Tékozló Homár

Mókás bulvár biturbó – Norbi felvágottja megtévesztette a fogyasztókat

2005.07.29. 15:10 | szily | 12 komment
Esküszöm, hogy ez nem szándékos, de ez a péntek a szívmelengető bulvár napja. Most jött ugyanis a HavariaPress híre, hogy a Versenytanács szerint Schobert Norbert és a Szole-Meat Húsipari Kft. közös gyermeke (jézusmária!), a Norbi Update felvágottcsalád csomagolásán valótlanul állították, hogy a termék „nem hizlal” és „magas hústartalmú”. A céget mégsem bírságolták meg, ugyanis időközben megváltoztatta az inkriminált csomagolást. Alant olvasható az eredeti sajtóközlemény:

Bár megtévesztő tartalmú csomagolásban hozta forgalomba, mégis megúszta a versenyhivatali bírságot a Norbi-felvágott gyártója - jelenti a HavariaPress. A Szole-Meat Húsipari Kft.-vel szemben azért indított eljárást a Gazdasági Versenyhivatal, mert a Schobert Norbert nevével fémjelzett ""Update"" módszerbe sorolt felvágott-családját a cég a fogyasztók tisztességtelen befolyásolására alkalmas csomagolással hozta forgalomba. A kft. az eljárás során vállalta, hogy módosítja a Norbi Update logót és a fogyasztók megtévesztésére alkalmas feliratokat. A cég által tett önkéntes vállalások határidőre történő teljesítése miatt a Versenytanács megszüntette az eljárást.

A Szole-Meat Kft., illetve a Norbi Wellness és Média Kft. 2004. decemberétől jelent meg a piacon a ""Norbi"" termékcsaláddal, melyek csomagolását ""Update"" logókkal látták el. A termékeken egyes számjegy, valamint ""nem hizlal!"" és ""magas hústartalmú"" feliratok szerepelnek. A Versenytanács megállapította, hogy az ""1"" szám lehetőséget annak feltételezésére, hogy a termék valamiben első, ám a csomagolásról nem derül ki, hogy ez az elsőség miben áll. Ugyanakkor megállapította azt is, hogy valótlan az az állítás, hogy a termék ""nem hizlal!"" és ""magas hústartalmú"". A Kft. önként vállalta, hogy módosítja a kifogásol húskészítmények csomagolásait, s mivel ezek határidőre, megfelelően módosultak, a hivatal eltekintett a cég megbírságolásától.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.10.24. 16:09:18

Ezér nagy mindenki pitsája! El sem olvassák! :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.10.24. 16:11:49

@cirróka: pff. szerintem az mindegy. én mindig elolvasom még a tejeszacskót is, oszt mégis nagy!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.10.24. 16:13:53

meg amúgyis. minden hízlal, ha sokat zabálnak belőle, még a fejessaláta is.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.10.24. 16:15:35

kíváncsi vagyok, igi kollegina mit szól ehhez.

2012.10.24. 16:16:07

@Giraffa Camelopardalis Phd.: Hehe! Én a múlt héten egy két kilós füstölt csülköt vettem és nem volt ráírva semmi! Miután nem kellett olvasgatni, gyorsan csináltam update székelykáposztát és mert sok volt a füstölt cucc, még egy fazék babletyót is! :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.10.24. 16:18:54

@cirróka: helyes. adni kell a koleszterinszintnek meg a vérzsírnak is egy esélyt. nekem mostanában mindig a körömpörkölt jut eszembe, de mindeddig ellenálltam.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.10.24. 16:20:00

te, nem veszélyes ez itt? mi lesz, ha beragadunk itt a téridőbe esetleg????

2012.10.24. 16:24:23

@Giraffa Camelopardalis Phd.: Azt is szeretem, de az isten sem bírja kivárni amíg kész lesz. Amikor egyedül laktam, felhoztam két kollégámat egy dorbézolásból hozzám. Az egyik benyögte hogy éhes. Pont nem volt semmi kaja, csak egy adag disznóláb. Éjfélkor nekiálltam körömpörköltet csinálni, 6-ra kész is lett. Közben kétszer kellett menni a benzinkútra sörért, de azóta is azt emlegetik.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.10.24. 16:29:57

@cirróka: kecskelábból próbáltad már?? eccer volt egy indiai szomszédom, aztán egy nap kedvesen rám akart sózni négy darab szőrös-véres kecskelábat egy undorító nejlonzacskóban. lehetett olyan kéthetes, a szagából saccolva. elhárítottam az ajándékot, de mondtam neki, hogy szívesen megkóstolnám, csak nem tudok főzni...heheh. na, azt se kellett volna mondani, mert másnap beállított a főtt kecskelábbal valami csípős szószba fullasztva.

2012.10.24. 16:33:42

@Giraffa Camelopardalis Phd.: Nem indiai lehetett az, hanem valami beduin! Az indiaiak vegák! Különben szeretem a keleti kajákat. Az igazi török gyros birkából sokkal jobb mint ez a szar amit itt adnak! Ja! És dönernek hívják! :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.10.24. 16:38:50

@cirróka: mittomén, lehet bangladesi volt. de húst ettek, sokat. mindent olyan csípősen, hogy fertőtlenítőnek is jó volt a leves. és mindig hozott valamit kóstolóba, nagyon kedves népség volt az egész família.
süti beállítások módosítása