Tékozló Homár

PAKOLJON KI! üvöltött rám! ODA MENJEN ÉS PAKOLJON KI AZONNAL!

2016.07.22. 15:22 | Homár Hilda | 41 komment

ca-katalo_g1.jpg

Jellemzően valami pronyóság sül ki abból, ha valaki határozottnak szeretne látszani, de a magabiztos fellépés helye üres a kelléktárban. Ezek a szituk rém kellemetlenek a vásárlóknak, és ami rossz nekik, az bizony előbb-utóbb egy üzletnek is az lesz.

Kedves Tékozló Homár,

A posztom a Facebook-on is olvasható, a mai napi élményeim után….. Sokkoló, hogy mindez a 21. században így kell, hogy itthon működjön, és tényleg nem is magam miatt, de a külföldi turista pár miatt, akik köpni nyelni nem tudtak. Félig már nem Magyarországon élek – talán pont ezért is volt még mélyebbre ható ez nekem ma, mert amúgy mindig nagy boldogsággal jövök haza, s mindig rádöbbenek, mennyire le vagyunk maradva sok mindenben sajnos, ugyanakkor nagyon fontos számomra az, hogy mások miként és hogyan látják az országot, miként és hogyan vélekednek rólunk, mert Magyarország akár így akár úgy a kis hazám. Tudnék még írni sok mindent, de ez kimagasló….Minden hónapban amikor itthon vagyok rá kell jönnöm, hogy bár apróságokon múlik sokszor a közhangulat, de mi valamiért itt a kis Kárpát medencében nem értem miért gerjesztjük a negatív hullámokat. 

Kinga

Olvasson tovább!

Mintha egy hivatal lenne péntek délután, úgy működik az Extreme Digital

2016.07.22. 09:47 | Homár Hilda | 49 komment

via GIPHY

Mert egy igazi kereskedő már rég eladta volna azt a 3 cuccot, amit tud, ahelyett, hogy egy beszerezhetetlen negyedikre vár ki tudja meddig. Helló ED, te egy kereskedő vagy, tudod, abból élsz, hogy eladsz dolgokat!

Kedves Homár!

Szerettem volna venni egy időjárás jelző állomást, ki is néztem egyet az Extreme Digital oldalán, raktáron is volt, ezért megrendeltem, online fizetéssel.

Mielőtt elküldtem volna a rendelést, eszembe jutott, hogy rendelek hozzá elemeket is és barátnőmnek 3db üres cd lemez-t (tudom, kinek kell manapság cd), de ez mint utólag kiderült, hatalmas hiba volt.

Június 24.-én leadtam a rendelést, 28.-án jött is az email, miszerint össze is készítették, szállításra kész, csak fizessem ki online. Ezt egyből meg is tettem, jött is a sikeres fizetésről szóló email, én pedig vártam a csomagot másnap, de az nem jött. De nem jött 30.-án sem, az online rendszerükben pedig úgy mutatta a rendelést, mintha még csak most érkezett volna meg hozzájuk.

Olvasson tovább!

Kalandok Bürokráciában

2016.07.21. 15:35 | Homár Hilda | 40 komment

7161307_b43208423ff4bde6812b26c73142bb53_m.jpg

Klasszik agyeldobós probléma: kéne egy engedély, amit csak akkor kapsz meg, ha megtörtént valami, aminek a feltétele az engedély. Kaboom!  (fotó: Thomas Trutschel/Getty)

Tisztelt Tékozló Homár!

Egy kedves kis történetet szeretnék megosztani veletek. Megpróbálom rövidre fogni, amennyire lehet.

2015 - ben kiderült, hogy a frissen vásárolt kertesházam területéből az utcafronton elcsatolnak 55 négyzetmétert egy rendezői vonal miatt, ami teljesen értelmetlen, de kb 1,5-2 éves procedúra lenne ha megtámadom és addig nem kaphatok építési engedélyt sem. Mivel nekem nincs 2 évem erre és elvileg az önkormányzat is kártalanít, ezért nem támadtam meg, hanem követtem az önkormányzat utasításait.

A telkemet kettéválasztattam a rendezői vonal mentén, földmérőt fogadtam és mindent lepapiroztam a földhivatalnál. Megjegyezném, hogy a művelet 2015 novemberében indult és 2016 áprilisban fejeződött be.

Olvasson tovább!

Valaki adjon már Gábornak egy működő telefont a pénzéért!

2016.07.21. 09:40 | Homár Hilda | 33 komment

vodafone_text_011808587147_640x360.jpg

Gábor állati peches a telefonvásárlásban. Reméljük a kártya meg a szerelem nagyobb barátja őneki, azokon ugyanis sajnos nem tudunk segíteni, de az állandóan lerohadó telefonja ügyében alább a tanács.

Kedves Homár!

Azért fordulok Önökhöz, hogy van egy Samsung Galaxy S7 edge készülékem, amit már a Vodafone negyedjére cserélt. Az ötödik készülék is hibás, de visszavittem egy Vodafone üzletbe ahol azt mondták vigyem el egy Samsung szervizbe és ott szoftvereztessem újra. Na, most ez megtörtént a vásárlástól számított 72 órán belül viszont a készülék ugyanúgy hibás. Ezt jeleztem a Samsungnak, akik azt válaszolták, hogy küldjem be a Telemax szervizbe egyszeri bevizsgálásra, akik kiállítanak egy jegyzőkönyvet, amit majd Ők elbírálnak. A 72 órán belüli cseréről már lecsúsztam. Samsungtól kérhetem az azonnali cserét?? Vagy esetleg a Vodafone-tól??

Olvasson tovább!

Meg fogsz lepődni, hol nem lehet Telenor számlát befizetni!

2016.07.20. 15:40 | Homár Hilda | 86 komment

telenor_logo_1.png

Steve megoldása kissé abszurd számlaintézős helyzetére nem biztos, hogy a legelőremutatóbb, de az tuti, hogy a legadekvátabb. Reméljük a Telenortól sikerül majd megtudnunk, hogy mi a logika, az igazság és az élet abban, hogy a számlájukat a saját ügyfélszolgálatukon nem, egy mezei újságárusnál viszont be lehet fizetni. Ennyi erővel a sarki hentes és a kínai vegyesbolt is bejátszhatna. Vagy így próbálják az online fizetés felé terelni a népet?

Kedves Tekozlo Homár!

A mai napon szerettem volna Telenoros számlámat befizetni. Mivel elhagytam a csekket (az én kurva anyámat), ezért gondoltam bemegyek a helyi Telenor üzletbe (Miskolc) befizetni.

Én marha kaptam is az arcomra: május 9. óta nem lehet számlát befizetni naluk (MIÉRT????). Számlát csak az újságosnál (!!!!!!) lehet befizetni. Mondom MIVAN?(A következő az lesz, hogy a villanyszámlát a cipőboltban lehet befizetni?)

Nem jó, de mindegy...újságoshoz átmegyek: számlát befizetném. Mondja oke. Nyújtom a kártyát, valasz: azzal nem lehet? (MIÉRT????)Választ nem kapok, pedig ott van a terminál. MŰKÖDŐ Atm meg nem volt. Vagyis megszoptam.Tanulság: legyen nálad x ezer ft kápéban, mert különben az újságosnál nem tudod a telefonszámládat kiegyenlíteni.

Szartam egy nagyott bele, és elmentem sörözni.

Üdv:

Steve

Holtomiglan-holtodiglan kapcsolatot vállal, ha feliratkozik az Emag hírlevelére

2016.07.20. 09:43 | Homár Hilda | 28 komment

emag_1.png

Az a minimum, hogy nem elegáns, de ugye nem is törvényes. Kedves Emag, ideje lenne ticketelni ezt a feladatot a fejlesztőknek.

Kedves Homár!

Tudtátok, hogy az eMAG nem engedi, hogy leíratkozz a hírleveléről? Ha nem érdekel, akkor is bombáznak vele!

Kétszer rendeltem tőlük, szerencsére nem volt komolyabb negítv tapasztalatom, ellenben rengeteg negatív post-ot is olvastam már itt, azóta is tartom magam hozzá: soha többet eMAG. Pláne úgy, hogy román központú cégről van szó, ez alapjaiban nehezíti meg a garanciális ügyintézést. Szóval eldöntöttem hónapokkal ezelőtt, hogy még a hírlevelükről is leiratkozok.

Olvasson tovább!

Egy ügyvezető nem foglalkozhat olyan csip-csup ügyekkel, mint saját cége

2016.07.19. 09:52 | homar herold | 71 komment

polonagyker.jpg

Imádjuk a nagyvonalú vállalkozókat, akik kicsire nem adnak. 240 ezer forintos megrendelésnél mit nekünk egy-két póló mínusz! Persze a megrendelő fizeti a 240 ezret, a teljesítő pedig csak abban nagylelkű, hogy simán túllendül azon, hogy kevesebb árut szállított. Legalábbis levélírónk szerint.

Kedves Homár Blog!

Az alábbi szomorú eset történt velem a polonagyker.hu webshopban történt rendelésemmel kapcsolatban.

A dolgozókkal abszolút semmilyen problémám sincsen, korrekt a hozzáállásuk. A problémám az ügyvezető úr hozzáállásával van, ami azonban teljes mértékben minősíthetetlen.

Olvasson tovább!

22-es csapdája a Telekomnál

2016.07.18. 14:43 | homar herold | 59 komment

telekom-logo.jpg

Ha van Digi, akkor olcsóbban kínálja a Telekom a szolgáltatását. Viszont, ha lenne Digi, akkor nyilván nem a Telekomnál próbálkoznának nethez jutni a világháló érdekességeire szomjazó ügyfelek. Feloldhatatlan ellentmondás, de egy telekommunikációs vállalatnak talán nem logikai fejtörőkkel kellene szórakoztatni a fogyasztókat. 

Kedves Homár!

Szeretném megosztani veled és az olvasókkal az alábbi történetet a Telekom legújabb praktikájáról. Tudom, ma is volt már egy telekomos poszt, de egyrészt nyilván nem véletlenül törzsvendég a Telekom a Homáron, másrészt a lenti átverés sok embert érinthet.

Olvasson tovább!

Kalandok a MÁV jegypénztáraiban S863E296

2016.07.18. 10:14 | Homár Hilda | 45 komment

 mav_logo_1.jpg

Nem teljesen mai sztori, de minden valószínűség szerint nem ez az április eset volt az egyetlen és az utolsó az országban, amikor egy röpgyűlés és egy véletlen telefon oldja meg egy utas problémáját. Megint kiderült, hogy sokszor a beszélgetés közben elejtett félszavak a legfontosabbakaz életben maradáshoz.

Sziasztok

 Még április vége felé utaztam vidékre és vissza biciklivel. Odafelé Encsig utaztunk, a menetrendből kinézve a reggeli 6:30-as Rákóczi IC volt a szimpatikus. Egyrész átszállás nélkül megy Encsig, másrészt kerékpár szállító kocsi is van.

A Nyugatinál már előző este megvettük a jegyeket (a vonat a Keletiből indul). 15 percet vett igénybe a kerékpár helyjegy miatt. A hölgy előbb kotorászott kicsit a gépében, majd átszólt a másik ablakhoz, hogy ezt hogy kell. Később át is mentek egymáshoz. Mi egy ponton felajánlottuk, átmegyünk a Keletibe, mégiscsak onnan megy a vonat, ott talán már rutinból megy ez, de végén sikerült kiadni, bár a hölgy közben nem volt meggyőződve róla, hogy lesz kerékpárszállító kocsi. Én nyugtattam, hogy utaztunk már ezzel a vonattal, szokott lenni, az Elvira is jelzi. Persze azért másnap reggel lelkiekben felkészítettem magam, hogy más is lehet a szitu, de nem volt. Rendben, flottul értünk Encsre.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása