Tékozló Homár

A MÁV ügyfélszolgálatosai már egy másik dimenzióban élnek

2016.10.21. 15:02 | Homár Rezső | komment

100px-edwardsad.jpg

Roland egy hónapon át járt a pénze után, mivel a MÁV jegypénztárában rossz jegyet állítottak ki neki. Az ügyfélszolgálat azonban vagy nem értette a problémát, vagy mindenki azt várta, hogy majd megoldódik magától, a napok meg csak teltek és senki nem tett semmit. Kivéve Rolandot. 

Kedves MÁV-START ZRT. ügyfélszolgálati vezető!

Szeretnék a 2016. szeptember 11.-én a MÁV START ZRT. Pécsi ügyfélszolgálatán leadott visszatérítési igénybejelentő lapomra választ kapni. Száma: 285/26504/2016/START (2016.09.11. 16:20 perc) Leírom a panaszom tárgyát:

2016. SZEPTEMBER 10.

Történetem 2016. szeptember 10.-én kezdődött Pécsen. Szép napocskás, kellemes hőmérsékletű idővel kezdődött a nap elindultam hát, hogy jegyet vegyek Balatonfüredre. Megérkeztem a MÁV-START ZRT. Pécsi állomásán a jegypénztárhoz, ahol kértem egy jegyet az általam kinézett útvonalon Pécs-Sárbogárd- Székesfehérvár-Balatonfüred viszonylatba 50%-os MÁV-START Klub-os kedvezményes kártyámmal, mire a Pénztáros közölte, hogy nem kell mondani, hová és honnantól átszállással, hanem csak a végállomást mondjam ahova tartok. Mondtam Balatonfüred, de szeretnék elmenni Sárbogárdig a 7.14-es IC -vel onnét átszállással Székesfehérvárra, aztán Székesfehérvári átszállással Balatonfüredre érkezek. Mire nagy nehezen megértettük egymást, a hosszas jegyvásárlást bankkártyás fizetéssel rendeztem, a 7.14-es Intercity indulásáig 3 perc volt már csak vissza. Gyorsan felpattantam a vonatra és nézem a jegyemen hová is kell, üljek, na akkor jött ám a Döbbenet! A jegyemen a következő szerepelt: Pécs-Kelenföld, Kelenföld-Balatonfüred.

A vonat elindult, azonnal a kalauzhoz fordultam és elmondtam neki a problémámat. Én szeretnék Pécsről ezzel a 7.14-es Intercityvel, Sárbogárdig utazni, ahol átszállok és Székesfehérvárig utazok másik vonattal, Székesfehérvárról pedig Balatonfüredre, hisz igy kértem a jegyem, ez a legrövidebb legolcsóbb útvonal. Miért mennék én fel Pécsről Budapestre, Budapestről pedig ismét le a Balatonra, ha félúton átszállva rövidebb és olcsóbb is, hisz Sárbogárdról Budapest még plussz 1 óra, illetve Budapestről Székesfehérvár további 1 óra. Ezt én kikerülve kértem a jegyet Sárbogárdon át Székesfehérvárra, hogy megspóroljak hosszú hosszú km-eket, 2 óra felesleges utazást, illetve jegyárat. Hisz nem azért utazok 50%-os MÁV-START Klub kártyás kedvezménnyel, hogy feleslegesen hosszabb útra vegyek jegyet.

Tehát én PÉCS-SÁRBOGÁRD-SZÉKESFEHÉRVÁR-BALATONFÜRED viszonylatra kértem a jegyem és nem pedig PÉCS-BUDAPEST KELENFÖLD-SZÉKESFEHÉRVÁR-BALATONFÜRED. Tehát az utunkon 3x is megkérdeztem a kalauzt, hogy ezzel nem e tud valamit csinálni, lesztornózni vagy valami papírt írni, hogy nem utazom le. Mire jött a válasz 3x is: Csak az ügyfélszolgálaton tudják, majd megoldani az ügyem. Ö kezelte a jegyem. Sárbogárdon én a jegyemtől eltérve leszálltam és az általam választott vonalon utaztam tovább. Felszálltam Sárbogárdon a vonatra Székesfehérvár felé. Jött a kalauz, elmondtam neki a problémámat, hogy Én PÉCS-SÁRBOGÁRD-SZÉKESFEHÉRVÁR-BALATONFÜRED viszonylatra kértem a jegyem és nem pedig, PÉCS-BUDAPEST KELENFÖLD-SZÉKESFEHÉRVÁR-BALATONFÜRED viszonylatra kaptam, tehát a jelenlegi vonalra nincs jegyem amin jelenleg utazom, tehát jegy nélkül utazok SÁRBOGÁRD-SZÉKESFEHÉRVÁR viszonylatba, mire a kalauz közölte, hogy a problémámat nem tudja kezelni, Ö is csak azt tudta mondani, majd az ügyfélszolgálati irodába tudják a problémám kezelni, így Ö kezelte a SÁRBOGÁRD-SZÉKESFEHÉRVÁR vonalon a PÉCS-BUDAPEST KELENFÖLD-SZÉKESFEHÉRVÁR-BALATONFÜRED viszonylatra szóló jegyem.

Megérkeztem Székesfehérvárra, ahol előadtam a panaszomat a jegypénztárban: Pécsről indultam Balatonfüredre, de Én PÉCS-SÁRBOGÁRD-SZÉKESFEHÉRVÁR-BALATONFÜRED viszonylatra kértem a jegyem és PÉCS-BUDAPEST KELENFÖLD-SZÉKESFEHÉRVÁR-BALATONFÜRED viszonylatra kaptam, de kihagytam a SÁRBOGÁRD-BUDAPEST KELENFÖLD-SZÉKESFEHÉRVÁR plusz felesleges utazást, és SÁRBOGÁRDON át jöttem SZÉKESFEHÉRVÁR-ra. És szeretném visszakapni a le nem utazott menetjegyem árát. Ők közölték, hogy ezt nem tudják megoldani, csak tudnak adni egy Kártérítési igény bejelentőlapot amit kitültök és majd Budapesten az ügyfélszolgálati osztály fogja elbírálni. Elkértem az adatlapot, mondák hogy ráérek kitölteni, majd Pécsen is le tudom adni, most ne bajlódjak vele, de kérték, hogy vegyek egy új jegyet SZÉKESFEHÉRVÁR-BALATONFÜRED viszonylatra, mert ha felszállok az eredeti jegyemmel a Budapestről érkező vonatra, és kezeli a kalauz, akkor az ügyfélszolgálat egy fillért se fog visszaadni, mert nagyon bunkók! De ha van a viszonylatra másik jegyem, amit itt váltok Székesfehérváron, akkor a másik jegy árát ha nincs kezelve, vissza kell majd fizetniük. Elfogadtam a tanácsot és vettem egy új jegyet SZÉKESFEHÉRVÁR-BALATONFÜRED viszonylatra, MÁV-START Klub kártyámmal 50%-os kedvezménnyel. A SZÉKESFEHÉRVÁR-BALATONFÜRED vonalon tehát a kalauz ezt a jegyemet kezelte, és nem pedig a az eredetileg kapott PÉCS-SÁRBOGÁRD-SZÉKESFEHÉRVÁR-BALATONFÜRED jegyemet. Tehát ez a jegyem nem lett kezelve SÁRBOGÁRD-KELENFÖLD-SZÉKESFEHÉRVÁR-BALATONFÜRED vonalon. Csak PÉCS-SÁRBOGÁRD vonalon.

2016. SZEPTEMBER 11.

Történetem másnap, 2016. szeptember 11-én délután 16:20-kor Pécsen az ügyfélszolgálati irodában folytatódott, ahová bevittem a általam kitöltött 124674 számú visszatérítési igénybejelentő lapot. Ahol közölték, ha a kalauz a az utazásom megkezdésekor, mikor szóltam neki, hogy rossz viszonylatra szólt nem kezelte volna a jegyem, hanem adott volna egy igazolást, akkor helyben megoldható lett volna a dolog, de mivel a kalauz nem adott, ezt a lapot további tani kell Budapestre az ügyfélszolgálatra, ahol majd elbírálják a kérelmemet, akiket már a Székesfehérvári ügyfélszolgálaton is említettek, hogy nagyon bunkók elbíráláskor. A kérelmi lapot átvették tőlem és lebélyegezték az átvételről, illetve közölték, hogy 30 napon belül kell választ kapjak, postai címemet adtam meg, illetve utazási kupon formájába szeretném megkapni a visszajáró összeget (ezt tűnt a legkedvezőbbnek, hisz ez 100 Ft-os címletre lesz kerekítve), illetve megadtam a telefonos elérhetőségem, ha nem volna valami világos! Mert úgy vettem észre, a Máv-nál senkinek semmi nem világos.

2016. OKTÓBER 09.

Történetem Pécsen az ügyfélszolgálaton folytatódott, gondoltam rákérdezek, miért nem kaptam választ a 30 napja/1 hónapja tartó vizsgálatra, aminek a tárgya az, hogy szeretnék visszakapni párszáz forintot a le nem utazott jegyem árából. Az ügyfélszolgálaton megnézte a hölgy a számitógépen hogy áll az ügyem, aztán mikor megláttuk, a döbenet kiült mind kettőnk arcára! Az ügyem elintézetlen, anyi van odairva: Utánnajárást igényel! A hölgy elmonta, hogy a belső vizsgálatnak 15 napon belül le kellet volna zajlania, illetve nekem 30 napon belül választ kellet volna kapnom. Amit ő lát, hogy kb. 4 ügyfélszolgálatos foglalkozott az ügyemmel, de senki nem birálta el, az ügyintézőkről se tudni semmit és arról se mit intéztek, ennyi bejegyzést látni: Utánnajárást igényel! Illetve, hogy az ügyem elintézési ideje lejárt, mert pirosan villog az ügyfélszolgálaton, tehát Ö sem érti, miért nem intézték még el, illetve miért nem értesitettek, vagy ha nem világos valami, miért nem keresetek a telefonos elérhetősegemen. A hölgy azt is elmonta, hogy 5 éve dolgozik ebben a pozicióban, de ilyet még ő sem látott, hogy piros az ügyem, ami azt jelenti, hogy az ügyintézési idő lejárt és nem kaptam választ. Talán elfelejtettek -kérdeztem én. Válasz erre nem jött, de a hölgy tekintetéből az látszott igen! Szóval ott ül az ügyfélszolgálatos, pirossan villog az ügyem, hogy lejárt az ügyintézési idő, és még is el vagyok felejtve. Hihetetlen, hogy kb. 4 ügyfélszolgálatoson ment végig a pár száz forintos le nem utazott jegyem visszatéritéséről szoló kérelmem és 1 hónap alatt senki se tudta elbírálni! A hölgy számára is érthetetlen az ügy. Jelenleg itt tartunk. 

2016. OKTÓBER 10.

Október 10-én délben a Pécsi ügyfélszolgálaton érdeklődtem az ügy aktuális állásáról, ahol a hölgy csak annyit látott a rendszerben, az ügy kivizsgálást igényel, illetve beszélt a Budapesti ügyfélszolgálattal, aki az ügyemet intézi, hogy érdeklődtem. Illetve irásba is jelezte nekik belső levélben, hogy érdeklődtem. De hát én szerettem volna besztélni velük, igy hát feltárcsáztattam, hogy ne nekem kerüljön pénzbe, igy az ügyfélszolgálat telefonjáról tárcsáztattam a Pesti ügyfélszolgálatot, ahol az ügyintézővel beszéltem, aztán kapcsoltattam az ügyfélszolgálat vezetőt, aki csak annyit tudott mondani, az ügy kivizsgálása folyamatba van, de utánajárást igényel! Illetve hogy Ők csak a Máv telefonos ügyfélszolgálata, az az ügyfélszolgálat, aki vízsgálja az ügyem telefonon nem elérhető, csak belsőleg. Tehát magyarul: sima halandó ember az ügyintézővel az ügyfélszolgálaton nem tud kapcsolatba kerülni, mert az egy teljessen a külvilágtól hermetikusan elzárt területen va. És sem írásos, sem telefonos megkeresést nem kaptam eddig az ügyem aktuális állásáról, ami érthetetlen, hogy miért nem? Miért nem lehet az emberel felvenni a telefonos kapcsolatot, hol tart az ügy kivizsgálkása? Talán fáj a szájuk? Vagy miért nem lehet írásban tájékoztatni, talán fáj a kezük? Megadtam a telefonos elérhetőségemet a telefonos ügyfélszolgálatnak, azt igérték továbbitják belsőleg és az ügyintéző aki intézi az ügyem fel fog keresni. Hát ez nem történt meg. Röhej! Szeretném visszakapni azt a párszáz forintot amit nem utaztam le a jegyem árából, ezt miért kell hetekig, 30 nap óta vizsgálni, utánajárni? Mit kell ezen ennyit gondolkodni? Amit ma a Máv ügyfélszolgálatán Pécsről a telefonjukról eltelefonáltam a Budapesti ügyfélszolgálatra az a telefonszámla többe fog kerülni, mint az az összeg amit visszakérek a jegyem árából.

Amit szeretnék: A PÉCS-BUDAPEST KELENFÖLD-SZÉKESFEHÉRVÁR-BALATONFÜRED jegyem árából a SÁRBOGÁRD-BUDAPEST KELENFÖLD-SZÉKESFEHÉRVÁR-BALATONFÜRED viszonylatra szóló jegyárát visszakapni, mert a jegyet csak SÁRBOGÁRD-ig vettem igénybe! A SÁRBOGÁRD-SZÉKESFEHÉRVÁR vonalra viszont nem volt jegyem ezzel a jeggyel utaztam, tehát vonják le az útra a jegyemből az árát, illetve SZÉKESFEHÉRVÁR-BALATONFÜRED viszonylatba is már az új jeggyel utaztam.

Szeretném megtudni:

- A jegypénztáros miért nem arra a viszonylatra adja a jegyet ahova az utas kéri, mit okoskodik, mit ugat bele más uticéljába Én utazok Én tudom, hova akarok menni, hogy olcsóbb nekem nem pedig Ö.

- A kalauz miért nem tudja a dolgát? Ha az úton 3x szólok neki, hogy nem e tud valamit csinálni, miért nem adott igazolást hogy rossz a jegyem, hogy az ügyfélszolgálaton egyszerűen vissza tudják adni a jegyem árát? Miért hazudott, hogy nem tud semmit csinálni, amikor, csak egy igazolást kellet volna adnia?

- Azok az emberek az ügyfélszolgálaton 30 napon belül kb. 4-en akik az én kérelmemet vizsgálták, miért nem tudtak választ adni illetve elbírálni, mi olyan nehéz, eldönteni azon, hogy a le nem utazott jegyem árát kérem vissza?

- Miért nem vette észre senki, hogy az én ügyem már pirosan villog, az ügyintézési időm lejárt, hogy lehet elfelejteni, válaszolni egy visszatérítési igényre? Amire 30 napon belül válasz kell adni, illetve a belső vizsgálatnak 15 napon belül már le kellett volna zajlania? Egy ügyfélszolgálaton hogy felejtődhet el egy ilyen kérelem, hogy lehet, hogy kb. 4 en is vizsgálták és senki nem tudott kideríteni semmit 30 nap alatt, az 1 hónap! Ha valami nem világos azoknak, akik vizsgálják az ügyem, miért nem keresnek meg telefonon, hisz ott a telefonos elérhetőségem.

- Miért mindenki a másikra mutogat, és a másikat okolja és hazudik mindenki összevissza? Számomra hihetetlen, hogy egy ügyfélszolgálat ahol legalább 4 ember kezén ment végig a kérelmem, illetve Pécsen, a jegypénztároson ahol megvettem, 2 kalauzon, a Székesfehérvári ügyfélszolgátaton, a Pécsi ügyfélszolgálaton, ez kb. kapásból 10 ember és nem oldódott meg az ügy 1 hónap, azaz 30 nap alatt! Ez hihetetlen! Ráadásul a kb. 4 személy aki vizsgálta az ügyfélszolgálaton a kérelmemet, semmilyen elérhetőség, semmilyen válasz, vizsgálati eredmény, ez emberi ésszel fel nem fogható 1 egész hónap, 30 nap alatt! Csak a le nem utazott pár száz forintomat szeretném visszakapni, ezt egy egész hónap alatt  kb. 4 ügyfélszolgálatos vizsgálta semmilyen eredménnyel és végül elfelejtenek válaszolni. Mintha nem is létező emberek lennének akik vizsgálták az ügyem, mintha egy földönkívüli létforma egy másik civilizáció jelei mutatkoznának az ügyfélszolgálaton, talán akik az én ügyem vizsgálták, már egy másik dimenzióban élnek? Nyomuk veszett? Nagy érdeklődéssel várom a válaszlevelet a ***@gmail.hu e-mail címemre

Update: Hát választ nem kaptam, de az RTL klubot hívtam, és mikor ők felkeresték a MÁV-ot, akkor azonnal kivizsgálták az ügyem és postáztak 1100 Ft utazási utalványt, ami nem az én általam kért le nem utazott utat fedezte, hanem azt utalták vissza, amit leutaztam: végül a Székesfehérvár-Balatonfüred vonalat fizették ki. Illetve a nemzeti közlekedési hatóság is közben járt az ügyemben, ahol azt írták, a MÁV-nál nem 30 nap hanem 1 hónap a válaszadási határidő.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.21. 16:06:49

Elolvastam a kommenteket. Megyőztek róla, hogy nem akarom elolvasni a posztot. Ami fontos, azt már tudom, ami vicces, azt abszolváltam.

gabors 2016.10.21. 16:20:08

hetveginek eleg hoszzu ... elolvasni viszont tul hosszu ....

Meg az sem derul ki mit es mennyit akar vissza kapni.

Itt lehet mav azt is mondhatja hogy penztartol valo tavozas utan ..... dugja fel foleg hogy kezeltek is ...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.21. 16:23:38

Néha viszont (főleg külföldiek esetében) olyan (japán) párbeszédre kerül sor, ami kívül esik a betanult eladó-vevő kérdés-felelet sémákon. Ilyenkor az eladónak rögtönözni kell, és nagyon fog vigyázni, hogy elkerülje a durva, negatív, vagy túl-kemény kifejezéseket, olyanokat például, mint a “nem”. Amikor tehát megkérdezem (félig már lemondva, beletörődve, inkább csak kötelességtudatból és nem sok reménnyel a szívemben) hogy van-e nadrág a méretemben, az eladó a következőképp reagál: Nagy sóhaj. Homlokráncolás. Lesüti a szemét, bámulja a padlót. Nagyot nyel. “Kilencvenes méret?!” motyogja hitetlenkedve, csak úgy magának. Megvakarja a feje búbját. Ajkait csücsöríti. Hümmög, bólogat. “Nyolcvankilences van, de... Kilencvenes...hát, szóval...” Elréved a távolba, hunyorít, ritmikusan ingatja a fejét jobbra-balra. “Nadrág, ugye? Igen, igen... Hm. Nadrág...” Újabb sóhaj, majd felemeli rám bocsánatkérő tekintetét, amiben rejtett fájdalmakat látok tükröződni. Megkönyörülök rajta, és elsétálok.

enrico palazzo 2016.10.21. 16:24:56

Az amúgy csodálatos jelenség, hogy mindenkinek akkora pofája van, amikor a vélt igazát ÍRÁSBAN fejtegeti. Szóban kussolva hagyja lenyeletni a kékerest.

The Crazy One 3om 2016.10.21. 16:32:58

Rezső fel sem tűnik senkinek?

mól 2016.10.21. 16:52:32

Miért nem vetted meg magadnak a jegyet?
Internet???

Dikusz 2016.10.21. 17:01:38

@sarostehen: tökéletesen igazad van.
Ha a poszter ilyen alaposan megnézte, melyik vonattal kell utaznia, hogy a legolcsóbb legyen a jegy, akkor rá kellett volna jönnie, hogy mérhetetlenül felelőtlen. Ugyanis az Elvirán látható, hogy van olcsóbb is. Tehát pazarló!

Dikusz 2016.10.21. 17:04:54

@The Crazy One 3om: hol?hol? van Reske?
Egy volt kolléganőm férjét hívták Rezsőnek. Ő meg Reskének becézte:)

Attila F 2016.10.21. 17:06:28

Na, a nyelvtan nácik most belezöldülnek, mire kijavítják az összes hibát.
A posztolónak egyébként, asszem, igaza van. Nem bírtam végigolvasni, de jogosnak tűnik az igénye, bár ezt 5 mondatban is össze lehetett volna foglalni.

Dikusz 2016.10.21. 17:11:38

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: szerintem nagyon zavarban lehetett az eladó, ha el is pirult, akkor elképzelte minek a mérete a 90-es.

Facelessbook · www.dont.think.so 2016.10.21. 17:44:09

Ilyen hosszu iromany lefedi a hetfoi, sot, lehet, hogy meg a keddi posztot is. Vegig sem birtam olvasni. Pecs-Sarbogard-Szekesfehervar-Balatonfured utvonalrol szeretnek almodni, de Pecs-Kelenfold-Szekesfehervar-Balatonfuredrol fogok valojaban. Az igy feleslegesen almodott tortenetet ki teriti meg? Es 30 napon vagy 1 honapon belul?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.21. 18:13:09

@The Crazy One 3om: Soltész Rezső - Szóljon hangosan az ének!

?

Haj, régi szép idők, de becsajoztam a 81-es táncdalfesztiválkor! Sajnos végig kellett néznem. De megérte!

Az Írtam a bátyámnak egy dalt Mónika meg felnőtt, jócsaj lett, most meg már ronda, lassan nagymamakorba lép.

SH4RK 2016.10.21. 18:49:28

Nagyjából a 100 Ft-ra kerekítésig olvastam, és ekkor már letettem a poszt további elolvasásáról.

Dikusz 2016.10.21. 19:14:35

@Attila F: végigolvasni én se tudtam, bár többször is nekikezdtem.
Igaza a 30 napon túli ügyintézésben van (kicsit). Meglep, hogy az RTL ilyen üggyel foglalkozik, hihetetlen számomra. Maga a történet is sántít szerintem.

Start-kártyát vett, akkor gyakran utazik vonattal. Ha aprólékosan utánanézett annak, hogy tud a legolcsóbban utazni, akkor talán arra is lehetett volna ideje, ha ilyen bonyolult módon utazik, akkor előbb vegye meg a jegyét.
Nem volt ideje átnézni prompt a jegyét, de ha már eltolta, elmehetett volna Kelenföldig, onnan Balatonfüredre. Székesfehérváron is ugyanarra a vonatra kellett felszállnia, mint amire Kelenföldön. A plusz költség 755,- Ft volt. Ennyire nem kellene spórolni.

A másik variáció a visszaváltás, amihez a kalauznak a jegyen kell igazolni, hogy megszakítja az utazást. Székesfehérváron lett volna ideje a posztolónak ezt intézni (a vonaton is és az állomáson is). Az igaz, hogy akkor a jegy árának a 20%-át levonták volna kezelési költségként. Ezt meg akarta spórolni a kedves utas.

Dikusz 2016.10.21. 19:58:19

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
Nem jól írtad, nem baty hanem Batyk. Az egy gyönyörű környezetben elhelyezkedő párszáz lakosú szép kis község.

Dikusz 2016.10.21. 20:04:37

@The Crazy One 3om: bármiről, pl az ittléted alatt utaztatok-e vonaton, tuján, a Dunán kishajóval. Tudnál írni erről B.Ü.posztot? Ha nem kerülne ki a blogra, itt is megtrágyalhatjuk:)

mad-man 2016.10.21. 20:08:50

Röviden?
A MÁV sokszor egy rossz vicc.
A poszter balek, miért nem nézte meg a jegyet?
Örüljön hogy az átszállás után nem büntették meg.

Legközelebb időben vegyen jegyet és nézze meg! Ja és a MÁV egy rossz vicc.

Józsi, a migráns köcsög 2016.10.21. 20:56:52

ez bipoláros lehet.
maaaaóórgitt.

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2016.10.21. 21:18:31

@The Crazy One 3om: Rohadjak meg én eskü felbasztam magamat, hogy végig olvastam... az így kiesett munkabérémet ki fizeti ki!? De most eskü! LEGÉRTELMETLENEBB POSZT EVÖR ON HOMÁR! fillérbaszó barom... ráadásul ő volt balfasz, meg se nézi mit fizet ki! Fuuuu de felbasztam magam rajta, hogy végig olvastam ezt a fosregényt!

Dikusz 2016.10.21. 21:47:21

@JunkieeeBoy: hát, ha lehiggadtál, megkérhetlek, hogy magyarázd el nekem a lényegét (már amennyiben van)? :D
Ugyanis többször nekikezdtem, de nem értem a végére. Az elolvasottból sem értettem sokat, és nem azért, mert nem vagyok már fiatal.

megamedve 2016.10.22. 07:02:14

1hónap, azaz 30 nap alatt!
30 nap, azaz 1 hónap!

1gazsagos1 2016.10.22. 09:56:25

Ajjaj

EGEN, MÁR NEM LEHET JÁTSZADOZNI A MÁVNÁL AZ ÚJ RENDSZERES JEGYEKKEL.

Hogy majd te megveszed háromra a jegyet, oszt mennél negyed órával előbb. Hja.

A poszternek is ez a gondja, hiába ugatta le, csak nem oda kapta a jegyet. Miért?

Mert felteszem, a pénztáros járt jobban azzal, hogy hosszabb távra adta a jegyet, nyilván több pénzért is.

A poszter meg ne legyen béna, mindig ellenőrizni kell vásárláskor a kapott jegyet, a pénztáros is tévedhet de a poszter érdeke az, hogy ne legyen értelmi fogyatékos.

Az még hagyján, hogy balfék volt, de hogy a többi kalauz is csalt, azzal, hogy elfogadta a jegyét. Ha találkozott volna a szuperellenőrökkel, rámenne a gatyája most a poszternak.

Kérdés:

- A POSZTER MIÉRT ÉRTELMI FOGYATÉKOS? NEM TUD OLVASNI? NEM LÁTTA A JEGYÉT, MIKOR KAPTA??? NEM TUDOTT SZÓLNI HOGY ADJON MÁSIKAT? NEM TUD OLVASNI?????

?

1gazsagos1 2016.10.22. 09:58:53

A 3 PERC SEM INDOK ARRA HOGY NE NÉZD MEG A JEGYET, LEGALÁBB 1 PILLANTÁST RÁ!

HA ROSSZUL ADJA MEGBÜNTETETT VOLNA EGY ELLENŐR A POSZTER RÁFÁZOTT VOLNA!!!

Hogy lehetnek ilyen felelőtlenek az emberek? Ennek lehet szavazati joga? ? Ha jön a vonat, nincs rendben a jegy, akkor sem szállunk fel! Tetszik, nem tetszik, várd meg a következő vonatot! A pénztáros is tévedhet, de a poszter felelőssége a jegy ellenőrzése, őt is büntetik meg, ha nem jó vonatra száll!

Nem lehet ezzel viccelni már gyerekek, más távolság, más vonatszám, más járatok, egyik helyen elfogadjuk, másik helyen meg nem. Új rendszer van.

mad-man 2016.10.22. 11:26:31

@1gazsagos1: Lehet szavazni is sietve jár és nem nézi meg hova tesz X-et.

Zakari az ás 2016.10.22. 11:35:45

@sarostehen: Azért nem tudta, mert a retkes kurva anyja a te retkes kurva .....-oddal kávézott együtt éppen

Zakari az ás 2016.10.22. 11:37:59

@JunkieeeBoy: Menj is ki és feküdj egy vonat elé, ha ennyire ideges vagy, egy iditóával legalább kevesebb lenne...

Sir Gombóc 2016.10.22. 12:00:59

@sarostehen: Egyáltalán megnézted, amit belinkeltél? Mert azon sárbogárdi átszállással adja meg az útirányt a 7.14-es icével.

Sir Gombóc 2016.10.22. 12:13:29

@Dikusz: Kelenföldön keresztül időben hosszabb az út és ott át sem lehet szállni a füredi vonatra, mert az Fehérvárról indul. Ha már ilyen okos vagy..

1gazsagos1 2016.10.22. 12:56:02

@mad-man: ki tudhatja ...

sajnos evvan nem vállalta a kockázatot hogy inkább várjon, kockáztatott és bejött

nagyon ráfaraghatott volna ha szembetalálkozik egy ellenőrcsapattal, akik főleg az IC-n mozognak

Dikusz 2016.10.22. 13:30:30

@Sir Gombóc: ha megtennéd nekem azt a szívességet, ha már ilyen kedvesen szóltál hozzám, hogy megírnád, mi a gond a hozzászólásommal?
Miért hosszabb az út? Ugyanarra a vonatra száll fel Székesfehérváron, mint amire Kelenföldön szállt volna fel. Az igaz, hogyha Kelenföldön száll át, 540 Ft-al többe kerül a jegy. Tényleg érdekelne, köszönöm a válaszod.

Sir Gombóc 2016.10.22. 13:51:26

@Dikusz: A Székesfehérvárról 11.24-kor Balatonfüred felé induló vonatra nem tudsz Kelenföldön felszállni, mivel értelemszerűen nem érinti. Kelenföldön ami közvetlen vonatra fel tudsz szállni Füred felé, azzal olyan 1 órával később érsz oda. Persze elérhető Kelenföldön keresztül is a 11.24-es vonat Fehérváron, de akkor van plusz egy átszállás még Fehérváron, illetve ha Kelenföldön nem éred el a zónázót, akkor csak gyorsvonattal tudsz menni, amire még +pótjegy is kell.

Dikusz 2016.10.22. 14:23:13

@Sir Gombóc: az Elvirán meg tudod nézni visszamenőleg is a menetrendet. A posztoló szeptember 10-én utazott, akkor még a nyári menetrend volt érvényben. Amiről te írsz, az a most érvényes téli menetrend.

Sir Gombóc 2016.10.22. 14:55:47

@Dikusz: Nem. Szeptember 10-én már a mostani menetrend volt, annyi különbséggel, hogy a Fehérvárról 9.24-kor induló vonat még a Déliből indult. Viszont ez 7.14-es pécsi indulással nem érhető el semelyik útirányon. A nyári menetrend augusztus végéig volt érvényben.

megamen1 2016.10.22. 15:48:58

na jó. a poszter egy bjúzi ez nyilvánvaló, de a máv ugyanígy nem adja vissza @The Crazy One 3om: akár egy napi keresetét megközelítő összeget (huh, ekkora összeget még elképzelni sem tudok ) sem. viszont ha a poszter tartozna a mávnak ennyivel, és ennyi ideig nem fizetné ki, vlsznleg már TCO 3com akár egy heti bérét is követelné, amit -lássuk be- banki támogatás nélkül nehéz lenne megfizetni.

Dikusz 2016.10.22. 16:30:37

@Sir Gombóc: szerintem jó játékot találtunk magunknak, de legalább a poszthoz tartozik:)

Ha a mostani állapotot nézed, és az augusztus végi menetrendváltozást, akkor az van amit írtál. Ha viszont szeptember 10-ét írom be, akkor úgy adja ki a találatot, hogy nem kell átszállnia Székesfehérváron.

Dikusz 2016.10.22. 16:37:22

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: éééén lennék az úrinő, vagy@sarostehen: ? Bár ő szerintem nem női hölgy.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.22. 16:48:34

@Dikusz: Ne zavard össze az angol főrendet a butaságoddal!

Szaros Tehén meg akkor se sértődne meg, ha történetesen félreértené.

Zakari az ás 2016.10.22. 17:54:35

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: Én? m itől lennék, max idegesítenek a kommentelő húgyagyúak...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.22. 18:00:30

@Zakari az ás: Nem mennék bele, hogy a megnyilvánulásai alapján ki a húgyagyú. Az idegességedet pont most erősítetted meg.

Az esetet lezártnak tekintem.

Zakari az ás 2016.10.22. 18:28:05

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: Értem, tehát ha szépen nyugodtan elmondom, hogy nem vagyok ideges, akkor szerinted ideges vagyok... Na téged se az eszedért fognak elrabolni.... De legalább nem fáradsz kia gondolkodástól...

Manyecska. 2016.10.22. 19:08:27

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: én is. miért offoltok? Én bezzeg most szálltam le a vonatról-a kalauz tekintete mélyreható volt, hmm..újabban kikezdenek az utasokkal??:D-.. azt belekeveredtem a fáklyás felvonulásba köszönhetően hogy lezártak pár utat ..:OFF de nem tévedt el a vonat viszont a tüntetők a KÖKInél alapoztak a sörözőben..kb.100-an!! minimum...majd hat különbusszal indultak. Nemtom mi lesz belőle.

1gazsagos1 2016.10.22. 19:28:40

1 a lényeg: ERRŐL LE LEHET SZOKNI.

Amúgy volt már, hogy

A RENDSZER NEM ENGED A VONAT INDULÁSA ELŐTT 5 PERCCEL JEGYET ADNI A JÁRATRA???

Próbáltam egyszer én is, nem ment sajna, mert a következőre adta már a jegyet.

Asszem.

Tehát a pénztáros ha akarta volna sem tudta volna kiszülni a poszter által kért járatokra a jegyet, mert a poszter épp hogy indulás előtt futott be, jegyet vásárolni.

A kalauzok helyében én vásároltattam volna vele jegyet. Pluszban.

Örüljön hogy rendesek voltak.

1gazsagos1 2016.10.22. 19:30:14

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: te nagyon eldurvultál míg nem voltam.

Hilda viszont megtalált, mer megint kimodizott. Asszem. Szóval még emléxik. Jelentem, azóta csak erősödtek a képességeim, most már senki sem vesz félvállról.

hehe :)

gabors 2016.10.22. 19:31:37

vegul is kiderult mar mit akar a posztolo ???

1gazsagos1 2016.10.22. 19:32:45

@Manyecs: ja épp a napokban néztem, fiatalították az állományt. Elküldték az ősöregeket nyugdíjba.

VONATOZNI KÖTELEZŐ. Miért? Mert a vonat kiad egyfajta speciális hangot, ami által felerősíti az ember lelkivilágát, szóval a vonatozás ajánlott minden napra, de legalábbis egy héten egyszer kötelező mindenkinek!

Nem számít, fél óra vagy sem, de minél régebbi a vonat, annál jobb, a kis piros személyikkel még jobb utazni.

Hogy én mennyire szerettem a vonatokat kiskoromban. Olyan monoton hangot adnak mindig. A vonattal együtt rezeg az agyad is csak te nem tudod, s hiába teszed be a fülhallgatót. :D

CID.. 2016.10.22. 19:48:44

@1gazsagos1: ezt ki mesélte, mármint, hogy a vonattal rezeg az ember agya, nyílván nem tapasztalat útján jutottál ezen fontos információhoz ;)

1gazsagos1 2016.10.22. 19:51:41

@CID..: hohó, szeretnéd tudni, mi? Nem csak az ember agya rezeg, de nyilván nem akartam konkrétumot írni. Nehogy a végén mindenki más is vonatozni kezdjen. :)

Ad egyfajta speciális hangot, főleg a nagyon régi vonat, egyfajta monoton hangot, ami kábé a meditációs zenével egyenértékű, hasonlót lehet hallani, például egy EEG-s vizsgálaton is.

De ez szigorúan titok.

1gazsagos1 2016.10.22. 19:53:09

VONATOZÁS = MEDITÁLÁS = KÁNTÁLÁS = EEG = MR = Bizonyos frekvencia.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.22. 19:56:55

@Manyecs: "a kalauz tekintete mélyreható volt, hmm..újabban kikezdenek az utasokkal?"

Csak azokkal, aki nagyon pucsítanak. :))

@1gazsagos1: Próbálom felvenni a prolitempót. Már egy perc alatt le tudok süllyedni az értelmi szintjükre. Mit tesz a gyakorlás!

Manyecska. 2016.10.22. 19:59:21

@1gazsagos1: jah a horkolás is olyan frekin jön a fülembe bemásztam a nagypárna alá. /Aztán átmentem a kisszobába /:DD Ez régi állomány és kispiros vonat volt csak a frász jött rám mert menet közben jobbról előzött -nem röhög- a gyáli személyvonat kb másfél méter volt köztünk de nem vágott be elénk meg ilyenek csak jött szépen mellettünk percekig.. oszt néztünk át a fejünkből ez most hógy?? :D

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.10.22. 20:01:09

@posztoló
1. Rohadtul nem kellett volna kapjál egy forintot sem, ha azt vesszük, hogy nem nézted meg, mit vettél.
2. Ettől függetlenül teljesen igazad van, hogy sérelmezed azt, hogy nem azt adják, amit kérsz, majd kiszaladnak a törvényi panaszkezelési határidőből. Ízlelgesd: ebben teljesen igazad van.
3. Nem merem leírni, hogy rohadj meg, amiért mindent minimum háromszor írtál le. Mert félő, hogy amilyen elszánt vagy, (és közel van a rendőrség, vagy valaki kölcsönadja az e-mail-jét, hogy ne a tiéd kopjon,) még feljelentesz.
4. De, le merem írni, mert a MÁV-ot is rossz helyen nyomtad fel, a rendőrök meg évtizedek óta nem arra vannak, amire tartjuk őket. ;)

Most pedig felszólítalak, hogy olvasd el a saját költeményedet háromszor!

@Sir Gombóc:
"9.24-kor induló vonat még a Déliből indult. Viszont ez 7.14-es pécsi indulással"
Tedd meg a kedvemért kérlek, hogy az óra és a perc közé a ponthoz nyomsz egy nyomorúságos SHIFT billentyűt! Mi ez az újkeletű elb@szott f@szság már, amire itt szoktatod a népet? Még egyszer meglátom és nemhogy a homárról, de az univerzumból is kitiltom az IP-det, e-mailedet, de még a személyi igazolványodat is, világos?!?

Manyecska. 2016.10.22. 20:03:29

@1gazsagos1: persze mán majd fel lesz festve a wifi, stb.ikon mellé a vibrátor is ne adj tippeket nekik !!!! :D ON

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.22. 20:12:53

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "mindent minimum háromszor írtál le"

Háromszoooor? Pl. húszor van leírva, hogy "SÁRBOGÁRD", nagybetűkkel, Hátha elsőre nem értettük.

Manyecska. 2016.10.22. 20:12:57

@1gazsagos1: jut eszembe, ha jobbról!! jött a vonat és ráadásul SÍNEN /ugye/...mi a menetiránnyal szemben haladtunk???! percekig????..Jesszus.
Vagy lehet hogy nem is sínen ment ugye a gazdaságosság jegyében..?? :D ON @a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
bammeg Papí, volt jegyem.. :DD

1gazsagos1 2016.10.22. 20:14:08

@Manyecs:
nem ér halmozni az élvezeteket, mint mondottam, hiába hallgatod a zenét, sajnos más rezgés nem hat ha vonatozol

agyhullámok, mint tudod

így ha testedbe dugsz tárgyakat és belül rezeg az sajna nem úgy hat, mivel a hallás a lényeg, hogy mondjam na

most magyaráznám, mer azt hiszitek, megfogtatok, de nem mindent írhatok le

1 biztos a vonatozás semmi máshoz nem fogható, mindennél hatékonyabb, főleg a kis piros személyvonat, de minél régebbi annál jobb

az új gyorsvonat sajnos már nem olyan hatékony az agyra

1gazsagos1 2016.10.22. 20:15:36

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: jó azé még kicsit tartod magad

nem tudom valahogy nem illik hozzád ez a stílus

lehet csak irigykedek ? nem tudom

idiótákkal nem kell törődni nekem ez a jelszavam rájuk kell hagyni

Manyecska. 2016.10.22. 20:24:26

@1gazsagos1: há jövőre gyakorolhatom az ingázást mera páárom, ugye, másik városban kapott melót..:(((((.. Gyula-Bp.viszonylat. :D majd írogatom a homárposztokat bárha elmegy gyesre ahogy tervezzük /:D/ akkor sztornó, egyenlőre..:) Hánem? Hádde. Jobb ötletem nincs..:D ON

1gazsagos1 2016.10.22. 20:38:37

@Manyecs: Az jó, 3-4 órás út, de van 7-8 órás járat is :D

1gazsagos1 2016.10.22. 20:40:06

Szerintem a 6 órán felüli vonatozáshoz már extra fétis kell. Inkább fogadnék taxit. Azé mindennek van határa.

Ha Manyeccsal mennék, 400 forint lenne a jegy. Oda-vissza 800. 1 embernek, 2 embernek 1600.

Akkó már megérné velem barátkozni :)

Dikusz 2016.10.22. 20:42:21

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: jól sejtettem, hogy ezt a hozzászólásomat nem kellett volna elküldenem. Igazad van, tényleg buta vagyok, mert amit írtál, én nem értem. A humorérzékem is valahol eltűnt (már ha egyáltalán van). Igaz, hogy most okom sem igazán van viccelni.

Megtennéd, hogy leírod mi az amit félreértettem a 15:52:14-kor írt hozzászólásodban? Azonkívül, hogy nem nekem írtad.

1gazsagos1 2016.10.22. 20:50:29

Mindenki olyan rohadt túl érzékeny lett vagy mi va?

teljesen elfajzottatok de dulván

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.22. 20:58:26

@Dikusz: Ha rákkatintasz a 15:52:14 hozzászólásom elején a sírgombóc linkre, akkor a böngésző megmutatja, melyik kommentjére hivatkoztam, vagyis az ő 12:13:29 hozzászólására ugrik, amit neked címezett. (Tehát Szaros Tehén nem jön a képbe sehogyansem.)

Egyébként meg ha egy kommentet nem értesz, ne görcsölj rajta, lépj tovább, rövid az élet.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.22. 20:59:29

@1gazsagos1: "Mindenki olyan rohadt túl érzékeny lett"

Elszoktunk tőled, aranyom. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.22. 21:01:49

@Dikusz: Butaság = hogy megkérdőjelezted az úrinő besorolásodat.

gabors 2016.10.22. 21:39:29

Cseh Tamas !!!! az en papam futo .. robog a 424-es .....

keskenyvaganyu vasutasok is ....

mi volt kerdes a posztolo volt hulye mert nyilvan nem "egyszeru" jegyet akart .. es a vegen meg sem nezte ..... nyilvan nem a legkepzettebb kommunikacioban jartas emberkek ulnek a jegykiadoban szoval teljesen ertheto modon az ilyet teljesen felre erthetik ... es ha meg kaucioban is dolgoznak (nem tudom) akkor persze hogy a leheto legdragabb megoldas ugrik be de ez lehet a jegykiado programba is pont ezt tettek be !!! vagyis az elado nem is tud mit csinalni ...

mas otlet ???

Taxomükke (UK) 2016.10.22. 22:42:31

Mérnem menté Orandzsvéjzzel inkább??

pankaaa 2016.10.22. 22:48:41

Ha még senki nem nézte meg, vagy csak én nem olvastam el minden kommentet... mindegy is, ha jól láttam
1490!!!!! forintos árkülönbözetről beszélünk!!! Hát hány üveg sört ihatott volna ezért a Balatonparton??!! Na ugye, hogy ezért akadékoskodni kell....
(Ha már MÁV és a hülyeségek... Tavaly nyári esemény, hogy külhonból hazatérve, Ferihegyről megvettem kis otthonomba a vonatjegyet, ami sok-sok ezer forintba fájt nékem, majd felszállt egy csapat migráns a vonatra... jön a kaller, én mutatom a jegyem, ők lobogtatják a papírjukat, h ingyen utaznak... végülis én fizettem évekig adót magyarban, persze, h most is én fizessek... Na de ez nem illik a történethez, csak MÁV...)

Manyecska. 2016.10.23. 10:46:57

@1gazsagos1: fiam is így jár Csongrádra, kísérő, párszáz Ft a jegy az IC-n.:DDD

EurósParaszt Lite 2016.10.23. 11:25:03

Pendrive volt a hutomben par perxig, amig elotte guggolva zabaltam.

EurósParaszt Lite 2016.10.23. 14:05:58

Olyan jo sutit kaptam hogy degeszre eve magamat gondoltam visszanezek hany darab harom maradt meg belole erre azt is hamm bekaptam iksz&de ennyire jo volt. Nincsvesszo.

CID.. 2016.10.23. 17:23:37

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: A döglötthal szagra gondolsz? Gondolom, csápolnak vityának :)))

The Crazy One 3om 2016.10.24. 06:42:51

Pedig igi is elkerült és még így sincs 100?

Manyecska. 2016.10.24. 08:07:36

@CID..: ja, a Himnusz alatt is, oszt láttam délután egy embert hatan vittek és még öt rendőr kísérte:D vitték be a kapitányságra..

Manyecska. 2016.10.24. 08:11:25

@1gazsagos1: jöhetel velem bár a rokonnak vérkutyái vannak aszongya a két komondor megvadult azt lapáttal/gereblyével ment a kisöreg ki..aszongya "Ááákoskám hozd a partvist is!...! " :DDD Remélem nem kerül rá sor bár Németország még messzebb lenne.. ON

Manyecska. 2016.10.24. 08:27:39

@Sir Gombóc: basszus évek óta megyek Füredre /HULLÁM, TEKERGŐ, KATICA,/ nem kellett átszállni /csak egyszer/ jókor szóltok!!:D @EurósParaszt Lite: most a toi-toi előtt térdelsz akkor? Lécci számolj be! :D

Terézágyú 2016.10.24. 09:05:58

@Szőnyegbombázó Galamb:
"Oké, kicsit többe került ez a kaland, de nem 10ezrekkel baszki.
Amúgy meg nem tűnt fel neki a pénztárnál, hogy többet kértek tőle mint kéne?"

Hja kérem bankkártyás fizetés... örüjjön a pószter, hogy nem százezret szedtek le a kártyájáról...
Kápénél ilyen gond nincs, egyből feltűnt volna neki.

Manyecska. 2016.10.24. 09:16:14

@Szőnyegbombázó Galamb: jah. itt megy a rinya. közben meg nem merem beszedni a gyócceremet mera doki aszonta árt a babának és mindent megteszünk érte. :P Én olyan kib.szott /de tényleg/ rosszul vagyok két napja hogy írok egy posztot róla.:DD ON

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2016.10.24. 09:25:00

@Terézágyú: hát ezaz. Az a baj, hogy az egyszeri user azt hiszi, a bankkártyára nem kell semmi gondot fordítani, elvan az magában. Hát egy lófaszt, arra pont ugyanúgy kell figyelni (legalábbis kéne). De az embereknek se sms-értesítő nincs beállítva, ráadásul a PIN kódját is ráírja a hátuljára, biztos, ami biztos, aztán csodálkozik, ha nyoma vész a pénzének. Sajnos észt nem adnak a bankkártya mellé.

Terézágyú 2016.10.24. 09:33:06

Egyébként a pénztáros (vagy ahogy a pószter írta: Pénztáros) valóban nem egy íkúbajnok - de szerencsére a pószter stílusa és helyesírása ugyanerre utal...

Terézágyú 2016.10.24. 09:39:39

@Szőnyegbombázó Galamb:
"De a pénztáros ebben az esetben is közli fizetés előtt, hogy mennyi az annyi."

Persze. Csak nem figyelt a pószter.
Én mellesleg arra gondoltam, hogy ha előzetes kiszámolta volna a pószter a pénzt (jó, valamennyi kerekítéssel), és annyit fizetett volna, akkor rögtön kibukott volna a dolog.

Az is igaz, hogy akkor lekéste volna a vonatot :)

Dikusz 2016.10.24. 10:34:49

@Terézágyú: biztos látta ,ár a pénztárnál mennyit fizetett, azonkívül kap egy slejfnit is a bankkártyás fizetésről. Ha azt nekiáll olvasgatni, akkor - ahogy írod - lekési a vonattyát:)
Viszont akkor a következő vonatra várva (ami két óra múlva indul) lett volna ideje elintézni a problémát:)

Dikusz 2016.10.24. 10:40:13

@Manyecs: akkor szakértő vagy a posztot illetően, ha ilyen sokat utazol arrafele:))
Amúgy tényleg utazhatott volna a posztoló Pécsről miskolci átszállással is:D

atpijkamo95 · http://deciki.blog.hu/ 2016.10.24. 10:53:13

Ezeket mostanáig érteletétek magatokban? Megfontolt emberek vagytok. Na, gyorsan onoljatok, mert nyakunkon a nyúposzt.

joska61 2016.10.24. 11:22:41

"Már"??? Az egész MÁV egy teljesen más dimenzióban él. Ez mindig is így volt.

Manyecska. 2016.10.24. 12:14:34

@joska61: :DDD! Ja, ezt akartam írni én is. Én mondjuk szeretem őket sosem volt még problémám velük pedig sokat járok vonattal..
tegnap volt a Bambara Hotel a tévébe'-na az is egy másik dimenzió afrikai berendezés, kaják, nagyon tetsz:)! Épp most néztem foglalást. Majd írok posztot.

Bombaló 2016.10.24. 16:46:58

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Azért nagyon ne halj bele, hogy a Helyesírási Szabályzat alapján mindkét forma helyes. A 7.14 és a 7:14 is. Sőt, általában az idő jelölésére a tömegközlekedésben a pontos változatot használják.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.24. 16:50:18

@Bombaló: "a Helyesírási Szabályzat alapján mindkét forma helyes."

Amelyik "helyesírási szabályzat" több helyes formát is megenged, az nem helyes.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.10.24. 17:41:54

@Bombaló: Említettem volna helyesírási szabályzatot? Nem emlékszem. De, ha már felhoztad, a legújabb egy vicc kategória, annyi következetesség sincs benne, mint az előzőkben. (Lásd.: @a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: )

Manyecska. 2016.10.25. 09:39:45

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: akkor már a nullátis basszátok a hetes elé vagy ezen csak én akadok fenn..?

Csillám szívárvány és pegafing 2016.10.27. 21:04:39

Én is jártam hasonlóan, csak ott nem utaztam le a kiadott a jegyet. (elfogyott a pálya) Amiről én nem tudtam és az elvira sem tájékoztatott. Úgyhogy akkor elmentem reklamálni, de sosem kaptam meg a hiányzó pénzt, mert a kallertól kellett volna kérni igazolást. Csak sajnos a kalauzok többsége nincs a helyzet magaslatán, sem szakmailag a toppon, és írni sem nagyon szeretnek. Szóval megtanultam, ha valami reklamáció van, és útközben merül fel akkor a kedves kalauz bácsival jegyzőkönyveztetni kell. Van hozzá kis füzete is.
süti beállítások módosítása