Tékozló Homár

Nem tudja az egyik Té- mit csinál a másik

2007.04.03. 13:21 | jackyll | komment

Iparági forrásink szerint a Publicisnél meglepõdve észlelték tegnapi posztunkból a T-Online legfrissebb noirpornós víruskampányát, minthogy elvileg minden reklámot õk készítenek. Nade van ennél jobb sztori is, mégpedig Péteré, aki a Datanet ADSL-elõfizetõjeként költözött és a T-Online elõfizetõje lett a T-Com közbenjárásával egy vonalcsere után. Mindezt úgy, hogy egyik cég sem tud semmirõl:

Félmosollyal a szánkon gépeljük e levelet, mint a hatalmas T–társaságok között õrlödõ újabb esélytelen ügyfél. Ráadásul a történet fonákja, hogy ebben az esetben azért hajtunk, hogy végre fizethessünk. Az egész úgy kezdõdött, hogy volt egy kiváló internet szolgáltatásunk a Datanetnél, amelyiket boldogan használtunk, és használnánk ma is… ha…. de idõközben a cégünk költözött egy háztömbbel odébb, és a telefont amin az adsl volt, vittük magunkkal. Már ez sem volt könnyû, de minden úgy tûnt rendben van, az új helyen továbbra is töretlen kedvvel üzemelt a világháló. Teltek múltak a gyanútlan hónapok, és jöttek a Datanet számlák, amiket fizettünk rendesen. Ekkor történt valami ami felbolygatta a mélységben rejtözõ titkot: az Adsl–ként is szolgáló ISDN telefonvonalat analóggá kértük át - spóroljunk ahogy tudunk – amit szintén meg is tett immár a T-Com. Innentõl kezdve azonban megszaporodtak az események, levelet kaptunk a Datanettõl, miszerint teljes tévedés történik, õk már egy ideje nem szolgáltatnak internetet nekünk, és hajlandóak visszafizetni a számlákat.

Az internet ez idõ alatt nagy erõkkel mûködött, Datanetes jelszóval és azonosítóval. Egy ideig erõlködtünk, hogy márpedig úgy néz ki hogy van háló, és szeretnénk is ha maradna… de hajthatatlanok voltak, mint kiderült, nekik a T-COM azt jelentette le, hogy ÕK nem szolgáltatnak nekünk. És akkor márpedig nem.

Felhívtuk a T-COM–ot, hogy mit látnak… és kiderült hogy mindent: pontosan tudják hogy az adott számon VAN adsl szolgáltatás, és azt is látják hogy a T-Online van rá bejegyezve. Bár furcsállták, mert azt is meg tudták jósolni hogy valószínûleg a T-Online nem tud róla, mert nem látnak hozzá ügyfélszámot (vagy valamit amit ilyenkor józanul látni szokás). És valóban, a T-Online sosem számlázott nekünk semmit, jelszó azonosító párost sem kaptunk… semmi. Míg napokká nyúlt a telefonálás, a kollégák kétségbeesve nyomkodták az egyre vészjóslóbb felhõ árnyéka mögé internetet.

A T-Online-t is felhívtuk, ahol egyáltalán nem voltak felkészülve arra az esetre, hogy valakinek van tõlük állítólag Adsl-je, de nincs ügyfélszáma. A sokkhatás számlájára írható talán, de ettõl függetlenül készséges ajánlatot kaptunk új adsl-re, ám sajnos akciósan nem lehet, HISZEN ÚGY NÉZ KI a vonalon már van/volt 3 hónapnál nem régebbi ADSL. (hm.. )

Párszor megismételtük a 3 szolgáltató közötti telefonálgatást, eleinte nagyon kedvesen és értetlenül, de késõbb egyre viszketõsebben reagáltak ránk. Mi mindenütt elmondtuk, semmi mást nem akarunk csak háborítatlan internetet, és hogy végre fizethessünk és nyugodtan alhassunk. De állítólag a Datanet határidõvel megszünteti a.. (de mit is, ha õ nem csinál semmit? – talán a jelszó érvényességét) viszont a T-online 30 napra veszi fel az új megrendelést, már nem is álmodunk az akcióról… de aztán végülis elapadt a net teljesen.

És bár pár kolléganõnk szerint a nõk lapja jobb volt magazinként, de mégis.. mi azért szeretnénk ha lenne internetünk.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása