Tékozló Homár

20 perc maradt ki a filmből a vihar miatt, de a Cinema City szerint végignézték, akik bennmaradtak

2015.08.19. 09:38 | Homár Hilda | komment

cinema_city_master_rgb_whitebg.png

A hétfő esti vihar alaposan széttrollkodta Budapest estéjét is. Azt gondolhatnánk, hogy piszok mázlisták azok, akik épp egy moziban húzták ki a világvégét. Hát nem. Ágiék kiakadását tökre meg lehet érteni, a Cinema City érvelését kevésbé. Rég nincs minden teremre gépész, így nyilván csak megsaccolták, hogy honnan folytatódjon a vetítés, várható volt, hogy lesznek az élménnyel elégedetlen nézők. Vajon miért nem alkalmazták az elvileg pont ilyen helyzetekre kitalált emergency jegy (házirend, 21. pont) megoldást a panaszt tevőknél? Pláne, hogy a mozi maga is elismeri, nem tudta minden teremben tájékoztatni a közönséget a helyzetről. 

Szia!

Szeretném megosztani Veled és az olvasóközönségeddel, ami tegnap este történt velem és családommal a Cinema City Aréna mozijában.

19:40-es vetítésre vettünk jegyet. A vihar ekkor már elérte Budapestet, rendesen szétáztunk, de szerencsésen megérkeztünk a moziba. Elfoglaltuk a helyünket. A szokásos negyed óra- húszperces reklám és ajánló közben merültek fel az első gondok: a hang eltűnt, majd a kép is kifagyott. Kb. 5 perce vártunk, amikor bejött a mozi egyik alkalmazottja és kis türelmünket kérte. El is indult az ajánló onnan, ahonnan korábban megszakadt a hang. Tehát vissza tudták tekerni.

Majd élveztük a filmet. Körülbelül a kétharmadáig. Majd hirtelen a hang ismét elszállt, de vetítették tovább némán. Végül a kép is lefagyott. Koromsötét volt és a légkondi is leállt. Így ültünk ott és vártunk 10-15 percig, de nem jött senki a mozi részéről tájékoztatni a helyzetről és a további lehetőségekről.
Mi, nézők mentünk ki, kerestünk személyezetet és jeleztük a problémát. Újabb 10 perc elteltével a filmet ismét vetíteni kezdték, de nem tekerték vissza arra a 20 percre, ahol elvesztettük a hangot. 5 perc után vége lett a filmnek és úgy döntöttünk, szóvá tesszük az esetet.

A jegypénztárnál már kígyózott a jogérvényesítéssel élő nézők sora. Összesen 4 teremnyi néző szeretett volna panaszt tenni, hasonló indokkal. (Voltak olyanok is, akik a Westendben kezdték vagy kezdték volna a filmélményüket, de a beázásra hivatkozva átküldték őket az Aréna plázába. Ezen teljesen megdöbbentünk.)

Határozottan, de intelligens keretek között beszámoltunk a tapasztalatokról, ami viszont legnagyobb megdöbbenésünkre nem találtak megértő és segítőkész fülekre. Ehelyett egy arrogáns alkalmazott szórta szét köztünk a panaszbejelentő formanyomtatványt. Majd ő maga ráírta, hogy a panaszt a film levetítése után tettük meg. Megkérdeztük, miért tesz ilyen megjegyzést a panaszunkra. A válasz: "Nem jogosultak a panasztételre illetve a kár megtérítésére, mivel a filmet végignézték, nem jöttek ki a vetítés közben." 

Na ez sokkolt. Hogyan is nézhettem végig a filmet, ha 20 perc kimaradt és vissza sem tekerték?! Az élményélvezetről nem is beszélve, amit a mozi ígér minden körülmények között, és amely szolgáltatásáért a kedves néző fizet (1670Ft-ot a felnőtt jegyért). Na de vissza a sokkhoz. Számomra a legmegdöbbentőbb az volt, hogy ezt a fenálló rendkívüli helyzetet ennyire rugalmatlan, inkorrekt és emberi viselkedéshez méltatlan módon kezelték. Hazaérve még megosztottunk egy-két posztot a facebook-on, közvetlenül a Cinema City oldalára is.

Slusszpoénként szeretném megosztani a Cinema City munkatársának válaszát - amit mindeki változtatás nélkül megkapott, aki a facebook oldalukon panaszt tett a tegnap esti moziélményükkel kapcsolatban.
(semmi többlet információ, semmi empátia)

"Kedves Ági!

A tegnapi vihar áramkimaradást okozott a Cinema City Aréna minden teremben, emiatt mindenhol leállt automatikusan a hangrendszer. Az átkapcsolást és a film újraindítását 23 helyszínen kellett elvégezni a kollégáknak, illetve az üzemeltetési berendezéseket a lehető leghamarabb kellett helyreállítani, biztonsági szempontból ez volt az elsődleges feladat. A mozi teljes aznapi személyzetével azon dolgozott, hogy mihamarabb visszaállhassanak a technikai berendezések az eredeti állapotba. ​​

Kollégáink - amelyik teremben ezt meg tudták tenni - tájékoztatták a vendégeket a helyzetről, illetőleg a lehetőségekről, hogy a jegy árát akkor áll módjukban visszaadni, amennyiben a megszakadt előadás miatt már nem kívánják végignézni azt. ​​A film teljes megtekintése után a jegyek árát visszatéríteni sajnos nem áll módunkban. (Házirendünk 21-es pontja)

A panaszok kivizsgálása megkezdődött, a vendégek számára írásos hivatalos választ Ügyfélszolgálatunk 8-30 napon belül küld. Az okozott kellemetlenségekért elnézést kérünk! Köszönjük megértésedet és türelmedet.

Üdv, Cinema City​"

1. ​​"Kollégáink - amelyik teremben ezt meg tudták tenni - tájékoztatták a vendégeket a helyzetről, illetőleg a lehetőségekről​..." - Hát mi éppen nem abban a teremben ültünk...​

2. ​"A film teljes megtekintése után a jegyek árát visszatéríteni sajnos nem áll módunkban. (Házirendünk 21-es pontja)​ " - A filmet nem néztük meg teljesen, hiszen kimaradt 20 perc a mozi műszaki, technikai problémái miatt.

​Természetesen továbbra is kiállok a jogérvényesítésem mellett és panasszal élek a Fogyasztóvédelmi Hatóságnál​. Erre buzdítalak Téged is, kedves Olvasó, ha átélted ezt jogtalan helyzetet és bánásmódot a Cinema City mozi szolgáltatótól.

Üdvözlettel,
Ági

 

UPDATE 13:11

A posztra kommentben reagált a Cinema City, kiemeljük, hogy ne vesszen el a tömegben. A válaszuk nagy része teljesen elfogadható, az azonban továbbra is kérdés, hogy tájékoztatás nélkül Ágiéknak honnan kellett volna tudniuk, hogy nem szabad az események és a film végét kivárniuk a teremben ahhoz, hogy valami kárpótlásra jogosultak lehessenek. 

Kedves Ágnes!

Amint Ön is tapasztalta, ez a nem megszokott időjárású nap sajnálatos módon többek között a Cinema City Aréna mozi működésére is hatással volt. Engedje meg, hogy a panaszainak egyes pontjaira ezen a fórumon is, s ne csak a facebook oldalunkon, reagáljunk, valamint az Ön által észlelt események okait megvilágítsuk.

Ez a mozi 23 teremmel rendelkezik, s aznap egy hétfői naphoz szükséges személyzettel üzemelt.
Ennyi teremhez elégséges gépészünk dolgozott ekkor: ők a vezérlőből minden terem vásznát tudják kontrollálni, s észlelik azt, ha bármi hiba van. Ezen kívül 2 mozivezető, s a megfelelő számú jegykezelő személyzet is részt vett a vihar okozta károk enyhítésében (beázás), megoldásában (áramkimaradás).

A katasztrófafilm-szerű esőzés miatt aznap este az ELMŰ fő elektromos betáplálása hibásodott meg, s ilyenkor a rendszer automatikusan átkapcsol a másodlagos betáplálásra. Ekkor volt az első 2mp-es áramkimaradás. Amikor az ELMŰ megjavította a fő betápot, a rendszer automatikusan visszakapcsol arra, s ekkor történt a második 2mp-s átállás. 

A légkondicionálás nem tud leállni, ha az áramszolgáltatás csak ennyi kimaradással, de visszaáll.

A mozi rendszere úgy van kialakítva, hogy nem lehetséges teljesen sötétben ülni egy adott teremben, mert ha ilyen áram-probléma adódik, a vészvilágítás rögtön bekapcsol (akkor is, ha nincs áram).

A vetítő képe nem befagyott, hanem amikor a hangrendszer az áram miatt leállt, a gépészek megállították a filmet, hogy lássák, honnan kell újraindítani majd a vetítést a hibák elhárítása után. Ilyenkor a vászonról visszaverődő fény is ad világítást a teremben egyébként, nemcsak a fent említett vészvilágítás.

‎Minden emberünk azon dolgozott, hogy a hibákat mihamarabb kijavítsa, valamint hogy minden terembe legalább egyszer be tudjanak menni tájékoztatást adni, s türelmet kérni a bent ülőktől.

Az előadás alatt semelyik néző nem hagyta el a mozit, vagyis akik aznap este ott voltak, végig tudták nézni az adott ‎filmet (maximum a fent írt rövid leállások szakították meg az élményt).

Mindenki, aki panaszt kívánt tenni a film befejezése után, megtehette azt, s erre hivatalosan, a panaszkönyvben megadott elérhetőségen fogunk minden vendégnek válaszolni.

Az említett emergency jegyeket akkor áll módjában egy mozinak kiadni, ha a filmet le kell állítanunk, s nem tudjuk továbbfolytatni valamilyen, általában vis mayor okból kifolyólag (mint például a WestEnd esetében, ahol az egész bevásárlóközpont kiürítésre került, s minden vetítést meg kellett szakítanunk).

Amennyiben Ön is az írásos panasztevők között volt aznap, természetesen 8-30 napon belül válaszolni fogunk a Homár felületén kívül is Önnek.

Nagyon sajnáljuk, ha‎ nem így képzelte az aznapi mozizását, de higgye el, mindenki, aki hétfőn dolgozott, azon volt, hogy minél kevesebb fennakadással tudjuk megoldani ezeket a váratlan problémákat.

És végezetül minden aznapi nézőnk elnézését kérjük a kellemetlensé‎gekért, s köszönjük a felénk irányuló megértést is! Bízunk benne, a következő alkalmakkor okkal kellemesebb moziélményekben lesz részük!

Cinema City

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyecska 2015.08.19. 13:04:04

@Igi1.0: XD mennyé má, fél órát nem tart egy pornó sem:):DD

Megvan a nyúl kecsegek! xd 2015.08.19. 13:06:29

@McZozo: Esetleg elmesélhették volna. Távozáskor. Milyen innovatív vagyok nem?:DD

Igi1.0 2015.08.19. 13:06:55

@Manyecska: dehogynem 1.5 óras maratont nez batgirl

Amúgy szűkítsd a kört legközelebb mer nem veszik magukra

Gáz azért ez a hozzáállas a mozi részérol 2015-be

MrZed001 2015.08.19. 13:09:57

Áldom az eszem, hogy inkább a Sugárba megyek filmezni.
Egyszer megesett, hogy a film kb felénél éjsötét, se kép, se hang, se lámpa.

Ülünk bent vagy 10 percig, szórakozunk telóval (gyertyaláng) mint egy koncerten, bejöttek, tájékoztattak hogy a teremmel van gond, javítják, türelmet.

Majd még 30-40 perc múlva megint bejöttek, közölték terem áramellátása tönkrement, át lehet menni nagyterembe, ott folytatódik a film vetítése ÉS mellette (!!) a pénztárnál adnak ingyenjegyet, amit x időn belül fel tudunk használni és be tudunk ülni bármelyik filmre.

Na EZT nevezem én tisztességes eljárásnak !

Az Aréna meg sz.rjon SÜN-t !

CID. 2015.08.19. 13:26:11

@Manyecska: lössz az több is, persze, nem veled ::D

Igi1.0 2015.08.19. 13:36:59

Csóró cinema 2015-be se telik ingyenjegyre

dudusch 2015.08.19. 13:38:21

Hát, mondjuk eddig is utáltam odajárni, de mostantól tényleg messzire kerülöm az összes Cinema Citys bagázst...

Manyecska 2015.08.19. 13:41:12

@CID.: minden bizonnyal. a végén kegyelemért könyörög a pasi.hmmm. Láccik hogy jön a hosszú hétvége megőrülnek a gondolattól hogy haza kell menni 'imádott' asszonyhoz.xd.xd! ON

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.19. 13:41:40

@Igi1.0: IGI, oszinten, voltal Te mar eletedben moziban, vagy ilyen Cinema Cityben?
a kulturban van mar szeles vaszon?
@dudusch: hat te kinek a masodnickje vagy?
ha nem jon az ozonviz, mehetsz nyugodtan, csaxolok

Manyecska 2015.08.19. 13:43:55

@Troppauer_Hümér: le kéne jönni a szerekről, szarokról, ott az asszony azt szórakoztasd inkább ne a mele..haverjaidat.xd xd

Manyecska 2015.08.19. 13:45:32

@hagyma: miaz a szeles vászon? 4D? xd
/xar poén de dolgozom mint güzü ennyi fussa ma/ xd

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.19. 13:48:08

@Manyecska: mikor esik akkor fuj is
az a szeles vaszon, es elmegy az aram
/na latod en nem dolgozva is tudok szar poent/

Igi1.0 2015.08.19. 13:50:16

@hagyma: tudsz olvasni!? Màrmint a posztot

Ezér van sz@r helyzet itthon

ptspts 2015.08.19. 13:50:17

Mindaddig, amig nem értesülök róla, hogy a Cinema City ingyenjegyekkel kárpótolta a posztolót és mindenki mást, aki panaszt tett, nem megyek a Cinema City egyetlen helyszínére sem mozizni, és az ismerőseimet is lebeszélem erről.

Normális helyen hasonló fennakadás esetén 2 ingyenjegyet és büfékupont kap minden néző a kijáratnál. Már jártam így, és örömmel mentem vissza az ingyenjeggyel.

Igi1.0 2015.08.19. 13:53:04

Aszittem már mondtam hogy kedvezményem van legutóbb a Jurassic Eorldot néztük meg kemény 1200 ftert asszem

Manyecska 2015.08.19. 14:01:19

@Igi1.0: oszt érdemes kétnapi hideg élelemmel végignézni két órát..? csimótákat akartam elvinni de épp elég az egérfogós horror úgy döntöttem.:D amíg ezek itt alkotnak otthon meg reszelik a gyönyörűűű asszonyt.:DD ikszdé:D

Manyecska 2015.08.19. 14:02:21

@Troppauer_Hümér: há láttam képed elég nyeszlettke vagy háturul...hát nem tom..

Igi1.0 2015.08.19. 14:08:08

@Manyecska: muris film volt èn inkàbb röhögtem :)

Voltak csimoták is ők is élvezték

Inkább ők voltak többen családosok

Becsempésztem pizza hut szeletet jó volt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.19. 14:08:17

@ptspts: hol es mikor jartal igy es mi volt a hiba oka?
es mi volt a hiba?
es mi az a bufekupon?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.19. 14:12:47

@Igi1.0: itt meg kb 10 eve volt hurrikan / ha jol remlik, Ivan/ es volt ahol 1 hetig nem volt aram
bezartak a boltok, mozik stb.
minden
felkatasztrofahelyzet volt pesten, oszt egy filmen szarozni?
na ezert szar a helyzet otthon
/ettol felolem adhat a cinema city ingyenjegyet meg ingyen popcorn/

sáros_tehén 2015.08.19. 14:24:57

@hagyma: Letölteni, megnézni, letörölni NEM. Csak terjeszteni.

Szóval bekaphatják. Én kb 10 év alatt 2x voltam moziba. A többi filmet megnézem otthon.

ptspts 2015.08.19. 14:25:16

@hagyma: Kb. egy hónapja, egészen máshol. Valami műszaki hiba volt, nem részletezték, az áram nem ment el. A büfékupont 1 db pattogatott kukoricára vagy valami hasonlóra lehetett beváltani a mozi büféjében.

dudusch 2015.08.19. 14:28:42

@hagyma: az üzemeltető eljárása hagy némi kívánni valót maga után, ezért a felhördülés. Én is ott voltam, és írtam is a panaszkönyvbe, amire 30 napon belül fognak válaszolni...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.19. 14:31:35

Ha a mozi szerint 20 perc a film végéből nem gáz, akkor megnézném mit szólnának, ha a jegyár 80%-át fizetnék csak ki a nézők, mert az már nem számít :D

Atörökk 2015.08.19. 14:35:02

Prosztoló nem kapott egybenyíló mozijegyet?

dudusch 2015.08.19. 14:42:21

Ez a magyarázat CC részéről kissé sántít:
"Az előadás alatt semelyik néző nem hagyta el a mozit, vagyis akik aznap este ott voltak, végig tudták nézni az adott ‎filmet (maximum a fent írt rövid leállások szakították meg az élményt)."
Ugyanis a film nem csak KÉP-ből, hanem HANG-ból is áll, mivel nem némafilmet és nem is feliratos filmet néztünk...

Igi1.0 2015.08.19. 14:44:04

@Atörökk: kupon sincs

Nem vót óccsó

Egyéb kérdés!?

penzor 2015.08.19. 14:51:33

@Atörökk: csak szétnyílót, mely tárogatózásra alkalmas, de visszautasította, mert nem õ nem olyan! (10 %-lék felett lenne csak olyan).
@sarostehen_: jó, de te egy butuska geek vagy.
@Cinema City Ügyfélszolgálat: ez akár egy korrekt reakció is lehetne, mégis szócséplés: 20 perc játékidõ alatt nem volt hang. Nem állt módotokban hangot adni a képhez? A film végighallgatása más lapra esik? Ennyire leterhelt vagy, hogy párizsis zsömlébõl kifelejted a párizsit vagy ennyire hülyének nézel minket, hogy a körítéstõl majd beámulunk? Készséggel elhiszem, hogy zajlott a hibaelhárítási szándék, de a hangos esetrõl is írj már.
@ptspts: remélem jakvajas popcornra.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.19. 15:01:04

@dudusch: hat eleg ritka nick az aki 6 es fel ev alatt ketszer szol hozza barmihez
lehet kapotok popcornt!
@ptspts: hat ebbol nem derul ki,, hol tortent es vegig ment-e a film, vagy egyaltalan nem tudtatok megnezni
velem egyszer elofordult a kertmoziban egerben hogy elszakadt a film, valamikor regen
kaptam ingyen koktelt, fuszoknyas lanyok szolgaltak fel es kupont az Aldiba
de azokba a mozikba meg volt anyag

sáros_tehén 2015.08.19. 15:01:19

@penzor: De nem is szopatnak meg így a mozik. Ráadásul még olcsóbb is ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.19. 15:04:31

@penzor: igen ez a 20 perces hangkihagyas nincs tisztazva
ezert jarna valami
mondjuk ingyenjegy ugyanerre a filmre, de cask arra a 20 percre
es popcorn
igen, minden panasztevonek legyen joga beulni arra a 20 percre ujra
/focimeccsen volt mar ilyen/

Atörökk 2015.08.19. 15:05:41

Én adok prosztolónak egy ezrest, hogy meg tudja nézni a filmet, leszopnia sem kell, csak ne rinyáljon már.

penzor 2015.08.19. 15:30:22

@sarostehen_: az igaz. Azt mondanám: mindkettõnek megvan a maga hangulata. Meg az is más, ha tv-ben nézel valamit. Mivel fejlövött, azaz fejlõdõ országban élünk, van módunk mindháromra és ez tök jó.
@hagyma: képzeld el, ha elszalad!
Ja, bejutnak, aztán majd kijutni nem lesz esély se, mert bónuszként még beléjük tömnek valami elsõfilmes rendezõi remekmúvit, vigyázni kell az ilyen ingyenkupontos lóvátételekkel.

Igi1.0 2015.08.19. 15:59:01

de NEM LÁTTA A VÉGÉT

Mintha Szulejmàn nem halt volna meg oszt mégse nézed végig az egészet

Pornót se tudsz nézni hang nélkül mer nincs értelme

Itt pont ezert tekergettek hogy ne kelljen zsét adniuk

CID. 2015.08.19. 16:18:05

@Igi1.0: "Pornót se tudsz nézni hang nélkül mer nincs értelme " mondja ezt egy siket :D

Igi1.0 2015.08.19. 16:24:49

@CID.: nem nyert

Nagyothalló az nem siket

Aureliano Buendía 2015.08.19. 17:30:40

@Cinema City Ügyfélszolgálat: keeeeeeedves Ügyfélszolgálat!

Az érvelés némileg sántít, de most hunyjuk be a szemünket, és tegyünk, úgy, mintha nem így lenne.

Olyanról tetszettek már hallani, hogy nagyvonalúság és méltányosság? A fentiekből nekem az jön le, hogy nem.

Vajon az önök költségvetésében mekkora tétel lett volna (figyelem, új fogalom következik!!!) gálánsnak lenni? Úgy lett volna 40-50 elégedett és visszatérő ügyfelük, így lesz 40-50 ember, aki talán többet nem veszi igénybe az Önök szolgáltatását. És remélhetőleg, elmondják ezt további 40-50 ismerősüknek, satöbbi.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.08.19. 17:30:54

Azé kell a nick-hsz-eket 14 napos törlésidőre állítani, hogy hagyma ne tuggyon az elmúlt idők hsz-ei-ben turkálni.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.08.19. 17:34:14

@Manyecska: ne zargasd hildát. te is tudod törölni a profilodat és megszűnik a probléma.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.08.19. 17:34:53

Amióta a Bástya moziba nem engedtek bevinni a fehér botomat, azóta nem járok moziba!

Troppauer_Hümér 2015.08.19. 18:28:58

@Manyecska: Én nyeszlett? :DDDDDDDDDDDD

Na szedd be szépen a gyógyszereidet már csak az kell hogy a nyúl után velem fantáziálj!

További magyar hang 2015.08.19. 18:34:00

Ez milyen arcátlan dolog már a Cimema City részéről, hogy iderak egy sablon szöveget! Pont a leglényegesebbel nem foglalkozik, mintha el sem olvasta volna a panaszos írását.
KIMARADT ~20 PERC A FILMBŐL!
Ezt tessék megoldani, kezelni, kompenzálni, valamizni, hagyjuk a sablon dumát.

LocomotiveAnchoredman 2015.08.19. 19:40:01

@Troppauer_Hümér: ne szívd mejjre, őmellette még a svejcinéger is nyeszlettnek tűnne XD XD!!!

Gabriel Deronda 2015.08.19. 20:25:28

Tudom, tahóság a posztolóra kenni, nem is csak neki szól, de nem bírom megérteni azokat, akik Cinema City-be járnak normál (mármint a cég árlistáján, mert szerintem horror-) áron mozizni. A Lurdy-ban hétfőn, a Pólusban kedden, a Sugárban, a Corvinban (meg a legtöbb helyen) szerdán kedvezményes nap van, a Sugárban ráadásul szerdánként a prolicsábító 3D is csak 990 Ft, pár hetenként pedig egész hetes 790 vagy 590 Ft-os akciót tartanak a kifutó filmekből.

Sandor Akarki 2015.08.19. 20:45:59

@További magyar hang: "Várjuk önöket, X időpontban megnézhetik a kimaradt 20 percet." LOL, ez lenne az aranyérmes válasz.
Összesítve, az internet korában nem értem (úgy 2000. óta minek megy bárki is moziba). Olcsó DVD, kölcsönzők, netflix, youtube, HBO, stb. 40 mozijegyből (10 családi látogatás) pedig azért már elég jó netképes tévét lehet venni.

Sandor Akarki 2015.08.19. 20:48:05

@Aureliano Buendía: Ugyanmár, nincs annyi eszük. Meg amennyire én emlékszem nagyon régenről, a mozik amúgy is fél-3/4-ig üresen mennek - el kell űzni a maradék fizetőképes keresletet is. Igen, ez jó példája annak amikor egy üzlet saját magát szúrja tökön.

Darvas Laszlo 2015.08.19. 21:48:58

8 eves kor felett meg diakigazolvanyt kernek. A 10 eves gyerektol is. Az nem problema hogy 16 eves korig tankotelezettseg van tehat mindenkeppen diak. Olyan 10 evest meg nem lattam meg aki 16-nak tunt de lehet hogy en vagyok kevesbe vilag lattot. Gondoltam megirom nekik mennyire idiotak de ezek alapjan tok felesleges mert tenyleg idiotak.

Etniez 2015.08.19. 21:59:01

Elég nagyot csalódtam a Cinemacityben. Nem kárpótolják ezeket a szerencsétleneket normálisan...

dudusch 2015.08.19. 22:08:12

@hagyma: nem nyert. Már akkor ez volt a becenevem, amikor talán a világon se voltál, vagy max. a betűvetést tanultad :)

dudusch 2015.08.19. 22:23:38

@Sandor Akarki: pont ez az! Ültünk vagy harmincan a teremben...

Egyébként meg nem a pénzzel van gondom, pont lesz@rom, hogy mennyit fizettem érte. Az volt (lett volna) a pláne az egészben, hogy sikerül összerántani 7 embert, hogy együtt elmenjünk megnézni egy jó filmet, és egy jó közös élménnyel lettünk volna gazdagabbak!
Az eljárás ellen volt kifogásunk, amilyen lekezelően viselkedett a személyzet. Hogy elnézést kértek volna a kellemetlenségért? Ilyenről szó se volt. Csak rángatta a gyerek a vállát a pult másik oldalán és vágta a pofákat, aztán nagy nehezen előkerített egy panaszkönyvet, és kábé teljesen fel volt háborodva, hogy este fél 10-kor még raboljuk az idejét.
Értem én, hogy akkor este ez lehetett a legkisebb gond, miközben a fél város elúszott, több ezer ember maradt áram nélkül, az elmerült kocsikból kellett kimenteni az embereket, meg egyébként is globális felmelegedés, pusztuló esőerdők, kihaló állatfajok...
Ez a jelenség az, ami nem is felháborít, hanem elkeserít, hogy ez válik általánossá, és ha valaki szóvá meri tenni, akkor még az ő qrv@ anyját...

Escaped 2015.08.19. 23:11:15

@Sandor Akarki: A mi putrinkba nem fér be a vászon.

Le Orme 2 2015.08.19. 23:39:21

A nézők szarrágók voltak, mert ilyen rendkívüli helyzetben is pitiáner hasznot nézők. Kifizették a jegy árát és kész. Nincs visszatérítés. Ha atombombát dobnának le vagy földrengésben megsemmisülne a mozi, akkor is a hülye kártérítésükön járna az eszük. Szégyelljék magukat!!!

Le Orme 2 2015.08.19. 23:50:08

@Aureliano Buendía: "Vajon az önök költségvetésében mekkora tétel lett volna (figyelem, új fogalom következik!!!) gálánsnak lenni? Úgy lett volna 40-50 elégedett és visszatérő ügyfelük, így lesz 40-50 ember, aki talán többet nem veszi igénybe az Önök szolgáltatását."

Nem gálánsak, hanem balekok lettek volna, egyébként pedig naiv vagy. Egy ilyen poszt pozitív hatással van a Cinemacity megítélésére. Nem engednek néhány hülye hőzöngőnek, akiknek nincs igazuk.

xclusiv 2015.08.20. 00:31:30

tehát akkor jól értem, hogy a mozicég leírta - a sok tl;dr bullshit-en kívül -, hogyigaz ugyan, hogy nem vetítették le a filmet, de lófaszt a seggedbe?

Sandor Akarki 2015.08.20. 01:25:48

@Escaped: Vászon? TV-hez tetszőlegesen közel lehet ülni... Ha ragaszkodsz vetítőgéphez akkor pedig projektor (bár szerintem a "régi" plazma TV adja a legjobb minőséget).

pervie but hot (törölt) 2015.08.20. 01:37:03

Nem olvastam végig a kommenteket, de kiderüt végül, hogy mi volt a film címe?
Ha valami DC Comics vagy Marvel hulladék, akkor meg meg is érdemli a posztoló.
Egyébiránt vis maior. Mindenki viseli a saját kárát.

Én csak elvont művészfilmeket nézek moziban, azoknál 15-20 perc áramszünet vagy kivágott rész fel se tűnik, simán ugyanúgy értelmetlenek, de senki nem fog panaszkodni, mert még kiderül róla, hogy nem értette meg a filmet.
Sátántangót hosszúságú filmeket nézzétek moziban, azoknál még hálásak is lesztek, ha kimarad 30-40 perc :)

Amúgy meg minden mást torrentezek. Sharing is caring.
Szuperhősös szarokat még csak le se torrentezek, annyira nem érdekelnek.

lavór 2015.08.20. 08:26:18

"Na ez sokkolt. "

Hát ez igazán remek film lehetett, ha ekkora megrázkódtatást okozott a leállás.

Azért érdekelne, hogy hányan voltak a teremben összesen?

A Cinema City helyében simán kiadnék egy új jegyet a filmre, amúgy is üresen konganak a termek.

SarahConnor 2015.08.20. 09:04:34

Szánalmas ez a tudományos eszmefuttatás a légkondiról meg a vetítés mikéntjéről! Egy európaian gondolkodó mozi visszaadja a jegy felét, vagy felajánl a következő filmhez egy ingyen popcornt, vagy valamit, hamár az ánusza annyira összerándult a jegyvisszatérítés gondolatára, hogy ezt elutasítja. Élete végéig így nézzen filmet sz, aki ezt a panaszkezelést elrendelte, meg aki ezeket a leveleket megírta. Suttyó fostos banda, balkáni panaszkezelés. Szégyelljék magukat!

Palladrin 2015.08.20. 09:31:38

Nekem HBO-m van moziszobával. Legalább nem csámcsognak a fülembe.

A CC-vel nekem semmi gondom nem volt. Ha a film megszakad, akkor fel kell állni, kérni egy ingyenjegyet és elmenni onnan.

schrödinger macskája 2015.08.20. 09:52:49

3 hónap múlva megjelenik. A magról bd25-ben letölteni, jàtèkosban megnèzni, mozit elfelejteni.

penzor 2015.08.20. 09:58:19

@Palladrin: igazi minõségi moziszoba lehet. Mégis milyen forrásból kapod a HomeBoxOfficét?
@Sandor Akarki: mondjuk én azokra vetem csak igazán ferde tekintetem, akik okostévét vesznek kifejezetten. Aztán azzal is torrentezed le?

Palladrin 2015.08.20. 09:59:53

@penzor: FullHD-ban jön, nekem az elég. Egyéb kérdés?

2015.08.20. 10:03:27

@Palladrin: Örülj neki akkor vazzeg

Legtöbb embernek kajára nem telik

Palladrin 2015.08.20. 10:05:10

@Humpfrey: Teccettél volna másra szavazni ...

Le Orme 2 2015.08.20. 10:14:47

@Palladrin: "Legalább nem csámcsognak a fülembe"

Én szeretem, ha a fülembe csámcsognak. Meg ha mások is röhögnek a poénokon körülöttem. De valaki a sterilizált lélektelen körülményeket kedveli, mint te.

Palladrin 2015.08.20. 10:17:50

@Le Orme 2: Sokkal jobb a hangulat nálunk otthon, ha haverokkal nézünk mérkőzést, kedvessel filmet, gyerekkel playstationt, mint amikor rád melegszik a szomszédpasi és ízesen böfög a szép kis orcádba, meg kommentálja a filmet, hogy most aztán jól lekardozta ... arról nem is beszélve, hogy vagy 40 mozifilmet nézhetek havonta térhatású hanggal/képpel kb annyi pénzből, mint amennyiből max 3 mozijegyet veszel ...

penzor 2015.08.20. 10:29:45

@Palladrin: melyik szolgáltató által? Nem kardozós filmre kell beülni. Korpa (célcsoport) közé keveredtél, úgy érzed? Beszédes.
@Le Orme 2: magam is kedvelem a párás fülembe kacajt, persze fülnyalással körítve. Azzal van a gond, hogy nem mindenki ugyanazt az önkontrolli, empátiás és kútúrális certifikátokkal bír, így nem csak a kellemesközösségi szintek és irányok fordulnak elõ. Sokan ezért inkább steriltorrent.exe. Meg fiatalok, szt a torrentbe nõttek bele. Szerencsétlenek. Mint mikor körbedrótozott fatörzs körbenövi szorongatóját, magába integrálva ezzel azt.

Palladrin 2015.08.20. 10:31:32

@penzor: A kardozós pont SW film volt, ha már itt tartunk ... egyébként meg hadd nézzek már _bármilyen_ filmet, amit akarok.

Aureliano Buendía 2015.08.20. 10:42:19

@Troppauer_Hümér: és csodálkoznak, hogy egyre jobban terjed a torrent.

Aureliano Buendía 2015.08.20. 10:44:40

@Sandor Akarki: már én is nagyon rég voltam moziban utoljára. Talán a Sith-ek bosszúját láttam utolsónak, szóval nem most volt.

Engem nem is vonz, pláne, mióta torrentezem. Nyilván nem ugyanaz a kép és hanghatás, ellenben csak azokkal ülök egy helyiségben, akikkel akarok.

A 3D meg valamiért nem vonz.

Aureliano Buendía 2015.08.20. 10:46:45

@Le Orme 2: ez azért elég véleményes. Szerintemmeg igazuk van.
1:1

:)

Le Orme 2 2015.08.20. 11:13:28

@Aureliano Buendía: Elfogadom. Véleménykülönbség. Én leszarnám, nem érezném veszteségnek, nem reklamálnék. Amellett, hogy szarrágó viselkedés, baromira rombolja a társadalom működésének hatékonyságát. Vannak elkerülhetetlen és kellemetlen dolgok (vihar, áramszünet és hasonlók), amiken át kell lépni és nem rágódni, perelni, panaszt tenni, a békéltető testületet zaklatni.

penzor 2015.08.20. 11:18:24

@Palladrin: nyugodtan, csak akkor számolj egy közönségfilm széles spektrumokat vonzó mivoltával.
@Le Orme 2: nem hiszek neked. Biztos puffognál legalább a bajszod alatt.

Palladrin 2015.08.20. 11:20:17

@penzor: Mivel a HBO HD-n nagyjából fél évvel később van az, mint ami most a moziban megy, illetve én meg türelmes vagyok, ezért nem kell a széles spektrummal foglalkoznom. (Bár a Spektrum adó sem rossz :) )

Le Orme 2 2015.08.20. 11:28:37

@penzor: Egyszer, kb 15 éve, elszakadt a film a felénél egy kis moziban. Sajnáltam a technikust, mert egy ritka indiai film volt, próbálkozott a javítással, vártunk, újraindult, újra elszakadt. Aztán ennyi volt, sajnáltam valóban a dolgot, de eszembe se jutott haragudni a mozira vagy visszakérni a jegy árát. De még a lehetősége sem jutott eszembe.

Aureliano Buendía 2015.08.20. 11:34:38

@Le Orme 2: mások vagyunk, más a habitusunk.
Én pl. már nem is mennék önszántamból moziba, több az ellenérv, mint ami mellette szólna.

Jelen esetben szerintem inkább a nézőknek van igaza, de erre írtam fentebb, hogy ha mégis a mozinak lenne valamiért igaza, akkor is lehetne nagyvonalú.

Kis hazánkban ez nem működik. A világ boldogabbik felén, ami köztudomásúlag a Lajtától nyugatra terül el, nagy eséllyel természetes lenne.

Józsi, a migráns köcsög 2015.08.20. 11:38:09

hilda már keveri a puskaporot estére? vagy ménincs nyúposzt?

Palladrin 2015.08.20. 11:54:16

@Józsi, a köcsög: azé' nincs nyúposzt, mert moziba' megyünk! :)

Józsi, a migráns köcsög 2015.08.20. 12:07:44

@Palladrin: állítólag estére lesz megint vihar, az előrelátóbbak már tegnap megkötötték a temetkezési biztosítást!

@Aureliano Buendía: meg vagyunk áldva. :(

Aureliano Buendía 2015.08.20. 12:11:28

@Józsi, a köcsög: sugározzék ki a szeretet mindenkire.

Igi1.0 2015.08.20. 13:03:46

Akkor se fizetnek ha a poszter öngyilkos lesz és eljön az Antikrisztus de a világvége előtt 20 perccel töksötét lesz és csak az atomháború végére eszmélaz fel, hogy a pokolra kerûltél mer kinyiffantál

Egyéb kérdés!?

Igi1.0 2015.08.20. 13:05:37

@Aureliano Buendía: az már kisugárzott mer mindenki csak saját magát szereti, de azt mindenek felett

:)

penzor 2015.08.20. 14:22:22

@Le Orme 2: tudatos fogyasztási korban élünk, kérem szépen. Ma már.

Jegkoko 2015.08.20. 21:26:17

Én nem értem, hogy az emberek miért járnak a gagyi mozi városba. Pesten ezerszer jobb mozik vannak. Bár igaz, hogy nem lehet menőzni azzal, hogy vip vetítésre mentél és"ingyen" zabálhatod az egyébként filléres vackokat

Héda László 2015.08.22. 22:59:05

Veszek egy jegyet az egész filmet szeretném nézni, kimarad 20 perc ergo a mozi nem teljesítette a cég szolgáltatást amit megvásároltam.
Ezen kár is vitatkozni ha bizonyíthatóan (több néző is tanu) így volt akkor az üzemeltető cégnek kutya kötelessége új jegyeket kiadni azoknak akik nem tudták végignézni.

joska61 2015.08.24. 10:45:48

De vajon egy ekkora cég miért szarrág pár jegyen...? Sosem fogom ezt megérteni.

melaena 2015.08.24. 12:38:36

@joska61:
Valszeg nem a ceg ragja, hanem egy dolgozo,aki azthiszi,hogy a fonoke szerint itt ez lenne a helyes,es meg sem kerdezi a velemenyet.
Gondolom az a logikaja ,hogy etteremben sem jar vissza penz ures tanyernal,amikor mar 3-4 perce ment ujra a film ugy,hogy kimaradt 20 perc,akkor kellett volna kimenni szolni.
Persze a fonoke ezt biztosan mashogy latna,ami eme homar poszt nyoman valszeg mar ki is derult :D

CockTail86 2015.08.25. 10:15:56

@McZozo: Valami hasonló lenne jó megoldás Hungarisztán területén is! :)

Scipovicsné 2015.08.26. 07:50:08

@Scipovicsné: Szóval...
Meg kell köveznem magam és a Lurdy nőtt a szememben.
Aki nem olvasta volna az elején a hozzászólásomat: film nézhetetlenül sötét, panaszkönyv, 4 hónapja semmi válasz.
Tegnap meghozta a posta a Lurdy válaszát, amiben elnézést kérnek, kivizsgálták az ügyet és tényleg valami technikai probléma volt. Ők állítólag már májusban válaszoltak, csak elveszett a postán a levél (az biztos, hogy nem a mi körzetünkben, mert a postás a szomszédom és jóba vagyok vele...).
A lényeg a lényeg: elnézést kértek és kaptam 9 db tiszteletjegyet (az esetkor 3-an voltunk).
Na kérem így kell ezt csinálni, nekik ez semmibe nem került, én meg viszem a mozi jó hírét.
Ennyi.

Intelli 2015.12.03. 23:30:13

Minden világos csak az nem, hogy ha érzékelték a nézők, hogy nem onnan folytatódik, ahol abbamaradt, akkor mi a kínkeserves dákóért nézték tényleg végig?
Hülyemagyar....

ecch 2017.07.18. 06:31:31

Pécsett körülbelül 1 éve fedeztem fel, hogy a 3-as teremben a vetítő hibás. Az alapszíneket nem egymásra vetíti. Sima 2D film volt. Nem annyira zavart, mert szinte leghátul ültem, s utána személyesen nem jeleztem. Ez hiba volt részemről. A telefonszám nem kapcsolt akkor senkit, úgy voltam vele egy sima levél, mivel e-mail nincs, jó lesz. Visszajelzés nem történt. Fél év múlva kikötöttem ugyanabban a teremben, megint szar volt, de tuskó nem akartam lenni, nem tudom miert, nem akartam visszakapni a jegyárat, csak jeleztem, hogy gebasz van. Tudomásul vették, elmentek. 3 hónappal később újra ugyanott, a projektor még mindig ugyanazon módom s mértékben rossz. Ekkor már röhögtem. Poénból ekkor inkább a 80as számra jeleztem be, tudjon róla mindenki a cégnél. Au ügyfélszolgálatos kapásból tudott a problémáról, a bediktált adatok alapján, s nem értette, hogy miért nincs kész még mindig. Röhej, hogy ennyi idő, s többszöri, több helyen való jelzés után sem történik semmi. Kíváncsi leszek a következő alkalomra, eddig türelmes voltam, legközelebb én is kijövök a film alatt.
süti beállítások módosítása