Tékozló Homár

Én vagyok a panaszkönyv kisfiú!

2018.08.09. 14:55 | Homár Hilda | 86 komment

sparta.jpg

Bár a magyaros vendégszeretet legendás, azért a Kis Valentino, Zimmer Feri és az Üvegtigris országában generációk szoktak hozzá, hogy megalázkodva kell a pulthoz járulni az ott dolgozók jóindulatában bízva. A lemosott virsliknek és a hozzájuk tartozó vendéglátós morálnak az elmúlt évtizedekben szerencsére leáldozott, a Balaton parton is egyre inkább a  profi vendáglátós hozzáállás és kézműves burger dívik. Az már csak csavar a dologban, hogy a megújult közegben még elképesztőbb, ha egy vendég a panaszára nem elnézés kérést kap, hanem egy GyereKi!GyereKi!! típusú invitálást. Természetesen megkeressük a bepanaszolt büfét is az ügyben.

Kedves Homár,

Az alábbi történet, két napja történt velem és a családommal. Talán megér egy megosztást.

Balatonlelle, Napfény Strand, Ádám Büfé:

Több fogást rendeltünk, saslikot, görögsalátát, palacsintákat és két Ádám hamburgert, illetve az italpultban üdítőket. A Hamburger hideg és elázott annak ellenére, hogy a hús égett volt. Ezt egy harapás kóstolás után a pultban elmondtam: "Hogy lehet az, hogy annak ellenére, hogy a hús meg van égve egy elázott és hideg hamburgert kaptam?" A válasz az volt, hogy nem lehet. Tovább vittem a gondolatot, ha szeretné nézze, meg, egy perce kaptam meg idehozom. A válasz nem kell, nem fogom megkóstolni. és biztos, hogy friss.

Ekkor jelent meg a pultban egy hozzávetőleg 150 kilós kopasz hegy, aki " mi a bajod mi?" ... elmondtam újra... "Hozzad ide"... odahoztam. Vaskos ujjaival beletúrt a hamburgerbe. „Mi a bajod mi? Erre válaszoltam „az, hogy ez a hamburger nem most készült, hideg, égett, ehetetlen” válasz ugyanaz volt. Mi a bajod azzal, hogy 30 perce megsüt a hús mi? Mondtam, hogy pont ez. Kézműves hamburger helyett amit reklámoztok, egy ehetetlen ételt kaptam a pénzemért, és most már az ügyintézés is. Kérem a panaszkönyvet. Jött a válasz

Én vagyok a panaszkönyv kisfiú

majd odadobta a hamburger árát az asztalra. Ekkor már félelem keltően rám förmedt.

Gyere ki. Gyereki oldalra beszéljük meg. Gyere ki!

Mondtam, hogy dehogy megyek, részemről ennyi volt az ügy, elmegyünk, miközben Ő elindult kifelé.

Én visszamentem az asztalhoz, hogy összeszedjem kétéves fiam és a párom. Ekkor megfordultam és ott ált két centire az arcomba lihegett újra...mi bajod van kisfiú hm Mia bajod most beszélj? Nem volt mit tennem, határozottan szóltam, ember itt a kisfiam ne itt. Menjünk akkor ki, és utána mentem.

Az italpult oldalán egy oszlop mellett két lépésre megálltam tőle amikor kiabálva, zihálva nekem állt,

hogy, gyere ide, félsz idejönni mi, most mond, hogy mi a bajod, hová való vagy, parasztgyerek vagyok tudjad intézzük el, gyere ide

miközben elindult felém, hátráltam, annyit mondva, hogy nem megyek közelebb, nagyobb vagy nálam és agresszív amiatt, hogy szóvá tettem, hogy hideg a hamburger, mit fogsz csinálni ha a közelidbe megyek...erre a válasz az volt, hogy

takarodj innen, csak ingyen akartál enni, megetted a felét... hová való vagy, mondjad, gyere ide most félsz mi, nem mersz idejönni, gyere ide.

Hátat fordítottam és szó nélkül otthagytam. Sietve összeszedtem a családom és elmentünk, a mosolygó fiatal pultosok mellett.

Egy remek hétvége, és nagyszerű strand margójára.

Megdöbbentő

UPDATE

A büfés végül nem kívánt megszólalni az ügyben. Azt viszont egyértelműen a javára írhatjuk, hogy bár a posztot többen megosztották a fb-oldalán, nem törölte ezeket a bejegyzéseket.

Megkérdeztük  a GVTI-tanácsadók véleményét is az esetről:

Kedves Homár Olvasó!

Röviden:
A fogyasztóvédelemben az egyik legnehezebb terület az udvariatlan, tiszteletlen megnyilvánulások, verbális sérelmek, vagy tettelegesség utólagos orvoslása (ez utóbbi már büntetőjogi kategória). Nem túlzás azt állítani, hogy ezek ellen nincs orvosság, legalább is a gyakorlati életben viszonylag ritka, hogy a fogyasztó megfelelő elégtételt kap. A szóba jöhető jogi megoldások helyett ma már egyre többen a nyilvánosság eszközéhez nyúlnak, ami a vállalkozások számára is komoly kihívás, hiszen a tömegek számára elérhető negatív vélemények súlyos anyagi következményekkel járhatnak.

Kicsit bővebben:
A jogszabály alapján az ételek, élelmiszerek esetében is beszélhetünk hibás teljesítésről, ha az étel nem felel meg a minőségi követelményeknek. Mivel leírásod szerint a hamburger hideg, ázott, a hús pedig égett volt, joggal kérhetted az étel cseréjét vagy a vételár visszafizetését. Helyesen jártál el, amikor a probléma észlelését követően egyből jelezted kifogásodat az eladónak, így lehetőség lett volna, hogy a helyszínen orvosolják a problémát.

Ha a vásárlók könyvébe való bejegyzésre sincs lehetőség (amely egyébként önmagában is jogsértő, hiszen azt úgy kell elhelyezni, hogy a vásárló önállóan is hozzáférjen, abban bejegyzést tehessen), érdemes fotót készíteni az ételről, amelyen látszik a probléma, majd panaszlevelet írni, és csatolni a képeket is. A vállalkozásnak a panaszlevélre 30 napon belül írásos, érdemi választ kell küldenie, amennyiben ez nem történik meg, a fogyasztóvédelmi hatóságnál (járási hivatalban) tehetsz bejelentést válaszadási kötelezettség elmulasztása miatt.

A vitás ügy érdemi részében a békéltető testület eljárása jelenthet ingyenes megoldási lehetőséget. Talán nem tűnik életszerűnek ennyit levelezni, ilyen sok eljárást indítani, de sokéves tapasztalatunk, hogy a tulajdonosok, üzletvezetők nem feltétlenül azonosulnak a beosztottjaik szélsőséges megnyilvánulásaival, és a hasonló esetekben érdemben igyekeznek az okozott sérelmekért kompenzálni vásárlóikat.

Jó tanácsok:
Új vendéglátóhely vagy szállás felkeresése előtt keressünk rá a korábbi vendégek visszajelzéseire. Erre számos lehetőség van az interneten különböző oldalakon, alkalmazásokban, fórumokon, de akár itt a Homáron is (a cég saját weboldala e tekintetben nem feltétlenül objektív információforrás). A hasonló kirívóan agresszív magatartásra mindig higgadtan, visszafogottan reagáljunk, és törekedjünk arra, hogy minél több ember lássa az eseményeket (ennek egyrészt visszatartó ereje lehet, másrészt baj esetén a bizonyítást is megkönnyítheti). Szükség esetén hívjunk segítséget.

+1 jó tanács tulajdonosaknak, üzletvezetőknek:
Tisztázzuk a beosztottainkkal, hogy a fogyasztói panaszok esetén indokolatlan az ingerültség, a verbális és tettleges agresszió! Mindenki hibázhat, ezért egy forgalmas helyen szükségszerűen vannak elégedetlen vevők, panaszok. Egy panaszkönyvi bejegyzésnek első körben maximum annyi lehet a következménye, hogy 30 napon belül írásban válaszolni kell rá (egy ajánlott levél ára), és a válaszlevelet meg kell őrizni, hogy bemutathassuk a hatósági ellenőrzés során. Ha a fogyasztónak jogos volt a panasza, egy hamburger ára és egy engesztelő kávé, vagy üdítő még mindig sokkal kisebb veszteség, mintha tízezrek olvassák az interneten a negatív véleményeket.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brumm.a.tejbe 2018.08.09. 15:05:26

szép, Batz-papucs díjas..

Szarazkoro 2018.08.09. 15:08:43

Ede már büfét is üzemeltet?

Darth Revan 2018.08.09. 15:30:59

Jo, egyedi a panaszkezeles, de az mar hatalmas fejlodes, hogy legalabb a vetelarat visszaadta :)

Darth Revan 2018.08.09. 15:32:52

Mondjuk en mar attol a kifejezestol is hanyok, hogy "kezmuves hamburger"

Csokis · http://csokis.blog.hu 2018.08.09. 15:50:10

@Darth Revan: De hát ez az volt:
"Hozzad ide"... odahoztam. Vaskos ujjaival beletúrt a hamburgerbe. „Mi a bajod mi?
Mi a kézműves, ha nem ez?

Antalbaba 2018.08.09. 15:52:18

Mondjuk ide indulhatna a következő ÁNTSZ-NAV-TEK ellenőrzés /csak, hogy senkinek ne essen baja/;-)

Patkááány 2018.08.09. 17:00:55

Az az érzésem, hogy nem apuka volt az első panaszos, máskülönben Ádám aligha kapta volna föl a vizet ennyire. Vagy...?

chili wili 2018.08.09. 18:04:47

Ha jól sejtem, ez az a strand, ahol a belépőjegy mellé külön kell csúszdajegyet venni, de nem ám akárhogy, hanem meg kell mondani előre, hogy hányszor akar majd csúszni a gyerek. Remek strand, és büszkén hirdetik a kapuban, hogy hány milliós EU támogatásból hozzák ezt az egetrengető színvonalat.

ZöldszemM2 2018.08.09. 18:18:03

nem semmi. A MÉBI:: nél kell panaszolni. vagy a helyi önkormányzatnál.

lobster thermidor 2018.08.09. 18:27:02

Gyáva népnek nincs hazája!

Quuuziii 2018.08.09. 18:51:21

@lobster thermidor: a kommented ebben a kontextusban értelmezhetetlen.

Snagal 2018.08.09. 18:59:15

Az esethez nem nagyon tudok mit hozzáfűzni. Úgy látszik vannak még az átkosbol megragadt "szolgáltatók.

Viszont az meg van, hogy Lellén van rendesen kiépített, ingyenes szabadstrand? És a bufesek sem akartak még megverni ellenben sokszor meglepően kedvesek. Ajánlom.

Bombaló 2018.08.09. 22:19:44

Elég lenne a fogyasztóvédelemnek írni pár sort és hivatalból kivizsgálják. Lesz próbavásárlás aztán ha megint eldurran az agy, lesz még sok vicces dolog.

Alick 2018.08.09. 22:49:09

Kellően asszertív kommunikációval a nagydarab kopasz szívét is meg lehet lágyítani, elvégre a vevőnek mindig igaza van. :)
www.youtube.com/watch?v=xL-hmol_v3I

CCnick 2018.08.10. 07:45:52

Csak kérdezem, mi a garancia arra, hogy "Megdöbbentő" nevű szerző nem a konkurens hamburgerező alkalmazottja? Egyébként kicsit szerintem túltolta az alkotó a hangulatfokozó leírásokat, "kopasz hegy" "vaskos ujjak" "zihálva" "lihegett" de legalább nem érezte fontosnak, hogy szolgaian kövesse a magyar nyelv szabályait.

Tudom, én vagyok a fasz de azért nem tűnik teljesen életszerűnek a sztori.

tóninéni 2018.08.10. 07:54:23

@ebella: A fogyasztóvédelem egy kalap szart ér. Tudom, próbáltam. Mikor a döntésükre felebeztem, a felsőbb fok azt írta vissza, hogy nem érveltem náluk elég meggyőzően. Én meg jis hülye, azt hittem, hogy kivizsgálják. :)

furious ewok 2018.08.10. 08:00:39

@ebella: Én értem, hogy két év küzdősport után az ember befenyít mindenkit, de azért karatehuszárnak se érdemes mindig lenni. Sosem tudhatod, hogy melyik zsebből villan elő egy kés, egy vipera, vagy a sarkon még 8 rokon, és akkor feketeöv ide vagy oda bizony hamar vége a sikersztorinak. Ha egy mód van inkább kerülni kell a balhét, ha provokálnak akkor is. Szerintem a posztoló jól kezelte a dolgot, gyerekkel asszonnyal együtt nem állt le balhézni, de egy fogyasztóvédelmi bejelentés simán kijár. Ott üsd őket ahol fáj.

HabonyArpad 2018.08.10. 08:11:05

"Én vagyok a panaszkönyv kisfiú!"

Szerintem teljesen korrekt 21. szazadi ugyintezes volt, hiszen mindjart ott volt az interaktiv panaszkonyv.

_B_ 2018.08.10. 08:57:11

Ismeretlen büfében mindig úgy rendelek, hogy előtte körbenézek mások asztalán. Hambit, lángost, halat, pizzát, sültkruplit mind le lehet vágni messziről hogy érdemes-e azt kérni.
Hegyomlás barátod gondolom az alkalmazottakakl is így bánik, és lebasz egy tockost neki, ha nem adja oda a szart a vendégnek.

I_Isti 2018.08.10. 09:07:13

Ó. Mik vannak! Kézműves hamburger? Úgy érted, hogy a nem fagyasztott szín marhahúst a 30+ fokban csak a kedvedért fogják frissen darálni, és a csúcsforgalomban kisütni roston, és frissen szedett salátával valamint házi készítésű majonézzel tálalni?

Hogy a frászban lehet hinni ilyen csodákban?

CsakEgysrác 2018.08.10. 09:10:16

Én kimentem volna, a kis 105 kilommal. Fogvedo mindig nalam a táskába. (altalában)
2 m álltam volna tőle. Feltett kezzel mondtam volna en, hogy te gyere. Egyszer hozott ossze hasonlo x5 bmw palival a sors, mikor a fogvedo a szamban volt, mutattam neki, hogy johetsz, mar elgondolkozott. Lehet nekem nem igy kemenykedett volna. Nalunk az asszony mondja, ne alljak bele az ilyenbe, inkabb hagyjam.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.10. 09:21:44

@CsakEgysrác: igen, a súlytöbblet néha segít... de azért megnézném, hogy mit csinálsz azokkal a bömösökkel, akik itt a környéken járnak gyúrni valahova. :D

2018.08.10. 09:38:51

@Darth Revan: Ilyen alapon a mekis is kézműves, kézzel sütik és kézzel rakják össze. Viszont ők legalább megmossák azt a kezet előtte.

Snagal 2018.08.10. 09:50:20

@CsakEgysrác: ez nagyon menő hozzállás, csak
1) a poszter valószínű nem 100+ kiló a gyerek is velük volt, gondolom nem lett volna ideális első balatoni élménynek ahogy apa véres játékot játszik
2) a konyhából konyhából könnyen előkerül egy kés, a fogvédőt meg ilyen esetben oda teheted ahova akarod sajnos. Ahogy már mások is írták sosem tudhatod ki, hogyan próbálja majd megoldani az ilyen helyzeteket, különösen az ilyen elmebetegek mint a kedves "konyhás" a posztból. Nem akkor vagy fasza gyerek ha az ilyen hülyéket még hergeled is, hanem ha le tudod nyugtatni. Mert lehet, hogy 10ből 9szer te jössz ki győztesen de az az egy amikor nem, elég lehet ahhoz, hogy onnantól kezdve az asszony csak csövön keresztül tudjon etetni - akkor meg már késő átértékelni, hogy megérte-e, hogy elmondhatod, hogy legalább kemény voltál.
Szóval én nem buzdítanék senkit ilyen reakcióra.

DarkWolf 2018.08.10. 10:04:46

@Fülig José: és miért kell minden egyes poszt alatt elkezdeni megmagyarázni hogy mellesleg miért a posztoló a hülye fasz?

Ez már ilyen uj trend a Homáron

@Snagal: ebben teljes mértékben igazat adok neked.

Ahogy szüleim mondanák: attól hogy még valaki idióta paraszt, még nem muszáj neked is annak lenned.

Ilyenkor ki kell menni és ha idegbajoska nem higgad, rendőröket kihívni hogy majd azoknak keménykedjen.

Nancsibacsi 2018.08.10. 10:31:20

@ebella: Az fel se merült hogy valaki egyszerűen "nem akar" verekedni? Attól jobb lesz a hamburger? Megold bármit is? Én kb életemben 3x nem tudtam elkerülni a verekedést, szépen meg is vertem mindig a kötekedőt, de a másik kb 300 alkalommal meg elkerültem a verekedést. És igen: belém belémköthet egy 45 kilós parkinsonos 80 éves részeg is - én bizony megalázom magam, igazat adok neki, lenyugtatom, és kilépek a szituációból. Mert nem szeretek senkit megverni - kikapni meg pláne nem szeretnék.

A poster simán elb.szta hogy reklamált, mert azzal a Balatonnál semmit se lehet elérni. Ha több napra megy, akkor 1-1 lyukra futás benne van a pakliban. Ott kell hagyni a kaját az asztalon - hátha nem szedik be hamar -, és átmenni máshová. Ha meg rövid időre megy, akkor meg kell kérdezni a legjobban lebarnult bennszülöttet, hogy hol érdemes kajálni. Sose vágtak még pofon amiatt, hogy odamentem valakihez, hogy "Elnézést, látom ön helyi - tudna segíteni hogy hol és mit érdemes itt harapni?"

Rekcsek 2018.08.10. 10:36:43

Fú de imádom ezeket a bunyós keménylegényeket, akik szerint a futás szégyen, meg meg kell védened magad.
Nem tudom, hogy milyen harcművészetet/küzdősportot tanultatok, de a legelső fontos szabály, amit MINDEN normális mester elmond, hogy ha tudsz, akkor FUSS EL A FRANCBA. Miért is szégyen elfutni? A kölkömnek is azt tanítom, hogy ha valaki bunyózni akar, hagyja ott, szarja le, adjon neki igazat, kész. Mi fog történni?
Velem is történtek már jók, 2 részeg buli után odajött a kocsimhoz, és ilyet szól: "Fogd a cókmókod, és húzzál innen a francba oké? De krva gyorsan!". Szerinted szarrá vertem őket? Annyit mondtam, hogy "oké, pont ezt akartam csinálni". És elmentem :) Mit kellett volna tennem? Agyonverni őket? :D
Múltkor egy elmebeteg/részeg/drogos mit tudom én micsoda, üvöltözött az utcán, beszólt mindenkinek, ránézett az asszonyra és ilyet üvöltött: "Téged is kinyalnálak!!!". Röhögtünk egyet és tovább mentünk, oda kellett volna mennem és kitaposni a belét ugye? :)

bElannaTorres 2018.08.10. 10:37:42

Két helyre kell lehajtott fejjel, alázatosan mennünk és mindent eltűrnunk, egyik a pult, hiszen az eladó DOlGOZIk te meg csak jól érzed magad, másik az egészségügy. Én mindkettőnél befejeztem, betelt a pohár, sajnos, bár ne így lenne.

Rekcsek 2018.08.10. 10:42:17

@Nancsibacsi: Teljesen egyet értek. Belém ennyiszer nem kötöttek belém, de én utoljára gyerekkoromban verekedtem, akkor sem durván. Aki állandóan az igazát akarja megvédeni, szerintem nem él sokáig :) Nyilván van olyan, hogy nem tudod elkerülni a bajt, akkor muszáj cselekedni. De a posztoló teljesen jól kezelte a szitut.
Nagyon jó móka ha valaki karatézik/thai boxol/boxol stb. de a golyónál ő sem gyorsabb, és 4 emberrel ő sem bánik el, plusz ha előkerül a kés, és nem gyakorlott, akkor ő fog kijönni rosszul. Elméletben én is szarrá verek 5 embert, meg kicsavarom a kést a kezükből :D

bElannaTorres 2018.08.10. 10:48:51

Barcsak már a robotok elvennék a munkájukat az idegbeteg pultos és pénztárosoknak, már néhány helyen működik. Emberkedőket pedig én biztos hogy felvenném a telefonommal, akkor kétszer is meggondolná hogy viselkedik.

Rekcsek 2018.08.10. 10:50:03

@ebella: Miért megalázkodás a futás? Szerintem az a megalázó, ha egy családapa elkezd hadakozni egy bunkó tahó heggyel. Sokkal kellemetlenebb.

Rekcsek 2018.08.10. 11:02:50

@ebella: Nem dicsekszem vele. Nem szokásom dicsekedni. Elmondtam. Mikor fogják fel az ilyen bunyófanok, hogy az, hogy elmész onnét, rá hagyod, az nem beszarás. Ezt mondtam, hogy ha nem tudod elkerülni a bajt, akkor muszáj belemenned. De örülök, hogy te valszeg szarrá verted volna a két részeget, meg a drogost. Hát van ilyen is, mint mondtad mások vagyunk. Neked ez orgazmust okoz, bosszú, jól megmutatom, nekem nem. Ez nem jelenti azt, hogy ha valaki elkezdené taperolni a feleségemet, nem törném szét a kezét és dugnám fel a seggébe, de van az a határ ameddig elmehet valaki. Valakinél ez már egy rossz nézésnél is bunyót indikál, valakinél nem.

Hajma 2018.08.10. 11:10:12

fene se tudja... szituációfüggő a dolog. Már hogy kiállsz-e vagy sem. de utólag mindenképpen te fogod sz@rul érezni magad. Ez a baj....

Nancsibacsi 2018.08.10. 12:13:32

@ebella: "És az nem merült fel, hogy vannak férfiak akik nem hagyják minden szar senkiházinak, hogy megalázza őket, mondjuk agy hamburger vitában?"
Én megválogatom hogy kritikát kitől fogadok el, és ez egy szűk kör. Az számítana ha ők megaláznának, de egy balatoni büfés vagy egy kemény fórumozó ... azok senkik. A véleményük súlya kerek nulla.
A balatoni büfésnek SZÜKSÉGE volt arra, hogy szar hamburgert áruljon a 30+ fokban. Mert egy nyomorék, aki máshogy nem tud elég pénzt keresni. Ha én megveszek egy rossz hamburgert nem fogok vitát generálni, mert nekem PÉNZEM van annyi, hogy abból egy hamburger ára szót sem érdemel, nemhogy vitát. Annak a hamburgernek az árát az alatt megkerestem, amíg ezt a posztot írtam...

Lógás Hugó 2018.08.10. 13:10:26

@ebella:

Egyszer régebben egy ismerősbe belekötött egy részeg.... Ő adott neki egy kisebb öklöst
Az ember elvesztette az egyensúlyát, hanyatt esett , beverte a fejét és ott a helyszínen meghalt. Arra már nem emlékszem hogy mennyit ült miatta, de maga a tudat is borzasztó lehet... Megérte?
Amúgy ez a részeg egy évvel az eset előtt leesett a harmadikról az erkélyről....túlélte..

Rekcsek 2018.08.10. 13:13:11

Megint vagy 20 komment törölve lett tegnap óta. Egyre jobb ez a blog, komolyan...

Macropus Rufus 2018.08.10. 13:36:13

@ebella: okés. Értem a logikádat. Mert valahol azért a férfi egy harcos :)
A csókánál van egy miskárló (csontozó kés). Azzal egy mozdulattal 10cm mély sebet ejt pl. a karodon egy mozdulattal és itt vége is a harcos mivoltodnak. Ha peched van egy átvágot tricepsszel te nem fogsz már kart mozgatni egy darabig. Továbbá nem hinném, hogy emberkednél akkor ha ott van a bökő a csókánál. Mert így erősen kétesélyes lett a balhé és te is átmennél szájkaratéba. Természetesen van, hogy nem lehet elkerülni az össze csapást, de ez nem az a helyzet. Továbbá: ott a komplet családod is, akiket nem hinném, hogy bele akarnál rántani egy balhéba. Továbbá ha gyün a rend éber őre, akkor téged is garázdaság miatt fognak elővenni, ha beleállsz a balhéba.

Macropus Rufus 2018.08.10. 13:43:55

@Jessybátsi: ez alapján meg nem egyértelmű, hogy tényleg olyan tré a hely vagy sem. Itt is van 1-2 negatív kritika (hamburger nem okés pl., hogy a tmába vágó legyen) De sokkal több a pozitív mint a negatív megjegyzés... Ezek után a részemről a kérdés: biztos, hogy a tulajt az akasztotta ki, hogy hideg kaja miatt reklamáltak vagy az, ahogy reklamáltak. Mert ugye az tudjuk, hog yminden szentnek maga felé hajlik a keze, tehát előszeretettel kissebbítjük a saját f@szásgunkat és nagyítjuk fel a másik kissebb f@szságát. Szóval még akár az is lehet, hogy mind a kettő egy jó nagy marha volt: az egyik azért mert olyan stílusban reklamált a másik meg azért ahogy lereagálta az egészet. Viszont ez utóbbinak nem jött át, hogy neki ez negatív reklám lészen...

András Horkay 2018.08.10. 13:44:28

@ebella: Igazad van. De a közvetlen konfrontációnál sokkal érdekesebb és szagosabb megoldások is vannak. Ebben az esetben rosszul fogadták a reklamációt és az agressziv fenyegető fellépés nem udvarias, ami kiválthatja a dominó eldőlését. Ilyenkor kitörhet a háború mint egy ablak, és akkor a lovagi harcmodort picit félre lehet tenni, mivel a nagydarab sem volt egy fekete sárkányrend lovagja. Gondoljuk hogy a nyáron pénzt akar keresni, most már csak azt kell kitalálni hogy tegyünk ez ellen egy picit. Na itt kezdődik a kreativitás :) De a lovag kérhet egy kártérítést is zsebbe a megrázkódtatások miatt (első felszólítás) . Egy ismerősöm vagy 35 éve hasonló helyzetben egy vödör fekália elhelyezését gondolta méltónak a helyzethez, ami gondot okozott a másnap reggeli kinyitáskor, és ismétlésre is adott alkalmat. Az eredmény az éjszakai őrség (ami drága) és a folyamatos KÖJÁL ellenőrzés majd a működés felfüggesztése volt. Hülyének lenni néha drága.

CSOKKI MÁLNA 2018.08.10. 14:26:08

Na ezért legyen az embernél mindig gumilövedékes önvédelmi.. Az ilyenek csak attól juhászodnak meg, ha jófajta sóspatronnal eltrafálják őket..

Jessybátsi 2018.08.10. 14:37:02

@Macropus Rufus: Ez igaz. Viszont így nagyobb az esély, hogy érdemben reagálnak. Másfelől a tulaj pedig akár kiakad, akár nem, nem dobhatja/dobathatja ki ilyen stílusban a vendéget.

dr. mesterséges színezék 2018.08.10. 16:21:04

@CCnick: "zért nem tűnik teljesen életszerűnek a sztori."

Életszerűség...
Elhinnéd nekem, hogy a választási iroda helyiségét rekeszti be valaki kopaszokkal?

Macropus Rufus 2018.08.10. 16:54:03

@Jessybátsi: "Másfelől a tulaj pedig akár kiakad, akár nem, nem dobhatja/dobathatja ki ilyen stílusban a vendéget. "
egyetértünk :)

Szálló monitorok (törölt) 2018.08.10. 18:56:03

A csóka volt jobban beszarva. Gyorsan visszaadta a pénzt, és rádörrentett a panaszosra, hogy az minél hamarabb húzzon el a búsba, eszébe ne jusson olyan helyen panaszkodni, ahol később hiteles formában minden visszakereshető. Na nem mintha ezek a büfék ne tartanák a zsebükben a helyi hatóságokat. Ha rendőrt hívtak volna, akkor se hiszem, hogy bilincsben vitték volna el az őrjöngő barmot. És ő ezek ellenére se akarta hivatalos útra terelni az ügyet... Mi lehet ott a backstage-ben? :D

Mondjuk ha csak úgy visszaadja a vételárat, akkor érdemes azon is elgondolkozni, hogy annak a pénznek a bevételezése mennyire volt törvényes.

Balfredo Alfredo 2018.08.10. 21:07:56

@CCnick: 'Csak kérdezem, mi a garancia arra, hogy "Megdöbbentő" nevű szerző nem a konkurens hamburgerező alkalmazottja?'
Tulajdonképpen semmi.
A hírekben lehet olyasmit olvasni, hogy az Egyik Nagy Ország választásába kiberhadviselési eszközökkel beavatkozott a Másik Nagy Ország. Valami hasonlót kisebb léptékben is el lehet képzelni.
Ha valamelyik cég le akarja járatni a konkurrensét, akkor a konkurrens fb oldalát (mert olyan már mindenkinek van) lepontozhatja vagy lepontoztathatja. Vagy írhat/írathat róla egy lejárató cikket a homáron. Ilyenkor a lejáratott hiába mondja, hogy ez a konkurrens cég akciója volt, nem hisznek neki.
Persze a dolog fordítva is elképzelhető. Ha valakiről megjelenik egy - egyébként teljesen jogos, a valóságot tükröző - negatív vélemény, akkor az illető cég mondhatja, hogy ez csak a konkurrencia gonosz akciója volt és egy szó sem igaz belőle.
Az ügyfelek meg csak kapkodják a fejüket, hogy most akkor kinek is van igaza, és melyik céggel érdemes dolgoztatni? Ugynúgy nem tudjuk meg az igazat, mint az internet előtti időkben :-(

CoolKoon 2018.08.10. 21:08:29

@Darth Revan: "az mar hatalmas fejlodes, hogy legalabb a vetelarat visszaadta :) " - Engem ez a része lepett meg a legjobban a sztorinak :D

szÖveges professzor 2018.08.10. 22:13:57

En mar nem eltem Mo-n, mikor bejott ez a kezmuves cucc kifejezes, de nekem errol mindig ilyen kocsogok meg edenyek jutnak eszembe, nem szetkurt hamburgerek, mert aromazott sornek nevezett pancsok, amitol mar a taxiban ram jon a cifra fosas

Ustim 2018.08.11. 09:26:08

Ez kb ugyan az a kategóriájú eset, mint az index-kfc. Csak ugye itt nem indexes volt a sértett, és nem készült róla felvétel. Pedig minden ilyen eset megérne hasonló mértékű publicitást...

Lazy Bones 2018.08.11. 13:05:24

@chili wili: Valamiféle Lölö-strand ez?

chili wili 2018.08.11. 13:21:23

@Andy Capp: nem tudom, életemben először és utoljára voltam ott. Mi csak a Balatont akartuk látni közel 10 év után, meg lángosozni egy jót.

CoolKoon 2018.08.11. 15:24:25

@CsakEgysrác: "Nalunk az asszony mondja, ne alljak bele az ilyenbe, inkabb hagyjam." - Igaza van, mert nem lehetsz benne biztos, hogy nem húz-e elő egy pisztolyt, vagy legalább egy viperát, esetleg egy bicskát. Ezért kell a verekedés lehetőségét mindig a legvégső esetre tartogatni.

CoolKoon 2018.08.11. 15:25:39

@Ustim: Na de a KFC-s barommal ellentétben ez végül nem ment neki a panaszosnak, így pedig azért mégse ugyanaz a kategória.

CoolKoon 2018.08.11. 15:28:05

@Balfredo Alfredo: Igen, ezért jó, ha kép- és hangfelvétel is van az ilyen esetekről. Olyankor ugyanis nem segít a "konkurenciavótt!"-típusú ócska duma.

CoolKoon 2018.08.11. 15:31:43

@kolomparlole1114: Egyrészt az közterületen tilos, másrészt pedig csak akkor érdemes belefogni ilyesmibe, ha az illető tényleg neked megy (akkor ugyanis legalább védekezhetsz azzal, hogy az életedet és a családod életét védted). Amíg csak ugat (=ordít, mint a fába szorult féreg), addig simán csak ott kell hagyni (és minél többet ordít, annál jobb, mert annál több vendég hallja, hogy mekkora egy ökörállat a tulaj).

Lazy Bones 2018.08.11. 15:44:32

@kolomparlole1114: És akkor mennyivel leszel különb a begőzölt nagydarab kopasznál, hogy bemész az utcájába úgymond?

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2018.08.11. 16:41:08

@DarkWolf: "Ilyenkor ki kell menni és ha idegbajoska nem higgad, rendőröket kihívni hogy majd azoknak keménykedjen. "
Te mikor hívtál utoljára rendőrt? Jobb, ha elfelejted azt a romantikus elképzelést, hogy a rendőrség BÁRMIBEN a segítségedre lehet.

Praedikator 2018.08.11. 17:05:01

Ha nem akartál balhét, minek mentél hátra? Ezt elől is meg lehetett volna beszélni, ráadásul láthatták volna a vendégek is, hogy milyen a panaszkezelés minőségtelensége. De ha beleírsz a panaszkönybe, akkor sem történik semmi. Ha rendőrt hívsz, 40-50 percen belül kiérnek talán, ha nincs annyi címük. Többet nem mész oda, és ennyi.
Az már csak a tévékben van, hogy lecsap ide és oda az illetékes hatóság és elfog előállít bezárat, lefoglaltat...Érdekes mód dupla pénztárgépes céget még nem kaptak el. De számomra érthetetlen módon kizárólag magyar cégeket ellenőriz a hatóság mindenre kiterjedően. Eközben a kínainál, arabnál egyéb országokból származónál és egyéb cégenél fura mód mindig rendben van, akkor is ha nincs.
Nem látok rá az ország összes boltjára, lehet valakik hallottak azonnali bezárásokról, elfogásokról, lefoglaltatásokról , de személyes meglátásaim alapján írok.
Néhány éve a várandós páromat nem engedték be a büfébe toalettre, pedig ott fogyasztottunk a lakókocsis büfében. Azt mondta, hogy menjünk a fizetős wc-be...Kérdeztem, hogy sör van, de wc nincs? Sajnos mást nem tud tenni másé a kemping. (A lakókocsi mögött van wc, pontosabban egy kemping wc je, azelőtt odajártam rendszeresen és nem volt semmi gond.) Aztán átmentünk másik helyre, ahol a rossz kinézetű eladónál minden rendben volt, szólt, hogy ha wc re megyünk hivatkozzunk rá és beengednek "ingyen" mint fogyasztó vendéget. :D Szóval azért mert, nem idén barnult vagy kopasz, sittes kinézetű valaki, még lehet normális is. Ja a másik helyen szintén pultos lány volt...:D LEhet azelőtt keménykedett itt is a kopasz....De már mindegy! :D

Praedikator 2018.08.11. 17:10:15

@Ustim: Azért az indexes "kolléga" és egyéb főleg negatív kampányokat készítő cégek sokszor elfelejtik az előzményeket és "A nekem jogaim vannak" szöveggel jönnek állandóan..:D Tehát olyan részeket adnak le, ahol: -A rendőr üt (általában szegény ártatlant), A biztonsági őr üt (szintén csak úgy spontán ütnek..), Az ellenőr büntet jogtalanul . (Se bérlet se semmi, csak 30 percen át anyázás, hiszti. - A közteres jogtalanul bilincsel (A jogszabályoknak megfelelő a bilincselés, panasz később nem érkezik ellene.) De mégis van mit cikkezni! :D ÉS akkor a nép napokig rendőr, biztonsági őr, ellenőr vérre szomjazik! :D De hál Istennek ennél okosabb az magyar! Viszont egy kasztnak jó beszédtéma a brutalitás Magyarországon. :D

bElannaTorres 2018.08.11. 21:42:52

@Brokkoládé: tökmindegy hogy mennyire volt flegma, akkor se üthet meg a biztonsági őr, tehát mindegy az előzmény, ahogy a fenti történetben is. Idegbeteg, buta emberekkel találkozni a vendéglátásban, az már biztos, hogy én is rögzíteni fogom ha bunkóskodnak. Másik, hogy már le lehet húzni a helyet a neten is, és ez vezetett ahhoz, hogy egyre több helyen udvariasak az eladók, aki nem képes alkalmazkodni az igényekhez, az be is zárhat.
Szívesebben is fizetek a robotpénztárban amúgy. Bár kicsit könnyebb lenne megszokni úgy, ha ráragasztanának valami undok fejet. :D

CsakEgysrác 2018.08.12. 10:53:43

@CoolKoon: Angol kertépítő akarta nekem megmutatni, ásóval támad akkor kettévág :D Megkértem, hogy akkor támadjon (min. 2m álltam tőle). Előre szúrt és mikor elérte a végpontot a szúrással, (én közbe hátra mozogtam), megfogtam az ásó nyelet, egyenes rúgás hasra, beléptem könyékkel fejre, elkezdte a ásó rángatni. Következővel azt mutattam, hogy fejelném le, követte egy fejrúgás, elkezdett tolni, 20 kg nehezebb vagyok, ez se ment neki. Közbe végig nevettem rajta, vele szembe, mindketten az ásót fogva. Könyökös kicsit eltalálta, miközben mutattam neki a "combo" :D Lehet ettől, begőzölt :D Utána el akarta magyarázni, hogy kell ásóval való támadás védeni :D Előtte egy perccel megmutattam, hogy csinálnék belőle "rabbish". Kés ellen nem lennék ilyen virgonc, bárhogy mozgatja vág, de a vipera ellen simán jó a távolság, mindég kéznél lévő, föld, kavics.

CsakEgysrác 2018.08.12. 11:24:01

@Snagal: Fegyvernek megfelelő távolság tartás. Tanultál volna harcművészet, tudnád, nagy melákok, kb 1-2 perc alatt kifáradnak és már csak lökni kell rajtuk, hogy eldőljenek. 2 m re állsz az meg kalimpál a szar késsel, soha nem talál el és hamar ki fog fáradni. Minden a környezetedben lévő tárgy fegyver, ezt is tudnád. Nem szoktam ilyen helyzetekbe kerülni, nem keresem az ilyen helyzetek, de ha megtalálnak .....Veszek egy szar hamburger, odamegyek panaszkodni, ezzel együtt én vállalom a: "mi baj kisfiú" -ezután következő helyzet. Én válaszom is más lett volna erre. Oda se megyek reklamálni, mert tudom, max a pénzem kapom vissza a hamburger egy rakás szar marad, én nem lakok jól. Melák egysejtűvel is balhézni kell. (magyarázd el a hülyének, hogy hülye, nem fogja fel, mert hülye, sok ilyen beszélgetésem volt már hülyékkel, Londonba mégtöbb) Dolgoztam már konyhán, soha nem vennék ilyen büfébe húsból készült étel Magyarország. Ilyen helyzetben nem kerülök, mert nem veszek olyan étel ami szar lehet egy ilyen helyen. Talpon álló kis büfébe Magyarország, nem kell minőséget elvárni, csalódás se lesz drágán egy szar hamburger. Beülök a kis kocsinkba, elgurulunk a legközelebbi McDonalds ig, begyürün egy standard gyíkhús. Senki nem fossa tele a gatyája, mint pl te is, egy "mi van kisfiú", ogrétól :D Mobil internettel , remekül lehet pizzát rendelni a strand bejárathoz. sorolhatnám a verziók.

CsakEgysrác 2018.08.12. 11:30:53

@Le a spammerekkel: Aki ki van gyúrva hamar elfárad. Kar ütőtávolságon kívül maradni, lassan mozogsz és elkap, oda kell valami tudás azért. Azért irtok ilyeneket, mert féltek tőlük. Vannak storyk barátomtól is, kigyúrt, BMW ,nyakláncos ,190 cm magas, kis barátom 75 kg 170 cm magasággával :D Nyakláncába kapaszkodott, meg az ogrénak :D Látta, hogy tehetetlen, rendőrök hozták vissza, tesz e feljelentést a barátom mert rátámadt egy BKV sofőrre. Ilyen melákra ráküldesz egy izmos combos sípcsonttal, egyből átgondolja az erőviszonyok :D

CsakEgysrác 2018.08.12. 11:33:03

@CoolKoon: Ez nem a GTA játék sorozat, hogy csak úgy pisztolyt huzúnk elő a nyílt utcán egy strand büfébe. Ez nem a 90 es évek. Max gáz, riasztó fegyvere lehet, ami kb lepkefing, egy paprika spray vel többre mész.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.12. 11:51:19

@CsakEgysrác: félek? Hm... voltam már egy éjszakát a kerületi kapitányságon. Na oda nem akarok mégegyszer... egyébként valóban nem vagyok egy verekedős típus, hogy finoman fogalmazzak.

CoolKoon 2018.08.12. 12:57:37

@CsakEgysrác: "Angol kertépítő akarta nekem megmutatni, ásóval támad akkor kettévág" - Ez aztán az érv, a nagy, ormótlan ásó..... Te is tudod, hogy az átlag baromállat nem ásóval meg vasvillával fog támadni, hanem bicskával. Ezért írtam, hogy a verekedésbe való beleállás csak a legvégső esetben ajánlott.

"mindég kéznél lévő, föld, kavics." - Persze, pesti belvárosban is, mi? :P

Balfredo Alfredo 2018.08.12. 13:01:02

@CoolKoon: "Igen, ezért jó, ha kép- és hangfelvétel is van az ilyen esetekről."
Az ötlet jó, csak akkor van baj, ha kikapják a kamerát/telefont a kezedből és helyben össze is zúzzák. Mielőtt a rendőrség kihívását ajánlanád, emlékeztetlek, hogy egy másik hozzászólás szerint a rendőrség nem tud segíteni semmiben. Esetleg az megy, hogy a szomszéd asztalnál ülők adataid felírod, egyben megkéred őket, hogy szükség esetén tanúskodjanak. Már ha vállalják...

CoolKoon 2018.08.12. 13:04:38

@CsakEgysrác: Hogy nem a GTA?! Igazán?! És ezt adott esetben a kigyúrt, szétkokszozott verőlegény is tudja? Nagyon biztos vagy a dolgodban, de sose tudhatod, hogy kiben mi lakozik. És az tökmindegy, hogy ez már nem a 90-es évek, a világ attól még ugyanúgy tele van rohadékokkal, és elég csak egyszer hibázni....
És nem a strandbüfére gondolok (ahol inkább a konyhakés előhúzása a valószínűbb), hanem úgy általában bármilyen utcai csetepatéra. Kicsit vicces, hogy a nejed képes belátni azt, amit te nem, tehát hogy nem kell fölöslegesen kísérteni a sorsot (csak akkor, ha már tényleg nagyon muszáj/elkerülhetetlen, teszem hozzá én).

CoolKoon 2018.08.12. 13:13:37

@Balfredo Alfredo: "akkor van baj, ha kikapják a kamerát/telefont a kezedből és helyben össze is zúzzák." - Hát igen. Ezért jobb, ha a társaság/család másik tagja csinálja a felvételt, nem az, akivel a begőzölt barom cirkuszol.

"Mielőtt a rendőrség kihívását ajánlanád, emlékeztetlek, hogy egy másik hozzászólás szerint a rendőrség nem tud segíteni semmiben." - Nem, azt semmiképp se tudom ajánlani (legfeljebb utólag). Pár hónapja volt egy eset, ahol egy kokszos szerdahelyi pszichopata nekiment egy vézna filippínónak Pozsony belvárosában. Hiába voltak ott a rendőrök gyakorlatilag pillanatok alatt (rendszeresen szoktak ott járőrőzni, és akkor is gyakorlatilag egy utcasaroknyira voltak, a kiabálásra azonnal odajöttek), a srác pár nappal később (a kórházban) akkor is belehalt a sérüléseibe (az a baromállat a földre lökte, és rögtön a fejét rúgta, gyakorlatilag egy pillanat volt az egész). Mindezt azért, mert a filippínó védelmére kelt a kolleganőinek, akiket molesztált ez a barom. Úgyhogy attól tartok, hogy az ember általában csak magára hagyatkozhat.

"Esetleg az megy, hogy a szomszéd asztalnál ülők adataid felírod, egyben megkéred őket, hogy szükség esetén tanúskodjanak. Már ha vállalják... " - Esetleg lefényképezed őket, és később a rendőrségen elmondod, hogy ezek voltak ott a helyszínen, így tanúskodhatnak az esetről. Ha pedig beidézik őket tanúnak, akkor MUSZÁJ megjelenniük, ha akarják, ha nem.

CoolKoon 2018.08.12. 13:23:08

@Le a spammerekkel: Legfeljebb hatalmas macskakövek, amelyekkel nem lehet hatékonyan védekezni a vipera ellen, mivel ormótlanok (és amúgy is a csórikám már kettőt kap a viperával, mire egyáltalán megemeli az utcakövet). Utcakő-dobálás legfeljebb rendőrsorfal ellen buli, de már akkor se az, ha gumibotozás van (kivéve, ha az illetőnek már előre be vannak készítve az apróbb utcakövek, amit normális ember nem igazán csinál, csak hivatásos utcai provokátor).

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.12. 13:28:10

@CoolKoon: szarkazmus detektor kikapcsolva/hibás/nincs... :D

CoolKoon 2018.08.12. 13:28:57

@Le a spammerekkel: Be vagyok oltva ellene, bocs :D

Snagal 2018.08.12. 22:53:49

@CsakEgysrác:
"Fegyvernek megfelelő távolság tartás. Tanultál volna harcművészet, tudnád, nagy melákok, kb 1-2 perc alatt kifáradnak és már csak lökni kell rajtuk, hogy eldőljenek."
Nem mondod, captain obvoius?! Azt hittem, az ideális önvédelmi technika ha beleszaladok a késbe.
Tanultam harcművészetet, de ha te is tanultál volna tudnád, hogy értelmesebb helyeken azzal kezdik, hogy késes és hasonló szúró, vágó fegyveres támadóval szemben a legjobb technika ha az ellenkező irányba elhúzod a csíkot és csak végső esetben próbáld meg pusztakézzel leszerelni. Az okát fent leírtam, de elmondom újra: lehetsz te 10ből 9szer Steven Segal, de ha egyszer nem sikerül és megszúrnak, könnyen fűbe haraphatsz és gondolom azt nem kell ecsetelni mennyire éri meg egy a poszthoz hasonló bagatel helyzet miatt kinyíratni magad. (gondolom a szeretteidet, barátaidat és elvesztegetett éveidet nagyban vigasztalja majd a tény hogy Szent Péternek elmondhatod, hogy de neked volt igazad)

"2 m re állsz az meg kalimpál a szar késsel, soha nem talál el és hamar ki fog fáradni."
Ebből is látszik, hogy sok ilyen helyzetet nem láthattál még (szerencsére én is csak egyet), de ki kell ábrándítsalak, a késes támadó az általában támad... nem egy helyben állva kalimpál.

"Nem szoktam ilyen helyzetekbe kerülni, nem keresem az ilyen helyzetek, de ha megtalálnak ....."
Pont ez a lényeg, normális ember kerüli ezt de attól még, megtalálhatja - viszont a normális ember ilyenkor nem úgy van vele, hogy hát ha már megtalált ez a helyzet akkor egyéletemegyhalálom. Ez nem vadnyugat, hogy a nézeteltérést így kell elrendezni, és baromira nagy tévedésben vagy ha azt hiszed aki próbálja az ilyen helyzeteket szépszóval, vagy józan ésszel és ráhatással kezelni az azért teszi mert gyáva.
Ha ilyen helyzetre rögtön agresszióval válaszolsz az nekem pont azt jelzi, hogy te vagy leginkább beszarva, és nincs hozzá eszed, hogy kellően mérlegelj.
De szíved joga a konfliktusaidat eszerint kezelni, engem aztán nem zavar, statisztikai bizonyosság, hogy ez a mentalitás természetes szelekció útján megszűnik (értsd: addig jársz a kútra míg valaki eltalál a késsel, vagy random fegyverrel)

"Ilyen helyzetben nem kerülök, mert nem veszek olyan étel ami szar lehet egy ilyen helyen."
Gondolom a poszter is úgy indult neki, hogy most vesz magának egy "szar" hamburgert, hátha kellemeset csalódik... de gondolom ebben is annyira pro vagy mint a konfliktus kezelésben és látatlanban meg mondod egy büfében, étteremben mi az ami szar.

"Senki nem fossa tele a gatyája, mint pl te is, egy "mi van kisfiú", ogrétól :D"
Hányéves vagy, cula? Csak mert én utoljára 8 évesen a sok Schwarzenegger filmtől éreztem utoljára ilyen keménynek magam mint most te:)

Permetező 2018.08.13. 18:48:27

@Snagal: én a vevő helyébe visszaküldten volna az emagnak

Snagal 2018.08.13. 20:59:31

@Permetező: de szigorúan a postával:)

Meridian74 2018.08.14. 22:21:34

"Én vagyok a panaszkönyv kisfiú"

Belevágtam volna a 10 cm-es bicskát a hasába, és annyit mondtam volna: ez meg akkor itt a panasz.

Majmász Gedeon 2018.08.14. 23:58:46

Én vagyok a panaszkönyv kisfiú! -> Én vagyok a panaszkönyv, kisfiú!
Kedves Homár, -> Kedves Homár!
Az alábbi történet, két napja történt velem és a családommal. -> Az alábbi történet két napja történt velem és a családommal.
...ha szeretné nézze, meg, egy perce kaptam meg idehozom. -> ...ha szeretné, nézze meg, egy perce kaptam meg, idehozom.
A válasz nem kell, nem fogom megkóstolni. és biztos, hogy friss. -> A válasz: nem kell, nem fogom megkóstolni. És biztos, hogy friss.
" mi a bajod mi?" -> "mi a bajod, mi?"
...hogy 30 perce megsüt a hús mi? -> ...hogy 30 perce megsült a hús, mi?
félelem keltően -> félelemkeltően
Gyereki oldalra beszéljük meg. -> Gyere ki oldalra, beszéljük meg!
miközben Ő elindult kifelé -> miközben ő elindult kifelé

...és még folytathatnám.

optiplex 2018.08.17. 06:47:09

Évek óta járunk az ominózus helyre, sosem tapasztaltunk ilyesmit. Mindig friss volt minden, pedig azért 8 év alatt bele lehetne szaladni vmi szarba.. a személyzet is mindig udvarias,szóval nem értem hol csúszott el ez a dolog.

CsakEgysrác 2018.08.18. 13:58:16

@Snagal, @CoolKoon, @Le a spammerekkel : Beszariaknak ismételten elmondom, fussatok el ha büfés bácsi azt mondja, "Én vagyok a panaszkönyv", "Gyereki ki oldalra". Senkinek nem lesz semmi baja, akármilyen fegyverrel jelenik meg nyilvános helyen (strandon). Van aki összefossa a bokája és behúzza fülét farkát, van aki nem. Én már nem fosok magam alá egy ilyentől. Ti még igen. Nem kell verekedni, ahhoz is két ember kell. Strand büfé, nem a semmi közepén van, van ott bőven eszköz védekezni, távolságot tartani. Aki kicsit is tud verekedni, nem késsel hadonászik, ököl harcra hív, aki késért nyúl, lehet számolni vele, vagdalni tud csak, rendesen használni nem. 2 m távolságot tartva soha az életbe nem fog megszúrni, ellenben én, műanyag székkel, napernyővel, sörpaddal remekül meg lehet dobálni. Helyszín egy strand, nem a Tömő utca, Szigony utca, Hős utca. Egyéb helyszínnel nem kell felhozni, nem ott történt az eset. Ezzel is újra adtam enni, legyen min csámcsogni, én már boldog vagyok. Szeretek jót cselekedni és elfoglaltságot adni olyanoknak, akik cáfolni szeretnek általában egy állítás.

sobrijoska10 2018.08.22. 01:15:07

Mi is 10 éve járunk oda, számtalanszor ettünk abból a hamburgerből, de soha nem volt gond vele. Ezért hihetetlen a történet. A gond inkább az hogy szépen kúsznak fel az árak. 5 deci üdítő 500Ft, egy cső kukorica 500Ft...
süti beállítások módosítása