Tékozló Homár

Kólaháború a Tescoban

2006.10.17. 00:35 | jackyll | Szólj hozzá!

Az Index gyártott egy hosszabb dolgozatot a Tesco és a Coca-Cola közötti árháborúról. Akinek az túl hosszú vagy túl hivatalos, itt van Milu infója, miért is szívnak a vásárlók:

Van egy jóbarátom a Coca-Colánál, akit megkérdeztem, mi is a helyzet... Nos a helyzet a következõ, egyetlen TESCO-ban sincs semmilyen Coca-Cola termék. Hogy miért? Nos én jópár évet dolgoztam a TESCO-ban, és ott bizony az a szokás, hogy a nagy cégeket keményen lehúzzák polcpénzre, ami gyakorlatiban annyit jelent, hogy a kiemelt kihelyezéshez dellázni kell.

Persze a központilag kikiáltott összegeket egyes áruház igazgatók is meg-meg spékelik pár százezer kenõvel, erre volt példa a Fogarasin is, de ez egy másik dolog.

A lényeg, a TESCO élére új angol földesúr érkezett, aki újra kivánta osztani a lapokat, és mondott egy olyan számot a Coca-Colának, amin õk csak nevetni tudtak. Meg kivonulni... Szóval egy pár hétig biztosan nem lesz, az összes termék ki van listázva, tehát nem rendelhetõ. Talán pár hét múlva megegyeznek. Addig marad a Pepsi.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása