Tékozló Homár

Szerzõdésszegéssel riogat az Elmû

2007.05.10. 00:01 | jackyll | Szólj hozzá!

Agresszivitással leplezi bizonytalanságát illetve biankó fenyegetõzik az Elmû. Ákost legalábbis határozottnak tûnõ fellépéssel külte el melegebb éghajlatra a szolgáltató, amiért nem diktálta be havonta a mérõórája állását. Mivel ezt megtette, már a levél alján közölték, hogy akkor ez rá most mégsem vonatkozik:

az imént kaptam kézhez az ELMÛ egy szívhez szóló levelét, amelybõl az alábbiakban idéznék pár sort:
"A köztünk fennálló szerzõdéses jogviszony alapján, kérésének megfelelõen, az Ön villamos energia felhasználása havi leolvasás alapján kerül elszámolásra. … a fogyasztó az általa leolvasott mérõállást a szolgáltatójához eljuttatja. Nyilvántartásunk alapján Ön ennek a kötelezettségnek nem tett eleget, így a – VET 85$. –ban foglaltak értelmében – akadályozta társaságunkat a számla elkészítésében. Tájékoztatjuk arról, hogy a vállalat mérõállás bejelentési kötelezettségének elmulasztása szerzõdésszegésnek minõsül, amely…"
Röviden: szerintük megszegtem a szerzõdést, mert nem diktáltam be a mérõállásomat havonta, amit megtettem. De itt jön a jó rész:
"Abban az esetben, ha az Ön számláján a leolvasás mód mezõben nem a becslés kód (03, 95) található, kérjük a tájékoztatónkat tárgytalannak tekinteni."

Ismét röviden: ha eddig még nem hívtam az ügyvédemet, mert szerzõdésszegést követtem el, hanem el mertem egyedül olvasni a levelet végig, akkor felejtsem is el, mert rám nem vonatkozik. Mindez még egyszer, a levél végén. Az már csak hab a tortán, hogy a számlával egy borítékban érkezett, amely számlán rajta van ám a hivatkozott kód, hogy a "fenyegetés" rám nem is vonatkozik.

Tetszik az ELMÛ hozzáállása, fenyegessünk meg mindenkit, hátha bejön.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása