Tékozló Homár

A prémiumétterem, ahol a rákok biodíszletek, az ételbe meg rákimitáció jut

2015.07.29. 14:37 | Homár Hilda | komment

screenshot_2015-07-29_08_51_13.png

Van az a szitu, amikor az ember megveszi a surimi névre hallgató halkészítményt (aka rákrudacska vagy nagyon őszinte pillanatban rákimitáció), és boldogan megeszi mondjuk spagettivel, de ez a pillanat egész biztosan nem egy önmagát minőségi dél-olasz konyhát vivő, a pazar környezetet többek közt rák- és kagyló-látványpulttal feldobó étteremben jön el, ahol 3000 huf-ot kérnek el a Spaghetti ai Frutti di Mare néven futó ételért. És nem, nem jó érv a gyakorlat mellett az, hogy már 10 éve így csinálják, és ipari mennyiséget adnak el belőle naponta.

Kedves Homár!

Nem tudom mennyire üti meg a Homár faktort az alábbi történet, de hátha valaki(k)nek érdekes lehet. Az említett étterem már szerepelt korábban a Homár történetei között, bár az abban megfogalmazott probléma számomra inkább pozitív, a hely sajátos hangulata, mintsem negatívum. Ellentétben a napokban tapasztaltakkal.

2008 környékén volt alkalmam először kipróbálni az éttermet, melyet azt hiszem nem kell bemutatnom azoknak akik a Balaton déli partján, Zamárdi környékén jártak már és olasz éttermet kerestek. Az azóta eltelt időben még pár alkalommal voltam, összességében mindig elégedetten távoztam. Imádtam a lasagne-t, különféle pizzákat. Csupán néhány ismerősömtől és szájról-szájra járó mendemondákból hallottam, hogy már ezt a vendéglátóhelyet is elérte a profithajszolás, az azzal járó mennyiség kontra minőség, csúnyán fogalmazva az „elkurvulás” hulláma. Pletykákra nem különösebben adok, úgyhogy nem volt kérdés hol eszek ismét, ha a közelében fogok járni.

Legutóbb egy vasárnap délután baráti társasággal érkeztünk, nem meglepő módon szinte telt házas étterembe. Minden flottul ment, különösebb panaszra nem volt okunk, egészen addig, amíg a társaság egyik tagja meg nem kapta a kért ’Spaghetti Frutti di Mare’ főételét.

img_8183.JPG

Nekem rögtön szemet szúrt a benne található nagy mennyiségű surimi, másnéven hal parizer, melyet előszeretettel használnak gyengébb minőségű helyeken. - De belefutottam már olyan neves étteremláncban is, melyet inkább jellemez a külsőség, melyre kicsit jártasabbak joggal mondhatják, hogy ’nem minden arany ami fénylik’, főleg nem a plázákban ugye. Ott Tigrisrákkal töltött makiként adták el a hal parizerrel töltött egy perc után széteső sushi-próbálkozást. – Szóval az illető, aki nem mellesleg rajong a tengeri herkentyűkért és nyíregyházi olasz étteremtől kezdve, az összes mediterrán országon át, Spanyolországig egészen sok féle helyen próbálta már és fogyasztotta, ez alkalommal arrébb tolta a tányért két falat után.

Jeleztem a pincérnek, hogy ez így ebben a formában nem egészen állja meg a helyét egy prémium kategóriásnak reklámozott olasz étteremben, ahol büszkék a minőségi alapanyagokra. Először el akarta velünk hitetni, hogy az bizony polip, de aztán belátta, hogy nem először láttunk már ilyet, így szólt egy felettesének. A kiérkezett úriember megkérdezte, hogy mi a probléma, mire én kifejtettem neki finoman, hogy a tenger gyümölcse spagetti vagy akár pizza úgy miből is szokott állni, de ilyen kategóriájú – vagy legalábbis reklámozott - helyen biztosan nem surimi-ből.

Nem igazán sikerült meggyőznöm az urat, csupán zokon vette, hogy ledegradáltam az éttermet, ami márpedig prémium alapanyagokból dolgozik. Próbáltam valamelyest meggyőzni egy példával, miszerint ha én bemegyek egy étterembe és rendelek egy adag cordon bleu-t ami sonka helyett parizerrel van töltve, akkor bizony azt visszaküldöm, márpedig jogosan. Erre csupán azt a választ kaptam, hogy náluk 10 éve így készül a Frutti di Mare spagetti a benne található „rák imitációval” (!) és ezzel nincs semmi probléma, aznap  már 25-t adtak el belőle. Ha pedig valaki rákot akar enni, akkor lehet választani a garnélarákos tésztát. Itt már nem éreztem, hogy folytatni kellene a vitát. Az illető egy ajándék desszerttel vigasztalódott a visszaküldött és kiszámlázott főétel mellett, mi pedig levontuk a tanulságot.

Üdv,

Egy lelkes Tékozló Homár olvasó

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.29. 15:28:14

4 kaliforniai paprika volt $ 7, lecsoszezonban
bar ezek nem tudjak mi az a lecso
keresnem kell valami amerikai homart es megreklamalni ezeket a paprikaarakat
botrany

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.29. 15:33:08

ja, ami a kepen van azt en sem ettem volna meg
nalunk /tehat fejletteb orszagokban/ ha a vendegnek gondja van a kajaval, akkor visszaviszik es nem fizettetik ki, hanem kozosen kitalalnak egy masik fogast
nekem egyszer a rib-eye steakem volt tul zsiros, mondtam inkabb legyen T-bone
visszavittek szo nelkul es hoztak egy levest,/ingyer/ mivel varakoznom kellett es a partnerem mar ette a maga T-Bonejat

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.07.29. 15:33:55

magyar bélbe pörkűtt való galuskával, koviubival.

LatexMátrix 2015.07.29. 15:41:39

Nehéz erre mit mondan. Főleg az én professzionális tollamból. Az emberek egy jórésze imádja, ha csodaországba kalauzolják el, rózsaszínre hülyítik, gyk. átbasszák. Használt autót is csak visszapörgetett killaméterórásat veszünk, nem igaz? Minimális PRÉMIUMízlés (márhogy így valós) szorult volna az userbe, nem kavarodik ilyen helyzetbe. Én pl. sosem, igaz, én csak friss tehéntrágyát eszek. Na most kit bántottam meg? Ki az a lelkes homárolvasó? Vagy ez csak behízelgés, hogy kilegyen rakva? Kilettrakva.
@sugargiraffusplumps.:
te gordon bleh-t szoktál fogyasztani(!)!!(!)!(!)! a kedvenc, négynyóc nevű területeden.

LatexMátrix 2015.07.29. 15:43:25

Még sosem láttam pdf dokumentumban említett spagettit.:)

LatexMátrix 2015.07.29. 15:49:17

Eh, ez szarcsi&milyen már, hogy fizetni kellett, deazér' ott a kárpótlás. Pletykához való viszony meg mindig úgy, kétállású kapcsolóként felfogva a legkönnyebb, hogy adok rá/nem adok rá. Abba a hibába nehogy beleesss, hogy gondolkozol, súlyozol. Nem szabad olyat.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.07.29. 15:50:27

-Mit mondott doktor úr?
-Kígyó?....Béka?... Lazac?...Homár...?
-Nem Kovács néni! RÁK!
-...mongyon valami bíztatót, doktor úr!
-HAJRÁ KOVÁCS NÉNI!

Leone_510 2015.07.29. 15:59:38

De miért fizette ki? Ha gondja van visszaküldi a számlát. Ennyi.

@Manyecska: helyes, oda mi is járunk az ízek olyan mint kint

Manyecska 2015.07.29. 16:34:57

@hagyma: igen.egy kis park szelen fexik amugy is.teraszos.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.29. 16:36:52

"Jeleztem a pincérnek, hogy ez így ebben a formában nem egészen állja meg a helyét egy prémium kategóriásnak reklámozott olasz étteremben, ahol büszkék a minőségi alapanyagokra. "

A szar minőség is minőség.
Biztos leléptek a szakácsok Ausztriába, aztán valamit adni kell a vendégnek :D

Manyecska 2015.07.29. 16:37:08

@LatexMátrix: milyen pletyka.hol.miert? hozzatok kexet..

LatexMátrix 2015.07.29. 16:37:34

@Manyecska: csak kitalálod. Akinek van élete, nem homárzik.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.29. 16:37:37

@Manyecska: itt ebben a kategoriaban ar/ertekaranyban az olive garden a legjobb

Manyecska 2015.07.29. 16:42:43

@LatexMátrix: de nekem h iobbim! na. inkabb kössek?? /a betonba../ xd

LatexMátrix 2015.07.29. 16:43:10

@Manyecska: a poxtban.. írt a pletykáról. Meg aztán én is. Ezek történtek, oké?
@hagyma: ja, felemás létforma. De beválik. Mármint él, életképes.

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2015.07.29. 16:46:02

@Colabsd: Nem spúrság... Én szeretek főzni és rendszeresen főzök magamnak! De azt azért szerintem te is elismered, hogy ha az ember "nyaralni megy", akkor nem fog magára főzni ott, hanem étterembe megy kajolni! (persze ez alól kivétel, ha pl. kempingezni / sátorozni mész, ott buli bográcsba főzni - grillezni, stb.)

LatexMátrix 2015.07.29. 16:54:45

@Colabsd: teljesen egyetértek. Kűfődre kell menni étterembe. Vagy odase.
@JunkieeeBoy: jóés akkor mondasz egy nem proli helyt?

ptspts 2015.07.29. 16:56:12

Nem tudtam, hogy egy Spaghetti ai Frutti di Mare-nak hogy kell kinéznie, úgyhogy 1 kattintással utánajártam: www.google.ch/search?q=Spaghetti+ai+Frutti+di+Mare&hl=en&tbm=isch

A posztban levő képen valami más látható. Ha a pincér és a felettese ragaszkodnak hozzá, hogy ez Spaghetti ai Frutti di Mare, akkor valószínűleg nagyobb bajok is vannak, és ezt az éttermet jobb elkerülni.

Szerintem úgy is jó, hogy a posztoló kifizeti, és úgy is jó, ha nem. (Ön)tudatos vásárlók a hibás ételt vissza szokták küldeni, nem fizetik ki, és a körülményektől függően a vásárlók könyvébe is beírnak. De ezt én nem kérem számon a posztolón: ha azért ment a társaság az étterembe, hogy jól érezzék magukat, és 3000 Ft kifizetésével ez jobban megvalósult, mint nélküle, akkor így jó.

2015.07.29. 17:04:48

Hol találom az emlegetett korábbi Homár posztot erről az étteremről?

CID 2015.07.29. 17:20:32

@LatexMátrix: Azt a professzionálist gondold át.;)

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2015.07.29. 17:34:33

Vajh miért gondolja azt valaki, hogy egy magyarországi olasz étteremben éve', több száz kilométerre a legközelebbi tengertől minőség rákot fog kapni 3000 forintért. Hogyan?
Tengeri herkenytűket tengerparti városban eszünk, az aznap hajnali fogásból. Ha már olyan fontos a minőség.

FDToth 2015.07.29. 17:34:43

jó lenne megírni az étterem nevét is...
gondolom kifizették az étel árát... ez hiba volt.
szeretem a pármai sonkát. hányszor, de hányszor próbáltak átvágni, hol gépsonkát, hol vmi utánzatot rátéve. Sőt még ki is hozta nekem a szakács a kötözött sonkát h náluk ez a pármai :D
ilyenkor vagy nem fizetem ki vagy ajándék desszert és italok. vmit vmiért...

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2015.07.29. 17:38:00

@LatexMátrix: ami olcsó...az úgyis szar és proli! (poszterünk nem tudom mit várt)

Balatonon olasz étterem.. friss rákkal!?
(milyen rákkal? balatoni édesvízi rákkal?)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.29. 17:48:14

@Firestarter.18: hat 8-10 dolcsi itt is van minimum egy ilyen tanyer, amugy a fagyasztott shrimppel semmi baj nincs
legtobbszor a fogast, legyen az barmi, mar a halaszok jegre teszik a hajon
bebaszna ha cask tengerparton ennek rakot, kagylot vagy barminemu tengeri halat
meglehet venni az elohalat a halpiacon az elo pontyot a tescoban, de a tengeri hal az legtobb helyre feldolgozva es fagyasztva jut el

Atörökk 2015.07.29. 17:59:27

Különben is a legelterjedtebb balatoni hal a hekk. Azt lehet mindenhol kapni.

Yobbágy Fery 2015.07.29. 18:07:50

@Firestarter.18: Pár köbméter jéggel megtömött kamionra feldobják a horvátoknál hajnali kettőkor, reggel 9-re ott van Budaörsön a cucc, szakács vagy aki meg van vele bízva megveszi, átrakja a saját jéggel megpakolt járművébe, az áru legkésőbb 11-kor Zamárdiban van. A kedves vevő meg gyakorlatilag friss tengeri herkentyűt eszik. Persze drágábban, mintha ugyanezt mirelitben vennék vagy épp imitáció formájában.
Valahogy Zürichben, meg Madridban is megoldják, hogy ha olyan az étterem profilja, akkor ott van a friss tengeri bizgentyű, pedig onnan is 400km a tenger (jó, Budaörstől 500).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.29. 18:18:05

@Yobbágy Fery: sose mondod meg a rakrol, hogy a zacskobol vettek ki, mint lefagyasztott, vagy reggel szedtek ki a tengerbol
meg a halrol sem nagyon, de a shrimprol semmikeppen
ennek a talnak semi koze a Spaghetti Frutti di Mare-hoz es ha 3 rugo volt, akkor az olyan 200 %-os haszonkulcsot feltetelez
minimum

2015.07.29. 18:25:58

ezesetben javasolnám továbbra is a nilethádi nívós olasz étteremben való igényes táplálkozást

LatexMátrix 2015.07.29. 18:26:38

@Atörökk: éés nem kegutoóólegiutpolsósorban a hackerek jelképe! Logója. Hekk men. Sült panírral a fejen.
@Yobbágy Fery: arrafelé eleve más a nép igényszintje.
@hagyma: "sose mondod meg a rakrol" Ezt gasztrokörökben ne nagyon hangoztasd. Pontosítok: nagyon ne hangoztasd.

Aureliano Buendía 2015.07.29. 18:33:10

szerintem a Balaton partjára nem azért megy az ember, hogy „eredeti” olasz ételeket egyen. Igaz, Krétán is láttam kínai éttermet, de az is hülye, aki oda tér be.

Amúgy megy a Balaton és a balatoni vendéglátás kb. 70 éve a lehúzásról szól.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.29. 18:34:32

@LatexMátrix: gasztrokorokben is fagyasztott shrimpet hasznalnak

LatexMátrix 2015.07.29. 18:37:33

@Aureliano Buendía: mér, a 70 év előtt mi volt és honnan tudod, hogy másvolt? Régen mindenki kedvesebb volt és ingyen volt minden!
@hagyma: nem kell mindenhez érteni, hagyma. A jegelésről meg annyit, hogy az nem egy Pause gomb Csodaországban, hanem csak lasícsa a folyamatokat.

Aureliano Buendía 2015.07.29. 18:57:57

@LatexMátrix: mióta a nagy munkás-paraszt-proletár világ beköszöntött, folyton csak a mutyi, a sumák megy. A módszerváltással sem tűnt el, túl mélyen beleivódott az emberekbe.

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.29. 19:03:26

Parasztsagnak parasztsag, de hat nincs torvenybe iktatva mibol kell aljon az a cucc amit eselyem sincs telorol leirni. Evvan, no.

Escaped 2015.07.29. 19:26:47

@hagyma: Itt is visszaküldjük, he nem ehető a táp. Mondjuk, ha feltűnően nem fogy, azért oda szokott sunnyogni a cincér.

Ahol mi ettünk, valami tésztázda, ilyen volt a zabafotó: media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/04/06/d8/72/spaghetti-al-frutti-di.jpg

A kaja meg retúrdíjas. Szó szerint szaga volt!

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.29. 19:36:01

@Escaped: Az ott hajszal benne vagy nekem csikoz a kijelzo?

Escaped 2015.07.29. 19:38:56

@Az antiochiai szent kézigránát: Vmi fűszer?! Tán a vasfű ilyesmi. Amit kaotunk, inkább a posztbelihez hasinlított. Volt két kagyló a tányér szélén a többi meg spaghetti con frutti di menzásnéni.

Escaped 2015.07.29. 19:48:41

@hagyma: Ha csak fagyasztott lenne! Mondjuk, annak is tud lenni egy ,,hutto-aromaja", de ezek a nyomorultak rendszerint pepesitett keverekbol dolgznak!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.29. 20:12:58

@Az antiochiai szent kézigránát: Azért az is törvényben van, hogy ha valamit kiírsz, hogy az, akkor az az legyen :D Mondjuk ez még nem törvénysértés, valóban.

Black Hole 2015.07.29. 20:16:15

@Escaped: na basszus, elolvastam! Azóta gyötör a kíváncsiság, hogy milyen a kekszes pizzatészta? Meg ha kekszes, akkor miért paradicsomszósz hiányt emleget a fazon, miért nem nuteláért sír?

Escaped 2015.07.29. 20:19:30

@Black Hole: Nem akarom elképzelni! Mint a kecsapos-dejós tészta?

2 keksz közé nyársalt pillecukor! Nyami! Bár az nem prémium.

Escaped 2015.07.29. 20:30:33

@hagyma: No, itt is volt, olyan nem premiumkategorias zabalda, ahol a cincer javaslatara zsemlegombocot kertem. Kijott ket jokora okolnyi gomboc. Csak neztem, neztem,hogy melyikunk tamad elobb. Odamaszott a cincer es megerdeklodte, h van-e valami gondom. Eloadtam, hogy azokon a prezligombocokon soha nem ragom at magam. Hozott mast. A gomboc meg nem szerepelt a szamlan. Iden nyaron a hatvani kastelyban. www.grassalkovichetterem.hu/index.php?menu=ettermunk

Sajnos, ez meg /vagyis: mar/ ritka itthon.

A szarszoi Vendiofaban romlott gombafejeket kuldott vissza Anyuci. Kompenzaciokepp kapott egy deci bort. A rohadek gombak meg ott kukucskaltak a szamlan. Jo tiz eve. S lam, azota se tettuk be oda a labunkat.

Leone_510 2015.07.29. 20:33:42

@hagyma: @Manyecska: igen oda a kerthelységesbe :) , valahogy finomabb mint a 3. kerületi, 2 hete rákérdeztem azt mondták , hogy már más is mondta és lehet a gáz miatt van , itt földgáz kint palack..nem tudom érdekes ha ez miatt lenne

szeptemberre fogyózom akkor megyünk ki 10 napra

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.29. 20:38:20

@Escaped: hat aki fotozashoz ilyen tanyert tesz vel, ott sok jora nem szamithatsz, sima fagyasztott garnelanak ha normalisan tarolt,csomagolt, semmit huttoaromaja nem lehet

Manyecska 2015.07.29. 20:50:33

@Leone_510: natessek.majd eccer lehet osszefutunk.p

Black Hole 2015.07.29. 20:53:13

@Escaped: két keksz között egy pillecukor... Látom tudsz élni. Ha igazi perverziószámba menő ínyencségre vágysz, akkor keverj össze kakaót cukorral 1:3 arányban, de ne keveset, aztán szórd meg meggybefőttel, majd az egészet engedd fel annyi meggybefőt lével, hogy olyan kásaszerű legyen. Érdemes dobni hozzá egy tojássárgáját, meg egy kis vaníliát. Asszem ha életed végéig nem csinálsz mást, mint cukrászdába jársz naponta, akkor sem találsz ehhez fogható nyalánkságot :-)

kopaszsop 2015.07.29. 21:34:03

degradál = 1, lealacsonyít, leminősít, lenéz; 2, lefokoz, a rangjától megfoszt
felesleges a "le" a szó elejére.
nyelvtannáci off

gabors 2015.07.29. 22:01:53

teszt kitiltas mar megint valamiert kitiltott hilda de nem tudom melyik hozzaszolas lehetett

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.29. 22:02:00

@kopaszsop: ledegradal= nagyon nagyon degradal

gabors 2015.07.29. 22:11:36

@hagyma: akkor minek/kinek arulnanak NEM fagyasztott shrimpet ... az tutti hogy jobb helyeken nem fagyasztott shirmpbol dolgoznak igazi szakacsok ... meg a tesco-ban is van friss nem fagyasztott shrimp (ha ugyanolyan LENNE AKKOR sendki nem akarna frisset )

mert fagyasztott vagy jegen szallitott nem ugyanaz ... jegen szallitjak hogy "friss maradjon"

Aureliano Buendía 2015.07.29. 22:13:24

@kopaszsop: fontos lenne az ilyen posztokat szétszortírozni:)))

gabors 2015.07.29. 22:25:37

@ColT: igy egyeszeruen nem is tudom mi lehetett a gond mert probalok nem csunyakat mondani vagy karomkodni ...

es ahol csak tudom sajnalok sokszor nagyon sajnalok valakit/valamit...

hogy relevans is legyek nagyon sajnalom a posztolot hogy egy "premium" etteremben a baratjanak valami olyat hoztak ami nem volt valodi ’Spaghetti Frutti di Mare’ mi szar akar ez lenni spagetti a tenger gyumolcseivel vagy valami hasonlo ....

Manyecska 2015.07.29. 22:34:43

szagértőnk ma nem rendel?

joska141 2015.07.29. 22:49:05

@FDToth: Ha a fénykép alatti szövegrészben rá tetszik kattintani az aláhúzott "3000 Ft" kezdetű szövegrészbe, letöltődik az Étlap, ahol olvasható az étterem neve a következők szerint:

Mauro Olasz Étterem
Address: Zamárdi, Kiss Ernő u. 1, 8621
Phone:(84) 345 472

Escaped 2015.07.29. 22:50:32

@hagyma: Netes kep. Hasonlo volt az etlapon. Sok kagylo napsugarszeruen. A tanyeron kantin-szint. Csak hajon tapasztaltam a ,,mindenbol fagyasztottat". A fagyasztott croissantjuk este lett kiteve tepsibe, reggel sutve, de valami mennyei volt!

FDToth 2015.07.29. 22:54:34

@joska141: koszi, ez megvan, ugy ertettem h a posztiro nem nevezi meg a szovegeben sehol sem :)

Escaped 2015.07.29. 22:55:32

@Black Hole: Főzött csokikrém (vaj, étcsoki), telszínes vagy cukros gyümölcshabok mentek. Túrós barack! Túró,vaníliacukor, tojássárgája betöltve a barackmag helyére. + csokiöntet /csokimázből/, vagy grillázsháló /na, azt nem voltam hajlandó a 40°C-ban!/.

Escaped 2015.07.29. 22:56:42

@Manyecska: Csak nem gyomorrontást kapott Zamárdiban?!

Black Hole 2015.07.29. 23:32:53

@Escaped: ez már kész cukrász-üzemi színt :)
Hol van ez ahhoz képest, mikor az ember gyerekére rájön az édesség zabálási roham, és nincs otthon semmi értékelhető a cukron és kakaón kívül, max a meggybefőtt :)

Atörökk 2015.07.29. 23:37:49

@Black Hole: ne már, hogy nincs egy kis vaníliafagyi az akváriumod mellett!

azbest 2015.07.30. 00:42:09

Vendéglátós ismerős a napokban járt a balatonnál...
kezdetnek mindenütt átcseszték szódával töltött ásványvizes üvegekkel.
Fogalmatlan és bunkó pincérek, gyenge minőségű étel.
Megérett a pusztulásra ez a porfészek.

Szemi Alsafejri 2015.07.30. 02:29:17

Ha valaki prémiumot akar, ott a Pléh csárda(bádog-Gundel), a kis közért, a sarki Gyros-os és a busz végállomás-kifőzde.
Ha olasz ízekre vágysz, akkor meg ott a Metró aluljárós pizza szelet kólával/Kőbányaival.

Ergo, vannak olyan helyek ahol értelmed áron, értelmes adagban vehetsz tényleg frankó kajákat.

Az hogy 3 lepedőt adtál egy tányér sz@rért, egy rongyrázós, öltöny nyakkendős, szar, sznob helyen az már a te hülyeséged

Aki engem is le akarna prolizni, annak üzenem: "Munkás ököl vas ököl, oda csap ahova kell."

gabors 2015.07.30. 04:26:38

@Szemi Alsafejri: mar bocs 3000 Ft $10 alatt milyen premium kajarol van szo ???

valami proli azt hiszi ezert kap valami valos kajat

hagyma irt itt az olive garden-rol az proli hely errefele szinte csak feketek mennek oda mert "premiumnak" szamit a munkasosztalyban ... de ott is tobb mint $10 egy foetel ... (egy paraszthajszalnyival van a Meki felett ott mar foznek is de ott sem csinalnak semmit helyben hanem elokiszitett tobbnyire fagyasztott kitteket hasznalnak (ezert gondolja hagyma hogy fagyasztott shrimp pont olyan "jo" mint a friss ...)

Manyecska 2015.07.30. 08:05:12

mostan lesz a Music FM-en ilyen átverős-fogyasztóvédelmis téma.:D

Gukker 2015.07.30. 08:42:11

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc:
- Mit is mondott, doktor úr, mi a bajom? Darázsderékpók?
- Nem, mami, méhnyakrák!

commando 2015.07.30. 10:38:33

@sugargiraffusplumps.: Naná!! Pörinokiubisali, vagy nem??

Escaped 2015.07.30. 10:55:52

@Atörökk: Kitakarja a Streisand-gyűjtemény!

UZoltan · http://hasznaltauto-menedzsment.blog.hu/ 2015.07.30. 11:12:37

Mauroék fagyasztott pizzatésztával operálnak mert nyáron nincs idejük megsütni. Zamárdiban(inkább Siófok Széplak határán) csak a Ciao Ciao Italia, Antonio előtted csinálja,fűszerkertből vannak a zöldségek,ő főzi előtted a paradicsomszószt paradicsomból a tengeri dogok meg hetente 2x jönnek.Tartósítószermentesen,Na-gluatmátmentesen süt főz.

Rövid G. atya 2015.07.30. 12:20:21

@Szemi Alsafejri: egy proli sokkal értelmesebb nálad, úgyhogy ettől nem kell tartanod.

patkányarcúáginéni 2015.07.30. 13:00:01

A sok rosszindulatú barom hozzászóló.
Miattuk (sem) érdemes itt panaszkodni.

Herr Glatzkopf 2015.07.30. 13:49:54

@azbest: ha finomat akarsz enni úgy, hogy semmivel basznak át, szólj és mondok egyből 4 siófoki éttermet.

DFK 2015.07.30. 13:52:29

Hát, elég sokat esett a minőség a Mauróban a kezdetek óta. Csupán az a helyzet, hogy még mindig veri így is a többi helyet.

Terézágyú 2015.07.30. 14:24:08

És a rákolló igazi ollóból készül?

fifibá55 2015.07.30. 14:59:06

esze_m_. Ikes ige. Ha mindenképpen ká kell, akkor zabálo_k_.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2015.07.30. 17:18:51

Hát, nem tudom, 2008-ban milyen minőséget érzett a posztoló, de a Mauro már kb. 10 éve szar. Kamuolasz ételek magyar tökfilkóknak, olaszos ordítozással, újabban már nem is olcsón.
Rossz a pizza, mélyhűtött a sütemény, még egy bruschettát se képesek normálisan megcsinálni.

Szemi Alsafejri 2015.07.30. 21:00:28

@Escaped: tényleg, kösz a pontosítást :-D

Szemi Alsafejri 2015.07.30. 21:03:17

@Rövid G. atya: Miért is? Kérlek magyarázd el, kíváncsi vagyok a véleményedre! (Nem kötekedésből)

Szemi Alsafejri 2015.07.30. 21:17:27

@gabors: A minap ettem OBI kifőzdében marha pörköltöt galuskával + kovászos uborkával + utána egy kóla -> kb. 2000ft kb. 7€ (menőzésből én is oda írom euróban, mert a forint a csöveseknek való.) Olyan finom volt, hogy a miniszter elnök is megnyalta volna a tíz ujját utána.

Illetve ha fontos, hogy friss legyen -> sült kolbász egyenesen a hentestől.

Ti meg szórjátok csak a pénzt, csigaevők daliák!

Escaped 2015.07.30. 23:45:54

@Szemi Alsafejri: Egerben és Bp-esn is zabáltam mennyei oldalast, pacalt olyan helyen, ahol rajtam kívül csak igazi melósruhás melósok fogyasztottak. Az összes ilyen hely, amit ismertem megszűnt.

Nagyanyám még készítette a csigát, rákot, kagylót /még ritkábban, mint az előzlőeket/.

Rövid G. atya 2015.07.31. 12:30:53

@Szemi Alsafejri: talán azért, mert rühellem a prolizó, nagyképű parasztokat?

Szemi Alsafejri 2015.07.31. 23:54:40

@Rövid G. atya: paraszt? Én pesti vagyok. Egyébként még mindig nem értelek.

Szemi Alsafejri 2015.08.01. 00:03:52

Egyébként, magyar emberbe valódi kaját, Értelmes adagban, értelmes áron!

A kígyót, békát, és a csigát meg hagyjuk meg állatkerti eleségnek.

Ez nem prémium, csak a marketing osztály épített köré kultuszt. (Lásd: McDonalds)

Szemi Alsafejri 2015.08.02. 01:46:09

Amúgy kóstoltam már hasonlót és rájöttem, hogy a bolognaiban nincs helye a halnak, nálam még mindig a darált sertés comb viszi a prímet.

A hal rántva, paprikás lisztben megforgatva majd kisütve, hallének, és harcsa-paprikásnak az igazi.
süti beállítások módosítása