Tékozló Homár

Hahaha, valaki még elõfizet nyomtatott lapra

Posta/elõfizetés

2007.04.17. 00:03 | szily | Szólj hozzá!

Mi érdemel az a nyomorult, aki nyomtatott hetilapra fizet elõ? Alapos, jól kivitelezett szopatást és hússzor lecsapott telefont, ha a partner a Magyar Posta. Megjegyzem, ha nálunk próbálkozik, megkeressük a családtagjait is és külön-külön megszívatjuk mindet. Észrevették amúgy, hányan kezdik a levelüket olyamivel, mint Gazdaságos Postás: “Egy szép napon azonban engem is utolért a végzet”. Naná, minek ugráltál. Részletek lent.

Kedves Ollós Barátom, Régóta lelkes Homár-olvasó lévén, rendszeresen figyelemmel kísérem a magyar fogyasztói öntudat életben tartására irányuló próbálkozásokat. Mások tehetetlen dühe gyakran késztetett halk kuncogásra és erõteljes muhahá-ra egyaránt, boldogsággal vegyes büszkeséggel konstatáltam az engem eddig elkerülõ lúzerség manifesztálódását fogyasztótársaim vonatkozásában. Egy szép napon azonban engem is utolért a végzet. A Magyar Posta Hírlapterjesztési üzletága úgy döntött, hogy megfoszt ábrándjaimtól, véget vet a papíralapú ismeretszerzési próbálkozásaimnak és kizárólagos online-hírfogyasztóvá degradál. Próbálkozásaim falra hányt borsóként peregtek le a Nagy Önmegsemmisítõ és Csomagbontogató ügyfélszolgálatairól, korábbi nagyképûségemet a sírás határáig kergetve. És jöjjön vereségem története.

2007 március 01-én – engedve a csábításnak – HVG elõfizetést kötöttem. E-mailben elküldött igénylésemre, miszerint a csekk befizetését követõen a következõ héttõl már olvasni szeretném lapjukat egy igen határozott elutasítást kaptam. Szerintük, csak február utolsó hetének közepéig lehet elõfizetni március 01-tõl, hóközi kezdés nincs, leghamarabb április 01-tõl él elõfizetésem. Azaz az elsõ újságot 04.05-én kapom meg, akármikor is fizetem be a csekket. Két értetlenkedõ levél után feladtam a próbálkozást – a csekket is – és beletörõdve vártam 04.05-én az elsõ lapot. Hiába. Postaládám 05-én csak szórólapokat és a másik kedves barátom, a T-Kábel leveleit tartalmazta.

A HVG hírlapterjesztésével való telefonos kapcsolatfelvételeim kudarcot vallottak, mint utóbb kiderült, nem is nekik köszönhettem az információmentes húsvétot. Az ünnepek után további három napig semmi, majd amikor már a második lapot kellett volna kapnom, kaptam egy kézzel címzett borítékot, benne az elmaradt lapszámmal. A lap mellé egy fénymásolt tájékoztatás járt, miszerint a Hírlapterjesztõ Munkatárs kulcs illetve kód hiányában nem tudott a lépcsõházamba bejutni, ezért visszavitte az újságot a Nagy Elosztóközpontba, ahol újracsomagolva „levélnek álcázták” és kiküldték a Lépcsõházba Bejutni Képes Postás Munkatárssal (LBKPM). Nem mellesleg leszek szíves kulcsot adni a Hírlapterjesztõ Munkatársnak (HM), vagy kódot, mert újság nem lesz így többet. Nem is lett, mert az új lapszámot megint nem tudta (aznap!) bejuttatni HM.

A fénymásolt cetlin megadott számon egy hangpostafiók jelentkezett, mondjam rá hogy ki vagyok, mi a gond, mivel, adjak elérhetõséget és azonnal visszahívnak, mert „fontos vagyok nekik” – mondá az Ismeretlen Postás Hangja. (IPH) Szépen, érhetõen mondtam el gondom, majd az idegtépõ várakozás napjai teltek. Új lapszám sehol, gondoltam sebaj, majd minden újságot egy hét késéssel olvasok el, végül is, örüljek hogy egyáltalán jön. Ezután újra próbálkoztam, már a tudakozóból szerzett ügyfélszolgálati számokon. Itt is beszéltem IPH-val, várakoztam negyedórát – megnyugtattak hogy ingyenes a hívásom – majd mikor a zenélés megszûnt fölvették és leraktak. Ez két alkalommal ismétlõdött meg egy órán belül, így gyanút fogtam, hogy téved IPH mikor azt mondja hogy ez a Mindent Elintézõ Ügyfélszolgál. (MELÜGY)

Dühömben másik számot kerestem, ahol beszéltem egy Élõ Postással is, aki továbbkapcsolt, mert ez nem az õ gondja. Várok, jön Újabb Élõ Postás, aki közli hogy most már majdnem jó helyen vagyok, de továbbkapcsol egy helyre, ahol leadhatom a kódot, vagy javasolja hogy vigyek személyesen inkább egy kulcsot a Nagy Elosztóközpontba, ahol HM átveszi és rögvest olvashatok is. Mondok, inkább telefonon intézném, ezért kulcs nem jár, fõleg nem az én pénzemen. Akkor kapcsol, visszakérdek tuti jó-e mert már beszéltem IPH-val és MELÜGY-el is, mondja, persze, majd kapcsol.10 percet kicsöng, felveszik, majd csatt, letesznek. És ezt még kétszer. Harmadszor ugyanazt az utat bejárva, 10 perc várakozás után felvesznek! Hajh, mondom: Halló sietve bemutatkozom, és mondanám hogy mirt járok ott ahol a madár se, félbeszakít könyörtelenül IPH újra. Másfél, majdnem két hét után ugyanott tartok. Kódot, kulcsot nem tudtam adni, írtam három e-mailt és eltelefonáltam több száz forintot, plusz az ingyenes 10 perceket. Jobb híján holnapután délelõtt megvárom vagy HM-et vagy LBKPM-et, kulcsokkal szórom tele zsebüket és kódot ragasztok táskájukra. Erre kiveszek egy nap szabadságot (mínusz pénz) és másolok kulcsot (mínusz pénz) pedig már másfél hónapja kifizettem az elõfizetési díjat. Lehet muhaházni. Üdvözöl: Gazdaságos Postás

Muhahaha. Örülj, hogy ennyivel megúsztad. Ha ennyire jó a kedved, fizess elõ külföldi magazinra, lehetõleg meztelennõsre, úgyis el fogják lopni.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása