Tékozló Homár

Re: Szerelés helyett szarakodik a szerviz

2009.02.04. 08:00 | ge | 92 komment

Miután megkeresett minket a Benq központ, Krisztián monitor problémája is megoldódott. Kellemes érzés ilyenkor arról olvasni, hogy a poszt után milyen simán elintézhető bármilyen, addig megoldhatatlannak látszó fogyasztói panasz.

Megoldódott az ügy. Ugye a Homáros megjelenés után nem sokkal felvette veletek a kapcsolatot a Benq központ, aztán én felvettem azzal a bizonyos fiatal emberrel a kapcsolatot, és azt ígérte, hogy hamar megoldást keres az ügyre. Nem sokkal rá fel is hívott a budaörsi RCE Trade, hogy egy órán belül itt lesz az új monitor. Itt is volt, a régit elvitte a kiszállító, kicsomagoltam, és ez persze tökéletes volt.

Ezek után felvette velem a kapcsolatot a Comp-Print ügyvezetője, és hosszas telefonálás után arra jutottunk, hogy az új monitort vissza viszem nekik, ők pedig vissza adják a pénzt. Így is történt. Köszönöm az együttműködést a Benq központnak, és a  Comp-Print-nek ezügyben.

A monitor árát pedig nem azért kértem vissza, mert különösebb problémám lenne a márkával, ugyanígy meghibásodhat bármilyen másik márka is, csak én egyszerűen nem szeretnék többet kapcsolatba kerülni ezzel a márkaszervizzel. A Comp-Print-et sajnálom, hogy végső soron (rajtam kívül) ők szenvedték a legtöbbet, de sajnos ha a márkaszerviz
és a magyar jogszabály rendszer ilyen, én sem tudok mást tenni.

A Homárnak pedig nagyon köszönöm a blogpostot, végső soron a blog hírneve oldotta meg a problémát. Remélem többet nem lesz ilyenre szükség, nem vagyok egy felháborodós feljelentős hőbörgős fajta.

Üdvözlettel,

Krisztián

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kéjenc 2009.02.04. 08:05:09

csak nem egyszer én is....

Impega 2009.02.04. 08:08:47

Nagyon reggel van meg

Banxa - Changes 2009.02.04. 08:25:35

Egy kéjenc is lehet első. :P

Elektronikus cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2009.02.04. 08:26:48

Kicserélhetted volna kovácsoltvas konvektortakaróra...

liven 2009.02.04. 08:30:24

Boldog Új Évet Minden Homározónak 2010-re! A Pocsay család.

buksikutya 2009.02.04. 08:37:31

en mar csak azt nem ertem, hogy miert kell megfutni ezeket a klasszikus homar-koroket ahhoz, hogy egy ilyen ugy happy enddel zaruljon, es mindenki legnagyobb oromere pozitiv es gyors veget erjen.

hat miert nem lehet ez a default?

tovabbra is azt mondom, hogy a benq szerviz mongyonle!

ESI 2009.02.04. 08:41:35

Elolvastam az eredeti postot és összefoglalva a történteket kicsit megdöbbentem:

- Meghibásodott kizárólag D-SUB használat esetén látható hibával a géped.
- Ahelyett, hogy a szervizből hazavitted volna amíg megjön az alkatrész és használtad volna a másik két bemeneten, ott hagytad egy hónapig.
- Mikor visszakaptad, szerinted nem volt hang HDMi-n, kaptál csere monitort amit nem fogadtál el, mert 1. Szerinted nincs rajta HDMi (pedig a dobozára is rá van írva hogy van)
2. Elveid vannak (ezt csak azután írtad be, hogy vki megírta rá van írva a dobozára is)
- Legvégül pedig kaptál egy zsír új monitort, pedig a szervizes beírta, hogy az eredeti monitorodnak VAN hangja HDMi-n (azaz a második hiba KAMU. Persze értem én, eddigre kinézted az utódját).

PLUSZ: a kereskedő visszacserélte neked pénzre az új monitorodat.

Asszem beszarok.

Én is egy szervizben dolgozom (jóval nagyobb név, mint a BENQ), heti 2-3 ügyfél próbálkozik be mindeféle vélt (90%) vagy valós (10%) sérelemmel, hogy azonnal cseréljük újra gépét, de nem értik meg, hogy ha a gyártó nem ad cserét egy adott esetre, akkor a szerviz sem tud saját zsebből. A szerviz annyi supportot tud adni, amennyit a gyártótól kap.
De neked sikerült az egész, sikeres ember vagy, gratula!

Ha lenne még a régi 15/30 nap-os törvényben előírt javítási határidő, simán nem küldhetne 1 hónapra alkatrészt egyetlen gyártó sem, mert úgy szerződne vele az összes szerviz, hogy ezt kötelesek vállalni, vagy ha nem megy akkor csere.
A jelenlegi törvénnyel megtehetik, hogy nem adnak alkatrészt ilyen sokáig, ergo az Ő érdekük az ilyen szabályozás, a MI törvényhozásunk meg elfogadta.
És te még a szervizzel vagy elégedetlen. BRAVO.

Asszem veszek a BENQ laptopom mellé még vmit ami BENQ...

asdf 2009.02.04. 09:13:54

OFF
Kedves gabriseszter!
A szerviz tovabbra is rovid i-vel irando.
Ezer koszi.
ON

elwood 2009.02.04. 09:21:22

A tökéletesen működő monitort miért adtad vissza ?

Ofélia . 2009.02.04. 09:24:08

@elwood: Ezt én sem értem kristálytisztán:))

Ofélia . 2009.02.04. 09:25:55

@Nem kereste: Benq Dániel filmet a pöcs verve jó címmel

É2I 2009.02.04. 09:30:48

@ESI:
Amit látsz, az a másik oldal. De nem mindenki teknokrata (én igen:), nem mindenki érti azt a kapcsolatláncot amit egy gyártó, nagykereskedő, kiskereskedő, szeviz alkothat.
Több tízezres vásárlás után nekem is bebillenne, hogy ha elromlott, akkor azt javítsák meg, de a javítás ne generáljon további gondot.
Gondolok itt arra, hogy más hiba jön elő, megkarcolodik, stb, mivel ez ujabb negatív reakciót válthat ki. (Ahogy váltott is.)
Értem én, hogy rossz a törvényi szabályozás, mégis úgy vélem, az nem a vásárlók hibája.

Bár az új monitor pénzreváltását én sem értem ;)

Impega 2009.02.04. 09:37:23

@ofélia:Szia Ofélia! Nem azt irta, mert nem akar a kesobbiekben, meg veleten sem a szervizzel egyutt dolgozni?

۝merta-X 2009.02.04. 10:11:27

Nem ez a hülyeség a lényeg, ami a poszt sztorija, hanem az, hogy a világhírű homár rákéncerítette !!!!!! az akaratyát a zaddig diszfunkcionálló processzre!!!

Ofélia . 2009.02.04. 10:17:53

@Omerta-X: asdf most dől a kardlyába:))

@Impega: Most.hogy jobban olvasom tényleg a szervizeléstöl fél:(

Benq (törölt) 2009.02.04. 10:28:58

Lassan írom, hogy mindenki megértse:)

A szerviznek nem érdeke, hogy hetekig húzza a javítást minden ellenkező híreszteléssel szemben. Alkatrészt fából nem lehet faragni.
A cseréről mindig a márka dönt, nem a szerviz!!!
Ebben az esetben a szerviz a saját költségén cserélte ki a "hibás" monitort.

Figyelemreméltó, hogy a másodszori "meghibásodás" esetére küldött "sokkal kisebb 22inches" monitor milyen (nem valós) indokokkal nem vette át.
Érdekes elzárkózott attól is, hogy a "rossz" monitort behozza a szervizbe, nehogy kiderüljön mégis jó a monitor.
Mindezek ellenére kapott új cserekészüléket egy telefonon bejelentett hiba alapján, amit visszavitt a vásárlás helyszínére...


A visszakapott monitor csomagolása:
nem volt védőzacskó rajta, a kábelek egy koszos zacskóban voltak az LCD panelhez súrlódva belehajítva.
A karcolásokról is biztos a szerviz tehet...

A hosszú javítási időben igaza van, de ez rajtunk kívül álló okok miatt nyúlt ilyen hosszúra.

Layosh 2009.02.04. 10:46:44

@Benq: "A szerviznek nem érdeke, hogy hetekig húzza a javítást minden ellenkező híreszteléssel szemben. Alkatrészt fából nem lehet faragni.
A cseréről mindig a márka dönt, nem a szerviz!!!"

Ha te vagy az importőr, akkor kell rendelkezned egy bizonyos mennyiségű alkatrész készlettel. Ez távol keleti (feltételezem, hogy a Benq is az) gyártóknál úgy szokott menni, hogy a rendelés összegének bizonyos százalékában válogathatsz alkatrészeket. Ezután minden esetben a forgalmazó dönt a javítás mikéntjéről. Azt nekem senki ne mondja, hogy megrendel egy alkatrészt Kínából mindig, amikor az meghibásodik, és vár, hogy a repülő elhozza(jóval drágábban, mint az alkatrész).
Ha a Benq made in EU, vagy más ország importálja ide is, akkor felejtsd el amit írtam.

Benq (törölt) 2009.02.04. 10:51:17

@Layosh:
Az alkatrész európai raktárból jön.

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2009.02.04. 11:05:11

@buksikutya: Nem mindig kell megfutni ezeket a köröket. Az UPC-nél reklamálgattam egy csomagmódosítás kapcsán. Az történt, hogy október végén rendeltem meg telefonon a módosítást, még az őszi akciójuk alatt, ami 2009. augusztus 31-ig tartó hűségidőt takart. November elején szerelték be, és hoztak olyan szerződést, ami már a téli akciós feltételek szerint 2010. január 31-ig tartó hűségidőt tartalmazott.

Telefonok, beszélgetések az ügyintézőkkel (hang nyugodt, probléma magyaráz, e-mailben megír, stb.), de csak annak hajtogatása folyik részükről, hogy nem tehetnek róla, ilyen a rendszer, amikor hozzák, akkori feltételek szerint kell szerződést kötni, nem számít, hogy én mit rendeltem meg.

A negyedik hölggyel már kicsit emelt hangon beszéltem, főként, mikor közölte, hogy ha ők most nekem küldenének egy új szerződést az általam rendelt feltételek szerint, az bizony okirathamisítás lenne. Ekkora baromság láttán kicsit már elszállt az agyam. Közöltem vele, hogy köszönöm a kedvességét, de ezek után nemcsak a fogyasztóvédőkhöz, de számos más fórumhoz is fogok fordulni az ügyben, és megemlítettem a Homárt is.

Lássatok csodát: két nap alatt módosították az eredeti feltételek szerint a szerződést, és kisebb könyörgések árán mindezt e-mailben le is írták.

Szóval nem kell, hogy poszt legyen belőle, sokszor elég csak megemlíteni eme fogyasztóvédelmi nagyhatalmat! :-)

elwood 2009.02.04. 11:23:50

Ez a gorombakovácsos jó volt, de most már jöhetne Ákos regényének mai része a sielésről ...

staropramen 2009.02.04. 11:27:04

@elwood
Sztrovacsek, erősen tartok tőle, hogy jönni is fog.Sztem rendezzünk tippelős játékot, mi lesz a mai horror?A győztesnek nem kell kiutaznia az exittel szomáliába síelni.

pizsama 2009.02.04. 11:30:12

Na, most ezt nem értem. Megoldódott az ügy, kapott egy vadiúj, hibátlan monitort, erre visszavitte ahhoz a céghez, aki már azzal megkavarta a dolgot, hogy nem náluk rendelte a vevő, ők csak számláznak?!

Tehát tulajdonképpen a jóhiszemű szerviznek lett kára, Krisztiánnak a sok herce-hurca után sincs monitora, a gyanús számítógépbolt meg kapott egy "hibás" monitor helyett egy újat? Szép!

A Benq új FullHD monitorait meg a fórumokon is dicsérik. Igaz, csak TN panelesek, de nem is grafikai munkára veszik őket...

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2009.02.04. 11:54:43

@Benq: @ESI: ezek olyan szép dolgok. Valahogy mindig az az érzésem amikor ilyet olvasok h én vagyok a szervízért és nem fordítva. Azt már meg sem említem, hogy a szervíz=egy olyan hely ahol JAVÍTANAK, de ez nem igez, mivel csak cserélnek benne bizonyos alkatrészeket, sőt néha az egész gépet. Az ott dolgozó nem képes egy diódát sem odaforrasztani, csak a csavarokat ki, gyorscsatlakozó ki-be csavar vissza. Ez nem javítás, de ez már más téma. Úgy gondolom, h nem véletlen, ha az ügyfél (lsd akinek a hibás gépe van) reklamál, mivel valami nem megfelelő neki vagy a termékben vagy a szolgáltatásban. Persze lehet úgy is látni a dolgokat, h szemét vásárlók, miért nem jó neki az amit kap. Meg úgy h én ingyen megjavítom akkor miért reklamál. De ugye ez nem igaz, mivel amikor vásárolom akkor feltételezem ,hogy a kívánt/ígért ideig nem lesz problémám az adott termékkel. Tehát a szervíz nem szívességet tesz én pedig nem poénból viszem oda a szart amit rámsóztak. A hozzálláson kellene változtatni. Úgy látszik ez a rossz hozzáállás igaz minden szervízesre (tisztelet a kivételnek). Szóval az okoskodás helyett el lehetne azon filózni, hogy mit tudok tenni azért, hogy az ügyfelem elégedett legyen a szolgáltatással. Ennyi. Nem kell több és mindenki happy

staropramen 2009.02.04. 12:01:30

Sztrovacsekek!
erős OFF
olvasom az indexen, hogy Valentino Rossi megsérült.Ráesett egy ÜVEGASZTALRA.Azt nem részletezi a hít, hogy dohányzóasztal-e volt. Mindenesetre örömteli, hogy estében nem verte bele a fejét egy kis faszenes grillbe. Na.
ON

pizsama 2009.02.04. 12:03:08

@Nuunius:
Sokan, sokszor leírták már itt a Homáron, hogy rövid "i"!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.02.04. 12:14:25

Nem olvastam az eredeti postot, de az első hibát ott követted el hogy BenQ monitort vettél :D

Sajnos nekem is LG van, de amikor megvettem, tudtam mit várhatok, azt kaptam, tehát befogom a pofát.


Egyébként bennem is az merült fel, hogy lehet hogy a vásárló is csinált hülyeségeket, de a szerviz miért szarik arra ami a dolga lenne?
Miért csak fenyegetéssel lehet rávenni őket (egyes esetekben) hogy dolgozzanak?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.02.04. 12:22:17

Ember, most olvasom hogy ezt grafikai felhasználásra vetted?
TN panellel?

maincoon © 2009.02.04. 12:33:11

staropramen erős off-ja után ismét kis off:
akció, az árát nézzétek: bolthely.hu/fehernemuaruhaz/id/00170_Himzett_fekete_noi_szett___noi_garnitura

Ofélia . 2009.02.04. 12:36:07

@staropramen: Csak nem a bogrács fülében esett pofára?:))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.02.04. 12:43:34

@maincoon ♀: Akciós na.
Most oké hogy 0% az akció, de akkó' is AKJCIJJÓÓSSSS!
Ez FONTOS!!!


Tudják hogy sok embernél az "Akció" feliratra bekattan valmai, és összevásárolnak minden szart mert Ákcijjós.

maincoon © 2009.02.04. 12:47:16

@ColT: én csak sportoláshoz kerestem fehérneműt úgy akadtam erre az oldalra, nem az akció érdekelt. ez is FONTOS! :D
egyébként éppen azt beszéljük a kolleginával, hogy ha tudnánk milyen minőségű áruk ezek ennyiért, akkor tudnánk eldönteni, hogy vásárolunk vagy nem. kicsit bizalmatlanok vagyunk ma, azt hiszem. :(

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.02.04. 12:49:10

@maincoon ♀: Webshopban próba nélkül fehérneműt venni, az érdekes...

maincoon © 2009.02.04. 12:55:46

@ColT: még csak 1x vettem egy fekete cuccot neten, de akkora rám, hogy nem is használom. rizikós tudom, már be is zártam azt az ablakot. nem fogod elhinni mi van megnyitva: caterpillar... idáig jutottam a kattingatások után :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.02.04. 12:56:28

@maincoon ♀: Hm.
Mire kell neked egy bulldózer :D
Ja... Bakancs? :D

maincoon © 2009.02.04. 12:59:04

@ColT: bulldózer éppen nem kell, de az aldiban mindig veszek cat zoknit. amúgy csak úgy ide keveredtem. de már meguntam, megyek ebédelni :)

Troppauer Hümér 2009.02.04. 12:59:32

@ColT:
Pedig csak fel kell tölteni az aktfotót a webpróbafülkébe és már lehet próbálni.

FONTOSCH!!!
Egyszerre csak 3 ruhadarabot lehet a próbafülkébe bevinni!

Ofélia . 2009.02.04. 13:02:32

@ColT: mainconnak(a franba sem találom a neme jelét) nem buldózer kell hanem földgyalu ez FONTOS!!

maincoon © 2009.02.04. 13:04:58

@ofélia: word-ből szimbólum beszúr, másol, majd ide beilleszt ;)

Benq (törölt) 2009.02.04. 13:17:28

@Nuunius: "Az ott dolgozó nem képes egy diódát sem odaforrasztani, csak a csavarokat ki, gyorscsatlakozó ki-be csavar vissza."

Képzeld van forrasztópákánk, oszcilloszkópunk és senkinek sem kazánkovács a végzettsége. Látatlanban ítélkezni...

AlulírottFentemlített 2009.02.04. 13:23:23

Nekem szükségem lenne egy olyan "nílusi palóc" típusú monitortakaró kovácsoltvas szerkezetre.

Csatolom a mintát
-----------
I I
I I
I I
-----------

Ui.: Ez nem kör email!!!

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.02.04. 13:27:57

én a magam kis szőke agyával arra jutottam, hogy ez az fikázó kórus csak jó valamire. ha ájtatos manóként ejnyebejnyéket kommentelne itt mindenki, semmi nem történne.

jöjjön +1 ifjú barátom és kommentelőtársam, cáfoljon meg.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.02.04. 13:33:36

Ákos nekem küldte el emeltdíjas sms-ben a sitábor mai epizódját, mert a csendőrök letiltották az internetezést a táborban. (Állítólag meg is pofozták a szolgáltatót.) Íme:

Három napig tartó ereszd el a hajam parti után tegnap kimerészkedtünk a sípályára, ami egyáltalán nem ott volt, mint a prospektusban írták, hanem 5 méterrel odébb. Mindegy, ezért még nem szóltam volna, de a barátom csak a pálya tetején vette észre, hogy síléc helyett egy sör van csak nála. Rohadék ekszittúrsz... Én odafele menet az új lécemről kapirgáltam az árcédulát, ami alól újabb rejtélyes cédulák kerültek elő és csak a sífelvonónál vettem észre, hogy lyukasra kapartam a deszkát. Azonnal sms-ben tendereztettem a környékbeli kazánkovácsokat, hogy ki tudna nekem gyorsan egy félpár lécet kovácsolni, amihez a körösztanyám tyúkóljának a fényképét is csatoltam. Az ól egyáltalán nem volt ízléstelen, sőt... állítólag egyszer Makovecz Imre is azt mondta rá: ejha!
A francia kovácsok persze arra sem vették a fáradtságot, hogy jól megalázzanak, valószínűleg G keze lehet a dologban... Itt tartunk most.

Troppauer Hümér 2009.02.04. 13:44:41

@AlulírottFentemlített:

Oké. Mekkalapájjuk. Eredeti nílusi krokodilbőrből készült palóc motívumokkal díszítve. Ára: 5000000HUF+ÁFA+IFA+BARKAS

Kicsit óccsóbban is lehet kérni, ebben az esetben, a kínai piacon vásárolt, eredetinek mondott, nílusi krokodilbőrből készült palóc motívumokkal díszítve készül. Ára: 500000€+ÁFA+IFA+BARKAS

AlulírottFentemlített 2009.02.04. 13:52:42

@Troppauer Hümér:

A tender Te nyerted!

Nekem megfelel az eredeti, kínai gagyit nem veszek ugyanis.

Kettőt is rendelek, mert annyira jóárasítottad :-)

сняιѕ 2009.02.04. 14:01:10

kedves bunq: áruld már el nekem mi hasznom lett volna abból hogy kamu hibát találok ki? hogy további x telefont kelljen megeresztenem, és mérgelődnöm mindenkivel? annyi volt a helyzet, hogy előtte jött ki hang, utána már nem. hogy most a belsejében hogy van megoldva, hogy a hdmi csatinál külön kábelen megy a kép a panelhez, a hang az audio jack-hez, azt már nem tudom, de simán elképzelhetőnek tartom, hogy hanyag módon dugtátok össze a hang részét, vagy leszakítottátok és aztán ráforrasztottátok és kontakthibás lett, nem értek hozzá, a tény, hogy nem ment.

és a legelső körben a kép nem csak dsub-on de hdmi-n is zavaros volt, a szervizben mondtam, hogy egyedül dvi-n nem próbáltam (mert akkor még nem volt eszközöm ami dvi-t használ).

a monitorral magával meg konkrétan semmi bajom nem volt, ahogy minden, ez is tönkre tud menni (sőt, most vettem egy samsung monitort, és sajnos az meg sem mukkant, de ez más tészta), hanem az egész mögötti szolgáltatással volt a bajom.

az, hogy visszakérem a pénzem miután már megkaptam a zsír új monitort csak akkor jutott eszembe, amikor felhívott a Comp-Print ügyvezetője, és kompenzálni akart gondolom, annak reményében, hogy jót írjak a homárnak..

jobb ez így, hogy minden résztvevő cégtől el tudtam búcsúzni, és nem kell velük soha többet kapcsolatba lépnem, már a gondolattól is kiráz a hideg.

сняιѕ 2009.02.04. 14:10:25

a gyári 1 ft-os fóliazacskókat meg nem tartottam meg, ne haragudj emiatt, ezeket szoktam elsőnek a kukába hányni.. a kábeleket meg direkt zacskóba raktam hogy ne karcolja össze a monitort (és nem volt koszos, egy zsírúj mediamarkt-os zacskó volt)... örüljetek neki hogy nem egy zsák krumplit töltöttem bele a benq-s dobozba, ugyanis a futár meg sem nézte mit vesz át, és aláírni sem kellett semmit, ehelyett én korrekt módon minden tartozékát visszaraktam a dobozába.

konklúzió mindenkinek: benq-t szabad venni, csak nem magyarországon, legalább is amíg ez a szerviz (bár úgy hallottam ezen a téren változás lesz..)

over and out.

Boo 2009.02.04. 14:18:01

@Benq:

Kedves Benq! (ha már itt vagy) Légyszi nézd át a megválaszolatlan e-mail-eket és mondd meg, hogy a BenQ fényképezőgépem törött tokját ki tudjátok-e cserélni? December 2-án ment az e-mail.

Hamár homár...

Secnir 2009.02.04. 14:20:14

"A Homárnak pedig nagyon köszönöm a blogpostot, végső soron a blog hírneve oldotta meg a problémát."

széles nyelvcsapásokkal evezel előre barátom...

Boo 2009.02.04. 14:21:36

@Benq:

Kedves Benq! (ha már itt vagy) Légyszi nézd át a megválaszolatlan e-mail-eket és mondd meg, hogy a BenQ fényképezőgépem törött tokját ki tudjátok-e cserélni? December 2-án ment az e-mail.

Hamár homár...

milyen_Péter? 2009.02.04. 14:30:11

Chris,

gratulálok, hogy így torkos borzként szívatod magad. Úgy látom erősen mazo hajlamú vagy:

- megkaptad a zsír új monitort "némi" huza-vona után
- erre visszaadod és veszel egy Tamtungot, ami meg se kép, se hang.

Utóbbiról is lesz poszt? Mert akkor azt tisztelettel kihagynám. Végső konklúzió számomra, hogy a kisujj, kar tipikus esete áll fenn: kompenzálva lettél és még mindig itt hőbörögsz és aztán jól megszívod a másik márka termékével. Mondjam azt, hogy megérdemelted? Hát mondom: megérdemelted. :)

(mindezek ellenére reszpekt, hogy végig csináltad a folyamatot, bár ezt szerintem a pénze megmentése érdekében bárki megtette volna)

Boo 2009.02.04. 14:32:10

@Benq:

Kedves Benq! (ha már itt vagy) Légyszi nézd át a megválaszolatlan e-mail-eket és mondd meg, hogy a BenQ fényképezőgépem törött tokját ki tudjátok-e cserélni? December 2-án ment az e-mail.

Hamár homár...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.02.04. 14:42:17

@Benq: Na most akkor karcolások.

Nem ez az első eset hogy az ügyfél a szerviz után küllemhibákra panaszkodik, mondjuk laptopban pl. az Albacomp jár ebben élen, úgyhogy én most inkább a postolónak hiszek.

Én nem vagyok szerviz, de javítok laptopot, monitort, minden szart.

Úgy veszem át hogy "rosszabb biztos nem lesz".

És valóban, ha összebaszom a gép házát, vagy ilyesmi akkor van hogy ingyé' van a javítás. meg hasonlók.
Nem vagyok sikeres, de hát korrekten úgy látszik nem lehet annak lenni.

elwood 2009.02.04. 14:44:35

@ofélia: "mainconnak(a franba sem találom a neme jelét)"

a nagyító melyik nemet jelzi ?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.02.04. 16:09:52

@elwood: Hát a múltkor nagy post lett egy olyan dologból, hogy a biztonsági őr nemi jellegekre zúúúúmolt :)

Benq (törölt) 2009.02.04. 16:12:57

@сняιѕ: "kedves bunq:" szeretem, ha személyeskedésbe megy át a dolog érvek híján.

"hogy a hdmi csatinál külön kábelen megy a kép a panelhez, a hang az audio jack-hez, azt már nem tudom, de simán elképzelhetőnek tartom, hogy hanyag módon dugtátok össze a hang részét, vagy leszakítottátok és aztán ráforrasztottátok és kontakthibás lett, nem értek hozzá" ezzel is melléfogtál, mert egy panelre van forrasztva az összes csatlakozó, nincs semmi vezetékezés :)
A telefonon azt mondtad csak HDMI-n nincs hang, pedig van (tény). Ha akarnám se tudnám megoldani, hogy csak azon ne legyen.

Bizonyíthatatlan, hogy a karcolások hol keletkeztek, de elvállalom.
Sok sikert a másik monitorhoz.

Részemről ez a történet lezárva.


Kedves Boo, nincs a levelezésemben dec 2-án érkezett levél fényképezőgéppel kapcsolatban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.02.04. 16:44:53

@Benq: Nincs levél.
Hm. Érdekes módon nekem még sok év alatt sem nagyon tűntek el e-mailjeim.
Még akkor sem ha modemmel küldtem.

Szervizeknél fordul elő igen gyakran.

elwood 2009.02.04. 17:21:30

Az ügyfélszolgálatok mint a bermuda háromszög, úgy tűnnek el a levelek.

A homár posztokra meg néha előkerülnek:
homar.blog.hu/2009/01/15/re_cegkivonatot_online#more879039

сняιѕ 2009.02.04. 18:02:54

@milyen_Péter?: hogy őszinte legyek, nem érzem annyira, hogy kompenzálva lettem.. ma ugyanott tartok ahol kerek két hónapja, azzal a különbséggel, hogy rengeteg utána járással, telefonálással és mérgelődéssel telt el ez az idő. az, hogy kaptam egy új monitort ennyi vesződés után csak egy megoldás, persze többet nem is vártam. nem utolsó sorban nem is volt hajlandó a forgalmazó visszavenni a monitort, csak csökkentett áron, a karcok miatt, amik persze nem miattam keletkeztek rajta. "karcos monitort hogy fogok tudni eladni?"
így a forgalmazó kapott egy új monitort, amit el fog tudni adni újként, én visszakaptam a pénzemet, hogy ne kelljen többet ezzel a szervizzel találkoznom, és a különbséget meg remélem a szervizen veri el a benq központ. mert megérdemlik. (az lesz a legnagyobb csótányság ha ezt a monitort valakinek képesek lesznek újként eladni)

az, hogy a samsung monitor gyári hibás, és meg sem mukkan meg csak egyszerűen pech, de ami a nagy különség, hogy ez a forgalmazó nincs megsértődve, mert meg mertem említeni, hogy rossz a monitor. úgy tűnik az aurám rossz most, asszem elutazom egy pár hétre innen nyugatabbra.

Boo 2009.02.04. 18:15:46

Izé az e-mail címet a Benq Mo. honlapján találtam. Lehet, hogy csak kamu cím, mindenesetre a mailer daemon nem dobta vissza.
benq.hu/support/
Service Center RCE: 06-1-309-47-40, 06-23-502-880
Törökbálinti u. 23
H-2040 Budaörs
service@rce.hu

Off
Akkor most szeretném azt kérdezni, hogy a Benq DC2300 digitális fényképezőgép elemrögzítő fedél (vagy komplett ház) cseréjéhez, rendelkeznek-e alkatrésszel?

ESI 2009.02.04. 18:49:18

@Nuunius
"@Benq: @ESI: ezek olyan szép dolgok. Valahogy mindig az az érzésem amikor ilyet olvasok h én vagyok a szervízért és nem fordítva."

Jogos az érzésed, de célt tévesztesz, mikor a szervizt hibáztatod. Egy szerviz MAXIMUM annyit tud nyújtani, amennyit a gyártó neki megenged (csere, alkatrész ellátás vagy bármi más terén). A szerviz mindig a gyártót képviseli az összes szolgáltatásával. Ha rondán beszélnek veled az a szerviz dolgozóinak a sara, de ha nem kapnak időben alkatrészt az kié? Segítek: Jó eséllyel nem a szervizben dolgozóké.

" Azt már meg sem említem, hogy a szervíz=egy olyan hely ahol JAVÍTANAK, de ez nem igez, mivel csak cserélnek benne bizonyos alkatrészeket, sőt néha az egész gépet."

Sajnos egyre inkább igaz amit írsz. Mi pl legalább 3 éve olyan szervizútmutatókat kapunk, amiben NINCS kapcsolási rajz és az alkatrészlista NEM tartalmazza a paneleket felépítő alkatrészeket. Kizárólag a panelek rendelhetők, alkatrészek NEM.
Garanciális javítás esetén pedig KI VAN KÖTVE gyártói oldalról, hogy kizárólag egység cserével javíthatunk, a pákára rá sem nézhetünk.
Segítek: ez a globalizált világ és a nagy gyártók érdeke. Így talán kénytelen leszel a garancia időn túl is egységeket rendelni és eszedbe sem fog jutni belemászni egy panel rejtelmeibe.
Hozzáteszem, hogy ez nálunk nem mindig jön be, mert sokszor napok munkájával visszafejtjük egy-egy drágább panel rajzát és beszerezzük kereskedelemből a filléres alkatrészeket.
Sajna a mostanában divatos több rétegű nyákoknál ezt sokszor bebukjuk :((

" Az ott dolgozó nem képes egy diódát sem odaforrasztani, csak a csavarokat ki, gyorscsatlakozó ki-be csavar vissza. Ez nem javítás, de ez már más téma."

Ezt most minden szervizesre a világon így kijelented???
Személy szerint pl igen gyakran a 80ezer Ft-os vezérlőt 20-25ezer Ft-ból helyrerakom. Persze ha garanciális a készülék akkor szigorúan be kell építenem az új 80rongyos panelt és a régit le kell adnom.
De fogadok, hogy bazi mérges lennél ha az autódon más által meghorpasztott sárvédődet kikalapálnák és kigittelnék a márkaszervizbe a helyett, hogy lecserélnék egy zsír újra.
Én legalábbis dühöngenék, hogy javított alkatrész van a biztosító altal fizetett javításban és nem új, gyári minőséget kaptam.

" Úgy gondolom, h nem véletlen, ha az ügyfél (lsd akinek a hibás gépe van) reklamál, mivel valami nem megfelelő neki vagy a termékben vagy a szolgáltatásban. "

Ez mindig igaz!
Persze sok esetben azért nem megfelelő a termék az ügyfélnek mert nem tudja/akarja használni. Megdöbbentő, de nálunk ez kb 15%-a a bejelentett hibáknak.
Chris esetén elsőre egy valós hiba volt az ok, ahogy megjött az alkatrész meg is javították. Ez hosszú idő volt, de az alkatrész beérkezée miatt -> a szerviz nem tehet róla.
A második hiba viszont már számomra egyértelműen KAMU volt, hogy rá lehessen menni a pénz vissza dologra.

Arról tehet a szerviz ha tényleg zsíros, karcos lett és tényleg a szervizben (mert ugye ez minimum kétesélyes) vagy ha tényleg flegmán beszéltek az ügyféllel. (Amennyiben ezek tényleg igazak)

A hosszú javítási időről ez esetben nem a szerviz tehet (főleg hogy közben lehetett volna használni a másik bemeneten a cuccot).

"Persze lehet úgy is látni a dolgokat, h szemét vásárlók, miért nem jó neki az amit kap."

Sokan a vásárlás után jönnek rá, hogy "Apááám én nem ilyen lovat akartam". Nincs ebben semmi meglepő, abban viszont annál több, hogy az ügyfél a saját rossz döntését (nem ilyet akart, nem úgy működik ahogy gondolta stb.) pénzvisszával akarja kompenzálni, ergo a gyártón akarja leverni a saját rossz döntésének a következményeit és mikor ez nem sikerül a szervizt hibáztatja!!!
Ennek kivédésére alkalmazzák a gyártók, hogy legrosszabb esetben adnak egy új készüléket, de pénzt nem adnak vissza, mert akkor lehet, hogy másik márkát fog venni az ügyfél, akit ők már drága marketing pénzekből meghódítottak.

Van aki nem tudja elviselni, hogy Ő benne van abban az 1%-ban akiknek meghibásodik a garos terméke. Gondolom egy piroslámpánál is hasonlóan idegesek ezek az emberek, mert mijjjjen nagy pechjük van. :P

" Meg úgy h én ingyen megjavítom akkor miért reklamál. De ugye ez nem igaz, mivel amikor vásárolom akkor feltételezem ,hogy a kívánt/ígért ideig nem lesz problémám az adott termékkel."

Tévedés: a szerviz mindig pénzért javít. fizető esetben az ügyfél pénzéért, garos esetben a gyártó pénzéért kell megdolgoznia.
Kivételek persze vannak: pl fizető esetben hibafeltárás után nem kérik a melót, ilyenkor bukta van, kivéve ha kiszámlázzák a bevizsgálási díjat (ez nálunk elég ritka)

"amikor vásárolom akkor feltételezem "

Pontosan. De tudnod kell, hogy lehet hogy bele kerülsz az 1%-ba, akinek elromlik a garos gépe. Ez egy ilyen buli, sehol sincs máshogy, bármi elromolhat, ezért van a gari kitalálva.

Sokan azt sem gondolják végig, hogy mikor vesznek vmit egy év garival akkor annyit ígér a gyártó, hogy 1 évig ha baja van megjavítja ingyen. Nem azt ígéri hogy ezzel 5 évig boldog leszel és egy évig el sem fog romlani.

" Tehát a szervíz nem szívességet tesz én pedig nem poénból viszem oda a szart amit rámsóztak."

Igaz. Mindig van célja a dolognak. Chris első esete azért volt mert meghibásodott a készülék.
A második sem poénból volt, mert itt lefogadom, hogy már kinézte az utód samsungot (amit a beírás szerint - JÉNAHÁT - még aznap megvett, hogy a cserekészüléket visszavetette az eladóval és megkapta a hőn áhított készpénzt. Méghogy nem erre ment ki a játék, MUHAHA).
Más oka azért sem lehetett, hiszen VAN hangja HDMi-n a készüléknek a szerviz beírása szerint.

" A hozzálláson kellene változtatni. Úgy látszik ez a rossz hozzáállás igaz minden szervízesre (tisztelet a kivételnek). "

Kívánom neked hogy mindig rossz hozzáállású szervizessel kerülj szembe. Poénból felhívtam ma az RCE Trade szervizt és megkérdeztem, hogy mennyi idő alatt cserélik ki a DVD írómat a laptopomba, mert szarakodik. Azt mondták 1-2 nap DE ne vigyem be, mert most nincs ilyen alkatrészük, a jövő hét végére várják, akkor érdeklődjek telefonon, hogy megjött-e.
Szerintem ez abszolút korrekt hozzáállás.
El is gondolkodtam, hogy be kéne vezetni az ehhez szükséges adatok nyilvántartását nálunk is valahogy. Mekkor alenne ha visszahívnánk az ügyfelet, hogy megjött az az alkatrész ami szerintünk az Ön készülékének hibáját okozza és érdeklődünk, hogy mikor tud befáradni a rossz készülékkel, hogy megjavítsuk. Sztem dobna egy hátast az összes ügyfelünk.

"Szóval az okoskodás helyett el lehetne azon filózni, hogy mit tudok tenni azért, hogy az ügyfelem elégedett legyen a szolgáltatással. Ennyi. Nem kell több és mindenki happy"

Ebben abszolút egyetértünk, de nem látom ebben a történetben ez hol hibádzik. Egy hibát látok: hogy nem tudtak időben alkatrészt prezentálni. Ez viszont nem a szerviz sara.

Feltételesen ha még hibát keresek ezek jöhetnek szóba (súlyossági sorrendben): HDMi-n nincs hang, karc, zsíros folt, unott hang a telefonban. De ezekre chris állítja hogy ÍGY VOLT a szerviz meg állítja hogy NEM ÍGY VOLT. Szóval az a minimum, hogy nem veszem figyelembe, egyikre sincs bizonyíték.

