Tékozló Homár

Ilyen egy hamis Nokia-aksi

2007.02.19. 08:06 | jackyll | 9 komment

Vajon a hamis akkumlátorokat is Kínából importáljuk vagy csak van egy matricázóüzem az agglomerációban, ahol a veszélyes hulladékok közül kiganajozott egységeket hasznosítják újra? Laci Kispesten találkozott a képen látható példánnyal és szerencsére még azelõtt rájött, mitõl olyan olcsó, mielõtt kipróbálta volna:

Nem akarlak többet itt látni! – mondta a szemembe a kispesti Határ útnál, a 66-os busz végállomásánál található mobiltelefon szaküzlet elnök-vezérigazgatója, a Kopasz Törpe. S hogy mi is váltotta ki ebbõl a roppant antipatikus, lightos maffiózó kinézetû minoritásból ezt a mondatot? Elmesélem. Egy napon megkért a párom, hogy szerezzek be a Nokia telefonjába egy új akkumulátort. Célba vettem a nevezett boltot, ahol a szomszédos bevásárlóközpontban található hivatalos márkabolt árain való élcelõdés közepette 3.000 Ft-ért sikerült hozzájutnom egy a Kopasz Törpe által gyárinak nevezett akkumulátorhoz. Balek módon kifizettem az árut, bár motoszkálhatott bennem a kisördög, mert a nylonzacskós gyári csomagolás láttán rákérdeztem, hogy új-e az áru. Kopasz Törpe nagyon mérgesen ripakodott rám: Mit képzelsz? Ez eredeti új gyári cucc! Beletörõdtem, végére is szép hologram díszítette a hivatalos viszonteladói ár 33%-áért megvásárolható terméket.

Otthon aztán, hál’ Istennek párom emlékeztetett rá, hogy pár évvel ezelõtt egy ott vásárolt akku totálisan hazavágta a régi telefonját. Hoppá! Irány a nokia.hu, s bizony kiderül, hogy a csicsás hologramhoz semmi köze a cégnek, s alaposabban szemügyre véve az is kiderül, hogy a hologramon található szöveget nem teljesen ékes angolsággal fogalmazták meg.

Irány vissza, a Kopasz Törpéhez. A Volt egyszer egy vadnyugatból kölcsönzött Henry Fonda-féle fapofával átnyújtom az akkumulátort, s kérem vissza az árát. Kopasz Törpe nem érti az egészet, ezért ismételten kérem a pénzt, hozzátéve mos azt is, hogy a termék hamisítvány. Kopasz Törpe samesze erre közbeszól: Ki mondta, hogy ez gyári? Kopasz Törpére nézve kijelentem, hogy õ. Kopasz Törpe idegesen elkezd kotorászni a pult alatt, motyog valamit, hogy ez nem hamisítvány, hanem utánzat, s cserét ajánl fel. A csereárun már olyan hologram van, mint ami a gyártó weboldalán látható, viszont a nylonzacskós csomagolás ehhez nem jár. Megismétlem szûkszavúan, hogy a pénzt kérem vissza. Kopasz Törpe a kasszához megy, s fizet. Búcsúzóul pedig odavágja a történetem elején említett mondatot. Ez persze kivágja a biztosítékot. Ez az az ország, ahol egy közönséges bûnözõnek (lásd Büntetõ törvénykönyv 296-296/A §) állhat feljebb? Ahol a károsult húzzon el, s fogja be a száját? Hát nem! S hogy milyen a véletlen, pár méterrel arrébb vámosok razziáznak. Mivel bûncselekményrõl szereztem tudomást, ezért szólok az egyiküknek, látogassák meg a boltot. Ha nincs az az utolsó mondat, valószínûleg elmentem volna a vámosok mellett…

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

England win The Ashes! 2013.06.16. 00:05:12

Nagyon szép történet, csak marhára modoros. Ráadásul házmestertempó.

Neela _ t 2013.06.16. 00:11:47

Erre még én is megmondom, hogy kampedli az egész :D

Atörökk 2013.06.16. 00:12:21

Minő feszültség áthatotta történet.

Bálisó Bozót 2013.06.16. 00:19:06

Adjisten. Hammis akkut áruló az bátor ember. Az ilyenek legrosszabb esetben akár fel is tudnak robbanni a kezedben. Azért jó hogy visszavitte. Legalább megvan mindkét fél arca.

Bálisó Bozót 2013.06.16. 00:20:26

Na ezt szépen megfogalmaztam, pfff...

Bálisó Bozót 2013.06.16. 00:21:51

De a matrica egész pofás.

Bálisó Bozót 2013.06.16. 00:23:22

Láttam már csúnya orosz hamisítványt is. Azon nem is matrica volt, hanem matrjóska.
süti beállítások módosítása