Tékozló Homár

Eldobható Canon tintasugaras nyomtatók

2007.11.23. 13:48 | jackyll | 160 komment
Zoltán szomorúan konstatálta, hogy az olcsó tintasugaras gépeket azonnali eldobásra gyártják, és mint ilyenek, a szerviz sem kezd velük semmit, azon felül, hogy hozat egy cseregépet a világ végéről:
Ez év márciusban befektettem egy canon pixma mp160-as multifunkciós készülékre. Október elején sajnos elromlott. Nyomozás következett, hívtam a győri interneten hirdetett szakszervizt, ahol közölték a canon elvette tőlük a jogot, és csak Budapesten lehet szervizelni, méghozza a Camera Kft.-nél. Sajnos címet és telefonszámot nem tudnak adni. Jó nyomozás, azért van az internet, nagy nehezen megtalálom a szervizt. Most költöztek, vezetékes szám van. Jó, felhívom, egy héten keresztül minden nap foglalt, vagy nem veszik fel, majd egy hétre rá sikerül.

Egy kedves úriemberrel megbeszélem, hogy futár viszi fel a gépet, tényleg segítőkész normális hangon (azon voltam mivel nem értem el őket hogy felviszem kocsival). Rendben futár megérkezik, elviszi, itthagy egy olvashatatlan másodpéldányt róla, de legalább az aláírás meg a dátum plussz pár dolog halványan látszik, de (később kért) kódoknak még a rubrikában sincsen helye, nem hogy olvasható vagy egyátalán feltűntetett lenne a papíron.

Eltelik két hét, hívom a szervizt ugyan már mi sikerült. Na azóta se tudom elérni őket. Minden nap próbáltam, vagy foglalt, vagy valaki félrerakja hosszú kicsörgés után. Jó mondom (így ment ez két hétig) elfoglaltak, istenem. aztán amikor betelt a pohár, a következő volt, matáv hang: pillanatnyilag nem kapcsolható, és mindez az "elvileg" félfogadási időben. Kinyomoztam egy központi canon számot, ahol működik egy helpdesk féle szolgáltatás. Azért csak féle, mert tulajdonképpen effektíve nem csinál semmit, csak tájékoztat a saját szerencsétlen helyzetükről.

Beszélgetés: Szeretném tudni mi van a nyomtatómmal. Adjak számot. De nincs számom. Akkor mi adunk! Jó köszönöm. Milyen szám ez? Hát nem a szervizé, ahol meg lehet nézni a honlapon, hogy hogy áll a gép javítási foka, ez egy reklamációs szám. És annak mi a száma? Azt nem tudjuk. Jó de holnap felhívnak. Később tudtak csak hívni, mert ugyan szóltam hogy másnap csak 11 ig érnek el, utána hívtak. Sebaj megvan a gép, de cserére szorul, ami nem egyszerű, mert Németországból jön! Itthon nincsen? (Tele vannak velük a boltok.) És mikor jön? Nem tudjuk. szervizt hogy érem el? Itt egy mobilszám. Másnap hívom, kicsöng, valaki kinyomja. Azóta is hívom és semmi. Újra helpdesk, sajnos nem tudunk semmit tenni, megint kiadjuk a  panaszcsoportnak, holnap hívnak, de maximum 48 órán belül.. Ez volt e hét kedden.

Mit tegyek? Van egy nyomtatóm, ami elvileg egy hónapja nincs nálam, senki nem tudja mikor lesz, és nekem nyomtatnom kéne, effektíve azért vettem. Vegyek egy másikat? Kifizeti a Canon? Amikor egy vezetőt kértem a helpdesknél, nem adott a hölgy akivel másodszor beszéltem, csak hebegett, habogott. A Canonnal nincsenek problémamegoldók, vagy vezetők? Ki irányítja a Canont Magyarországon? A kérdésem kedves homár, hogy tudnék egy vezetőt elérni, mit tegyek? Hogy lesz nyomtatóm? Fogyasztóvédelem? Eltelefonáltam egy csomó pénzt, nem tudom kinyomtatni az amúgy életbevágóan fontos dolgaimat.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toymao 2007.11.23. 16:35:46

A Canon európai központjába kell írni / felhívni panasz levelet, az jóval hatásosabb lehet, mint az ilyen habiszti fiókvállalatokkal szarakodni.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2007.11.23. 16:37:16

Carnivora 2007.11.23. 15:33:20

jaja.. meg a HP 6MP annak még a kinézete is szép volt. Ja és infráról is tudott nyomtatni, ráadásul fogadott jetdirectet is. Más kérdés, hogy ma hozzád vágnak egy nyomtatóportos rutit olcsóért.

Volt hogy 2 évig is jó volt a toner, csak fel kellett rázni... meg port is hamarabb tud az ember bele tenni.

Aztán ott volt a III is... akkora dög, hogy ha az asztal szélére teszed ellensúly kell a másik oldalra... :D

Azért a vállalati nyomikhoz hozzátenném, hogy a xerox se gáz, csak győzzed fizetni. Egy fagyasztóláda méretű napi 10.000 oldalnál is megállja a helyét. Meg volt nekik egy A0 már nem tudom melyik széria, rég láttam... Bacc azzal lehet ám nyomtatni ! Akkoriban egy este bent maradtam és egy akkora képet nyomtattam az asszonyról hogy csak a RAW fájl volt 240 MB... 14 000 DPI scannerrel.. a kép meg akkora lett, hogy alig fért el a szobámban...

Carnivora (törölt) 2007.11.23. 16:41:53

sambalabammbumbumm 2007.11.23. 16:37:16

Már csak azt nem értem minek az asszonyról akkora kép :P:)

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2007.11.23. 16:43:30

Roltii
a HP 4L-t a haverjaim kukázták valahol. Annyit csináltak vele, hogy kitisztították. És amikor az én tintasugaras nyomtatómból kifogyott a festék, akkor odaadták azzal, hogy ebbe nem kell, csak öt évente tonert tegyek. Nálam három éve van, és még nem kért semmit. csak ül a komputer tetején, és várja, hogy nyomtathasson. Pedig ha rám jön a nyomtatás, több száz oldalt szoktam nyomtatni egyszerre.

jimmybacsi 2007.11.23. 16:44:50

jajj szíveim...
hát a Camera Kft.-nek Palkovicsné az ügyvezetője!

más
a mai nyomtatók föstékkazettájába/patronjába minimális mennyiségű téntét töltenek, hogy aztán vedd mega drága gyári utántöltőt.. utángyártottal vhogy nem mőködik...

más
Nekem multifunkci kanyonom van 3 éve, lézeres fekete-fehér és nem volt még vele gond, a föstékkazettát ösmerős töltötte újra (baszkurált vele valamit, aztán eredeti kazetta hirtelen tele lett föstékke')

szerencsés lennék?

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2007.11.23. 16:47:47

Egyébként van egy HP III is az ágyam alatt, ha valakit érdekel, óccóért ingyen vihető. Csak a papíradagolója hiányzik, de levélnehezéknek jó. Azt is kukáztuk valahol.

[Sven] 2007.11.23. 16:51:39

A Canon szar. Vegyél Epsont.

Sólyomszem 2007.11.23. 17:00:46

Naszóval:
1.hp valamikor a 90-es évek közepén még jó nyomtatókat gyártott, azóta csak sz*rt képes. Megszokásból vettünk a 90-es évek végén két tintasugarast egymás után, de soha többet hp-t.
2. Azóta Canonokat veszünk (tintasugaras), egyikkel se volt még különösebb gond, szervíznek táján se jártunk, az újabb is minimum 4 éves.
3. Utántöltött (!) patront használunk évek óta, teljesen jók, csak nem mindegy, melyik cégtől veszed :). Beletelt egy évbe, mire megtaláltuk a megfelelőt.
4. Lézernyomtatónak van egy nagy Xerox másolónk hálózatban, annak elég alacsony a nyomatköltsége, karbantartással együtt, úgyhogy szervízgondunk sincs, házhoz jönnek.
5. Saját cég, úgyhogy nem a máséból lopunk. Az ősi .... szokás, vernarancs.

tapasztalteladó 2007.11.23. 17:03:04

Mint tapasztalt eladó(k), mi is átestünk a tüzkeresztségen a Camera KFT. vel kapcsolatban. Visszahoztak egy canon nyomtatot és egy canon videókamerát szervizelésre. Elkültük a szervizbe, másél honap után még mindig semmi...hivom a központot adjon egy számot ahol elérem őket...hivom..fogalalt ezt ugy két napig csináltam, majd hivtam ujra a központot hogy ez igy nem jó, mindig foglalt. Adtak egy másik számot, ahol szintén nemtudtam elérni őket..akkor már én is kicsit türelmetlen voltam, mert a vásárlo az én fülemet rágta. Nagy nehezen 2 heti telefonálgatás és vagy 10 szám felhivása után kiderült, hogy a Camerát a fax számán lehet elérni mert csak azt veszik fel...készségesen visszakülték egy héten belül megjavitva a dolgokat, miután előterjesztettem nekik, hogy ezt igy nemkéne és ha gondolja megadom a kedves ügyfélnek a számát, hogy ő magyarázza meg a késést és a fogyasztóvédelmet is rájuk szabaditom...ugylátszik csak ez hat rájuk :)

jorda 2007.11.23. 17:07:06

Semmilyen nyomtatót ne vegyünk! Sőt bojkottáljunk mindent amit ma gyártanak,mert minden szar(kevés kivétel)!Ma senki sem gyárt tartós fogyasztási cikket.Mi a kapitalizmus,fogyasztói társadalom ideológiája ? Vedd meg,fizesd ki,aztán takarodj a picsába !

Sólyomszem 2007.11.23. 17:10:45

Ja, azt készséggel elhiszem, hogy a Canon-szervíz sz*r. Az Asus is ilyen: jó laptop, hulladék (magyar) szervíz. Vicces módon a hulladék Fujitsu Siemens laptopnak volt a legjobb szervíze, tudom, mert többször is kellett javíttatni azt a vacakot, mielőtt lecseréltem Asusra.

Sólyomszem 2007.11.23. 17:11:57

jorda, oké, de dolgozni mégis kell. Véssem kőtáblára a szerződéseket?

Sütemény1975 2007.11.23. 17:13:05

Canon vásárló nem lehet sikeres ember :))

Roltii 2007.11.23. 17:13:39

Sólyomszem 2007.11.23. 17:00:46

csak egyetérteni tudok: hp=megszokás
múltkor vettünk 50ért HP lézert cégbe és még a lapadagolója se zárt teljesen...szégyen

lonewolf · .youaredamned.com 2007.11.23. 16:43:30

még mindig a lézert hasonlítod össze a tintasugarassal. Most már leírom, hogy azért a kettő teljesen más célokra van. Tintasugaras jó a nagyon kevés fekete-fehér szövegre hatékonyan, de színes dokumentumokhoz kiváló, vagy fényképhez. Megnézem mikor nyomtatsz lézerrel fényképet...amelyik már szépet tud, az k***va drága, de én még olyat nem láttam. Szóval átlagcsaládba tintasugaras egyértelműen jó választás, több száz oldalt meg nyomtass ki a munkahelyeden vagy otthoni második (lézer) nyomtatón.
Az ágy alatti nyomtatódat meg szerintem tartsd meg, biztos jó lesz neked később. Egyébként nem te vagy az, akinek ha színes cucc kell, akkor átmész a szomszéd "hülyegyerekhez" és kinyomtatod a "szar fos" tintasugarasán, mert az olyat is tud...

Roltii 2007.11.23. 17:15:04

jorda 2007.11.23. 17:07:06

oldd már meg lécci tavasszal a 2 szakdolgozatomat nyomtató nélkül...köszi

Rosencrantz 2007.11.23. 17:25:34

HP Deskjet 840C 6 éves 2 szakdoga, vizsgahegyek, szakvizsga (kb 5000 oldal 3 hónap alatt) 10 éves ... rajongó, mindig mindent nyomtató leánygyermek, és a HP még mindig nyomtat. A patront (feketét) 2000,-Ft-ból 4*töltöm fel a minőségen alig lehet észrevenni (szöveg esetén, de én csak arra használom). (Mongyuk' színes patronja csak elméletileg tölthető, az új meg annyiba kerül, mint egy nyomtató.) I LIKE HP - attól még a Canon is lehet jó, nekem ez a HP az első.

Teru 2007.11.23. 17:25:47

Anno az AGFA scannerem is párszorhasználatos-eldobható lett, sehol-semmit nem tudtak vele mit kezdeni.

Isten hozott a klubban.

Misa76 2007.11.23. 17:28:05

Nálunk a cégnél színes lézer volt (11x.000.-) és rengeteget nyomtattunk vele. A második garnitúra toner cseréjekor (kb 1,5 év) a fényhengert is cserélni kellett. Pontosan nem emékszem a számokra, valami 4*16.000.- (tonerek) + 23.000.- (fényhenger) + kiszállás + munkadíj. Egy új akciósan akkor 100.000.- alatt volt. Szóval ez is majdnem az eldobható kategória.

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.11.23. 17:32:33

A Canonnal nincs semmi gond, csak ne a leggagyibb nyomtatói közül válassz (ez egyébként igaz a többi cégre is: aki 20 rugó alatt vesz nyomtatót, az általában megszívja, mert vagy fos a képminősége, vagy elromlik 1-2 év alatt). A Canon 5200-asom pl. tök jó, 1-2 ezer A4 ill. 6x4 színes oldalt kinyomtam már vele, eddig csak a festéket fogyasztotta (mondjuk azt nagyon).

Sólyomszem 2007.11.23. 17:42:35

dark future,
vki már írta, létezik economy mode, nem kell mindent a legjobb minőségben nyomtatni, úgy sokkal-sokkal kevesebbet fogyaszt. Nekünk az utántöltött a beállítható leggyengébb minőséggel is teljesen jó, éles nyomtatást produkál (persze szöveget).

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2007.11.23. 17:51:35

volt nekem is kanon, elromlott, ajtaját letéptem és azóta jó. mondjuk nem nyomtat.

snblnd · http://digitalsport.hu/ 2007.11.23. 18:08:21

... fotósként csak annyit mondanék, hogyha a camera kft neve felmerül, akkó annáá gyakorlatilag az is jobb, ha te személyesen gyújtod föl a cuccodat hátul a lucernásban ... hameg asziszed a canonnal van baj, mint céggel, menj át ausztriába, az ottani szervizbe, tizenöt kilóméterre a határtól. Ülőhellyel, kávéval kínálnak, gyorsan és szakszerűen orvosolják a gondodat és még a jattot sem fogadják el. Én sokkot kaptam, és még ingyen újra is élesztettek.

sokkoló · http://animavideo.blog.hu/ 2007.11.23. 18:11:41

Régóta canon nyomtatóm van, és eddig nem volt gond vele. A szervizzel kapcsolatban így még nincsenek tapasztalataim.

Jotan · http://madaccountant.blog.hu/ 2007.11.23. 18:20:07

Tényleg érdemes a Cannon EU központjával emailezni, ahogy a fenti kolléga is említette.

Anno, réges régen, egy ideig szenvedtem a magyar cannon ügyfélszolgálattal (nem akartak válaszolni az emailjeimre), erre elborult az agyam és írtam egy levelet (persze angolul) az EU-s központnak, hogy WTF.

Erre kb 2 nap múlva már a magyar cannon válaszolt az EU-s központnak küldött emailemre és a probléma megoldódott.

Egyébként szoptam már Cannon lézerrel is (szar volt driver/szoftver hozzá) és HP tintasugarassal is (ezeknek meg mindig beszarik a lapadagolója). Eddig nálam a HP + lézer a nyerő combo.

Roltii 2007.11.23. 18:22:46

lehet, hogy a Canonok "sok" tintát esznek (más tintaköpősöm már nagyon régen volt), viszont baromi kicsi is a tartály. HP patron sokkal drágább, nem tudom arányaiban hogy áll a kettő (tudom, HP-ban ott a nyomtatófej is..)
Egyébként anno HP 570C-m volt, és gyűlöltem attól a pillanattól, hogy megvettük: hangos, lassú és szétszedi az íróasztalt.
Nah, megyek, unom már, inkább wii-zek egyet:D

DonCiccio 2007.11.23. 18:27:02

Nekem Panasonicom van? Az ősi szokás?!

Lord_Cica (törölt) 2007.11.23. 18:33:19

Szerintem jobban megéri kódexmásoló szerzeteseket tartani. Azokat csak etetni kell (víz, szárazkenyér), és kisebb helyen is elférnek.

EVA 2007.11.23. 19:00:38

Fiúk! Ne idegeskedjetek, az Epson sem jobb, a budaörsi egyetlen szervíz sem tud csak bütykölni, meg beszedni a "javítás" súlyos árát. Még egy multifunkciós gépet (cca.30.000) sem tudnak megjavítani. Hab a tortán: egy fúvoka csere min.20.000!!!!!!!!!!!!!!

Otiska 2007.11.23. 19:18:19

Velünk szinte ugyenezt játszották egy hónapon keresztül, csak éppen nem Canon volt, hanem a másik jobbik (hápé). Végül férjem megunta, és lévén angol tolmács, megkereste angliai központ számát, szépen előadta, hogy mi a probléma, másnapra volt nyomtatónk. De elég szomorú, hogy ehhez tudnia kellett englisül. Magyarul nem megy! :D lol

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.23. 19:19:33

Kiraly Rak
vegulis semmilyen jegyet nem koztelezo kinoymtatni, de en nyugodtabb vagyok ha kinyomtatom
ez a HP-nak is jobb
meg Vician is igazat adna
mlyen ma' hogy csak ugy elindulunk r epterre minden papir nelkul

A&B 2007.11.23. 19:28:58

Másfél évtizedes tapasztalat: tintásat és nem HP-t venni őrültség...
Bár nem sok jót hallottam a HP szervizéről, de eddig egy sem romlott el garidőben a környezetemben...
Én is útálom a HP-t, de nyomtatót azt tudnak gyártani...meg szervert. Meg ezt-azt...

Secnir 2007.11.23. 19:30:53

Canon nyomtató jó ha lézer és irodai színes is meg a ff is.
Canon nyomtató szar, ha inkjet
Canon nyomtató szar, ha lézer otthoni
HP nyomtató szar ha otthoni desk/inkjet
HP nyomtató szar, ha otthoni multifunkci
HP nyomtató jó, ha irodai lézer ff
HP nyomtató szar, ha irodai lézer, színes
Epson jó, ha mátrix ff + színes egyaránt
IBM jó ha mátrix
IBM jó ha lézer ff.
Brother jó, ha lézer ff otthoni, vagy irodai
Brother jó, ha inkjet multifunkci
Mutoh plotter jó
Konica ill Minolta szar ha lézer irodai


másfajta nyomtatóhoz nem volt szerencsém az informatikai múltam során (vagy már nem emlékszem rá - 24 év nagy idő)

Roltii 2007.11.23. 19:30:57

A&B · www.mopi.hu 2007.11.23. 19:28:58

és másfél évtizede mivel foglalkozol? gondolom nyomtatók nincsenek a közeledben:D

brunhold · http://www.hackedgame.try.hu 2007.11.23. 19:44:16

azt tudnotok kell, hogy a megvasarolt nyomtatokba NEM tesznek teli patront. Miert, mert igy gazdasagosabb (nekik)


Tanacsot adok neked: Ne javittasd meg veluk, mert tobbe fog kerulni a leves mint a hus. Kerd vissza, elsokent ajanlott levelet kuldjel, majd egy hivatalosnak tuno felszolitast.
Nyugodtan ird ra, hogy a fovarosi bunmegelozesi osztaly nyomtatojarol van szo.

Es lass csodat, hirtelen gyorsabban kezdenek el dolgozni rajta.

Netuddki. 2007.11.23. 19:46:16

Nyomtatáshoz -> lézernyomtató
Fényképhez -> digitális fotókidolgozás (fényképész vagy internet)
:)))

Tajparaszt 2007.11.23. 19:56:16

Nyomtatókat szerelek. Most mit mondjak?:) HP 520 , 6xx széria álom javítási feltételek. Aztán jöttek a kis kenyértartók meg az 5550 space design:) Egy műanyag pöcök törik, már annyi.
Canon régebben kiadta alvállalkozóknak a javítást, aztán vissza vonta. Prcízek, meg volt egynapos tanfolyamuk is:) 6L, nos igen a legenda. A mai nyomtatóktól meg az az igény, hogy bútótón átnyomathassam a pikcsört a kolorba, oszt nézegessük a menedzse haverra.
Más, lefedettség is számít. Pölö, amikor megaszongyák fogy a festék, oszt 5000 oldalt tud. Ja, 5%-os lefedettséggel és fénymásolni használják szürke háttérrel.
Color mire is kell? Széles körben irodábannyomtatomaDVDborítót, hehehe.
Jótanács, ha szervízbe viszed ne hagyj benne csattot, ceruzát, hajgumit, hamutálat, használt kotont. Ez utóbbi elég macera és öklendeznek is tőle sokan.
Ha most még fenn lenne belinkelném a C wars videót, hogy milyen az élet a bányában:)

Jogging 2007.11.23. 20:11:30

Crow!

HP garos alkatrészeztem két évig márkaszervizben. Az általad említett "megoldás" a HP nagy átvágása.
Ők nagyon szépen úgy nevezik : "Replacement". Nos, ez úgy működik, h. beviszed a készüléked, és kapsz jó drágáért egy felújítottat abból a tipusból, amit bevittél. Ha van olyan. Ha nincs, akkor egy hasonlót ajánlanak (ezen volt mindig a nagy meglepődés meg anyázás. És még munkadíjat is kérnek. Ez valójában adminisztrációs, kicsomagolom-becsomagolom stb. díj, nem valós szervizmunka.
Azokra a nyomtatókra, és kamerákra van kitalálva, amik javítása így olcsóbb. Nekik.
Számtalanszor előfordult, hogy elmondtuk az ügyfélnek, hogy ez hogy működik, de ő azért kérte a "javítást".
Ja, amire a replacement van, ahhoz nem tudtam alkatrészt rendelni... Egy ici-pici behúzó görgőt se. Ki van ez találva....

Kifordított kacagány 2007.11.23. 20:28:18

nem semmi emberek vannak. képesek vagytok ennyit szenvedni, hogy egy szar eldobhatós 15e ft-os vackot javíttassatok? nagy hülyeség. ki kell dobni és venni egy másikat.
mellesleg okos ember nem HP-t vesz. okos ember előbb tájékozódik, hogy melyik nyomtatóhoz kapja a legolcsóbban a festéket(lapra vetítve) és olyan nyomtatót vesz. így a HP kapásból kiesik és marad a canon vagy a lexmark(tintásból). az is bolond, aki az ilyen olcsó, eldobhatós nyomtatókba gyári patront vásárol. az utángyártott és a gyári patronok közti árkülönbségből elég hamar kijön egy új nyomtató ára(mellesleg ha valaki nem gyárit használ, akkor ne is igyekezzen szervízbe vinni a gépet)
megalapozott véleményem szerint aki otthon olcsón akar nyomtatni az tintás Canont vesz. aki minőséget akar, az epsont - ugye ha minőségi nyomtatót vásárol valaki, az nem teszi bele a legolcsóbb ócska festéket, hogy tönkretegye. kételkedőknek elárulom, hogy a HP is elhalálozhat a nem megfelelő minőségű festéktől - ha valakinek lézer kell, az pedig vagy Brothert, vagy valami nagyobb Lexmarkot vesz. HP-t még véletlenül sem(egyébként a HP is Canon mechanikás). a HP akkor gyártott utoljára jó nyomtatót, mikor a DJ520, vagy lézerből a 4L volt a menő. aztán erőteljes mélyrepülésbe kezdett(az 5L és 6L is már ócskaság). a nagy teljesítményű nyomtatói még elfogadhatóak, de egyrészt otthonra nem kell, másrészt céges szinten is van náluk jobb választás.
a HP görgőproblémáit meg lehet oldani egy kis alkoholos rongy segítségével. már ha valakinek megér annyi fáradtságot, hogy szétszedje. ha már az sem segít, akkor le kell venni a gumit róla és kifordítani.
sokan azzal sincsenek tisztában, hogy külön téma az utántöltött és az utángyártott patron/toner. míg az előbbiből nem szabad venni, az utóbbit bátran ajánlom mindenkinek. ugyan kicsit drágább, mint az utántöltött, de nem érik velek kínos meglepetések az embert.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.23. 20:34:11

kacagany
biztos igazad van
de okos ember nem ir ennyit egy postba mert kutya nem olvassa el
en a HP-nel hagyam abba

Kifordított kacagány 2007.11.23. 20:34:49

senki nem mondta, hogy én okos ember vagyok;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.23. 20:46:58

OK
en birom az irasaidat, de ami hosszu a zhosszu:)
radasul 21 HP-m van a gardrobba

egettvinyo 2007.11.23. 20:49:10

Kedves pórul járt nyomtató tulaj!

Nagyon bízom benne, hogy olvasod a hozzászólásokat, elmondom én mit tennék a helyedben, úgy gondolom tedd te is ezt!

Tudom, hogy Győrből ideutazni nem kevés, de szánj rá egy napot, gyere fel a fővárosba. Menj el személyesen a Canon hazai központjába, és ott addig ne tágíts, amíg nem tudsz valakivel beszélni, aki nem titkárnő, és lehetőleg benne van a beosztásában a "vezető" szó. Ott udvariasan, és határozottan basszál az asztalra, és fejtsd ki, hogy ezek után minimum elvárod, hogy egyel jobb modelt adjanak neked, mert hogy ez nem multinacionális világcéghez méltó eljárás.

Meg fogják tenni.

Fedup Sári 2007.11.23. 20:53:17

Azért az utángyártott patronnal is be lehet szopni, nem csak az utántöltöttel: _Xerox_ által utángyártott HP patront vettünk, és ha nincs nyomtatva pár napig, akkor lehet negyed óráig áztatni a patront, hogy -- ha csíkosan is -- de nyomtasson valamit.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2007.11.23. 21:01:53

Nekem Cannon van, jó kis nyomtató, bár piszkozat módot nem tud rendesen ("Mindent, vagy semmit!").
Amúgy az utángyártott tintapatron 800 FT.

mINEK Kell akkor rinyálni?

Kifordított kacagány 2007.11.23. 21:06:01

hagyma: gondoltam, hogy az a 21 HP érintett érzékenyen:)

Kifordított kacagány 2007.11.23. 21:12:39

egettvinyo: gondoltál már rá, hogy az utazási költségen akár már egy másik nyomtatót is tudna venni? és azzal kevesebb a macera

Fedup Sári: elárulom a titkot. ha gyári patront veszel azzal is előfordulhat, hogy pár nap után áztathatod(főleg a hp-nál). és persze az utángyártottból is meg kell találni a megfelelőt. egyébként mit értesz áztatás alatt?

gelsystem 2007.11.23. 21:17:20

és mindenféleképpen a letépet bejárati ajtóval a hónod alatt menynynyéééé beeeee!
.
én is nyomtatózásból tengődök évek óta......
canon: régik jók, újak szarok
hp: szintén zenész
epson: csak mátrix, a többi fos!!!már az állásban is tönkremegy....!
feketét hp kövületekkel, szinest melóhelyen, fényképet laborban........
.
egyébként meg ha tavalyi inkalos passt akarsz nyomtatni, akkor baromi sikertelen ember lehecc..............!

mohaa 2007.11.23. 21:31:09

látom betévedtünk páran szervizesek is. :)
a konzumidióta, marketinges agymosáson átesett Canon fikázóknak elárulom, hogy a HP a Canon-tól veszi az alkatrészt. legalábbis a lézerekhez.

Tajparaszt 2007.11.23. 21:37:07

A Samsung és a Xerox szintén összefonódás:)

Jogging 2007.11.23. 21:41:31

Kifordított kacagány!

Az alkohol sokmindenre jó :-) ha az sem segít, akkor föl kell csiszolni, hogy ne legyen sima! Mármint a görgő...

mohaanak igaza vagyon,
tényleg a Canontól veszi pl. a beégető műveket a HP.

mohaa 2007.11.23. 21:41:38

ahogy többen írták előttem, az óccsó nyomtató ma már sajnos így működik (vagy nem működik). Canon / HP egyremegy. elromlik, garos, kapsz másikat. ha már nincs gar, kiajánlanak egy komplett hasonló kategóriás nyomit, aranyáron. dobd ki, vegyél másikat.
jó tintás nyomtató szerintem kb. 30-40k-nál kezdődik és inkább ne HP-t! ők még a legdrágább tintasugaras nyomira is ugyanezt a szervizpolitikát alkalmazzák.

gelsystem 2007.11.23. 21:41:52

egyébként is: a hiba forrása az esetek 70%-ban maga a felhasználó.........
amit én már kiszedtem nyomtatóból...........na meg a visszafele kitépett papír....úgy összeborul a mechanika...........ajajjjjj, + persze törik
persze az esetek 99%-ban a fúfóka se magától szárad be, csakhát ki tudja bebizonyítani az ellenkezőjét.......
pedig kúva 1cerű: EL KELLENE OLVASNI AZT A NYOMORULT KEZELÉSI UTASÍTÁST!!!!!!!
rossz nyomtató nincs, csak tönkretett!!!
kedvencem a garanciában visszahozott mókot patronnal:):):)

mohaa 2007.11.23. 21:44:12

tajparaszt! üzi ment privátban.
c wars rulez! :)

crow 2007.11.23. 21:46:12

Sok sok szervízes..
éljen .. én sem régóta csinálom koromhoz képest... de ez is már több mint 10 év...
Én utálom a nyomikat.
egy nyomtató megitélésében sokat számít a felettes mert ha az azt mondja jó neked is azt kell mert velük történt egy rossz benyomás egy másik nyomtatóról és lassan 6 éve ugyanazt nyomják..
Szídják az oppenoffice-t mert egyszer régen nem volt a ms officcel kompatilis.. és ezt információ gyüjtésnélkül most is..
Szóval 50 fölött az ember szenilis..
Én epson párti voltam de a resetelgetés bunkó szokás részükröl.. színt úgy a canonnál..
Most canon nyomim van volt hp-m is.. nekem mind jó volt és müködtek rendesen.. nem vagyok elfogult de a szervízes törénetek mindig meghatnak.. csak okulás képpen irom le..

Jogging 2007.11.23. 21:54:00

mohaa!

Te is fiam C?!

trabant 601 · http://youtube.com/watch?v=Z3prOObnrmk 2007.11.23. 21:55:18

Ez szar ügy.
Fogasztóvédelem: csak tanácsot adnak, hogy pl.: vásárlók könyvébe írd le a panaszodat. Az, ha jól tudom 3 példányos és az egyik megy fel a polg. mest. hivatalhoz azon belül pedig tán a jegyzőhöz. Azt meg három napon belül vizsgálják meg(ez nem biztos). Ezt a sok várakozással nézted el. -szerintem
Én már három garanciális szarságon vagyok túl. A gar.szerződést nagyon szó szerint kell venni és ragaszkodni hozzá már a kezdetektől úgy talán elkerülhető az ilyen. -- bár szó szerint véve a garaciát: elromlott a FAGOR márkájú hűtőnk (talán 4 hónapos volt) nyáron a legnagyobb melegben. Minden ment papírforma szerint, csak a javító cég (ELKISZ KFT Sz-Sz-B megye) betartotta a 14 napos határidőt, hogy esetleg meg tudjon spórolni egy csomagszállítási költséget így két hétig voltunk hűtő nélkül(majdnem - a régit még nem dobtuk ki) majd kijött a szerelő !5perc! alatt kicserélt egy elektromos panelt, aztán távozott. Szal szerintem a garis javításokat a legolcsóbb (és ált. legszarabb) cégek végzik. Vagy, ha a cég nem is annyira szar, de a gar. javítási részlegük az.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.23. 22:07:39

hat most ugysem hiszitek el, de nalunk ugy zajlik
veszek nyomtatot
HP
kinyomtatok valami szineset, mndjuk fotot, mert barom vagyok
gyeek kinyomtat valami olvasnivalot, mert jobban szerte papirrol
na ha meg ennekutana marad a patrnba akkor beszarad
akkor elmegyek patront venni
asszdem 4 kell bele, nem emlekszem mert sose vettem, mivel a patronok ara pont ott van egy nyomtato+patron comboval a kovetkezo polcon
de ez telleg nem vicc
most lehet olyan hosszu voltam mint kacagany es senki nem olvasta el
no prblem

mohaa 2007.11.23. 22:09:28

Jogging 2007.11.23. 21:54:00

igen, azzá változtattak de már elmúlt.

gelsystem 2007.11.23. 22:11:49

egeret már én is találtam benne.......kint helyszinen......ott is hagytam a picsában!!!
szerencse volt, mert nem garos volt!!!!!
nem is erőlködtek
a kedvencem akkor is az egér által végighugyozott panel, és szalagkábelcsatik

mohaa 2007.11.23. 22:15:11

gelsystem 2007.11.23. 22:11:49

nem rossz. :)
kár hogy nem volt nálam fotóapparát, ügyfél egy fél tábla csokoládéval a fuseren hozta be a nyomtatót. persze a csoki már nem igazán volt tábla alakú...

;-P 2007.11.23. 22:23:59

Hát ez a kamerakft tényleg egy igazi fostalicska cég. Engem is próbáltak szopatni egy faxgéppel.A telefon náluk nem a kommunikáció eszköze az felejtős, be kell menni és az ajtót letépni.A sokadik bekukkantás után mondtam nekik, hogy tele van a faxom velük meg
hogy jól leszámolok mindenkivel ha nem készül el meg ilyesmik. Erre úgy beszartak, hogy 4 hét múlva kész is lett. A munkadíj a háromszorosa volt az anyagköltségnek. Sajna azt kell mondjam kerülni kell ezt a márkát a köcsög szervíze miatt. Már előre rettegek mi lesz ha a 400D betlit mond.

Roltii 2007.11.23. 22:32:46

asszem megvolt a tételmondat:

"a konzumidióta, marketinges agymosáson átesett Canon fikázóknak elárulom, hogy a HP a Canon-tól veszi az alkatrészt. legalábbis a lézerekhez."

mellesleg a fotót internetről vagy máshonnan nem igazán éri meg ha keveset nyomtatsz (3-4 db egyszerre), több az útiköltség vagy kiszállítás, mint az árkülönbözet. Ip4000-m kurva szép fotókat csinál, pedig már nem a legújabb darab. Jah, és HP-ból a fotópapírt is kerülni kell, egyszer vettem, ment a kukába 2 kép után (100db). Canon-t se kell, de pl Avery tökéletes...de ez már másik fórum, mint az eredeti/töltött tinta/toner témája.
(cégnél mi 2 utántöltött toner után felújítottat veszünk, persze nem mi töltjük, azt is hozzák, kevesebb mint 1 év alatt megspóroltuk a nyomtató teljes árát, úgyhogy nyugodtan tönkremehet tőle, már jól jártunk....vagy ezt már írtam?)

Terveüdekszi 2007.11.23. 23:04:33

Basszus, most esik le, hogy Kamera kft.... Nekik adtam oda az EOS-t tükörcsere miatt. Megcsinálták. Vissza is adták. Mákom volt?

Canon nyomtató? Az meg mi a fene? Minimum HP, bár ismerősöknek mind tönkrement 1.5 éven belül. Ja, van egy HP 4500-as színes lézernyomtatóm eladó. Ajándék Jetdirect kártyával.

Tajparaszt 2007.11.23. 23:07:21

Szóljon a komment mindenkinek, akinek van nyomtatója, akinek nincs és annak aki most akar venni:)

Roltii 2007.11.23. 23:12:01

"Canon nyomtató? Az meg mi a fene? Minimum HP, bár ismerősöknek mind tönkrement 1.5 éven belül."

no comment

kontzoli 2007.11.24. 00:01:37

Köszönök szépen minden hozzászólást, nagyon tanulságos volt, most értem a végére. annyival még kiegészíteném, hogy laphibát írt ki a gép, valami szenzor állítódott el, egyszerre két lapot szipkázott be vagy megszorult, nem tudom. A könyv szerint távolítatottam el, mégsem lett jó, szervízben mikor egyszer elértem őket (kb.100 próbálkozásból), azt mondták hogy Error 3 as, azt csak szervíz javíthatja!!! Utána helpdesk már cserét mondott, de őnekik fogalmuk sincsen úgy teljességben semmiről, ami javítás. Ennyit tudtak tenni, amikor másodszor hívtam őket és kértem egy vezetőt, akkor azt mondta, olyat nem tud adni. Telefonszámot se. Neki nincs főnöke úgylátszik, ezt a céget valószínűleg Ő irányítja. Ja és hogy leadja újra a panaszcsoportnak, 48 órán belül hívnak. Ez kedden volt, azóta semmi. Lassan két hónapos ügy lesz belőle, és nem tudok semmit. Írta két commentelő is hogy írt európai központnak. Aki esetleg tudja a pontos elérhetőséget közülük, megírhatná, ha még emlékszik megköszönném. Senkinek ne romoljon el Canonja!!! Én most vettem először és utoljára. Lehet, hogy jó termékeket gyárt, és pont szerencsésen belefutottam, de a szervízelés még a balkáni színvonalat se üti meg.

Sólyomszem 2007.11.24. 00:20:09

Ha valamit el akarsz érni telefonon ilyen mocsok cégnél (értsd: a legtöbb szakszervíz; akinek nem inge...), úgy kell kezdeni, hogy jó napot kívánok, xy vagyok, tájékoztatom Önt, hogy beszélgetésünket rögzítem. Ugyanis ha tudtával veszed magnóra, akkor abszolút jogszerű. De nem is kell igazán magnóra venni, általában elég az ijesztgetés, máris hipp-hopp elintéződik minden (legtöbbször). Így kaptam vissza egyszer két hónap és egy hibás kijelzőcsere után a nem garis laptopot végre.

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.11.24. 01:14:13

RE: Sólyomszem 2007.11.23. 17:42:35

"dark future,
vki már írta, létezik economy mode, nem kell mindent a legjobb minőségben nyomtatni, úgy sokkal-sokkal kevesebbet fogyaszt..."

Csak fotót nyomtatok vele, szövegre ott a jó öreg HP 6P.

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.11.24. 01:47:07

"Canon nyomtató? Az meg mi a fene? Minimum HP, bár ismerősöknek mind tönkrement 1.5 éven belül."

Mint írtam fentebb, bizonyos árszint alatt (kb. 20 eFt) szinte mindegyik nyomtató szar, gyártótól függetlenül. Mechanikusan harmatgyengék, 95%-ban műanyagból készülnek (még a fogaskerekek is). A HP sem kivétel (hasonlíts össze egy HP DJ 520-at egy mai műanyag kacatjukkal). De ugyanez igaz az olcsó laserekre is. A HP 6P-m kb. 10 éves, semmi probléma nincs vele. Az 5L, 6L-es nyomtatóik már rég kimúltak, de az újabb alsókategóriásak sem bírják 2-3 évnél tovább.

A nyomtatók súlyából és árából nagyjából lehet következtetni az élettartamukra is... Azon meg nem kell csodálkozni, hogy amit a hamburger mellé adnak ajándékba (értsd: annyiba kerülnek, mint egy-két garnitúra festék), azok hamar beszarnak.

Azon sem kell csodálkozni, hogy egy 15 rugós nyomtató javításával nem törik össze magukat (ha a nettó termelői ára kb. 1-2 óra szervizóradíj, akkor érdemes javítani?). Azon már inkább, hogy némely magyar szervizek a komolyabb készülékeket is hasonló hozzáállással javítják (lásd pl. Camera, szenteltessék meg a nevük...).

vizsla_barat 2007.11.24. 03:11:12

1. lepes: egy masik canon pixma mp160-as nyomtato beszerzese.
2. lepes: a rossz nyomtato becsomizasa az uj nyomtato dobozaba.
3. lepes: 3 napon belul meghibasodott,kerem a vetelarat.

ingyen szerviz...1 napon belul elintezheto!!!

fullmoon 2007.11.24. 06:47:53

...na én ezért kérek meg valakit aki irodás,hogy ott nyomtassa ki nekem ami kőő...:D:D:D

grigorij (törölt) 2007.11.24. 07:49:44

Csak azrt nem értem, hogy egy garanciális, szervizprobléma kapcsán miért nyomtatótesztet olvashatok...?
Én inkább a levélnél maradnék!
Én is itt tartot, egy 40ezres asztali DVD íróval kapcsolatban! 2,5 év után elkezdett rendetlenkedni, minden ok, de az írást csak "szimulálja". Szerviz (Display kft.), telefon, undorhangú picsa, közli, hogy valóban ők az illetékesek, feltétel: a vételár kétszerese és 2 hónap!
Tehát ránézés nélkül 80000 ft. és két hónap!!!! Pedig tartós fogyasztási cikk, megfelelő törvénygaranciákkal!
Megkerestem a forgalmazót (Ramiris) és ott az egyik illetékes 2 hónapja közölte, mindent megtesznek, majd jelentkezik... Azóta semmi!
Tehát nem csak 10-15 forintos tömegnyomtatót kell kidobni, hanem egy 40ezres DVD írót is, ja és ezek szerint, ha 2-300ezres tévém beszarik, akkor is vegyek újat?
Tehát ne vegyet semmi olyat: 1. amire nincs legalább 3 év garancia, 2. nézétek meg ki a szervíz!
A Canon termékeknek NINCS szervize!!!! Én egy régi nyomtatómhoz akartam fejet venni - és van komoly kapcsolatom a cégnél -, de egyszerűen nem segítettek, vegyek inkább ÚJ nyomtatót!!!

gelsystem 2007.11.24. 08:11:06

a "tartós fogyasztási cikk" mint olyan, már csak fogalomként él közöttünk.....:)
.és tuti, hogy isdőzítő, visszaszámláló van bennük::):):):)
vagy alul vannak méretezve, hogy a leggondosabb használat mellett is kibírja a garanciát + 1hónap: és gameover.........
nekem csak régi cuccaim vannak, az összes haverom-barátom hülyének néz, de csak addig, míg nem nálam kötnek ki segítségért, vagy konstatálják látogatás után:.......vazzze, neked még mindig ez van???!!!én már a harmadikat veszem.....most dobtam ki a sajátom......már kétszer jártam vele szervízben!!!!!
ilyenkor olyan YO megkérdezni:
-....és, utána számiltál már?????!!!

aranyhaj.blogspot.com 2007.11.24. 08:52:34

A tintasugaras nyomtató "tartós" életéről tudnék mesélni... Viszont az a valami, ha belátod, hogy az otthoni nyomtató használhatatlan, aztán hiába nyomtatnád ki szaküzletben, egyik helyen "nem érnek rá", máshol rossz a nyomtató... kifogyott a tintapatron... épp leltároznak... másik vonalon beszélnek

aranyhaj.blogspot.com

Secnir 2007.11.24. 12:04:44

gelsystem:
akkor a 17 éves golfom az tartós fogyasztási cikk?

más:
csak viszonyítási alapként:
Brother 5440CN színes inkjet+fax+scanner +hálózati opció
50.000 ft
Ugyanez HP-ban pl. K80 70.000+15.000 a jetdirect kártya (feltéve hogy rakható bele)
egy szín a hp-hoz 5-6e huf. a brotherhez 3-4, igaz, a brother tonerje kétszer akkora kapacitású. és nincs benne ilyen dátumos lejáratú buziság, ami megtiltja anyomtatást tele patron esetén is.
2 éve van meg. 1x volt vele gond, kb 1 héttel az üzembehelyezés után. asszony sírt, hogy nem tud nyomtatni, a nyomtató meg csipog, hogy nem tudja behúzni a lapot. megmutattam a drágámnak, hol kell papírt beletölteni...

Roltii 2007.11.24. 12:20:16

17 éves golf? 20 éves skodám volt a tartós fogyasztási cikk....15 ezerért el is adtam:DDD

HZCs 2007.11.24. 13:15:34

szar Epsonhoz egy kis vélemény:

kb 10 éve vettem egy Epson Stylus Color 640 nyomtatót, anno kb 40-60 ezer forintért. És lám, még működik. Előtte volt egy HP-m, 1 napig. Papírt begyűrte, ferdén adta ki, sarkait akkor is meggyűrte ha "normálisan" nyomtatott, szóval egy fos. Vissza is vittem. Sajnos pár évre rá vettem egy HP fényképezőt. Elemet hamar leszívja, sötét képeket csinál, tetűlassú. Szóval HP-t soha többet. Egyébként a Samsunggal meg az LG-vel is így vagyok. Ez a 3 márka tőlem nem sok pénzt fog látni :D

Roltii 2007.11.24. 13:38:14

hehe, HP fényképező...volt nekem egy 1 megapixeles HP fényképezőm, 4 AA elem kellett bele, és lehetett vele csinálni 10-12 képet mielőtt lemerült volna:D
LG-ből a DVDírókat szeretem...hálistennek mindig tönkremegy 1 éven belül, úgyhogy mindig új írom van:D Samsungból a monitorok viszont jók, és hogy ne legyen teljesen off ez a comment:
Samsung monitor szervíz (HRP) nagyon korrekt volt, 1 nap alatt megcsinálták a monitoromat (csak valami kábel csúszott szét hátul), amíg az ember ott vár, van kávé és kólaautomata természetesen ingyér.

HZCs 2007.11.24. 15:22:30

Nekem a laptopban volt gyárilag samsung dvd író. 6x cserélték, és egyik se tudott 1 jó lemezt se írni. Inkább vettem bele nec-et.
Samsung tv-nk van: sípol a képcsöve mint a barom.
Koliban LG monitorok voltak. Már maguktól tudták az utat a szervízbe.

a kertész tömlővel 2007.11.24. 16:46:50

vmi ilyesmi többfunkcios nyomtatonk nekünk is van.azaz már a második.a cégnél adták repibe 5000ér miközbe a boltba meg 25.
az elsö elromlott kb fél év alatt.(kicserélték más tipusra)a második elromlott 1 hét alatt.most az a megoldás: scan-re jo,de nem nyomtat ezér még oda lett rakva egy sima nyomtato mellé amibe meg többekerül a 2 festékpatron mint egybe a nyomtato ujan.(még jo h lehet venni utángyártott festékpatront,ami viszont 1 honap alatt kifogy 20 lap után. digitális jövöt a népnek.

gelsystem 2007.11.24. 17:56:25

Secnir:
a 17 éves golf az tartós fogyasztási cikk
nekem passatom van 14 éves...egy darabig meglesz!:)
utálom a nyomtatókat, még a szagukat is!!!!!!
...tegnap véletlenül, mikor lenyitottam a nyomtatóm ajtaját: letéptem.....
akkor most sikeres ember-e vagyok-e??????

renugard 2007.11.24. 21:20:57

Öt éve van az irodában egy Canon S400, és tökéletesen működik. Ha majd bedöglik egyszer, eszembe sem jut majd szereltetni. Irány a korkedvezményes nyugdíj, vagy egy PC-bontó, hátha kell valakinek alkatrész belőle.

renugard 2007.11.24. 21:25:34

Ja, és köszöni jól van, és még vagy 5 évig majdnem tuti meg is lesz épségben-egészségben, mert nem idióták kezelik.

puncipöcögtető 2007.11.25. 05:01:21

sambalabammbumbumm 2007.11.23. 16:37:16

Akkoriban egy este bent maradtam és egy akkora képet nyomtattam az asszonyról... a kép meg akkora lett, hogy alig fért el a szobámban...

Aki akkora kepet nyomtat a sajat nejerol, hogy alig fer el a szobaban, haaaat, az sikeres... hogy is van ez?
Mert hogy meg egy picike fenykep itt-ott az imadott csajosrol, de hogy egesz szombanyi.
Friss hazas lehetsz te :)
Majd par ev mulva tiz korommel akarod levakargatni. Heh

kiskutyuska · http://dark_jmg.blog.extra.hu 2007.11.25. 05:15:38

En nemertem.. Komolyan azt hiszi meg valaki, hogy ebben az orszagban ha valamit nem a bolti ar haromszorosa alatt veszel orias gyartotol 3ev super extra garanciaval, valakit is erdekelni fog a te problemad? :D Bar nagy apple rajongo vagyok ott ezt teszed megsem erdekel senkit. Emberek ez itt a csoves magyarorszag, mindenki lesz@rja, hogy a 30e forintos nyomtatodat ki kell dobnod :D

Koordinátor (törölt) · urbanlegend.blog.hu 2007.11.25. 10:10:23

Személyes jótanácsok:
1. utángyártott cuccokkal a mai gépek nem nagyon tudnak működni hosszútávon (ezért is találták ki a chipes rendszert, hogy ne tudjál beleerőszakolni az eredetitől eltérő festékkazettát)
2. ha mégis beerőszakolod, akkor sajnos gyakori, hogy a festék kifolyik (kiszivárog), mert egyszerűen szar minőségű a kazi - és mivel a festéknek semmi keresnivalója a nyomtatófej egyéb részein, szépen lassan, de biztosan tönkrevágja
3. a szerviz erre aszongya, ugrott a gari, mert nem eredetivel használtad + nyomtatófej csere, melynek ára közelít a nyomtatód árához
4. sajnos a canon már nem a régi, elég kényesek ezek az újfajta chipes gépek, avagy fizess, ha jó minőséget szeretnél és tartós gépeket...
5. aki terhelhető masinát szeretne, az vegyen samsungot, jelenleg nyomtatásban (lézerben) verik a piacot - a kazikat még 1x eredeti festékkel után is lehet tölteni
6. egyébiránt a HP (xerox) is ugyanott készül, mint mindegyik másik, ugyanazon a futószalagon csak a másik oldalon ;)
7. további kérdések emailben :)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.25. 17:41:38

robbie
honnan tudod mekkora szobaja van?

Ábelesz-kobelesz 2007.11.25. 17:43:17

Roltii, te kretén!
Canon nyomtatóhoz persze, hogy xar a HP papír. Tinta összetétel is más.

Nem sokat tudsz a tintasugaras nyomik működési elvéről, igaz faszikám?

belepettfelhasznalo 2007.11.25. 19:54:25

belepett felhasznalo vagyok
jottem kommentezni!

NO COMMENT!

Jólfelhúztammagam 2007.11.25. 21:11:19

CSAK EPSONT NE VEGYETEK. AZ EGY NAGY RAKÁS SZAR!!!!
Minden bekapcsolásnál úgy zörög, mint egy tüdőbeteg exkavátor.
Márkaszerviz, hazai képviselet, támogatás nincs. Kerüljétek mint a büdös szart! Ennyi reklámmal tartozom nekik!

Roltii 2007.11.25. 21:36:34

Köcsögdugasztó:

mielőtt fikázol, legalább figyelj oda, hogy igazat írsz. Ki nem szarja le a tinta összetételet ebben az esetben, a papír súlya számít. A HP azért volt fos nekem, mert kevés volt a 170 grammos papír.

legközelebb GONDOLKOZZ mielőtt fikázol! De ha neked van igazad, akkor mutass már Avery papírhoz Avery nyomtatót:D

májgeriberi 2007.11.26. 12:30:04

Ezt benézted barátom!

efhábé 2007.11.26. 15:43:39

Jólfelhúztammagam, én egy epsont gyűrök és kutya baja. Előtte HP-val szívtam, de csak azért, mert menstruálósan nyomtatok, ritkán, de olyankor sokat. A hp beszáradt állandóan, az epson meg vidáman nyomtat, amikor kell.

black_elephant 2007.11.26. 20:46:01

Mint gyakorló ügyféljavító asszem midnennel így van. legalábbis 300K Tt alatt
Asszem az alapvető ok az, hogy minden egy darabból van fröccsöntve meg nem oldható kötlésekkel összegányolva. Ergo bármiylen ügyes lenne a szaki csak a fejét vakarja. a régi HP.k meg pl. az Epson DFX_ek tiszta kohracél a belseje millió csavar azt lehet még javítani.

black_elephant 2007.11.26. 20:47:27

Amúgy mostanában megint az OKI a bejövős.
A HP fantasztikus DOT4_XXX virtuális portjairól ne is beszéljünk :)

Ábelesz-kobelesz 2007.11.26. 20:55:58

Ahogy már írtam: "Roltii, te kretén!
"

"Nem sokat tudsz a tintasugaras nyomik működési elvéről, igaz faszikám?
"

Ha hülye vagy hozzá, ne okoskodj!

Roltii 2007.11.26. 22:40:31

Köcsögdudaosztó 2007.11.26. 20:55:58

no comment, kicsit lehet, hogy neked kéne utána nézned.
süti beállítások módosítása