Tékozló Homár

Van olyan, hogy bementem a webáruházba?

2015.03.11. 09:11 | Homár Hilda | komment

optimalisatie-webshop.png

Néha a vevőnek nincs igaza - pl. most. István szerint attól már webes vásárlás valami, hogy a neten nézi ki a terméket egy webshopot is üzemeltető cég honlapján. Hát nem. Ahogy erről az említett honlapon is van tájékoztatás.

Kedves Homár!

A tanulság - amit a saját káromon tanultam meg - másoknak is hasznos lehet. Röviden: ha webáruházban vásárolsz, akkor van 14 nap elállási jogod (indoklás nélkül), ha sima bolti vásárlás, akkor csak "rendeltetésszerű használatot akadályozó hiba" esetén cserélnek.

A történet: kinéztem egy laptopot a laptop.hu webáruházában. Fehívtam a boltot, hogy egyenértékű-e a webáruházas vásárlás a személyessel, úgyis most venném át. A válasz: igen, egy árban van, nincs különbség. Elmentem, megvettem. Az eladó korrekt volt, még engedtem is, hogy rábeszéljen egy picit drágábbra. (160eft)

Otthon, win telepítés után, kb 1 órai használat után kétszer is volt kékhalál (=windows összeomlás, kék karakteres képernyőre vált a gép, és újraindul). A kékhalál az egyik legsúlyosabb hiba, általában hardveres oka van. Ekkor - alaposabb átnézés után - vettem észre, hogy a cd tálca frontpaneljének belső oldalán volt egy sérülés. :(

Másnap, mint megtudtam, ez a sérülés nem akadályozza a rendeltetésszerű használatot, így azért nem lesz gépcsere, a kékhalál esetén pedig ha hardveres hiba, akkor cserélik, ha szoftveres, akkor az én hibám (rosszul telepítettem, illegális a szoftverem, vagy ilyesmi stb.) 

A boltvezetővel fél órán keresztül vitatkoztam (telefonon), hogy hadd vásároljak helyette másikat, már nem bízom ebben a típusban. "Nem lehet, mert ez bolti vásárlás volt, nem webes." Idézve a lényeget: valóban rákérdeztem az elején, hogy van-e különbség a webes és a bolti vásárlás között, és de én kérdeztem rosszul (!) mivel az emberek ezalatt a kérdés alatt azt szokták érteni, hogy egy árban van-e, és ebben náluk nincs különbség. Honnan tudhatták volna, hogy én nem az árra értem a kérdést, hanem általánosabban. Ó! A kenyeret sem vihetem vissza a boltba, hogy inkább sört szeretnék, és biciklivásárláskor sem feladata az eladónak a kresz-szabályok ismertetése. (Mi van?!)

Ezt a pontot tartom nonszensznek a történetben: még én kérdeztem rosszul, értsd: az én hibám, hogy ők az ellenkezőjét mondták annak, mint ami a valóság.

Ebben a keretben adott garanciális utakat bejártam: másnap visszavittem a központjukba, itt cserélték a sérült cd tálcát (bár szerintük nem volt hibája), újrahúzták a windowst és nem volt nekik kékhalál. Higgyem el, jó ez a gép. 

Otthon este - az ő hivatalosan jó telepítésükkel - újra volt többször kékhalál: kis inaktivitás után ha kinyitom a cd tálcát => néha jött a kékhalál. Így harmadnap újfent visszavittem. Ekkor az eredeti boltba, mert aznap ez volt közelebb. Itt azzal kezdték, hogy miért kellett a központba vinnem a garanciás hibával előző nap. (Direkt felhívtam a boltot előtte, hogy a garancia érvényesítés szempontjából van-e különbség a boltjaik között, a válasz: vagy központ vagy az eredeti bolt.) Nagy mutatványra vállalkoztam: reprodukálom a kékhalált ott, előttük. (Eleve vicces volt, ahogy otthon azzal töltöttem az időt, hogy próbálom reprodukálni a kékhalált.) Sikerült, a saját szemükkel láthatták a hibát. Hurrá!

Sajnos ez sem volt elég: ez szerintük még nem bizonyítja, hogy hardveres a hiba, ezért ők újratelepítik. Újra? Igen, újra. Mondom ez több, mint egy óra... "Nem lesz annyi." Sajnos, több mint másfél óra volt. Persze a Murphy törvény alapján ekkor nem jött elő a hiba. Tanácsuk: ha újra előjön a hiba, átteszik a winyóját egy másik ugyanilyen laptopba, tesztelik, majd elküldik a hivatalos beszállítóhoz, és ha ők rábólintanak, akkor lesz csere. De - látva az arcomat - ekkor majd választhatok másik típust.

Sok idő és bosszankodás ment el a vásárlással. A hiba oka (szoftveres v hardveres) engem nem érdekelt: másikat szerettem volna. Nem sikerült. Nincs több időm erre a nyomozásra.

Egy barátom tanácsa: úgyis megszűnik a cd/dvd, ne nyissam ki többet a cd tálcát. :D

István

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.11. 09:15:19

"igen, egy árban van, nincs különbség"

Ezen mit nem lehet érteni?

Manyecska 2015.03.11. 09:17:26

@Az antiochiai szent kézigránát: Korán. reggel ijedten tapasztaltam hogy a gyerek a kisszőnyegen hajlong észak felé, közben csak a papucsát kereste az ágya alatt..

Az antiochiai szent kézigránát 2015.03.11. 09:19:33

Érdekesek a poszt toló ok-okozati összefüggései, de végre legalább nem egy címzetes barom ( csak szimplán nem ért hozzá).

Bár megjegyzem, pályafutásom során olyannal még nem találkoztam, hogy az optika nyitogatása kékhalállal járt volna ( de felírom magamnak :D ).
No meg hogy a kékhalál általában hardveres? Tessék utánaolvasni az interrupt request levelnek ( irql_less_or_not_equal).

Az antiochiai szent kézigránát 2015.03.11. 09:21:03

@Manyecska / válasz ment!/: Amíg nem rombolja le a lakást bálványimádatra hivatkozva, nincs gáz. @atpijkamo: Itt a poszter nyilván arra gondol, hogy gariban ( mint az ki is derült). Mindenesetre ezt most benézte.

Az antiochiai szent kézigránát 2015.03.11. 09:23:02

@fifibá55: A muzulmánok is ismerhetik a feng shuit. Vagy csak szimplán átbaszta őket az építész :D

Az antiochiai szent kézigránát 2015.03.11. 09:27:20

Monnyuk nekem is volt már dolgom velük, mindkét gépem onnan volt/van. Igaz az elsőt mire cserélni sikerült... hajjaj. De legalább az emberségfaktoruk kb rendben van.

kakukk11 2015.03.11. 09:30:03

Barátom, neked találták ki az előretelepített laptopot.
Az hogy te hogy kérdezted, meg ő hogy ad választ a kérdésedre, ez elég szubjektív. Ha úgy kérdezted volna konkrétan meg, hogy elállhatsz e a vásárlástól, ha kényed kedved úgy tartja személyes vásárlás esetén, na az egy egzakt kérdés lett volna, de így.... De egyáltalán mit kell ilyeneket kérdezgetni, baromi egyszerű a dolog, hogy elkerüld az ilyet, vásárolj neten. A problémák, én úgy veszem észre, leginkább akkor keletkeznek, ha a user nem a bejáratott, tiszta dolgokat csinálja, hanem ami épp a fejéből pattan ki és megideologizál, aztán persze csúnyán pofára esik.

Manyecska 2015.03.11. 09:30:52

@fifibá55: jónak mondod,tudom, volt perzsa pasim... honnan tudod hol vagyok épp hmm?:P De akkor is észak felé történt!!:D

Manyecska 2015.03.11. 09:32:27

@Az antiochiai szent kézigránát: Hmm. Ezek webszopok. Nem értem miért köll..

Az antiochiai szent kézigránát 2015.03.11. 09:32:48

@Manyecska / válasz ment!/: Reggel volt az, kávét se ittál még, jó lesz az keletnek is :D

Az antiochiai szent kézigránát 2015.03.11. 09:33:52

faszom a blogmociba már... @Manyecska / válasz ment!/: Szóval majd kávé után nyilatkozz az irányról :D

Az antiochiai szent kézigránát 2015.03.11. 09:36:28

@Manyecska / válasz ment!/: Pont az egységsugarúaknak lettek ezek kitalálva. Ha mindenki informatikus lenne, a cégek 90 százaléka lehúzhatná a rolót... Néha így is feszengenek az eladók ha keresztkérdezek.

Aureliano Buendía 2015.03.11. 09:39:59

Húba... és még szavazati joga is van. Nagy a baj.

Posztolókám, te biztos egy zacskóban éltél az utóbbi 20 évben, amit egy barlangban rejtettek el egy nyálkás kő alá.

De ha tudatlan (értsd: ostoba) is vagy: ha a netes/személyes vásárlás különbségének olvasására szántál volna annyi időt, mint a poszt megírására, akkor most nem rajtad nevetnénk.

megrendelted online az árut? nem

egyéb kérdés?

Az antiochiai szent kézigránát 2015.03.11. 09:41:55

@Aureliano Buendía: Ne bántsd már szerencsétlent. Elbaszta, tény. De még mindig jobb, mint a tegnapi volános gyökér, vgy amelyik a bkv miatt hisztizett.

Manyecska 2015.03.11. 09:42:36

@Az antiochiai szent kézigránát: Mondjuk az lehet! Teázni szoktam muzulmán szokás szerint de kösz:D ON

Aureliano Buendía 2015.03.11. 09:46:11

@Az antiochiai szent kézigránát: az tény, hogy a volános faszkalap kiérdemelte a Hónap Homáros idiótája címet.

De b+, kérdezett valamit, válaszoltak. Arra válaszoltak, amit kérdezett. Ha nem tud kérdezni, akkor nemár a másik legyen a hülye. Nem végezhet mindenki OKJ-s gondolatolvasó tanfolyamot.

Ha meg alapból nem tudja a különbséget a két vásárlási mód közt, akkor olvasson utána. Az még nem ártott meg senkinek, ha tájékozódik valami iránt. Persze, utólag könnyebb posztot írni.

Az tény, hogy a laptopja szar, abban bízzunk, hogy megoldódik.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.03.11. 09:49:29

Az scere viszont ebben az esetben jogos lett volna, és adniuk kellett volna bármilyen másik gépet, az értéket figyelembe véve.

Illetve! Ha a weben vette meg, és személyes átvételt választ az ember, akkor mi van?
Mert OK, ha személyesen fizette ki, akkor az boilti vásárlás, legyen. De ha weben veszi meg, és elmegy érte? :D

fifibá55 2015.03.11. 09:54:59

@Manyecska / válasz ment!/: Nem értem, előbb azt írtad, reggel felé!!
(Perzsa pasim nekem is volt, de aztán ivartalanítottuk :D)

killertom24 2015.03.11. 09:55:17

Úristen. Szóval szerinted ha megnézel valamit a neten aztán begyalogolsz a boltba akkor az netes vásárlás? Két kattintás lett volna megrendelni a gépet a neten aztán személyesen átvenni és akkor ezt az egész szopást megspóroltad volna. www.agyatvennek.hu - javaslom!

Az antiochiai szent kézigránát 2015.03.11. 09:55:39

@ColT: A netes rendelés a lényeg. Én is mindig személyesen veszek át mindent és alaposan végig is nyomkodom. Meg a fenét otthon derüljön ki, hogy hibás... Mondjuk még így is szoptam már be.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.03.11. 10:00:24

@Az antiochiai szent kézigránát: Szerintem is. Az átvétel módja lényegtelen kéne legyen.

2015.03.11. 10:03:02

végig se olvasom...

de így kellett volna: webáruház vásárlás - személyes átvétel

Manyecska 2015.03.11. 10:04:40

OFF @Az antiochiai szent kézigránát: v.ö."qrta a családot" xdd bocsánat!..

Az antiochiai szent kézigránát 2015.03.11. 10:04:50

@fifibá55: de nekem vannak hozzá saját eunuchjaim :D

Az antiochiai szent kézigránát 2015.03.11. 10:07:10

ez blogmoci ma nagyon éhes... Sorra nyeli a kommentjeimet :(

Aureliano Buendía 2015.03.11. 10:07:30

@ColT: az átvétel módja lényegtelen is. Ha neten rendelted, netes rendelésnek számít.

Ellenben, ha megnézed neten, és bemész megvenni, az nem az.

Szerintem a posztoló nemi életet is úgy él, hpgy megnéz egy videót a redtoube-on.

Az antiochiai szent kézigránát 2015.03.11. 10:08:32

@Aureliano Buendía: Honnan tudsz te ilyen oldalakról? Hát soha senki nem néz pornót a neten...

hobbitroll 2015.03.11. 10:10:04

@Az antiochiai szent kézigránát: "...de végre legalább nem egy címzetes barom..."

azért ezzel vitatkoznék ;)
Erre a kérdésre (egyenértékű-e a webáruházas vásárlás a személyessel) tőlem is ezt a választ kapta volna.
Átveheti a boltban a terméket? - igen
Kérhet kiszállítást? - igen
Fizetni kell a termékért? - igen
Fizetés után a termék az ő tulajdonába kerül? - igen
Hüje kérdésre hüje válasz. Egyik eladó sem gondolatolvasó. Ha arra kíváncsi, hogy személyes (nem webshopos) vásárlás esetén is joga van a 14 napos elálláshoz, akkor kérdezze meg azt.

Az antiochiai szent kézigránát 2015.03.11. 10:10:24

@Manyecska / válasz ment!/: Nem adom fel... Akkor is rákérdezek ezek után a Qrtafarkú malacra... Hátha te tájékozottabb vagy a gyerekmesékben :D

Az antiochiai szent kézigránát 2015.03.11. 10:12:59

@hobbitroll: Az informatikában( és most értsük ez alatt a szervizeket + a boltokat) a gondolatolvasás és a harmadik ( negyedik? ) kéz alapkövetelmény. Mert mi is lenne velünk, ha nem tudnánk, hogy a híd szett alatt nem egy hídhűtő-készletre hanem egy headsetre gondol a tépont vásárló. Vagy a fekete-fehér tinta...

hobbitroll 2015.03.11. 10:14:56

@killertom24: nab+
"XML feldolgozási hiba: váratlan feldolgozóállapot Hely: jar:file:///C:/Program%20Files%20(x86)/Mozilla%20Firefox/browser/omni.ja!/chrome/browser/content/browser/aboutNetError.xhtml 396. sor, 68. oszlop:"
most hun vegyek agyat? :S

Már meging egy nick 2015.03.11. 10:17:20

Egyébként mit gondoltok, ha az ügyfél teszem azt valami gány win -t akar feltenni, kék halál, stb. mondjuk a neten rendelte elállással visszaviszi, kap helyette másik gépet (akár más típust) az is lefagy neki, vissza elállással, megint új gépet ugyanonnan és ez így megy tovább amíg csak a föld forog.

Szerintetek van olyan, hogy a kereskedő azt mondja visszaadja a pénzt, de többet már nem szolgálja ki? Mármint hivatalosan. Kötelező minden vevőnek eladni? Gyakorlatban nyilván egy idő után nem fognak rendelkezésre állni.

hobbitroll 2015.03.11. 10:17:27

@Az antiochiai szent kézigránát: ez is igaz, sajnos én is találkozok hetente néhány iqlight-al. Baj akkor van, ha ez hétfő délelőtt történik. Elcseszik az egész hetem :(

Louloudaki 2015.03.11. 10:27:45

nekem még sose volt problémám gány winnel :D se laptopon se pc-n
poszter cseréltesse ki a dvd lejátszót a laptopban vagy tiltsa le biosból, problem solved.

Atörökk 2015.03.11. 10:34:23

"Néha a vevőnek nincs igaza - pl. most." Vevő = ide posztoló kretének? Akkor javítanám: kb. 100-ból egyszer a vadásznak igaza van.

hobbitroll 2015.03.11. 10:34:28

@Már meging egy nick: elvileg nem lehet ... elvileg ... gyakorlatilag van akinek semmi nincs raktáron, épp felment az ára, hiánycikk, már nem gyártják, etc. ;)

@Az antiochiai szent kézigránát: néha én is. Sajnos nem lehet előre tudni, hogy az adott nyomorult szórakoztató vagy idegesítő lesz. Első körben még el sem hajthatod, mert sose lehet tudni, nem lapul e a zsebében pár 10 vagy 100e forint, amit el akar költeni. Persze van olyan, amelyik egy idő után annyira idegesít, hogy ha 10 perccel korábban elhúzott volna a 3.14csába az is késő lett volna. Az se érdekel ha a GDP háromszorosát akarja elkölteni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.03.11. 10:35:03

@Aureliano Buendía: Na várj, megnézi, aztán élőben megkeresi a hölgyet :D

@Az antiochiai szent kézigránát: +1

Na meg hogy olyan dolgokat tudj, amivel nem foglalkozol :D

borso 2015.03.11. 10:36:33

barátom! igazi lúzer vagy. Neten kiválasztod, megrendeled, személyes átvételt választasz és máris ér a webes vásárlás kondíció. Ennyi. Ezért felesleges görcsölni. És tényleg igaz, hogy az ilyennek van még választójoga is.......

sarostehen 2015.03.11. 10:37:13

Hát a törvény elég egyértelműen fogalmaz.

Bementél a boltba és ott vetted meg. ergo nincs 14 nap elállási lehetőséged.

Egy általános iskolát végzett FELNŐTT embertől elvárható hogy tudjon kérdezni.

sarostehen 2015.03.11. 10:38:43

@borso: Szerintem ott sem érvényesül. Mert bementél a boltba és ott vetted meg. Ha házhoz szállítást kérsz akkor már igen.

hobbitroll 2015.03.11. 10:39:43

@ColT: na meg hogy ingyen segíts. "Nekem csak egy kis segíccségre van szükségem a ### sw/hw kapcsán". Hát jótékonysági egylet lennénk vagy mif*sz? Ingyen túrjuk fel neki a netet, keressük meg neki az infót, mire 10/9 ez a válasz jön : "aha, ezt én is láttam, azt hittem van más megoldás", HÁT ANYÁD ...

hobbitroll 2015.03.11. 10:43:07

@borso: "És tényleg igaz, hogy az ilyennek van még választójoga is"

Ezt még tudom fokozni.
Szaporodhat is!
És azt a rengeteg bölcsességet, amit felhalmozott évtizedek alatt, tovább adhatja!

Kedves fityisz annyi mindent megváltoztatott a 2/3-nak köszönhetően. Azt miért nem vezették be, hogy gyerekvállaláshoz kötelező az IQ teszt?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.03.11. 10:53:20

@hobbitroll: ha mindent iq-hoz kötnének, akkor itt senkinek nem lenne joga semmihez

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.03.11. 10:56:03

@hobbitroll: Nem arról van szó, segíteni szívesen segít az ember, csak ez nagyon sokszor túlmegy a segítségen. Illetve a segítség nem az, hogy csináld meg helyettem ingyen, hanem segíts.

@batgirl: Lassan így se lesz :D Nem mellesleg legalább kevesebb idióta hibáit kellene korrigálni.

Manyecska 2015.03.11. 11:06:02

..három kicsi szótag..xd

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.03.11. 11:19:23

"Van olyan, hogy bementem a webáruházba?"
Van.

NyuszivagyMcPride? 2015.03.11. 11:31:29

@Manyecska / válasz ment!/: a "szépségem"-et még nem hallottad, mi? :D

Manyecska 2015.03.11. 11:47:38

@Walter McNuggets: pff.volt férjem csak úgy hívott. Kár volt mondanod.
:DDD A "szép seggem"-re hallgat valaki??

igi1 2015.03.11. 12:40:26

ajjaj

én bementem a vásárba félpénzen

@Manyecska / válasz ment!/: mégse vótá elég szép ha elhagyott (!?) már bocsi

mondjuk a lieblingemnél rosszabb nincs

ami bemegy annak ki is kell jönnie

igi1 2015.03.11. 12:46:48

hogy van az a dal a lagzin mikor vőlegény könyörög a menyasszonynak h engedje be? :)

igi1 2015.03.11. 12:50:05

hogy van az a lagzis dal h könyörög h engedj be !?

igi1 2015.03.11. 12:51:51

bocsi sz@r iphone

most kutatok

piroshangszóró 2015.03.11. 12:54:34

Na most mán lassan 1 éve kukucskálom én eztet a blogot, de ez a poszt rákot okozott nekem (és kiscsaládom részire), ezér' muszáj vótam regisztrálni.
Igazából azért, mert saját magából csinált hülyét. Hogy csak aztat mondjam, hogy nem tud kérdezni, plusz még aztat hiszi, hogy ha neten kinézi a terméket, bemegy, megveszi, akkor az már netes vásárlás(?)).
Na mindegy, nem értem én az ilyent. Ha 10 emberből csak 1 utánanézne bárminek is, akkor lehet, hogy kevesebb lenne az agyrákot okozó poszt.

Vót eccer, vettem egy laptopot (neten rendeltem, de tényleg, aztán bementem érte személyesen). Nem laptop.hu-nál, hanem a szalonos verziójánál. Hazavittem, történt aztán, hogy nem akart usb-ről bútóni (cd/dvd olvasó meg ugye nincs benne, ultrabay, akár lehetne is, de nekem videjókártya kell oda.).
Hínnye mondom, mijazhogy ilyen alap dolog, mint egy usb port nem működik. Másnap visszavittem, megnézték ők is, tényleg nem működött, kicserélték, 1 héten belül kaptam újat.
Ez jobb helyeken így megy, az már tényleg nem a posztoló hibája (az életképtelenség viszont az, amitű szívrákot is kaptam azonnyomban), hogy a laptop.hu-nál ez nem így megy, mert szerintem egy új gépnél nem normális, hogy máris, első használatnál kékhalálozik, igenis cseréljék ki.

Tanúság, hogy aki utánanéz dolgoknak, értelmes ember módjára elmondja, hogy mit szeretne/mi nem jó, akkor úgyis jól gyün ki belőle. Sosem történt még velem, hogy ottmaradtam a szarban valami szarral, mindig meg lett oldva, amiért reklamáltam, rájadásul pikk-pakk.

MuszáLY vótam ilyen idegesítőjen írni, mer' mondom, hogy agyrákot kaptam, há' nem mondtam?

igi1 2015.03.11. 12:56:02

furán műxik a mobilos homár

a hétre már úgyis megvót a buli

@hobbitroll: ez az én szövegem

igi1 2015.03.11. 12:59:39

@piroshangszóró: a laptopszalommak valahol a rákba vót a boltja úgy 3-4 ève

tudom mer csak futárral hozhatták a laptopom

prsten nem vót bót

Manyecska 2015.03.11. 13:29:59

@igi1: "Kismalac, kismalac, engedj be. Nem engedlek lóf...a seggedbe" kedves népdal.xddd

Manyecska 2015.03.11. 13:49:02

@igi1: haggyad má' folyton udvarolgat /finoman fogalmaztam!/ öregkorára hülyült meg!!:D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.11. 13:57:08

@Már meging egy nick: "Kötelező minden vevőnek eladni?"

Nem kötelező, hacsak nem vagy egyetemes szolgáltató.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.11. 13:59:24

@Az antiochiai szent kézigránát: "@hobbitroll: én mindig jókat szórakoztam"

Haverom berágott a Géczi Károly nevű ügyfélre. Onnantól ékezet nélküli leveleket küldött neki: "Tisztelt Geczi Ur!"

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.11. 14:05:07

@batgirl: "ha mindent iq-hoz kötnének, akkor itt senkinek nem lenne joga semmihez"

Én homározhatnák itt egyedül. Nem lenne vicces.

Manyecska 2015.03.11. 14:06:47

@piroshangszóró: OFF úgy irigylem aki tud olvasni én csak írok...!
xd

neet 2015.03.11. 14:07:22

Sztem is lúzer a poszter. Emberem 5000ért vett gépet, (használt, de biztos vagyok benne, h sokkal nagyobb a poszterénél, mert monitort is adtak hozzá) és az is simán adja a kékhalált.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.11. 14:18:27

@piroshangszóró: "nem mondtam?"

Két haver beszélget.
- Képzeld, tegnap a fejemre esett egy tégla!
- És lett valami bajod?
- Nem, semmi, de képzeld, tegnap a fejemre esett egy tégla!

AtiSnatch 2015.03.11. 14:21:20

@neet: az emberednek sokkal nagyobb a poszterénél? :D

Manyecska 2015.03.11. 14:28:07

@atpijkamo: ..OFF mingyá kékhalált kapok! mindenhová felvették a fiamat többek közt valami multimédia szakra is asse tudom mi az!! csak megjelöltem xd..
..azt döncsem el megint egy nap alatt már október óta itt lamentálunk xdd. Majd csinál nekem nyulas reklámokat!:P:D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.11. 14:30:25

@Manyecska / válasz ment!/: Gratula! Valami rendes szakra irasd be, ács vagy kosárfonó, ovi asszondja, azoknak lesz itt jövőjük.

Manyecska 2015.03.11. 14:36:31

@atpijkamo: :D a haccáz suli közül benne van az első 30-ban állítólag vért pisálnak..xd

lcsaszar 2015.03.11. 14:36:57

Nekem egyszer kékhalált mutató (viccesnek szánt) képernyővédőm volt. A kollégám meg segítőkészen újraindította a gépemet, mert ilyenkor úgy kell.

Manyecska 2015.03.11. 14:39:27

@atpijkamo: műszaki suli:) kocka a gyerek, fullra, Igivel összehozom ha nagyobb lesz.:D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.11. 14:40:21

@lcsaszar: :?? Annál már csak az a jobb, ha betört üvegűt, akkor dobják ki az ablakon a segítőkész kollégák.

play.google.com/store/apps/details?id=ch.xot.broken_glass

Manyecska 2015.03.11. 14:44:21

@atpijkamo: most hogy mondod a fiam már most akkora mint az apja aki igen nagy állat nem győzöm hangsúlyozni xdd OFF

igi1 2015.03.11. 15:11:57

@Manyecska / válasz ment!/: kockából 1 is elég mellém nálam kockább ember illik mer 2 dudás nem fér meg egymással hiába a szexösszhang ès szenvedély érted :)

szal a fiad meg mér nem maga jelentkezett most már ezt is a szülők csinálják helyettük

ovisnak mehet az tuti szakma

amúgy én magamnak adtam be a jelentkezést mer senki se szólt bele

oszt vót sütnivalóm mer 3-ból 1-re felvettek

monnyuk minknek meglepi vót h biológus nem lehecc sima érettségivel

mondjuk médiás diplomát se értem

van informatika
az mindenre jó

piroshangszóró 2015.03.11. 15:12:51

@igi1: aztat én nem tudom, csak tavaly jártam náluk először, nyugatinál van a pösti bót. De ha nem is lett vóna, akkor is náluk vettem vóna meg, egy-két óra utazást megér az, hogy ne valami dilettáns bandának adjak oda párszázerer Ft-ot.

Habár ez úgy szokás itt Orbanisztánban:
Eccer bementem egy informatika bótba még régebben, mikor felköltöztem butapestre, mert ugye egyetemre kellett volna laptop, valamin tanulni is kell. Elég minimál bolt volt, (de csak az árak érdekelte, hogy nagyjábú mennyibe fog nekem fájni egy laptop), nem nagyon voltak kiírva a gépek adatai, úgyhogy rákérdeztem, hogy:

- Ebben hány magos processzor van?
- 2.
- Órajel? - kérdem én.
- Intel - jött a válasz.

Hát ott sem vásárolnék.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.03.11. 15:45:23

Milyen kár, hogy nincs felhúzható loptap, csak felhúzható vevő! :)

homar4prez 2015.03.11. 16:44:03

A bótt is megér egy misét.

Ahelyett, hogy futtattak volna memtestet, Aida64 stressztesztet vagy hasonlót, inkább n+1-jére is feltettek egy Wint.

Meg mondjuk a BSOD hibaüzenetből vagy evetlogból megpróbálthattak volna valamit kiokoskodni, ha már a vásárló hülye hozzá.

Ha meg reprodukálhatón az optikai meghajtó kinyitása okozza, kipróbálhattál volna másikkal.

"Egy barátom tanácsa: úgyis megszűnik a cd/dvd, ne nyissam ki többet a cd tálcát. :D"

Na, legalább a barátnak van egy kis esze.

Vé.Té. 2015.03.11. 16:51:46

Eddig azt hittem hogy csak hozzám járnak extra barmok, de nem. Már annyira várom hogy egy ilyen senkiházi rólam is írjon valamit, amivel magát égeti

Manyecska 2015.03.11. 16:52:17

@igi1: ez informatika-média! /minden mozgókép-stb./mondjuk mozigépésznek is adhattam vóna.:P úgy értem fizikailag adtam be a kulcsot izé a lapját 4xA4 boooáá, kódokkal, anyámtyúkja. Régen ilyen nem volt.@atpijkamo: jajjköszi, szoktam a zedulinájnt nézegetni.

gabors 2015.03.11. 16:57:07

ez van a windwos-al....

erdemes lenne egy linux-al is tesztelni hatha ugy kiderul hogy valami hardware nem kosher ...

kolololo 2015.03.11. 17:47:28

"A kékhalál az egyik legsúlyosabb hiba, általában hardveres oka van..."

Újabb kb könyvelőből autodidakta módon magát informatikusnak képző (képzelő) okostojás...
A legszomorúbb, hogy azt hiszi, ha egy boltnak van webáruháza, akkor a boltban történő vásárlás az webes vásárlás. És komolyan is gondolja...
Tragédia, hogy milyen ügyfelek vannak IT-ben...
Mondjuk a bolt is lehetett volna kicsit hozzáértőbb a probléma kezelésében (pl mint előttem írták: memtest, stresstest, log).

hobbitroll 2015.03.11. 17:53:20

@sunabajnok: HJE az '94 óta nincs. De attól még nyugodtan terjeszd a hüjeséget ;)

hobbitroll 2015.03.11. 17:56:47

@gabors: erre ne vegyél mérget. Annó egy RAM hibás gépen a win'98 elhasalt (BSOD), a linux meg simán futott (duál bút rulz :) )

lcsaszar 2015.03.11. 19:12:49

Ezt birom, amikor egy fogyasztóvédelmi esélyes kérdést mindenki műszakilag megszakért...

hobbitroll 2015.03.11. 19:21:27

@lcsaszar: posztot olvastad? Értetted is? Na, fuss neki még1x, aztán rágd át magad a kommenteken.
Látsz még fogyatékos védelmi kérdést? Ha igen, akkor ezen gondolkozz el: hogy lehet az, hogy a hozzászólók 99.9999%-a szerint nincs alapja a 14 napos elállásnak. Ezek szerint mindenki hülye, csak "én" (te) vagyok helikopter?

Az pedig, hogy telepítés után meghüjül az ablakOS, meccseld le a picipuha (M$)-val. Múlthéten került kezembe egy Acer, 2 napig gond nélkül ment. Feltelepültek a frissitések, és lőn. Fagyott, kékhalálozott. Újratelepítem, felrakok midnen progit, felmennek a frissítések, megint fagy. Megint újratelepítem, megint felrakom az összes szart, frissítések telepítését kikapcsolom. És működik. Akkor ki a hüje? (RAM/HDD/CPU teszt:ok!)

lcsaszar 2015.03.11. 19:58:54

@hobbitroll: Egy szóval nem mondtam, hogy van alapja a 14 napos elállásnak, ezt a posztoló gondolta, és ha kicsit keményebb fajta, elvihette volna fogyvéd ügyig. Jól tette, hogy nem tette. Erről ennyit.
Az meg baromira nem érdekel, hogy kinek a vindóza mitől döglött meg. Az ember vagy szív, vagy előretelepített gépet vesz (vagy linuxozik). Erről meg ennyit.

Sandor Akarki 2015.03.12. 00:39:04

A kedvenc üzenetem TAP-34-től: 11 Hardware Error (nyolcvanas évek eleje).
Az mekkora egy szar volt.

joska61 2015.03.12. 10:27:11

Nemszeretemalaptopokat.

2015.03.17. 11:23:48

eh, nekem is van pár hahotás sztorim 170 ezer forintos meghibásodó laptopról és arról, hogy a mélyen tisztelt SAMSUNG "prémium szerviz" mennyire kurvára de nem tud olyan dolgokat megoldani mint pl futárt kiküldeni a kib*** laptop átvételéért holott ezt vállalják papírforma szerint a prémium garancia keretében...
süti beállítások módosítása