Tékozló Homár

Re: optimalizált ébredés

2005.05.18. 13:12 | jackyll | Szólj hozzá!

Ezúton szeretnénk újra mindenkit klaviatúraforgatásra buzdítani, ha netán Homáron talált érdekességbõl rendelt volna. Így tett bout, aki a Sleeptracker ébresztõórát nyúzta kitartóan:

A cucc egész jó, tényleg olyankor szólal meg, amikor amúgy is félálomban vagyok. Máskor ilyenkor visszaalszom és rosszul ébredek, de mostantól, ha van erõm, fel is kelhetek. :-) Tehát annyira frissnek és kipihentnek nem érzem magam, mint vártam, simán vissza tudnék aludni, de az biztos, hogy amikor megszólal, akkor tényleg elég éber állapotban vagyok.

A biztonság kedvéért egyébként az ideális idõpont után mégegyszer ébreszt a beállított idõpontban. Az egyetlen hátránya, hogy viszonylag rendszeres életet kell élni, mert mindig utánaállítani az ágyba kerülés idõpontját kényelmetlen. Jó lenne tudni (sehol nem írják) hogy hogyan figyeli az alvásciklust. Van, aki szerint bõrelektromosságot mér, mások a pulzusra esküsznek és olyan is akad, aki szimpla mozgásdetektort sejt mögötte.

A feltalálóval készült interjú szerint "accelerometerrel" méri a félálmot, azaz az alvó mozgolódására reagálva ébreszt. Mások amúgy kevésbé voltak elégedettek a Sleeptrackerrel, és a harmincnapos próba után visszaküldték a gyártónak.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása