Tékozló Homár

Mit tehetünk, ha más köt a nevünkben egy közüzemi szerződést és jön a milliós számla?

2019.05.02. 15:13 | Homár Rezső | komment

dismaltorngourami-max-1mb.gif

Valódi tenyérizzasztó történet, ami talán egy bonyolult családi viszonynak köszönhetően mára egymilliós tartozássá duzzadt. Mit tehetünk, ha valaki a nevünkben aláír, majd nem fizeti a számlákat?

Kedves Homár!

Úgy látszik olyan világot élünk, ahol simán bárki nevére Tigázos számlát írathatunk rá adóssággal egyetemben, még a személyi igazolványának a száma sem szükségeltetik mindehhez; ergo: elég könnyen bajba sodorhatunk bárkit, akinek kint van mondjuk a Facebookon a születési dátuma. Utána persze csak akkor értesülünk a nem általunk létrehozott tartozásról, amikor már a behajtó cég kopogtat az ajtónkon... de ilyenkor már réges-régen késő, hiszen sem a rendőrséget, sem a behajtó céget, sem pedig a Tigázt hiába keressük jogorvoslatért.  

De kezdjük is csak a legelején. 2013-ban édesanyám egy véletlen elszólása révén értesültem arról, hogy a nevemen egy tetemes Tigázos tartozás van. Ez az összeg több, mint 800 ezer Ft. Annyit leszögeznék, hogy ekkorra már édesanyámmal alaposan megromlott a viszonyunk, többek között az ilyen és ehhez hasonló dolgok miatt. Arra azonban álmomban nem gondoltam volna, hogy ilyen patthelyzetbe kerülök. 

Olvasson tovább!

Használt szájzuhanyt vett egy sztoikus bölcs

2019.04.30. 12:06 | Homár Hilda | komment

 rossmannlogo.jpg

Eszter igazán csodálatra méltó önuralommal vette tudomásul a tényeket, és a körülményekhez képest lenyűgözően szűkszavú és higgadt levélben mesélte el mi történt vele: vett egy szájzuhanyt, amiről kiderült, hogy használt. Nem, nem a piacon vette, hanem az egyik legnagyobb drogérialánc egyik budai üzletében. Még szerencse, hogy nem működött!

Sziasztok! 

A Rossmann Magyarország Kft-nel a Lövőház utcai üzletében vettem egy szajzuhanyt, amelyikről kiderült, hogy

- használt
- duplán visszáru
- hibás. 

Csütörtökön (2019. 04. 04) vásároltam a terméket, hétvégén elutaztam, ahol az nem működött, ma pedig jobban megnézve (mivel ugye nem működött) láttam, hogy januárban lett MÁSODJÁRA visszacserélve, előtte “majd 1 évig” használva. Konkrétan az eredeti jegyzőkönyv és a blokk is benne van a dobozban. Csatoltam a képeket lentebb.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása