Tékozló Homár

Egy elegáns hölgyet egy pincér véresre fog tömni

2009.02.17. 11:27 | jackyll | 210 komment

Na, ezért jut Európa oda, ahova (szerencsére Afrikánál sosem lesz rosszabb nálunk se). A köcsög milliomos celebeket tömörítő Peta állatvédő? botránymédiahekkcsoportnak az a legnagyobb baja így egy évvel az angol és fél évvel a magyar államcsőd előtt, hogy miért árulnak erőszakosan tömött libamájat a magyar Tescoban, amikor az angolból azt már kitiltották. Hát egyrészt azért, mert itthon mindenki olyat eszik, másrészt meg, minthogy itt készül, nem kell messzire szállítani. Persze a reklám az király, csak értelme nincs. Klónozzák a húsokat!

Budapest/London - Miután kiderült, hogy a Tesco Magyarországon hízott májat ad el, annak ellenére, hogy ezen kegyetlen módon elöállított csemege az Egyesült Királyságban a Tesco üzleteiből száműzött, arra hívja fel PETA Europe és PETA Deutschland e.V. a támogatóit, hogy töltsék ki a honlapjukon a felhívást, amelyben Sir Terry Leahy-t, a Tesco üzletvezetőjét nyomatékosan arra kérik, hogy száműzze a világ összes Tesco üzletéből a kényszertöméssel előállított hízott májat.

Ezzel a feltűnést keltő akcióval, ami során egy elegáns hölgyet egy pincér kényszerrel fog tömni, szeretné a PETA a felhívást a helyszínen megerősíteni.

Időpont: 2009. február 18, 12 óra
Helyszín: Fogarasi Tesco, Budapest XIV. Pillangó u. 15.
Az úttest és a parkoló közötti járda. (Közterület)

 

A Tesco, az Egyesült Királyság legnagyobb áruházlánca, már rég óta a nyilvános kritika célpontja az alacsony állatvédelmi színvonal miatt. A kritikát a sztár szakács, Hugh Fearnley-Whittingstall által készített aktuális dokumentumfilm váltotta ki, amelyben  sokkoló képek láthatók az olyan baromfi hizlaló telepekről, amelyek termékeit a Tesco  vásárlóinak olcsón kínálja. Továbbá kiderült az is, hogy a Tesco Kínában elő teknősöket árul. Nemrég pedig új üzleteket nyitott a cég az USA-ban, viszont az nyereség az Egyesült Királyság részvényesei kezébe folyik.

A francia szó "foie gras" hízott májat vagy zsírmájat jelent. Ennek előállítása folyamán naponta kétszer - háromszor csaknem két kilogramm gabona-, kukorica- és zsírkása keveréket pumpálnak egy csövön keresztül a libák és a kacsák gyomrába. Mivel az állatok mája a tömés időszaka végére a tízszeresére is megnőhet, az állatok alig tudnak járni. Előfordul, hogy az állatok nyelőcsövét úgy megsebzik, hogy az állatok elvéreznek. A tömőtelepekre 1-2 százalékkal magasabb elhullás jellemzö, mint a tömés nélkül hízlaló telepekre.

Nagy-Britannia lakosainak két harmada ellenzi a foie gras eladását és a hízott máj előállítását már 15 európai országban betiltották, beleértve Németországot és Nagy-Britanniát. Sir John Gielgud volt az első ismert személyiség, aki a PETA Europe kampányát támogatta, ami most Sir Roger Moore vezetésével folytatódik. "Mindegy, hogy Nagy-Britanniáról, Németországról vagy más országról van szó: nincsen bocsánat a "kínzásra a konzerves dobozban", mondja Dr. Tanja Breining a PETA Deutschland e.V. munkatársa. "A foie gras-nak sem az etikus, felelősségteljes társadalomban sem egy etikus, felelősségtudatos áruházláncban nincsen helye."

A Homár semmilyen növény, állat vagy gomba testének megsemmisítését nem támogatja, amíg azok írásban, szóban vagy telepatikusan nem járulnak hozzá elfogyasztásukhoz. Mind bűnösök vagytok!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tűzvillám (törölt) 2009.02.17. 11:30:57

Úgy ennék egy jó homárt.

A PETA meg mondjon le.

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.17. 11:32:23

A libatömés ősi magyar szokás, csak sajnos kimaradt a soproni reklámfilmből, ahogy a feleségverés is...

2009.02.17. 11:36:59

Az ilyen média faszok azért élnek mert van olyan buzi média aki beszél róluk. Most például a homár.
Ennyit a svéd államvasutakról.

orient 2009.02.17. 11:37:02

en szeretem a liba majat :)

Candy Single · http://candysingle.blog.hu 2009.02.17. 11:44:41

Fasza! ..és az ilyen idióták miatt munkanélkülivé és reménytelenné váló emberek jogait melyik szervezet fogja vmi hasonló barom plakáttal megvédeni? ..és ki fizeti a rezsijüket, meg a kajájukat... amit tömnének magukba csóringerek, ha lenne mit.. a kurva anyját a sok jóléti unatkozó buzinak, aki a mi dolgainkba ártja a kokótól megokosodott orrát, akár Angliában, akár Németo-ban, ahelyett, hogy vmi építő javaslattal állna elő.. vajon mennnyibe került ez a kampány? ..és abból hány olyan család ez évi fűtése kerülne ki, akik most emiatt a baromság miatt létveszélybe kerülnek..

Sünt.. akár a torkukba is!!!!

Meklén és Tamara 2009.02.17. 11:45:06

most hol van a Négy Mancs, hogy követelje a Peta betiltását. Mégiscsak erőszakkal akarnak valakit megtömni! Vagy félreértettem valamit?

warcry83 2009.02.17. 11:45:51

Gordon Ramsay összes éttermében van ilyen finomság, és könyörgöm mikor fognak leállni ezzel a túlzott állatvédelemmel. Kiscica, kiskuta arra való itthon, hogy simogassuk, kínában meg arra hogy megegyék... That's life.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.02.17. 11:48:07

Azért mert kitiltsák a Tescoból, attól még az Ábécében lesz, és a magyar, akkor is enni fogja.

A vegetáriánusokon is csak röhögök, amikor állandóan azt mondják, hogy az állatok is éreznek és miattam ne öljenek le állatot. Hát bazd meg, a növény nem érez? De. Fáj neki, ha letépik a levelét, virágát? Igen. A növény is élőlény? Igen. Akkor mi a nagy büdös négerlófaszról beszélünk.

Én is valamennyire állatvédő vagyok, de nem elvetemült. Most mégis, drága PETA árulja el nekem, hogy meg kéne kérni szépen az állatot, hogy ugyan legyen már együttmőködőbb és gyömöszölje magát feldolgozva a konzervbe?

2009.02.17. 11:49:33

Ja télleg: tegnap nézem natgeot és oroszlán csapat megtámadott egy bivalyt aki beleragadt a mocsárba. A bivaly hátuljából már szép darabokat haraptak kifele és véres szájjal lakmároztak az oroszlánok, amikor a bivaly eleje még bánatosan bőgött és pislákolt a szemével.
Most akkor tiltsuk be az oroszlánokat !!??

maincoon © 2009.02.17. 11:52:41

én elismerem, hogy bűnös vagyok: szeretem a libamájat; valamint csatlakozom az előttem szólókhoz: megennék egy jó homárt.

láttátok tegnap Jusztot? az eredetit...
hogy kikelt már magából a providentre...
(ez a 4mancsról jutott eszembe)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.02.17. 11:53:09

"A Homár semmilyen növény, állat vagy gomba testének megsemmisítését nem támogatja, amíg azok írásban, szóban vagy telepatikusan nem járulnak hozzá elfogyasztásukhoz. Mind bűnösök vagytok!"

Pont ezzel értek egyet. Az állatok értelmetlen kínzását én is elítélem de ezeket a libákat úgy is megölnék ha nem hizlalnák fel és megennék... Vagy talán a kedves PETA nem eszik libát?

Más az ha pl. lovakat éheztetnek, vagy kutyákat tartanak 1x1 méteres ketrecben... De az nagyon más...
Ha valaki nem megevés céljából tart egy állatot, szerintem akkor van értelme kínzásról beszélni.

Impega 2009.02.17. 11:54:02

Utalom ezeket az Anarhista Kocsog allatvedokel. Szrajanak vedett sunoket.

Imadom az allatokat (kiveve a majmokat, de ezt mar korabban kitargyaltuk) de amit ezeg muvelnek az beidegel.

2009.02.17. 11:54:41

@EnZsolt:
"Hát bazd meg, a növény nem érez? De."
ööö erre reagálva megkérdezném empatikusan, hogy látsz-e különbséget fejlettségben, intelligenciában mondjuk egy mezei pitypang, egy kisborjú és egy ember között ? Az élővilágban mindenki elpusztítja a másikat, az embernek van egyedül lehetősége, hogy megválogassa mit is egyen.
És arról ne beszéljünk hogy állattal felzabáltatni a növényeket azért hogy hízzanak és majd az ember egye meg... nos ez olyna mértékű erőforrás pazarlás, amit még kb 30-40 évig csinálhatunk, ameddig van kőolaj amiből műtrágyázunk. Mert műtrágya nélkül drasztikusan visszaesnek a terméshozamok.

Candy Single · http://candysingle.blog.hu 2009.02.17. 11:55:17

Behányok, amikor pl. SZŐR ROGER MOOR, meg az összes többi faszkalap ÁLLATOT VÉD BŐRCIPŐBEN, BŐRKABÁTBAN, STB.. előtte a tányéron éés/vagy a kezében egy steak vagy egy hamburger, amiből kilóg a hús.. nyah.. mit gondolnak ezek a seggfejek, az a hús honnan a kék eres farokból került elő??? Vagy mitől függ, hogy melyik állatot lehet megenni és melyiket nem? Ha előtte simogatom és úgy sokkolom a halálba, jobb lesz neki? ..és nekem?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.02.17. 11:55:43

@EnZsolt: A Galaxis Útikalauzban van ilyen, a Vendéglő a Világ Végén-ben :D

@maincoon ♀: Én pl. a liba alkatrészeit nem szeretem, de a disznóét, csirkéét, halét kifejezetten :)

Tényleg, 3x5m-es ólban tartani egy rohadt nagy disznót (és utána leölni és megenni) nem kínzás? Sok évig ez ment nagyanyámnál... Gyerekként nagy muri volt, jó kis családi összeröffenés. :)

Yoss 2009.02.17. 11:56:55

Bár az embervédők lennének ilyen harciasak. Örülök, hogy vannak még emberek, akiknek ez a legnagyobb problémája.
De amíg az embervédelemmel nem lehet pénz kasszírozni, a szelektív állatvédelemmel meg igen, addig erre semmi esély. Mert ugye mindig a más tömött/tollfosztott libája/kacsája a büdös. A francia cuccokkal semmi probléma.

staropramen 2009.02.17. 12:00:19

Sztrovacsekek!
Akkor holnap mindenki aki libát tart,aki a libamáj feldolgozásban és kereskedelmében érdekelt,aki abból él , hogy ezügyben valamit-valahova szállít, menjen a mondott helyre és puszta jelenlétével és hangerejével, esetleg tömegével söpörje el a büdös francba ezt a Peta társaságot. Esetleg javaslom jelenlévő képviselőik egyenkénti kényszertömését.Na.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.02.17. 12:01:16

Az ilyen PETA féle alapítványok nem az állatokat védik, hanem önmagukat. Önmagukat védik meg attól, hogy a büdös életben ne kelljen nekik ÉRTELMES, TERMELŐ, A TÁRSADALOM SZÁMÁRA HASZNOT HOZÓ, ÉRTÉKET TEREMTŐ munkát végezniük, mi meg többiek csak tartsuk el őket az adónkból...

Tintás Barnes 2009.02.17. 12:02:36

Nevetséges. Ennyi erővel ne egyen senki semmilyen húst. A ragadozó állat felzabál egy másik állatot, amelynek ezáltal fájdalmat okoz és elpusztítja azt, sőt még a ragadozó állat is belepusztulhat ebbe az "egyesülésbe". Ugyanez a helyzet a növényevő állattal is. Gondolom fáj a fűnek, ha megeszik és a zállat is belepusztulhat. Ennyi erővel ne együnk gyümölcsöt, mert fáj a fának, ahogy leszakítják és szegény gyümölcs életének is lőttek. A zöldségfélékkel ugyanez a helyzet, a halakkal szintén.

Ezektől az egyfolytában minden(ki) helyett mindenféle jogokért tüntető nagyokosoktól azt kérdezném: Mit kellene ennünk, hogy mindenki elégedett legyen???

Zep 2009.02.17. 12:04:06

a petát leszarom szőr gurigával együtt

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.02.17. 12:10:46

Amúgy a csajt a képen megtömném... Csak nem kukoricával vagy mit töltenek bele a képen...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.02.17. 12:19:04

én úgy gyűlölöm azokat akik nyövényeket zabálnak. leszakítják a paprikát, paradicsomot, kitépik a földből a szegény krumplit, és hagymát, pedig még nőhettek volna.

aki gyümölcsöt szakít le fáról azokat is utálom, mert ha hagyjuk hogy magától potygjon le az sokkal humánusabb. sőt még azt sem kéne felszedni, mert a magokból újabb gyümölcsfák nőhetnek. így aki gyümölcsöt zabál, a meggátolta egy újabb gyümölcsfa születését.

persze rühellem azokat is akik szegény tengeri állatokat eszik, bálnát vadásznak, cápákat kínoznak az uszonya miatt, kaviárt esznek, stb.

ha ezt mindet lehet akkor miért ne ehetnék tömött libát? vagy miért ne etethetném moslékkal a disznót?

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.02.17. 12:21:08

bocsesz titnásbárnsz már a felét leírta annak amit én is :)

nbg 2009.02.17. 12:21:52

Már megint egy marhaság, az eltúlzott feltűnési vágyra vezethető vissza.
Azok a libák meg sem születtek volna, ha nem tömésre szánják őket. Így legalább esélyük van a szökésre két tömés között.
Ha meg sem születnek, esélyük sincs.
Free liba!

Passzivista 2009.02.17. 12:22:14

En a teszkobol valami mast tiltanek ki. Foleg a sarkadibol... Muhaha!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.02.17. 12:23:45

azt tudtátok, hogy a Fehér kereszt állatvédő egyesület feljelentette Per Hermansson svéd fotóriportert, a híres libatépési riport készítőjét - amiért jelenlétével pszichésen támogatta a tollfosztást? :DDDD

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.02.17. 12:24:46

@Hurrá Torpedó: Meg én is! Szerzői jogvédelmet fogok kérni az értékelhetetlen kommentjeimre vaze :D

@Passzivista: Vigyázz mert csak politikailag korrekten szabad :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.02.17. 12:26:04

@Rékuc: Azért azt megnézném hogy a kedves állatvédők párnájában mi van...

Tsabi 2009.02.17. 12:26:30

@Candy Single: a gepesitett ipari meretu allattomes ellen tiltakoznak te nagyon ertelmes. Nem a falusi jani bacsi meg mari neni ellen, aki kezzel tomi a libajat. Ha meg valaki azert vesziti el a munkajat, mert allatkinzasbol el, annak ugy kell. Ha te szereted a keltetogepbol kiszedett beverzett tojasokat, a hormonkezelt szuperagressziv tyukokat,a leragott fulu vak es fergektol hemzsego bundaju nyulakat, jo etvagyat hozza.. :/

Tsabi 2009.02.17. 12:28:10

@ColT: az enyemben muszal. :)

Ofélia . 2009.02.17. 12:28:37

@Jani haverja: Elloptad a fejemben megfogant kommentet biztos telepatikusan.

Teljesen egyetértek de az UN. civil szervezetekkel kapcsolatban ennél is lesulytóbb a véleményem:((

Candy Single · http://candysingle.blog.hu 2009.02.17. 12:29:43

@Tsabi: Mert te csak Mari nénitől és Jancsi bácsitól vásárolsz, ugye? Az, ami a te tányérodra került, sosem volt előtte ilyen helyzetben.. étterembe nem jársz és mindennek, amit a szádba veszel, tudod az eredetét!! ..és még én vagyok a nagyon értelmes, mi!?

Tsabi 2009.02.17. 12:32:57

@Tintás Barnes: van am ilyen iranyvonal is, csak lehullott gyumolcsoket esznek. Oket is lehet tiszteletben tartani, de teny, hogy eleg extrem a felfogasuk.. :) kulonbseget kell tudni tenni az allat kinzasa es a megolese kozott, a ketto nem ugyanaz.

aardwark 2009.02.17. 12:33:04

én szeretem az állatokat, volt is jó pár, 2 lábú, 4 lábú, szárnyas, pikkelyes, no de ez azé már ténleg túlzás...
mi a fasz jogon szólnak bele a mi több száz éves hagyományainkba??????? Lásd cocavágás, libatömés, tollfosztás...

én akkor meg tiltakozom és ticcssááák be a franciáknál a rákok élő megfőzését pl

peta bekaphatja, söprögessenek otthon és addig kuss

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.17. 12:34:28

e n a libakkal vagyok
tenyleg tomott mar valaki libat?
utolso kerdezem a kukoricat ki-e lehet valtani alkohollal?

Candy Single · http://candysingle.blog.hu 2009.02.17. 12:35:31

@Tsabi: ..és műanyag cipőben, ruhában jársz, te is és az egész családod.. műanyag bútorok közt élsz, nem használsz papírt, mert azzal is az őserdőt véded.. ..és azt a sok műanyag szart, amit használsz és kb. ezer év múlva is szennyezi a környezetedet -pont úgy, mint az akár ipari mértékű, akár Jani bácsi műanyagfröccsöntő üzemében készült kisipari és/vagy kézműves előálítása- meg pont leszarod..

..vagy ezen termékekben is Mari néniktől és Jancsi bácsiktól -nem kínzott, nem bántott, fájdalom nélkül előállított, élő szervezetet nem roncsoló, de nem is mű vmiből készült környezetszennyező anyagból előállított termékeket- vásárolsz.. akkor viszont neked szobrot emelek.. természetbarát anyagból..


..csak tudnám, akkor te, mint tudatos fogyasztó hol élsz? A Holdon? ..

Előbb gondolkodj!! Mielőtt pejoratív jelzőkkel ordítod tele a világot!

nbg 2009.02.17. 12:36:36

@Tintás Barnes: Mit együnk?
Tejet, sajtot, túrót, persze csak akkor, ha testmeleg bőrkesztyűben fejik a jószágot a patika tisztaságú kellő számú játékkal ellátott istálóban.
Ja, játék!
Arra nem gondol senki, mi lesz, ha szegény malacok függőek lesznek?
Először csak az ólban játszanak, de onnan már csak egy lépés a flipper, játékgép...

Tsabi 2009.02.17. 12:37:53

@Candy Single: tojast pl ostermelotol veszek, akinek kint kapirgal a kertben. Husnal meg olyan helyrol, ahol magatol ertetodonek veszik az eus szabalyokat egyelore lekorozo nemet torvenyeket. Nalunk amugy teszko sincs :) etteremben altalaban vadat szoktam enni, vagy tesztat. Nem a te lelkivilagodba akartam egyebkent belegazolni, csak imadom az oljuk meg az osszes radikalist hozzaallast :)

Candy Single · http://candysingle.blog.hu 2009.02.17. 12:39:36

Ja! ..és mi meg menjünk Párizsba tiltakozni, mert a buzik élve szippantgatják ki az osztrigát.. és az azért mégis csak állatkínzás, bazeg, nem? Utána meg fuldoklik az utána kortyolt pezsgőben, ami még alkoholmérdezést is okoz szegény állatoknak..

Ofélia . 2009.02.17. 12:42:11

@hagyma: A kukoricát ki válthatod gabonapálinkával kérdés, hogy a részeg liba környezetbarát e:))

Ámbár a májat növeli:))

nbg 2009.02.17. 12:42:32

Már bocsánat, de szerintem ez szorosan kapcsolódik:
penz.transindex.ro/?cikk=1324

Candy Single · http://candysingle.blog.hu 2009.02.17. 12:42:35

@Tsabi: Nem azt írtam, hogy öljük meg! Csak azon háborodtam fel, hogy miért velünk foglalkoznak, miért nem a saját portájukon raknak rendet pl.. és mindezt álszent módon, ugyanúgy kínzott állatokból nyert anyagok felhasználásával készült göncökben.. repülővel jönnek ide, amivel szennyezik a légteret ..és akkor bennünket, embereket ettől pl. mi véd meg?

homár molla 2009.02.17. 12:43:54

"Ezzel a feltűnést keltő akcióval, ami során egy elegáns hölgyet egy pincér kényszerrel fog tömni (...)"

báze, a peta bevállalós. az ilyesmit sötét sikátorokban szokták csinálni, és nem hívják meg a sajtót. egyébként a petások köztudottan mind birkákkal dugnak.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.02.17. 12:46:26

@Tsabi: asse jó ha vadat eszel étteremben. a fácánt csúzlival lövöldözik ki, vagy réten krosszoló zsiga ajtaját vágják ki a fejére.

a vaddisznót, meg rőtvadat általában orvlövészek ejtik el az éttermek számára.

a halakat halászok, horgászok viszik. és nem csak 2-3 nagyhalat fognak naponta, amennyi engedélyezve lenne.

Candy Single · http://candysingle.blog.hu 2009.02.17. 12:46:47

@Tsabi: khmm.. azt már csak halkan gépelem ide, hogy a te általad fogyasztott éttermi vadat is valószínüleg humánusan lövik le az erdőben, ugye?

..és az emberek nagy része sajnos nem él olyan körülmények között, különösen most, hogy beüljön havonta egyszer az autóba és egy helyes kis kirándulás keretein belül begyűjtögesse az őstermelőktől az asztalra valót.. mert se arra, se a benzinre, amivel szintén környezetet szennyez, annak a humánusan tartott állatnak a tüdejébe is belenyomva ólmot, ezt-azt, amit te eszel.. ..és a biopiac árait sem tudja megfizetni.. bár így lenne!

Tsabi 2009.02.17. 12:46:51

@Candy Single: az elobb gondolkodjos mondatod tetszik. Ki inditott sunokkel? :) amugy nem a holdon, csak nemetorszagban elek. Kepzeld, a muanyagot nalunk evek ota szelektiven gyujtik, es ujrahasznositjak, nem varnak vele ezer evet, hogy lebomoljon. Es igen, amennyire lehet kornyezettudatosan elek, nem azert mert divat, hanem mert nekem igy jo.

aardwark 2009.02.17. 12:48:33

én csak annyit szeretnék mondani, hogy védjük az esőerdőket...

mindenki egyen hódot

nemáá 2009.02.17. 12:48:49

Menjenek a pics..ba!!

Miert nem a WRIGLEY'S-t basztatjak es bojkottaljak amikor 8 db ORBIT ragogumi van bevarrva muanyagba/alufoliaba/papirdobozba mint egy szivgyogyszer?

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.02.17. 12:52:33

Ilyenkor azt is meg kell jegyezni, hogy ezek az állatok életre sem jöttek volna, ha nem fogyasztjuk el őket. Ugyanolyan termék, mint mondjuk a krumpli, amit szintén azért termelünk, hogy megegyük. Nekik ez a szerepük. Persze az állatkínzást én is elítélendőnek tartom, és minimum hereszögeléssel büntetném, de a fogyasztásra termelt állatok esetében, szerintem nincs értelme állatkínzásról beszélni. Vagy ha igen, akkor az mi volt, mikor madárinfluenza idején, az egyik liba elköhintette magát, aztán 50 km-eres körzetben az összes amúgy teljesen egészséges libát, hivatalilag leölték és elégették? Ha a libatömés állatkínzás, akkor ez népírtás? Akkor miért nem avatkozott közbe a Peta és barátai? Pedig nem egy liba életét mentették volna meg, mellette pár család megélhetését is. Jaa, hogy a kettő együtt már nem divat?

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.17. 12:53:49

Tsabi nézetét osztom. Az ember azért tart haszonállatot, hogy - többek közt - megegye a húsát. De nem mindegy, hogy tartja, amíg még él. Öreganyám vakargatta a disznaja fülét, csalánt szedett neki, mert szerette, ha nagy meleg volt nyáron az ólban, kiengedte hűsölni a gyümölcsfák alá. Aztán, mikor eljött az ideje, leölték minden felesleges kínzás nélkül. Mert ennek ez a rendje.
De amikor a húsvéti bárányokat összezsúfolt kamionokban transzportálják 100 órán át étlen-szomja, a fele állat elpusztul az út végére és megváltás a halál, na, az kiveri a biztosítékot nálam. A stressz, a kín és a fájdalom (hormonok formájában, bizonyítottan) benne van a leölt állat húsában, csakúgy, mint a takarmány, amin tartották.

Tsabi 2009.02.17. 12:54:58

@Candy Single: a vadakat azert csak eletuk vegen b@sztatjak egyszer, roviden, a szerencsetlen liba meg elvezheti a femcsovet a gyomraig egesz eleteben. Az ostermelo 500m-re van, a legkozelebbi aldi 850m. Nekem az a 6 cent tojasonkenti kulonbseg megeri, hogy ne legyen hanyingerem, de ezt mindenkinek a sajat belatasara bizom. A peta amugy a sajat haza tajan is dolgozik, voltak itt is botranyok, huhu.. Csak az nem jut el a magyar mediaba. Itt se minden papsajt, de kis odafigyelessel tudja az ember tamogatni azt, aki azt megerdemli..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.17. 12:56:20

@ofélia:
hat erre gomdolyam, csempeszett ukran vodkaval kell itatni es nincs tobb tomes
@aardwark:

vedjuk a fakat
esoerdoben nincsen hod
szerintem
csak eso

warcry83 2009.02.17. 12:56:28

South Park - PETA-s rész..., ennyi meg egy bambi.

Candy Single · http://candysingle.blog.hu 2009.02.17. 12:59:44

@Tsabi: ..és különben Németországban tényleg külön gyűjtik és szelektálják a szemetet... mondjuk pont ide, a magyar tanyavilágba!! Ha emlékszel még a tavalyi nagy botrányra.. ugyi...

alumi 2009.02.17. 13:00:02

Majd, ha Spanyolországban betiltják a bikavidalakokat, majd, ha a japánok nem ölnek le több cápát (mindössze az elenyésző méretű uszonyuk miatt), és bálnát (a zsírjáért), majd ha az olaszok nem vadásznak le nálunk több ezer védettnek nyilvánított madarat egy-egy kiruccanásuk alkalmával, majd ha nem ölik meg távolkeleti országokban a medvéket az epéjükért (hogy gyógyszert csináljanak belőlük), majd ha nem végeznek ki csincsillákat, nerceket rókákat stbstb. a bundájukért.....és ha beszüntetik az animálpornó-ipart.....na, akkor majd megértem, hogy felemelik a szavukat a libatömés ellen.
Vajon Spanyolban hány ilyen plakátot dobnak piacra, és hány aláírás-gyűjtő akció van a bikák bikaviadalokon való értelmetlen kínzása miatt?

AlulírottFentemlített 2009.02.17. 13:00:21

A mai világban ilyen plakátot közszemlére tenni elég kretén dolog.

Amennyiben gyerekek nézik a plakátokat akik még nem tudnak olvasni és nincs a közelükben valaki aki elmagyarázná, hogy mit is akar kifejezni ez, esetleg valami játéknak gondolják és majd eljátszák az oviban.

Mindenki egyen húst is, zöldséget is (ebböl is egy kicsit, abból is egy kicsit), de csak mértékkel.
Az ember fogazata alapján ugyanis mindenevő, úgyhogy a peta mehet a p.csába!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.17. 13:00:51

itt nem lehet kapni a botokban libamajat pedig nagyon megennem most igy reggelire

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.02.17. 13:01:18

@Tsabi: OK! És milyen husit eszel?

Aúgy tényleg, az zavar valakit hogy 1db rpülőgép-anyahajó hány tonna olajat használ el 1 üzemnapon? Esetleg a világ katonai kiadásainak más célra fordításával mit lehetne elérni az éhínségek ill. betegségek ill. környezetszennyezés ellen?

Faszom, ezt kapirgálja meg valaki, ha már annyira szereti az állatokat...

Érdekesez nem szokott sajtótéma lenni :(

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.02.17. 13:02:27

@Tsabi: Aha. 6 cent.
Magyarországon tetszik élni vagy kicsit nyugatabbra?

Passzivista 2009.02.17. 13:02:40

En csak azt akarom mondani, hogy libat csak a diszko mogott erdemes tomni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.02.17. 13:04:41

@szemtanu: És szoktad érezni? Meg akkor miért veszed meg? mert ha érzed benne a kínt meg fájdalmat akkor nyilván vettél és ettél belőle.

Ilyen dumákon hogy szoktam röhögni...

Passzivista 2009.02.17. 13:05:19

Tomtem libat, vagtam tyukot meg disznot, de dezodort teszkobol sose loptam. Rossz ember-e vagyok?

hiszti 2009.02.17. 13:09:29

@Passzivista: aki, ha esik az eső a cipődre térdel?XD

Candy Single · http://candysingle.blog.hu 2009.02.17. 13:09:49

Nahát... és ezekre a kérdésekre már nincs válasz..

ÁLSZENT, KÉPMUTATÓ SZAR AZ EGÉSZ!

Megkérdezném SZŐR Rogert, meg az összes petás faszt,hogy "BevettEDE a szádba már a libán kívül más állat temetét!?".. pl..

..mert ez nagyon FONTOSCH!!

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.17. 13:10:18

@ColT:
Nem érzem, mert nem eszem. Azoknak az agresszióján szoktam érezni, akik azt eszik:)
Biohúson tartom a családot. Meg biozöldségem. És mozsgói biosajton, amit egy kedves ismerős biotermesztő csinál.
Már nem tudnék visszaállni a gyári csirkére meg nagyüzemi disznóra. Más a szaga, íze, állaga.

anarch 2009.02.17. 13:14:07

Ja, a nagyi is tömte a libát, de jók is voltak azok a libamájak. Gyesznóvágás is volt, mmm jó kis paprikás kóbász meg disznótoros. Szerencsére vidéki rokonoknál most is van, a mélyhűtő meg addig tartja ameddig akarjuk :). Ha a peta nem szereti a véres hurkát az az ő baja, mert attól még finom...

hiszti 2009.02.17. 13:14:20

Abban az időben amikor öreganyám csalányt szedett a disznóknak, akkor öregapám ette a földigilisztát +meg ami mozgott a kaukázusban fogságban. Gondoljátok hogy finomabb a szabadon élő földigiliszta húsa, mint a terrorizálté?

maincoon © 2009.02.17. 13:15:35

@ColT: ejnye, mit olvastam fentebb... ;)
én inkább májat eszek, mint halat, annak ellenére, hogy horgászni szoktam, de libát tömni nem. semmilyen értelemben.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.17. 13:15:37

ha a libat biokukoricaval tomod akkot bioliba lesz
asszem
hat szep gondolatok, de haminden desznyo gyumolcsfa alatt husolne es minden tjuk kapirgalna amit felzabalunk, hat erdekes vilag lenne
ez van
az en dednahyapam meg lovaskocsit hajtott

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2009.02.17. 13:15:54

Tsabi: ja, a környezettudatos németek ide importálják a szemetet, tökjó, így kell ezt... :( Amúgy meg kíváncsi lennék egy bevásárlónapodra. Gyanítom, hogy csak itt nagy a száj, amúgy meg elugrasz a piacra, ahol az őstermelőnek öltözött néni meg bácsi kínálgatja neked ugyanazt a szart, amit boltban is megkapsz, csak bio néven, mocskos drágán :) Annyiból jobb helyzetben vagyok, hogy évente egyszer megveszek x narab naposállatot, vidéki rokonyok felesben felnevelik, kitojnak, levágjuk, elrakom fagyasztóba, és mert nagy ritkán gyesznyót is eszünk, egy évben egyszer veszek egy jó nagy röfit, kíméletesen torkon szúrjuk, felkoncoljuk és van. Na, az bisztos, hogy házi. Ennyi. Oszt mégis pöstön élek. szemetet szelektíven gyűjtöm én is, de az nem kerül hozzád baszott nagy kamionokban, fordítva már volt rá példa. Komolyan imádom az ilyen öntudatos emigránsokat :)))

maincoon © 2009.02.17. 13:18:36

és most a barátnőm jutott eszembe. nála finomabban senki nem süti a libamájat! Ancsa mikor jöttök hozzánk??? libamájjal együtt???

Candy Single · http://candysingle.blog.hu 2009.02.17. 13:20:29

@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke:

Na, végre.. egyetértek.. mint ahogy fentebb is írtam, a német szemét a magyar őstermelőt és a tyúkját szennyezi..

Meg már egy régi poszthoz is odabiggyesztettem anno, hogy bírom, amikor külföldre menekülve osztják az észt!

GYERTEK HAZA, éljetek itt, olyan és azon körülmények között, mint ahogy mi tesszük és akkor majd lehet magyarázni..

elwood 2009.02.17. 13:22:48

azért aki szerint a növények éreznek, az régen éretségizhetett már biológiából ...

sztem is ne kínozzák az állatokat, és én is jobban szeretném ha Négy Mancs nevű osztrák lobbiszervezet inkább spanyol bikaviadalokon tüntetne először

nbg 2009.02.17. 13:23:24

Nekem egyszer azt mondta egy őstermelő, hogy attól bio a meggy, hogy éjszaka permetezik.

frocli 2009.02.17. 13:25:12

Csak emlékeztetnék, hogy többször buzdítanak halhúsfogyasztásra.
A nagyüzemi haltenyésztés sem sokkal különb, mint a szárnyasok nevelése, (és mégis milyen nagy keletje van pl. karácsonykor a halaknak) és én mégsem láttam erre vonatkozó figyelemfelhívást.

+ Az állatok szállítására vannak szigorú szabváok (m2-enként mennyi állat szállítható, mekkora ketrecekben hány állat helyezhető el) viszont arra, hogy BKV- vagy Volánbuszon az emberek mekkora zsúfoltságot legyenek kénytelenek elviselni, arra nincs semmiféle előírás!

Ma-ggie 2009.02.17. 13:25:44

Azér az a vicces, hogy mindenki egy olyan dolgot véd, ami állatkínzás. Nem az ellen van kifogásom, hogy állatot egyen valaki (én is eszem mértékkel, de pl. marhahúst nem eszem 20 éve, a vadhúst, meg bárányt meg sose ettem meg). Az állati fehérje is kell az embernek, de ha van módunk arra, hogy az állatokat megkíméljük a felesleges szenvedéstől, akkor az a minimum, amit megtehetünk értük. És azt gondolom, hogy a libatömés kimeríti a kínzás fogalmát... Még egyszer hangsúlyozom, nem az a bajom, hogy ha valaki libahúst eszik, egye-finom, de mér kell ahhoz azt a szerencsétlent kínozni is?! És a kínzáson az nem változtat, hogy Mari néni tömi otthon a kert végiben, vagy pedig nagyüzemben csinálják a libákkal.
És az a duma meg különösen érdekes, hogy ez egy többszáz éves hagyomány, hiszen néhány száz éve hagyomány volt boszorkányokat égetni, ma mégse annyira törvényes....
Egyébként a Peta-val nem mindenben értek egyet (egy rakás unatkozó sznob), de ebben sepc. igazuk van.

2009.02.17. 13:27:19

Csak felhvínám azon kretén sztrovacsekek figyelmét, hogy a növénynek nem fáj amikor leszakítják, megeszik, ugyanis a növénynek nincsenek érző idegei. Az állat sokkal magasabb rendű lény, annak vannak érző idegei és szenved a fájdalomtól pont mint az ember.
Csak ennyit akartam mondani, mindez nem a poszthoz kapcsolódik, én is faszságnak tartom az ilyne kampánymegmozdulásokat.
Ennek ellenére nagyon messze van a világ attól a humanizmustól és az élővilág tiszteletétől, ami a sok millió éves törzsfejlődésünk okán elvárható lenne.

alumi 2009.02.17. 13:29:08

Adna valaki egy jó sült tömött libamáj receptet?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.02.17. 13:29:58

Én is állatvédő vagyok, de az ilyen tiltásoktól a falra tudnék mászni.
Az étteremben nem kérdezem, honnan van a libamáj, de a boltban nem biztos, hogy megvenném a tömöttet.
Szóval szerintem az arany középút, hogy áruljanak mindkét féle májat, de a csomagoláson jól láthatóan feltüntessék: tömött vagy nem tömött állat, stb stb. És akkor mindenki azt veszi, amihez épp andungja van, és nem is kell betiltani semmit.
Hasonlóképpen kellene eljráni a pihés termékekkel: amelyek nem élvefosztott libák pihéjét tartalmazzák, kapjanak egy extra plecsnit-pecsétet a csomagolásra, és akkor lehet választani lelkiismeret, karma meg pénztárca szerint.

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.17. 13:30:05

@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke:
bár tsabit kérdezted, de én a napi bevásárlást interspar+dm megoldom (natur pur és alnatura termékek). Pénteken telefonálok az őstermelőnek, hogy mi kéne, milye van, szombaton meg elmegyek érte a piacra. Tavasztól ősz végéig erdei gomba, szintén a piacról. Ezek mind kipróbált helyek, nem találomra, tudom hogy kihez megyek és miért. Hús: master good tanyasi csirke és kakaska, bio szürkemarha, és mangalice egy közeli húsfeldolgozóból. Időben minimális többlet, viszont drága.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.17. 13:30:31

@Ma-ggie:
hat en nem szeretem a libat csak a majat
mondjuk en nem tudom beleelni magam, hogy mennyire faj neki, meg faj-e
/nehogy emberhezd hasonlotsd, mert padlon rugom magam/
azert egy jo kis marhahusleves vagy steak \
mi , ha hus, szinte csak csirket es marhat eszunk
mer nincs libamaj
se kacsamaj

frocli 2009.02.17. 13:37:01

Követelem továbbá, hogy tiltsák be a "Szigorúan ellenőrzött vonatok", valamint a "Sörgyári capriccio" című filmek vetítését; előbbit a libatömés, utóbbit a disznóvágás filmre vitele miatt.
Ne sugározza a TV innentől az "Indul a bakterház" című filmet se, mivel abban Bendegúz bekeni tejföllel Bundás kutyát és ezért a bakter azt jól elveri, egy másik jelenetben pedig Bendegúz megszúrja a Riskát egy tűvel, hogy az felrúgja a banyát, miközben feji.

Betiltani betiltani, betiltani!!!

Csak a texasi láncfűrészes, egyéb horror és akció maradjon, amin felnőhetnek gyermekeink!

alumi 2009.02.17. 13:38:55

Mondd, és mi a vélményed a medvék ketrecben tartásáról és az epéjük csapolásáról?
És arról, mikor otthon a nagyi késsel elvágja a csirke nyakát, folyik a vére, de még mindig ficánkol?
Elmondanám, hogy bár lehet, hogy kínzás, de a nagyanyám, mikor libát tömött kisgyerekként néztem, hogy mekkora rutinnal csinálja. Pillanatok alatt. És az állatok szerették... Nem mondom, hogy nem szar, mikor egy csövet lenyomnak a torkodon,de ugyanígy szar a disznónak, mikor leszúrják, vagy mikor elvágják a csirke nyakát..hidd el a tehén se csípi, ha tőgyét rángatják. Kapaszkodj meg: még előfordul, hogy fáj is neki...és nyilván a birka se él-hal a bírkanyírásért...(persze e két utóbbi eset jellegében más kategória, mint a libatömés, de akkor is)

hiszti 2009.02.17. 13:40:38

Most tényleg azt hiszik néhányan hogy a kukoricadarától ehetnek a tavaszi nevelésű csirkéből kakaspörköltet ősszel vagy télen? Vagy hogy indító táp nélkül megnő az idei malac 70-80 kilósnál nagyobbra karácsonyig?
Ember! Legyél eszednél.Majd jövőre levághatod talán.
Baromi jól lehet előállítani "tanyasi csirkét" pl: kurkumás vízben megáztatva.
Olyan sárga lesz tőle a bőre, hogy a naccságák a belvárosban csak tűlled veszik meg.hehe

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.02.17. 13:41:24

az Aranyszarvas Márton-napi menüje:
- Vargányakrémleves, benne leheletvékony mangalica sonkacsíkocskák
- Vargányával és libamájjal töltött libanyak
- Sült egész libacomb gesztenyével és káposztás rétessel
- Háromszínű csokitorta

még mindig összefut a nyál a számban, ha visszagondolok rá :)

Ma-ggie 2009.02.17. 13:43:17

@hagyma: Nem hasonlítom emberhez:-))
És azért írtam, hogy nincs nekem bajom azzal, hogy ha valaki a jó kis véres steak-et eszi. Egye, ha arra van gusztusa. De ha lehet, ne szenvedjen már az az állat annál jobban, mint ami feltétlenül muszáj.
Szenved az anélkül is, hogy tömnénk erőszakkal. Valahogy én se örülnék neki, ha mindennap 2-3* 10 kg. kaját nyomnának le a torkomon, hogy szép nagy legyen a májam. Elég, ha a sörtől hízik...:-))

Tsabi 2009.02.17. 13:43:23

@Candy Single: bocs, ha atugrottam volna valamid, de kerdesed tobb nem volt, csak kinyilatkozasod, azzal meg nehez kezdeni valamit
@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke: a nemet szemet esetet olvastam/lattam. A mocskos nemet eladta a szemetet, a mocskos magyar meg megvette, es termofoldon deponalta. A kapitalizmus arrol szol, hogy ha nem kell nigeriaig szallitani a szart, eleg magyarorszagig, akkor all a deal. Ehhez nem eleg a mocskos nemet egyedul..

emigrans nem vagyok, nemetorszagban elo magyar vagyok, a korulmenyeitekrol meg nem en tehetek. Nekem meg a "mi nem tehetunk semmirol, mink szeginy kis nemzet vagyunk, tessek minket beken hagyni" mentalitas nem jon be, de ez van.

nalunk nincsenek ostermelonek oltozott nenik, mert a bauernhofra jarsz direktbe az ostermelohoz. Nincs kozbenso lepcso, aki felvasarolja es eladja a piacon. Ennek megfeleloen az arak se az egben jarnak. A bio cimkes cuccoknal meg eleg suru es kemeny ellenorzesek vannak, attol, hogy ejjel permeteznek, itt meg nem lesz semmi bio..

Ma-ggie 2009.02.17. 13:44:53

@Rékuc: Ha tudnád, hogy milyen jó volt az Aranyszarvas konyhája, nem kívánkoznál vissza...:-(( Ott lakom nem messze tőle, és a házban lakók meséltek/nek sztorikat...

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2009.02.17. 13:44:58

Candy: azért én nem lennék ilyen szélsőséges, az, hogy ilyen körülmények között élünk, az jórészt a mi hibánk. Mi választunk életformát, tudatot, vezetőket, mindent, és annak ellenkezőjét is akár. Szóval addig ne papoljunk már arról, hogy milyen szar nekünk, amíg az alábbi két kis sztorit nap mint nap átélem:

1. anyuka hülyegyerekével a metrón pletyuzik a másik anyukával, közben szlopál valai cukrozott tartósítószeres gagyi levet, majd fogja a palackot és lebassza a padlóra. Szállnak ki, mondom anyukának: a kisfia elejtette az üvegjét. Mire mama: és? És elvonul.

2. Jó 45-0 es matróna bagózik az állomáson, mellette 1,5 méterre a csikkgyűjtő, egész kultúráltan sok van kihelyezve Ferihegy vasútállomáson. Anyu fogja, és elpöcköli. Szólok neki, hogy ott a csikkgyűjtő, még csak nem is messze. Erre a reakció: és? Közöd?

Szóval a fasz kivan a magyarral is jócskán.

Ma-ggie 2009.02.17. 13:47:04

@primula: Hát azért azt nem jelenteném ki, hogy szerették... Amikor az állatorvos jönoltani a macskát, és szakszerűen "lefogja", az meg ordít, mondhatja nekem utána, hogy az neki nem is fájt tulajdonképpen... A macska, ha boldog dorombol, ha fáj valami neki, ordít...

Widár 2009.02.17. 13:47:24

Lehet, hogy egyedül vagyok vele, de én viszolyogva ennék meg egy beteg szervet. A májnagyobbodás egy betegség, amit az agyontöméssel okoznak.

Tsabi 2009.02.17. 13:48:45

@ColT: szarnyast, leginkabb, ha lehet olyat, ami tegnap meg az udvaron kapirgalt. :) Egyebkent picit nyugatabbra, igen.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2009.02.17. 13:51:08

Tsabi: bisztos úgy van :))) Valószínűleg a két médiavisszhang is más volt, a német valszeg a német oldal ártatlanságát védte, a magyar meg a kihasználtságát hangoztatta. Egykutya, ez esetben riszpekt neked, és irigykedem. (nem vagyok véresszájú önérdekvédő, fentebb kielemeztem). Nincs ott arrafelé még hely két környezettudatos magyarnak perfekt németül? :)

Tsabi 2009.02.17. 13:52:03

@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke: koszi, ez a te szadbol sokkal autentikusabban hangzik, mint ahogy en fogalmaztam meg, nalad a pont :)

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.17. 13:52:09

@hiszti:
Ne viccelj, a kapirgálós csirke ízületein is látszik, meg a zsírján és a húsán, hogy hogyan tartották.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.17. 13:53:19

@Ma-ggie:
ugye hogy emberhez hasonlitottad:)
hehe
en is szeretem az allatokat szerintem se szenvedjenek eljenek aranylag normalisan pl a kucuk meg el nem jon a vegzetes hajnal
nem szeretem a steaket veresen, nem is well down a ketto kozott tehat kozepesen

hiszti 2009.02.17. 13:53:32

A bauernhoffokról jut eszembe (off topic)ugye szentgotthárdnál épült a tokosok szemétégetője?
Lehetne-e az atomerőmű ikertestvérét a határra telepíteni?
Szerintem örülnének a sógorok, még akkor is ha az uralkodó széljárás olyan amilyen.
A borhotelnek is jót tenne...

Tsabi 2009.02.17. 13:56:57

@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke: azert irigykedni se erdemes, "a kolbaszbol a kerites" nyomtalanul eltunt, mire ideertem :) dolgos kezek itt is, mint mindenutt mashol wilkommen, ha valaki tenyleg akar melozni, az (meg mindig valsag ide vagy oda) talal munkat.. Foleg, ha a joveveny a vilagnyelvek kozul nem csak a magyart ismeri :D

hiszti 2009.02.17. 13:57:43

@szemtanu: Valóban. Anyám csirkéje kifent kést igényel, a boltit szétszedheted a vajkenő késsel is :)

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2009.02.17. 13:57:46

Widár: nekem ízlik az a májnagyobbodás :), és nem azért lesz nagy, mert beteg, hanem mert nem mozognak az állatok, ellenben tiszta gabonával/gabonapéppel tömik őket és elhíznak. Kérdés, hogy betegség-e ez. Nem ízfokozóval, granulátummal, vagy horrible dictu: műanyaggal tömik őket. Nagy különbség ám.

primula: tölteni? a szent libamájat? uhhh... inkább vegyél egy lehántott kacsát / libát, + némi libahájat, lényeg, hogy 2-szer annyi legyen a cucc súlya, mint a libamáj. Fogsz egy mély lábast, pici vízzel kisütöd a motyót jó ropogósra, és amikor minden kisült, a libamájat beletotyantod a keletkezett zsírba. Kb 6-8 perc, és átsül. Utána fogsz finom házi kenyeret, tányérra teszed a töpörtyűt, mellészeled a májacskát, paradicsom, paprika, és egy pici hagyma, és jóízűen befalod. (Most jól kitoltam magammal... nyami)

elwood 2009.02.17. 13:58:06

@Widár: "A májnagyobbodás egy betegség, amit az agyontöméssel okoznak."

A sok kötöző madár ott tárolja zsírt amíg átrepül egy-két kontinenst. Nekik ilyen a májuk. Nem betegek.


Mondjuk tudni kéne, hogy mennyivel rosszabb az a máj amit nem tömött csak lustára hagyott sokat tv-ző mozgásszegény életmódot élő libából lehet nyerni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.17. 14:00:56

haggyatok mar ezzzel a kapirgalossal
egyreszt eszi a sajat xarat
masreszt ha mindenkinek kapirgalos felel meg hol a qrwa eletben van hely ahol kapirgalnanak
nem megmondtam, hogy bontottcsirket!!!!
ez fontos!
minden tudatos mennyen vissza a termeszetbe es nevelegessen csireket, meg marhat, desznyot
lehet korabban kell kelni kicsit
de az az igazi
aztan be a kocsiba irany a nagyvaros
@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke:
a matrona az 450 eves vagy 45
merha 450 akkor orulhet hogy tud csikket pockoln
ha 45 matrona nalad akkor ne kerulj Mary szeme ele

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2009.02.17. 14:01:29

hiszti: ez igaz, a házilag gyártott sárga csirkéhez kell a böllérkés nekem is :)))

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.17. 14:03:39

@hiszti: Engem sem lehet átverni csirke-ügyben:)

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2009.02.17. 14:05:10

hagyma: tudom, monnyakle :)))) 45-50-es, és azért írtam, hogy matróna, mert kb. 70-nek nézett ki, úgy szét volt piálva (tudod, azt onnan lehet meismerni, hogy nem genetikailag eres az arca meg az orra, meg enyhe kevert szag árad belülle). Tudom, Mary 45 éves, 90/60/90-es a mérete, kemény a segge és úgy állnak a bögyei, mint húszévesen (főleg ha négykézlábra áll) :) Szóval Mary, ezúton üzenem, hogy fasza csaj vagy :) (Amúgy meg én se húsz éves :)) Defaszom, hagyma, hogy te ebből a kommentből csak ennyit tucc leszűrni... :))))))))

Widár 2009.02.17. 14:07:10

@elwood: Köszi az infót a költöző madarakról. Ez tényleg érdekes és praktikus :)
Nekem valahogy akkor se klappol ez így, ha természetellenesen, kényszerrel jut az étel a szervezetbe és a máj így kénytelen reagálni.
Mondjuk már kíváncsiságból én is összevetném egy "lustára hagyott sokat tv-ző mozgásszegény életmódot élő" liba májával.

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.17. 14:08:43

@Widár: 10-ed akkora, kevésbé zsíros, ennyi.

Widár 2009.02.17. 14:09:15

szerintem azt se enném meg :))

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2009.02.17. 14:09:30

Widár: nagyon egyszerű ez: naponta egyszer-kétszer jó alaposan megtömik, majd olyan helyen tartják őket, ahol ha akarna se tudna mozogni. Egy idő után nem akar, aztán meg már úgy elhízik, hogy nem is tud. Attól még funkcionál mindene. A rács közötti résen szemlélve a nagyvilágot körülötte meg tévézik. (Mondjuk uncsi lehet a műsor... :))) egész nap.)

Widár 2009.02.17. 14:10:31

pláne nem eszem meg :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.17. 14:14:39

@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke:
dehogy csak ennyit tudok
a fekak itt is eldobaljak az utcan a csikket, mar nem fekak, hanem a szegenyebb retegben elok, es azok kozott vannak jo sok feher is:)
Marynek 3 gyerek utan mar igen ereszkedik a melle es no a segge, de meg nem cserelem le
amugy 48-ak vagyunk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.17. 14:16:34

vagyis en csak leszek
hehe
O az oregebb

ja es telleg nem vagyok oda kacsaert libaert
csak a libatoportyuert, meg a majaert
szerintem ha ezt betiltanak a libat vedett allatta kene nyilvanitani a kipusztulas hataran

2009.02.17. 14:16:45

hat sracok nem tudom, de nekem errol a plakatrol Rocco filmek jutottak az eszembe. Foleg ahogy a csaj nez.....

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2009.02.17. 14:22:24

baskiria: nekem is valami hasonló, de nem mertem beírni :)))))

hagyma: én még "csak hamvas" 31 :))) Igaz, pár éve még elkérték a személyim, ha cigit vettem :)))

De jó lenne diktátornak lenni. Úgy basznám tarkón egy péklapáttal anyut meg a kölykét meg a zalkoholista csikkdobáló nénit büntetlenül, hogy csak na... ja, meg a metrón és a piros lámpánál fikázókat is, meg a rómaiakat, azt válogatás nélkül, meg a zadócsalókat, meg a kutyaszart fel nem szedő bőrnyakú pitbullosokat is :) meg még van pár ilyen, majd írok listát :))))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.02.17. 14:26:23

@Ma-ggie: a régi Aranyszarvast is jól ismertem, szerintem nem lett rosszabb a kaja, max a hangulat lett egy kicsit túl formális az én ízlésemnek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.17. 14:27:10

@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke:
tolem meg 3-4 eve is elkertek ha sort vettem
most is van egy hely ahol elkerik, de a multkor mondtam neki haggyon mar 48 vagyok
aszongya csak 45-nek neztelek
na mondom mondhattal volna kevesebbet is de ha mar 45 -nek nezek ki mi a faxert kered a jogsit?
ujonc cassas volt az teny

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.17. 14:28:29

mi az a Rocco film?
en a Feher Szarvasba "jartam" egerben
ott tenyleg tuti jol foztek es a baratom volt a zongorista

Ma-ggie 2009.02.17. 14:30:54

@hagyma: Na jó, lebuktam...:-))
Ettől még eszem én is húst, de csak mértékkel, és azér igyekszem megnézni hol veszem meg. Mer azért az elgondolkodtat, hogy a kutyás haveri társaságban elég sok kutya lett allergiás a csirke húsra, és az Állatdoki elmondta, hogy sajna a tápos csirke eléggé allergizál. És, ha már a kutya is allergiás lesz rá, akkor azt tán én se akarnám megenni...

Ma-ggie 2009.02.17. 14:33:03

@Rékuc: Nem is a kajára gondoltam, hanem a kajakészítés körülményeire...
Mondjuk tom, hogy nagyjából minden étteremben ez a helyzet, na én pont ezér nem nagyon megyek étterembe.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.17. 14:36:49

@Ma-ggie:

hat mi sem eszunk hust hussal, de nekem nincs lehetosegem megnezni honnan jon
van itt par kozert, azt aze' latom, ha nagyon otvar
par cent, dollar plusz nem vag foldhoz ha szebb a csireke, meg a csomagolasa
mer itt mind be van ugy foliazva talcan
de van mikor az olcsobb is OK, akkor azt veszem

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.02.17. 14:39:41

@szemtanu: Ha nem érzerd akkor honnan tud hogy benne marad?
Másrészt nem voltam agresszív.

@maincoon ♀: Ha már valaki nem lop a tuskóból az jó ember nem lehet :D Manapság :D

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.17. 14:43:40

@ColT: Csak általában mondtam az agresszívet, pl. tegnap a sopronis posztnál lehülyézett és lecsicskázot egy nemmondomanevét...
Másrészt, vizsgálatok igazolják, hogy bennemarad. Most nincs időm keresgélni a bizonyítékokat, de többször több helyen olvastam már.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.17. 14:47:59

kapirgalohelyet minden csirkenek!!!!!!!!!!
gyumolcsfat minden disznonak!!!
libakat nem tomni!!!!!
tessek egezsegesen elni
en erre a kis idore mar nem varialok
amugy biztos hogy jobb a "falusi csirke, desznyo stb. dehat ha nem tehetem meg?
a libatomessel nem tudok mit kezdeni mert meg sosem voltam liba

Random666 2009.02.17. 14:53:50

@primula:

"Hidd el a tehén se csípi, ha tőgyét rángatják. Kapaszkodj meg: még előfordul, hogy fáj is neki..."

Lehet, hogy nem csípi, de ha nem rángatják, megdöglik. Habár férfiú vagyok, de úgy tudom, a szoptatós kismamák is leszokták fejni a felesleges tejüket, mert bajt okozhat vagy legalábbis kényelmetlen.

A birkanyírással egyetértek, én se szeretek hajat vágni, pedig nekem nem 3 percig tart. :)

lefekszemahóba 2009.02.17. 15:01:54

Megvan mi legyen vacsira! Kösz a tippet!

maincoon © 2009.02.17. 15:04:24

@ColT: én a 12:10:46-t "sérelmeztem" :D

Tsabi 2009.02.17. 15:23:27

@szemtanu: a stresszelt allatok hormonszintjerol en is olvastam/hallottam mar.

En kilometerrol ellenszelben csak a miskarolt diszno toportyujet ismerem fel, egy baranysult eseten nem fogom tudni megmondani, hogy milyen elete volt.. De egy csirken a boncolas utan 100%ra latszik, hogy kapirgalt-e vagy sem :)

aztan ott van a koni marha (ha jol emlekszem a nevere), napi masszas, uveg sor, szinte csaladtag, aztan megis a serpenyoben vegzi..

elwood 2009.02.17. 15:26:36

a tehén már úgy nőtt az évezredek során, hogy ha nem fejik az fáj neki.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.17. 15:28:54

@elwood:
jaja a tehenet fejni kell, mer ha nem akkor ugy bog, hogy
muuuuuuuuu
de tenyleg

2009.02.17. 15:38:31

@ elwood 2009.02.17. 15:26:36
Minden emlős, például az ember is, addig termel tejet amíg fejik/szoptat. Ha egy anyuka a 13 éves gyerekét is szoptathatja.
Ugye ez nem lenne normális ?
Ugyanígy a tehénnél se "normális", hogy egész életében tejet termeljen. Ha nem fejik akkor persze bőg...de ha fokozatosan egyre kevesebbet fejik, akkor megáll a tejtermelése normális módon.

Csak mi emberek hisszük, hogy az egész világegyetem a mi kényelmünkre van berendezve, de ez orbitális tévedés.

bolomba (törölt) 2009.02.17. 15:39:05

@elwood: ezt mar nem hagyom szo nelkul, de az osszes hasonlo szintu kommentre igaz: MUHAHAHAHAHA

csak gyorsan. az ember is ugy fejlodott az evzredek soran, hogyha nem fejik akkor az faj neki. bazd meg, ahhoz elobb teherbe kell ejteni! nyilvan kitenyesztettek a torz, nagy togyekkel rendelkezo tehenet, akit "folyamatosan" teherben tartanak es "par even" belul egy roncs lesz belole.

staropramen 2009.02.17. 15:48:44

Sztrovacsekek!
mindig csodálkoztam az "én csak a piacon őstermelőtől, ismerős hentestől"stb szövegeken.
A piaci őstermelők az árujuk zömét a nagybani piacon vásárolják, ellenőrizetlen termelőktől,akiknek éppen nem sokat számít a permetezési várakozási idő, ha éppen jó az ár.Egy-egy termelő csak pár dolgot termel, a többit úgy veszi meg, különben nyista választék.Nem tudom a sok okos látott-e már akárcsak középméretű baromfinevelőt.Ugyanolyan nagyüzemi módszerekkel hízlalnak, mint a csirkegyárak.
Röhögnöm kell ezeken a kommenteken.Na.

elwood 2009.02.17. 15:58:08

@bolomba: "torz, nagy togyekkel rendelkezo tehenet ... "par even" belul egy roncs lesz belole"

jaja, meg roncs kutyáink vannak akik nem küzdenek a falkavezérségért hanem elfogadják az embert annak, meg roncs tyúkok amik mindennap tojnak, roncs disznók amik dagadtra eszik magukat, pedig ez nem normális

levágni mind és megenni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.17. 15:59:35

ettol fuggetlenul a tobbseg iszik tejet, eszik ajtot
vagy mar a vegen tenyleg csak legeljunk?
a fu meg televan kutyaszarral
nincs kiut

bolomba (törölt) 2009.02.17. 16:16:07

@elwood: "pedig ez nem normális"

olyan szepen hangzik ez a szo ebben a kontextusban. kar hogy altalaban fogalmunk sincs, hogy miert es ki talaltak ki, hogy bizonyos dolgok beepuljenek a hetkoznapi normaba.

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.02.17. 17:23:48

Homár, egy dícsérő szavad sem volt a illusztrációra, amit feltettél! Azért ismerd el, elég hatásos.

Azért be köll lásd, hogy ezt a kínzás kérdést nem érdemes relativizálni. A levágást és halált persze (anyagi létezés vadhajtásait) úgy látszik még egy darabig nem tudjuk megúszni.

De aztán jön az evolúcó következő nagy ugrása, és túllépünk az anyagi léthez való ragaszkodásunkon:

mindent gondolatban fogunk elintézni a végtelen anyagtalan vizeken, mert rájövünk,

hogy az evilági anyagi kitüremkedése a létezésnek, nem minden:

vár ránk a következő végtelen.

lótumfaktum 2009.02.17. 17:26:15

@ColT: "Aha. 6 cent.
Magyarországon tetszik élni vagy kicsit nyugatabbra?" NEMM ÖÖÖ
Szlovák MAGYAR északról!!!!!!!!

Kúrvára néztem hátha a képen látszik a csaj teli száma. nekem be jönne ,már egy ideje ki akarom próbálni úgyis a fojtogatós fosós sexxet. a bula jó alany lenne.Aki megtalálja résztvehet a beavatón.
Menjenek Fókát-bálnát védeni !!!A hüjje kocsog ángulánosok. azokat fúrkósbottal ütik agyon bárdokkal élve nyiszálják.A véreshús az Jó ángol szokás.
Tényleg milesz,ha neg tudják ,hogy fúrkósbot magyar népi ezköz.pellengérre fogják állítani az egész magyarságot?

_ev_ 2009.02.17. 17:49:46

Te Homár! Te mit eszel?

myrtill 2009.02.17. 17:58:34

egyszer szeretném látni, amint a gyógyszeriparhoz szükséges lóhúgy-gyűjtés ellen lép fel valaki. amikor a 2 éves csikó kancákat már vemhesítik (ez emberben olyan 10-12 éves körül lenne), majd amikor vemhes lett (csak az a húgy jó), akkor rájuk csatolják a szerkezetet, ami napi 24 órában rajtuk van, hogy bele ne gabalyodjanak, ezért bekötve állnak az állásban (amit elvileg kapásból tilos az EUban), a húgyszedő hám húsig marja, töri fel a bőrüket a kancáknak. aztán majd beszélgethetünk.

www.chai-online.org/common/images/exp_premarin.jpg

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.02.17. 18:18:04

@lótumfaktum: Jah bocs. Azt hittem valahonnan Németországból vagy Ángliából osztja az észt.

@_ev_: Hm tényleg, rákot eszik-e :)

@szemtanu: OK hogy vizsgálatok igazolják hogy bennemarad, de akkor most ha te kergetsz egy vadat az erdőben, leölöd, akkor abban nem lesz...? ember, a természet arra péül hogy a fajok gyilkolják egymást!
Az ember annyival tud többet hogy ő nagyüzemben nyomja :(

cynicalbitch 2009.02.17. 18:34:15

1. én csak azt szeretném megkérdezni, hogy ezek az (ál)állatvédők mikor kezdenek kampányt a nagyvárosi kutya- (és macska-) tartás betiltásáért? merthogy a nagyvárosban sétáltatott ebek nem beszívják, hanem konkrétan zabálják a szmogot.

2. azért megnézném, melyik francia libafarm támogatja nagyobb összeggel ezeket az "állatvédőket"...

3. fáj az élet. nekünk is, szegény libáknak is. ez van.

cynicalbitch 2009.02.17. 18:35:54

@elwood: ez meg nekem fájt.... :-DDDDD

É2I 2009.02.17. 19:04:46

Már minden leírtatok.

De én még azt hozzáteszem, hogy nekem ne mutatkozzon be egyik Peta (vagy mi a pita) vagy négy mancs aktivista se, mert igérem nem ér a neve végére se. És úgy lesz szájba tömve, mint a fenti liba, persze a táp kimarad, csak a cső megy le a torkán a tölcsérrel együtt.
Ja és viszek holnapra egy vödör disznóvért, már ha performance, legyen valódi ;P

Na, tele van ezektől az álfarkaktól az agyam. Azt hiszi mindegyik barma, hogy a libamáj folpackban terem a fán.
Csak egyik kötsög se látja, hogy a termelők konkurenciája pénzeli a fene nagy tiltakozásaikat.
Azután, ha hazamennek kibontanak egy libamáj pástétomot, megy egy orosz vörös kaviárt és pirítósra kenve és elfogyasztva egy kis pezsgő mellett vigyorognak, hogy jól megmondták. Közben újabb ötszáz ember lett munkanélüli.

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.02.17. 19:13:09

@É2I:

megértem az álláspontodat, sajnálom a munkájukat elvesztőket, csak épp az érveléseddel van gondom. (mert új munkát, bár kétségtelenül másfajtát azért csak lehet előbb utóbb szerezni).

Most nagy túlzással (csak az érthetőség kedvéért) ahhoz tudnám hasonlítani, hogy megszüntetnek egy kényszermunkatábort, és hát persze ennek következményeként szélnek eresztik a hivatásos felügyelőket, verőembereket, őröket, egyszóval a személyzetet... (vagyis munkanélküliek lesznek, egy darabig legalábbis, mert ugye nem csak kényszermunkatáborban lehet dolgozni felügyelőként.)

Xezs 2009.02.17. 19:22:33

A Peta buzik meg unatkozó bőcsészek gyűjtőhelye akik nem tudnak semmi hasznos elfoglaltságot találni maguknak. Kár rájuk szót pazarolni, semmirekellő banda.

lótumfaktum 2009.02.17. 19:54:36

"ami most Sir Roger Moore vezetésével folytatódik"
Na b@xa meg simon templár !!!
nem kapot libamájat a HILTONBAN? most kötözködik? tiltakozó leveleket nehi azért asok robbanó anyag miatt amit a filjeibem fel használtak .a tengeri élőlényekre akkor nem gondolt, biztos a homárok azóta is remegő lábakkal gondolnak ra.

lótumfaktum 2009.02.17. 20:09:28

"Cilu Pudding Sziaumiau Ede Géza Béla Frutti Sózsák Momo "

meg van EDE inkarnációja!!!!!iwiwen találtam!!!!!!!!!!!!!!!!!

É2I 2009.02.17. 20:13:40

@oázis:
Csúsztatsz.Ez borzasztóan rossz hasonlat.

Alapvetően még csak nem is a munkanélküli "gyártással" van gondom. Ha optimisták vagyunk, mondjuk lehet, hogy lesz ezeknek az embereknek munkája.

De:

-Eddig volt munkájuk.
-Az ilyen "akciókkal" nem a libákat, hanem a saját piacukat, a saját munkásaikat, a saját állampolgáraikat mentik a háttérben állók.
-Ettől, így, nem változik semmi, csak ITT nálunk és negatív irányban.

Ugyanakkor érdekes, hogy pont a Magyar - az eu piacra termelés jelentős hányadát adó -, termelők ilyen "kegyetlenek". Egyik se firtatja pl. a Kínai termelőket. (Talán, mert ott hamis vádak miatt akár nyilvánosan ki is végeznék őket a gazdaság szándékos rombolása miatt?)

Természetesen undorító a bekussolt (lepénzelt?)gazdaságpolitikánk is, ami nem áll ki a termelőkért.
Nem kér és csinál azonnali vizsgálatot, mind termelői mind vádlói oldalról.
Azt teszi eu szakértőkkel és majd azután enged ilyen megnyilvánulásokat. Ha kiderül, hogy valóban megáll a vád, megbünteti a vétkeseket és helyre állítatja a renoméját adott iparnak.
Nem enged hitelt holmi rejtettkamerás, ki tudja hol és ki tudja hogyan forgatott felvételeknek, amik keringenek a médiában, mindenféle ellenőrzés nélkül.

A legynagyobb bajok egyike pedig az, hogy ezek a Peta meg négy mancs, stb. aktivisták meg aszt hiszik, hogy milyen nagy ászok, milyen nagy tetteket visznek véghez.
Közben meg csak piti marionettek, vagy kesztyűbábok, akik azt se tudják, hogy rángatják vagy csak felhúzták őket...

lótumfaktum 2009.02.17. 20:16:18

"A Tesco, az Egyesült Királyság legnagyobb áruházlánca"

szegények- az is mutatja,hogy nincs kórájuk,pirosmadaruk,de sz@rlehet olyan kevés mocsokból válogatni!

Xezs 2009.02.17. 20:30:29

@É2I: Teljes mértékben egyetértek. Annyit még hozzátennék, hogy erős a gyanúm, ezek az emberek még sosem láttak élőben egy tömést vagy disznóvágást, csak jó hecc ugatni egy nagyvárosi panelházból.

É2I 2009.02.17. 20:57:06

@Xezs:
Gyanítom én is.
Erre egy példa:
USA-ban élő ismerősöm amikor itthon volt lefilmezte itthon egyik disznótorukat. Kint bemutatta az ottani ismerőseinek, milyen is az... Szerencséjére le tudta őket beszélni, hogy fel ne jelentsék...;(

Sok emberke el nem tudja képzelni, hogy a parasztnak az a szerencsétlen állat sokszor a kenvence, gyöngyszeme amíg nevelgeti. De azért neveli, hogy ő ne pusztuljon éhen. Ne legyen kiszolgáltatva pont annak a hatalomnak, ami szeretné, hogy csak tőle vedd a bio, meg a játékon felnevelt, stb faszságú húst.

A nagyüzem meg mindenütt nagyüzem. Az ipari termelés mindenütt a profitról szól. Persze van olyan, hogy "emberséges vég" (milyen prüdség) az állat számára. Van, de ez annál összetettebb, mint sem hogy kívülről bárki is meg tudná ítélni.
És az az aktivista aki beszívja, hogy ez nem így van, hogy a libát addig kérlelik, hogy az saját maga vágja el a torkát, az nincs tisztában alapvető dolgokkal. Ugyanakkor gondolom sokuk tart kutyát, macskát panelban, ami pl. szerintem állatkínzás. Még sem próbálom meg földönfutóvá tenni a szenvedélyéért.

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.02.17. 20:58:59

@É2I:

Nem vagyok petás, nem vagyok négy mancsos, de egyszer végignéztem egy órás dokumentumfilmet a tömésről, és azt mondom, hogy engem ne szégyenítsenek az ilyennel! Én is szeretem a libamájat, de erősen kerülöm az összeset, amóta azt a filmet láttam. Konkrétan emberkínzás nézni az állatkínzást.

Nem örülnék, ha megjelenne a földön egy az embernél "fejletteb" létező és tömögépre húznának naponta háromszor, majd a saját zsíromban fulladnék meg és halnék el korán... az már nem is érdekel, hogy felfalják a testem az elhalálozás után, csak ameddig élek, nem szertném, ha ki lennék téve ilyen kínzásnak.

Hát elnézést, hogy túlfejlett az empátiaműszerem...

bolomba (törölt) 2009.02.17. 21:04:52

@É2I: Te elolvastal egy szalmabab erveles konyvet? Csusztatsz, tenykent allitod a fikcioidat, es a vegen levonod a krealmanyodbol a kovetkeztetest. Pfff.

bolomba (törölt) 2009.02.17. 21:09:48

Ja es persze valami szines szemelyes/urbanlegenda/hallottam valahol/a nagyanyam terdekalacsa mondta, a temara raeroszakolt tortenet is fel-felbukkan a hitbeli meggyozodes szilard bastyajakent.

É2I 2009.02.17. 21:13:05

@oázis:
Na itt a bibi, filmet láttál. A saját szemednek higgy, ne holmi megkérdőjelezhető fikciónak.
Nem állítom, hogy a valóság sokkal rózsásabb, de más.
Ugyanakkor gondolod, hogy a nagyüzemben máshol, más vágóállatokkal nem így bánnak? Én nem azt mondom, hogy jó is így, csak azt, hogy ha nem lenne nagyüzemi állattartás már rég egymást zabáltuk volna fel ;(

bolomba (törölt) 2009.02.17. 21:18:14

@É2I: MUHAHAHAHAHA. Megint levontuk az egesz emberisegre veszelyes kovetkeztetest. (direkt nem eltem a kozpontozashoz valo jogommal)

É2I 2009.02.17. 21:27:54

@bolomba:
Ugyan mondd már el nekem, hogy Franciáknál miért nem forgatott a négy mancs?
Ugyan mondd már el nekem, hogy a nyolcvanas évek végén miért borogattak Magyar libás kamionokat a Francia parasztok? (Igen ez már csúsztatás, de igaz :O)

Nem állítom, hogy minden irományom szentírás. Nem, nem az. De egy olyan film, aminek az eredete szintúgy kérdéses, miért az?

Annó a csehek készítettek egy olajzabáló hörcsögről dokumentumfilmet. És a Magyar sajtó lehozta azt tényként.
A négy mancs filmjét is levetitte a mostani, nem éppen Magyar kézben lévő. Minden előzetes utánna járás nélkül, minden megerősítés nélkül.
Akár mondhatnák, hogy rágalmazott, de persze a média csak hírt közöl.
Emberi sorsokkal játszanak és ez már engem is felháborít. És csak a saját eszközeiket veszem igénybe. ;)

bolomba (törölt) 2009.02.17. 21:29:59

Es lam megszuletett az ideologia. En egy harcos vagyok aki az emberisegert Don Quiote modjara barkivel es barmivel szembeszarok…

bolomba (törölt) 2009.02.17. 21:31:49

@É2I: Mire vagy kivancsi?

1. Itt a PETA akcioja van es nem a magyar foie gras ellen, hanem Tesco ellen.

2. 4 Mancs, hogy jon ide?

3. Meg mindig mit kene bebizonyitani?

4. google a baratod.

É2I 2009.02.17. 21:36:11

@bolomba:
1. Tesco ne áruljon tömött libamájat. (Gondolom kihat ránk, mivel állítólag csak itt tömik őket.)

2. Ők indították el, még 2006, 2007-ben a tömött libamáj elleni akciókat.

3. Semmit, legfeljebb szélesebbre nyitnyi a látókört.

4. Igen az. Nekem is. Ebben egyetértünk.

Mylady 2009.02.17. 21:36:50

Én ehhez csak annyit fűznék hozzá: imádom a libamájat

És mert fentebb valaki receptet kért: nagymamám szerint sütés előtt tejbe kell áztatni a liba(kacsa)májat, attól lesz finom porhanyós.

É2I 2009.02.17. 21:39:30

@Mylady:
Minden májnak használ :)

neet 2009.02.17. 21:41:50

Ööö, olyat nem lehetne, hogy annyira finom hamikaját kapjon az a liba, hogy repetázni akarjon? Így meghízik, és akkor gondolom, a mája is.
Meg van az a mondás, hogy na most hízik a májad, mi? Ilyeneket kéne csinálni, hadd hízzon a mája, csak úgy, örömében.

Amúgy tudjátok, h terhesen nem ajánlott májat enni?

bolomba (törölt) 2009.02.17. 21:46:27

Revidealom magam, mert amennyire jol ertettem a (nemet) felhivasban valoban csak a magyar foie gras termekeket emlitik meg. Tudod mit? Irok is nekik, hogy emlitsek meg a peticiojukban az osszes olyan orszagot, ahonnan vasarol a Tesco es tomik az allatokat. Melyek is azok? Varom a pontos adatokat, tenyeket, bizonyitekokat. Ha meglesz, akkor irom is a levelet.

action.peta.de/ea-campaign/clientcampaign.do?ea.client.id=44&ea.campaign.id=2406

Mylady 2009.02.17. 21:56:03

@É2I: Én még csak nyuszimájjal próbáltam, annak jót tett :)))

É2I 2009.02.17. 22:13:24

@bolomba:
Igazad van, ilyen bizonyítékom nincs és mivel nem vagyok világpolgár nem is hiszem, hogy lesz.
Továbbra is állítom, hogy a tömés nem jelenti az állatkínzást. Csak a fenti aktivisták szerint.
A tömés nálunk száz évnyi hagyomány. Amit a hozzá nem értők állatkínzásnak is láthatnak. A hozzá nem értő tömők azzá is tehetik.
Már fentebb is írtam; nem vitatom, hogy nagyüzemileg elképzelhető. De azt ki kellene vizsgálni és azután tönkretenni azokat akik ezt hagyták.

bolomba (törölt) 2009.02.17. 23:15:08

@É2I: :) Meg szerencse, hogy rajtad kivul van par millio ember europaban, aki meg ugy gondolja, marpedig allatkinzas. Egy "hagyomany" meg addig maradhat fenn, ameddig van piaca. Ha mar nincs, akkor kello penzzel es idovel teremthetsz magadnak. Sok sikert. Szerintem nehez lesz megmagyarazni a logikusan (es esetleg empatikusan) gondolkozo jovobeni piaci felvevoknek, hogy: nem-nem, az nem faj, sot meg akarja is! (lsd.: magyarországi főállatorvos).

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.17. 23:23:11

@neet:
Amikor a kislányom olyan 10 hónapos lehetett és már kapott szilárd ételt, egyszer jött a védőnéni, és mondta, hogy adjak neki pipimájacskát, milyen jó is az a vas miatt. Én elmondtam neki, hogy miért is nem. Végighallgatta, majd azt mondta, hogy igazam van, ő sem adna a saját kölkének, jó lesz a vashiány megelőzésére a spenót meg az őszibarack is:))

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2009.02.18. 00:41:47

Amíg a nem tudatos, hanem árérzékeny vásárlók a saját anyjukat is megbasznák a ravatalon (sic!) 10 fillérért, a multik pedig ugyanekkora profitnövekedésért hajlandóak jóval lejjebb adni a bejövő áruk színvonalán, addig az ilyen felhívásokat megette a fene.

Ha rendes, háztáji biogazdaságban nőnének a pipik is, meg a kalászok is, mert 1) volna igény a minőségre, 2) az állam nem tenné tönkre/hagyná tönkremenni az agráriát, akkor megszűnne a kereslet a junk foodra is, a tömött libák májára is. Ehhez azonban szemléletváltásra van szükség, ahhoz pedig intelligenciára. Innentől kezdve nincs mit mondani...

Mielőtt elfelejteném: Jani, a snidlingem üdvözöl mindenkit a szobám ablakából. Neki remek az élete, van kaja, pia, napocska, ööö... asszem, csajok is, vagy az hogy van náluk, mert tavaly négy virágocskája is nőtt. Néha meg kell stuccolni, mert lekonyul a saját súlyától, meg ki kell szedni az elszáradt részeket, de nem bánja, sőt, csak még jobban nő tőle, és már én is régen nem azért tartom, hogy legyen belőle a levesbe. Nos, ilyen az én lakótelepi mini biogazdaságom.

neet 2009.02.18. 08:08:40

@nbg: ez az első őszinte termelő. :D
Föld nevű bolygó, 2009, hol lehetne itt bájót termelni? Ezen a földön? (sic!), ezzel a vízzel?

@szemtanu: hát ez király. De legalább belátta, h neki is van mit tanulnia.

Jedlik 2009.02.18. 08:29:58

Bazzeg Jackyll, háhogyafaszba foglalkozna az államcsőddel a peta? az egy állatvédő szervezet, nem közgazdász elitalakulat. ne legyél már ekkora demagóg.

Aki meg azt mondja, hogy bazzeg zsírmájjal élni nem kínzás, az első kézből is kipróbálhatja, pusztán úgy kell étkeznie, mint a libáknak. Sok sikert hozzá.

gatsy 2009.02.18. 10:02:34

Szerintem aki ennyire ráér, mint a PETA, a 4mancs meg hasonszőrű társai, azok először is keressenek maguknak rendes melót.
Pl. próbáljanak megélni állattenyésztésből úgy, hogy oda mennek a libához, és dudujgatják, szépen megkérik, hogy hízzon a mája.
A kobe-marháktól senki nem kérdezi, hogy szeretik-e hogy nyomkodják az oldalukat és sört (alkoholt- ergo drogot) adnak nekik...
Én szeretem az állatokat, de azért a bullshitnek is van határa...

égafater 2009.02.18. 11:50:04

ezt a négy mancs bandát már jól meg kellene tömni, hogy rohadjanak meg. az persze belefér a faszszopó osztrák almdudlereknek, hogy szentgotthárd mellé építsenek egy szemétégetőt és hogy Mo-ra fújja a szél az összes füstöt.

égafater 2009.02.18. 11:56:02

@bolomba:
én viszont imádom a libamájat, és akarok is venni. akinek ilyen kis mimóza lelke van mint neked az egyen gombát, és NE VEGYE MEG a hízott libamájat. ami egyébként az egyik legfinomabb étel a világon. hihetetlen ez az álszentség ahogy a nagyipari állattartásról beszélnek egyesek. bazmeg megölik őket és mi megesszük, igen.
ha eljönne jehova királysága, akkor biztos barátságban élne az oroszlán a nyúllal, ember a libával, gyönyörű lenne, ugye? fasz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.18. 12:20:19

@baskiria:
ja akkor nem akkora baj hogy nem ismertem a munkassagat

Dee_ 2009.02.18. 12:23:22

@égafater: Szerintem ő nem is veszi meg azt a májat, de ha neked kell, akkor vegyél, míg kapható, ha meg nem kapsz a Tescoban, vegyél kislibát, tömd meg, míg járni sem tud, és vágd el a nyakát. Belezd ki és süsd meg a máját. Sokan csak addig nagylegények, míg elég a hűtőpolcról levenni a húst...

Nincs már piaca a kovácsoknak sem. Őket nem sajnáljátok? Miért nem tart mindenki lovat - esetleg az állam segíthetne -, hogy legyen nekik munkájuk? Birkahúst miért nem vesztek, amikor sok juhász emiatt vesztette el az állását, pedig régen mennyi sok juhnyáj legelészett az országban! Változik a világ és ehhez kell alkalmazkodni.
Csendben megjegyezném, hogy bár ez nem Négy Mancsos kampány, ők úgy 1998 táján kezdték el a kampányaikat a hízott libamáj ellen. NEM tavaly vagy 2006-ban. Azóta ért be szépen lassan annak a gyümölcse, hogy kevesebb máj kell a nyugatnak, és azt sem olyan helyről akarják beszerezni, ahol annyit nem képesek a "hungarikum", meg "mocskos franciák pénzelik őket"-szólamokon kívül egyebet kinyögni, ahelyett, hogy azt mondanák: ez egy régi videó, hozzánk bármikor, bármelyik tömőhöz el lehet menni és megvizsgálni független, elfogulatlan nyugati szakértőknek, hogy nem történik állatkínzás. Sőt, mi reklámozni is tudjuk a libatömőtelepeket, annyira jók a körülmények. Miért is nem tudja ezt itthon senki megtenni...?
Tulajdonképpen az a baj, hogy az eddig főleg kifelé termelt áru most már nem kell kinn? Ez csípi mindenki szemét? :D Hát, a kintieket nem lehet rákényszeríteni, hogy egyék, ha nem akarják, de ha meg akarjátok menteni az ipart, zabáljatok minél több libamájat, hátha fennmaradnak ezek a tömők, ha elég nagy lesz a belföldi kereslet erre a felesleges luxuscikkre...

égafater 2009.02.18. 13:53:40

@Dee_:
az írásod első része annyira demagóg, hogy nem is tudom mivel válaszoljak. aki húst eszik annak nagy része nem lenne képes leölni az állatokat, igen, én sem, de attól még eszünk húst. a nem hízott libát (ami legális...) is le kell ölni, azt sem tudnám. tehát akkor egyáltalán ne egyek húst???? olvastad a galaxis utikalaúzt. abban tenyésztenek olyan tudattal rendelkező marhákat, akiknek az az őszinte vágyuk, hogy megegyék őket, te erre várnál? szerinted az mennyire "humánus", amikor a homárt élve főzik meg? gyerünk, tiltassuk be azt is!!

Második bekezdés, itt nem arról van szó, hogy nincs piaca valaminek, mert igenis van kereslet a hízott libamájra (a franciák kacsából is csinálják), mert rendkívül finom étel. van rá elég hazai és külföldi kereslet is, hiszen termelték bőven. egy pár unatkozó osztrák faszkalap, akik ahelyett, hogy a saját szarjukat lapátolnák vissza (habzó Rába, szemétégető 100 m-re Mo.-tól, szemétáthordás Mo.-ra, igen ilyen is van) minket kurogatnak a libatömés miatt, és BETILTATJÁK a magyar nem tömött liba és egyéb baromfitermékeket is külföldön. Ez mitől jófejség.

Azt meg hogy mi a felesleges luxuscikk ne döntsék, és ne te döntsed el helyettem, mindenkinek más. Tudnék egy párat én is felsorolni, amit meg te kedvelsz.

bolomba (törölt) 2009.02.18. 14:42:26

@égafater: te beszelsz demagogiarol? MUHAHAA

ideznek akkor:

"az egyik legfinomabb étel a világon"

"belefér a faszszopó osztrák almdudlereknek, hogy szentgotthárd mellé építsenek egy szemétégetőt"

"ha eljönne jehova királysága, akkor biztos barátságban élne az oroszlán a nyúllal, ember a libával, gyönyörű lenne, ugye? "

az kommented elso bekezdesenek szohalmazara inkabb nem is reagalnek.:)

bolomba (törölt) 2009.02.18. 14:44:04

@égafater: Erre minden cinizmus nelkul kivancsi lennek: "Azt meg hogy mi a felesleges luxuscikk ne döntsék, és ne te döntsed el helyettem, mindenkinek más. Tudnék egy párat én is felsorolni, amit meg te kedvelsz."

Marmint, arra, hogy hogyan kepzeled el a 'fajtankat'.

égafater 2009.02.18. 14:59:40

@bolomba:

???

demagóg(ia) "általában _tetszetős, részigazságokon, vagy irreális elképzeléseken_ alapuló kijelentések rosszalló megjelölésére...A demagógok szívesebben időznek hamis kérdések, mint valóságos kérdések körül..."

Szerintem én pont konkrét dolgokról beszéltem.

- a jehovás az tényleg demagóg, de direkt poén, ha neked nem, nem muszáj úgy felfogni

- "legf. étel..." szvsz ez egy elég elterjedt vélemény, de nem egy általános igazság természetesen, elismerem. ha az árakat nézed meg abból is látszik, hogy mi a minőségibb, kifinomultabb ízlésnek megfelelő stb., term. azt is tudom, hogy nem csak az ár szab meg valamit, de azért sokat elárul.

- a szemétégető pedig egy konkrét probléma, ugyanúgy mint a Rába, remélem ez nem szorul bizonyításra. tény, nem vélemény, nem demagógia. vagy talán az a baj hogy Almdudlereknek hívtam őket? pedig nagyon finom üdítő, nincs benne semmi negatív.

szóval mi is a demagógia a kommentemben?

amúgy meg szerintem itt a betiltás a lényeg. nem szeretem az ilyeneket, tudod jó érzés ha felnőttnek kezelnek és hagynak dönteni (és term. nem egy gyerekgyilkosságról).

van akinek kényelmesebb ha helyette megmondják mi a jó és rossz, mit kell inni-enni-venni, mit kell nézni, mi a trendy, mi a bio és a wellness, én remélem hogy el tudom dönteni a magam értékrendje szerint.

égafater 2009.02.18. 15:01:59

@bolomba:

nem értem a kérdést a "fajtánkkal" kapcsolatban.

hol általánosítottam?

bolomba (törölt) 2009.02.18. 15:26:47

@égafater:

A demagog definiciojanak bovitese:
"Népámító, felelőtlen izgató; olyan ember, aki tetszetős, de hamis érvekkel vezéri szerepet vagy népszerűséget hajhász"

Hogy mi a demagog a kommenteidben? (Igazabol mint mar itt is korabban emlitettem, alapvetoen szalmabab erveles az amit csinalsz.)

jehovas: - no comment

legfinomabb etel:

1.) szubjektiv dolgot altalanositasz (demagog)

2.)arak » minoseg » kifinomultsag; (erveidet probalod eositeni egy altalad krealt, szerinted altalanos folyamattal) (demagog)

3.)beismered, hogy a folyamat, amit alitasz, igy nem teljesen igaz, de a vegere oda irod, hogy akkoris relevans (demagog)

szemetegeto:

beemelsz az erveid koze egy (majd kesobb megerositve meg felhozod a Rabat is), a targyhoz semmiben nem tartozo peldat (demagog)

A kommented vegere mar-mar kriminologiai magassagokba emelkedve megemlited a "gyerekgyilkosság" szot, utalva a korabban felalitott ertekrendedre es annak oszlopossagara. (demagog)

A vegen pedig magadat tudatos, tajekozott, igazi individumnak beallitva, az ertekrendet (normat), mint fontos szot kiemelve hitelesse probalod tenni a mondandodat. (demagog)

Amugy Dee hozzaszolosanak elso resze valoban demagog.:)

"hol általánosítottam?"

Tudom nem altalanositasz! (remelem kicsit mashogy latod ezt a kijelentesedet, miutan osszeszedtem par gondolatot.) Viszont megelolegeztem kommentjeidbol kiindulva, hogy sarkos velemenyed van, es konkret elkepzeleseid vannak a Dee es hozzam hasonlo emberek eletvitelevel kapcsolatban. Ezert gondoltam, hogy leirhatnad milyen luxuscikkeket hasznalok.

koszi

égafater 2009.02.18. 15:59:25

na, szerintem teljesen jól el tudnánk beszélgetni! ...egymás mellett :-))

-legfinomabb etel: 1.) szubjektiv dolgot altalanositasz (demagog),
-- az eredetiben úgy szerepel, hogy az EGYIK leg..., ez nem általánosítás. semmire nem mondhatjuk szerinted ezt?

2.)arak » minoseg » kifinomultsag; (erveidet probalod eositeni egy altalad krealt, szerinted altalanos folyamattal) (demagog)

-- egy bizonyos logikai lánccal próbáltam érzékeltetni. amúgy szerinted ez nem igaz? egy drága bor, pezsgő, rum, wiskhey egy drágább kávé, tea szerinted köszönőviszonyban sincs a jobb minőséggel? nem azt állítottam, hogy egyenes arányban áll, hanem azt hogy ez egy bizonyos fokmérő.

3.)beismered, hogy a folyamat, amit alitasz, igy nem teljesen igaz, de a vegere oda irod, hogy akkoris relevans (demagog)

szemetegeto:

beemelsz az erveid koze egy (majd kesobb megerositve meg felhozod a Rabat is), a targyhoz semmiben nem tartozo peldat (demagog)

-- több "tárgy" van ebben a történetben, úgy gondoltam lehet komplexen (csak)ezekről beszélni. a Rába és a szemétégető ahhoz a tárgyhoz tartozik, hogy mielőtt beleszólnának az osztrákok más ország dolgaiba (és sajnos ez tényleg súlyos gazdasági, foglalkoztatottsági problémákat vet fel nálunk), lenne mivel foglalkozniuk a saját portájukon is. tudod szálka, gerenda (tudom, ez demagógia :-))

A kommented vegere mar-mar kriminologiai magassagokba emelkedve megemlited a "gyerekgyilkosság" szot, utalva a korabban felalitott ertekrendedre es annak oszlopossagara. (demagog)

-- nem, csak előre ki akartam kerülni a várható "és neked az is beleférne, hogy mittudomén..." típusú választ

A vegen pedig magadat tudatos, tajekozott, igazi individumnak beallitva, az ertekrendet (normat), mint fontos szot kiemelve hitelesse probalod tenni a mondandodat. (demagog)

-- az az igazság, hogy nem tartom beképzeltségnek és egoizmusnak azt, ha úgy gondolom magamról, hogy van egy vállalható értékrendem, és saját gondolataim. az írásodból látom, hogy neked is, de hidd el hogy sokan csak átveszik és ezután magukénak érzik a sugallt ideológiákat és véleményeket.

Amugy Dee hozzaszolosanak elso resze valoban demagog.:)

-- jaja, nagyon.

"hol általánosítottam?"

Tudom nem altalanositasz! (remelem kicsit mashogy latod ezt a kijelentesedet, miutan osszeszedtem par gondolatot.) Viszont megelolegeztem kommentjeidbol kiindulva, hogy sarkos velemenyed van, es konkret elkepzeleseid vannak a Dee es hozzam hasonlo emberek eletvitelevel kapcsolatban. Ezert gondoltam, hogy leirhatnad milyen luxuscikkeket hasznalok.

Mint írtam hogy kinek mi a luxuscikk az a saját döntése, és nem kellene ebbe másnak beleszólni.

Hogy NEKEM mi lenne felesleges luxuscikk? A rohadt sokat fogyasztó SUV, a 6000 cm átlójú plazma a panelba, a különböző kozmetikai szirszarok, amik kifejlesztése során mittomén milyen állatokon kísérleteznek, a félévente lecserélt menő mobil, az egyszer felvett majd eldobott kis rucik, a tisztaságmániás htb napi domestos és cif fogyasztása, de még sorolhatnám. DE EGYIKET SEM AKAROM BETILTATNI.


koszi

K0537632 2009.02.18. 16:12:53

Azert ahhoz kepest, h az angol Tesco-bol szamuztek a tomott libamajat, azaz Foie Gras-t, a kozszolgalati tv-ben jatszott fozos musorok es top ettermek kinalataban rendre ott szerepel. Alszentseg...?

Xezs 2009.02.18. 19:28:54

@Joe Forster/STA: Azt tudod, hogy a "sic!" jelölés mire való? Nem arra amire használtad :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.18. 20:07:51

@Xezs:
szandekos elirasra hasznaljuk, de itt se hiba, mert ilyen durva megnyilvanulasokat szeret a korrektor, vagy az olvasoszerkeszto vagy barki torolni
de ha akarod hogy bent maradjon hogy basszak anyadat ravatalon, mert ugy erzed, ezzel sulyt adsz a mondadnodnak, akkor egy /sic/ elfer
amugy meg a sic kezd a zrt sorsara jutni

cso zsi 2009.02.18. 22:24:06

"Ezzel a feltűnést keltő akcióval, ami során egy elegáns hölgyet egy pincér kényszerrel fog tömni, szeretné a PETA a felhívást a helyszínen megerősíteni.

Időpont: 2009. február 18, 12 óra
Helyszín: Fogarasi Tesco, Budapest XIV. Pillangó u. 15.
Az úttest és a parkoló közötti járda. (Közterület) "
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fvideo%2F2009%2F02%2F18%2Fmegtomtek_a_libavedot%2F
Már csak azt szeretném tudni, az elegáns hölgy mikor jön?
Egy ostoba gágogó libát látok, akit csak bottal piszkálna az ember.

neet 2009.02.18. 22:32:10

Libamájra csapvizet inni igénytelen-e?

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2009.02.19. 02:04:03

@Xezs: Eh, eh, "ön sikeresen leiratkozott hírlevelünkről" SMS megvan? ;-)

neet 2009.02.19. 08:13:34

@bolesz: na, ezért nem eszek csapvíz előtt libamájat. Mert nem akarok igénytelen lenni.

neet 2009.02.19. 08:16:42

eszem... vagy van még, aki hivatalból javítja még a helyesírásiakat?

Szőrgyáros 2009.02.19. 13:27:05

A szüleim gyerekkoromban pár hónapig libatöméssel bírtak foglalkozni. Aki szerint ez nem állatkínzás, ajánlom próbálja ki egyszer! Utána biztos nem enne ő sem libamájat!

égafater 2009.02.19. 17:08:31

@Szőrgyáros:

azt szokták mondani, hogy ha konyhán dolgoznál egy étteremben, ott sem ennél többet.

én ezért nem dolgozom sem étteremben, sem libákat nem tömök és így tudok normálisan enni.

Szőrgyáros 2009.02.20. 07:42:55

@égafater: És képzeld el ezek után vendéglátós lettem és dolgoztam konyhán is... :)

GÚNÁR 2009.02.20. 22:28:05

ÉN NAGYON JÓL ÉRZEM MAGAM A HIZLALDÁBAN TÖK JÓ A TÁRSASÁG (JÓ SOKAN VAGYUNK) A KAJA TÜRHETŐ,DE BŐSÉGES. SZÉPEN GYARAPODUNK! A GONDOZÓK MEG NAGYON VIGYÁZNAK RÁNK, NEHOGY VALAKINEK BAJA ESSEN MERT AKKOR NAGY KÁR ÉRI A CÉGET!
süti beállítások módosítása