Tékozló Homár

Edward Munch kedvenc nyalókája

Kína/Zselés nyalóka

2006.02.09. 12:30 | szily | Szólj hozzá!

Mi történik akkor, ha a gumicukoröntõ gépsor kezelõjét megtámadják a belsõ démonok? Egy rossz délután, pár drámai hír, kimerültség, drogok, sok minden átlökheti szegény futószalagmunkást azon a bizonyos keskeny határmezsgyén. Ez történt ennél a kisboltokban elterjedt modern mûvészeti alkotásnál is, ami a Homártól az „A hülyék véletlenül egy külsõ pályázót is beengedtek a közbeszerzési eljárásba” címet kapta.

A cukordémon formailag új utakat keres: pálcás, mint egy nyalóka, a teste nagy része mégis gumicukorból van. Az elsõ tétova nyalás-harapdálás megmutatta, hogy anyaga egy sztenderd gumicukorhoz képest kemény, cserébe kellemetlen ízû. A pokoli arcvonásokat kirajzoló részek abból a kõkemény, morzsolódós, cukoralapú izébõl készültek, mint sok tortadísz. Ezt olyan érzés nyalogatni, mint egy cukrozott szappantartót. Ha beleharapunk, legalább recseg, de akkor kapunk a gumis matériából is. A fentiek miatt fõként kortárs múzeumoknak ajánljuk, mert vizuálisan amúgy igen expresszív.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása