Tékozló Homár

Asztal mellől felülbírált kárigény FRISSÜLT

2015.05.28. 09:46 | Homár Hilda | komment

allianz_logo.jpg

Iszonyú lassú ügymenet, egymásnak ellentmondó információk, felülbírált kárigény, semmirevaló ügyfélszolgálat. Biztosítós történet bírósági végkifejlettel.

Kedves Homár,

Továbbított levelek formájában megosztanék Veled egy történetet,  ami lassan egy éve húzódik az említett biztosítóval. Az ő válaszaikat azért nem továbbítom, mert gyakorlatilag nincs mit :-).

Tavaly júliusban a saját garázsomban egy térkővel betörték az autóm jobb első ablakát. Rendőrség, biztosító jött, utóbbi a kárt felvette, ajtókárpitot és a bőr üléshuzatot cserére írta fel. Rendőrség a nyomozást lezárta, az alkatrészeket elkezdtem beszerezni, mivel japán autó, így hetekig tartott a szállítás.

Idén január elején jött egy levél az Allianztól, hogy a cserét mégsem, csak a javítást térítik. Mindezt látatlanban, valaki az íróasztal mögül döntötte el. A kárszakértő előtte javíthatatlannak ítélte őket (azok is voltak, szakadt bőr, szétszaggatott és behorpadt műanyag). Az ominózus levél egyébként elkerülte a figyelmemet, ennyi saram mindenképpen van a sztoriban. Ezután kulminálódott a történet.

Papírokat leadtam, hiánytalanul. Ugyanaz a kárszakértő jött ki, aki felvette a kárt. Semmit sem az említett januári levélről, továbbra is az eredeti felállás szerint járt el, így megsemmisítette a kicserélt alkatrészeket. Rá kb 2 hétre újra kijött, beépítettség ellenőrzés gyanánt. Mindent rendben talált, hisz minden rendben is volt.

Ezután pedig a biztosító kifizette a kár egynegyedét, mondván csak a javítást téríti.

Írtam egy levelet, majd még egyet. Nulla reakciö. A telefonos ügyfélszolgálattal tudtam egyeztetni az ügyben, nagyjából 15 alkalommal, de velük beszélni teljes időpocsékolás, semmiben sem tudnak segíteni, ugyanazt az email címet adják meg minden alkalommal, ahonnan viszont senki sem reagál semmit. Igencsak 22-es csapdája. 600 ezer forinttal megrövidített és kárt okozott nekem az Allianz. Mindezt úgy, hogy azóta elérhetetlenek az ügyben. Bízom benne, hátha a nyilvánosság ereje hat, ugyanis holnap megkezdődik a hivatalos út az ügyben. Irány a bíróság, mert nem hagyom annyiban.

Üdv:
Laci, aki borzasztóan csalódott ügyfél

A levelek:

Tárgy: Re: 037014143
> Címzett: <autokar@allianz.hu>
> Másolatot kap:
>
> Tisztelt Allianz,
>
> Köszönettel vettem a reakciójukat, ami azonban jónéhány kérdésemre nem adott választ.
>
> 1. Július 23-án történt a kárbejelentés, a kollégájuk javíthatatlannak ítélte a sérült alkatrészeket (ülőlap, hátlap, ajtókárpit), ezért cserére vette fel őket. A javítások és az alkatrészbeszerzések (Japánból rendelve) ezután elindultak, mint az a számlákon szereplő dátumokon is látszik. Több, mint 5 hónap elteltével méltóztattak Önök arról tájékoztatni minket (amikor természetesen már szinte minden lezajlott, pusztán az ajtókárpitra vártunk, mely 3 hónap alatt ért ide), hogy cserealkatrész nincs, csak a javíthatatlan alkatrészekek javítása. Kérdem én: miféle eljárás 5 hónap eltelte után módosítani a kárrendezésen, hiszen egyrészt unfair, másrészt nyilvánvaló lehetett az Önök számára, hogy a javítás és a beszerzés időközben zajlik.
>
> 2. 2015. február 10-én minden dokumentumot leadtam Önöknek. Február 17-én a kárszakértő kollégájuk jött, hogy megsemmisítse az Önök szerint javításra(!) ítélt alkatrészeket. Ezt meg is tette, jegyzőkönyv bizonyítja. Újabb kérdés: mi alapján semmisíttették meg az ajtókárpitot, illetve a bőr üléshuzatokat, ha saját maguk szerint ehhez nem volt joguk? Mi alapján okoztak nekem jelentős anyagi kárt?
>
> 3. A hab a tortán: 2015. február 27-én a kollégájuk az új alkatrészek beépítettségét ellenőrizte. Amire Önök szerint nem volt szükség. Hogy is van ez akkor pontosan?
>
> Amennyiben a fenti sorokat elolvassák, megérthetik a fenntartásaimat a kárkifizetés mértéke és az eljárás módja miatt, hiszen jelentős anyagi kárt okoztak nekem. Az Önök által elutalt kártérítési összeget jogfenntartással elfogadom és a fennmaradó részre is igényt tartok. Ha nem kapok Önöktől 48 órán belül kielégítő választ, illetve a hátralévő kárösszeg a számlámra nem érkezik meg 5 munkanapon belül, akkor ezt a levelet (természetesen az ügy teljes dokumentációjával együtt) egyrészt az MNB-hez, mint a Felügyeleti Szervükhöz, másrészt a Tékozló Homár nevű fogyasztóvédelmi bloghoz is eljuttatom. Ügyvédem révén pedig a bíróság elé visszük az ügyet.
>
> Bízva a mielőbbi és békés rendezésben:
> ...

> Tárgy: Fwd: Re: 037014143-felülvizsgálati kérelem
Címzett: <autokar@allianz.hu>
Másolatot kap:

>Tisztelt Hölgyem/Uram,
>
> A tárgyban jelölt kárszámon történt kifizetés kapcsán fordulok Önökhöz felülvizsgálati kérelemmel. Egyúttal továbbítom Önöknek a 2015. március 18-i keltezésű levelemet, amivel kapcsolatban még válaszra sem méltattak. Ebben minden apró részletre rávilágítottam, mely elfogadhatatlanná teszi számomra az Önök eljárási módját, illetve a kifizetett összeg nagyságát. Természetesen (a várakozásukkal ellentétben) a hivatalos utat a végsőkig bejárom az igazam bizonyítása érdekében, beleértve a nyilvánosság bevonását is. A türelmem ugyanis végleg elfogyott.
>
> Várom mielőbbi válaszukat.
>
> Üdvözlettel:

 

UPDATE Lacitól gondolom főleg igi kedvéért.

Kedves Hilda,

A kommenteket olvasva láttam, hogy nem teljesen tiszta mindenki számára a történet. Csak röviden szeretnék pár dolgot hozzáfűzni:

1. Zárt teremgarázsban törték fel az autót, sajnos a sokadik eset volt a házban. Ennek ellenére kamera nincs.
2. Telefont, személyes iratokat, kabátot is elvittek az autóból, de ez a történet szempontjából lényegtelen. Ráadásul azt ugye nem térítette senki.
3. A cascóm 10% önrészt tartalmaz, illetve ezen felül 10%-ot avultattak mindenen, azaz annyira nem jó buli ez. Főleg, hogy ki se fizették :)
4. Számlás javításnál csak új alkatrészt fogadnak el. Az autómhoz sajnos utángyártott gyakorlatilag nincs, főleg nem a cserélendőkből. Így maradt a gyári, ami köztudottan rohadt drága. Magam is sokkot kaptam az árak láttán.
5. Az egész ügyintézést nem részletezném újra, önmagáért beszél szerintem.
6. Összesen kb 200 ezer forintba (plusz az ellopott dolgok pótlása) kerül az egész buli (egyelőre pedig mínusz 650 ezer) magyarán az "önfeltörés" annyira nem logikus és kifizetődő buli :-).

Üdv
Laci

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.28. 13:16:11

@igi1: kartyam van szivem
@Manyecska: ezt hatarozottan vissza kell utasitsam
a huttobol en hordom be
viszont a boltban O veszi
hat szeret vasarolni, mit csinaljak?

amugy a biztosito az ilyen a vilagon mindenutt
nehez penzt kihuzni beloluk ez nem meglepetes
az inkabb, ,hogy miert tart hetekig beszerezni barmit egy autohoz
ha nekem hetekig nem lenne kocsim ehen halnank

igi1 2015.05.28. 13:18:52

@Manyecska: ágyazz meg neki a wc-be, ott úgyis jól érzik magukat. :)

@hobbitroll: hát ha berepelné, még kiderülne 1-2 elhallgatott dolog...

igi1 2015.05.28. 13:19:59

@Darth Revan: már vót

bár itt inkább a házbiztosítás játszott, arra több zsét kapott a poszter

mint a cascora

igi1 2015.05.28. 13:21:31

úgyhogy alaposabban kivizsgálnám az ügyet a biztosító helyébe, ha már eddig b@sztak dolgozni

vagy különbe fizessék ki a poszter kárigényét ha már megdolgozott érte

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.28. 13:22:26

terko figyelo kamera kell minden garazsba!

igi1 2015.05.28. 13:23:58

@hagyma: minek

akkor a rendőrség nem nyomozott volna :)

nyomozni csak bűncselekmény esetén lehet

igi1 2015.05.28. 13:29:30

ha a rendőrség előkerítette volna a tettest, akkor kellett volna, hogy fizessen a biztosító, hiszen akkor nyilvánvaló, hogy nem a poszter okozott kárt saját kocsijában

igi1 2015.05.28. 13:32:49

lezajlott a szokásos eljárás, csak itt nem nézték, hogy nyitva hagyott garázs

mert ha nem a poszter volt a hibás, akkor lezárják a nyomozást, perkálnak, jogos a poszter panasza

Manyecska 2015.05.28. 13:33:35

@igi1: nem fér be ez paneli lak. 93 kg /magas/. Én is alig. Kapcsolatunk próbájaként beraktam a hajcsavarókat egy este:D nem sokat..

igi1 2015.05.28. 13:37:17

EZ ÍGY LOPÁS.

1 dolgon hasalt el a buli:

NINCS MEG A TETTES

így pedig mindenki azt mondhat, amit akar, de ha a poszter megkapta a lóvét, a biztosító tökön szúrta magát

Black Hole 2015.05.28. 13:38:21

@TérkövesBiztosítóMaffia: basszus, te nagyon rafinált vagy! Először gondolkodtam, hogy a neved miért nem TérkövesBiztosítóRendőrMaffia, mire rájöttem, hogy a "Biztosító" rész foglalja magában az utalást arra, hogy rendőr is van a buliban, mert ugye a rendőrt hívjuk Biztosúrnak is! Eszem megáll!

igi1 2015.05.28. 13:41:21

@Black Hole: tuti, hogy a biztosítós csóka mondta a poszternak, hogy szerezzen rendőrségtől papírt, különben egy kanyit se kap.

vagy már gyakorlott a poszter, mert egyből kihívta a rendőrt

egyébként nekünk is szépen fizették a földrengés - kárt

AtiSnatch 2015.05.28. 13:48:32

@Black Hole: a garázsajtósokról nem is szólva :D

Manyecska 2015.05.28. 13:49:49

@igi1: jut eszembe kár, lehet feljelent a szomszédasszony a szombati félnapos nászunkért csendháborítás címszó alatt..?

igi1 2015.05.28. 13:50:20

ha betöröd egy térkővel a kocsit, nem szólal meg a riasztó!?
ha nincs semmi védelmed, miért hagyod őrizetlenül tárva-nyitva a garázst!?

ha elszaladnak a tettesek, azt azért lehet látni vagy mi

vagyis a poszter nyitva hagyta a garázst, s közbe lelépett valahová

felelőtlen egyed

AtiSnatch 2015.05.28. 13:51:44

@Józsi, a köcsög: most hívták a vidámparkból. felvennék ringlispílnek de már elfogadott egy irodai munkát, ventilátor lesz a főnöknél.

igi1 2015.05.28. 13:52:59

ilyenkor tökre ott lennék a poszter mellett, hogy mégis mit vár úgy az élettől ezek után, hogy ilyen esetet le mer írni, és elküldeni a homárra

igi1 2015.05.28. 13:54:30

@AtiSnatch: de csak ha leesett azután

Józsi, a migráns köcsög 2015.05.28. 13:56:44

@AtiSnatch: kéccázhúsz felett kerékbezárt magány? az lesz az!! nemtom figyeled-e a finom szimbolikát a sorok közt-e?

igi1 2015.05.28. 14:01:53

@Józsi, a köcsög: már megszakértettem a posztot

elvoltak velem, a poszter meg most röhög a markába :)

venszivar 2015.05.28. 14:03:37

hagyma · hagyma.blog.hu/ 2015.05.28. 13:22:26
terko figyelo kamera kell minden garazsba!

barom! a térkövet miért, minek figyelje a kamera? te barom!

Black Hole 2015.05.28. 14:05:53

@igi1: az én esetemben a kár közel 1/6 részét megtérítették! Amúgy kicsit azért én is hibásnak éreztem magam! Mert én álltam mögötte, mikor tolatott! Valahol máshol kellett volna lennem! Annyi jószándék azért volt bennem, hogy nyomtam a dudát! Az meg csak jött! Mondtam is a nejemnek, hogy "bazmeg ez a köcsög belénk jön, szegény biztosító meg fizethet!". Amúgy soha nem értettem, hogy a biztosítókat miért szidják sokan. Pl nagybátyám hétvégi házát kirabolták. Mindent vittek belőle! Bútor, színestv, hifi, fagyasztó, a fagyasztóban, volt egy disznó, meg minden egyéb kaja. Szóval maradtak a falak. Biztosítást fizettek vagy 20 éven keresztül, és a betörés miatt keletkezett kárra is volt biztosítva! A biztosító szerint már minden annyira amortizálódott volt, hogy örüljenek annak, hogy a betörő nem számolt fel szállítási költséget. Ennek ellenére mégis fizettek annyit, hogy az új asztalra tudtak belőle venni egy abroszt!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.28. 14:09:46

@venszivar: ugy latomm nem vagod fantasztikus humoromat
terkovel tortek be a kocsi ablakat ~ terko figyelo kamera
hahaha
egyeb?

igi1 2015.05.28. 14:09:59

@Black Hole: nem is lehet mindenki sikeres ember, na.

Nem mondtam én se, hogy a poszter lop, de ez így nem volt fer, és a poszter ezt kihasználta, amiért mégiscsak lopott, mert ennek hasznát lenyúlta.

hát ha a biztosító hülye, a poszter nem tehet róla

AtiSnatch 2015.05.28. 14:10:29

@Józsi, a köcsög: célzás, hogy elemes helyett használjon hálózatit?

Manyecska 2015.05.28. 14:10:36

várjatok addig legyantázom a lábam..!
:D

igi1 2015.05.28. 14:11:13

@Atörökk: már vége a bulinak. :)

akinek kellett az elmenekült mostanra

apti is rafkós, nekem adott igazat, oszt elmenekült batgirl elől :)

Black Hole 2015.05.28. 14:11:18

@AtiSnatch: garázsajtó bűnözés az durva! Nem is értem, mi tudja rávinni az embert!

igi1 2015.05.28. 14:13:46

@AtiSnatch: újratölthető napelemes van már

le vagy maradva meginn

a mai nem a TE NAPOD

@Black Hole: most mondd meg

HOVÁ TŰNT ADDIG, AMÍG BEB@SZTÁK A KOCSIT!?

csak megszólal valami riasztó, látta valaki, hogy bemegy, vagy elfut valaki

repül a repül a repül a térkő

ki tudja, hol, mibe áll meg :)

ilyen erővel szerintem dobálja ki a zsét az ablakon is

AtiSnatch 2015.05.28. 14:15:04

@Black Hole: vigyázz, mert a nagybátyád mindjárt biztosítási csalóvá avanzsál.

Black Hole 2015.05.28. 14:20:53

@igi1: persze, lopásról szó sem volt! Ez módszeresen fosztogatja a biztosítót, ráadásul mivel nem egyedül van benne, így már bűnszövetkezet, vagyis biztosítási csalásokra szakosodott maffia! Az ilyenek kötnek a szomszédnéninek balesetbiztosítás, mami meg van hatódva, jövő héten meg a kamion alól bámul ki üveges tekintettel! Aztán meg kiderül, hogy nem az unoka a kedvezményezett...

venszivar 2015.05.28. 14:23:43

barom! na ha ez így volt, akkor jutalmul, mert olyan szellemes barom vagy, megérdemled, hogy az ottani niggerek a pofádba hugyozzanak....

ÉN, majd a sírodra!:):D

Black Hole 2015.05.28. 14:25:57

@igi1: ezt szerintem a rendőr is kérdezte, de az ilyen elvetemült állat simán behazudja, hogy a Barátokköztöt nézte a házimozi rendszeren, csak éppen a nagyobb élmény kedvéért fejhallgatóval a fején, hogy mélyebben szántson a hallójárataiban Miklós hangja!

venszivar 2015.05.28. 14:28:29

NA, klántagok!

Igi jól behúzta a tagságot a csőbe.....,lógós csöcsű "elintézte", hogy a hónap végére egy posztra száznál több brekegést generáljon. S most még a pi..a csöndben is van....:):D

LÉPEM!

Atörökk 2015.05.28. 14:37:34

Szellemi armageddon jöjj el! Ja, nem, már itt van.

Manyecska 2015.05.28. 14:53:07

@venszivar: Na látod! Mondd a nejednek fogjon mást, többször, inkább.:DD

lcsaszar 2015.05.28. 15:46:43

Térkő? Én eddig csak Kromofágról hallottam. De ahhoz is nagy görénynek kell lenni, hogy a szomszédok így vegyenek elégtételt. Nem is tudom elképzelni, mit követhetett el.

igi1 2015.05.28. 15:54:31

@Atörökk: az már elmúlt mire ideértél

igi1 2015.05.28. 15:56:02

@Black Hole: az biztos a posztert is nagyon szerethetik a környéken

ha letojja, sz@rik bele, hogy nyitva hagyja a garázst, oszt csodálkozik hogy valaki nem szereti őt

már ez ellentmondás

Atörökk 2015.05.28. 17:19:41

@igi1:
A tiédet nem fog tudják tudni kikezelni, igaz, nálad okafogyott is lenne

Black Hole 2015.05.28. 17:23:21

@igi1: namost van akit sörrel kínál a szomszéd, van akit térkővel! Embere válogatja! Engem a szomszéd pl fröccsel szokott, a felesége Unicummal, mert tudják mit szeretek. Poszter valószínű mániákus térkőgyűjtő! Így ő térkővet kapott egy baráti szomszédtól! Ki tudja a feleségétől mit kapott?

igi1 2015.05.28. 20:02:56

@Black Hole: de aki így simán tárva-nyitva hagyja a garázst, az egyéb elmebetegségeket is elkövethet, bárki besétálhat csak úgy, mikor kedve tartja, betörni egy kocsit :)

igi1 2015.05.28. 21:24:14

én a helyébe vittem is volna valamit

az már mindjárt betöréses lopás lenne :)

Escaped 2015.05.28. 21:53:18

@igi1: Vitt valamit: ajándék térkövet!

Homár Hilda 2015.05.28. 22:05:50

@igi1: még egy ilyen, és örökre leszel kitiltva

venszivar 2015.05.28. 22:24:45

@Homár Hilda: mit írt ez a jány?:D ugyan már hildus, akkor egy udvari bolonddal kevesebb s 30% komment veszteség neked! hagyd ímre! mivel haragított + ENNYIRE?
Nézd el a jövő paraolynpikonjának...:):D

Sandor Akarki 2015.05.28. 22:38:12

Mi az, hogy elkerülte a figyelmemet? Volt ajánlott szám, esetleg tértivevény vagy nem?
Mondjuk az elég gáz, hogy megsemmisítette a javítandó alkatrészt amiről jegyzőkönyvet vett fel...

Sandor Akarki 2015.05.28. 22:40:16

Mondjuk, magyarországi szolgáltatóknál ha problémám van, akkor alapból felügyeleti szerv és/vagy bíróság, felülvizsgálati kérelem? Miva'''? Leírták, hogy nem, innentől minek őket kérlelni?

Black Hole 2015.05.28. 22:43:53

@igi1: ebben van valami! Nálam is van mindig egy térkő! Belsőzsebben! Látok egy nyitott garázst, és van benne autó, akkor nem tréfálok. Mondjuk én nem hagyom benne, mert a rosseb szedd fel megint másikat. Van rá kötve egy vékony kis kötél,amivel vissza húzom!

Atörökk 2015.05.28. 22:45:26

"2. Telefont, személyes iratokat, kabátot is elvittek az autóból, de ez a történet szempontjából lényegtelen."

Gratulálok Laci, egy hetes díjmentes prémium-magasleshasználatot nyertél.

igi1 2015.05.28. 23:02:50

hja, fenyegetőzéshez értenek itt egyesek :)

azt hiszik, attól lesznek emberek

igi1 2015.05.28. 23:04:10

csak nehogy Hildát pereljék be a végén, oszt mehetne ő is a dutyiba

a poszter mellé bűnpsegédkezés miatt:)

ha én ezt tudtam volna, legközelebb eltalálom a Hildát egy térkővel , oszt kitilthat

igi1 2015.05.28. 23:05:46

Mivel a poszter saját maga hagyta nyitva a garázsát, ez sem lopás volt, hiába vitték el az iratait, az olyan, mintha elhagyta volna az utcán.

igi1 2015.05.28. 23:07:22

@Black Hole: azt még hagyján, de mindenét a kocsiban is hagyta.

A törökk szerint.

igi1 2015.05.28. 23:09:30

A rendőrség nem nyomoz akkor, ha mondjuk épp egy arrajáró térkővel dobálózó emberke találja meg az irataidat a nyitott kapualjadban. XD

Mondom, hogy megértsék:

A RENDŐRSÉG NEM NYOMOZHATOTT VOLNA, ez a poszter GONDATLANSÁGA, amire NEM JÁR semmiféle pénz.

igi1 2015.05.28. 23:12:54

Sajnos ez nem így működik, akkor mindenkinek lenne igénye.

Legközelebb meg csak akkor hagyja nyitva a garázst (vagy akkor se), ha van kamerája is.

Igen, jó buli, tekintve, hogy a poszter előbb fizetett, de ugyanezt be is akarja vasalni

0-ra AKAR KIJÖNNI, vagy egy kis haszonnal.

Úgy, hogy ő volt a hibás.

Black Hole 2015.05.28. 23:14:23

@igi1: szerintem ebben, mint mindenben, rohadtul igazad van! Ha valami nyitva van, és abból visznek valamit el, akkor az nem lopás. Azért köll a lakás ajtaját is zárva tartani! Kiflit lopni is csak akkor szabad, ha a szállító autója nyitva van! Itt is úgy van. Kirámolnak egy autót, és azt kamuzzák, hogy nyitva vót'! Ha a tulaj nem tudja bizonyítani a zárás tényét, akkor még ő kérhet elnézést!

igi1 2015.05.28. 23:19:57

@Black Hole: de tényleg, éppen arra járt az ember, és felvette, ami a nyitott garázsba volt, hát honnan tudta, hogy a tulaj épp ott hagyta.

az az övé, amit te találsz, az a tiéd

talált tárgyak osztályán keresgélhetne a poszter

igi1 2015.05.28. 23:22:01

azért kellett idő abban a garázsban motoszkálni az autóba

de hogy utána be is törjék...

há minek, mikor szerencsétlennek lesz így is elég baja

de nem szólalt meg a kocsi riasztója, ha egy térkővel megdobálod!?

senki nem látott közlekedni az utcában egy-kettő térköves barna gyereket!?

igi1 2015.05.28. 23:24:10

A poszter TUDTA azt, hogy GONDATLAN VOLT, ennek ellenére hívta a rendőröket.

igi1 2015.05.28. 23:25:20

nem irigylem a posztert, nincs vele bajom, de ezt így nem

ha te vagy a hibás, fizesd te a saját felelőtlenséged árát

ezért tart itt az ország

Black Hole 2015.05.28. 23:25:48

@igi1: persze! Simán azt gondolhatja, hogy neki hagyták ott. Volt már olyan is, hogy tulaj utána ment az ilyennek, vissza vette a cuccot, a károsult meg fogta magát, és feljelentette! Kapott is kártérítést rendesen! Ki mit talál, övé! Há' nem?

igi1 2015.05.28. 23:35:37

@Black Hole: az biztos, hogy az, aki elvitte, körberöhöghetné a posztert, mondván, ő csak találta, a poszter meg tőle ellopta

igi1 2015.05.28. 23:38:32

@Black Hole: de érted, kirabolod, oszt utána még betöröd az ajtót!? MINEK!?

nem logikus

A csörömpölést hallani kellett a szomszédnak is.

HA TE TOLVAJ VAGY, igyekszel minél értékesebbet ellopni, MINÉL HALKABBAN.

MINÉL KEVESEBB ZAJT CSAPNI.

Tehát a térkővel dobálás már nem jön ide, akkor sem, ha utálják a posztert.

Ja, a dugipénzt is?

igi1 2015.05.28. 23:41:25

Egy elegáns tolvaj csak jönne, látna, kutatna és a végén elvinne, csöndben, halkan, besurranva.

mert egy térkővel dobálás után előjöhetne a tulaj, vagy bárki

ezt ki kéne próbálni, hogy a kocsi riasztója megszólalna-e, ha bevernéd az ablakot egy térkővel akkor is, ha nincs lezárva

de mivel az iratai is benne voltak, és az ablak betörése ahhoz kellett, hogy elvigyék az iratokat, akkor kellett megszólaljon a riasztó

vagyis a poszter úgy hagyta nyitva a garázst, hogy hosszabb időre eltávozott

mert ha nem ő hagyta nyitva, akkor lopás, oké rendőrség, oké kárigény

igi1 2015.05.28. 23:43:34

akkor pedig a szomszédok közül valaki kifigyelte a posztert és ráküldték a térköves embereket

ha a kocsi be volt zárva, az megint más, mert a kocsin belül hagyta az iratait és úgy lopták el

viszont, mivel a garázst nyitva hagyta, hiába zárta el a kocsit, azt is elvihették volna

igi1 2015.05.28. 23:45:59

A buli itt NEM A HASZONSZERZÉS,

HANEM A KÁR MÉRSÉKLÉSE,

0-RA VALÓ KIJÖVÉS,

VAGY A MINIMÁLIS HASZON ELÉRÉSE.

igi1 2015.05.28. 23:54:11

Ja, hogy kifigyelték a kocsit, meglátták benne, hogy a poszter otthagyta minden értékét

oszt térkővel dobták meg, hogy megszerezzék a szajrét

épp hátha még a holtak is felkelnek sírjukból a zajra...

Ja az vót már, hogy minek hagyod őrizetlenül a kocsidat zárt teremgarázsba, benne mindeneddel hosszabb időre!?

Még mindig nem tiszta, hogy honnan szedtek térkőt, és miért nem látott senki térkővel sétálgatót a közelbe

igi1 2015.05.28. 23:55:08

@Sandor Akarki: nem, ugyanis a tulaj sem vállal felelősséget más otthagyott cuccáért

ha elhagyod, elveszíted, az nem lopás

igi1 2015.05.29. 00:00:33

itt sincs kamera, holott már többször volt kocsifeltörés

ha a kocsiban volt már kár, és a poszter akart pénzt a biztosítótól, feltörethette, most is arról van szó, hogy minél több pénzt akar kicsikarni

ez így nem fér össze még mindig

- ha be volt zárva a kocsi, riasztó kellett, hogy induljon, akkor bennehagyta mindenét, és lelépett hosszú időre, valakinek hallania, látnia kellett az esetet

nagyon bátor, magabiztos tolvaj lehetett, ha még zajt is csap, letojván, hogy bárki meghallhatja

- ha nem volt bezárva a kocsi, zárt teremgarázsba, akkor meg minek dobták be térkővel, zajt csapva

de akkor meg nem hagyod benne mindenedet, ha tudod, hogy nincs bezárva a kocsid

Black Hole 2015.05.29. 00:21:57

@igi1: de basszus, ez az ember nem elhagyta, hanem kilopták a kocsijából! Azért az nagy különbség! Ilyen alapon mindenki vihetne mindent a boltból, mert nincs zárva az ajtaja!

igi1 2015.05.29. 00:52:40

@Black Hole:

Autóba értéket nem hagyunk!

férfiember pénztárca és mobilja nélkül nem közlekedik egyébként még a budiba se

A POSZTER GONDATLAN VOLT.

Ha a poszter nem hagyja ott az értékeit, nem törték volna be a kocsit, semmilyen igényt nem jelezhetett volna a biztosító felé.

igi1 2015.05.29. 00:57:57

Poszter!

Szerintem vegyél új kocsit. Minek ilyen japán kocsikkal szórakozni, amihez még alkatrész sincs.

Ha már úgyis ennyire nem vigyázol az értékeidre, örüljél, hogy nem a kocsit lopták el.

igi1 2015.05.29. 01:02:32

Én örülnék a helyébe, hogy ennyit is adott a biztosító, nem még követelnék tőle.

De biztos nem nekem van igazam.

Black Hole 2015.05.29. 01:15:44

@igi1: ha valami a kocsiban marad, az nem azt jelenti, hogy fel kell törni! Ilyen alapon a lakásodban sem tarthatnál semmit, nehogy betörjenek! Nehogy már a poszter legyen a hibás, mert a kocsiját betörték! Az a baj, hogy ilyen felfogás van még mindig. Lopni, betörni nem normális dolog. Az sem normális, hogy paranoiás módon figyelni kell, nehogy valamit előhagyjak, meg szem előtt maradjon bármi is! Ezelőtt 8 évvel itt még meg lehetett csinálni, hogy az autódat ott hagytad nyitva a bolt előtt, mert csak valami apróságért beugrottál! Az időseknek nem győzik sulykolni, hogy az ajtókat zárni kell! Nem csak éjjel, de nappal is. Az ablakokon nincsenek rácsok! Miután Bulgária, meg Románia csatlakozott az unióhoz, azóta szabadult el a pokol. Jött egy rakás kellemesen barna úriember.

Atörökk 2015.05.29. 01:34:02

Nagyon sajnálom a posztolót. Elmaradt haszna keletkezett.

igi1 2015.05.29. 01:38:28

@Black Hole: Zárt teremgarázsba se járkál akárki be

a poszter most már vetíthet a saját garàzs nem egyenlő a zárt teremgarázzsal. Így utólag ő került ki a bajból.

Igen a helyesbítésével ez lopás.

még mindig nem értem, miért kellett térkővel betörni a kocsit ezzel nagy kockázatot vállaltak a tolvajok

igi1 2015.05.29. 01:42:02

@Atörökk: adjál neki egy kis aprót

kuponra nincs új alkatrész japánoknál

csóró helyen parkol dràga kocsival ahol előtte sem volt biztonságos hosszú időre lelép, a kocsiba van az egész élete

Térkővel dobálóznak szerintem megkêrhették volna a posztert ennyi erővel h adja már át nekik mindenét ha úgyis tojik az egész életére.

Jó poszt

Sandor Akarki 2015.05.29. 01:49:45

@igi1: Nem t'om. II/A-ban megnézel egy parkolót, akkor be van vésve a hegybe, utána rajta 250 tonna föld és jön a ház. Mondjuk akkor nem hallotta. Vagy becsukhatós a pince, tolvaj be, kilincsre zár oszjóvan.

igi1 2015.05.29. 01:51:02

Se törés robaja se riasztó? Ajjaj

há valahogy eccer csak eszébe jutott h hol van mindene

Ha a kocsikulcsot magával vitte

@Sandor Akarki: jobb kocsiknãl a kulcs is jelez meg a telefonod a megszólal a riasztó

Igaz mindenét benne hagyta

Sandor Akarki 2015.05.29. 01:52:13

@Sandor Akarki: Vagy szomszéd hallott valamit de nem ment ki, mert nem érdekelte/aludt/amúgy sincsenek jóban. Vagy kiment és röhögött aztán visszament. Meg se kérdezték, mert úgyse látott semmit.

Black Hole 2015.05.29. 01:52:21

@igi1: lehet, hogy nem is akarták törni neki az autóját! Lehet, hogy arra felé térkővel ping-pongoznak, oszt' megpattant rossz felé! De lehet, hogy a gyereke akart így törődést kicsikarni tőle! Az is lehet, hogy szülői értekezleten beszót, és az osztályfőnök lett morcos!

Sandor Akarki 2015.05.29. 01:53:43

@igi1: Mindegy végülis. Azt tudjuk, hogy japán az autó, simán lehet 20 éves és szépen újrakárpitozta. Persze lehet, hogy 2, nem emlékszem, hogy olvastam volna.

igi1 2015.05.29. 01:55:41

Mondom itt számítani kellett arra is hogy a poszter hamar visszatér az értékeiért

tehát itt nagy volt a kockázat hiába figyeltek

Sandor Akarki 2015.05.29. 01:55:55

Senki nem alszik? :D Mindenki éjjeliőr vagy mi?
Hehe.

igi1 2015.05.29. 01:57:47

@Black Hole: hádde ha látsz kabátot honnan tudod h hagyott is benne valamit?

egy kabátért nem törsz fel egy kocsit

@Sandor Akarki: nem passzol sehogy sem a sztori

elégnek kéne neki lenni annak amit eddig kapott

Black Hole 2015.05.29. 01:58:06

@Sandor Akarki: szomszéd lehet, hogy előtte a nejével ordibált olyasmit, hogy "... ráadásul ezzel a mocsokkal, te ribanc?"
Majd idegesen kirohant, felkapott egy térkövet az udvaron, a többit meg tudjuk!

igi1 2015.05.29. 02:01:49

@Black Hole: á vittèk volna az egész kocsit
ha már ennyire bátrak voltak

igi1 2015.05.29. 02:04:06

Azért kérjük megírni poszter h megkaptad e a maradék zsét. :)

Black Hole 2015.05.29. 02:18:34

@igi1: betört szélvédővel már nem jó elvinni! Homloküreg gyulladást kap a huzattól!

igi1 2015.05.29. 09:09:57

@Black Hole: nem értem még mindig

ha a poszter a hibás mit pattog

amit lehetett a lopás miatt kifizették már neki

Black Hole 2015.05.29. 12:12:48

@igi1: azért miért a poszter a hibás, mert összecseszték a kocsiját? Basszus, mész az utcán, jön a szimpatikus sötét bőrű, pofán basz, erre te leszel a hibás, mert nem volt rajtad bukósisak, és szabadon volt az arcod, tehát lehet ütni?
süti beállítások módosítása