Tékozló Homár

Ha ilyen az Év bankja, milyen lehet a többi?

2016.12.20. 09:20 | Homár Hilda | komment

 

8 hónapja intéz az Erste egy hitelmódosítást, de nem is ez a legelképesztőbb az esetben, hanem az a nemtörődömség, ahogy az ügy eseményeit szikáran összefoglaló levél alapján intézik. Csak úgy sorjázik a nem mondják, nem küldik, nem szólnak, nem keresik. Ha így működik a tavalyi Év bankja, milyen lehet a többi?

Kedves Homár!

Eljött a pillanat, hogy én is csatlakozzam az Erste Bankot "méltatók" táborához! A történetemet a következő, az Erste Banknak november 24-én megküldött panaszlevél nagyon jól bemutatja. 

Tisztelt Cím!

A következő panasszal kívánok élni:

2008. októberében vettünk fel az adóstársammal 7,4 millió Ft hitelt egy  családi házra, melyet 50-50 %-ban birtoklunk.Az elmúlt 8 évben sosem volt 3 hónapon túli tartozásunk, jó adósok voltunk és vagyunk.

2016. március 25-én, azaz 8 hónappal ezelőtt benyújtottunk egy kérelmet, miszerint az adóstársam szeretné átvenni a hitel törlesztését én pedig kiválnék az ügyletből. Mindez a törökszentmiklósi bankfiókban történt. Kaptunk egy listát a benyújtandó papírokról, dokumentumokról, ezt a volt élettársam hiánytalanul rendelkezésre is bocsátotta. Felhívták a figyelmünket, hogy a bírálat  minimum 3 hónap lesz.

4 hónap után már többször telefonáltunk, írásban is érdeklődtünk, de mindig az volt a válasz, hogy folyik az ellenőrzés, illetve kérték, hogy nyújtsunk be még egy nyilatkozatot, amiben kijelentjük, hogy az élettársi kapcsolatunk megszűnése miatt kívánjuk eszközölni ezt a változtatást. 1 héten belül benyújtottuk a papírt.

A 6. hónap letelte után, a sokadik érdeklődést követően, ami ugye azt jelenti, hogy önök, a bank, önmaguktól sosem jelentkeztek nálunk, kiderült, hogy újabb papírok benyújtására van szükség, köztük egy szerződésre, ami azt kívánja bemutatni, hogy mi hogyan fogjuk a tulajdonviszonyokat egymás között rendezni. Az adóstáram emiatt soron kívül hazautazott Svájcból, (5 éve ott él és dolgozik), az ügyvédünk elkészítette a szerződést és minden más papírral együtt ezt is benyújtottuk. Azóta ismét eltelt 1 hónap.

Az elmúlt 2 napban 20 alkalommal próbáltam telefonon információt kapni, ami nagy nehezen sikerült is, majd kiderült, hogy a benyújtott szerződés nem megfelelő, mert a jogászuk egy olyan pontot hiányol belőle, amiről nem is tudtuk, hogy benne kellene lennie! Ez megint csak úgy derült ki, hogy én érdeklődtem, és önök egy szóval sem jelezték, hogy probléma van! (Kérem, ne kezdjék el ecsetelni, hogy a telefon nem a megfelelő elérési forma, mivel én is dolgozom, és másik városban élek, nem tudok csak úgy bemenni az illetékes bankfiókba!)

Az alábbi kérdésekre várom a válaszukat:

1) Amikor megkaptuk a listát, hogy milyen papírokat kell benyújtanunk a bírálathoz, miért nem közölték velünk, hogy szükség lesz egy nyilatkozatra és egy szerződésre is?

2) Miért nem közlik, hogy ebben a szerződésben pontosan minek kellene benne lennie?

3) Mivel tudják azt magyarázni, hogy 8 hónapja nem sikerül elbírálni egy olyan ügyet, amelyben a hitelt átvállalni kívánó személy bizonyítottan havi legalább 1 millió Ft-nak megfelelő összeget keres svájci Frankban, évek óta ugyanazon a munkahelyen dolgozik, a szülei háza is fedezetet nyújt erre a hitelre és a múlt hónapban 2,5 millió Ft megtakarítás fordult bele a hitel törlesztésébe?

4) Mivel tudják magyarázni, hogy az első 6 hónapban senki nem foglalkozott az ügyünkkel? Ez nyilvánvaló, hiszen ha bárki is foglalkozott volna vele, akkor sokkal hamarabb ki kellett volna derülnie, hogy még újabb dokumentumokat kell benyújtanunk!

5) Önök az elmúlt évben az "Év bankja" voltak... Hogyan engedheti meg magának az "Év bankja", hogy 8 hónapig hagyja bizonytalanságban a jól fizető ügyfeleit?

Kérem, a válaszukban nem fárasszák se magukat, se engem üres közhelyek pufogtatásával, ne próbálják ezzel húzni az időt! Amennyiben a mai naptól számított 2 héten belül (2016. december 8-ig) nem érkezik érdemi válasz önöktől, ügyvédhez illetve a megfelelő hatósághoz fogunk fordulni és megtesszük a szükséges lépéseket.

A fenti levélre 2016. december 8-án érkezett egy rövid levél a Netbankon keresztül, miszerint hamarosan postai úton küldenek választ  és köszönik a türelmemet.

Azóta annyival bonyolódott a történet, hogy már az ügyvédünk is felvette a bankkal a kapcsolatot, ugyanis a fent említett szerződést 30 nap után már csak bíróság közreműködésével lehet módosítani/felbontani, és írásos állásfoglalást kértünk, hogy magyarázzák meg, miért is nem lehet elfogadni a benyújtott szerződést. Azóta folyamatosan próbálom a banki ügyintézőt is elérni, kapcsolják a telefonját, de érdekes módon sosem veszi fel... És az e-mailemre sem válaszol....

Száz szónak is egy a vége: Mindenki jól gondolja meg, hogy beteszi-e valaha is a lábát az Erste Bankba, de legalábbis számoljon vele, hogy akár 1 évig is elhúzódhat, mire döntés születik az ügyében! :-( 

G - Sz. O.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2016.12.20. 09:23:09

"Az elmúlt 8 évben sosem volt 3 hónapon túli tartozásunk"

Ez mit jelent?
Hogy rengetegszer törlesztettetek egy vagy két hónappal később - de minden oké, mert három hónapon túl sose???

Terézágyú 2016.12.20. 09:25:51

"a hitelt átvállalni kívánó személy bizonyítottan havi legalább 1 millió Ft-nak megfelelő összeget keres svájci Frankban"

Most akkor dicsekedsz, vagy panaszkodsz...?

PITTA 2016.12.20. 09:29:39

@Terézágyú: Svájcban nem is túl nagy az 1 millás havi jövedelem...

borso 2016.12.20. 09:30:29

Csak egy kérdés: Nincs végre egy olyan tökös ügyvéd, aki ilyen esetben a kibaszott tetves tohonya bankról leperel még vagy 100 millió forintot + büntetésként kijár a hatóságoknál vagy 1 milliárd büntetést? Mert akkor ezek a tohonya pina és faszvakargató alkalmazottak is megértenék végre, mi a dolguk.

PITTA 2016.12.20. 09:34:12

@borso: Az a baj, hogy minden bank direkt húzza össze magát, fiókbezárások, alkalmazottak leépítése, fiókokban kevés fizetés, ezért magas fluktuáció. Emiatt a régebbi alkalmazottak ideje is arra megy el hogy segítsék az újakat, de sokszor még a rutinosabbak sem tudják az olyan dolgokat amik kicsit is elüt a napi rutintól. Nem beszélve a folyamatos ÁSZF és egyéb változásokról, ami az ő ügymeneteiket is értinti. Más banknál hitellel kapcsolatban nálunk is a folyamatosan új papírok bekéregetése ment. Ez úgy tűnik általános.

Terézágyú 2016.12.20. 09:34:24

@borso:
"ezek a tohonya pina és faszvakargató alkalmazottak"

Biztos migránsok. Vagy cigányok.

testnedv (törölt) 2016.12.20. 09:46:35

5 éve élnek külön?

PITTA 2016.12.20. 09:50:14

@testnedv: szerintem az elején távkapcs volt, csak nem működhetett

enrico palazzo 2016.12.20. 10:01:50

@PITTA: Ez mind nagyon megható, de valahogy nem tudom elhinni, hogy a csőd szélén lennének. Lényegében minden kormány faszságot áthárítottak az ügyfelekre és nézd meg milyen megtakarítások vannak. Vicc az egész. Nyilván fejétől bűzlik a hal, de ne sajnáljuk már annyira a bankokat. Ezenkívül az ügyfélkezelés, illetve annak prosztósága számomra nem magyarázható pénzzel.

Cycmen 2016.12.20. 10:06:08

@PITTA: szerintem az elején távkapcs volt, csak nem működhetett

Tartósan skype-ra rejszolni nem a legjobb megoldás!

EurósParaszt Lite 2016.12.20. 10:10:23

@PITTA: " de sokszor még a rutinosabbak sem tudják az olyan dolgokat amik kicsit is elüt a napi rutintól."
Ezert kellene rendszerben gondolkodni tudo embereket alkalmazni. Tul sokszor vagyok kenytelen elkepedni azon, hogy lenyek milyen kvalitasokkal kapnak olyan munkakort ami pedig egy droiden joval tulmutat esetenkent, aztan az ugyfelnek meg csak a pluszproblema, a pluszido, a pluszpapir, a pluszstressz, holott ha nehany neuron ugyesebben lett volna iranyitva a megfelelo fejben, nem indit el egy pillangoszarny-csapas egy szopolavinat a masik embertarsnal. Lehet persze erre rasutni, hogy a kepzes elegtelen volta az, ami ilyenkor kiutkozik - ami egyebkent onmagaban is gond -, de erezzuk, hogy egy kicsit tobb sutnivaloval, picivel tobb odafigyelessel siman gyokot lehetne vonni a szop-szivaok mesesen magas szamabol. Most pedig elolvasom a posztót. Meg megolvasom a penzem.

PITTA 2016.12.20. 10:11:03

@enrico palazzo: Istenments hogy védjem őket, de attól hogy bank, ugyanaz megy mint a többi kereskedelmi cégnél. Amíg van valaki aki megcsinál valami 100 forintért, addig nem fognak emelni, így viszont a kevésbé képzettek kerülnek a pozícióra és ez egy öngerjesztő folyamat.

EurósParaszt Lite 2016.12.20. 10:16:48

@enrico palazzo: penz-mentitas-nepkultura - ezek szorosan osszefuggnek es rendszert alkotnak. Keves penzert alacsony minoseg, de ha belenevelodik, marpedig miert ne a prosztosagba nevelodne bele, akkor magasabb penzert is ugyanaz, hordozza tovabb 1 eleten keresztul, a tobbiben is keseruseget keltve, akik szinten tovabbadjak. Igy megy ez korbe, a vegtelensegig. Ha eleg okos vagy es nem onerzetes, bele sem mesz es/vagy masik orszagba, mentalitasba koltozol es ott mashogy lesz szar, de gyonyorkodhedsz a massagban legalabb atmenetileg.

rarabel 2016.12.20. 10:16:48

Az ERSTE nem vonult ki a Sparral együtt kies kis hazánkból tiltakozásul a tranzakciós adó miatt néhány éve....?

EurósParaszt Lite 2016.12.20. 10:21:17

@rarabel: mindig van egy utolso utani koncert.

EurósParaszt Lite 2016.12.20. 10:30:15

Ki hany ujjal/WPM-mel gepel?

Manyecska. 2016.12.20. 10:42:38

@Cycmen: :D jajj. Épp a "Hosszan szoptatunk..beszélgetős csoportot" ajánlgatom a húgomnak hátha megszül a röhögéstől OFF :DD

Cycmen 2016.12.20. 10:48:51

@EurósParaszt Lite: Ki hany ujjal/WPM-mel gepel?

50 éves nő házassági hirdetést ad fel,a következő kritériumokkal. Legyen annyi idős mint ő, ne rohangáljon folyton körülötte, ne verje meg és legyen jó az ágyban.
Másnap csengetnek. Kinyitja az ajtót és egy tolókocsis ötvenes palit talál az ajtóban akinek se keze, se lába.
Azt mondja neki.
-Látom hogy korban megfelel és nem fog megverni sem rohangálni, de jó az ágyban?
-Mit gondol, mivel csengettem?

EurósParaszt Lite 2016.12.20. 11:15:42

@Cycmen: nem tudom mit gondoljak grin hangulatjel. Kulonosen vizes kovon ne szaladgaljon az oktondi pasi, abbol csak a gond van, ha szettori a combi nyakat vagy a medanciajat, lehet bele tomni a huslevest.
Manyecs azt hittem reagal, hisz' az iment jasszoltvaganykodott, hogy nagyon 10 ujj es nagyonnemgond. Szo per perc a WPM. No mindegy. De tarsaloghatunk masrol is, peldaul: nektek hany BPM-mel ver a szivetek? A drum&bass-osoke, dubstepeseke viszonylag erdekes ritmikaju elettani szempontbol, ok veszelyeztetett csoport.:)

testnedv (törölt) 2016.12.20. 11:17:45

@PITTA: ok, köszi az infót :D

Manyecska. 2016.12.20. 11:58:35

@EurósParaszt Lite: babamérleget és tejszívót körözök a neten mera húgom férje egy lustadisznó /pasi/ :D ! ON

Terézágyú 2016.12.20. 12:08:56

@enrico palazzo:
"Ezenkívül az ügyfélkezelés, illetve annak prosztósága számomra nem magyarázható pénzzel. "

Akkor a bankokban dolgozó magyar állampolgárok a hibásak.

Attila F 2016.12.20. 12:13:14

@Terézágyú: Lényeglátás a köbön. A sztori lényege valóban az, hogy hány hónapos tartozásaik voltak.

enrico palazzo 2016.12.20. 12:22:23

@Terézágyú: "Akkor a bankokban dolgozó magyar állampolgárok a hibásak."

Igen. Azért ez nem árufeltötés, ahova beugrik egy diákmunkás. Értem én, hogy be kell tanulni, de meg kell tanulni érdeket érvényesíteni és itt ez az, hogy a pl. fiókvezető, vagy az első ember a rangsorban, akinek számít a szava jelzi a vezetőség felé, hogy gond van. De nem, ugyanúgy kussol, ahogy a kórházigazgató kussol és ott még csak azt sem lehet mondani, hogy piacorientált, profit kényszer van...

ittHUNvagyok 2016.12.20. 12:22:24

@Terézágyú:
Olvas , és láss a sorok mögé ... Jó "Adósnak " aki nem késik a fizetéssel ! Elbírálásnál sokat számít,
@Cycmen: Volt benne tapasztalat ?
@testnedv: Az hogy mennyi ideje nincsenek együgyűt teljesen lényegtelen !

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2016.12.20. 12:29:25

a svejci franbka több a zanyag, mint a forintba?

Terézágyú 2016.12.20. 12:32:34

@Attila F: @ittHUNvagyok:

A pószter ezt írja: "Az elmúlt 8 évben sosem volt 3 hónapon túli tartozásunk"

Számomra ez azt jelenti, hogy tartozásuk volt, de sosem lépte túl a három hónapot.

ittHUNvagyok 2016.12.20. 12:47:17

@Terézágyú:
Az a posztból nem derül ki igazad van , de az is lehet hogy mindig időben fizettek ! De az + pontnak számít hogy nem volt 3 hónapnál régebbi tartozása . Ergo nem került fel a rossz adós listára! Bár az Erste bankot alapból el kellene takarítani a föld felszínéről. Tré az ügyfél kezelés, és még sok más baj is van vele! Előre látom majd a csalódott Citibank -os posztokat akiket beolvasztott magába az Erste bank!

Terézágyú 2016.12.20. 12:51:02

@ittHUNvagyok:
Lehet hogy a banknál az a jó pont, hogy nem volt három hónapnál több késése - de azért én arra nem lennék büszke, hogy két és fél hónapot késtem, de azért én "jó adós" vagyok, mert ez nem három hónap...

EurósParaszt Lite 2016.12.20. 13:06:29

@Manyecs: körözés lol. 70-es évekböll importált rendőrségi pirosszirénát is tehetnél a fejedre. Aközben.

Manyecska. 2016.12.20. 13:12:27

@EurósParaszt Lite: a helyes megfejtők között kézzel hímzett Erste-feliratú falvédőt sorsolunk ki.

EurósParaszt Lite 2016.12.20. 13:15:27

@Manyecs: énnekem csak Találkozás David Bowie-val jelenetet ábrázoló falvéddö kell!

ittHUNvagyok 2016.12.20. 13:17:18

@Terézágyú:

Nem kezdem el boncolgatni az életed , kerested, a társadalomban betöltött szereped. Nem személyeskedek, de lehet hogy egy olyan életesemény történt a poszt írójának az életében ami miatt lehet hogy nem tudott egy esetleg két hónapig fizetni ( munkahely megszűnés , valami nem várt nagyobb kiadás ... )
Gondolom te abban a szerencsés helyzetben vagy hogy soha nem volt likviditási problémád .

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.20. 13:25:39

"vettünk fel az adóstársammal 7,4 millió Ft hitelt" ... "a volt élettársam hiánytalanul rendelkezésre is bocsátotta"

Gyanítom, hogy az adóstárs és az éllettárs az ugyanaz a személy. Lehet, hogy a bank felé is titkolózott, ezért nem lehetett pontosan megmondani, milyen papíriok kellenek.

Persze ez nem menti a végtelenbe nyúló "ügyintézést".

Manyecska. 2016.12.20. 13:26:07

@EurósParaszt Lite: miért pont Alaszka? a párom is alaszkai időzónában van a telefonja szerint, folyvást.:D

Terézágyú 2016.12.20. 13:39:24

@ittHUNvagyok:
"Gondolom te abban a szerencsés helyzetben vagy hogy soha nem volt likviditási problémád ."

Sosem vettem fel hitelt, ez tény.

"a poszt írójának az életében ami miatt lehet hogy nem tudott egy esetleg két hónapig fizetni ( munkahely megszűnés , valami nem várt nagyobb kiadás ... ) "

Teljesen mindegy.

Manyecska. 2016.12.20. 13:42:01

@a gyűlölködő uszítás eredménye; egy rendőr meghalt: engem most az izgat hogy megújult az MKB bank honlapja és folyton átirányít ahányszor tranzakcióban vagyok :D

ittHUNvagyok 2016.12.20. 13:42:32

@Terézágyú: Teljesen felesleges veled ...

Terézágyú 2016.12.20. 13:44:21

@ittHUNvagyok:
Bocsánat, hogy más véleményem vagyok mint te.

Manyecska. 2016.12.20. 13:45:38

@EurósParaszt Lite: én meg megettem fél doboz macskanyelvet..nehogy megkérdezzétek hogy téptem ki mert szíven szúrom magam ON@a gyűlölködő uszítás eredménye; egy rendőr meghalt: küldök mélt! /nem vért, mail-t!/

ittHUNvagyok 2016.12.20. 13:47:25

@Terézágyú: Nincs azzal baj hogy más a véleményed ! Csak a "negatív " dolgot látod , ami csak egy aprócska részlet , az ügyben !

Terézágyú 2016.12.20. 13:50:54

@ittHUNvagyok:
"Csak a "negatív " dolgot látod , ami csak egy aprócska részlet , az ügyben ! "

Aprócska részlet, de a pószter fontosnak tartotta megírni. Magára vessen.

De ha akarod írok tíz sort arról, hogy rohattersztebankdögöljönmegamocskosnépnyúzóbank...

Manyecska. 2016.12.20. 13:52:43

pssszt itt mindenki bankban dolgozik..?

Manyecska. 2016.12.20. 13:56:06

@ittHUNvagyok: ez pontolyan mint hogy a páárom megén -ill. a szüleink- egy suliba jártak, mink meg egy napon születtünk, hasonlítunk is, meg ugyanazt álmodjuk /!/ lehet hogy testvérek vagyunk..!
Csak kicsi bökkenő hogy fél évvel később születtem de egy napon /27.-én/ :D ON

fiktiv állat 2016.12.20. 13:56:55

@Terézágyú: Mondjuk ha esetleg tovább olvasod, esetleg fel is fogod, hogy jó adósok, tehát nem volt 3 hónapnál régebbi tartozásuk. Sok más mellett ez az egyik ismérve a jó adósnak a meghatározás szerint.

EurósParaszt Lite 2016.12.20. 13:57:18

@ittHUNvagyok: o nobol van es makacsul ragaszkodik a helyesen sulyozottnak velt reszletehez. Lehet, hogy nem is annyira tulsulyos magaban, belulrol, marmint ez a reszletje neki maganak szamara, csak arra vagyik, hogy halljak meg azt, amit o kilatott belole, ezert nyomatja ennyire. De nem tudom, nem is latom amit ir. Valahogy az irasjelekert felelos gombjai mindig beragadnak. De majd rabaszok egy tal csirizt a 105 key hun eszkozhardverere, aztan megoldodik az egesz problemakor.
@Manyecs: az mintha ugy lett volna, hogy megszunt. Erre te itt zabazod. Multban-e elsz? De reg nyammogtam. Kisfiam, az a vendegeke, nem eheetsz belollee.

Terézágyú 2016.12.20. 13:58:14

"A hetvenes évek hajnalán
felsírtam én egy szülőszobán
nagy hideg volt, bemondta a rádió
Más volt az év, az óra és más a hely
de egy napon születtem Elvis Presley-vel"

Manyecska. 2016.12.20. 14:00:08

@EurósParaszt Lite: megis, ez Chocola kiadás- Katzenzungen van ráírva és macskák vannak a képen mondjuk simán lehet hogy Macskaszar..

Terézágyú 2016.12.20. 14:00:29

@fiktiv állat:
"Mondjuk ha esetleg tovább olvasod, esetleg fel is fogod, hogy jó adósok, tehát nem volt 3 hónapnál régebbi tartozásuk. Sok más mellett ez az egyik ismérve a jó adósnak a meghatározás szerint. "

Mondjuk ha esetleg te is elolvasod amit írtam, és a fiktív állatoknak is van felfogásuk, akkor megtudnád a véleményemet: "Lehet hogy a banknál az a jó pont, hogy nem volt három hónapnál több késése - de azért én arra nem lennék büszke, hogy két és fél hónapot késtem, de azért én "jó adós" vagyok, mert ez nem három hónap... "

ittHUNvagyok 2016.12.20. 14:11:10

@Terézágyú: Egy döglött lovon lovagolsz :D

EurósParaszt Lite 2016.12.20. 14:12:45

@Manyecs: oh, az nagyon jo. Meg kell veni minden ilyet, dehiszen cuki felaljzassal (felkialtassal). Ecer en is atutaltam 10-iz ezer eurot egy afrikai dreampasinak, mert cicak voltak a kepen, 3-harrman voltak ott es nyivakoltak es ki kellett menekitenie a vagyonat de ehhez penz kellett es enter. Idovel majd elvesz, megg igerte es cicak is voltak es. Be dolltem. De a szerelem ilyen minden jora fordul segito energiat megkuldtek maar a csoportarsaim enter. A kristaly legyen veled enter.

Manyecska. 2016.12.20. 14:22:42

@EurósParaszt Lite: én már csak lilával erezett izé kezelt kristályt és entert fogadok el!! Egy idő óta!:D

testnedv (törölt) 2016.12.20. 14:36:53

@ittHUNvagyok: szerinted!

Mérgező Hulladék 2016.12.20. 15:00:06

@Terézágyú: de te látsz bele olyat a posztba, ami nyilvánvalóan nincs benne. Azért mondja, hogy nem volt három hónapnál régebbi tartozása, mert szerinte a banknak adósminősítés szempontjából ez a fontos, és nem az, hogy volt-e nondjuk harminckilenc napja, vagy másfél hete, esetleg egy másodperce lejárt tartozása. Ez utóbbi neked fontos, és valamennyire nekem is (bár nem ráz meg különösebben, ha elfelejtem befizetni a kábeltévés csekket idejében, és csúszom vele egy hetet), de erre most nem gondolt a posztoló, mert nem velünk van problémája.

Csipyke 2016.12.20. 15:45:53

@Terézágyú: Az hagyján, de akkor bizonyára Svájcban él. Azért itt az kb épp a létfenntartáshoz lehet elég, Zürichben arra se (lakás elviszi minimum felét, 3-400 a biztositás, majdnem 100 a havi bérlet, de ha a városhatáron túl kell menni akkor hatványozódik az összeg, egy ezres a kaja egy embernek-étteremnek a közelébe se ment, de még Mekdöncinek sem...

Csipyke 2016.12.20. 15:50:42

@Csipyke: na, az ezres kaja egy embernek sok, de a fele simán elmegy, az se kevés zsé...

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2016.12.20. 16:38:19

Sztem kicsit még tovább húzzák a poszter inkább végtörleszt és lerendezik a hiteles társával természetben.

"A bank amely (újra) összehoz minket" lehetne a szlogen.

Érdemes különösen ha frankban van.

Hát cicibankosként nem túlságosan örülök, hogy ide fogunk kerülni, már most. Mondjuk hiteltelen vagyok és a személyibankáromnak volt a legjobb állása (sosem adtam neki munkát az elmúlt 8 évben).

Bár ha jobban belegondolok az Allianzos személyes biztosítási tanácsadómnak viszont nem olyan jó lenni, legalábbis 2-3 havonta cserélődnek és mindegyik unit linkedben látja a jövőt amely után megy a telefonszámuk és email címük blokkolásra mert én meg nem...

Burgermeister 2016.12.20. 18:09:58

poster nem sikeres, a fiokba vágták a kérelmét...igy jobban jár mintha hitelt kapna

gabors 2016.12.20. 19:06:33

@a gyűlölködő uszítás eredménye; egy rendőr meghalt: "@Burgermeister: A posztot nem olvastad? "

az csak zavarna a koroket :-)

Baluci 2016.12.20. 21:37:12

2008.októberében vett fel ennyi hitelt a poszter???... Pont egy hónappal a világméretű bankválság után???... És legalább devizahitel volt?...

Deviáns 2016.12.20. 22:34:19

A posztolónak: valami hitelkiváltó hitellel lehetne próbálkozni esetleg, és az új hitelbe már csak 1 adós lenne.
Egyébként bolond lenne a bank elengedni, a béka segge alatt a jegybanki alapkamat, gondolom a hiteled nem követte, így extra profitot termelsz a banknak.

vizsla_barat 2016.12.21. 01:30:16

Szépen elintézték volna egymás közt egy polgári szerződéssel. De nem. Bele kellett mászni a banki bürokrácia bugyraiba. Hadd gratuláljak.

MrZed001 2016.12.24. 21:58:40

Nekem ennél is durvább volt az Erste-vel. 2 kis értékű ingatlan volt a fedezet egy 5 milliós hitelen (megyeszékhely).
Mivel korábbi FHB hitelemből is jobban jöttem ki így, ezért itt is 1,5-2x-es havi törlesztőösszeg lett utalva minden hónapban.
Az olcsóbbat ki akartuk vonni a fedezet alól, bevinni egy 2,5x akkora értékűt helyére. Mert hogy el akartuk adni az olcsót, volt is rá vevő.
Egyszerűnek tűnik mint a faék: új ingatlanra ingatlanbecslés (2 nap), szerződés módosítás közösen közjegyzőnél (1 nap), Földhivatal bejegyzi (1 hét), kész.
Namármost Erste-nek hála ez több, mint 1,5 évbe került.
- Ingatlanbecslést több hónapig húzta.
- Aztán elment 2 hónapra szabadságra az egy szál hitelügyintéző (és más nem tehetett semmit se).
- Aztán visszajött, de valami überfontos állami dolgok miatt (végtörlesztési időszak után pár évvel) további 3 hónapig szintén nem tudott foglalkozni vele, mert azt kellett csinálnia.
- Aztán ennyi idő alatt igen szép EGYÉB papírmunka torlódott fel nála, azt intézte.
- Aztán már letelt egy év, és már új ingatlanbecslés kellett (fizettük ezt is).
- Ami alacsonyabbra jött ki, mint előző (épp estek az ingatlanárak, de még így is egymaga a hiteltartozás 2x-e volt, másikkal 3,5x fedezetnek)
- Mint kiderült automata előtörlesztés náluk nincs (FHB-nek van), azaz amit extra utaltunk pénz nem kerül előtörlesztésre, nem is tudtak vele mit kezdeni (még jó hogy el nem sikkasztották), visszafizették (1 misi).
- Majd megzsaroltak, hogy mivel már így nekik nem elég a fedezet (3,5x-ese a hitelnek, szembe az aktuális 2,5x-essel !), ezért csak akkor hajlandóak megtenni a fedezet cserét, ha befizetünk 1 misit (kb amit korábban visszaadtak, visszazsarolták maguknak).
- gondolom mondanom sem kell, hogy a vevő ekkorra már hetedhéthatáron túl volt, az ingatlanárak meg szépen estek (1 misi bukta).
- de mivel még mindig el akartuk adni azt az ingatlant, folytattuk.
- befizettük 1 misit, majd ismét hónapokig várakozás, telefonálás, mire vééégre hajlandóak voltak megejteni a szerződés módosítást.
- Az egész 20 perc volt, közjegyző, elolvastuk, ők is, aláírás, kész.
- földhivatal villámgyorsan megvolt.
Szóval hitelt az Erste-től soha a b.dös kva életbe nem veszünk fel többet, az hétszentség.

Zsuzsanna Judit Szigeti 2016.12.26. 12:11:35

@borso: Macerás. 100 milla sajnos lehetetlen (pedig megérdemelnék), de azért nem feltétlenül szélmalomharc, ha perelsz. Meg ha rászánsz pár évet meg egy kis pénzt. :-)
süti beállítások módosítása