Chris-nek meg külön gratulálok, hogy ezt így elintézte magának, de nem gondol bele, hogy azt a szervizest meghurcoltatta a homáron két posztban, akinek a szervize végül SAJÁT KÖLTSÉGEN kicserélte zsír újra a monitorát (gondolom a fizujából le is fogják vonni).
Külön nem értem, ezt a gyártónak kéne fizetnie, nem is értem hogy vállalt be ilyet egy szerviz :-O

Nem csodálom, hogy chris nem akar többet oda menni, nekem se lenne ezek után pofám hozzá...

ESI 2009.02.04. 18:59:04

Javítás:

Kívánom neked hogy mindig rossz hozzáállású szervizessel kerülj szembe

Ezt visszaszívom. Ennyire nem vagyok genya.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.02.04. 19:01:30

@ESI:
Az a baj, hogy az átlag user egyre többször esik az 1 %-ba.
Valahogy mindig oda jutok a garanciális ügyintézés során, hogy megkérdőjelezik az állításaimat, belemagyaráznak nem bizonyítható körülményeket a hiba keletkezésébe. Vagy pl. letagadják, hogy hiba, vagy ha hiba, akkor természetesen nem rendeltetésszerű használatból ered. Ez a tapasztalatom.
És ha ez tendenciózus, mint ahogyan az, akkor az ember elkezd általánosítani.

Te is hipp-hopp megállapítottad chris rosszhiszeműségét látatlanba', pedig láthatóan az értelmesebb darab szervizesek táborába tartozol. Akkor most kezdjek-e szomorkodni?

ESI 2009.02.04. 19:07:50

Ja és a mai HOmár-történetem, ami kicsit analóg a fenti problémára (zárójelben az analógiák):

Akartam inni ma egy Zero-t. Mellette volt nem formázott üvegben 2,5 literes is rendes ZERO matricával. Mondom ez jobb, mert több van benne és uannyiba kerül.
Még át is futott az agyamon, hogy nem így akarják a régi lájtot eladni, hogy átcimkézik?
Megvettem hát a 2 literest (olcsóbb, uazt tudó monitor), megkóstoltam.

Pusztuljak meg hogy sima light van benne!!!

Gondoltam rá hogy visszaviszem (kicseréltetem a szervizzel), de nem akarok így kib@szni a boltossal (szervizzel), biztos, hogy nem ő címkézte át.

Pedig csalódás ért ám! A régi light-ot nagyon nem szeretem mióta van zero!!!

Holnap azért veszek egy rendes ZERO-t, hogy direktbe összehasonlítsam a kettőt.
Hamár megvádoltam őket itt a Homárom, ez a minimum, hogy utánna járjak, biztosan így van-e.

ESI 2009.02.04. 19:09:38

Javítás:

... Megvettem hát a 2,5 literest ...

ESI 2009.02.04. 19:19:24

C@chicken, a 'Kérem, Szilyt ne!' lobbi alapítója:

Full igazad van. Én is ÁLTALÁNOSÍTOTTAM abban az esetben, ezért ELNÉZÉST IS KÉREK.
Sajna pontosan tudom így tizenpár év után, hogyan mennek a dolgok és elragadott a hév.

Összegezve:

Természetesen elképzelhető, hogy:
- a második hiba is valós volt ÉS
- a szervizes hazudik ÉS
- tök véletlen, hogy chris elsőre azt mondta azért nem kell a cseregép mert nincs rajta csati és kisebb 2 collal, másodszorra meg azt mondta azért, mert elvei vannak ÉS
- uaz nap ahogy visszakapta a pénzt chris már meg is vette a Samsungot amit helyette szeretne.

Lehetnek ilyen véletlenek, csak én hirtelen így nem hittem így benne ;)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.02.04. 19:25:32

@ESI:
Bármelyik megeshet. A szerviz dolga lenne betartani a szabályokat, amik rá vonatkoznak.
Lehet a szervizes hazudik A verzió és lehet a vásárló hazudik B verzió.
Magyarázat lehetne az aznapi vásárlásra pl. az, hogy már lett rá pénze, hogy megvegye, mikor meg szarakodott a régi monitorja, munkahelyén kinézte, hogy mit vesz majd helyette. Sőt, lehet, hogy a boltban is megnézte már, pedig pénze sem volt rá (a másikban állt).
Aztán persze ha megint hihetetlenül jóhiszemű akarok lenni, feltételezhetem, hogy azért változtatják a vásárlók a szervizbeviteli indokot, mert kezdik megismerni a pofátlan elutasításokat és "idomulnak".
Aztán az is felmerült bennem, hogy mikor veszek mondjuk egy - itt a homáron népszerű - ájfónt és kapok cserekészülékként egy konika-minolta fénymásolót, húzom a pofámat.
Monitorra alkalmazva: munkámban elrendezem mind a 26 collra az objektumokat a layer-en. Majd kapok egy 22-est cserekészüléknek, ahol aztán keresgélem a lerakott ojjektumokat.
Persze simán előfordulhat, hogy szúrta a user szemét a kék színű benq bekapcsológomb és sárga szamszungosra akarta cserélni. :D:D:D

ESI 2009.02.04. 19:31:39

@chicken, a 'Kérem, Szilyt ne!' lobbi alapítója:

Ja és igen, abban is full igazad van, egyre szarabbak a termékek, egyre több minden Kínában készül.
Ha olvastad itt az indexen a srác aki bojkottálni próbálta a kínai cuccokat 4 napig bírta.
ez van. minden ott készül már. A márkás és a gagyi is, csak jó esetben más minőségbiztivel és más üzemben.

Karira vettem egy kisebb bútort. kicsomagolás folyamatos fényképezés alatt történt, hogy lássuk mennyire örül a megajándékozott. Két hatalmas karc került elő a csomagolás alól.

Visszavittem, azt mondták hááát izé, hozé, felhívják a gyártót. gyártó vajúdott picit, majd felajánlotta, hogy megcsinálják de előre készüljek, hogy kb 1 hónap. Miután bizonyíték nélkül ezt bevállalták elővettem a fényképezőt és megmutattam a szent esti képeket a faszinak (időpont, dátum rajta). Elismerően csettintett, hogy nem kamuztam, nyilván rossz tapasztalatuk van nekik is az ügyfelekkel.
Jut eszembe, ennek már ~6 hete. Lassan felhívom őket.

cynicalbitch 2009.02.04. 19:39:56

@ESI: most szerencsére egy fél világ megtudta, hogy míg a seggfej vásárló minden szarral bepróbálkozik, addig a szervizesek éjt nappallá téve dolgoznak, hogy szolgálják a dolgozó népet (akivel udvariasan kommunikálnak ráadásul). köszönjük, ó, Mester!

ESI 2009.02.04. 19:45:23

@chicken, a 'Kérem, Szilyt ne!' lobbi alapítója:

"Magyarázat lehetne az aznapi vásárlásra pl. az, hogy már lett rá pénze, hogy megvegye, mikor meg szarakodott a régi monitorja, munkahelyén kinézte, hogy mit vesz majd helyette. Sőt, lehet, hogy a boltban is megnézte már, pedig pénze sem volt rá (a másikban állt)."

Sánta magyarázat. Ezek szerint más vásárlók nem figyeltek fel rá, hogy pénzt senki nem ad vissza?
Még a hiperek sem, max levásárolhatod. Fentebb leírtam, hogy miért.

"Aztán persze ha megint hihetetlenül jóhiszemű akarok lenni, feltételezhetem, hogy azért változtatják a vásárlók a szervizbeviteli indokot, mert kezdik megismerni a pofátlan elutasításokat és "idomulnak"."

Lehet, de ez elég nagy butaság. Az sokkal rosszabb, ha uaz a hiba mint volt, mintha egy tök más hiba van.
a régi jogszabály szerint 2szer vagy 3szor lehetett uazt az egységet javítani cserélni, utánna kötelező volt újra cserélni. Ma már nem él ez a szabályozás, hála a törvényhozóknak (akik nyilván gyártói nyomásra hozták meg az új törvényt)

"Aztán az is felmerült bennem, hogy mikor veszek mondjuk egy - itt a homáron népszerű - ájfónt és kapok cserekészülékként egy konika-minolta fénymásolót, húzom a pofámat.
Monitorra alkalmazva: munkámban elrendezem mind a 26 collra az objektumokat a layer-en. Majd kapok egy 22-est cserekészüléknek, ahol aztán keresgélem a lerakott ojjektumokat."

Igaz. Nyilván kényelmetlen. de ebben az esetben lehetett volna másik bemeneten használni uazt a moncsit, vagy uazon a bemeneten használni a 22-est.
Megmondom azt is, miért nem adunk már mi sem uolyan cserekészüléket:
mert azt nem hozzák vissza.
Tavaly előtt az éves prémiumunk bánta, hogy egy 6kilós laptop helyett uolyat adtunk. 2 hét múlva kész volt a gép.
Majdnem 2 évig könyörögtünk az ügyfélnek és mire visszakaptuk, roszabb bőrbe volt, mint ami javításon volt. Bebuktuk azt az évet egy ember miatt, azóta szigorúan eggyel rosszabbat adunk ki cseregépnek a javítás idejére. Gondolom a BENQ is ezt csinálja.
Ha van jobb ötleted, mondjad, mert látom hajlamos vagy gondolkodni.

"Persze simán előfordulhat, hogy szúrta a user szemét a kék színű benq bekapcsológomb és sárga szamszungosra akarta cserélni. :D:D:D "

Lehet, de ez csak spekuláció :P

ESI 2009.02.04. 19:48:21

@cynicalbitch:

Félreértettél.

Én csak azt írtam le, hogyan kéne működnie a dolognak.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.02.04. 19:55:19

@ESI:
Ha előveszem idealizmusomat, akkor erre az esetre (ugyanazt a terméket kapja a vevő és megtartja) azt mondanánk, hogy lopás, vagy csalás, ha finomkodunk.
Erre nincs megoldás, míg kultúra nem lesz. Tehát nincs megoldás. Marad az önvédelem. És a szokásos "a becsületes szív" a genyák miatt gyakorlat.

ESI 2009.02.04. 20:00:07

@cynicalbitch:
oda is írtam, hogy hány % a bepróbálkozós, ha visszakeresed.

Azt is hozzá kell tennem, hogy rendszerint ezek az ügyfelek a leghangosabbak.

Általában is igaz, hogy nem az a baj ha vki hülye VAGY ambiciózus, hanem ha mindkettő egyszerre :)

Volt hogy 1 milás gépet nem keresett rajtunk az ügyfél 9 hétig. Mikor felhívtam hogy kész, azt mondta, már kezdett gondolkodni hogy mi lehet vele.

Sűrűn elnézést kértem bár a mi sarunk 7 nap volt összesen, a többi szintén a gyártóé volt.

Szóval az ügyfelek jelentős többsége (~85%)nálunk tök normális, nem fenyegetőzik a valós jogaival sem, nemhogy a véltekkel. Pedig sokszor tehetnék, sokszor hibázunk, de elnézik.
Tán mert ők is emberek mint mi.

ESI 2009.02.04. 20:04:07

@chicken, a 'Kérem, Szilyt ne!' lobbi alapítója:

Igen sajna ez van. Egyszer becsaptak minket és azóta általánosítunk, mindenkiről feltételezzük, hogy nem hozza vissza a cuccot.


Vannak gyártók akik úgy védik ezt ki, hogy azonnal felújítottra cserélik a cuccot.
ha lehet, ez még rosszabb az előzőknél:

1. javítási tapasztalat 0 lesz, ha lejár a gari nem lesz ember aki megjavítsa a cuccot.

2. Lehet hogy a felújított 100szor annyit futott már, mint az ügyfélé-> használtabb cuccot kap, mintha az övét megjavítanák rendesen.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.02.04. 22:27:41

@ESI: én akceptálom az általad leírtakat is, ráadásul nem csak Kínára igaz a dolog. Egy időben meósként dolgoztam egy Magyarországon gyártó IT-s multicégnél. Na, ott amennyi sz*r lekerült a gyártósorról, arról is lehetne írni egy fél posztot.

Tehát nem csoda, hogy ennyi gond van a cuccokkal, de mit tehet a vásárló??? Anyámnak pár éve karácsony előtt döglött be a három hónapos hűtőszekrénye, persze cserekészüléket kért, amire az volt a válasz, hogy nincs. A teljes karácsonyi ünnepi vendéglátást hűtő nélkül csinálta végig, még jó, hogy karácsony nem a kánikulában van... :-)

Aztán közölték vele, hogy nem tudják megcsinálni, ugyanolyan készülékük már nem volt (talán jobb is), kapott helyette egy másikat, ami nem volt olyan színvonalú, de nem volt mit tenni.

Nem csoda, hogy a pórnép utálja a gyártókat, a szervizeket, az ügyfélszolgálatokat. Főleg, ha hozzá van szokva, hogy a régi szarok ugyan szarok voltak, de elműködtek 25-30 évig (a Hajdú mosogépét 25 év után cserélte le egy "jobbra").

A lényeg: már megint mindenkinek igaza van... ;-)

сняιѕ 2009.02.05. 09:46:18

kb 25-ször beszéltem a szervizzel. ebből az első 22 alkalommal normális voltam és megértő, nem fenyegetőztem, nem hőbörögtem, nem az a fajta vagyok, mint fentebb írtam valamennyire ismerem a szervizelős szakmát, több oldalról mint azt hinnéd. ne haragudj, de bunkóságnak tartom, hogy beskatulyázol, holott úgy tűnik az ügyben is kívülálló vagy, és engem sem ismersz.

azon pedig, hogy visszakapom a pénzemet nem is gondolkoztam addig, amíg a CompPrint-es kb könyörgött, hogy írjak valami jót róla. még itt sem hittem benne, hogy ő vissza fogja adni a pénzemet, mert problémázott és sunnyogott, kellett neki az eredeti számla, holott az már tavalyi, így a könyvelésben van, és onnan kivenni nem tudjuk, "de a mi számlázónk nem tud mínuszos számlát csinálni, sajnáljuk", majd amikor hívtam, hogy akkor mennék mint megbeszélve, akkor azt hazudták, hogy nincs bent az ember, és amikor megemlítettem a homár szót, hirtelen bent termett, és mondták, hogy menjek. amikor aztán bevittem a zsír új moncsit persze, hogy kicsomagolták, mindent kipróbáltak, mindent átnéztek, jó volt nézni, ahogy szenvedtek, "mondom ennyit a bizalomról, ugye". aztán azt hitték csak találtak valamit: "hol a dvi kábel". mondom az nem volt hozzá. "márpedig volt". mondom akkor nézzük meg a leírásban. egyből rámutatott, "OTTVAN". mondom igen, zárójelben meg, hogy opcionális kellék.

majd csak amikor ennyi vesződés után csak nem találtak semmit, és vissza adták a pénzt, mentem vissza az irodába, és választottam ki az új monitort. pénteken kaptam meg a csere benq-t, és kedden vittem vissza (ekkorra sikerült megegyeznie az embernek a könyvelőmmel), azért sem írtam le ide a teljes sztorit addig, mert nem voltam benne biztos, hogy az ember betartja amit ajánlott. ja és nem vagyok márkabuzi, leszarom, hogy kék benq vagy sárga samsung gomb van a monitoron.

de elnézést kérek, végig hazudtam, minden hibát kitaláltam, főleg a másodikat, hogy elautózhassak csf-ben a bolthoz, vesződjek velük egy órát, majd haza, majd kiválaszt másik moncsit, elautóz ahhoz..

mindenki, akinek rossz tapasztalata volt valaha szervizekkel azok kis pöcsök, nincs barátnőjük, és ez a legjobb szórakozásuk, hogy szervizesekkel vesződjenek, és ti vagytok az istenek, sosem hibáztok! taníts mester!

ui.: ha már úgyis ennyire ráérnek munkaidőben a szervizes kollégák (gondolom nincs semmi dolguk), akkor olvassanak már vissza itt a homáron, meg esetleg egy pár másik oldalon olyan posztok után, ahol márkaszervizek miatt panaszkodnak a bunkó szemét ügyfelek, és mindenkinek magyarázzátok el, hogy nem a szervizesek a hibások semmiben.

Manyizga (törölt) 2009.02.05. 13:50:44

A kutya ott van elásva, hogy a vásárló (ha céges, ha nem) a kereskedővel van szerződésben a garanciát illetően. Nem a márkaszervizzel. Magyarán már azzal megkerülte a vásárló a szolgálati utat, hogy nem a boltba vitte vissza a cuccot (a miértet most hagyjuk), hanem gyorsabb megoldást szeretett volna. Végülis megoldotta, de választhat, ideje vagy pénze van? Ha ideje, akkor a bolttal balhézik, ha pénze akkor a szervizzel.

ESI 2009.02.07. 08:29:09

Valóban beskatulyáztalak, de elnézést kértem érte két posttal utánna. Keresd vissza, nagy betűvel írtam.

Szembesítelek a saját beírásaiddal, hamár te is felhívtad a figyelmem az én hibáimra, jó dolog ha tanulhatunk egymástól:
"kb 25-ször beszéltem a szervizzel. ebből az első 22 alkalommal normális voltam"

~1 hónap alatt 25ször hívtad őket? Ez még két hónap alatt is

ESI 2009.02.07. 08:31:46

Valóban beskatulyáztalak, de elnézést kértem érte két posttal utánna. Keresd vissza, nagy betűvel írtam.

Szembesítelek a saját beírásaiddal, hamár te is felhívtad a figyelmem az én hibáimra, jó dolog ha tanulhatunk egymástól:
"kb 25-ször beszéltem a szervizzel. ebből az első 22 alkalommal normális voltam"

~1 hónap alatt 25ször hívtad őket? Ez még két hónap alatt is

ESI 2009.02.07. 08:32:56

~1 hónap alatt 25ször hívtad őket? Ez még két hónap alatt is

ESI 2009.02.07. 08:34:28

Na mivan? írtam 2 oldalt és nem megy el.

ESI 2009.02.07. 08:35:59

~1 hónap alatt 25ször hívtad őket? Ez még két hónap alatt is

ESI 2009.02.07. 08:37:06

~1 hónap alatt 25ször hívtad őket? Ez még két hónap alatt is 2 naponta való telefonálást jelent (hétvégéket is számolva), ami szerinted nem "hőbörgés".
Itt vagy túlzol, vagy nem telefonáltál ennyiszer, vagy tényleg úgy gondolod hogy ennyiszer hívni egy szervizt normális dolog.

ESI 2009.02.07. 08:38:44

...

Az indító postban ezt írod a Comprintről:
"A Comp-Print-et sajnálom, hogy végső soron (rajtam kívül) ők szenvedték a legtöbbet,

Az utolsó postodban: "... a CompPrint-es kb könyörgött, hogy írjak valami jót róla....mert problémázott és sunnyogott, kellett neki az eredeti számla,...
akkor azt hazudták, hogy nincs bent az ember,... (Te is skatulyázol?Lehet hogy nem volt bent!) ... és amikor megemlítettem a homár szót, hirtelen bent termett..." ésatöbbi.

Ezek szerint már nem is sajnálod a Comprintet? Mert az oldal elején még Ők voltak a rendesek akik kicserélték a géped pénzre, a végén pedig ...

"kedden vittem vissza (ekkorra sikerült megegyeznie az embernek a könyvelőmmel)"

Tehát kedden visszakaptad a pénzt és szerdán, 4-én már arról számolsz be itt fentebb, hogy rossz a Samsung amit helyette vettél. Végülis elképzelhető, hogy 1 nap alatt lezongoráztad és jéé pont olyat vettél amit az eredeti postodban nyomán javasoltak helyette.
Simán lehet, hogy ebben az egy napban döntötted ezt el, mikor pénz állt a házhoz és nem tervezted el előre, hogy milyen jó lenne egy jobb monitor, amit a Homáron két nappal előtte javasoltak.
Elhiszem, csak furcsa ;)

Ez meg a legjobb:
"ha már úgyis ennyire ráérnek munkaidőben a szervizes kollégák (gondolom nincs semmi dolguk),"

Kigyűjtöttem a hozzászólásokat :)

Benq hozzászólásai:
Benq 2009.01.31. 00:48:08
Benq 2009.02.02. 08:50:25
Benq 2009.02.04. 10:28:58
Benq 2009.02.04. 10:51:17
Benq 2009.02.04. 13:17:28
Benq 2009.02.04. 16:12:57

Nyilván hivatalból védi magát benq és nyilván munkaidőben. Ha 8-18ig vannak akkor a 6 postból 5 munkaidőben van, egyszer pedig éjjel 1-kor is vette a fáradtságot hogy a TE ügyeddel foglalkozzon. (Ezen nem árt elgondolkodni)

ESI hozzászólásai:

ESI 2009.02.04. 08:41:35
ESI 2009.02.04. 18:49:18
ESI 2009.02.04. 18:59:04
ESI 2009.02.04. 19:07:50
ESI 2009.02.04. 19:09:38
ESI 2009.02.04. 19:19:24
ESI 2009.02.04. 19:31:39
ESI 2009.02.04. 19:45:23
ESI 2009.02.04. 19:48:21
ESI 2009.02.04. 20:00:07
ESI 2009.02.04. 20:04:07

Mi 9-18-ig vagyunk egy hozzászólásom sincs munkaidőben.


Lássuk a Tieid:

сняιѕ 2009.01.29. 13:50:30
сняιѕ 2009.01.29. 13:53:25
сняιѕ 2009.01.29. 15:20:37
сняιѕ 2009.01.29. 17:32:24
сняιѕ 2009.01.30. 00:44:37
сняιѕ 2009.01.30. 20:50:21
сняιѕ 2009.01.31. 16:03:53
сняιѕ 2009.01.31. 16:10:16
сняιѕ 2009.02.04. 14:01:10
сняιѕ 2009.02.04. 14:10:25
сняιѕ 2009.02.04. 18:02:54
сняιѕ 2009.02.05. 09:46:18

NO COMMENT!

Összefoglalva a történetet a szervizre haragszol pedig saját zsebből adtak neked egy zsír új monitort egy általuk nem tapasztalt hiba miatt (nincs/van hang).

A comprintre nem tudjuk haragszol-e, mert az oldal elején sajnálod, a végén meg lehazugozod őket több más mellett.

A gyártóról pedig nem mondasz semmilyen véleményt, pedig nyilván az ő saruk ha nem jön időben alkatrész, bár utalsz arra hogy egyszer beszéltél velük.

Ebből annyit látok, hogy a szerviz tette érted a legtöbbet, második a comprint, mert az új géped becserélte pénzre, harmadik a gyártó, mert beszélt veled telefonon.
Kb fordított sorrendben kéne utálnod őket, ha már mindenképp utálni akarsz vkit!
Üdv,
ESI

ESI 2009.02.07. 08:42:21

ja és amit ígértem: vettem egy rendes zerot (2L) és valóban más íze van. nem nagyon de más, mint a 2.5l-es zero volt előzző nap.

most legalább 1 hónapig nem iszom ilyet, mert ez 2 havi adagom volt.
süti beállítások módosítása