Tékozló Homár

Cégkivonatot online?

2009.01.13. 09:30 | ge | komment

Az online fizetés hibájából naív ügyfelünk megkapta azt, amit nem kért és hiába várja azt, amiért szintén fizetett. A reklamációs leveire választ nem érkezik, és most tanácstalan, hova is kéne fordulnia.

Történetem még tavaly kezdődik, december 17-én. Ez bizonyos cég hiteles cégkivonatára lett volna szükségem. Még sose volt ilyenre szükségem ezelőtt, szóval lelkesen nekiestem a gugli barátunknak. Meg is találtam a cegkivonat.com oldalt. Lehet választani több fajta cégkivonat közül, gondoltam nekem jó lesz a sima netes is (html formátumban lehet letölteni.) Cég megkeres, hitelkártya előkészít, nosza rajta, rendeljünk. El is jutottam az OTP oldalára, megadtam a kártyaszámom, fizetés. Majd az utolsó oldalon hibaüzenettel leáll, a fizetés, és szépen kiírta hogy a fizetés sikertelen.

Vissza a cekivonat oldalra, nosza nézzük mégegyszer. Időközben persze kitaláltam, hogy lehet nekem mégiscsak a közhiteles cégkivonat kell, amit elsőbbségi postázással kézbesítenek. Drágább ugyan, de belefér. A fizetés ezúttal sikeres volt, megnyugodva hátradöltem, vártam a postát.

Pár óra múlva aztán kaptam egy emilt, hogy sikeresen vásároltam, íme itt van a kért dokument, html formátumban. Kedvesen (de télleg!) visszaírtam nekik, hogy az OTP oldala szerint az nem volt sikeres vásárlás, azóta rendeltem másikat, ez nekem nem kell. Néma csönd a válasz. Postás se hoz nekem levelet, emil se hogy  a., kurvaanyád b., elnézést kérünk blablabla, c., biztos te basztad el, d., felelősséget nem vállunk. 

Január 7-én aztán megkaptam a banktól a december havi kivontatot. És jéééé, ott figyel rajta két összeg is, egy nem hiteles, egy hiteles cégkivonat vásárlás. Postás még mindig nem csengetett, hogy elsőbbségi küldeményem jött, szóval visszanéztem az oldalra, és elkezdtem böngészni az Általános szerződési feltételeket. Aztán megírtam ezt a levelet:

"Tisztelt Cégtaláló!

Igazán köszönöm bőbeszédő válaszlevelüket, amivel az alábbi panaszomra reagáltak.  Azóta sikeresen átrágtam magam az Általános szerződési feltételeken, és megtudtam hogy ha az Önök, illetve az OTP oldala hibát jelez kártyás fizetéskor, de a pénzt mégiscsak leveszik a számlámról akkor az természetesen az én hibám, Önök pénzt vissza nem fizetnek.  Minderről tájékoztatásukat köszönöm. (Remélem az így levett pénzt legalább az oldaluk illetve az OTP oldalak fejlesztésére költik, hogy ez máskor, mással ne fordulhasson elő, és nem kótyavetyélik el. Bár szerintem a szintén remek ügyfélszolgálatra sem ártana költeni. )

Arról viszont egy fia emailt sem kaptam, hogy a második vásárlásommal mi történt. Ez sikeresen átment az OTP oldalán, viszont Önöktől nem kaptam visszaigazoló email hogy a vásárlás megtörtént, és lássanak csodát a magát a levelet sem kaptam meg. 

Idéznék:

"6.3. Postai szállítás

Amennyiben a Megrendelő hétfőtől csütörtök déli 12 óráig feladja a közhiteles cégkivonat megrendelését, akkor a megrendelés napján elsőbbséggel kerül postázásra a küldemény. Egyébként a megrendelést követő napon postázzuk elsőbbséggel. A pénteken és hétvégén feladott rendelések esetében a küldemény hétfőn kerül elsőbbséggel postázásra."

A pénzt Önök december 18án emelték le a számlámról. Ma január 7. van. 

Önök szerződést szegtek velem.

Magyarázatukra türelmesen várok.

Tisztelettel:"

Jelenleg itt áll az ügy, mert ugye mondanom sem kell, hogy erre az emilemre sem válaszoltak. Nem a késés- illetve nemszállítás- az ami bosszant. Hanem az, hogy egy szerencsétlen emilt nem képesek írni, ami nem kerül semmibe.

És akik mindezt elkövették:

Cég neve: Voxinfo Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Kereskedelmi Kft.

Székhely: 1037 Budapest, Királylaki út 132.

Telephely: 1034 Budapest Bécsi út 100.

 http://www.cegtalalo.hu; http://www.cegkivonat.com; http://www.merlegletoltes.hu; http://www.cegbirosag.com; http://www.cegjegyzek.com, http://www.csodinfo.hu


Esetleg ötletek, hogy hol lehet hivatalos panaszt tenni?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Énbagoly 2009.01.13. 09:33:42

Atyám, ez a 21. század?

Énbagoly 2009.01.13. 09:35:13

Nem igaz, hogy itt még mindig nem működik a netes ügyintézés.

Olween 2009.01.13. 09:38:43

Szerintem be kéne kopogni hozzájuk személyesen!

Gumidomino 2009.01.13. 09:52:45

a cégvezető dr. Domán András.
elég ritka név... még a neten is...

a cég a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara tagja 2000-től. kérdezd meg őket, hátha tudják hova kell ilyenkor fordulni.
de hogy az OTP is daszik rád, az kemény.
utánajártál ennek tényleg rendesen?

staropramen 2009.01.13. 09:55:55

Azt hiszem naív sztrovacsek barátom, hogy itt az OTP a hunyó, fordulj hozzájuk bizalommal. Sok jót hallottam már az ügyfélszolgálatukról és a visszafizetési hajlandóságukról.De tényleg.

maincoon © 2009.01.13. 10:10:53

nem hiteleshez teljesen tökéletes ingyenes oldalt használunk

hiteleshez pedig közjegyző által lekért, általa hitelesítettet, kb 6000-ért, azonnal, saját kezembe

skorzy 2009.01.13. 10:40:15

cegkivonat.eu itt ingyen van a cégkivonat, igaz nem hiteles, mert nem postán jön aláírva, lebélyegezve, de ha csak kíváncsi vagy valamire, meg tudod nézni

Harlequin 2009.01.13. 10:41:00

A cég tagja a Budapesti Kereskedelmi- és iparkamarának, én ott panaszkodnék és az APEH-nál, amiért olyan szolgáltatásért vettek fel pénzt amit nem teljesítettek.

kisgalád 2009.01.13. 10:41:58

Ennyi idő alatt már gyorsabb lett volna a nem online megoldás, miszerint első közjegyzőhöz be, hiteles megkap kb. fél óra alatt. Az ügyvédi irodában mi saját ügyfélnek nem hiteleset ingyen, hiteleset az illetéknek megfelelő összegért (tehát részünkről ingyen) szerzünk be, sőt még postázzuk is ,ha a delikvens nem akar időt szánni arra, hogy bejöjjön érte, inkább bízik a postában.:)))))
Ilyenkor szerintem jobb ügyvéd ismerőst keresni, aki tudja hogyan kell beszerezni az ilyesmit (mivel naponta csinálja) és esetleg még abban is segít, hogy tisztázza pontosan mire is van szükséged.

Tenoce · http://www.deezer.com 2009.01.13. 10:43:04

Ha meg ezt hasznalod, akkor kozvetlenul a miniszterium adatbazisabol kapod az adatokat (ingyen):

www.e-cegjegyzek.hu

domain: e-cegjegyzek.hu
domain-használó: Ministry of Justice and Law Enforcement
domain-használó: Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium

Csak tiszta forrasbol...

kisgalád 2009.01.13. 10:44:02

A legkézenfekvőbb megoldás persze bemenni a cégbíróságra, feltéve, hogy van egy jó könyved és fél napod.:))))

kisgalád 2009.01.13. 10:47:44

@Songoman: Ezt használják az ügyvédi irodák is, csak ez NEM hiteles. Tájékozódni jó, mert az adatok (ritka kivétellel) pontosan egyeznek a cégbíróságok nyilvántartásával, de ha valamilyen ügyintézéshez hiteles másolatra van szükség, akkor ott nem használható.

2009.01.13. 10:55:47

Elmesz a telephelyre, es felboritod az asztalt...

Koronás Udvari Chinpoko Mester 2009.01.13. 11:25:33

"nem lennék asztal az ügyfélszolgálatokon" :D

2)Faszkorbács, meg szarjonak marék apró szöget

3) Az OTP-re ugy fognak emlékezni, hogy őket állitotta elsonek a falhoz a forradalom (Douglas adams forevör)

az OTP ugy rakás szar ahogy van. Más bankoknak van normalis online rendszere (BB, K&H pl.)
Jó, tudom, azok is rabló mocsok kapitalista akármik, de legalabb működik a rendszerük.

Miert van tele a homár a "Faszom az OTP-be atvertek, lehuztak" tipusu postokkal, kommentekkel?

hányok tőle

maincoon © 2009.01.13. 11:47:37

Zeeeeep???? :O

@kisgalád: én is dolgoztam ügyvédi irodában :) szerettem ott lenni, azóta is ismerem minden utódomat, a volt főnököm az ügyvédünk :)

Elektronikus cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2009.01.13. 13:24:05

Üdvözöljük a zótépét!!!!!

Pocsay Család

Szusza 2009.01.13. 14:13:23

Helló!
Igazás kedvesek vagytok a sok ötlettel, hogy hol lehet még beszerezni ezeket a papírokat. Legközelebbre jó lesz.
Az asztalborígatáshoz erős fiatalemberek jelentkezésést várom. :)
Az OTP-nél még nem sírtam.
Bevallom őszintén innen kűfödrű elég nehéz ezeket intézgetni, meg a halálnak van kedve agyatlan ügyintézőkkel küzdeni. Bár meggyőződésem, hogy ez egy külön taktika náluk- az agyatlanok alkalmazása.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.01.13. 14:14:00

A legjobb amit tehetsz, hogy nem hagyod annyiban. Azért aludni tudsz remélem...

selyemhernyótalpas szamuráj 2009.01.13. 14:31:56

@Énbagoly: nem csak a netes ügyintézés nem működik ebben az országban, hanem semmi sem ...

Bit Rot 2009.01.13. 16:17:37

Mondjuk nekem működött ez a cegtalalo.hu, kb. 1 nap és már meg is jött postán a papír!

herodes · http://www.gamblers.hu 2009.01.13. 23:20:09

@Songoman: az e-cegjegyzek.hu-ról asszem tán félévente kaphatsz ingyé adatot. Egyszer belekérdezel egy cégbe, utána vagy fél évig az első lekérdezéskori állapotot kapod.
Én ezt akkor tapasztaltam meg, mikor bankszámlát akartam nyitni egy cégnek, a bankfiókba előtte betelefonáltam, hogy kivonatként az e-cegjegyzek.hu megfelel-e, mondták, igen, ők is azt használják számlanyitáskor.
Így is lett. Odamentem, ügyintéző megnézte az e-cegjegyzek.hu-t, először örült, majd mikor meglátta a dátumot, látta, hogy az adatok 4 hónaposak, mondta, hogy hát ez szívás, neki 1 hónapnál nem régebbi adatok kellenek. Így jártam.
Egyébiránt másnap más ügy miatt szintén kellett cégkivonat: pikkpakk megszereztem a cegkivonat.com-ról, frisset, ropogósat :)

---
www.hob.bi
Kreatív hobbi webáruház
süti beállítások módosítása