Tékozló Homár

Amikor az automata benzinkút is megszívat

2007.10.08. 00:19 | szily | 48 komment

Mi még sosem tankoltunk ilyen automata kútnál, ahol kártyával kell fizetni, ráadádásul előre. Furcsának tűnik, hogy egy ilyen fejlett rendszer egyszerűen lehúzza a vásárlót két rugóra. Megkértük petit, küldjön fotót a nyugtáról és az SMS-ről. Addig is azt kérdeznénk: volt-e velekinek hasonló élménye ilyen rendszerű benzinkútnál? Peti homárnyelven írt levele alant olvasható.

tegnap hajnalban mentem hazafelé (batz papucsban) és mivel tankolnom kellett megálltam a dunakeszi auchan benzinkútnál (itt már kellett volna éreznem, hogy nem lehetek sikeres) mivel pár hete már reklámozzák, hogy akár éjjel is lehet jönni és bankkártyával fizetni. a kúton részletes leírás mi hogyan működik a lényeg, hogy előre kérik a kártyát, pin kódot és, hogy kb. mennyi üzemanyagot szeretnék. nagybetűkkel kiírva az is nem gond ha mégis kevesebb megy a kocsiba csak a betöltött mennyiséget számlázzák. esetemben a 20.000 Ft-os opciót választottam és bele is ment a verdába 18.000 ért. pisztoly vissza nyugta nyomtat amin az áll, hogy lefoglalva 20 ténylegesen elköltve 18 ezer. mondom fasza de ekkor jön a meglepetés sms formájában a banktól auchan vásárlás 20.000 Ft. na telefon a banknak, hogy akkor most mi van? kisasszony mondja, hogy mi lenne látja, hogy most tankoltam 20.000 ért mondom fasza és elővezettem a történetet erre félretett 10 percre majd közölte, hogy menjek már vissza a kútra és rúgjam le az ajtót, hogy küldjenek már egy faxot a banknak, hogy nem tartanak igényt a túlszámlázott 2000 Ft-ra. mondom azért fizettem így mert ilyenkor nincs ott senki csak a kútoszlop erre visszahívást ígért mára. most kinek az ajtaját tépjem le az aucanét, az mkb bankét vagy a saját kocsimét?
peti
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiskutyuska · http://dark_jmg.blog.extra.hu 2007.10.08. 01:04:40

ahahaha valszeg majd lesznek kedvesek es megengedik, hogy levasarold az osanban :D

Megszalott technokratakent szerintem ez jomoka de persze itthon ezt sem tudjak jol megoldani ;)

SEbaj 2000ft-bol majdnem 2 redbull-t vehetsz a kuton. Persze csak ha viszamesz amikor nyitva van ujabb 500ft benzinpenzert es tankolsz megint es persze cskaha megint tulszamlaz akkor :D:D:D Viva la ungarn es osan meg teszkoo :D

gabest1 2007.10.08. 01:08:47

biztos megvárta míg átpördül a számláló, és még neki áll feljebb!

nikii 2007.10.08. 01:14:11

A rendőr megtankolt a benzinkútnál.
- És az ingyen-szex sorsolással mi lesz? - méltatlankodik.
- Ja, igen. Tessék, húzzon egyet! - tart oda a kutas egy pakli kártyát. A rendőr kiválaszt egy kártyát, a kutas megnézi: - Nem nyert. Viszontlátásra!
- Érdekes - mormogja a rendőr, ahogy elindul -, a feleségem a héten már háromszor nyert, én meg egyszer sem.
www.vicc.hu/index.php?tz=4498,4502+5

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.10.08. 01:24:55

hat amerikaban ez ugy van hogy bedugon a kartyat
tankolok
miaz hogy mennyit akarok stb?
es akkor ameddig toltom annyit levesznek a szamlamrol
Vacon mindig cashel fizettem ott a focipalya mellett, meg deakvaron
dunkaszin tankolni baccpapucsban si, sikertelen stb.
alice te mit keresel itt ejjel?

Rák Attantam 2007.10.08. 01:39:36

Ennyi baglyot! Hess aludni! :)
Én megyek!

A post írójának: most képzeld el, hogy ezek (a kutasok) élőben is milyen ravaszdiak! Akkor pont ne az automatát ne állítanák be "visszajárót megtart"-üzemmódra? :D

Jóccakát!

puncipöcögtető 2007.10.08. 06:01:42

hagyma 2007.10.08. 01:24:55
hat amerikaban ez ugy van hogy bedugon a kartyat

hol lenne az USA, ha minden ugy mukodne, mint Magyarorszagon?

a valasz: csődben

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.10.08. 08:34:52

Valami gikszer lehetett az amúgy működő rendszerben, mert ezt már én is kipróbáltam, és a túlfizetést másodperceken belül jóváírták, a benzinkút kijelzője és az automatikus sms értesítő jóvoltából le tudtam követni az eseményt. Az, hogy előre kell lecsengetni a pénzt, gondolom annak köszönhető, hogy be akarják biztosítani magukat fizetés nélküli lelépés ellen. Szóval az a menet, hogy megadod a pin kódod és egy összeghatárt, mintha bankautomatánál lennél, és akkor azt az összeget levonják a számládról. Innemtől két eset lehetséges. Vagy ha előbb fogy el a z összeg, mint hogy megtelne a tank, a kút automatikusan leáll. Ha előbb telik meg tank, minthogy elfogyna a levont összeg, a pisztoly visszahelyezésékor a rendsze viszautalja a maradékot. Egyszerű és praktikus, a delikvens is jól jár, mert éjszaka is tudott olcsóbban tankolni, meg a kút is, mert biztonságosan tudott gazdagodni úgy, hogy még személyzetre se kell költeni. Hogy hol csúszott ezesetben hiba a rendszerbe? Nem lehet, hogy rosszul raktad vissza a pisztolyt?

Barnebyte 2007.10.08. 08:46:13

Nagyerekek, akkor elmondom, hogyan is működik a dolog.
Mikor a kártyátokat használjátok, és neadjisten fizetésre használjátok, a kifizetett összeg nem kerül azonnal levonásra a számlátokról, csupán zárolódik. Ez azt jelenti, hogy néhány napig (az elszámolásig, vagyis könyvelésig) a számlátokon marad, pusztán csak nem fértek hozzá. De a számlátokon van, ergo nektek kamatozik. Ha egy összegre egy bizonyos ideig nem érkezik terhelés (adott banki ismereteim szerint 15 nap), akkor az a zárolt összeg automatikusan feloldódik.
Mikor tankoltál, bezároltak a számládon 20E forintot, de terhelésként csak 18E fog megérkezni, így a maradék összeghez hozzá fogsz tudni férni. Persze ha az illetékesek küldenek egy faxot a bankodnak, a bank feloldhatja a zárolást (illetve módosíthatja), és akkor nem kell kivárnod, míg automatikusan felolódik.
De 2K forint miatt ne parázz. A szállodákban mindennapos eset, hogy fedezetbe vesznek egy összeget (zárolják), hogy ha esetleg a padlószűnyegen bográcsolnál, legyen miből rendezni a károkat. Ezt a zárolást szeretik elfelejteni a szállodák, pedig itt nem kis összegről van szó. De ugyan ez a helyzet autóbérlésnél is.
Szal nó para, a pénzed a számládon van, csak éppen nem férsz hozzá. :)

Bástya elvtárs (törölt) 2007.10.08. 08:48:12

Ne parázzatok már! Én svájcban tankoltam így. Bedobtunk 20 EUR-t, levettük a pisztolyt, de nem indult el az üzemanyag. Ezután visszatettük, és jött is ki a számla, hogy fizetve 20 EUR - tankolva 0 l. Anyáztunk, aztán elolvastuk még egyszer a tankolás menetét, másodjára sikerült.

Mikor hazajüttünk, megkérdeztük egy svájci ismerősünket, hogy ilyenkor mi van? Mondta, hogy mi lenne. Kellett írni egy E-mail-t a kúttársaság közponjába, meg kellett írni a bankszámlaszámunkat, és a számla kódját. Ezután jött a pénz.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.10.08. 08:48:41

Így visszaolvasva: bocs az elütésekért..

MaxaVadallat 2007.10.08. 09:10:33

Finnorszagban is frankon mukodik, amiota itt elek, mar 8 eve, meg nem volt soha semmi gond.

jimmybacsi 2007.10.08. 09:31:07

na ezé' nincsejd nekem bankkártyám használatban... (van egy dombornyomott, de még külföldön sem használom, mocsok APEH nehogy lenyomozzon... és nem,nem vagyok paranoiás, csak óvatos ;-))) )
Óóóóócseny áruházi kúton tankolni? ki tudja milyen a nafta... még a végén megáll a vas... amúgy meg,ha túlfizetéstől tartasz, miért nem csak 10.000,-HUF-ért, aztán másnap tökig tele? (jó-jó én is mindig tökig tele tankolom, meg az elvek, hogy nemá' egy tetves számítógépes program miatt változzanak meg a szokásaink, csak engem is felháborít a módszerük)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.10.08. 09:44:25

"na ezé' nincsejd nekem bankkártyám használatban... (van egy dombornyomott, de még külföldön sem használom, mocsok APEH nehogy lenyomozzon..."

Látod-látod, ha nem ügyeskednél, és ezért nem kéne tartanod az APEH-től, mennyivel könnyebb lenne az életed :-)

bizonytalan  2007.10.08. 09:46:28

fóti úti mol kút, fizetek, de töltés nincs. visszarakom, storno és már küldi is vissza a pénzt. jöhet a második próbálkozás.

vicc az, hogy a mol-os csávó lelkesen magyarázta, hogy milyen fasza ez a cucc. én meg nem kérdeztem meg, hogy akkor hogy a faszomba fogják lenyomni a napi 5 hektós '99-es kvótát?

mondjuk valamit azért tehettek az ügy érdekében, mert a töltőpisztoly burkolata szana széjjel van baszva, feszegetve.

Secnir 2007.10.08. 10:07:12

ööö:
milyen autó az, amibe 20e forintért lehet tankolni? terepjáró 80l-es tankkal? akkor meg ne sírj a kétezerforintér ha erre van pénzed...

Terveüdekszi 2007.10.08. 10:18:49

Kompjúterizált lehúzás. És még azt mondják nem fejlődünk.... :-D

Egyszer engem a Shellnél szivattak meg. A csaj kétszer húzta le a kártyát, és kétszer kért pin kódot. Erősködött, hogy csak a második tranzakció fog megtörténni, mert az elsőt sztornózta. Pechjére sms-ben értesítenek azonnal, így még a helyszínen kiverhettem a balhét. Jegyzőkönyv, stb. végül visszakaptam a lóvét kp-ben.

Terveüdekszi 2007.10.08. 10:21:54

Secnir! Nekem az Espace tankja anno 75 literes volt. Kb. egy milliót ér egy olyan autó.

Sadist 2007.10.08. 11:26:32

Szintén Svájc, ott pofon egyszerűen ment. Kártya bedug, pinkód beüt, tankol, töltőpisztolyt visszatesz, kártyát visszaad, nyugtát nyomtat. Pontos összeget számláz, és csak annyit húzott le a számláról, amennyit tankoltunk. De hát az Svájc, ez meg Madzsarisztán.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.10.08. 12:20:39

Szerintem könnyen lehet, hogy a hiányzó 20000 forintot később is visszakapod, ugyanis a tranzakció úgy néz ki: bemész, kártya be, pin kód be, jelzed mennyiért akarsz tankolni: automata kút jelzi a banknak: Te öcsi, nálam ennyiért akarnak tankolni, van-e rá fedezet, ha van akkor ugyanmár tedd félre nekem. Bank félreteszi, te kapod az SMSt.

Tankolsz, elékszül a nyugta, a benzinkút szól: A nekem félrerakott 20.000 forintos lezárt pénzből 18000 a tényleges költés a többit majd a tranzakció lezárásáakor néhány nap múlva visszateheted (banki költségekre van fedezet) eltellik az idő, a bank meg gondol egyet: "Visszatenni? Most? Majd a határidő utolsó napján, addig sem neki kamatozik, hanem mi forgatjuk saját hasznunkra."

Csak így tudják megoldani, hogy ne tudj fedezet nélkül telitankolni, és elhajtani, mondjuk letakart rendszámmal, ellenőrizhetetlenül, stb. ez a mechanizmus jól ki van találva...

Zsebencik Lopédia 2007.10.08. 12:24:51

mér nem fordítva csináltad?
10.000 forintos opciót választasz és tankolsz 18.000-ért?

Majmász Gedeon 2007.10.08. 12:59:40

Automata benzinkút? Ilyenről még nem is hallottam... Úlláccik, nálunk vidéken ez nem divat.
Amúgy:
nem 18.000, hanem 18 000
nem 20.000, hanem 20 000

BiG_ 2007.10.08. 13:01:41

Én Svédországban tankoltam, igaz, készpénzzel. De nem húzott le, hanem kiadta a 200 korona ára benzint és jóccakát. Lehet, hogy ezek a svédek nem értenek hozzá? Igaz, madarasteszkó a környéken se volt...

Üdv!

yokli 2007.10.08. 13:29:24

Sztem az egésszel csak az a bibi, h. nincs külön sms-dumája a bankoknak a zárolásra, meg az, ha nem kapsz sms-t arról, h. pénz érkezett a szémládra. Magyarul a sztender szöveget kapod sms-ben, h.vásárlás ennyimegennyi, holott tényleg csak zárolásról van szó, és tényleg felszabadul a hiányzó összeg perceken belül.

Mi nevezett helyen úgy jártunk, h. kártya bedug, PIN kód, pénz zárol, majd benzin, az nem jött, sms viszont igen, arról, hogy vásárlás 20 000 Ft-ért (mindenki annyiért tankol? :). biztonsági őr (télleg, homárra vele!) közli, h. nem tud mit csinálni, majd többszöri unszolásra odahívta még konstruktívabb kollégáját (Józsi), aki szintén leszarta az egészet, elküldött a vevőszolgálatra. Ott aztán kiderült, h. ilyenkor a pénz már teljes egészében a számládon áll a rendelkezésedre, csak erről ugye (mi legalább is) nem kapunk értesítést. Nosza, automatához el, egyenleg megnéz, pénz rajta van hiánytalanul.

úh. a dolog épp olyan egyszerű, mint Svájcban (ahol kolbaszból van a kerítés), csak a humán erőforrás egy fos szokás szerint.

svonk 2007.10.08. 14:31:18

Az USA-ban azert nem kerik elore a penzt, mert kicsit tobb embernek van hitelkartyaja es azt hasznaljak, arrol siman leemeli a penzt a kut, a tobbi mar a bank gondja, meg a tied, ha nem fizeted vissza( ajto letepes es arverezes).

Körticsek · http://muranomanufaktura.blog.hu 2007.10.08. 15:16:23

Még nem tankoltatok külföldi automata kúton. Egyszer Svájcban jártam úgy, hogy kényszerből egy ilyen helyen vettem benzint. Úgy működik, hogy zárol egy bizonyos összeget a számládon, majd egy kis idő múlva (kb. egy hét) oldják a zárolást, és levonják a valós tankolt összeget az egyenlegedből, a többit pedig használhatod tovább. A tranzakcióról az sms egyébként költésként jön.

Ebben csak az a szívás, hogy én akkor motorba bankoltam kb. 15 litert, és a három-, négyszeresének az ellenértékét zárolták, majd jóval utána oldották fel, hogy hazajöttem. De egyébként a bankosnak látnia kellene a tranzakciós naplóban, hogy ez tényleges vásárlás volt, vagy csak zárolás. Egyébként a számlakivonaton, vagy a netbank felületen látszik, hogy zárolás, vagy rendes tranzakció volt-e.
Olyan is előfordult, hogy még két héttel később sem oldották fel a zárolást, ilyenkor telefonálni kell a banknak, és a blokkodat azonosítják a tranzakcióval, majd jóváírják a különbözetet a számlán, a többit meg lemeccselik ők a benzinkúttal. Legalábbis akkor, ha a banknak fontos az ügyfele.
Mindenesetre szerintem ez teljesen pofátlan eljárás a benzinkút részéről, egyrészt milyen jogon gátolnak a pénzem használatában, másrészt meg ha én nem vehetek több benzint, mint amennyit kifizetek, ők ne vonjanak le többet annál, mint amennyiért tankoltam.

Körte

vizsla_barat 2007.10.08. 15:53:46

USAban 1 dollar terhelest raknak a kartyara,ezzel ellenorzik a kartya ervenyesseget. De ezt csak egyes speci kartyakhoz kapcsolodo internetes bankok mutatjak, a tobbseg kartyajan csak a vegleges terheles jelenik meg. A Shell kb 3 nap mulva konyvel a sajat hitelkartyajara (Citi -5%).

A fizetes nelkuli tankolas jogositvanyba kerul.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.10.08. 15:55:33

Körticsek: zárolás már tankolás előtt megtörténik, ezért nem tudnak az áltaad megadottnál kevesebbet zárolni :)

Sanyi 2007.10.08. 17:24:27

Ezt a bénaságot!

Nálunk úgy működik, hogy bankkártya be, pinkód beüt, kútfej választ, tankol, ha kell nyugta akkor még egyszer kártya be, nem kell pinkód, nyugta nyomtat. Limit meg nuku.

The AVE 2007.10.08. 17:30:51

Ahogy azt 1-2-en megírták már, tartásba (angolul 'hold') helyezték a 20.000-et . Aztán majd amikor bejön a terhelés ('clearing') a valós összegről, akkor a jól működő rendszerben felszabadul a kettő különbözete. Ha nem jön terhelés, akkor meg az egész felszabadul, de ez sajnos nem jellemző :) Kevésbé jól működő rendszerben a tartás egy bizonyos idő után jár le, mert nem tudják összepárosítani a terheléssel.
Javaslat: meg kell nézni pl. netbankon, a zárolt összeget külön szokták jelezni. Ha a terhelés után nem tűnik el a zárolás, na akkor kell reklamálni. Bár még ilyenkor sincs gond, csak hamarabb feloldják esetleg, mint a rendszer. Ha a terhelés is a magasabb összegről jön, na az a gond.

Memme 2007.10.08. 18:36:04

Nálunk egyes kutaknál úgy megy, hogy a tankolás előtt választani lehet, hogy kártyával fizetek az automatánál (kúttal összenőtt terminál) vagy betrappolok a shop-ba.
Vagy tök automata az egész és akkor pont mint Sanyiéknál: "bankkártya be, pinkód beüt, kútfej választ, tankol, ha kell nyugta akkor még egyszer kártya be, nem kell pinkód, nyugta nyomtat."

Hungaromap.hu · http://www.hungaromap.hu 2007.10.08. 18:46:29

Ez a kút pontosan hol található? Felraknám az oldalra... vagy ti is felrakhatjátok, ha akarjátok.

avatartalan 2007.10.08. 19:00:12

aki meg automata kuton tankol az ugyebár sikeres........:-)


annál az osan kutnál mellesleg nem veszel redbullt mert se shop se semmi se nem van,csak 1 néha müködö keréknyomásmérö!
az óbudai álmoskönyv szerint éjjel 20000ért tankolni automata osan kuton,nem jelez szerencsét...
mentél volna tovább 2km-t a külsö szilágyi uton egészen az opelkereskedésig ott éjjel nappal segitenek :-)

egyébként fél éve tankoltam ott és egyböl behalt az AC-pumpám!

avatartalan 2007.10.08. 19:02:09

...izé...mármint a kereskedés melletti MOL-kutnál segitenek...

japanautos 2007.10.08. 20:02:51

ócsan kurva anyát
én is tankoltam ott tennap
5000 beüt benzin nulla
most lehúztak öt ropival?

gazsi 2007.10.08. 21:46:55

Madaras tecsónál 67-es oktánú benzint venni sokpénzé,meg még át is b@sz a robokutas? Nanemáne!!A franciáktul csak konyakot,jóemberek!!! Meg a Szofimarcőt!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.10.08. 23:54:00

svonk
amerika legtobb reszen vagy kartyat dugsz bes lecet vagy bestalsz a penzeddel es elore fiztesz
foleg ejjel
az teny, ha olyan a kut hogy eleg utolag fizetni es lelepsz fizetes nelkul, es meg is fognak 1 evre ugrik a jogsid
itt meg jogsi nelkul meg sort se kapsz

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2007.10.09. 01:04:20

nemérteménezt.

jelöld be a 10k-t, oszt tankolj 15k-ért. hidd el ők majd szólni fognak, hogy rendezd a különbséget.

Szumi 2007.10.09. 07:10:30

Na ja, USA-ban a legtöbb kút ilyen.
De engedtessék már meg: mifenének ragaszkodtok a rühös bankkártyákhoz????
Tessék kp-s kúton tankolni, vagy szépen kivárni, míg az idevonatkozó malmok visszaőrlik a 2000 nyavalyás forintodat. Úgysem ez a legnagyobb probléma, hanem az, hogy ahányszor azzal a retekkel fizetsz, minden iletékes szerv látja, hogy hol, mit, mikor mennyiért vettél. Ebben az orwelli világban még ez is hiányzik Neked?
A róka elhordhatná a családját még annak is, aki egyáltalán kitalálta ezt a "pénzkímélő" módszert.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.10.09. 07:26:08

nekem nincs vaj a fejemen
dugdosom a kartymat mindenhova
van hogy honapokig nincs kp a kezemben

Sütemény1975 2007.10.09. 08:25:25

Miért nem lehet ezt a kártyával való tankolást úgy megoldani, ahogy a világ fejletteb részén,például Svédországban. Ott nincs ilyen, hogy előre meg kell adjál egy összeget amennyiért majd tankolni fogsz. Berakod a kártyát, a masina elnyeli. Leveszed a pisztolyt, tankolsz, amennyi belemennt annyit szed le és akkor visszakapod a kártyát. Vagy ez így túl logikus?

The AVE 2007.10.09. 11:01:03

De ha vki többet tankol, mint a fedezete? És nem egy 50 literes szgk. tankba, hanem egy tartálykocsiba? Mert nálunk ezt vihargyorsan meg is csinálnák. Ezért kell az előre foglalás. Ha meg túllépné a megadott keretet, akkor nem jön több nafta, ennyi.

Kifordított kacagány 2007.10.09. 16:47:44

hagyma: mert te vagy a tökéletes fogyasztó mintaképe:)

The AVE: azért ha már beeteted a kártyád és még a kódját is megadod, akkor azért be lehet hajtani valahonnan az árát is. nemde

yokli 2007.10.09. 17:25:24

asszem ez a nyitott kapuk döngetése, mert
1. visszakapod azonnal a pénzt a zárolás alól, ha nem kapsz benyát (copyright Palik Rikácsoló László), vagy ha kevesebbet kapsz mint amennyit fizettél (zároltattál)
2. NEM TUDSZ többet tankolni a már zárolt pénz értékénél, mert eccerűen nem jön ki több cucc a csövön!!!!!! ennyire azért ők sem hülyék...

nem vagyok fizetett reklámozó, ósán monnyon le, a biztonság őrők seggfejek voltak velnük, de egy fillérünket nem nyúlta le a rencer, az az igazság. Ott van a hiányzó pénz a számládon kábé 10 perccel a tranzakció után...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.10.09. 22:17:13

vazze ere nem is gondoltam
feltoltok az 500 dollaros kartyammal egy tartalykocsit
ja hogy utana 34 ev alkatrazban....
tudom hogy majomul irtam es mar nincs is, de viszont tenyleg annyi lenne
egy hulye birot kifognek adna 20 evet
kacagany en tenyleg tokeletesen fogyasztom a soreimet, csak alice hianyzik meg Vac

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.10.11. 10:05:24

Nálunk minden kút ilyen automata, de ahol van személyzet ott fizethetsz kp-vel vagy kártyával személyesen is.

Az utóbbi egy évben nagyjából havi 500 liter körül tankolok (pár hónapja Shell EuroCard segedelmével) és néha bank vagy hitelkártyával. Soha egyetlen lehúzás sem volt. Mindig pontosan annyit vontak/terheltek amennyit tankoltam. Az üzemanyag sohasem drágult be a tankolásom és a terhelés számlán való megjelenése között és soha sem volt gixer.
süti beállítások módosítása