Tékozló Homár

Heteket mosógép nélkül, azt garantál a Whirlpool garanciája

2016.05.03. 17:15 | Homár Hilda | komment

whirlpool-logo.jpg

Emlékszik még az idei húsvétra? Ugye, hogy őrült rég volt? Egy átlagos család 2 kisgyerekkel azóta legalább 14x mosott. Feltéve, hogy kímélik a gépet, valamilyen okból spórolnak a mosóporral vagy a vízzel, betegek a gyerekek és nem járnak játszótérre, apa külföldi úton van, vagy esetleg a papírruha a heppje anyunak, mert különben biztosan 20 mosás fölött járnak. Nem úgy azok, akiknek csak egy elromlott mosógépe meg 5 év garanciája van rá. 

2016. március 17., az előrelátónak gondolt módon 5 év garanciával vett Whirlpool mosógépünkből pár napja furcsa hangok jönnek, mintha a dob is súrlódna, gondolom csapágyas, felhívom a garanciális telefont. Persze az összes azonosító számra szükségük van számláról, mosógépről, mindenhonnan, sebaj, másnapra megvan, a telefonos kioktat, hogy biztos nem csapágyas, oké, akkor nem, mindegy, legalább küldik a szerelőt. 

Szerelő csak öt nap múlva, de kijön, hamar megállapítja, hogy csapágyas, ezt nem lehet helyszínen javítani, el fogják vinni, legyünk türelemmel.

24-én hívom őket, hogy mégis mekkora türelemmel legyünk, ugye húsvét előtt azért elviszik, két kis gyerek van, gyűlik a mosatlan. Hát az nem fog már menni, de igyekeznek.

Naponta telefonok, végül március 30.-án jönnek csak a mosógépért, beviszik szervizbe, majd értesítenek. Csend, majd április 4-én kapok egy SMS-t:

Tisztelt Ügyfelünk! Készüléke javításához a bevizsgálást követően megrendeltük az alkatrészt. A beérkezést követően a javítás elkészültekor értesítjük. Üdvözlettel: Szabó Família Kft.

Kezd letelni az első hónap, kínomban írok egy panaszlevelet a Whirlpoolnak. Automata válaszol, hogy megkapták a levelem, és majd válaszolni fognak. Hát jó, várunk türelemmel, és hordjuk mosodába a család szennyesét. Egy hétre rá újabb SMS a szerviztől:

Tisztelt Ügyfelünk! Készüléke javításához a bevizsgálást követően megrendeltük az alkatrészt. A beérkezést követően időpontegyeztetéssel keressük. Üdvözlettel: Szabó Família Kft.

Igen, ugyanazzal a szöveggel, mint előző héten.

Pár napra rá, 19-én ismét írtam a Whirlpolnak, hogy választ még mindig nem kaptam az előző levelemre, mósógépünk még mindig nincs, mégis mire számíthatok. Erre is automata válasz, hogy majd válaszolnak, de még aznap egy kézi válasz is bejön, miszerint:

Levelét továbbítottuk az illetékeseknek. A válaszig szíves türelmét kérjük.

Na, a Whirlpooltól ez volt az utolsó ember által írt levél, de ezt persze akkor még nem tudtam. Viszont április 22-én megint SMS jött a szerviztől:

Tisztelt Ügyfelünk! Meghibásodott készülékét cserére felterjesztettük a forgalmazó felé. A csereutalvány / készülék beérkezése után értesítjük. Üdvözlettel: Szabó Família Kft.

OK, szuper. Persze a napok telnek, továbbra sincs semmi, 25-én megint írok a Whirlpoolnak, amire már csak automata válasz jön, hogy majd valaki egyszer írni fog. 

28-án felhívom a szerviz Szabó Família Kft-t, ahol megértésükről és tehetetlenségükről tájékoztatnak, ők is a Whirlpool jóváhagyására várnak. Akivel beszéltem, lediktálja a panaszkezeles@whirlpool.comemailcímet, ahol elmondása szerint "vezetőbb beosztású ember van, aki válaszol is, mert ha a központot hívja, ott semmit nem fog tudni elintézni". Írok is neki még aznap, azonnal jön az automata válasz, hogy majd keresni fognak. 

Persze azóta se kerestek. Mosógépünk nincs, ha a mosoda nem önkiszolgáló lenne, már előre köszönnének. 

Tanulság csak annyi, hogy senki ne költsön egy fillért se 5 év garanciás Whirlpool termékre, mert jobban jár, ha a különbözetből meg a mosodára szánt pénzből kétévente vesz egy új mosógépet.

Péter

UPDATE

Ezt tanácsolják a fogyasztóvédők:

Jogos a felháborodásod, hiszen az eladónak vagy a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnak törekednie kell arra, hogy a jótállási igény bejelentését követő 15 napon belül a kijavítást vagy a kicserélést elvégezze az irányadó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően. A leveled alapján az ügyintézés már lassan két hónapja tart.

Ennek a szabálynak a megsértése esetén az illetékes fogyasztóvédelmi hatóság jogosult eljárni. Ezért azt tanácsoljuk, hogy tegyél panaszt ennél a szervnél a jótállási igények intézési szabályainak megsértése miatt.

A hatóság eljárás megindítása mellett javasoljuk a javítószolgálathoz és az eladóhoz is egy tértivevénnyel megküldött felszólító levél megírását, amelyben érdemes meghatározni a kijavítás, illetve kicserélés véghatáridejét. Ha a cég e határidőn belül sem orvosolja a hibát, végső esetben sor kerülhet a szerződéstől történő elállásra is, amelyet szintén írásban, igazolható módon kell közölni a címzettekkel. Az elállási jog gyakorlása esetén jogosult vagy a vételár visszafizetésére.

Ha a vállalkozás ezeket a követeléseket nem teljesíti, abban az esetben választásod szerint az illetékes Békéltető Testület eljárását veheted igénybe vagy közvetlenül bírósághoz is fordulhatsz.

Felhasznált jogszabályok:

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.05.03. 17:22:27

Szabó család és a Familia Kft. egyben. Ki a tosz szerződik egy ilyen céggel?

The Crazy One 2016.05.03. 17:26:43

Jajdejó, múltkor hát percen keresztül diktáltam a süketnémának a whirlpool szót. Bazmeg, gondoltam magamban, vettél volna inkább Bekót.

Attila F 2016.05.03. 17:56:45

Na, mindjárt jön a törzsgárda és elmagyarázza, hogy mindez miért a poszter hibája és hogy a Whirpool tulajdonképpen mindent tökéletesen csinált.

Pár tipp:
- Bazz, az én koromban teknőben mostunk, mégis felnőttünk. Irigylem a poszter problémáit.
- Az is hülye, aki Whirpoolt vesz, megérdemelte.
- 5 év garanciával nem veszünk semmit, sőt, semmilyen garanciával nem veszünk semmit, ez volt a tanulópénz. Megérdemelte.
- Miért kell ebbe a posztba is beleírni, hogy gyerekek vannak??? Már csak a kismama hiányzik!444! (Megérdemelte.)
- Én személyesen mentem volna oda a szervizbe és a pofájukba b@sztam volna a mosógép ajtaját, miért ilyen nyuszi a poszter??? M-E-G-É-R-D-E-M-E-L-T-E.
- "Vadász, vadász". Megunhatatlan.

Leone_510 2016.05.03. 18:03:12

whirlpoolt sosem vettem és nem is fogok ez alap, az 5 év gari más termék esetében működött az ajánlós

@Attila F: "Már csak a kismama hiányzik!"
- nem a kismama, a kiskutya hiányzik ! :)

ptspts 2016.05.03. 18:12:48

Ez az 5 éves garancia sokkal hasznosabb lenne a vevőnek úgy, hogy ha a bejelentéstől számítva 48 órán belül nem javítják meg, akkor a szerviznek biztosítania kell egy ideiglenes mosógépet, és ha nem módosítja, akkor a 48. órától kezdve kötbért kell fizetnie, melynek összege naponta a mosógép árának 10%-a (vagy valami hasonló).

Ha a posztoló tud egy kicsit több pénzt rászánni, akkor kevesebb idegeskedéssel is megúszhatja: egy-két nappal azután, hogy nincs működő mosógépe, elmegy a boltba, és vesz egy vadonatújat. Miután a szerviz megjavította (néhány héttel--hónappal később), eldönti, hogy melyiket adja el az interneten.

atpijkamo108 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.05.03. 18:13:32

Eccer elkövettem azt a hibát, hogy Whirlpool mosógépet vettem. Mondtam a szerelőnek, hogy rossz, mert ordít a mosógép. Azt mondta, ez a normális hangja. Aztán elromlott. Megjavíttattuk, és elajándékoztuk. Ott is elromlott. Kidobták.

Csakis márkás használt mosógépet veszek. Szuperól működik és sose romlik el.

230e 2016.05.03. 18:16:25

Az azért szép hogy hibabejelentestol szamítva majd két hét mire szervizbe kerül a masina. Itthon Gorenje van, csak reménykedem hogy nem jutunk hasonló szopóágra velük.

Antalbaba 2016.05.03. 18:30:49

1. Energomat, Energolux;-)
2. Biztos rejtőzik ott valahol egy terhes csivava, lesznek icipici babák is, meg mosnivaló pelusok - csak ezt jelenleg nem látják a PIPÁTÓL!!!
3. Ha már piszkosul védik a fogyasztókat, de pl. csak ajánlják a javítási időt, akkor pár alapvető gépre (hűtő-, mosógép, tűzhely) -ha helyben nem javítható- vezessék be a kötelező cseredarabot (aznap, nem majd egyszer!), b@sszák meg:-(

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2016.05.03. 18:47:23

Az lenne a jó, hogyha egy akármilyen szerelővel megcsináltathatná, mint mondjuk az autót casco/kötelező esetén. Boxolja le a szerelő-biztosító-forgalmazó/gyártó.

Amúgy volt nálunk is ilyen csapágyazós gond, 10+ év használat után. Szerelő ki, elviszi, másnap hozza, mindenki happy.

((igazából próbáltam én is javítani SK, de az imperialisták a dobba préselik a csapágyat, csak együtt cserélhető.. ötleteket várok mi a fenét lehet csinálni egy rozsdamentes ám rossz csapágyú dobbal - a jómunkásembertől megkaptam a rossz alkatrészt is, hogy tényleg kicserélte))

cmx85s 2016.05.03. 18:48:17

Ez a garancia-meghosszabbítás szerintem nagyon jó dolog, a mosogatógépünk pont a garancia lejárta előtt két héttel adta meg magát, valami elektronikus nyűgje támadt. Szerelő ki, ehhez panel kell, megrendelik, addig marad a gép, igaz, használni nem lehet. Egy hónap és sok telefon után kibökték, hogy áá, ne is reménykedjünk, az olaszok közben elmentek nyaralni, egy hónapig senki semmit nem fog csinálni.
Na ekkor említettem meg a 30 napos javítási határidőt, csodák csodája egyből lett csereutalvány.
Az más kérdés, hogy közben egy tizessel drágább lett ugyanaz a modell, és a boltban azzal jöttek, hogy fizessük ki a különbözetet. Mondom, frászt, nekünk csereutalványunk van, egy ilyen termékre, ha közben történetesen egy tizessel olcsóbb lett volna, biztosan nem törnék magukat, hogy odaadják. Há'de így nem tudják odaadni. Rendben, akkor a Vásárlók könyvét, ugye, oda tudják adni? Na, erre megkaptuk a gépet.
Azért ez mindig felháborít, hogy közelharcot kell vívnia a vásárlónak a jogai érvényesítéséhez.

bendeguz75 2016.05.03. 18:51:06

@Attila F: Tokeletesen latod a helyzetet! Nagyon szepen megfogalmaztad a komplexusokban szenvedo nyomorekok mindennapjait kitevo acsarkodasokat.

Rosszindulatú Vászka 2016.05.03. 19:01:58

Úgy részemről, eddigi tapasztalataim után bízvást állíthatom, hogy a fasz kivan ezekkel a Mekkmester Bt- és Kft-kel, amik hivatalos márkaszerviznek hazudják magukat, holott csak kis utcavégi, szerződött partner garázsműhelyek. Úgy whirlpool szinten egész addig minden flottul ment, míg bejelentettem garanciális igényeimet, onnan kezdve siralomvölgy volt és kanosszajárás, meg eltékozolt szabadnapok.

De hát errefelé így megy ez. Kis piac, kis pénz, kis szerviz, korlátozottan rátermett infrastruktúra. De bazmeg kerámialapos egérpadot adtak a cucchoz, a kereskedelmi rész pezsgett, mint kispap vasárnap a kocsmában. A szerelő meg egy toplák, büdös, bunkó görény volt. Majd eccer megírom. Ja nem.

É2I 2016.05.03. 19:50:02

Átérzem. Mi is motyógép nélkül voltunk több, mint egy hónapig. Itt nincs mosoda - hahh elvitte a vadkapital-izmos.
Mivel a gép 7+ éves meg se próbáltam szakszervizet- ergo közelben nincs is. Kis/Szabó/Kovács/etc -mindent megszerelünk - sarki bt fel sem merült.
Elő az internettel, újat rendel, nem végtelenítem, de Kis/Szabó/Kovács/etc -mindent eladunk - netsarki bt-k valóban leszállítani nem, csak kamuzni, hitegetni, rendelést elfelejteni/letagadni - hát már a net se a régi.

Konzekvencia: van 8-10 nagyobb online bolt amivel érdemes foglalkozni a többi felejtős, ne szívasd velük magad.

Hogy miért nem áruház? Mert ők még a cucilizmusban élnek: netes árnál drágábban adják és vagy te görcsölsz a szállítással vagy kurva sokk pénzért szállítják valamikor a jövő héten vagy azután esetleg később...
Persze a garancia itt is lehet nyűgös, de ezen már nem is rágom magam, az mindenhol szopóroller - tisztelet a kivételnek. (Ismerek ilyet is: ki fogtok röhögni, de pl a Lidl. 3 év minden saját termékre. Ha beadja az unalmast azonnal csere vagy, ha nincs; pénz vissza. Többször jártam már így "jól" velük. Persze volt itt is valami kisebb biszbasz, ami Magyar termék, amit Magyar szerviz javított volna és küldjem el, majd megszakértik, de a kuka olcsóbb megoldás volt. )

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2016.05.03. 20:06:02

En is elkovettem egyszer azt a hibat, hogy whirlpool mosogatogepet vettem. 2 hetig mukodott. Aztan javitgattak majdnem 1 evig. Hol alkatreszre vartunk, hol a szerelokre. Akik tenyleg taplok. Be is jelentettem a Whirlpoolhoz, hogy beszelt velem a szerelo mit beszelt orditott. A valasz az volt, hogy ok nem tehetnek semmit, kulsos ceg. Cserelni nem csereltek se a szerelot se a gepet. Irtam en mindenkinek. Sokszor valaszra sem meltattak. Kidobtuk a szarjukat es vettunk AEG-t. 3 eve szuperul mukodik. A csaladban sot a barati korben meltattuk a Whirlpool hozzaallasat ez nekik eleg sok minuszt jelentett az AEG pedig kb. 15 geppel tobbet adott el. Erdekes mind mukodik.

SzerződésSertés 2016.05.03. 20:09:39

@Attila F:
Kihagytad a helyesírási hibák miatti laholást..

The Crazy One 2016.05.03. 20:20:34

Öreganyám 10 éve vett egy 10 éves Miele mosógépet. Na az tényleg mosógép. Öcsém magázza :)

szokratesz68 2016.05.03. 20:21:34

@Van_mikrohullámú_sütőtök?: horgászok szeretik mert a csali halat lehet benne tartani :D

tejfölbiztosítás 2016.05.03. 20:23:17

@anitám83: nő vagy, mosogassál kézzel. Szóval valóban hiba volt a vétel. Ja és guggolj a felmosóronggyal is.
@SzerződésSertés: úristen, itt vannak szmájlik? Hová jutottunk. Mi lesz a következő, csillámkukiláma, pink masni, pillangók, csillogós.gif?

neet 2016.05.03. 20:23:27

Á, bazz, sajnálom a posztert! De télleg. Nekem 3 gyerek van, ergo 5-en vagyunk, igyekszem nem minden nap mosni, de a heti 5 tuti megvan, és az extrákat akkor még nem számoltam (ágynemű pl, vagy padlásról leszedett korosztályi váltás dohtalanítása). A múltkoriban beszart valami a gépben, de embör megcsinálta, de így is 2 napig nem volt mgépem. Összecsókoltam, mikor megjavult. Igen, a gépet is.
Ja, és egyszer kipróbáltam a keverőtárcsásat viccből, ilyen lábtörlő-izékhez. Sírtam basszus. És anyám ezzel mosott évtizedeken át, szintén ötünkre? Megint összecsókoltam a másikat. Ha bármi kütyüről le kéne mondani, bármikor. A mosógépről soha.
Poszter, vegyél másikat, részletre, vagy éhezve, mindegy, de mosógép az kell. Ezt meg pereld le valahogy, de legyen egy másik, ami működik.

neet 2016.05.03. 20:29:09

Amúgy mostanában a posztereknél dívik a végén beírni a tutit?
"Tanulság csak annyi, hogy senki ne költsön egy fillért se 5 év garanciás Whirlpool termékre, mert jobban jár, ha a különbözetből meg a mosodára szánt pénzből kétévente vesz egy új mosógépet."

atpijkamo108 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.05.03. 20:41:16

@neet: "mostanában a posztereknél dívik a végén beírni a tutit?"

Régebben az első 20-ban benne szokott volt lenni a tuti megoldás. Mióta Hilda szétbaszta a Homárt, ritkán van meg a tuti, sokszor meg a legelején egy félrevezető hülyeséget is közread.

Egyébként a tanulságodat módosítanám: 1. Whirlpool-t ne vegyél, 2. ha újat veszel, 2 évre készülj, 3. ha hosszútávú jó megoldást akarsz, minőséget vegyél, gombokért használtan, aranyárba újonnan.

The Crazy One 2016.05.03. 21:26:18

@tejfölbiztosítás: utánanézett, 5000 szlovák korona. Az akkor a fél nyugdíj vokt

Lengyelpiac Hu 2016.05.03. 23:00:00

Az Awe, Awt sorozat jó volt. Az újabbakon nagyon látszik a tervezett elavulás eszméje. De! Élelmes a a Magyar!
Idehaza egy noname 10 kg-os dolgozik jó pár éve, a MÉH-telepről mentettem. DD-S motorja elnyűhetetlen. Hetente 2 alkalommal mossunk.

razer 2016.05.03. 23:15:34

Whirlpool irgalmatlan szar. Sajnos van a családban is W mosógép, 1,5 évesen már rohadtak a lemezei meg valami nyikorog is benne rendesen, pedig valami drágább modell volt, igaz ez még működik...
Az biztos, hogy Whirlpoolt soha többet.

Sandor Akarki 2016.05.03. 23:59:13

Szabótól csak ruhát.

ööö,izé 2016.05.04. 00:59:41

@SzerződésSertés: mit jelent az, hogy laholás? Mielőtt tovább bölcselkednél, válaszolj: nem az a minimum, hogy egy nagy nyilvánosságnak szánt irományt tízszer átnézek mielőtt elküldöm? Nem az a minimum, hogy magyar nyelven a magyar helyesírás szabályait alkalmazom, és pl. a főneveket nem írom mondat közben nagy kezdőbetűvel? Itt nem az elütés, vagy 'uram bocsá kevésbé kiművelt panaszos helyesírási hibáiról van szó, hanem a modoros köcsög írástudatlanságáról. Meg a hülye szerkesztőkről, akik rombolják az oldal ázsióját a tartalmilag és/vagy formailag fos posztok közlésével.

ööö,izé 2016.05.04. 01:19:55

Láttam a tévében, hogy a dél-afrikai vagy román székhelyű emagnál akciós Whirlpool mosógépeket lehet kapni. Vajon kivívnám itt a csodálatot, ha rendelnék egy et előre utalással?

Phil Necro 2016.05.04. 06:31:39

Ilyen egy valodi panasz.
Semmibe nem lehet belekotni a vevo reszerol.
Felhaborito!

Tuntessunk a szigorubb javitasi hataridokert!
A hatalyos torvenyek alapjan akar meg honapokig is szarhatnak a vevo fejere,semmilyen limit nincs mar :(

Dikusz 2016.05.04. 08:44:54

@ööö,izé: ugyan nem tőlem kérdezted, hogy mit jelent a laholás, de hadd válaszoljak én. Igaz jó negyven éve, de ferencvárosi szlengben "jót röhögni"-t jelentett.

Manyecska. 2016.05.04. 08:51:43

@neet: én még mostam is vele. Anyám összecsókolt mert én mindig segítettem neki, széken állva, stb.:D folyton házimunkáltam..Igaz egyszem lánya vagyok. Bár többnek érzi :D

Digitális Dzsihád 2016.05.04. 08:55:48

@Dikusz: Én azt hittem, hogy akadozik a netje és LAGGolást akart írni, csak elütötte. Végül is a Gé a Há mellett van.

Manyecska. 2016.05.04. 09:09:25

@Dikusz: ez ON de csaholás lesz az off.

Manyecska. 2016.05.04. 09:10:53

Gyereket nem számolnak bele a cserébe?? Jobb is mer' addig sem kell mosni rájuk. bocsánat.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.05.04. 09:18:47

nálam eccer hetekre bedöglött a párolóedény meg a tányérmelegítőnk is, kénytelenek voltunk a costesbe járni, nem kívánom senkinek azt a stresszt.

tejfölbiztosítás 2016.05.04. 09:19:31

@Manyecs: a gyerekek fosnak, veszéljes üzem!!! Soha ne tartson gyereket. Egy pörgő-forgó zigótával a számban ébredtem!
@The Crazy One: kösz!

Manyecska. 2016.05.04. 09:40:11

@sugargiraffusplumps.: :DDD nekem meg a szaunaövem!! :P @tejfölbiztosítás: már másoccor írod le hogy ágybavizeltél, köszazinfót.

tejfölbiztosítás 2016.05.04. 09:42:43

@Manyecs: ha egészen pontosak akarunk lenni, a számba. Persze humi-gumilepedő nem volt és mivel már mindegy mindegy ilyenkor, rá is szartam.
:D
Amit aztán megettem. Vajjal. Ha lenne újposzt, nem lenne terem ilyeneket írkálni. Elgondolkodtató.

killerkaller 2016.05.04. 09:49:09

A jó öreg Szaratov szépen dübörög a sarokban......
Fogalma sincs a tervezett avulásról.

Dikusz 2016.05.04. 09:50:19

@Digitális Dzsihád: furcsállottam is, mert sehogy nem illett ide a laholás idézése.

joska61 2016.05.04. 09:56:56

Én műszaki boltban dolgozom vagy 35 éve, de a ezt a márkát azóta rühellem, hogy bejött az országba...

Dikusz 2016.05.04. 10:14:31

@neet::))) Ha mindezek után (hogy összecsókoltad) a mosógéped rakoncátlankodik, akkor valami büntit érdemel a cemende. Egyébként milyen típusú?

A régi keverőtárcsás mosógépekről: Nem volt az olyan rossz azért. Pláne, ha volt hozzá centrifuga is. Amikor '83-ban lecseréltük Hajdú Minimatra (ami 26 évig működött, gond csak az utolsó két évben volt vele) én azt tapasztaltam, hogy az új gépnél szürkébbek maradnak a fehér holmik.

Amúgy a Minimat után Whirpool mosógépet vettünk, most hét éve, és eddig még semmi baj nem volt vele. Nem annyit használjuk, mint egy háromgyermekes család, nyilván ez is közrejátszik.

Dikusz 2016.05.04. 10:23:36

@joska61: akkor te valóban ismered a hibáit, és hogy miért nem szabad venni. Komolyan kérdezem, szerinted melyik a jó? Nekem úgy látszik szerencsém volt eddig, mert tényleg nincs gond (még) ezzel a géppel. Amikor vettük, akkor az eladó azt mondta, hogy ezeknek a háztartási cuccoknak az élettartama cca 10 év körili, bármilyen márkát veszünk is.
Amikor a szerelő a Minimatot utoljára javította, ő is ugyanezt mondta: arra ne számítsunk, hogy 26 évig fog működni az új mosógép. Te is így látod?

Stefánia vagdalt 2016.05.04. 10:30:45

@Dikusz: Jó, csak szerintem jogos a kérdés, hogy ha még emlékszem arra, hogy az én életemben volt olyan mosógép, ami 26 évig, sőt esetengként tovább is bírta, akkor most miért nincs ilyen? Ha a szocialista ipar képes volt ilyet előállítani, ami ilyen sokáig húzta, akkor a hanyatló nyugat miért nem?

Amúgy én egy főszabályt hallottam, hogy a felültöltős mosógép jobb, mert ott a dob mind a két oldalán, szimmetrikusan van felfüggesztés. Az elöltöltősnek meg csak hátul, egy tengely. Az elöltöltős emiatt könnyebben lesz csapágyas. A felültöltős a szerkezet kialakítása miatt kissé üzembiztosabb.

Persze ha félreteszed azt a pénzt, amit éveken keresztül vizkőoldóra költesz, abból kijön egy új mosógép.

Manyecska. 2016.05.04. 10:37:41

@Stefánia vagdalt: @joska61: én már ott tartok hogy kézzel mosok /öblítek/, forró vízbe beáztatom /kiv.amit kilencven fokon szoktam/ aztán csak be a centribe, a faxom fog folyton vízkőoldózni, mosógépszerelőzni / www.youtube.com/watch?v=nrVXlBMchfU / hátnem?? Meg Ájfon, nem, menjünk vissza a kőkorszakba!! :D

atpijkamo110 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.05.04. 10:49:18

@Stefánia vagdalt: "mosógép, ami 26 évig, sőt esetengként tovább is bírta, akkor most miért nincs ilyen? Ha a szocialista ipar képes volt ilyet előállítani, ami ilyen sokáig húzta, akkor a hanyatló nyugat miért nem?"

Erre könnyen válaszolok egy példával. Legyen egy gyártó, ami rozsdamentes acélból gyártja az egész mosógépet. Persze így háromszor annyiba kerül, mint egy ugyanilyen kategóriájú hagyományos azélból készólt gép. Sose rozsdásodik el, de az ára miatt senki nem veszi, tönkremegy a cég. Az élő szocializmusban nem volt ilyen szempont, nem is mehetett tönkre egy cég.

atpijkamo110 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.05.04. 10:52:41

@Stefánia vagdalt: Az oldalajtós mosógép csak nem akar csapágyas lenni. Lehet, hogy nem ismeri a szimmetrikus felfüggesztés előnyeit. Én jobban szeretem, mert mindenszart lehet a tetejére pakolni. A felültöltős Energomat mindig sétálni indult, és mindig elfelejtettem rátenni a felelét, a felültöltős vörpúl ordított, és folyton elromlott, szóval a felültöltősök nem a szívem csücske.

PonDrow 2016.05.04. 10:59:27

A boltba kell visszavinni a hibás terméket, javíttassa és baszogassa a kereskedő a szervizt, ne a vásárló. Jóval nagyobb hatása van, ha a MediaMarkt zaklatja a szervizt, hogy mi van már a javítással, mintha Kovács IV. Béla? :)7
Miközben Kovács IV. Béla a MediaMarkt panaszkönyvébe irogat, mivelhogy jogviszonyban vele van, nem a szervizzel. :)

Dikusz 2016.05.04. 11:20:39

@Manyecs: valóban a csaholásra gondolhatott, legalábbis a mondanivalójából ez jött le.

The Crazy One 2016.05.04. 11:56:43

@atpijkamo110: helyes, csakis elültöltős. Azon a hozzám hasonló törpék is tudnak kúrni.

Tehetséges ugandai buzi 2016.05.04. 12:03:32

Megyek a Mammut I. alatti Spárba óne cukker Ólmdudlert venni. Jön valaki?

Phil Necro 2016.05.04. 12:44:01

Elol-felul :
Mindenkettot lehet jol ,es szarul is csinalni.
Ahol van hely kinyitni az ajtot,oda eloltoltos kell,ahol nincs,oda nem.

Treff Bubi 2016.05.04. 13:08:31

Az én régi Whirlpool-om 15 év után kezdett el döglődni, de akkor is csak annyi volt a baj, hogy csökkent a centrifuga fordulatszáma, és nyirkosan jöttek ki a ruhák a program végén. Nyilván azóta már gyatrább alkatrészekkel szerelik a gépeiket. Amúgy az AEG-t szokták javasolni, nem sokkal kerül többe de állítólag megbízhatóbb.

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.05.04. 13:17:23

@Treff Bubi: AEG vagy LG, ha engem kérdezel. Használtan is ugyanazt tudja, mint újonnan, de gombokért adják.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.05.04. 13:49:18

@atpijkamo108: Ahhoz kell egy feleség, aki ebbe belemegy. Most vettünk új lakást, eddig béreltben laktunk, úgyhogy minden szart kel majd venni. El akartam kérni az előző tulaj Bosch mosogatógépét, mert neki nem kellett, és ha csak fél évig jó, akkor is nyertünk vele egy szusszanásnyi időt, nem egyszerre kell mindent kicsengetni. Ááá, azt nem lehet, az koszos. Majd kimosom. Ááá, az valami használt szar. Bosch. Ááá, inkább vegyünk majd újat. Így mulat egy magyar asszony!

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.05.04. 13:50:23

Ja, és a faszbúkos kommentek közü az első rögtön megmondta a tutit: szerződéstől való elállás a késedelem miatt. Nincs csere, csak a pénzt adják vissza, oszt' kalap, kabát.

Phil Necro 2016.05.04. 13:55:31

@Csokis:
Es mihez kepest kesett el ?
Mi a hivatalos torvenyi hatarido,amin belul kotelesek megjavitani ?

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.05.04. 14:07:00

@Csokis: :)) Vegyél használtat. Majd rájön, hogy jó, megszereti. fele annyiért vehetsz kétszer olyan jót, mint újonnan.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.05.04. 14:15:21

@Phil Necro: Gumijogszabály, nyilván egy Sony zsebrádióra más, mint egy mosógépre. De ha húsvét óta szar, az minden ésszerű (ez mekkora baromság, hogy most már így kell írni!) határon túl van.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.05.04. 14:16:43

@atpijkamo112: Te érted, én értem, sőt, szerintem még a nejem is érti. Csak nem szereti, mint Illetékes Elvtárs a vicceket.

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.05.04. 14:19:30

@Csokis: :))

Azt nem meren tanácsolni, hogy cseréld le.

Phil Necro 2016.05.04. 15:45:58

@Csokis:
- tobb,mint egy honapja nem mukodik a mosogepem.tudom,hogy a torvenyt kihereltek,es azt csinalnak,amit akarnak,de en a javitas helyett elallnek a vasarlastol
- koszonjuk,majd ertesitjuk

Egyebkent hazafele uton pont egy superbrands tabla mellett gurultam el.Whirlpool kozponti helyen volt rajta.
Lassan az lesz,hogy ami superbrands,azt keruld nagyivben :D

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.05.04. 15:50:52

@Phil Necro: "ami superbrands,azt keruld nagyivben"

Persze. Az nem minősítés, hanem hirdetés, pénzért lehet bekerülni. Amit a Superbrandsbe fizetnek, annyival drágábban kell adniuk az árukat.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.05.04. 21:57:18

@Phil Necro: "Ilyen egy valodi panasz.
Semmibe nem lehet belekotni a vevo reszerol."
Ha azt nem számítjuk, hogy
a) nem vette elő a garifüzetet értő olvasásra
b) nem vette elő a garifüzeten lévő jogszabályokat értő olvasásra
c) össze-vissza telefonálgat, meg levelezik, ahelyett, hogy megírna 1 db tértis levelet, amiben eláll a vásárlástól és felszólítja a mélyen tisztelt szemétgeci céget, hogy
a) perkálja vissza az eredeti teljes vételárat,
b) takarítsa el a taknyát a sertésólból, ahova kikúrtam,
c) számoljon néhány nap múlva fincsi őrzési díjjal is, amit elkezdek felszámítani majd nekik...

Tron65 2016.05.05. 07:35:31

Viszont van egy jó hírem: ha tényleg kicserélik, lesz egy ÚJ ÉS GARANCIÁLIS mosógépetek.

joska61 2016.05.05. 10:34:59

@Dikusz: Nekem mos samsungom van, az kifejezetten jó. De amióta a gyártás egy része átkerült lengyelországban, nőtt a hibaszázalék. LG: nem tudom, nincs róla bővebb infóm. Gorenje, meg ezek a noname ardo, ariston, candy beko izék felejtősek. Whirlpoolnak sok nyomora van. Csapágyak pl. De legnagyobb gáz, hogy egyre nehezebben szerelhetőek ezek, és egyre kevésbé éri meg javítani őket. Épp ezért igen, igaz. Játszanak a gyártók az elavulásra. 10 év nem rossz kor. De közben hasonlítsuk gyorsan össze, hogy míg az energomatot kb egyhavi fizetésből vettük meg, addig a mostani alap gépek fél, harmad, negyedhaviből jönnek ki. Ha most kellene vennem, szerintem valami zanussit, vagy testvéreit venném. De még lehet a Hajdún is elgondolkodnék, mert van ám olyan most is :)

joska61 2016.05.05. 10:36:26

@Manyecs: Ahogy érzed. De a mosónők korán halnak. :-D Nem kell vízkőoldózni. Vízlágyítani még kevésbé.

Manyecska. 2016.05.05. 13:36:18

@joska61: az a nikkem is megsemmisült. Vendetta lesz. :D

Phil Necro 2016.05.05. 17:26:28

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:
Szerencsere itt vagy te,es megoldod a problemat.
Hany nap utan lehet elallni a vasarlastol ?
Melyik jogszabaly lenne ez?

neet 2016.05.05. 20:41:17

@Dikusz: 7 éves Zanussi.
Keverőtárcsás:, hja, mire hab-ujjacskáimmal kiszedegettem a rongyokat, levizeltem a lábam, zoknim, gatyám, átpakoltam (volna) a centribe, de az nem vót, valamelyest kicsavartam, újabb vizelés minenemre, majd teregetés, 3 napig csöpögés, borzadály a köbön.
Kipróbáltam, annyira nem volt jó buli, de már tudom szívből becsülni a másikat. :)

neet 2016.05.05. 20:44:15

A régi időkben, mikor még minden jobb volt, 20-40 évet kibírt egy cipő/mosógép/rágógumi. ma meg mindent made in dobdel gyártanak, vegyél újat, vagy ahogy a költő mondaná: fogyaszz, herdálj, szenvedj... evvan, fogyaztói társadalom.
A csipeszek viszont kiborítóak!!! (Kertben teregetésre tessenek gondolni). 2 nyár, és ropivá válnak a műanyag csipeszek, nyomom, törik. A fa meg penészedik, van más anyag? Aranyból csináltatok, esküszöm....

Manyecska. 2016.05.06. 08:17:52

OFF @Phil Necro: szerencsére itt vagy te és beszólogacc folyton.ezért mi a büdös francért kell gép elé ülni??? sose értettem ON

joska61 2016.05.06. 09:33:47

@Manyecs: Nem én voltam! Csak jelzem... :-)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.05.09. 18:03:40

@Phil Necro:
Második kérdésedre a válasz:
1. 1959. évi IV. törvény HELYETT 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről
2. 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
3. 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet
a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól

Első kérdésedre a válasz a fentiek alapján:
A jótállásra kötelezettnek törekednie kell a 15 napon belüli helytállásra. Ez persze gumiszabály, így az esetek egyénenként mérlegelendőek. Néhány példa:
- 15 napja leadtad a boltban a terméket, de mikor bemész, még mindig ott van és nem küldték sehova (pl. szerviz), mondván megvárják, hogy összegyűljön több azonos hibás termék --> nem törekedtek, elállhatsz
- 30 napja nem válaszol semmit a szerviz a boltnak, mutogatnak rájuk, hogy hát nem tehetnek semmit, meg van kötve a kezük --> hiába törekedtek, elállhatsz
- már kétszer megjárta a szervizt (és kikövetelted, hogy ez szerepeljen is a garijegyen), de harmadszor ugyanaz a hiba előjön, mire a bót megint küldené szervizbe --> elállhatsz, szarsz a hülyeségükre, ha kifizették az árát (vissza neked), küldjék, ahova csak akarják

Van még kérdésed?

Reactor 2016.05.11. 19:35:52

@cmx85s: Minden elismerésem! Remekül megoldottad a problémát! Szánalmas, hogy ilyen ipari hulladékokat sóznak rá az átlagpógárra jó drágájé', aztán fel vannak háborodva, ha elromlik, és a vevő panaszkodik, javítást és cserét akar. Ti adtatok el szart, magatokat köpködjétek, ne a vevőt! Képzeljétek el, mi történik akkor, ha mondjuk egy veszélyes üzembe való alkatrész adásvételét kezelnék ilyen módon. Teszem azt, a gépkocsi fékrendszerének egyik fő összekötő alkatrészét. Ha a sztrádán százhetvennél emiatt bedöglik az autó, és a tulaja túléli, garantálok pár év csíkos pizsamát az eladóknak. Vagy mondjuk, egy társasházi lift kábeldobja. Elég annak a kábeldobnak egyszer elengednie a drótkötelet, amikor utazik valaki a liftben...
Nekem az alaplapommal volt ugyanez 8 éve, egy Asus Crossfire típusúval. 2 év után bedöglött, ahogy azt kell, vittük vissza a garanciapapírral, közölték flegmán hogy nem cserélik, mert biztos a mi hibánkból ment tönkre (rá se néztek, át se vették). Ez így ment pár hétig, végül azt találtuk mondani, hogy választhatnak: vagy kicserélik most, vagy megyünk a bíróságra, és akkor ötször akkora összeget hajtunk be tőlük. Na erre már kötélnek álltak...

Ja és persze előzzük meg a mosógép-hibákat reklámmódszerrel. Használjunk Kalgont [sic]! A vízkő eposzba illő effektussal robban le a fűtőszálról ami azonnal csillogni kezd, a háziasszony szemével egyetemben. Mosásra pedig nem mást, mint Perszil Green Póvert kell használni, az olyan intelligens mosópor, három diplomája van hat doktorival "péhádé" fokozattal! Először felismeri a különböző foltokat és csak utána tisztíccsa ki őket, még el is kéri a személyigazolványukat! ;D

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2016.05.11. 20:08:10

@Reactor: "Elég annak a kábeldobnak egyszer elengednie a drótkötelet, amikor utazik valaki a liftben..."

Semmi nem történik, megáll a lift, lehet javítani.

Reactor 2016.05.12. 02:22:54

@atpijkamo121: Lehet hogy rossz kifejezést használtam :) arra gondolok, amikor maga a csörlő engedi el a kábelköteget (akár a fülkén, akár az ellensúlyon), aztán a kabin megkezdi utolsó utazását...LEFELÉ!

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2016.05.12. 02:39:56

@Reactor: Ha elszakad a kábelköteg, nem megy a kabin sehova, a biztonsági szerkezet azonnal megfogja.

"1852-ben Elisha Otis feltalálta a biztonságos felvonót, mely lefékezi a járószéket a kötél esetleges elszakadásakor."

hu.wikipedia.org/wiki/Felvon%C3%B3

Saját magán demonstrálta:
static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2014/8/1/1406889574596/2e7781b9-b81a-4a53-9425-3c29322840ae-460x453.jpeg

Reactor 2016.05.12. 13:48:45

@atpijkamo121: Akkor most megnyugodtam :) nem mintha gyakran használnék felvonót, de valahol bizonytalan érzés egy kötélen csüngeni X méter mélység fölött.
süti beállítások módosítása