Tékozló Homár

Kisímítás helyett borzolta az idegeket a pihipakk

2018.01.17. 15:29 | Homár Hilda | 23 komment

2_1.png

Az élményajándékokra szakosodott cégek ritka jó lehetőséget nyújtanak mindenkinek, aki úgy szeretne ügyesen lavírozni a személyes és a személytelen ajándékok közti skálán, hogy ne nagyon lőhessen mellé, de összességében mégis kreatívnak tűnjön. Persze probléma így is akadhat, úgyhogy érdemes alaposan elolvasni a beváltás feltételeit.

Szeretném megosztani egy kellemetlen tapasztalatomat és megkérdezni az olvasókat jártak-e hasonlóan?

2016 augusztusban vettünk egy kaland utalványt, az ünnepelt szeptember végén kapta meg. A kiválasztott élmény egy sárkányrepülőzés lettt. Felhívtuk a szolgáltatót, aki elmondta hogy csak 2017-ben tudja lebonyolítani az időjárás miatt. Elfogadtuk ...

2017-ben megtörtént a repülés, majd pár nap múlva az ünnepeltet kezdték zaklatni, hogy fizesse meg a repülés árát, mert lejárt az utalvány!!! A korábbi telefonbeszélgetés során elmondtuk ezt és akkor azt a tájékoztatást kaptuk , hogy majd ők átváltják az utalványt! erről persze nem készült hangfelvétel sem ügyvédi papír.. most letagadják...

Na akkor felhívtam az utalvány kibocsátóját és kértem, hogy rendezzék le egymással ezt az ügyet, hiszen a pénz ki lett fizetve, a szolgáltatás teljesítve! Ha másképp nem méltányossági alapon. AZ éjszaka jött a válasz , ami várható volt . A PIHI PAKK mossa kezeit , lejárt az utalvány , nem fizetnek!!

Kérdéseim : az utalvány miért csak 4 HÓNAPRA szól??? Ez az üzleti modell , hogy aki nem tudja beváltani , annak a pénze ugrik?? hány ilyen eset lehet??? ebből van a profit kedves PIHI PAKK??? amiről beszélünk 10.000,. FT.. jelenleg ügyvéddel fenyeget a szolgáltató és pereskedni akar!! SZerintetek ez normális ?? még mindig a Balkánon élünk hogy ilyen vállalkozások működhetnek.... Biztos ajánlani fogom sok ismerősömnek ezt az utalványt.....

Balkán vagy jogszerű működés?

Kedves Homár Olvasó!

A szolgáltató honlapját áttekintettük.

Az általános szerződési feltételek szerint a szolgáltató a partnerek által kínált programok ellenértékét közvetítőként veszi át A fogyasztó az utalványt annak érvényességi idején belül használhatja fel, az érvényességi idő lejártát követően pedig nincs lehetőség annak visszaváltására. A szolgáltató a vásárlási feltételi között felhívja a figyelmet, hogy amennyiben az utalvány érvényessége lejár, úgy az utalványt a partnerek nem fogadják el.

Az történhetett, hogy a sárkányrepülést végző partnercég nem győződött meg az utalvány érvényességi idejéről, és a szolgáltatás ellenértékeként azt elfogadta. Később amikor az utalvány kibocsátójával el akart számolni a szolgáltatás ellenértékével, akkor a szolgáltató a kifizetést megtagadhatta, így a nyújtott szolgáltatás ellenérték nélkül maradt.

Mivel a fogyasztó panaszát a cég elutasította, így javasoljuk, hogy forduljon az illetékes békéltető testülethez a felek között megegyezés érdekében. Ennek hiányában a vállalkozás jogosult a szolgáltatás ellenértékének megfizetése érdekében közjegyző előtt fizetési meghagyásos eljárást indítani, amelynek költségei a követelt összeget vélhetően meg fogják haladni. 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Manyecska 2018.01.17. 16:20:38

Paff. A bűvös sárkány..... Ez nem olyan hogy a pénztártól való távozás után a vevő sem fogad el reklamációt??? :O

.Manyecska 2018.01.17. 16:39:21

még annyit tudnék hozzáfúzni ha nyolcvan csomó felett nyitja ki letörik a fékszárny!! :P
Minden másra ott a mászterkárd.Remélem legalább anyóst reptettétek meg.:DD ON

.Manyecska 2018.01.17. 16:45:39

@Kenderice: most nem úgy értettem hogy visszadobják a levegő..ééérted.:P Pofám leszakad, tízezer pénzért a jó hírnevüket teszik kockára? Ilyen jól vagy ilyen sz..rul megy a bolt vajon???

Nouby 2018.01.17. 16:53:42

És ha a poszter azt mondja hogy fizette KPval a számla meg már nincs meg?

Mit csinál a cég? A nem fizetést tudja bizonyítani egy előre fizetős hely? A pék levadászhat 3 nap múlva a "lopott" zsömléért?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2018.01.17. 17:17:14

Ezt velünk a Meglepkék és a Hungaroringen levő Groupama Tanpálya játszotta el, csak mi a foglalásig sem jutottunk el. Akármikor aartunk foglalni, "épp nem volt hely". Aztán lejárt a kupon, én meg néztem szomorúan. Ahogy a viccbéli Kohn bácsi mondta egykoron: - Ügyes!

.Manyecska 2018.01.17. 17:28:00

@Nouby: :))) na, ez az! Én is letagadnám hogy létezem azt csá. Oldják meg egymás közt. Hát nem?? :(

Tehetséges ugandai buzi 2018.01.17. 17:30:39

Szerintem mindenki tisztában van a 2016-os utalvány érvényességével. A kibocsátó PihiPakk, a vevő és a sárkányrepülő cég is. Ne ezt boncolgassátok, ez csupán szarpasszírozás.

Inkább értelmezzétek azt a részt, hogy maga a sárkányröptető cég kérte, hogy ugyan már halasszák el 2017-re, mert már betelt a táncrend, az évben már nem jut a poszt tolónak időpont. Ha a következő évben drágult a fuvar, akkor ennek árkülönbözetét viselje a sárkányröptető cég! Végül is ő kérte, hogy halasszanak!

köszönöm a kommentált 2018.01.17. 17:41:29

@stakeholder Manyecs: van, hogy nincs is mit tagadni. Ha nincs életed. Szellemfogyasztás.
@Tehetséges ugandai buzi: nem, azt kegynek szánta, csak az meg visszanyalott.

.Manyecska 2018.01.17. 17:42:21

@Tehetséges ugandai buzi: Ja, arról szól? majd elolvasom.Köszi. :D

Pórnhab 2018.01.17. 17:43:44

na ez az igazi kriptovaluta ,nem a bitcoin...

Juronicsné Gyula Gizella 2018.01.17. 20:31:15

valszeg a repulos es az utalvanyos cegnel is dragabb lenne 10knal az ablakok csereje. en kifizetnem ,es 1-1 teglaval megkoszonnem a korrekt ugymenetet :D

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2018.01.17. 23:25:15

@stakeholder Manyecs: nem tudja letagadni, mert valószínűleg aláírta, hogy vállalja a felelősséget a sárkányrepülőre zuhanás esetén az abban keletkezett kárért, lemond a rokonainak járó örökségről, kártérítési igénnyel pedig nem él.
Ezen a ponton azonban jön a következő és a cég telefonos tájékoztatásához hasonló eljárás:
1. a készült felvételek azonnali és teljes törlése minden elérhető felületről
2. a cégnek tértis felszólítólevél írása arra vonatkozóan, hogy hibásan teljesítettek, mert a nyilatkozatok kitöltése után a repülés elmaradt és kéri vissza a pénzét
3. fizetési meghagyás érkezése esetén ellentmondás és várakozás a peresítésre
4. peresítés esetén bíróbácsinak/néninek kisírt bociszemekkel előadni, hogy nem elég, hogy egyszer átbaszták, még egyszer megpróbálják...

Erőlködj csak 2018.01.18. 06:06:51

Azert az faxa, hogy valaki elmegy egy ilyenre, a szolgaltato elfogadja az utalvanyt ott helyben mint fizetoeszkozt, utolag meg akarja a penzt. En korberohognem es megvarnam a peresitest. Nem vagyok biro, nem tudom volt e mar ilyen vagy ehhez hasonlo per de ha az lennek en elhajtanam a ceget a fenebe.

.Manyecska 2018.01.18. 08:26:18

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: blablabla. Ki a sz.rt érdekel az ha teljesítés történt??? Menjenek már a francba. :D

A nick már létezik! válassz másikat! 2018.01.18. 09:25:27

Itt a quponos cég a hunyó. a reptetősök meg balfék...szárnyal repülnek.
Szerintem a következő történt:
A reptetők reptettek, elfogadták a tavalyi kupont, és a pénztárhoz fáradtak a qponoséknál.
A qponosék b@sztak fizetni, mondván, a qpon lejárt, így jártatok.
A reptetősök ezután szaladtak a zügyfél után, hogy "figyu balek, fizess!"
Az egészben az a leggusztustalanabb, hogy Nagymagyarhonban mindenki így csinálja: kitűz egy (önkényes) dátumot, ami után az utalvány megy a /dev/nul ba. Nem átkonvertáljuk mostanira, nem visszaadjuk, nem. Elvész, ellenszolgáltatás nélkül.

KaTe 2018.01.18. 13:07:16

@A nick már létezik! válassz másikat!: Ha a reptetők elfogadták és átvették a kupont, márpedig elfogadták, különben nem reptették volna a posztolót, akkor szerintem is a reptetők meg a kuponos között kellene rendezni a vitát, nem pedig a posztolót baszogatni.

Persze értelmezhetjük úgy is, mintha egy olyan utalvánnyal fizetnél, ahol a kibocsájtó a cég pl. már rég csődbe ment, tehát LÁTSZÓLAG hiába érvényes az utalvány, ha nincs mögötte fedezet. A reptető cég jóhiszeműen elfogadja, aztán szembesül, hogy nincs kifizetve, hiszen a pénzt nincs kitől beszedni. Ebben az esetben természetes, hogy a posztolón fogja bevasalni. Mondjuk ez a része nem tudom mennyire állja meg a helyét, hiszen az utalványon valószínűleg tisztán fel volt tüntetve annak érvényessége és bár nincs írásos bizonyíték, de ezt ebben a formában el is fogadta a reptető cég.

A legnagyobb probléma az egésszel, hogy a kuponos meg a reptető is két különböző cég.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2018.01.18. 17:21:42

Számomra az a tanulság, hogy ha egyszer veszek kupont, álnéven veszem.
Mivel sem a kuponos cég sem a reptetős cég nem jogosult a személyem ellenőrzésére, simán vehetem, mint Repülős Gizi.

A kuponosnak a beérkező pénz, a szolgáltatónak meg a kuponostól visszacsepegtetett jár, melyben a kupon fizetőeszköz helyettesítésére alkalmas eszköz, azaz van vmi egyedi azonosítója. Nem feltétele a személyhez kapcsolás, ahogy a fenti példában is van ajándékba is vehetem.
Vagy akár aukción (halmozzuk az élvezetet) attól aki nem tud/akar elmenni és pl. tériszonyosként kapott 5 ilyen ajándékot, jófejségből :)

Lehoz Tamas 2018.01.18. 17:58:03

@A nick már létezik! válassz másikat!: Nem csak Magyarországon csinálják ezt. Velem az történt, hogy elmentünk az étterembe és amikor használni akartuk a kupont kiderült, hogy azt minimum 24 órával előtte jelezni kell nekik, hogy leellenorizzek. A kaját megkaptuk a kuponos áron de ki kellett fizetni. Majd mivel már nem volt alkalmunk elmenni újra, a kupon lejárt és buktam a pénzt.

SarahConnor 2018.01.18. 20:28:37

Utalványt soha! 3 óra ingyen billiárdot és egy koncertet ígérő utalvánnyal jelentünk meg egy szórakozóhelyen, az utalványt tombolán nyertem a céges bulin.
Játszottunk, szórakoztunk, oké, csá.
Egy hét múlva telefon a munkahelyemre, hogy lejárt az utalvány (nem járt le de lejárat előtt egy nappal voltunk), adjanak elő engem, mert fizetni kell. Nevem nem tudták, odamentem a telefonhoz, majd közöltem, hogy soha a büdös életben nem jártam náluk. Míg csodálkoztak, letettem.

commentes nikk 2018.01.19. 13:49:09

Én ezt nem értem, a poszter fizetett (vagy az, aki az utalványt vette, tökmindegy), a vitorlázás megvolt, tehát a szolgáltató teljesített, az ügyfél meg csengetett, tehát teljesült minden. Azt meg, hogy az ügyfél pénze megakadt egy köztes univerzumban, azt a kuponos céggel meccselje le a repülős banda, a kupont elfogadták, kasszától el, reklamáció nuku.

GatyaPityu 2018.01.19. 13:52:52

@SarahConnor:
Ez a laza, nem a bicikli lánc.
süti beállítások módosítása