus miatt nem visel bőrt. Nem pedig a vegaság miatt.

Vadászok Őrangyala 2015.02.10. 14:56:34

@A_blogger:
Akkor műbőrt se viseljen. Iszonyú sok poliésztert kell hozzá megölni.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.02.10. 14:57:47

@A_blogger: Van mindenféle állatfaj. Hadd legyen! Ez most egy olyan vega, aki bőrt se visel.

AtiSnatch 2015.02.10. 15:03:28

@Vadászok Őrnyula: Én egy Poli Esztert se ismerek, már ez gyanús. Mind kiirtották :D

A_blogger 2015.02.10. 15:07:47

@Vadászok Őrnyula: monnyuk, én már évek óta nem láttam műbőrt. Mostanság a textilbőr a divat.

AtiSnatch 2015.02.10. 15:09:28

@Vadászok Őrnyula: műPolihisztor viszont annál több van... na megyek a szarharába fát vágni...

AtiSnatch 2015.02.10. 15:10:32

@AtiSnatch: betyárkörte fákat vágok, még mielőtt beszólna valaki.

Aureliano Buendía 2015.02.10. 18:20:51

Ez hülye. Mármint a posztoló.
Vegetáriánus, ezért nem akar bőrcsizmát venni. Alma, mondták már, hogy a csizmát nem enni kell?

Növényeket/zöldségeket se egyél, mert azokat is megölik. Ne tudd meg, hogy sikoltozik a paradicsom, miközben átharapod a testét. Egyél követ.

Agyalap 2015.02.10. 20:34:39

Muhaha! Direkt műbőr csizmát akartál vegetáriánusként (!) és befülledt a lábad? Na ne szivass...

Black Hole 2015.02.11. 00:53:27

Ha valaki lelkiismereti okokból nem vesz fel bőrcsizmát, az egyszer látogasson meg egy műanyagüzemet! Valószínű többet műanyagcsizmát sem fog felvenni! Közel tíz évig voltam gépész egy fröccsöntő üzemben, tudom mit beszélek. És akkor még arról nem beszéltünk, hogy a műanyaggal az egész bolygó élővilágát mérgezzük különösebb lelkiismeretfurdalás nélkül, benne azokat az állatokat is, amiknek a bőréből készült csizmát nem vesszük fel, lelkiismereti okokból, de még a gyerekünket is. Csak így a félreértések elkerülése végett mondom, hogy ezzel a kis szösszenettel, nem arra akartam bíztatni senkit, hogy a gyerekéből csináltasson csizmát! Mert ugye a rosszindulatú homár kommentelők hamar kihámozzák, hogy ha az állatokkal együtt mérgezzük a gyerekeinket, akkor csizmának is éppen úgy jók!

Vadászok Őrangyala 2015.02.12. 10:11:07

Konklúzió: vadász mosson lábat.

eßemfaßom meg áll 2015.02.13. 11:35:29

Én a múltkor vettem egy tankot (természetvédő vagyok ezért nem elektromos kisautót vettem ami Paksrol veszi a környezetszennyező atomáramot)de nem számítottam rá hogy nem fér be a garázsba és 200litert eszik százon. Szerintetek ha visszaviszem ezekkel az indokokkal, hiszen nem igazán alkalmas bevásárlára járni, ez így egy szar - visszaveszik?

Sia 2016.06.07. 12:38:49

A CCC-vel nekem egy gondom van, hogy nem túl tartósak a termékeik. Három hónap után leszakadt a 10 ezerbe kerülő táskám pántja, a múlt héten pedig a szandámat vittem vissza, ami kb. 5x volt a lábamon idén tavasszal és nagyrészt irodában ülök, nem Everestet mászok benne, mégis elszakadt a ragasztásnál. Becsületükre legyen mondva, egyik alkalommal sem cidriztek, szó nélkül átvették javításra. A táskának azóta másodszor is leszakadt a pántja, újabb 4 hónap viselés után. A kínai piacon vett 2000 forintosnak semmi baja évek óta... Táskát biztosan nem fogok többet venni tőlük (az előző ott vett táskám se bírt ki egy évet). Cipőt muszáj leszek, valószínűleg, mert jobbára csak itt találok olyan fazont, ami jó a lábamra, nem nyom, és nem 2000000 centi magas a sarka. (Bár az üzletük másik fele szintén ilyen szar magassarkúakkal van tele.... nem értem a cipőgyártókat, mindegy...).

Mák Vilma 2017.01.02. 16:03:50

Lasocki bőrcsizma a CCC-ből. A lányom lábán három évig bírta, közben két számot bővült, ahogyan a lába nőtt, de olyan puha bőr, hogy egyszerűen nem nőtte ki. Néhány helyen elszakadt ugyan a varrás, elromlott a cipzár, azóta csak a fűzőjét használja, de még most is szép, patinás ugyan, de szép és kényelmes. Ezt tudja a bőr. Szóval megérte, kb. duplájába kerül, mint egy műbőr, de az egy szezon alatt ocsmányra csúnyul. Ha csak azt veszem, hogy két ősszel nem kellett pár délutánt cipő után szaladgálva tölteni, már megérte.
süti beállítások módosítása