Tékozló Homár

Nem védi vásárlói adatait a C und A

2007.06.12. 11:05 | jackyll | 5 komment
Remélhetőleg nem "Jay és Néma Bob"-típusú bosszúra készül a C&A, ugyanis így elsőre nem egyértelmű, miért kell a vásárló adatait felírniuk, ha az visszavisz vmit cserélni. Moon jelenti a MOM Parkból:
Nemrég vásároltam egy pólót a MOM Parkban található C und A ruhaboltban. Otthon még egyszer felvettem, nézegettem, aztán úgy döntöttem, ez nekem mégsem tetszik, visszaviszem. Szívem joga, hiszen a blokkra is rá van nyomtatva: blokk ellenében négy hétig kicserélik a címkéivel együtt visszavitt ruhadarabot. Vissza is vittem, kiválasztottam a cseredarabot, a pénztárosnő beütötte, majd elém tolt egy táblázatot, hogy töltsem ki. A ruha kódját és árát előzékenyen beírta ő, nekem viszont meg kellett adnom nevemet és lakcímemet, majd aláírnom az ívet.

Adataim felett ott sorakoztak a többi cserét kérő ügyfél adatai is, bár kissé nehezen olvashatóan, de azért tudtam volna memorizálni őket, ha muszáj. Az ívről azt is leolvashattam, ki mennyire drága ruhadarabot vitt vissza a boltba.  Bár igazolványt nem kért a hölgy, úgyhogy beírhattam volna, hogy Széchenyi Istvánné Seilern Crescencia, én nem hazudok, úgyhogy megadtam a valódi nevemet és címemet.

Az viszont kissé aggaszt, hogy adataim kezeléséről nem kaptam semmiféle tájékoztatást, ráadásul az utánam következő huszonöt vásárló nyilván ugyanúgy megtudhatja a lakcímemet, mint én az előttem jövőkét. Mivel kifárasztott a sorban állás, és a meleg, ott a helyszínen nem tiltakoztam a procedúra ellen, de nagyon szeretném megtudni, vajon mit kezdenek majd az adataimmal.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2007.06.13. 12:57:53

Azért a póló kicserélése neked is fontosabb volt mint az adataid védelme. Meg az utánjárásra is sajnáltad az időt. Gondolom senki sem ellenőrizte, hogy kinek a nevét irod be, meg milyen kitalált lakcimet. Mint a többi 25-nél se. Azért jó, hogy megirtad, hátha valakinek eszébe jut az ilyen értelmetlen eljárást megszüntetni.

vpaci 2007.06.13. 15:48:17

Azért kérik a személyes adatokat, mert az eladó nem fog minden visszavitt árut átvizsgálni csúcsidőben. így talán kisebb eséllyel kerülnek vissza a boltba (nem nagyon feltűnően) szakadt vagy vörösboros foltos ruhák. Annyival meg nyilván nem kisebb eséllyel, hogy megérje személyigazolványt, útlevelet, közműszámlát kérni... Ettől még persze szánhatnának minden vevőre külön fecnit!

mutymuruty 2007.06.13. 20:03:59

ugyanez van a prmodnál is, de kit érdekel? más nevet, telszámot, címet írsz be és ennyi. nincs ezzel gond szerintem.

dekr 2007.06.13. 23:23:48

Én is kereskedelemben dolgozom,igaz élelmiszerben,de a lényegen nem változtat:nekünk is jegyzőkönyvet kell felvenni az olyanról,aki vmit pl visszahoz,de a kutya nem nézi meg,hogy ki az,hol lakik,stb.Valószínűleg ez azért van,hogy bebizonyítsuk:nem mi ettük meg a visszavett terméket.Szerintem hasonló indokok lehetnek a c&a-nál is.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.02.17. 20:03:32

azért, mert odaküldenek a címedre egy platós ifát
süti beállítások módosítása