Tékozló Homár

A 95 eurós vállvonogatás

2019.05.15. 10:22 | Homár Rezső | 56 komment

magyar_posta_1_1_1.JPG

Szegény jó Péter, már a kezében érezhette a csomagját, de hiába. A kézbesítő valahová úgy elkeverte a megrendelt cuccot, hogy hiába a segítőkész alkalmazottak, Péter a hajára is kenheti őket, a csomagját nem találja senki. Viszont annyi jó hírünk van, hogy kártérítési igényt lehet érvényesíteni, az ezzel megszakértett posztunkat itt találjátok.

Sok cifra dolgot láttam és olvastam is (pl nálatok) a Magyar Postáról, de az elmúlt két hetem kalandja olyan viccesre sikeredett, hogy ezt inkább megírom nektek.  

Rendeltem pár dolgot az interneten (amazon.de oldalról, Unión belüli gyártó, feladás, szóval nincs vám kérdés) szállítással együtt összesen 95 EUR értékben. 

A rendelést két csomagban adták fel, beterhelték a bankszámlámat én pedig vártam türelemmel. 

Mivel 9-18h között az irodában vagyok, oda rendeltem a csomagot. A kézbesítő nem jelentkezett, csak egy értesítőt találtam a céges postaládában. 

Az értesítőn

- nem volt dátum

- olvashatatlan volt a postai kézbesítő azonosítója 

Bementem a megjelölt postahivatalba, vittem az értesítőt, de a csomagomat nem találták, ám mivel dátum nem volt a papíron, nem tudták eldönteni, hogy aznapos volt-e a küldemény. A következő munkanapon is bementem, akkor sem találtak semmit. A hivatal vezetője saját mobilján (!) hívta az ismerőseit a környező postákon hátha ott landolt a csomagom valahol. Neki és kollégáinak a Bp 30. számú Postán ezúton is csak hálás tudok lenni segítőkészségükért. 

Tanácsukra írtam egy hivatalos reklamációt a posta.hu felületén, és az ügyintéző kérésére elküldtem a bescannelt értesítőt is. 

A Posta 30 napon belül válaszolt, és az alábbiakat tudta elmondani az üggyel kapcsolatban: 

- a csomagot saját rendszerükön belül sem találják

- a kézbesítő kollegával felvették a kapcsolatot és elmarasztalták a nem megfelelő eljárás miatt

- ám mivel nem könyvelt küldemény volt, semmilyen kártérítési felelősségük nincs.  

Tehát hiába EU-n belüli a csomag (nincs macera a vámmal), hiába volt tracking number rajta amit a német posta volt olyan szíves megküldeni nekem az amazon.de rendszerén keresztül, hiába érkezett meg (elvileg a bedobott értesítő szerint) az iroda ajtajáig, hiába ismerte el a Posta, hogy hibázott, és ezért elmarasztalta a kézbesítőt, én a hajamra is kenhetem mindezt, mert sem a 95 eurót, sem pedig a csomagot sem látom az életben - míg ők csak a vállukat vonogatják. 

A későbbi megkeresésemre (amiben kértem őket, hogy jelezzék, ha nem szeretnék, hogy levelezésünket nyilvánosságra hozzam) már nem is reagáltak.  
Gondoltam ez már annyira bicskanyitogató, hogy megírom nektek. 

Őszintén szólva nem akarok nekik rosszat, de cseppet sem fogom sajnálni, ha hirtelen valaki privatizálni fogja őket és a banda felét - megérdemelten - az utcára teszi, vagy simán csak robotokra cserélik őket.  

És nagyon remélem, hogy a csomagom tartalmát boldogan használja az aki lenyúlta.  

Üdv 

Péter

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zirowe 2019.05.15. 10:57:37

Azért ez ellentmondásos:
"ám mivel nem könyvelt küldemény volt, semmilyen kártérítési felelősségük nincs. "
"Tehát hiába EU-n belüli a csomag (nincs macera a vámmal), hiába volt tracking number rajta amit a német posta volt olyan szíves megküldeni nekem az amazon.de rendszerén keresztül"

Most akkor könyvelt volt, tehát érvényes tracking numberrel, amit a magyar posta oldala is mutat, vagy sem?

Az alapján amit ír, az a tn csak német belföldi követésre jó, tehát nem könyvelt, ami elég fura 95€-nál.
Panaszt tenni amazonnál és visszatérítést kérni.

Snagal 2019.05.15. 11:00:33

az ég kék, a fű zöld, a víz nedves, a posta meg megint elkavart egy csomagot... szomorú de ezt nem lehet szépíteni.
Ennek ma már nincs hírértéke.
ellenben annak, hogy nekem nem is olyan régen prefekt leszállítottak egy csomagot, időben, sértetlenül... fura is volt :)

FDToth 2019.05.15. 11:37:19

En hulye mpl valasztottam gls helyett. Mult heten mar osrzgaban volt! Varom a csoamgot, semmit. Megneztem a trackinget, ott lattam h mar ketszer kerestek. Vagyis ezt kamazzak, se telefon semmi, azt modjak h nem votl rajta szam. Dehogynem. Lustak ezek.
Kovetkezo alkalommal uyganettol acegtol reneletem, gls-sel 2 munkanap altt itt volt (kukldold), mpl jo ha 1 het alatt kezbesiti.
Kell nekunk ilyen posta? Normal gazdasagbn egy ikyen maga-valalkzas mar reges reg csodbe ment volna, szegyen h ennyir elink es tudatlan egy zarsasg...

chili wili 2019.05.15. 11:44:33

@FDToth: nincs kedved néha átolvasni a kommentedet küldés előtt?

juhaszvik 2019.05.15. 12:00:07

nekem a következő kérdésem lenne: nem lehet ilyenkor feljelentést tenni? nem naivitásból kérdezem, hanem jogilag van-e valamilyen módja annak, hogy az ember számon kérje a veszteségét a postán. vagy elég, hogy a cég üzleti szabályzatában benne van, hogy nem felelősek? ez nem ütközik valamilyen törvénybe?

vagy egyszerűen csak fogadjuk el: a posta egy szerencsejátékkal foglalkozó cég. amit nyerhetünk, az az olcsóbb (???) kiszállítás, amit veszíthetünk, az a feladott csomag.

Darth Revan 2019.05.15. 12:21:11

az amazon ilyenkor is ujra kuldi vagy visszaterit. nem veszett el a penzed

Snagal 2019.05.15. 12:40:46

@juhaszvik1: a minap a miskolci pláza fizetős parkolójában csodálkoztam rá a jegyautomatára kiragasztott feliratra: "Parkolás csak saját felelősségre" - gondolom emögött bármilyen felelősség alól ki lehet bújni

nem egyedi eset sajnos ez a szolgáltatói attitűd

Goalkeeper1 2019.05.15. 12:54:11

Ez már tényleg nem hír, hogy lenyulják a csomagot. Rendszeresen tünnek el a magazinjaim és az aliexpresszes csomagok a "kedves" posta jóvoltából.

Potpolett 2019.05.15. 12:54:21

Igen? Utcára teszik? És ki jön helyettünk? Ja? Senki? Senki...Robotok, ugyan már...

Majmász Gedeon 2019.05.15. 13:17:02

@juhaszvik1: Nekem a következő a kérdésem: nem kezdenéd a mondataidat legközelebb nagybetűvel? Nem (csak) azért, mert ez a szabály, hanem mert úgy olvashatóbb, érthetőbb lenne a szöveged.

ekat 2019.05.15. 13:21:03

Nagyon sokat rendelek a német Amazonról, az utóbbi két tétel, ahol csak feladók, de nem eladók voltak, postával jött, és mindkettő eltűnt.* Mikor írtam nekik, mindkettőt azonnal jóváírták. De mondjuk a fenti helyzetben kicsit égne a pofám, ha egyszer ennyire egyértelműen a mi postánk a ludas, de akkor is jogos lenne, hiszen ő, illetve a partnere választotta ki a kiszállító céget, és így ő felel érte. Gondolom maga az Amazon ezért is szüntette meg ide az ingyenes kiszállítást a postával, nem lehetett neki buli a sok eltűnt dolog....
Kérdeztem az Amazont, hogy meg lehet-e tudni fizetés előtt valahogy , ha valaki postával akar küldeni valamit, mert akkor olyat nem rendelek, de erre nem reagált.

*A 2. amúgy aztán olyan négy hét után megérkezett, szóltam az Amazonnak, aki írásos engedélyt kért, hogy terhelhessen újból, megadtam :)

ekat 2019.05.15. 13:23:42

@Snagal:
Budapest, Szentkirályi utca, Fogászati Klinika:
"A ruhatár használata kötelező!"
"A ruhatárban elhelyezett tárgyakért felelősséget nem vállalunk."

CsakLajosAz 2019.05.15. 13:52:01

Szia! Nem privatizál ítt senki semmit. Szarf@szú banda, az is marad a postkommunista működésével egyetemben...

Színtén németország, és posta... Soroksár 1-es postának sikerült NEM kihozni egy általuk "nemzetközi PRIME levél"nek hívott küldeményt, csak az értesítőt. Értem. Kínai lomot nem hoznak ki, mert nincs ember. Bár ez is egyértelműen a nemzetközi postaegyezmény szembeköpése. De hogy 15EUR postaköltségű EU-n belüli nemzetközi időgarantált, trackinggel ellátott levelet sem... Na ez a pofátlanság csúcsa. A kapu be van kamerázva... Ott sem volt a cucc, csak a hőpapírra nyomtatott értesítő.

Snagal 2019.05.15. 14:10:11

Ezt csak így itt hagyom, hogy kicsit jobb legyen a nap:
(az amazonnál újabban csinálnak fotót a leszállított csomagról a címen, hogy igazolják a teljesítést)
www.worldstarhiphop.com/videos/video.php?v=wshh946VALHhJs7kCGW1

szóval kicsit kevésbé kell magunkat emiatt nyomorultul érezni (az persze más kérdés, hogy ha ezt megreklamálod az amazonnál ők nem fognak szarrágóskodni, hanem perkálnak, a futár meg mehet vissza "a balettba táncolni"

KaTe 2019.05.15. 14:22:30

11) Nem könyvelt postai küldemény vonatkozásában létrejött postai szolgáltatási szerződés nem vagy nem szerződésszerű teljesítése esetén (különösen, ha a postai küldemény megsemmisül, teljesen vagy részlegesen elvész vagy megsérül) a Postát – kivéve, ha a károkozás a Posta vagy az általa megbízott személy szándékos cselekményének eredményeként következett be – kártérítési kötelezettség nem terheli.

- Tehát a posztoló reklamáljon a feladónál, más lehetősége nincs.

CsakLajosAz 2019.05.15. 14:27:29

@KaTe: azért ez a nem könyvelt küldemény is elmebaj... Fizess többet, és nem lopjuk el...

Snagal 2019.05.15. 14:45:59

@KaTe: egyébként itt nem lehet visszakövetni a csomagot? A cég aki átadja a postának nyilván kap róla egy igazolást, ha onnan bizonyítva van, hogy a csomag eljutott a mpl-ig akkor már nem teheti fel a kezét a posta, hogy "fasz tudja holvan, mi nem találkoztunk vele".
(vagy de, ha azt mondják nem "szándékos cselekményének eredményeként következett be" hanem véletlen volt...? :))

ekat 2019.05.15. 15:03:55

@Snagal: Onnan csak az lenne bizonyítva, ha egyáltalán, hogy a Deutsche Post DHL Group megkapta. De nekem pl. rögtön azt írta, hogy nem tudja ő sem követni, ezért is írta jóvá azonnal az összeget azonnal, az előző alkalommal is.

Dezsike 2019.05.15. 15:41:07

Nem tudom mi történt a postával... Negyedik éve rendelek sok apró vackot külföldről, főleg kínából. Eddig minden maradéktalanul megjött, ha néha-néha késve is. Januárban viszont eltűnt két küldemény, azóta se jött meg. Mondom oké, előfordul. Erre megint elkevertek valamit, igaz 300 Ft, de akkor is... Márciusban megjött az országba tracking szerint, de azóta semmi (posta oldala nem talál semmit). Ha mégegyszer előfordul, most már panaszt fogok tenni.

CsakLajosAz 2019.05.15. 15:53:53

@Dezsike: jaja.. panaszt.. hihihi... Azt is el fogják hagyni...

vizsla_barat 2019.05.15. 16:20:40

Ezert hasznalunk hitelkartyat,egy tollvonas es jon vissza a le.

Zozo___ 2019.05.15. 17:26:10

Amúgy milyen nem könyvelt küldemény az, amiről értesítőt dobnak be??? Azért hagy értesítőt, mert alá kell írni az átvételnél...

György Csaba Nagy 2019.05.15. 17:55:59

Együttérzek, mert hogy több hasonló élményem volt. Nem a Postával, ők eddig minden csomagomat rendben kézbesítették, de a Trans-o-flex és újabban az UPS is disznó volt. A futárok lopása ferihegyi méretű, kivizsgálására nem hajlanak, kártérítésre még kevésbé. Túl a személyes káron lejáratjuk magunkat a külföldi szállítási partnerek előtt is: a német Hermes pl. szakított a Trans-o-flex-szel, nyilván a lopások miatt, de az utód sem különb. Úgy látszik, egyes rakodók/futárok mellékjövedelemként kezelik a lopást, következmény nélkül. Védelemnek marad nekünk a PayPal, ahol lehet, ami plusz költség, kényszerű jótékonyság a szegény jenkiknek.

lcka 2019.05.15. 18:24:52

érdekes amúgy, jelenleg én is 3 csomagot várok, és egymástól függetlenül nem akarnak megkérkezni. Van olyan e-bayes rendelésem amit 04 28.án ütöttem le, és a tracker szerint Hollandiában valami elosztóban heverészik. Az eladó 2. napon már feladta, a várható érkezés már egy hete elment... dpd. Valami van ezekkel most amit nem értek.

azbest 2019.05.15. 21:49:15

@Zozo___: olyan, ami az általuk kitalált mérethatárba vagy hangulatba éppen nem fér bele
www.posta.hu/nkl

Az értesítőn csak neved címed van rajta. Természetesen küldeményazonosító nem. A postán meg vakarják a fejüket, hogy vajon melyik nap az épület melyik sarkában és melyik rekeszbe dobálják az ilyen leveleket.

De nálam most újabban fordult a dolog. A kisebb ajánlott küldeményeket is simán bedobják. Ami végülis kényelmes, mert egy sorbanállást megúszok. A probléma akkor lesz, ha mégsem lesz a ládában, de a rendszer szerint átvettem. Múltkor a kézbesítő vesztette el egy könyvelt küldeményemet. A nemzetközi követésbe azt vitték fel, hogy nem vettem át. A magyarban is csak az volt gyanús, hogy többször átadták kézbesítésre aszerint. Ha nem nézem az állapotát, akkor lehet nem is értesítenek, hogy elveszett.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2019.05.15. 22:14:38

@chili wili: Hagyjad, fogyatékkal élő! Write-only mód... Legegyszerűbb szűrni, de semmiképp sem szabad elkezdeni kitalálni, mit szeretett volna írni. Neki sem számít ezek szerint.

gxy 2019.05.15. 22:47:10

@Dezsike: Panaszt pedig _kell_ tenni, amíg lehet, érezzék csak a törődést! Mivel a Magyar Lusta (még) ISO 9001 szerint van minősítve, ezért a hírhedt 8D formon kell benyújtani, így egyrészt kötelesek véges időn belül legalább egy sablonlevelet megereszteni a panasztevő irányába, másrészt kötelesek rögzíteni a panaszt, ami bizony a következő ISO auditkor elő is fog kerülni; minimum, mint egy strigula a sok közül. Ha túl sok a strigula, rendesen meg lesznek fingatva. Ha esélytelenül sok, a plecsnijük is ugorhat, volt drágaszág, ninc drágaszág, gollum-gollum, thieveses, hobbitses. Lehet, hogy ez a konkrét ügyön nem lendít, de ilyenkor gondoljunk mindig arra, hogy rosszabb esetben a jövőben is rászorulunk majd néha ennek a belterjes f0sbödönnek a "szolgáltatásaira", és talán csak jó az egységsugarú júzernek is, ha akkor kicsit nagyobb valószínűséggel működik rendeltetésszerűen ez a rakás ótvar. Már nem úgy "rendeltetésszerűen", hanem... hát értem, ugye...

Csak hogy egy másik példát említsek: soproni cég közönséges levélként küld számlát, majd csodálkozik, hogy május végéig nem tudtuk átutalni. Mert ott a közönséges levelek is megérkeznek. Nem így a székesfőváros Patkány Cityben, ahol egy _ajánlott_ küldemény értesítőjét _két_különálló_feladás_alkalmával_ is mind, maradéktalanul megeszik a chemtrailfingó világösszeesküvő állítólagpomogácsok. Vagy csak a postás kutyája, tudjafaen. A soproni cég megértő, nem kérnek késedelmit stb. A könyvelőnk nem annyira megértő, ő inkább akkurátus, és korrektül a tarifái szerint jár el. Márciusi számla? Most meg május közepe van? Muhaha, havi áfások vagyunk, önbevallás, ilyenkor vastagon fog a ceruza. Na, az ilyen járulékos veszteségekkel vajon foglalokzik a Magyar Lusta? Mei ban fa. Felejtsd el, lendületes vállvonogatás közepette. Na, ezért van az, hogy ahol lehet, a Magyar Lusta megkerülésével igyekszünk intézni mindent. Elektronikus számla, DHL, személyes átvétel, ilyenek. A királyi levéltetveknek nyugodtan kopjon csak fel az álluk, lassan minden "szolgáltatásuk" kiváltható mással, senkinek nem fognak hiányozni, ha bedarálja ezeket a piac. Áruljanak inkább csak pikacsumatricát meg kaparós sorsjegyet borostás tokával és szájszaggal, vagy játsszanak ittapirost az Alexanderplatzon, az legalább deklaráltan bugrilutri.

gxy 2019.05.15. 23:09:31

@Snagal: Érik a "Tolvajkergetők" postai kiadása, egyre olcsóbbak a GPS-es trackerek...

Péter 2 2019.05.15. 23:12:31

@FDToth: Ne haragudj, de aki képes leírni így egy mondatot: "gazdasagbn egy ikyen maga-valalkzas mar reges reg csodbe ment volna, szegyen h ennyir elink es tudatlan egy zarsasg...", az milyen alapon háborodik fel, hogy mások hogyan dolgoznak? Azért az önmagunkkal szembeni igénytelenségnek is van egy határa.

Beer Monster 2019.05.15. 23:17:21

Lényeg: Attól, ha valaki beleírja a saját házirendjébe, hogy nem vállal felelősséget, attól még a rábízott dologért ugyanúgy felel.

Hegyirablo 2019.05.15. 23:42:30

Bár csak a posta volna olyan megbízható, mint az időjárás jelentés.

juhaszvik 2019.05.16. 07:36:26

@Beer Monster: ezt feszegettem én is. a postának adok pénzt, hogy elszállítson valamit egyik helyről a másikra. ha ezt nem teszi meg, helyette elveszíti, akkor hivatkozik a saját szabályzatára, hogy őt emiatt nem terheli semmi.
az világos, hogy azzal, hogy igénybe veszem a szolgáltatást, azzal együtt elfogadom a szabályzatukat is, pont ezért kérdeztem, hogy ez valahol nem törvénysértő-e? mármint nem számít-e visszaélésnek egy ilyen üzleti szabályzat?

Horváth Toya 2019.05.16. 08:22:41

Megírod az Amazon-nak hogy nem kaptad meg és küldenek másikat. Azt mondjuk pont nem értem, hogy egy 30.000Ft-os küldeményt miért nem ajánlottan küldenek...

borso 2019.05.16. 09:58:03

Tessék már szíves folyamatosan ismeretlen tettes ellen lopásért feljelentést tenni!!!! 1.-nél leszarják majd 2-nél is de a 222. esetben már nagyobb hullámot fog vetni. Ugyan úgy mint a ferihegyi csomaglopások miatt. Ha csak durrogunk nem változik semmi, ha folyamatos feljelentések érkeznek az már hangot tud adni a dolognak!

Beer Monster 2019.05.16. 10:07:35

Így igaz, semmi nem fog történni másképp. És még csak nem is lehet hibáztatni a rendőrséget, ha a feljelentést is elmulasztja valaki.

NB! "Postán" is el lehet küldeni a rendőrségnek (ha nem veszti el a posta).

A rendőrség meg mindeközben csak fényezi a statisztikát, hogy nem történnek bűncselekmények, javul a közbiztonság.

i.gazsagos1.1 2019.05.16. 11:41:32

Ajjaj.

