Tékozló Homár

Fahéj-gate a debreceni Auchanban FRISSÜLT

2015.05.11. 10:40 | Homár Hilda | komment

93a9ca04201aa6cfccb1131e47cc12be_xl.jpg

A bolt termékeit kézzel összetaperoló vevő nem a kedvencem, de azért az, hogy egy önnön fontosságába vetett hittől dagadó, túlmozgásos biztonsági őr képes legyen rendőri asszisztenciát is mozgósítani egy ilyen ügyhöz, azért elképesztő.

A debreceni Auchanban történt, 2015.04.29.-én, a következő eset:

Barátnőmmel az önkiszolgáló kimérős cukorkák és egyebek részlegen, vettünk néhány édességet. Nézegettünk több féle terméket, miközben megakadt a szemem az egész fahéjon, amint egy műanyag doboz alján árválkodtak néhányan. Na mondom, mennyi illata, aromája lehet még ennek a szegénynek itt pőrén hagyva, ezzel közelebb hajoltam a dobozhoz megszagolni, érezhető –e a fahéj illata. Sajnos nem érződött. Kivettem egyet – kézzel, mert a többi dobozzal ellentétben itt nem volt kiszedő kanál – az orromhoz emeltem és tovább szaglásztam, majd odaadtam a barátnőmnek, ő érez-e rajta fahéj illatot. Ő sem érzett, így arra jutottunk, ez a fahéj ebben a formában már csupán díszítésre jó, semmi másra. Majd barátnőm visszatette ama egy darab egész fahéjat dobozába, és továbbálltunk.

A kasszánál fizetés után, odajött a biztonság felügyeletére felszentelt őr, és megkért bennünket, menjünk vele az egyik helyiségbe. Ezt állítólag akkor teszik, ha lopás gyanúja áll fenn, és ki akarják deríteni az igazságot. Mivel egyikünk sem lopott semmit, nyugodtan mentünk utána, gondolván, ha bármi félreértés adódott, azt tisztázzuk, hisz évek óta rendszeres vevői vagyunk az áruháznak.

A helyiségben, melyben kamera is volt, egy vélhetően rangidős felszentelt őr fogadott bennünket, a bemutatkozási és köszönési ceremónia mellőzésével, a CSI, vagy NCIC -ból ellesett mozdulattal, egy műanyag zacskóban, egész fahéjakat hajított az asztalra – miként a gyilkos fegyvert szokás – foghegyről odavetett kérdéssel: - Ismerős? Mondtuk nem, nem az. Következő keresztkérdés: Mi ez? – bökött a felszentelt a fahéjra. Egyszerre feleltünk: fahéj.

A felszentelt rangidős stílusa később sem hagyott alább, sőt grimaszokkal, szájhúzgálásokkal spékelte mondandóját, melyben mi - két negyvenen felüli nő - alávaló, emberiség elleni vétek vagyunk, akik aljasul, előre megfontoltan, csoportosan, kivettünk egy egész fahéjat a dobozból, majd beleharaptunk, és visszatettük dobozába, ezzel komoly gazdasági károkat okozva az áruháznak, és veszélyeztettünk közegészségügyileg az emberiséget, ami súlyos szabálysértés, és tömlöcben a helyünk érte. Minderről neki kamerás felvétele van, tagadnunk semmi értelme, mindjárt hívja is a rendőrséget, hogy hurcoljanak el bennünket, és reményei szerint hátralévő életünkben a műanyag lakat is rozsdálljon ránk.

A rendőrség szó hallatán közbekérdeztem, ügyvédet hívhatnánk-e, úgy érzem a súlyos vádak miatt minimum Petrocellire lesz szükségünk. A felszentelt rangidősbe sajnos semennyi humor nem szorult, vagy ha igen, azt elnyomta az a tesztoszteron szint, ami vélhetően évek óta gyűlik a szervezetében, megcsapolás nélkül. Azt a választ kaptam, hogy ne flegmázzak vele, mert kezdetektől látja, hogy én flegma vagyok. És egyébként sem én, hanem a barátnőm harapott a fahéjba. Így a későbbiekben, csak barátnőmhöz intézte monológját, mely szerint nincs más választása, mint rendőrség, eljárás, tömlöc.

Ekkor már kikandikáltam a picit nyitott ajtón, bevallom azt hittem ez a „kész átverés”, és perceken belül valamely hülye haverunk, berongyol egy pezsgővel.

A pezsgő váratott magára.

Mi a felvételt akartuk volna megnézni, mondván nem harapott bele senki a fahéjba, csupán megszagoltuk. Szerintünk ugyanis nem mindegy, a mozdulatot milyen szögből látja a kamera. A barátnőm, aki állítólag harapott, nem is tudott volna, hisz fogorvostól hoztam, az érzéstelenítőtől zsibbadt volt még ekkor is. Ráadásul, már a homokozóban is együtt túrtuk a homokot, így biztosan tudom, együtt szoktunk le arról is, hogy minden vackot a szánkba vegyünk. És pláne, lássuk már be, a fahéj egészben és önmagában nem kaja, miért akarná bárki harapdálni, kóstolgatni, ráadásul láthatóan kemény is.

A felszentelt főnök egyfolytában pofákat vágva hazugságnak értékelte szavainkat, mondván a kamera szentségét és tehetségét, mi egyszerű halandó, ráadásul nők, alávaló gaztevők nem kérdőjelezhetjük meg, nem tudhatjuk jobban, mi történt, a felvétel egyébként is az övé, azt majd a bíróság az eljárás során bekéri, és csak ők láthatják, senki más. Pompás! Tehát akkor, ha az áruház területén bárhol felvesz minket egy kamera, annak rossz szöge, vagy egy paranoid biztonsági őr kényszerképzetére hagyatkozva megvádolhatnak bármivel, és a legközelebbi fórum a királyi bíróság, ahol tisztára moshatnak a vádak alól, úgy másfél év múlva. Ezt azért nem árt, ha mindenki tudja!

Megint kilestem az ajtórésen; hol a francban van már az a pezsgő?

Felszenteltségünk közben jegyzőkönyvírással fontoskodott tovább, és a soron következő rubrikánál feltette a kérdést, beismerjük e, eme szörnyű bűncselekmény elkövetését. Egyszerre mondtunk nemet. Sajnos, akkor tényleg rendőrt kell hívnia, beláthatjuk eddig jó fej volt, de ha a rendőr kijön, mert nem működünk együtt, tömlöcben végezzük ma este, és már semmit nem tehet értünk. Az együttműködés nyílván a nagysága előtti hanyatt vagy hasra esés utáni töredelmes beismerő vallomás lett volna, sűrű bocsánatkérések közepette.

A zacskó tartalma a rajta lógó cetli alapján 420 Ft azaz négyszázhúsz forintot ért. Megkérdeztem felszenteltségét, biztosan ragaszkodik-e ehhez a cirkuszhoz annak tudatában is, hogy mint évek óta rendszeres vevők ennek sok-százszorosát hagytuk már itt, és hagynánk a jövőben is. Kifizetjük nekik ezt a négyszázhúszat, és menjen mindenki dolgára. Mi egész nap dolgoztunk, fáradtak vagyunk, nevetségesnek tartjuk a szaktúrát, még akkor is annak tartanánk, ha tényleg beleharaptunk volna abba a nyomorult fahéjba, de bele sem haraptunk, tehát így duplán vicces.

Felszenteltségünk nem kockáztatta miattunk, bűnös halandók miatt, magasan kvalifikált jól fizető állását. Ezért rendőrt hívott.

Ezen a ponton, a pezsgő és hülye haverok hiányában, felhívtam egy nyomozó barátomat, akinek elkezdtem mesélni a történteket. Miközben fuldoklott a röhögéstől a túloldalon, a biztonság szigorú őre felszólított, hagyjam abba a telefonálást. Kérdem ugyan miért is? Ki tiltja meg? Ő? Az nekem kevés, ugyanis nem hatóság, nem vagyok letartóztatva, még csak vádolva sem, hiszen a barátnőm harapott állítólag, nem én. A nyomozó a vonal túl feléről erre felfüggesztette a röhögést, és üzente a biztonság szigorú őrének, hogy ő, mint valódi hatóság sem tilthatja meg a telefonálást, ezt jó ha tudja. Nekem meg azt mondta, immár huszonhat évi zsaru múltja alatt, ilyet még nem halott. És röhögött tovább.

A rend felszentelt őrei megérkeztek, a fejük látványosan eltorzult az elfojtott röhögéstől. Pozitívumként értékeltem, hogy legalább köszöntek mikor beléptek. Azt is, hogy bennünket is megkérdeztek mi történt. Megkérdezték, hogy hajlandóak vagyunk-e kifizetni a zacskóban található fahéjat? Természetesen, hisz korábban már felajánlottuk. Kérésükre kifizettük a fahéjat, ezzel ez volt ebben az áruházban az utolsó vásárlásunk. Majd a rend őrei elmentek megnézni a felvételt, és nem találták úgy, hogy az alapján indítható volna eljárás.

Túl azon, hogy ha kereskedői szemmel mérlegre teszem a történteket, semmi esetre nem ragaszkodnék ahhoz az alkalmazotthoz, aki hatalmi mámorból, egy szál fahéjért rendőrt hív két rendszeres vevőre, akik eddig épp az ő fizetésének összegét hagyták ott havi szinten, de eztán tuti nem teszik, kételkedem abban, hogy ennek nem lett volna más elintézési módja.

A felszentelt által hivatkozott közegészségügyi szabálysértésről, mely rám, mint vevőre vonatkozik, nem találtam rendelkezést.

Arra azonban igen, hogy 218/1999. (XII. 28.) Korm. rendelet az egyes szabálysértésekről 102 §. (1) b.) fertőző betegség elleni védelem elmulasztása szabálysértésnek minősül, és az ANTSZ hatáskörébe tartozó vizsgálat, tehát ha az Auchan polcok alól kikandikálni látják az egérszart, - ahogy én sokszor láttam az elmúlt években - akkor ide kell bejelentést tenni, e címszó alatt.

Ugyanide sorolható, ha az élelmiszer csomagolása, tárolása közben annak minősége romlik, ezáltal megtéveszti a vevőt a minőséget illetően, és az is, hogy minden olyan élelmiszer,- melyet nem lehet fertőtleníteni - és csomagolás nélkül hever a polcon – ilyen a fahéjon kívül a péksütemények pld. - potenciális fertőzésveszély, hiszen vírusok, baktériumok a levegőben is vannak, és tök mindegy nekik mire telepednek.

Remélhetőleg a biztonság felszentelt szigorú őre, legalább az Auchanban, letartóztatja a renitens vírusokat a frissen sült zsömle közelében közegészségügyi szabálysértésért.

Érdekelne továbbá hozzáértő véleménye, mi van az áruházi kamera, kontra személyiségi jogaimmal?

D. Andrea

Debrecen

UPDATE 

Nekünk ugyan nem válaszolt az Auchan, egy helyi portálnak azonban igen, ezt kaptuk: 

Üdv!
A Tékozló Homár felületén megjelent fahéj-gate üggyel kapcsolatban megkerestük az Auchan-t is, és 6 nappal levelünk után reagáltak a történtekre: szerintük jogszerű volt az eljárás.
Prezenszki Alex
4024.hu
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balt 2015.05.12. 12:20:28

@atpijkamo: A tartója az egy nagyobbacska plexi fiók, ha jól sejtem. Mellesleg lehet itt (egyenként... "a mák nem eladó") csomagolt bonbont is kapni, de bizonyos vásárlóknak én is kötelezővé tenném, hogy mondjuk kínai evőpálcikával vagy - köjál-freakeknek - éppen steril érfogóval kurkásszanak a kimért cucc között. Vagy menjenek a szatócsboltba.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.12. 12:20:57

@ex-dr. vuk: "ezeket a biztior csak akkor fogja megtenni, ha holtbiztos a dolgaban."

Stimmt.

"ha ugy tunik a biztior, hogy biztos a dolgaban, en meg tudom hogy nem loptam"

Akkor lesz a dulakodás a tanácsod szerint, hogy szó nélkül sétáljon el, ha tudja, hogy nem lopott.

"az artatlanok random basztatasa"

Gondolod, a biztiőr unatkozik, és ezzel múlatja az időt? Biztos van egypár kretén, de feltételezem, a döntő többség normális. Ugyanúgy, ahogy a vásárlók között is van egypár kretén, de feltételezem, a döntő többség normális. Nem hiszem, hogy a kreténség felvételi kövtetelmény lenne, nem jó az senkinek. Az persze várható, hogy nem a túlképzett agysebészek mennek el bisztiőrnek. Nemrég beszélgettem eggyel, teljesen normális volt. A szakmájában nem kap ennyi pénzt, azért ment biztiőrnek.

Meg van az úgy, hogy benézel valamit. Láttál már pár tucat polcról kajálót, a szaglászót simán összekevered vele. 640x480 hangyafocit nézel.

ex-dr. vuk 2015.05.12. 12:21:58

@Terézágyú: de egyebkent ugye erted azt, hogy nem azzal volt a gond, hogy esetleg megvasaroltattak vele az arut (amit meg a rendor hivasa elott meg is tett volna), hanem az eljaras, a hozzaallas, stb.

De en akkor sem mennek vele a vasarloteren kivulre, mert onnantol barmi megtortenhet tanuk nelkul.

Terézágyú 2015.05.12. 12:22:15

@ex-dr. vuk:
"Nem forrongok. Vazoltam a helyes eljarast ok nelkuli basztatas esetere. Hol latsz forrongast?"

az agyadban.

"Nyugaton élsz - mennyi éve is? Ugyanannyi ideig mint itthon?"
Ez miert szamit?"

Mert ha mondjuk itthon 30 év alatt történt egy ilyen eset, kint viszont öt éve egyetlenegy sem, akkor... akkor mire is lehet következtetni ebből?

"Eddig nem basztattak es masrol sem tudok, hogy meghurcoltak volna ok nelkul."

Én se tapasztaltam még ebben az országban. Na bumm.

ex-dr. vuk 2015.05.12. 12:27:46

@Terézágyú: nem ertem ezekbol miert kovetkezik, hogy a ciganyok lopkodhatnak. rosszat almodtal?

ex-dr. vuk 2015.05.12. 12:30:34

@atpijkamo: "Akkor lesz a dulakodás a tanácsod szerint"

Nem lesz. Azok miatt, amit mar korabban irtam (fokozatok). Persze magyarorszagon elkepzelheto olyan biztior (meg kozteruletes), aki azonnal a foldre visz valakit, mert el akar setalni :D - ezt elismerem.

"Nemrég beszélgettem eggyel, teljesen normális volt."

Nekem is van biztior ismerosom, es nala rendesebb fickot nehezen talalni. Nem altalanositottam.

"a szaglászót simán összekevered vele"

Hangsulyoznam, hogy egy FAHEJrol volt szo. Harapasnyom nelkul. Meg i a fasz harap egy fahejba. Pedig ez volt a vad. Szerinted normalis? "Nooormalis?" :)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.12. 12:33:05

@ex-dr. vuk: "erted azt, hogy nem azzal volt a gond, hogy esetleg megvasaroltattak vele az arut"

Azzal semmi gond, mert végül is jogos volt.

"hanem az eljaras"

Igen, elég idétlenül fontoskodó volt.
Meg kellett volna néznie mégegyszer a felvételt, aztán hagyni a francba az egészet. De hibát egyedül ott vétett, hogy meg akarta tiltani a telefonálást.

"akkor sem mennek vele a vasarloteren kivulre, mert onnantol barmi megtortenhet tanuk nelkul."

Szerintem kezeltesd a paranioádat.

Az eddigi kommentjeid alapján pedig tök normális homározónak ismertelek meg-

ex-dr. vuk 2015.05.12. 12:45:37

@Terézágyú: "az agyadban."

Rosszul latod. A koponyam nem atlatszo.

"Mert ha mondjuk itthon 30 év alatt történt egy ilyen eset"

Azt hiszem, hogy az elso 5-8 evemet nem kell szamitasba vennunk :) Es nem egy ilyen eset tortent. Persze biztos igazad van es tok gyakori, de akik 10-20 eve itt elnek itt, azokkal se tortent ilyen.

ex-dr. vuk 2015.05.12. 12:47:38

@atpijkamo: "De hibát egyedül ott vétett, hogy meg akarta tiltani a telefonálást. "

Meg meg sorolhatnank... Pl rendort se kellett volna hivni, lekezeloen beszelni sem, esatobbi.

"Szerintem kezeltesd a paranioádat."

'Attol, hogy paranioas vagy meg nem biztos, hogy nem akarnak megolni.' :)

Biztos, csak tul sokat olvastam homart ;)

"Az eddigi kommentjeid alapján pedig tök normális homározónak ismertelek meg"

Biztosan mivel tok normalis homarozo vagyok :)

biododírium 2015.05.12. 12:51:04

Az ilyen sztorik mesélőinek mindig épp van hívható nyomozó/ügyvéd ismerősük, továbbá épp a helyzet előtt történik vmi idevágó dolog, esetünkben harapással "vádolják", de pont előtte voltak fogorvosnál és még zsibbad a feje.

élhetetlen 2015.05.12. 12:52:58

@lezsír: Abban igazad van, hogy nem tudjuk, mit eszünk. Viszont a legtöbb emberben van egy egészséges pszichés védekezés, amivel megpróbálja elnyomni a valóságot. Tudom, hogy összefogdossák a pékárut, ha a szemem előtt teszik, rájuk szólok. Nem azt veszem meg, amit láttam, hogy megfogtak, bár tudom, hogy amit megveszek, azt is megfoghatták már. Ne gyere a kelettel, ez is más itthon. Marokkóban megálltunk egy út széli bodegánal. Nagyon megtiszteltek bennünket, még az asztalra is tettek egy barna csomagoló papírt, azaz megterítettek. Grátisz megkínáltak mentateával. Nem lehetett átlátni a poháron, olyan koszos volt. Megittam. Itthon ilyenért bezáratnám a kócerájt.
„hamis vádakkal” – az előzményeket tekintve el tudok képzelni egy záró mozzanatot. Az egyik kivette, puszta kézzel, a taknyos orrához emelte, odaadta a másiknak, az is az orrához emelte, nem érezvén fahéjillatot, meg is nyalta, vagy megszopogatta a végét, hogy legalább fahéj íze van-e. Az se volt, hát visszatette. Ez kinéz egy „beleharapottnak”.
Nem ismerem az Auchan ezen önkiszolgáló szolgáltatását, de ismerem a magyarokat, ha a biztonsági őr erre nem figyelne, mindenki megnyomogatná a gumicukrot csupasz kézzel, és megkóstolnának minden cukrot három-négy szemmel, és csak páran vásárolnának. Nem valami született rosszindulat beszél belőlem, de végig szégyenkeztem Münchenben egy reggeli visszaindulást, ahol egy kis magánszállodában bejött a tulaj, megköszönte, hogy nála szálltunk meg, jó étvágyat kívánt, fogyasszunk kedvünkre, de megkér bennünket, hogy az úti elemózsiát ne a reggeliző asztalról pakoljuk be. Ennek biztosan volt előzménye.

élhetetlen 2015.05.12. 13:01:06

@ex-dr. vuk: „Harapasnyom nelkul”. Az egyik kivette, puszta kézzel, a taknyos orrához emelte, odaadta a másiknak, az is az orrához emelte, miért abszurd, hogy nem érezvén fahéjillatot, meg is nyalta, vagy megszopogatta a végét, hogy legalább fahéj íze van-e. Az se volt, hát visszatette. Ez kinéz egy „beleharapottnak”.

élhetetlen 2015.05.12. 13:19:58

@ex-dr. vuk: Nem vagyok paranoiás, csak utálom a mindent végigtapogató vásárlótársaimat. Különösen a paradicsomot megnyomkodókat. (paradicsomból sokat fogyasztok). Megnyom nyolcat, aztán elvisz kettőt, a paradicsomon viszont ott marad a sérülés, pár óra múlva már szépen látszik. Ha én ennek nem örülök, akkor hülye vagyok?

ex-dr. vuk 2015.05.12. 13:23:20

@élhetetlen: nincs ezzel gond, ha en pl. nem foghatom meg a barackot akkor nem veszem meg. mert ha kokemeny akkor szar. nem fogom ugy megvenni ha nem tudom, hogy jo-e.

Nyilvan egy fahejat nem latom miert kene megfogdosni, de ugy altalaban egy termek megfogasa meg nem ordogtol valo. Nyilvan serulest nem okozok neki. De ez mar kultura kerdese.
Volt mar aki ramszolt hogy ne erjek hozza. Mondom semmi gond akkor vasarolok mashol. Win-win.

Terézágyú 2015.05.12. 13:32:44

@ex-dr. vuk:
"De ez mar kultura kerdese."
stimmt.

Annak a kérdése lenne... már akinek van. ugyi...

élhetetlen 2015.05.12. 13:33:15

@atpijkamo: „Láttál már pár tucat polcról kajálót, a szaglászót simán összekevered vele.„ Teljesen igazad van. Az őrnek az a feladata, ami. Volt egy helyes szitu, Sparban. Akciós meggylekvár, kellett, leürítettem a polcot, 6 üveg, nyilván van még a raktárban, csak kinn nem volt több hely. Nem akartam, hogy a köv. vevő ne találjon, szóltam a bizti őrnek, hogy szóljon a raktárban. Nem ment be, és tisztes távolból figyelt a pénztárig. Biztosan azt gondolta, hogy azért akarom eltávolítani a vásárlótérből, mert lopni akarok. Jót mosolyogtam, ez a dolga. Remélem, mikor elhagytam a boltot, szólt a raktárban, hogy jöhet ki pár meggylekvár. Eszembe sem jutott megsértődni.

homar4prez 2015.05.12. 13:34:35

@élhetetlen: nyilván tök logikus, hogy valaki csak úgy nekiáll egy fahéjrudat nyalogatni az Auchanban :)

Meg miért lenne taknyos az orra? Most magadból indultál ki?

Viszont a paradicsom és egyéb nyomkodókat én is utálom, simán egy óvatos felemelés/szemrevételezéssel is meg lehet állapítani, hogy hibás-e. Aztán a másik, aki megtekintés, nyomkodás után szépen visszadobja.

igi1 2015.05.12. 13:35:15

@élhetetlen: ja paradicsomnal ez tökmind1

de mondjuk hagymanál ellenőrzöd h kemény e mert ha nem belül rohadt

sárgadinnye nem lesz érett ha kemény

dinnyét ismerjük

banánt megint minek tapogatni azt ránézèsre tudod melyik kó

ugyanakkor fokhagyma is ilyen belül rohadt ha puha

a paradicsomot nem értem hat látod h mind ugyanolyan kemény nincs szezonja vajon mitől érik be

h puha egy paradicsom nem lecsóba veszed

Terézágyú 2015.05.12. 13:36:20

@élhetetlen:
"Eszembe sem jutott megsértődni. "

na de mint látjuk, te élhetetlen vagy :))))

ex-dr. vuk 2015.05.12. 13:39:04

@élhetetlen: miert kellett volna megsertodnod ha hozzad se szolt? Ha csak figyel, leszarom. Csinalja, kozom hozza semmi. Akkor van baj ha nekiall kekeckedni a semmiert.

élhetetlen 2015.05.12. 13:40:15

@ex-dr. vuk: „ez mar kultura kerdese.” Ennyi. A kemény barack nem sérül, de ha a puhából nyomsz meg hatot, mert szerinted a hetedik a neked megfelelő, az bunkóság. A hat puhán már meglátszik, hogy megnyomták. Egyetértünk!

ex-dr. vuk 2015.05.12. 13:40:40

@homar4prez: de azt nem tudod meg ranezesre, hogy kemeny-e. A kemeny paradicsom izetlen szar is egyben. Ha meg beszakad egy ehnye hozzaerestol azt illik ki se rakni :) Amit meg be tudok nyomni egy picit azt mar rakom is a kosaramba.

Hasonloan a barackkal ugyanez.
De ha nem foghatom meg nekem ugy is jo akkor nem veszem meg, arulnak mashol is.

lezsír (törölt) 2015.05.12. 13:40:49

Kultúrkör kérdése is persze. De egy európai, aki a fogdosást, mocskot nem viseli el, ha elmegy Indiába, Vietnamba, Indonéziába, egy hét múlva már vígan eszik kézzel, kétes eredetű kajákat olyan helyeken, amiket az ÁNTSZ lángszóróval égetne porig. És Magyarországon már élményként meséli ezeket.

Azt még megkérdezném, hogy a biztonsági őr szerint mi a faszér' harapna valaki a fahéjba? Kóstoltátok már töményen, nyersen? Nagyon durva. Youtubeon van ezernyi cinnamon challenge video, érdemes megkukkantani. Nem egy vidám dolog fahéjat enni nyersen, töményen.

Terézágyú 2015.05.12. 13:41:02

@ex-dr. vuk:
"Akkor van baj ha nekiall kekeckedni a semmiert. "

Ha kimegyek külföldre, mindent össze fogok fogdosni és szagolgatni a boltokban.

homar4prez 2015.05.12. 13:42:43

@élhetetlen: persze, tudott, hogy ez a dolguk. Csak az a baj, hogy általában nem kapnak normális kommunikációs tréninget. Lehet egy hőbörgő, ugráló vevőt is normálisan kezelni. Nekik ez a munkájuk, figyelni kell arra, hogy kevesebb lopás legyen, ezzel ők is, az üzlet is és a vevő is jobban jár.

Egy vevő persze jogosan háborodik fel, ha jogtalanul basztatják. Sőt, szerintem az esetek nagy részében így van. De nehogymár a vevő legyen a hibás.

Terézágyú 2015.05.12. 13:44:14

@homar4prez:
"Egy vevő persze jogosan háborodik fel, ha jogtalanul basztatják."

Az a gond, hogy egy vevő akkor is felháborodik, amikor jogosan basztatják.

homar4prez 2015.05.12. 13:47:47

@ex-dr. vuk: úgy alapjában véve végül is a multis parik jobbára ízetlen szarok, szóval ilyen szempontból irreleváns.

Meg ha ki van rakva egy pakk, akkor azok jobbára úgyis egy érettségű fokúak, szóval amit benyomsz, és puhának érzed, de a mellette lévőt nem, akkor puhát már előtted valaki megnyomta, és attól puha. Legalábbis szerintem.

óðinn 2015.05.12. 13:48:47

Nem tudom, volt-e már, de a biztonsági őrrel elrágatnék egy fahéjrudat, aztán megkérdezném, hogy vannak a fogai.

Terézágyú 2015.05.12. 13:50:41

@odinn:
"Nem tudom, volt-e már, de a biztonsági őrrel elrágatnék egy fahéjrudat, aztán megkérdezném, hogy vannak a fogai. "

Szóval te egy cigány öregasszonnyal szemben is a derék magyar biztonsági őrt szidod?????

homar4prez 2015.05.12. 13:52:32

@Terézágyú: ja, hát ez a default. Ezért is kell a szekuricsit megfelelően felkészíteni. Sajnos mindenkinek van rossz tapasztalata, és ezért a vevők már inkább alapból jól felhúzzák magukat, biztos-ami biztos :)

Persze néha a vevők is túlreagálják. Volt, hogy multiban havi nagybevásárláskor telepakoltunk egy kocsit, ki kellett menni egy újért. Nem a kasszáknál osontam ki, mint sokan, amikor nem vesznek semmit, hanem az információs pultnál. Mondom az őrnek, kimennék, mert kell még egy kocsi. Mondta, mutassam a hátizsákomat. Megmutattam, mosolyogtunk, aztán ennyi. De szerintem lett volna jópár ember, aki még ebben az esetben is nekiállt volna hőbörögni.

lezsír (törölt) 2015.05.12. 13:52:39

@ex-dr. vuk: igen, én se veszek olyan helyen barackot, ahol nem válogathatok
én nem nyomkodom, de ha hozzá se érhetek, hanem majd az eladó szed nekem, akkor köszönöm megyek máshova
Paradicsom ugyanez.
Én gasztronómiában elég járatosnak tartom magam, nyomkodás nélkül is meg tudom mondani, kell-e az nekem, de èrinteni néha kell.

@élhetetlen: na hogy miket eszünk... Dolgoztam egy külföldi, átlagnál jobb étteremben, volt egy szakács, nagyon profi, jó szakember, mindenki gumikesztyűben dolgozott, ő is
Viszont amikor kiment hugyozni, szarni, akkor se vette le, ugyanabban a kesztyűben jött vissza, amiben kiment, lehet, hogy kezet mosott kesztyűben, de nem hiszem
Vendégek nem látták, boldogan ették a salátáit (amiket amúgy máshol puszta kézzel is összeállítanak, hiába nincs utána hőkezelve), chef csak azt látta, hogy mindenkin ott a kesztyű, amikor ételhez nyúltak, mindenki boldog volt :)

élhetetlen 2015.05.12. 13:52:41

@homar4prez: Na, jól vagyunk. Az orr, az, ami. Mindig taknyos, csak néha jobban. Ha a tiéd belülről mindig száraz, mint a kézfejed, akkor menj orvoshoz. A nyalogatás. Fogalmam sincs, mi történt, de a ketten szagolgatjuk után már az is belefér, hogy megkóstoljuk, és visszadobjuk. Ez csak a nők viselkedéséről szólt, mint „feltételezés”, és csak azért írtam, mert sokan abszurdnak minősítették a beleharapást. A nyomkodók és visszarakók utálata közös.

Terézágyú 2015.05.12. 13:58:41

@homar4prez:
"Mondom az őrnek, kimennék, mert kell még egy kocsi. Mondta, mutassam a hátizsákomat. Megmutattam, mosolyogtunk, aztán ennyi."

Még egy élhetetlen magyar.... Ménem lőtted le??????? Odaszól neked egy biztőr, te meg életben hagyod? Ezért tart itt ez az ország...

melaena 2015.05.12. 13:59:04

@homar4prez:
kommunikacios trening ????
te melyik bolygon elsz?
ezek az emberek olyan netto 80-as alapberen vannak.
fel evente valtozik a berfizeto ceg ("munkaltato") neve.
a fluktuacio kb. 50-100%.

kommunikacios trening,komolyan beszarok :D

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.05.12. 14:00:22

Ez egy Monty python-ba illő jelenet lehetne. Az agyafúrt fahéjzabáló páros, és a szemfüles biztonsági őr címmel..

lezsír (törölt) 2015.05.12. 14:00:23

@Terézágyú: látom te vagy itt az ügyeletes pöcsfej, aki mindenkibe beleköt, felváltva cigányozik meg Orbánozik... Egészségedre!

Egyél nyersen fahéjat. Az őrölttől kifolyik a szemed, az egészet nem fogod tudni elrágni. Kérdés: miért nincs az auchanos kötsögöknek annyi áruismerete, hogy tudják, a fahéj az nyersen inkább vegyi fegyver, könnyfakasztó harcanyag, ha a szájba kerül, nem pedig egy élvezeti cikk

Terézágyú 2015.05.12. 14:02:06

@lezsír:
"látom te vagy itt az ügyeletes pöcsfej, aki mindenkibe beleköt, felváltva cigányozik meg Orbánozik... Egészségedre!"

Köszi. Most elgondolkodtam, hogy téged melyik zavar??? a cigányozás vagy az orbánozás?

élhetetlen 2015.05.12. 14:02:21

@igi1: A hagyma, egy dolog, azt, ha megnyomod , és kemény, megveszed, ha rohadt, akkor kakukk. A paradicsom utánérő, ha nem bántják, beérik. A nyomkodással tönkreteszed.

homar4prez 2015.05.12. 14:02:24

@élhetetlen: szerintem ez agy zajlott le:
"Jé, nézd, itt egy fahéjrúd, melyik hülye találta ki, hogy csak úgy tegyük ide ki a gumicukrok mellé, csomagolás nélkül. Szagold már meg, szerinted ennek fahéjszaga van?"

Attól, hogy kézbe vette, szagolt rajta egyet, nem hiszem, hogy több baci került rá, mint kirakás közben. De én ezt még mindig nem tudom elképzelni, hogy a kimérős gumicukrok között ott hever 2 rúd fahéj.

Ja, csak szólok, volt már olyan, hogy a zöldséges pultban megszagoltam a gyömbért, még jó, hogy nem a debreceni Auchanban történt :)

lezsír (törölt) 2015.05.12. 14:08:45

@Terézágyú: mivel céltalan, ezért mindkettő
ha a kontextusba illő lenne, akkor felőlem gyurcsánybajnaizhatsz is
A minőséggel van a baj nálad.

Még valami, a fahéj áldásos hatása. Jó, ez az őrölt, de az egész meg elrághatatlan. Ha valaki a gumicukrot dézsmálja, az még józan ésszel felfogható, üldözendő, meg hihető.
Íme mekkora élmény fahéjt zabálni:

youtu.be/KZ6bzrqjo4M

homar4prez 2015.05.12. 14:08:54

@melaena:

Jó, kicsit túltoltam :)

Ettől függetlenül ha nem bírja, akkor menjen el segédmunkásnak, ott max a kőművessel kell kommunikálnia. Fasz kivan tőle, hogy a frusztrált, alulfizetett munkaerő a békés vásárlón akar kompenzálni. Meg ugye a posztoló azt írta, hogy a "felszentel főnök"-höz került. Gondolom azért a szolgálatvezető többet keres, mint a beosztott.

élhetetlen 2015.05.12. 14:09:58

@ex-dr. vuk: Ezt írtam. Ha más típusú ember vagyok, megsértődhettem volna, hogy miért van a fokozott figyelem. Csak tette a dolgát. A sztori csak arról szólt, hogy nem mert kimenni a raktárba szólni, hogy lesöpörtem a polcot, mert neki figyelnie kell.

Terézágyú 2015.05.12. 14:14:48

@lezsír:
"mivel céltalan, ezért mindkettő"

Mé volna céltalan????
TE nem érzed a célt...

De akkor elmagyarázom.
Szőke kékszemű magyar lány beírja, hogy tapogatta szagolgatta az árut a boltban -> mindenki neki, az összefogdosónak ad igazat, és szidja a biztőrt.

Bezzeg ha a szőke kékszemű magyar lány azt írná be ide, hogy látott egy cigányasszonyt, aki összefogdosta az árut a boltban, miért nem tesznek már ez ellen valamit - akkor mindenki az összefogdosó ellen beszélne.

Ilyen egyszerű ez.

"ha a kontextusba illő lenne, akkor felőlem gyurcsánybajnaizhatsz is"

Ezek kik???

"A minőséggel van a baj nálad."

Igen, tipikus magyar vagyok :(

Terézágyú 2015.05.12. 14:16:13

@homar4prez:
"Ettől függetlenül ha nem bírja, akkor menjen el segédmunkásnak, ott max a kőművessel kell kommunikálnia. Fasz kivan tőle, hogy a frusztrált, alulfizetett munkaerő a békés vásárlón akar kompenzálni."

A békés vásárlón, aki szintén frusztrált és alulfizetett...

Igen, szerintem is vegyenek fel pszichológusokat biztőrnek...

élhetetlen 2015.05.12. 14:17:23

@homar4prez: Nem tudom, mi történt, csak amit a nő leírt, és nem is ismerem ezt az önki rendszert, de biztosan ki van írva valahol, hogy az itt kitett árut, gumicukrot, drazsét, faféjt, nem tapizzuk szabad kézzel. Nem hiszem, hogy itt a jogtalanul basztatás esete forgott fenn. De nem tudom.

Terézágyú 2015.05.12. 14:20:30

Megismétlem korábbi javaslatomat:
Hozzanak egy törvényt, hogy minden állampolgár köteles legalább egy hónapot biztonsági őrként, jegyellenőrként stb. dolgozni (mint közmunka). Hogy ezt is "érezze már át egy picit"...

élhetetlen 2015.05.12. 14:24:45

@lezsír: Hát pont ezt írtam, hogy amiről nem tudok, az kevésbé zavar, mint amiről tudok.

EZAZ 2015.05.12. 14:26:15

@igi1: Azt hiszem, én nem ilyen stílusban szóltam hozzád, de majd legközelebb figyelek erre is. :)
Ha elolvasod rendesen, amit írtam, akkor esetleg kikövetkeztetheted, hogy nem zabálom a kimérős fahéjat, meg lehetőség szerint mást sem, amit összefogdoshatnak.
De légy csak biztos benne, hogy amennyiben zabálsz bármilyen pékárut, az össze van fogdosva. Ha zabálsz rizst, egyszer szagolj bele, egérszar szaga van. És még sorolhatnám... Szóval lehet, hogy mégis inkább az összefogdosott fahéj?

homar4prez 2015.05.12. 14:30:32

@Terézágyú: nem kell pszichológusi képesítés a bizt. őrnek. Kell neki egy pszichológusi vizsgálat, aki megállapítja, hogy képes-e emberekkel dolgozni. Ha nem, akkor menjen telepőrnek vagy pénzszállítónak.

(tudom, naiv vagyok)

homar4prez 2015.05.12. 14:35:45

@élhetetlen: én sem ismerem jobban, mint amennyi itt le lett írva. Csak józan paraszti ésszel próbálom elképzelni a szitut. És abba nálam nem fér bele, hogy két rúd fahéj csak úgy ott hever meztelenül a gumicukros polcon egy külön fiókban. Ha valaki Auchanban jár, nézze már meg, hogy tényleg így van-e (gondolom akkor nem csak a debreceniben fordulhat ez elő), mert ha igen, akkor ennyi erővel az egészborsot is kitehetik, aztán mindenki lapátolhat magának, és mérheti a kis mérlegen.

Sőt, emeljük a tétet: valahol valaki látott már Magyarországon multiban fahéjrudat csomagolás nélkül? (dekoráció nem ér)

lezsír (törölt) 2015.05.12. 14:38:23

@Terézágyú: vannak áruk, amiket mindenki tapogat (zöldség, gyümölcs) vagy szagolgat (vanília, fahéj, halak, tengeri izék, virágokat hogy frissek-e, milyen az aromájuk, nem romlottak-e stb)
Cigány, indiai, vietnami, magyar is. Ezzel nincs baj, ez nem eltulajdonítási szándék, nem lopás.
Senki nem írta, hogy csak magyar szagolhat fahéjat, csak te hallucinálod ide, hogy szőke kékszeműeknek engedik csak ezt a minőségellenőrzést a kommentelők.
Kreálsz egy hazug teóriát, hogy a magyar az a magyartól elnézi, de rasszista módon a cigánytól nem. Magyarozol primitív módon. Amúgy a kommentelők fele pont a posztolót küldte el a pixába a szaglászás miatt, látatlanba, nem tudva hogy szőke, fekete vagy hupikék. A magyar kommentelők a kitudja milyen (magyar vagy roma vagy sváb) posztolót. Én nem tudom ki a posztoló, nekem nem is számít. Neked se, neked az számít, hogy rasszista magyarozhass.

élhetetlen 2015.05.12. 14:47:42

@homar4prez: Nézd én a gumicukrot sem tudom elképzelni így árusítva, hogy bárki hozzányúlhat, bár emlékszem még cukrászdákban kimért dolgokra, de ott az eladó mérte. De, ha a gumicukrot kimérheted magadnak, akkor a borsot miért ne? Azt legalább nem taperolják össze, mert minek.

ex-dr. vuk 2015.05.12. 14:56:56

@Terézágyú: valamint a vilag osszes melojat probalja ki. kotelezoen. hatpersze.

szerintem eleg lenne ha nem engednek biztiornek aki nem tud banni emberekkel.

homar4prez 2015.05.12. 14:57:57

@élhetetlen:
kb. így néz ki:
hq.cz/wordpress/wp-content/images/16082011015.jpg

van kitéve lapát/csipesz, aztán lehet egy zacskóba pakolni. Mivel a boltvezetés úgy gondolja, hogy Európában élünk, a vásárlók képesek az önkiszolgálásra. Kis zsacsiba pakolnak, minden cukor egy árban van, lehet válogatni, van egy ellenőrző mérleg, aztán a pénztárnál is lemérik, és ez alapján kell fizetni.

Ki van írva, hogy a mellékelt lapátot/csipeszt kell használni. Ilyen szempontból persze elcseszte a posztoló, mert nem használta a csipeszt (volt ugyan kint, de másik fiókban, és valószínűleg azt feltételezte, hogy csak ahhoz a termékhez használható a kihelyezett segédeszköz, amelynek a dobozában van)

A gumicukornak nem nagyon árt ez, de mint már leírták, egy fűszernövény aromája elmehet vagy beszívja a nedvességet, a környezet illatait, szóval ezért írtam példának az egészborsot.

lezsír (törölt) 2015.05.12. 15:00:23

@Terézágyú: jó, akkor valld be, te biztonsági őr vagy... Vagy BKV-s?

Mi fáj? Gyere, mesélj...

Miért nem azt javaslod, hogy mindenki dolgozzon programozóként, jogászként vagy orvosként egy hónapot, csak hogy érezze át... Ja ezekhez a szakmákhoz nem elég az ego, az elnyomott, frusztrált személyiség, a kivagyi hozzáállás, a kudarcos életút, hogy rendőrne nem vették fel, de egyenruhát akar és hatalmat...
Még mielőtt... Dolgoztam az éjszakában egy rövid ideig, régen és mi kidobónak, portásnak, beengedőnek hívtuk magunkat. Mások rendésznek... Játék a szavakkal. Én többek közt azért is hagytam abba, mert egyrészt nagyon nem az én személyiségemnek megfelelő arcokkal dolgoztam, tanultam, suli mellett csináltam, ők meg a tipikus bajkereső, a törvényesség mezsgyéjét sokszor átlépő arcok voltak. Vicces volt nézni, benne lenni, de láttam, aki kap hatalmat a kezébe (még ha az nem is jogszabályon, hanem bicepsz méreten és kempo meg muay thai tudáson is alapul), annak begőzöl az agya.
Akikkel dolgoztam, azok egy ilyen Auchanos, Sparos biztonsági őrt megesznek reggelire. Mondjuk úgy, hogy pitbull hardware és software volt bennük. De tudom, hogy a hiperes, tescos, auchanos őrökben is pitbull software dolgozik a kasztrált, elhízott lakótelepi tacskó hardware mögött. Ezért ugrálnak, mert azt akarják érezni.
Ismerek telepőr srácot. Dohánylerakatokat őriz, alulfizetett, túlhajtott, semmi karrier nincs előtte, belassult, elbutult, de legalább ő nem baszogat ügyfeleket.
Ismerek intézményőrt, aki hivatásos katona volt, na ő picit túlspilázza a dolgot, néha rá kell szólni, hogy az ügyfeleket ne ugráltassa. Meg hogy a vipera forgatása és irodista picsáknak vetítés, arcoskodás helyett egy-két idegen nyelven kellene inkább megtanulnia.

élhetetlen 2015.05.12. 15:00:45

@Terézágyú: Te biztosan hívtad volna a rendőrséget, mert jogtalanul figyelnek meg egy boltban, mert te nem vagy élhetetlen. Gratulálok.

nickM 2015.05.12. 15:02:45

@homar4prez: Az ugye megvan, hogy ( www.auchan.hu/auchan-magyarorszag/minden-foldi-jo-egy-helyen-a-kimert-termekek-osztalyan ) Szóval akár még bors is lehet. Tészták, stb. tuti van.

homar4prez 2015.05.12. 15:07:16

@nickM: oké, kösz, erre voltam kíváncsi. Írtam már, nálunk nincs Auchan, szóval csak a máshol látott koncepciókból indultam ki.

Innentől, akkor beismerem, hogy a fele hülyeség volt annak, amit írtam.

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2015.05.12. 15:11:01

@Terézágyú: Jók lesznek azok MILF-eknek is... nem lányoknak!

lezsír (törölt) 2015.05.12. 15:11:37

@ex-dr. vuk: végülis éjszakás ápolónak meg konyhásnéninek is el kellene küldeni mindenkit ilyen alapon, csak hogy megtudják
Csak egy hónapra...
Meg altatóorvosnak, mezőgazdasági helikopter pilótának, reaktortechnikusnak, mozdonyvezetőnek is. Csak egy hónapra. Legalábbis terézágyú logikája szerint.

nickM 2015.05.12. 15:18:27

@homar4prez: :) No prob, februárban amikor véletlenül betévedtünk egy Auchanba mi is meglepődtünk rajta, de van ez így. (Különben a túlmozgásos biztiőrnek sünt, de a tapizó-nyomkodó-masszírozó vevőknek is.)

lezsír (törölt) 2015.05.12. 15:22:51

@nickM: igen, egy Pest melletti Auchanból emlékszem a kimérős osztályra
Zabpehely, mindenféle gabonapehely, magvak, olcsó édesség, tészta, minden volt, jellemzően kupis volt, nyilván ilyen jellegű áruvételezés kosszal, elhulló kis darabokkal jár, nem volt valami gusztusos.
Fűszerekre nem emlékszem. A se kizárt, hogy valaki, egy másik vevő odavitte csak poénból a fahéjrudakat vag ahogy szokták a parasztok, otthagyják bárho, ami nem kell nekik. Ez a két tyúk meg meglepetten nézte, hogy hogy kerül oda fahéj.. megfogták, megszagolták, hogy tényleg az-e. És ekkor lecsapott a biztonsági őr. Mert valakinek felelni kell a veszteségért!

élhetetlen 2015.05.12. 15:26:55

@homar4prez: Én úgy gondolom, hogy a gumicukor annyit szárad egy nap alatt, amennyit a fahéj, vagy a bors veszít az aromájából. De nem erről van/volt szó, hanem arról, hogy taperoljuk-e a kitett árut, legyen az fahéj, vagy gumicukor.

homar4prez 2015.05.12. 15:34:54

@élhetetlen: persze, ebben egyetértünk. Most már szinte mindenhol ki van írva, hogy az árut csak a kihelyezett csipesszel vagy kézre húzott nejlonzacskóban, de sok tahó nem bírja betartani.

USA-ban (de majd hagyma talán megmondja) szerintem még a zsemlék is darabonként zacskózva vannak.

De azt továbbra is tartom, hogy nem szabad tök sterilen élni, kell az edzés az immunrendszernek :)

homar4prez 2015.05.12. 15:42:27

@nickM: gondolom ki van nekik adva, hogy az önkiszolgáló részt fokozottan kell figyelni, nehogy a bátrabb vevők kóstolónak gondolják a kirakott árut, vagy nekiálljanak fahéjrúddal mélytorkozni.

Viszont ha ilyen árusítás mellett döntenek, akkor a kamerákat úgy kéne elhelyezni, hogy jól látható legyen, ha valaki svédasztalnak nézi polcot, de valószínűleg,az árba simán bele van számolva 10% veszteség.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.05.12. 15:51:00

Nagyon kemény hely az Auchan,
Szagolni csak óvatosan!!!
:)

lcsaszar 2015.05.12. 16:15:56

Ezért veszek én zacskós őrölt fahéjat, bár nem fogy, még félig van a 20 egynéhány éve kibontott zacskó.

lcsaszar 2015.05.12. 16:19:47

Vagyis
1. hogy ne tudjanak lekamerázni
2. hogy ne tudják összefogdosni
3. még ósan se volt, amikor vettem
4. visszazárom celluxszal, még 20 évig friss marad

nickM 2015.05.12. 16:47:14

@lezsír: Az auchan szerint van ott fűszer is, de fene se tudja, nem járunk hiperbe.
"Ez a két tyúk meg meglepetten nézte, hogy hogy kerül oda fahéj.. megfogták, megszagolták, hogy tényleg az-e." Öööö... azért ahhoz nem kell tapizni, eléggé látszik rajta. ;)
@homar4prez: Aki száraztésztát/fahéjrudat svédasztalol, az meg is érdemli. (Mondjuk a kiemelten ellenőrzött termékeknél általában külön táblán is felhívják a figyelmet arra, hogy a kamerák erőteljesen veszik a polcokat, nix ugri-bugri.) Azért abban szerintem egyetértünk, hogy a "koncentrájjá oda Bélám" nem azt jelenti, hogy "hívd rá a policájt néccázé' Bélám". ;)
(Na, lelőttem magam.)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.05.12. 17:01:23

Rálépő Imre

Ló rugdosson körbe, Imre!
Rálépsz az új lábbelimre?!
Máma loptam ezt az Auchan
Áruházból akciósan!

Jött sok biztonsági! Haver,
Nem báj-boy egyik sem, ha ver!
Nagyon meleg volt a pite!
Mit gondolsz, hogy törtem ki, te?!

Egy sorban jött minden kretén,
S csak az elsőt fejeltem én,
Többi dőlt már, mint a hitel!
Tőlem, Imrém, bármi kitel!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2011/11/ralepo-imre.html

hpapagaj 2015.05.12. 18:28:10

Engem ha behivnanak mindenre egy valaszom lenne: kurvaanyad.

Egyebkent nem faradnek veluk sehova, intezzuk a vasarlok elott.

Dr.Démonmac1 2015.05.12. 18:51:24

Köszi a történetet, élmény volt:)
(én is röhögök:)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.05.12. 21:57:11

@élhetetlen: Én a beállítást pontosan ezen logikai lánc mentén utasítom el, ahogyan te ezt felvázoltad. Gondolkodj után felkiáltójel! ;)

Venesz 2015.05.12. 22:08:00

Egy alkalommal vettem egy olcsó dvd-lejátszót. A kasszás nő csengetett fizetéskor, és jött az őr. Ő most ki fogja nyitni a dobozt, mondta. Miért, tán loptam? Ki van fizetve. Neki ez a dolga. Neked nem az a dolgod, hogy alaptalanul gyanúsítsál. Hívjál rendőrt, de utána beperellek, amiért jogtalanul feltartottál. Ekkor azzal jött, hogy az én érdekem, hogy felbontsa a dobozt, meg kell nézni, megvan-e minden tartozék. Ok, mondtam. Elővette a kést és felnyitotta. Ekkor megkérdeztem tőle, minek is kell lennie a dobozban. Először nem értette, ötödszörre elismerte, hogy nem tudja. Na ekkor küldtem el a kurva anyjába, és érdekes módon el is osont mellőlem.
Mondjuk azóta annál a cégnél (Tesco) egy deka sajtot sem vettem.

igi1 2015.05.12. 22:18:21

@EZAZ: nyugi, nem is nagyon járunk az ósanbe meg a tescóba

mindenki azt zabál, amit akar, de én nehogy már megfogdosottat kapjak amit te szagolgattál meg nyalakodtál előtte.

Akkor ha már kivetted vagy megeszed, vagy megveszed, de VISSZA NEM RAKOD, mer megverlek. :)

homar4prez 2015.05.12. 23:13:43

@Venesz: a te érdeked. Ha egy buzgó dolgozó, vagy egy még buzgóbb nemdolgozó stikában kicserélte az eszközt egy megfelelő méretű és súlyú deszkára, majd ügyesen visszacsomagolta, vagy esetleg ripityára van törve benne az áru, te meg otthon szembesülsz vele, akkor meg a Tesco kurvaannyát fogod szidni.

Nem mellesleg a műszaki cikkek egy részében a dobozon belül van a garjegy, amit ha nem pecsételnek le, megint a Tesco kurvaanyát szidnád.

Van egy olyan érzésem, hogy ebben a sztoriban:

@homar4prez:

meg a szekuricsi kurvaannyát szidnád.

EZAZ 2015.05.13. 08:26:51

@igi1: Látom, nem tudsz olvasni.

élhetetlen 2015.05.13. 10:22:03

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Bocsáss meg, teljesen félrementem. A Taigetosz miatt azt hittem, hogy azokat cikized, akiknek nem tetszik, hogy a gyerek cipőben van a kocsiban. Bocsánatkérésem jeléül küldök pár felkiáltójelet az elmaradt helyett:!!!!!!
Jó?

igi1 2015.05.13. 11:19:11

@EZAZ: te meg látni. Vegyè szemüveget akkor.

homar4prez 2015.05.13. 11:43:08

@élhetetlen: és még ki is van írva, hogy ne állítsák a gyereket a kocsiba. Persze sokan tojnak rá, és se a biztonsági őr, sem a dolgozók nem szólnak rájuk.

2015.05.13. 17:17:21

@lezsír:
Én programozó vagyok, de nagyon jól tudom magamról, hogy biztonsági őrnek teljesen alkalmatlan lennék. Emellett nem nézem le őket, nyilván van köztük tapló is meg normális is, ahogy más szakmákban is. Azt sem gondolom, hogy többségük frusztráltabb lenne, igazság szerint a frusztráltság nem függ össze azzal, hogy mennyire jól fizető, illetve elismert munkát végzel, valójában szerintem sokkal több programozó frusztrált, mint biztonsági őr, de mindenhol vannak olyan emberek, akik kurva elégedettek magukkal.

2015.05.13. 17:20:37

Egyébként az árut kézzel tapogatni igenis proli szokás, attól függetlenül mondom ezt, hogy egyébként a szekus eljárása is felháborító.

2015.05.13. 17:22:22

Persze az is tény, hogy ha nem látom, nem zavar. Mindenesetre amióta láttam, hogy a prolik gyakran nekiállnak a műanyag dobozos szőlőt, epret, koktélparadicsomot kizabálni a dobozból, majd visszatenni a tetejét, azóta ha kicsit gyanús, hogy kevesebb van benne, rá szoktam tenni a mérlegre, tudom, beteges.

zooDoo 2015.05.13. 18:29:27

@nagybalfasz: Nekem van ismerősöm a debreceni Auchanba. Mesélte, hogy volt, amikor teljesen korrekten szólt, a válasz az volt, hogy a csávó leköpte. És ezt is tűrnie kellett. Ettől függetlenül kíváncsi lennék melyik volt ez az IQ bajnok, akibe annyi emberség se volt, hogy a dolgokat helyén kezelje. Én volt, hogy a gyermek kaját vertem le ott ami összetört. De nem fizettem ki, ugyanis van rá biztosításuk.

lezsír (törölt) 2015.05.14. 04:59:23

@nagybalfasz: ismétlem, itt senki se evett a fahéjból, ez ki is derült a posztból. Senki nem olyan hülye, hogy kőkemény darabos fahéjat egyen.
Ha belezabál az lopás. Ha kibontja a csomagolást, az is üldözendő. De itt a fahéj lédigként volt kibaszva a tartóba, minden csomagolás nélkül.
"frusztráltság nem függ össze azzal, hogy mennyire jól fizető, illetve elismert munkát végzel" - pedig de, én szarul fizetett, nem a képességeimnek megfelelő munkát végezve, szar főnökkel a nyakamon elég frusztrált voltam
egy őr, akitől azt várja a multi, hogy nulla legyen a lopás, magáról úgy hiszi, hogy egy SWAT teamben lenne a helye, képességeit tekintve meg egy elmeroggyant, fizetése pedig arra se elég, hogy az asszony ne hisztizzen vele minden héten és rendesen lepippantsa, az elég frusztrált lehet
Pláne ha a vevő nem írja alá azt a kurva papírt, amiben elismeri, hogy lopott. Mert mit képzel a vevő, hogy még tagadja is a nyilvánvalót...
Be tudják magukat hergelni emberek ilyenekbe.

2015.05.14. 14:19:35

@lezsír:
Az sem elfogadható higiéniai okokból, ha a lédig termékeket végigtapogatja. Itt márpedig ez történt. Mert mondjuk egy narancsnál még elmegy, mert úgysem a héját eszed, az almát meg megmosod, de péksüteménynél nem, fahéj esetében meg felhasználás függő a dolog.

Én pedig azt írtam, hogy a frusztráltság nem függ össze azzal, hogy mennyire jól fizető, elismert munkát végez, amit te erre reagáltál, azzal nem ezt cáfolod, hanem egészen mást. Amit te írsz, az egyszerűen arról szól, hogy a munkád megfelel-e az elvárásaidnak (fizetésben, képességeidhez mérten kihívásokban, szimpatikusak-e a munkatársak, főnökök, stb.)

Taxomükke (UK) 2015.05.19. 12:46:54

Biztonságiőrök országa lett Magyarország már jónéhány éve.
Hála Istennek, már nem lakom ott.

kerékpáros tóni · http://toni.blog.hu 2015.05.25. 00:41:04

Épp visszajöttem Vietnámból ahol szerencsém volt megnézni egy kisebb fahéj feldolgozó üzemet. A kép s a blog alapján megállapítható, hogy pár dolog a fahéj jellegzetes illatát is közömbösíteni tudja.

postimg.org/image/tp5mwp003/

Hihetetlenke 2015.07.20. 07:31:39

Milyem erdekes h akkor hoztad el a fogorvostol a bnodet pont teljesen veletlenul akkor :Dd kamu az egesz:)

Intelli 2015.12.04. 02:06:34

Az eljárás minősíthewtetlen, viszont tényleg mifaszé fogdossátok azt, amit lehet, hogy más meg fog venni?
süti beállítások módosítása