Tékozló Homár

172CAW1075-2K9 - 172CAW1075-024 = 10 000 huf

2017.07.25. 10:00 | Homár Hilda | komment

embedded_new-shoes-meme.png

Ej, ezek a cipők, csak a baj van velük! Nem elég az embernek a csalódás amit az okoz, ha a csomagból egy másik példány bukkan elő, mint amire számítunk, utána még lehet izmozni például olyanokon, hogy ha egy 13 elemű termékkódban az utolsó 3, kötőjellel tagolt jegy tér csak el, az két különböző modellt jelent vagy ugyanannak a cipőnek a színvariánsát. Faxnizásnak tűnik? Tíz rugó múlik rajta.

Tisztelt Testület!

Mùlt hèten rendeltem egy cipôt, akciò keretén belül. A cipô színe a kèpen nem egyezik meg a valòsàggal, ezèrt visszaküldtem nekik, kèrve hogy ugyanabbòl a modellbôl küldjenek egy màsik színt.
Pàr napja jeleztem ezt felèjük, akkor mèg szó sem volt àrkülönbözetrôl.

Tisztelt ... Edina!

Csereigényét rögzítettük.

Felhívom figyelmét, hogy másik termékkódú cipő cseréjénél már nem érvényes akciónk kedvezményes ára. A cipő árának különbözete 10 000 Ft, amely kézhezvételnél fizetendő.

Az èn halvàny jogi ismereteim alapjàn, ha a cipôt cserèlni kell ( mèg ha a szín kòdja különbözik is, àm a termèkkòd azonos), azt a vàsàrlàs napjàn èrvènyes kondíciòk alapjàn kell èrvènyesíteni. Attòl függetlenül, hogy a leàrazàs közben vèget èrt, szín vagy mèretcsere, ugyanazon àron kell hogy megtörtènjen. Az akciò napjàn a 172CAW1075 termèkkódù 3 színben elèrhetô cipô minden színe ugyanazon àron volt kaphatò. Amennyiben ez nem àllja meg a helyèt, pènzvisszatèrítès esetèn èn a ma aktuàlis àrat kellene hogy visszakapjam, nem a vàsàrlàs napjàn aktuàlis összeget.

Tisztelt Officeshoes!

Èn ùgy gondolom hogy a csere ugyanazonàron törtènik, hiszen azok a feltètelek èrvènyesek rà, mint a rendelès napjàn. Amennyiben Önök ezt nem így gondoljàk, szerintem az nem jogszabálynak megfelelô. Nem ùjonnan veszek egy cipôt, a vàsàrlàs ideje alattèrvènyes kondíciók kell hogy fennàlljanak. Mièrt kerülne ma nekem többe, mint azon a napon mikor kifizettem a cipôt? Kèrem legyen olyan kedves megkèrdezni felettesèt, jogszabàly szerint ez az irànyadó eljàràs!

Vàrom vàlaszukat! 

Kedves Edina!

A kedvezményes ár abban az esetben indokolt, amennyiben Ön ugyanazt a modellt választja, és méretbeli cserét kér.

Színmódosításnál, teljesen eltér az eredetileg megvásárolt modelltől, ezt a két cipő termékkódja is igazolja. Az Ön által vásárolt cipő termékkódja 172CAW1075-2K9, a választott cipőé pedig 172CAW1075-024.

Amennyiben nem kíván élni a csere lehetőségével, úgy még mindig választhatja az elállást.

Tisztelt Hölgyem!

Ugyanarròl a modellrôl beszèlünk egy màsik színben, nyilvàn azèrt van rajta a hivatalos nyomtatvànyukon, hogy amennyiben szín v mèret nem megfelelôsèg miatt küldöm vissza, lehet cserèt kèrni, mert így van.

Ez ugyanaz a modell egy màsik színben. Az akciò napjàn minden szín ugyanannyiba került, ezèrt ràfizetèsi csereigènyem jogos. Èn nem tekintettem meg èlôben a cipôt, felpróbàlni sem volt aznap alkalmam mikor megvettem, ezèrt ez a szabàlyozàs, amit az internetes vàsàrlàsokkal kapcsolatban kormànyrendeletbe foglaltak.

Nem fogadom el az ùj àrat ès szeretnèm a cipômet ugyanabban a mèretben, ugyanabban a mèretben megkapni. A termekkód is igazolja, hogy ugyanaz a modell a csere tàrgya, màsik színkóddal. Nem az elàllàst vàlasztottam, vàsàrlàsom tàrgyàra törvèny àltal elôírt mòdon ugyanazok a feltètelek kell hogy èrvènyesek legyenek, mint a vàsàrlàs napjàn.

Tisztelettel kèrem, hogy felettesèt vonja be az ügybe. Màr az elôzô levelemben is erre kèrtem, hasztalanul. Következô levelem címzettjeihez a fogyasztóvèdelmet is csatolom, ugyanis eljàràsuk nem jogszerû, màs szòval törvènyellenes.

Amennyiben nem sikerül eszkalàlnia a problèmàt, a Tèkozlò homàr rèszère is megküldöm ezt a pikàns törtènetet, mivel eljàràsi mòdja ùgy èrzem publicitàst èrdemel.

Elôre is köszönöm szíves közremûködèsèt!

Kèrem legyenek olyan kedvesek àllàst foglalni, mert szerintem inkorrekt az office shoes ügyfèlszolgalatànak vàlasza. Arròl nem is beszèlve, hogy többszöri kèrès ellenère sem vontak be kompetens szemèlyt.

Elôre is köszönöm szíves vàlaszukat!

Üdvözlettel:

Edina

A levelet elküldtük a GVTI-nek, bár ők sem testület, de mégis csak tudnak mondani valamit:

Kedves Edina!

Külön kell választani az interneten történő megrendelés esetében a fogyasztót jogszabály alapján megillető és az áru átvételétől számított 14 napon belül gyakorolható, indokolás nélküli elállási jog lehetőségét a jótállási/szavatossági jogok érvényesítésétől.

A határidőn belül írásban közölt elállási nyilatkozat esetében nem szükséges vizsgálni, hogy arra milyen okból került sor. Az eladó köteles a vételárat a fogyasztó számára visszafizetni, a vevő pedig köteles a vállalkozásnak a terméket visszaküldeni. Az elállási nyilatkozat az adásvételi szerződést felbontja, egy esetleges másik termék választása pedig újabb szerződéskötésnek minősül és nem cserének, tehát ebben az esetben a cégnél érvényben lévő korábbi árkedvezményeket már nem lehet figyelembe venni.

Más a helyzet szavatossági igény érvényesítése során. Ha a fogyasztónak a cipő minden tekintetben megfelelő lenne, csak hibásan érkezett, akkor a vállalkozástól kérheti a termék kicserélését, amelyet díjmentesen kell teljesítenie. A vállalkozás weboldalán található általános szerződési feltételek e mellett az általános szavatossági szabályoktól kedvezőbb feltételeket határoznak meg, mert a cég abban az esetben is vállalja a cipő díjmentes kicserélést, ha az nem hibás, azonban annak mérete nem megfelelő.

Ha ugyanolyan típusú cipőből a cég több színt is forgalmaz, akkor a megrendeléstől eltérő színű cipő szolgáltatása hibás teljesítésnek minősíthető, amelynek alapján a termék díjmentes cseréje vonatkozó szavatossági igény a jogszabályi rendelkezésekkel összhangban áll.

Ha azonban nem ugyanarról a cipőről van szó, akkor nem lehet szavatossági igényt érvényesíteni, csak az indokolás nélküli elállási jogot gyakorolhatja a fogyasztó.

Ez utóbbi esetben azonban az említett indokok miatt a korábbi vásárlás során érvényesített kedvezményt már nem lehet érvényesíteni az új szerződés megkötésekor.

Felhasznált jogszabályok:

- 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 

- 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról 

- 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól

- 45/2014. (II. 26.) Korm. Rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darth Revan 2017.07.25. 11:14:26

A szomszed neni* vett maganak valami akcios ruhat a tescoban, valami miatt par nap utan meggondolta magat, de egen-foldon nem talalta a blokkot.

mivel a ruhan rajta volt a cetli, beprobalkozott visszavinni blokk nelkul. Az ugyfelszolgalatos megerto volt es visszavette a ruhat, de mivel az akcio mar veget ert a ruha *eredeti* arat teritettek meg.

*anyam szomszedja, nem az enyem. En hat eve nem ismerkedtem ossze a szomszedokkal.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.25. 11:28:45

"A cipô színe a kèpen nem egyezik meg a valòsàggal"

Mármint milyen szín?

Ez a ruha fehér-arany, vagy kék-fekete?
images-production.global.ssl.fastly.net/uploads/posts/image/52649/the-dress-white-gold-blue-black.jpg

(Sose jutna eszembe cipőt a netről rendelni. De ez az én egyéni szociális problémám.)

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.25. 11:29:56

@Darth Revan: "hat eve nem ismerkedtem ossze a szomszedokkal."

Ez a pszichopata sorozatgyilkosok egyik jellemzője. :))

WiZZu 2017.07.25. 11:38:47

"Amennyiben ez nem àllja meg a helyèt, pènzvisszatèrítès esetèn èn a ma aktuàlis àrat kellene hogy visszakapjam, nem a vàsàrlàs napjàn aktuàlis összeget."
Itt vesztette el az együttérzést a posztoló... de nem is igazán meglepő ez az eltorzult mentalitás ebben a jogokkal teli, de kötelezettségektől mentes világban.

Amúgy GVTI válasz ismét hasznos volt.

.Manyecska 2017.07.25. 11:53:29

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: tiszta szerencse hogy a nyúl szomszédjai kézséges, ráérős lelkek majd' egy órát társalogtam velük legutolsó alkalommal én mondom érdemes :D ! ON Egy cipőnek ha színe van ott már baj van :D

CID.. 2017.07.25. 11:56:48

Szóval a cuncika rendelt egy mokaszint akciósan, de nem jött be a színe ezért ki akarja cserélni egy másikra aminek szimpibb a színe, de drágább, és nem akar ráfizetni, meg a vásárlástól sem akar elállni, mert Ő a vevő? Teljesen érthető, szar szemét cipőbót!

Darth Revan 2017.07.25. 12:01:47

@CID..:
ha egyszer az elado felajalnja a lehetoseget a cserere, akkor miert is ne?
amugy a szarragas tipikus esete, amit az elado csinal, amivel elveszit egy vevot.

.Manyecska 2017.07.25. 12:09:55

@CID..: :D és mi van ha nem viccel?? :P Essemmi tavaly eltérő mintázatú cipőm vót de legalább nem két jobblábas gondoltam miért is ne? Hátnem, hátde.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.25. 12:12:52

@Darth Revan: :))

@stakeholder Manyecs: Még sose vettem színes cipőt. Mind barna meg fekete.

Pszichopata vagyok-e?

Terézágyú 2017.07.25. 12:29:28

@Darth Revan:
"amugy a szarragas tipikus esete, amit az elado csinal, amivel elveszit egy vevot. "

ha a bót nem nyalja ki a senekem, akkor elveszít egy vevőt! és ezt vehetik fenyegetésnek iss!

CID.. 2017.07.25. 12:30:18

@Darth Revan: 1. nem azonnal jelezte, 2. az sem egyértelmű számomra az a színű cipő akciós volt e vajon.

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Te aztán tudhatnád, hogy egy nő szerint hányféle barna van, mitöbb még a feketénéln is találnak eltérést;)

Darth Revan 2017.07.25. 12:39:18

@Terézágyú:
olyan helyen alapbol nem is vasarolok, ahol nem nyalnak be tovig.
@CID..:
14 napja volt ra
"az akciò napjàn minden szín ugyanannyiba került"

Terézágyú 2017.07.25. 12:41:47

@Darth Revan:
"olyan helyen alapbol nem is vasarolok, ahol nem nyalnak be tovig. "

jól teszed. legalább nincs gond a segged tisztaságával.

Tehetséges ugandai buzi 2017.07.25. 12:51:40

@CID..: Rosszul értelmezted a postot! Nem az van, hogy nem tetszik neki a kapott cipő színe, hanem rossz színt küldtek neki:

"A cipô színe a kèpen nem egyezik meg a valòsàggal..."

KaTe 2017.07.25. 13:34:02

Na akkor most lassabban. Azt mondja a cipő képen látható színe nem egyezik meg a valósággal.

Tehát nem arról van szó, hogy rendelt egy narancssárgát és küldtek helyette egy zöldet, hanem hogy a narancssárga cipő nem teljesen olyan, ahogyan a képen is látszik.

Tehát szó sincs arról rossz cikkszámú cipőt küldtek neki, hanem a cikkszám tökéletesen megfelel, ellenben a színével nem teljesen elégedett. (Ezért ő feketére szeretné cserélni a "nem" narancssárga cipőt)

Most őszintén, ez olyan ritka dolog egy webes vásárlásnál, hogy a termék színe nem 100% harmonizál egy beállított képen levővel?

Itt nem hibás teljesítésről van szó, ez nem minőségi kifogás. A posztolónak egyszerűen nem tetszik a cipő "valódi" színe. Pont ezért találták ki a 14 napos elállás intézményét.

herk 2017.07.25. 13:34:07

@Tehetséges ugandai buzi: Banyek, ebben a mai eltorzult világban senkinek nem jutott még eszébe, hogy egy monitor szinte sosem a valós szint adja vissza? Ahány monitor, annyifajta szinmegjelenités, sőt, nem is lehet minden szint előhozni a 3 alapszinből.

CID.. 2017.07.25. 13:34:08

@Tehetséges ugandai buzi: te értelmezed rosszul nem ugyan az az árnyalata volt az adott színnek ami a képen volt. Nem hiszem, hogy fekete cipő helyett fehéret kapott. Szerinzem.

@Darth Revan: Nem is zárkóztak el az elállástól, cuncikának viszont a nem akciós ára kellene.
Nem is értem, hogy a viharba lehet cipőt "látatlanba" rendelni, az egy dolog, hogy milyen az árnyalata, de basszus azt hordani is kellene! Minimum, hogy felpróbálom a boltban, így is érheti az embert meglepetés.

KaTe 2017.07.25. 13:38:04

@herk: Na ja! Ha én beállítom a monitoromon háttérfényét 10000K ra, akkor még egy fekete cipő is képes kifehéredni.

Még egyszer: Ez nem minőségi kifogás, nem rossz cikkszámot kapott a posztoló, egyszerűen csak nem tetszik neki a színe, sima 14 napos elállás vonatkozik rá. A pénzvisszafizetés pedig az akciós árra vonatkozik.

Darth Revan 2017.07.25. 13:52:52

@herk:

sapkat rendeltem, kisse figyelmetlenul.
a szint figyeltem, nem a leirast
visszakuldtem es a postakoltseget is megteritettek.

pasteboard.co/GCz46NS.png

.Manyecska 2017.07.25. 15:44:34

@Darth Revan: ha van rajtad sapka az a baj, ha nincs, az, nehéz dolog webről rendelni !:D
Láncfűrészből legalább csak egyfajta van..roppant cseles poszt még mindig nem értem ki kivel van, mindegyis. :DD

uns97 2017.07.25. 16:54:39

Rendeltem egy USB külső házat Kínából, gyönyörű bordó színben pompázott... a képen a monitoromon. :) Megjött, s azt hittem elejtem az első napon. Olyan szép bugyirózsaszín a színe, hogy az ismerősök furcsán kezdtek rám nézni egy ideig, míg el nem magyaráztam, hogy "hát a képen más színe volt..." A dolgát teszi, visszaküldeni többe került volna mint az egész cucc ára. Ennyi, maradt itt az asztalomon egy rózsaszínű HDD ház.

Ha majd az autómat cserélem, akkor nem a netes képek alapján fogok színt választani, ha FONTOS a szín akkor megnézem a saját szememmel. Ha egy cipő 20e Ft, s ennyire fontos, vagy ennyire "drága" hogy megérje a hercehurcát szín vagy árnyalat nem passzolás esetén, akkor rászánom az időt a személyes megtekintésre. Ha meg többe van a megnézés mint maga a cipő, akkor ha megjön és nem tetszik már mehet is a háztól, vagy mehet vissza a boltba, s pénzemnél vagyok bukta nulla - max posta, meg idő - erre jó a 14 napos móka.

Persze ha én akciósan vásárolok, s közben vége az akciónak, és a nem akciós árat akarom visszakapni - "...Amennyiben ez nem àllja meg a helyèt, pènzvisszatèrítès esetèn èn a ma aktuàlis àrat kellene hogy visszakapjam, nem a vàsàrlàs napjàn aktuàlis összeget..." akkor jön a levelek hosszú, hosszú sora... meg az értetlenkedés, vajon a bolt miért nem akarja a bulit. :)

10zedik crazy one, a galamblelkű nigger. 2017.07.25. 18:34:40

Ez a baj, hogy valakinek a 14 napos elállási jog sem elég, mindenáron bele akarják magyarázni a hibás teljesítést.

Elállás esetén a termékre elkészül a jóvairó számla, majd az erre alapozódó visszautalás. Vagy beszámítják az új megrendelésbe, mint ebben az esetben. Ha van különbség, akkor azt rendezni kell.

Mész a picsába, poszter...

Im just here for the comments 2017.07.25. 19:40:52

Nem teljesen érthető, hogy elcseszték, és rossz cipőt küldtek (kék helyett pirosat), vagy a monitoron kéknek látszó cipőről a valóságban kiderült, hogy másfajta kék. Mondjuk van egy olyan sejtésem, hogy nem véletlen a homályos fogalmazás.

10zedik crazy one, a galamblelkű nigger. 2017.07.25. 19:51:08

A kód alapján az eredetileg rendelt termék az egy narancssárga lakoszt. Egyreszt nem hiába volt akcióban, ilyen lehetetlen szín eladhatatlan. Ezt cserélné a poszter feketére. Másrészt buzi-e vagy? Narancssárga? Azt úgy hogy?

KaTe 2017.07.25. 21:31:53

@Im just here for the comments: Narancssárgát rendelt és kapott. Kitalálta, hogy a képen a narancssárga nem olyan, mint amit kapott, ezért cseréltetné egy feketére. Ez klasszikus 14 napos elállás esete, semmi köze a hibás teljesítéshez.

Peetee 2017.07.26. 14:23:39

Csak nekem újdonság, hogy a népszerű, trendi színeket kicsit drágábban lehet megkapni, mint a hiperzöld-szuperlila kombinációkat. De biztos én vagyok a hülye, hogy ezt már 15éve észrevettem...

Peetee 2017.07.26. 14:24:45

Csak nekem újdonság, hogy a népszerű, trendi színeket kicsit drágábban lehet megkapni, mint a hiperzöld-szuperlila kombinációkat. De biztos én vagyok a hülye, hogy ezt már 15éve észrevettem...

Permetező 2017.07.27. 09:58:57

Cipot vasarolni olyan szinben ami nem is tetszik osi kenyai szokas amit kesobb a romanok is atvettek.

Im just here for the comments 2017.07.27. 13:16:52

@KaTe: szóval akkor trükközni próbált, csak nem jött neki össze :D de akkor csendesen elfogadom a vereséget, nem kezdek el írogatni jogorvoslatért kiabálva

@Permetező: na az a baj, hogy nekik tetszik, a románnál ízléstelenebb népet öltözködésben nehéz találni.
süti beállítások módosítása