Sajnos sok olyan dolog van, amit csak külföldről beszerezve lehet megvenni, mert itthon mi van? Vegyél belőle újat és punktum, alkatrész na az nincs és nem is lesz

Minden mást már érdemesebb itthon megvenni és majd hozza a futár, utánvéttel, én ráérek.

Most is voltak kupon napok, kíváncsi leszek az árura és hogy mikor hozzák...

Különben most olvasom, három sikertelen kézbesítés után visszamegy a csomag a rendeltetési helyére, ha nem lopták el.

Azért az amazonról elég biztonságos rendelni, a poszter jelezze a problémát mindenképp az amazonnak.

Többet sajna nem tehet, rendőrségen feljelenteni? Ott a bukta, hogy bedobták az értesítőt a munkahelyre, hogy megérkezett a csomag. Márpedig innen a Magyar Posta felelőssége, de neked kellene bizonyítani, hogy nem TE loptad el a csomagot és mondod azt, hogy nincsen meg. Szerintem.

KaTe 2019.05.16. 12:33:18

@gxy: Életemben nem hallottam még erről a "hírhedt" 8D nyomtatványról. Azt mondod, hogy minden postás farzsebében lapul egy ilyen és csak kérni kell?

@i.gazsagos1.1: Igen, bedobtak egy értesítőt, csak épp abból nem lehet kiolvasni semmit. Én is jártam hasonló cipőben, volt néhány aktív eBay rendelésem, egysze csak kaptam egy értesítőt, annyi szerepelt rajta: CHINA POST, illetve a levél méretére vonatkozó méret (NAGY F8 talán) Többször bementem érdeklődni, többször kerestették, nem lett belőle semmi. Megvártam, míg megjött a többi rendelésem és kizárásos alapon reklamáltam annál az eladónál, akitől nem kaptam semmit...

BOAR 2019.05.16. 13:17:34

@KaTe: "kivéve, ha a károkozás a Posta vagy az általa megbízott személy szándékos cselekményének eredményeként következett be – kártérítési kötelezettség nem terheli."
Bazdmeg, az, hogy a kézbesítő ellopja a csomagot, az azért bőven kimeríti a szándékosság fogalmát...

juhaszvik 2019.05.16. 13:38:47

erősen off: feltűnt nektek is, hogy mennyire besűrűsödtek a posztok? nem tudom, hogy ki ez a Rezső, de örülök, hogy a kezébe vette a dolgokat. remélem Hilda megtalálja a helyét a világban, de valahol máshol. sok boldogságot kívánok neki.

Snagal 2019.05.16. 14:40:47

@BOAR: najóóó
de ha nem lopja el szándékosan, hanem csak "véletlenül" "elkótyavetyéli" ? :)

2019.05.16. 16:40:51

@i.gazsagos1.1:
"Sajnos sok olyan dolog van, amit csak külföldről beszerezve lehet megvenni, mert itthon mi van? Vegyél belőle újat és punktum, alkatrész na az nincs és nem is lesz "

Az a durva, hogy múltkor elhagyott a feleségem egy objektív sapkát. Itthon forgalmazott, most is kapható Canon objektív. Speciális sapkája van, ami egyetlen más objektívnak sem, tehát nem működik az sem, hogy azonos méretű utángyártott (részben igen, 2 másikkal helyettesíthető, de az nem az igazi). De hiába forgalmazzák itthon az objektívet, sapka az nincs, 2 webshop hirdeti ugyan, de mindkettő lemondta a rendelést. Kínából kellett rendelnem, aztán a posta visszaküldte rossz cím miatt (helyesen címezte a kínai), utána munkahelyre küldtem végül bruttó 1,5 hónap alatt meglett.

2019.05.16. 21:16:41

Szerintem a német posta mindennek a legalja.
Azt megértem hogy valaki lenyúl egy csomagot. ( nem is szivesen rendelek előre fizetéssel) de levelek se jönnek meg, tértivevény vagy ajánlottnak eselye sincs.
Magyar hivataloknak könyörögtem hogy simán adják fel különben nem kapom meg.
A minap a lakcim bejelentő levele ment vissza cimzett ismeretlen.
Mindenki panaszkodik, de semmi nem történik. A postas rosszul fizetett, tö bbnyire németül se tud, jo ha a latin betűket ismeri, de az ritkaság.
Szoval a magyar posta ezekhez kepest rendes szolgáltató.

Ustim 2019.05.17. 08:10:59

@lcka: ebyan-nél szerintem ez nomális. Nekem 1-3 hónap amíg megérkezik valami. Van egy kínai eladó, akitől rendszeresen rendelek, ő az egyetlen, ahonnan 1 héten belül érkezett csomag. eddig.
Illetve volt egy olyan eladó, aki valami dhl nevére hasonlító oldalt adott meg, ott tudtam követni. De az egész követés kamu volt. A falumat jelölte meg, hogy megérkezett a 'sorting centerbe' onnan másnap a post office-ba. A postán érdemlődtem másnap, hogy mi a helyzet, de nem volt ott semmi. A küldemény egyébként megérkezett két héttel később.

Ustim 2019.05.17. 08:12:28

Írtam volna egy hosszú kommentet, de magától újratöltött az oldal :/
Ez már a második eset a héten. Történt valami változás?

Ustim 2019.05.17. 08:13:32

@Ustim: ja csak véletlenül rányomatam a küldésre idő előtt...

Scott Tenorman Must Die 2019.05.17. 14:24:38

@Zirowe: májas viktor, h basszalak meg a köcsögömbe

(üdv a trashcsoportból :DD )

gxy 2019.05.17. 19:04:44

@KaTe: "Életemben nem hallottam még erről a "hírhedt" 8D nyomtatványról. Azt mondod, hogy minden postás farzsebében lapul egy ilyen és csak kérni kell?"

Egy régebbi homáros posztban (is) előkerült már a dolog, íme a két releváns link:

homar.blog.hu/2017/06/13/kiszamithato_kalandok_a_nemposkicseko_rendszereben

drive.google.com/file/d/0BxY4DyELA1IMOHhlcUpsQ2drR2s/view

Nyilván nem hordja a postás a farzsebében azt a pofont, amibe testületileg bele lesznek szalasztva, de ez ne tartson senkit vissza a pofon kiosztásától. >;-D Egyébként tényleg válaszolnak rá; ha mást nem, ennyi reakciót tényleg előcsal belőlük, úgyhogy legalább a törődés éreztetésre kerül. ("Éleztesse, Klálika néni, éleztesse!" (C) napirajz)

Xezs7 2019.05.17. 22:17:43

Munkaerőhiány van, aztán a postára mindenféle jöttment szemét embert felvesznek. Olvasva ezt a sok rossz sztorit, nem is értem, hogy a mi postásunk hogy ilyen rendes. Mindig kihozza az ajánlott cuccokat, nem kummant, nem lop. Már én érzem szarul magam, hogy sok év alatt még egyszer sem adtam neki semmit se.

Permetező 2019.05.18. 02:12:42

@Ustim: igen, a hosszú kommenteket szűri a rendszer mert nagyon leterhelik az emag szervereit

KecskeBeka 2019.05.18. 18:07:13

@gxy: Miért kellett ezért áfát önellenőrizni? Egyenes áfa két évig levonható.

2019.05.18. 23:31:18

@Xezs7: Szerencs fia.Én a lányom telójához vettem kijelzőt.Több különböző tracker szerint május 13-án 07.56-kor ki lett kézbesítve.A postásunk leghamarabb 10 órára ér ide...a párom itthon volt,tuti nem vette át,értesítő nuku.Ép várom a posta válaszát,amiben leírják,hogy bocsi,nálunk minden rendben mindenki más a hülye.

Head Honcho 2019.05.19. 15:16:34

@Snagal: "Balettba ugrálni". Klasszikusokat csak pontosan.

Lengyelpiac Hu 2019.05.28. 21:09:45

Nekem az tetszik,hogy ha az unión kívülről vásárolsz valamit,akkor,ha vámköteles a cucc még a szállítási ktg-re is rábasz a NA(i)V 27% ÁFÁT ... Milyen alapon?
Egyszer kifizetem a sellernek a bruttó postaktget,aztán ha át akarom venni a pakkot,akkor a csomag értékének és s szállítási ktgnek az ÖSSZEGE adha az adóalapot!
Ez legális,vagy bújtatott lehúzás?

oplenti 2019.06.04. 14:38:42

@juhaszvik1: tök jogos, rohadtul bosszantó az, hogy a legtöbb szolgáltató simán kisasszézhat a felelősség alól...
süti beállítások módosítása