Tékozló Homár

Na ilyenkor bezzeg beszél angolul a MÁV!

2016.06.24. 09:59 | Homár Hilda | 86 komment

mav_logo.jpg

Vajon nincs pénze a MÁV-nak pótolni a nyomtatványait? Vagy találtak egy nagyobb adag elfekvő készletet az angol nyelvű verzióból, és gondolták vidékre jó lesz? Vagy hogy jött létre vajon ez a helyzet?

Kedves Tékozló Homár!

Május 30-án a Budapestről 8.23-kor induló IC mire Debrecenbe ért, közel 50 percet késett. Tucatnyi ember ment be a debreceni ügyfélszolgálatra, kártérítés reményében, ahol egy kitöltendő majd visszahozandó angol nyelvű űrlapot nyomtak a kezünkbe.Sokan észre sem vették, hogy nem magyar nyelvű. Arra a kérdésemre,hogy miért angol nyelvűt adnak,a válasz a következő volt.

Olvasson tovább!

Vodafone-nál titkos belső szabályzat írja felül az ÁSZF-et?

2016.06.23. 14:45 | Homár Hilda | 112 komment

vodafone_text_011808587147_640x360.jpg

Azt gondolom minden rendszres Homár olvasó kívülről fújja, hogy hibás termék esetén 3 napon belüli csere jár a vásárlónak. Ezt sikerült egy kicsit meghekkelnie a Vodafone-nak.

Tisztelt Vodafone Hungary! 
Tisztelt Samsung Magyarország!

 A problémám a következő:

 2016.05.19-én a Vodafone-ál cserélt készülékben sajnos megint 72 órán belül hibát tapasztaltam. Mivel nem voltam az országban, így ezt telefonon (1270) jeleztem a Vodafone ügyfélszolgálatán. Ahol azt mondták, hogy ezt személyesen kell jelezni az ügyfélszolgálaton. Sajnos valami okból kifolyólag ez nem került rögzítésre.

Olvasson tovább!

Önkényeskedő biztonsági őrök szűrik a szurkolókat Pécsen

2016.06.23. 09:57 | Homár Hilda | 114 komment

telekom-logo.jpg

Az éppen zajló foci Eb-n elképesztő  magyar focifeltámadás tanúi lehetünk épp, amitől akkora focilázban ég az ország, hogy még a tudjukkik is képernyőre tapadnak esténként. Mivel a szurkolás abszolút közösségi élmény, nem csoda, hogy minden valamire való kocsma beüzemelt magának egy tévét, és országszerte a nagyobb tereken kivetítők várják a lakosságot. Illetve a lakosság egy részét.

Szevasz homár!

Smittelem a Magyar Telekomnak elküldött levelem. Pécsen jó szokás szerint zaklatják a hajléktalanokat még a focivb alatt is, körbekerítik a közteret, majd hajléktalannak kinézô biztonságiak kipécéznek szerintük hajléktalan embereket és elküldik a területrôl, mert ugye a közterületen ne hajléktalankodjon már. Egyértelmûen visszaélnek a nem létező hatalmukkal és véletlenszerûen válogatnak emberek között a bejáratnál. A főnök gyerek nem ad ki semmilyen felettest. Meglátjuk az eseményt szponzoráló cégeknek belefér-e ez a mentalitás akkor, amikor ugye mindenki a nagy nemzetet összekovácsoló eseményrôl harsog.

Üdv

A feketeember

Olvasson tovább!

Veszélyben a Wizz Air pontok?

2016.06.22. 14:45 | Homár Hilda | 110 komment

wizz_air.png

Őszintén szólva nem tudom eldönteni, hogy T. elővigyázatos vagy csak paranoiás, de a szépen csendben, fű alatt megejtett változtatások mindig gyanúsak, a Wizz Air pontokat gyűjtők meg nem baj, ha értesülnek a változásról.

Sziasztok,

tegnap (júni. 16.) az Erste egy sunyi húzással, megváltoztatott egy apróságot a Wizzair-es pontgyűjtési szabályzatban. 

Ez ugye úgy működik, hogy ha valakinek van Wizzair kártyája (hitel vagy betéti), és azzal vásárol, akkor annak a 2%-át megkapja Wizzair pontban. Pl 10.000 Ft elköltése kártyával = 200 wizzair pont = 200 Ft leutazható pénz. A pontokat az Erste vezeti, a netbankban követhető az egyenleg. Innen lehet kezdeményezni a pontok átküldését a Wizzair-hez, és ezt követően lehet őket elvásárolni repülőjegyre.

Olvasson tovább!

Jössz egy sörre? Ne gyere!

2016.06.22. 09:48 | Homár Hilda | 43 komment

screenshot_2016-06-21_14_35_27.png

Hát, ha ez a játék tényleg ilyen hülyén működik, akkor azzal nem szerez nagy rajongótábort a Borsodi. 

Tisztelt Tékozló Homár!

Az alábbi levelem küldtem a Borsodi részére, amiben minden részletet leírtam az esettel kapcsolatban:

Tisztelt Borsodi!

A hétvégén a balatonlellei nyaralásom során találkoztam először az EB nyereményjátékukkal. El kell hogy mondjam, hogy nagyszerű ötletnek tartom és nagy örömömre Balatonlellén sikerült is nyernem egy kupont, amit ott a helyszínen a magyar meccs alatt sikeresen be is váltottam.

Ezt követően visszatértem Budapestre és újabb sikeres kupon gyűjtésen voltam túl, lakhelyemhez legközelebb a MOM Parki beváltó hely van így azt jelöltem meg helyszínnek. Tegnap délután meg is próbáltam beváltani a kupont, azonban ezt a beváltási próbálkozásomat megtagadták, mondván, hogy csak mérkőzés alatt lehet beváltani a sört. Gondoltam semmi probléma visszatérek este és akkor majd beváltom, biztos én nem voltam kellően körültekintő, hisz eddig összesen egyszer váltottam be kupont és az a mérkőzés ideje alatt volt.

Az esti mérkőzésre visszatérve újra megtagadták a beváltási próbálkozásom, mondván,hogy ez a kupon csak a magyar mérkőzés ideje alatt beváltható. Őszintén szólva meglepettségemnek hangot is adtam, hogy délután még azt választ kaptam, hogy mérkőzés alatt beváltható, most pedig már magyar mérkőzés alatt beváltható csak.  Ezt követően odahívták a személyzet másik tagját, talán valamilyen főnököt, aki megerősítette, hogy csak a magyar mérkőzés ideje alatt beváltható.

Már úgy éreztem, hogy több félreértést nem szeretnék, ezért elolvasom a játék szabályzatát. Számomra a szabályzatban sehol nem szerepel, hogy a beváltás ideje csak a magyar meccsekre lenne érvényes, illetve hogy a beváltás csak a mérkőzések ideje alatt lehetséges. Szeretném ezt a két kérdést levelemben tisztázni:
-A kuponok beváltása csak a magyar mérkőzések ideje alatt lehetséges?
-A kuponok beváltása csak bármilyen zajló EB mérkőzések ideje alatt lehetséges?

Válaszaik köszönöm. Kérem, ha valóban csak a megadott intervallumokban beváltható, akkor azt szabályzatukban egyértelműbben rögzítsék. (Sajnos én nem találtam erre utalást - de természeten lehetséges, hogy én siklottam el felette).

Válaszukat előre is nagyon köszönöm.

Üdvözlettel:
M. Martin

A Borsodi honlapján szereplő játékszabályzat a beváltásról így ír (5.3):

A nyertes Játékosok a Nyereményt 2016.07.10.-ig, személyesen válthatják be abban – az alábbi táblázatban található – „Borsodi Arénában”, amelyet megjelöltek Játékra való jelentkezésük ...

Én a megjelölt helyen próbáltam beváltani (illetve azt a helyet jelöltem meg az applikációban is mint beváltó hely), a tegnapi nap, tehát a szabályzat szerinti megfelelően. Itt szó sincs mérkőzés közbeni vagy magyar mérkőzés közbeni beváltásról. Lehet, hogy a Borsodi időközben a játékszabályzat módosítása nélkül módosította a beváltás feltételeit? Amint válasz érkezik tőlük, továbbítom azt Önöknek. 

Segítségük köszönöm.

Üdvözlettel: 

Martin

A nap legszomorúbb története

2016.06.21. 14:17 | Homár Hilda | 53 komment

6a00e54fa495f588330120a5efe364970b.jpg

A saját zsebre dolgozó alapítványokról szóló sztorikban mindig különösen elkeserítő az a járulékos kár, amit az alapvető bizalom megtépázásával okoznak az emberek segítőkészségét megcsapolók. Az alábbi levél is emiatt elszomorító. Természetesen megkeressük az ügyben a másik felet.

(A Homárra ritkán kerül ki olyan sztori, ami egy személy szolgáltatását teszi közszemlére, igyekszünk kerülni az ágyúval verébre effektust. Ezúttal azért teszünk kivételt, mert eleve maga a munka is a médiában szereplésnek  köszönhető.)

Festetni és mázoltatni szeretünk volna, mert már nagyon ráfért a lakásunkra. Pár évi spórolás után már nem volt akadálya így több helyről kértem ajánltatott. Volt olyan amit már majdnem el is fogadtam, mikor a Facebookon véletlenül egy hirdetésre bukkantam, amit már nagyon bánok. L.N. a "Hála Festője", akit többen megosztottak célebek és ismerősök avval a cím szóval, hogy adjatok neki munkát.  Tv -ben is láttam. Arra gondoltam, hogy én felhívom, mert segíteni szeretem volna rajta. Meggyőztem a családomat, hogy ő csinálja a munkát.

Olvasson tovább!

Az egyik autózik, a másiknak megy a felszólítás

2016.06.21. 09:02 | Homár Hilda | 62 komment

screenshot_2016-06-21_08_14_30.png

Van olyan, hogy az állami egyik keze nem tudja, hogy mit csinál a másik. Ha több hivatal is érintett egy ügyben, akkor meg pláne sok a kéz. Szegény állampolgár meg bolyong a néha 22-es csapdájának öltöztetett rendszerben. A lényeg ilyenkor a kitartás. És a sok szabadnap.

Tisztelt Szerkesztőség!

Azért írok Önöknek, mert már nem tudom, hogy mit tegyek, falakba ütközöm a különböző hivataloknál.

Volt egy 21 éves autóm, egy 3-as Golf, én voltam a tulajdonos, édesanyám az üzembentartó.

2015. október 5-én este 19 órakor eladtam az autót (egy cégnek, ha érdeklik az adatai, elküldöm). 2015. október 13-án beballagtam a területileg illetékes, III. kerületi okmányirodába, ahol bemutattam az adásvételi szerződést, azt lepecsételték, plusz kiadtak egy átvételi elismervényt arról, hogy átvették, tudomásul vették. Ezzel én le is tudtam magam részéről a tennivalókat.

Olvasson tovább!

Horpadt hűtőt takart a hungarocell dekoráció

2016.06.20. 11:10 | Homár Hilda | 108 komment

hu_to_szekre_ny_ajto_horpada_s_1.jpg

Az is bosszantó, ha az ember nagyvonalúan vagy mondhatni felelőtlenül kezel helyzeteket, és pórul jár, de amikor valaki tényleg próbál körültekintően eljárni, dacol a sürgető idővel, állja a türelmetlenkedő szállítók tekintetét, és a végén mégis a képébe röhög valami álnok hűtőreparátor által eltakart sérülés - hát az nem az az eset, aminek nem kell utánamenni. 

Tisztelt TH!

2016.04.12-én rendeltem az Extreme Digitalt-ól egy "LG GBB539PZCFE  A+++ Total No Frost" típusú alulfagyasztós hűtőszekrényt, ára 189e Ft volt. A terméket a Royal futár szállította ki április 15-én kora délután. A futárokkal kicsomagoltattam a terméket. A dobozából kivettük, a belsejét is megnéztem, viszont az ajtaján volt még egy keskenyebb hungarocell feltéve, azt nem vettem le róla. Első ránézésre a termék sérülésmentes volt, az átvételi papírokat ennek alapján töltöttük ki. 

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása