Tékozló Homár

A 3 perc alatt feltörhető biztonsági ajtó

2009.03.16. 09:25 | ge | komment

Szabi tavaly nyáron biztonsági ajtót vásárolt, amiről hamar kiderült, hogy nem is olyan biztonságos, mint amennyibe került. 1 hónap után a zár tönkrement, a garancia ügyében a forgalmazó és a beszállító egymásra mutogatott, de a perrel fenyegtés végül hatásosnak bizonyult.

Panelakásunkat ujjítottuk fel, teljeskörűen, mikor a bejárati ajtó cseréjét is célként tűztük ki magunk előtt, lévén a 30 éves fa házgyári ajtón a szél és a szagok, a hangról már nem is beszélve, úgy közlekedett ki-be ahogy akartak. Kiszemeltünk egy biztonsági 16 ponton záródó ajtót, minden nagyobb áruházban (Bricostore, Baumax, Praktiker, Obi) megvásárolható illetve a maszekoknál is, akik be is szerelik.

Sajnos nyár derekán szembesültünk azzal ténnyel, hogy ilyen ajtóból a létező összes áruház hiánnyal küszködik annak ellenére, hogy nap mint nap szórólapokon reklámozzák (vásárló megtévesztése). Mindenki több hetes (4-6) beszerzést igért. Szerencsénkre (szerencsétlenségünkre) a Bricostore fehérvári áruházban volt még pár darab FUDA ajató (ami még jobban is tetszett mint a többi).

Az ajtót megvettük, majd kb. 2 hét után a kivitelező be is építette úgy ahogy kell, bár jelek már akkor is mutatkoztak, hogy itt baj lesz lévén a kulcs használati útmutatója értelmezhetetlen volt. A,B,C, kulcsokról beszélt amit elfelejettek a kulcsokon jelölni így totózni lehetett, hogy melyik a szerelő kulcs és melyik a végleges. A csomagolás mert ez lényeges, szakatt kartonpapírba volt csomagolva (rajta volt egy telefonszám, ez késöbb fontos lesz), használati utasítás és garanciajegyek nélkül, bár a Bricostore emberei azt állították, hogy bele van csomagolva.

Beköltözésünk után kb. 1 hónapos intenzív használatot követően a párom reggel munkába menet becsukta az ajtót majd ráfordította a kulcsot, ez egyszer sikerült neki. Ekkor az ajtó egy csentit befele mozdult majd, nem lehetett kinyitni. Hosszas telefonálgatás kezdődött, após, apám (mivel én nem Fehérváron dolgoztam így kellett a segítség) is megszakérették a helyszínen, hogy ezt tényleg nem lehet kinyitni, mivel garanciás így felhívtam a Bricostore-t, 4x hívtam őket hosszassan csöngetve, az álatlános információs számukat, és a fa áru osztályt is ahol az ajtókkal foglakoznak, senki nem vette fel, így hívtunk egy szerelőt, ki is érkezett a helyszínre majd a zár feltörése után bejutott a lakásba (biztonsági ajtó: jó átverés 3 perc alatt törte fel a zárat). Ez után kicserélte a zárbetétet egy minőségi német zárra, közben kideürlt, hogy a hézagolás hiányossága és a hihetetlen rudazat holtjáték okozta a megfeszülést. A javításról a számla 28.000.- Ft volt! Közben hívtam az ajtó belső felén lévő telefonszámot, a szám nem kapcsolható volt (többször is próbáltam).

Miután megtörtént a javítás felkerestük a Bricostoret ahol az információnál először jegyzőkönyvet vettünk fel az esetről, e közben befutott az  osztályvezető is és cinikus kérdésekkel ostromolt bennünket, hogy miért nem őket hívtuk (ez megtörtént válaszoltam, mire: "nem tudunk minden telefont felvenni ha csörög"), miért hívtunk szerelőt mikor ők kimentek volna (na ja nem értenek hozzá, nincs alaktrészük se). Igéretet kaptunk, hogy 2 héten bellül értesítenek minket (törvény elő is írja), továbbá igéretet kaptunk a számla megtérítésére is. 2 hét után telefonon kerestük őket (mivel nem történt semmi) mikor közölték, hogy ők nem kötelesek az ügyben eljárni mivel a garanciát a beszállító látja el (elég fúrcsa mivel a számlát ők állították ki). Közben megadta a beszállító számát, hogy azon érdeklődjünk. (a számot is tévesen adták, meg egy másik reklamáló ügyfélé volt akinek szintén ezzel a Fuda ajtóval volt gondja). Ismét telefonálgatás, a Brico. részéről sajnálkozás, majd elértük a beszállítót. Egy ügyintéző vette fel (R.A) aki közölte, hogy egy emberük ki fog jönni és kicseréli a zárat és megtérítik a kárszámlánakt is.

Az álatlános garanciákban szereplő javítási határidők után kettő nappal megérkezett az importőr  Fuduga Kft vezetője egy kinai származásű Úriember(?). Az ajtót szemrevételezte és kétszer elfordította a kulcsot majd, hosszas nevetgéléssel közölte, hogy ő itt csak akkor cserél zárat ha kifizetjük neki a munaköltséget, mindezt erős akcentussal és verbális kumunikációval, lévén nagyon nehezen beszélte a magyart de a garancia szót nagyon jól ismerte. A vérnyomásom kezdett felmenni, megkértem, hogy szedje szét és vizsgálja meg az ajtót ő ennek a kérésnek sem tett eleget (csak nevetett és annyit hajtogatott nincs garancia). Állítása szerint mivel nem őket hívtuk az ajtó belső felén található telefonszámon és más csinálta meg így nem vonatkozik már rá a garancia. Mikor megkérdeztem, hogy hogy hívtam volna  a telefonszámot ha az bellül volt mi meg kívül? Válasz: az ajtó csomagolásán is volt telefonszám, na ja mert a kartonpapírt amibe csomagolták általában az ember a lakása bejárata mellett tartja. Ekkor közöltem vele azt, hogy nem is él a szám, de erre nem volt hajlandó válaszolni. Szóváltást szóváltás követett, az Apósomnak hála, hogy nem vertem beele a sárgát a földbe. Elment majd közölte, ha legközelebb vissza kell jönnie kiszámlázza a kiszállást. Ekkor már tényleg elpattant az agyam és elküldtem melegebb éghajlatra.

Ezután hosszas levelezés kezdődött az importőrrel és a Bricostoreval is, a Brico az importőrre (Fuduga Kft) (ekkor derült ki az is hogy kettő cége van a kinainak, mind a kettő nevében küldött leveleket Fuduga kft, Fuluda Kft) mutogatott az importor pedig ránk és tagadtak mindent amit elötte állítottak, továbbá egy sokadik levelükben kaptam egy felszólítást hogy fizessem ki a kiszállás díját 15.000.-Ft-ot. Ekkor telt be a pohár és úgy döntöttem, hogy perre viszem az ügyet kb. 2 hónap után. Továbbá nyilatkozatokat kért a beszerelésről és a javításról is. (Ezeket be is szereztük el is küldtük neki de ezeket is kifogásolta, sőt odáig jutottam, hogy az ajtó szerelő is felkereste őket akinek azt mondták, hogy csak "jogerős bírói végzés után hajlandóak javítani")
Ekkor egy végső kisérlet formájában a Brico fehérvári igazgatójának címeztem a levelemet, amiben perrel is fenyegetőztem.
Kettő hét után hívott az az osztályvezető a Bricostoreból aki csak tologatta az ügyet, hogy elfogadom e a kárszámla összegét ajándékvásárlási utalvány formájában. Elfogadtam mert már ez is jobb volt mint a semmi. Ezzel egyuttal kvázi ráutaló magatartással a Brico. elismerte, hogy hibát követtek el és azt is, hogy az ajtó garancia alá esett volna. Itt én lezártam az ügyet (gondoltam akkor).

Két nappal ezelött az ajtó megint hasonló jelenséggel megadta magát de, itt már sikerült szerelő nélkül kinyitni. Kihívtam ismét a szerelőt aki kijött  és végül egy kalapács ütéssel oldotta meg a problémát. Így egyenlőre működőképes. (azóta már új ajtó után néztem).

Tanulságos ez mindenki számára:
1, mennyire nem foglakoznak a garanciávala a multik
2, hogyan hárítják másra a felelőséget
3, mekkora átverés a biztonsági ajtó (nem csak a kinai ajtók)
4, kihasználják, hogy egyes termékeknek speciális a garanciájuk (lévén mozdíthatatlanok) és annak érvényesítése

Annyit még hozzátennék, hogy megnéztünk azóta más biztonsági ajtókat is amik sokkal precízebben voltak összerakva, a kereskedő akivel beszéltün a Fuda hallatán nagyokat nyelt, szóval ő is tudhat valamit...

Üdv:
 
Szabi
 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acmee 2009.03.16. 10:22:59

@ColT:

Monnyuk' megpróbáltak bemenni rajta... a külső felén lévő, "normális", 30éves faajtót széthasogatta fejszével, utána megnéztem volna a fejét, amikor meglátta, h biza itt van vasalás :D

Amúgy vidéken présház ajtajaként szolgál, ahol előszeretettel mennek a brazilok "kóstolóra" meghívás nélkül...

Impega 2009.03.16. 10:23:18

@Acmee: A biztosito elfogadja azt? Vagy a ögé mar minek biztositani ;)?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.16. 10:23:37

@É2I: EDE gyanús mi? :D

@Szódás Lova: "Türelem. Majd kikopik, beszárad, bejáratódik. Minek ide bíróság?..."
Aha... És ha nekik az az egy kijártuk a lakásból...?

Acmee 2009.03.16. 10:24:38

@EnZsolt / Vidéki Man - tekézik, iszik és ráiszik.:

Röhögni fogsz... Egy pont ugyanilyet tettek be a strucctelepre Zsámbékon :D

Szódás Lova 2009.03.16. 10:25:16

@ColT: Ablak? Erkélyajtó? Nemkínai? :D

Fairy Girl 2009.03.16. 10:26:00

lacasa, hozzátéve, hogy a szerelő csak azért piszmog 3 percig, hogy úgy látsszon, dolgozik :) Ha már egyszer olyan sok pénzt kér.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.16. 10:26:17

@Acmee: Jó lehetett :D Biztonsági kamera is kellett volna :D
Mondjuk az igaz hogy maganak kell védeni magad mert a yard az itt 0.

Exemék tömbházában betörtek az alattuk lakókhoz. Yard, helyszínelés, stb.
Másnap betörtek az említett exékhez is...

Nem kapták el a fószert, mondjuk a csajnak ez így jobb is volt mert így a biztosító fizetett, ha meg elkapják, akkor nyilván már nem lettek volna meg a cuccok amiket elvitt.

Hülyéje elvitte a gagyi fényképezőgépet, meg pár 10 Euro-t, de a laptopot otthagyta :D

Acmee 2009.03.16. 10:26:26

@Impega:

Hát nemtom, mi nem kötöttünk biztosítást. Egyrészt présház, másrészt az ablakok pedig betonba öntött, 30-as betonvas ráccsal vannak bevédve... :D

Fater nem bízta a véletlenre :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.16. 10:27:56

@Szódás Lova: Esetleg ha a 8.-on lakik? Akkor aztán mászhat ki az erkélyen...

Acmee 2009.03.16. 10:28:12

@ColT:

Mióta kicsit "sötétebb" környéken lakom, Én is az ágyam mellett tartom a szuronyt... 35cm csak a penge... Bárkit lerögzítek vele, amíg meg nem jön a yard...

elwood 2009.03.16. 10:28:18

Nem akarom csesztetni a posztolót, mert most szerintem igaza van, csak jasolnék,

azt az ajtót amit nem lehet 3 perc alatt kinyitni páncélszekrénynek hívják

Tsabi 2009.03.16. 10:28:34

Meg ket dolog a poszttal kapcsolatban, mi van azokon a szorolapokon, hogy azonnal viheto az ajto? Vagy maskepp nem tudom ertelmezni a vasarlok megteveszteset.. A masik a rasszizmus, ami meg egy ilyen artatlan garancialis ajtoletepessel kapcsolatban is elojon.. :(
@A mosóporos: dehogy vagyok en telhetetlen, csak eddig volt egy poszt a hetvege ota, hogy ket egyforma sulyu majkrembol melyik a hosszabb, lejart a teszta, ja es kis promocio a kurvanak, vagy a kocsmanak, nem jottem ra. Meg ez a kreten, aki megveszi a kici occo termeket, aztan anyazik, mert a support is kici occo. Kivancsian varom az elso "dizelre atepitett 4utemu trabantba kevereket toltottem, nincs garancia eisenachban" c. Index focimes anyazo posztot

elwood 2009.03.16. 10:29:21

"a kereskedő akivel beszéltün a Fuda hallatán nagyokat nyelt, szóval ő is tudhat valamit..."

biztos korábban pornózott

Acmee 2009.03.16. 10:30:19

@Tsabi:

"azonnal viheto az ajto"

Igen, megadják a címet, ahonnan kalapács-vésővel azonnal viheted ;) :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.16. 10:35:21

@elwood: Ha már azt tudom hogy kínai ajtó, én is nyeltem volna...
Lehet azért nyelt mert most már tudja hol tud könnyen rabolni :D

elwood 2009.03.16. 10:35:49

sztem jó ez a poszt etel van gyöngyszemekkel:

"mennyire nem foglakoznak a garanciával a multik"
"Fuduga kft, Fuluda Kft"

É2I 2009.03.16. 10:36:05

@ColT:
/off
Meg hapcientológus gyanus, meg eltávolításra esélyes ;)
/on

elwood 2009.03.16. 10:36:50

az ajtó azonnal vihető 3 percen belül

Én lennék terrorista! 2009.03.16. 10:38:55

Brikosztór, multi, minőség. Persze-persze...

betépett felhasználó 2009.03.16. 10:40:17

csak 1 problama van. az az ajto
SOHA
DE SOHA
DE SOHA
NEM VOLT BIZTONSAGI AJTO!!!
aki mar latott ilyen ajot osszehegesztes elott tudja, hogy mirol beszelek.
szar kinai bovli az egesz takolmany, beleertve a szakszeru beszerelest is.

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2009.03.16. 10:41:37

egy ajtó sosem biztonsági, legfeljebb a zár lehet az

az ajtót meg kell csináltatni asztalossal, lakatossal, zárat meg valami faszát kell venni, ennyi

a "helyére szárad, helyére kopik" dologról meg annyit, hogy ajtóról beszélünk, nem falidíszről vaze
az ajtó már ne csináljon semmit az elkészítés után

elwood 2009.03.16. 10:42:18

@betépett felhasználó: csak nem te hegeszted össze őket kínában ?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.16. 10:42:40

@elwood: Ha fel tudod törni.

@Vinitor: Főleg ennyi pénzért ne kelljen a helyére kopnia.

2009.03.16. 10:44:26

Nézd meg őket: www.biztonsagiajto.hu

Az ő áraik alapján állapítják meg a kínai ajtók árát. Nagy becsapás a kínai ajtó (én már csak tudom, ezzel foglalkozom) de nem fogom itt reklámozni magam. Egy nagy kalap szar. Az a furcsa, hogy megkapta a mabisz engedélyét, míg a fenti MAGYAR termék állandóan atrocitásoknak van kitéve, holott betörés egy ilyen ajtón keresztül kvázi fizikai képtelenség. A lényeg, ha valaki ajtót akar: Ha kong az ajtó, és lemezes szerkezetű, akkor ha vállal megnyomom, akkor is elroppan, nemhogy még szétfeszítem a keretet a zárnál... (Egy zár nem zár, mégha 132 ponton is megy az ajtóba) Na most mennem kell. Én azt mondom, és erőssssen ajánlom a fenti címet, azon az ajtón nem megy keresztül senki. Nekem 2 éve van ilyen...hibátlan.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.16. 10:53:31

@Vinitor: Ja meg szakszerű beszerelés után se kelljen a helyére kopni :/

Ariadne12 2009.03.16. 10:56:03

@Helioport:
Nyilvánvalóan nem volt "Mabisz engedélye" annak a kínai ajtónak, mivel nem kötelező.

Ez a Mabisz honlapja, ahol rá lehet keresni gyártóra, márkára, és ami legalább 10 vagy 15 perces, na azt meg lehet venni, az biztonsági ajtó. A többi csak előszobadísz...
www.pluto.hu/

Próbára rákerestem, és megdöbbenésemre van egy 3 perces minősítésű ajtó ilyen néven! Azért a posztíró helyében a Mabisz felé is jelezném a dolgot, hátha felülvizsgálnák, hogy tényleg 3 perces-e az az ajtó. Persze az is lehet, hogy nem pont az XXXX fajtájú Fuda ajtót árulják a barkácsáruházban. :)

Nekünk egyébként már egy régi ajtónyitáskor mondták, hogy a kínai és főleg műanyag, és különösen nagyáruházas ajtók semmit sem érnek, fémszerkezetű, acéllemez bevonatú, sok ponton záródó biztonsági ajtót kell venni, minősített cégtől, az jelent valamit. De azért egy jó biztosítás akkor sem árt...

kulup 2009.03.16. 11:01:44

Ez a www.biztonsagiajto.hu tiszta TV shop. :-) Csak most, csak Önöknek. Külön kedvezmények, de csak ha azonnal megrendeli.

Ettől persze maga az ajtó még lehet jó is.

Szódás Lova 2009.03.16. 11:15:36

@Vinitor: Egy műanyag/acél/szaru/lábszárcsont /urán szerkezetű ajtó valószínűleg nem is kopik oda. Meg nem is jó dolog, szerintem. Ha minden feltörhető -miért ne- akkor már inkább legyen szép. Meg fa. Az meg csak mozogjon, éljen, kopjon. Ha valaki abszolút biztonságot akar, öntessen a keretbe másfél méter acélbetont, korund erősítéssel, ólombetéttel, oszt tegyen rá egy tizenhétezer ponton záródó hegesztett hőálló poliuretán riglit. :)

Pepe83 (törölt) 2009.03.16. 11:17:30

"Panelakásunkat ujjítottuk fel, teljeskörűen, mikor a bejárati ajtó cseréjét is célként tűztük ki magunk előtt, lévén a 30 éves fa házgyári ajtón a szél és a szagok, a hangról már nem is beszélve, úgy közlekedett ki-be ahogy akartak."

Ennyi hibát egy mondatban még nem láttam:)

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2009.03.16. 11:37:46

@Pepe83: :-))

Jaja, én is csak figyeltem, lehet, hogy nem is valós a post, hanem csak a kínai üzletember rakta be magát reklámozni a Homárra. ;)

lótumfaktum 2009.03.16. 11:38:54

szegény posztoló! nem akarom elkeseríteni ,de ehez hasonló kinai ajtót 46000Ft-ért vettek a szomszédék
12000-ért. beszerelték.zárt szelvény a tok, az ajtólap is.ketten majd beXartunk amikor segítettem a kocsiról levenni ,anyag van benne. a zárat cserélte kapásból +10e. de világít neki a kilincs ha illumináltan .az ágyban is jólenne anyunál is segíthetne.

De tényleg aki beakar menniaz be is fog csak idő kérdése.

hatesz 2009.03.16. 11:42:14

@lacasa: na megneznem azt az ajtot amit 10-15böl csinältatsz...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.16. 11:47:12

@Pepe83: Menj be egy általános iskola 8. osztályába, vagy középiskolában bármelyikbe, nézz meg egy magyar fogalmazást, majd fogsz.

"de világít neki a kilincs ha illumináltan .az ágyban is jólenne anyunál is segíthetne."
Ezt kevéssé ertettem...
De ha illumináltan, akkor az ágy már mindegy.

É2I 2009.03.16. 12:03:25

@lótumfaktum:
Hát fesd be anyát vízálló neonfilccel. :D

lótumfaktum 2009.03.16. 12:04:46

@ColT: de világít neki a kilincs, ha illumináltan nem találja a kulcslyukat. az ágyban is jó lenne, anyunál is segíthetne.
na fikázz még, ki töröltem véletlenül most már jobb? CSAK, hogy nyugodtabban tudj ebédelni! jó étvágyat!Pá!!

greggrant 2009.03.16. 12:15:45

kici ócó, öccázé' kinai ajto áfászála nékül - fulladás kájefté

mókus 2009.03.16. 12:22:11

Valaki összefoglalná a történetet?

Megélhetési rasszista 2009.03.16. 12:30:00

Már ne is haragudj, de ki képes KÍNAI cuccot ilyen komoly dologra befogni? Alsónadrág, zokni még oké, elszakad, kidobod, öccázé veszed a másikat. De biztonsági ajtó??
Amúgy a MABISZ "biztonsági" jelölés is nagy átverés, pöcsnövelő mellékszer, mert a tanúsítvány csak azt igazolja, hogy ott az az ajtó megfelelt a követelményeknek. Semmi sem garantálja, hogy a többi ajtó is ilyen minőségű és azt sem, hogy a kipróbált ajtó 5 perc múlva is működik.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.16. 12:32:20

@lótumfaktum: Kösz már ebédeltem :D
Nem fikázás volt csak nem értettem :) Mi ez a vízfelkapás...?

Mostanra leesett, hogy minek kéne világítania, bocs.

elwood 2009.03.16. 12:37:25

ajtót kovácsoltvasból érdemes csináltatni, előtte e-mailben érdeklődni kell az árakról

É2I 2009.03.16. 12:46:44

@elwood:
És elküldeni hozzá a skiccet meg a cc listát. :P

Secnir 2009.03.16. 13:06:33

azért mert a kínaiak fasza falat tudnak csinálni, az még nem jelenti azt, hogy hozzávaló fasza ajtót is tudnak csinálni...

OftF 2009.03.16. 13:38:24

Ez a jó részlet:

"a számot is tévesen adták, meg egy másik reklamáló ügyfélé volt akinek szintén ezzel a Fuda ajtóval volt gondja"

:-D

délioldal 2009.03.16. 13:44:33



alapjában véve mostanában lusta voltam bejelentkezni, hogy kommentelhessek, de ez a "szakatt" kicsapta a biztosítékot nálam... ehhez csak gratulálni tudok...

Pepe83 (törölt) 2009.03.16. 13:51:57

@délioldal:
ujjítottuk, célként tűztük ki magunk előtt, úgy közlekedett ki-be ahogy akartak, stb.

Én úgy érzem, hogy ez az ember megérdemli a sorsát:)))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.16. 13:58:19

@EnZsolt / Vidéki Man - tekézik, iszik és ráiszik.:

ez nem tuti a dragabb, biztonsagosabb ahto nekem azt jelenti odabent tobb a leves

MekkMester 2009.03.16. 14:11:20

Nem szabad a multik tucatócskaságainak bedőlni. Hamar rájöttem, hogy bármi, amit így vásárolunk, csak az életünket rövidíti meg a sok idegeskedés miatt.
Nekem hét éve szereltek fel egy izraeli biztonsági ajtót, semmi gond nincs vele.

kulup 2009.03.16. 14:36:33

@Orso-borso: Ezek az ajtós cégek csak ilyen gagyi oldalakat tudnak csináltatni ?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.16. 14:49:39

@Impega:

basszu ez velem is megtortent, hogy a csajomnal kimentem a klotyora es beragadtam
a batyja szabaditott ki, kellett vagy fel ora
igaz csendben kellett dolgoznia mert az annyaek aludtak es nem tudtak semmirol

blogsámán 2009.03.16. 15:11:32

@lacasa:
Érdekelne annak a mesternek a száma, aki 15 ezerért bejárati ajtót csinál. Csak akkor jelentkezz, ha van a kezedben ilyen árajánlat.

blogsámán 2009.03.16. 15:14:39

Ez csak nekem tűnt fel?
"mindezt erős akcentussal és verbális kumunikációval, lévén nagyon nehezen beszélte a magyart de a garancia szót nagyon jól ismerte."

Biztos, hogy verbális az a "kumunikáció", amiről itt szó lehetett???

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.03.16. 15:16:22

Hol érdemes végülis bejárati ajtót venni?

hatesz 2009.03.16. 15:29:01

"ujjítottuk" "2 héten bellül" ragadnak ezek a fränya gombok

De szämomra a legesmegszebb:
"Kihívtam ismét a szerelőt aki kijött és végül egy kalapács ütéssel oldotta meg a problémát" profi szerelö!
kiväncsi lennek erre a szamlara :kalapäcsütes; mennyiseg 1db, egysegär X Ft/ütes, är. X Ft

hatesz 2009.03.16. 15:30:42

meg valami:
"célként tűztük ki magunk előtt" ez meg mit jelent? mond azt hogy terveztük:) (magunk ele´)
megin kötekedös napom van... bocs

Bugreport 2009.03.16. 15:53:15

Na én a 16 ponton záródó rész után nem is olvasom tovább. Minek a panelba ilyen ajtó? Akinek van zséje az nem lakik panelbe, kivéve, ha mazochista. Ígyjártálaztánkészennyivolt :P:P

bldo 2009.03.16. 16:03:02

Nekünk is Nívó biztonsági ajtónk van, és bizony teljesen elégedett vagyok vele. Eljött az ember, felmérte az ajtónyílást, legyártották az ajtót méretre kb. másfél hét alatt, majd jöttek és nagyjából két óra alatt beépítették. Masszív, tömör, van benne anyag, zajt, huzatot, satöbbit pedig azóta elfelejthetjük.

A kínai ajtókról pedig ennyit:
englishrussia.com/?p=1943

Pepe83 (törölt) 2009.03.16. 16:18:44

@Acsi:

Én láttam már olyan szépen felújított panel lakást, hogy csak néztem:))

GatyaPityu 2009.03.16. 16:37:11

Azt a kalapácsütést a szutyok sárga ferde szemű fejére kellett volna mérni, nem az ajtóra :-)

Bugreport 2009.03.16. 16:41:57

@Pepe83: Az lehet, de ez meg megalománia.


@Bandi_jóválasztás: Hmm, vagy csak én érzem a dologban a pikantériát. Nekem van egy sajnos kegyetlen költséges hobbym, amiről képtelen vagyok lemondani, és ez nem a heroin. Hosszú évek keserve kuporgatása után tudtam egy viszonylag korrekt szintre hozni a felszerelést hozzá. Biztonsági és flinc flanc ajtók helyett van egy olyan riasztóm, amit:
1. Nem igen hiszem, hogy bárki is feltör.

2 Ha mégis betéved valaki, akkor 5 perc múlva (és igen ennyi) itt a fegyveres szolgálat.

3 Az embereknek igényei vannak, neked is és nekem is. De én előtérbe helyezem a nyugalmat, márpegig nálam ez prioritást élvez. Így inkább halasztom a fejlesztést pár évig, és kertes házban lakom, nem kell hallgatnom, hogy a szomszédomra rájön a furhatnék vasárnap hajnal ötkor. Vagy a másik szomszéd süket néni súlyos decibeleken hallgatja a banánokközt. Csak gondoljunk bele logikusan. Igény, és ok szempontból. Nem biztos, hogy a hiba az én készülékemben van.

Pepe83 (törölt) 2009.03.16. 16:54:49

@Acsi:

Megalománia az lenne ha vennél a Rózsadombon egy házat, de nem lenne se közművesítve, se bebútorozva.

Ez ennek pont az ellenkezője:)))))

Bugreport 2009.03.16. 17:00:01

@Pepe83: Igazad is van :) de hát kérem. Panellakás, plussz 16 ponton záródó ajtó... Miért nem lakik páncélszekrényben? :) Ugyan kérem :):):)

velö 2009.03.16. 17:20:02

@maincoon ♀: ezt a topikot is jol szétbeszéltétek.
egyébként, olyan kormànyotok van, mint amilyent vàlasztottatok. elsö hiba.

velö 2009.03.16. 17:23:00

@Tsabi: sorry, a felettébbi hozzàszolàs Tsabinak szolt. "vett helyette ilyen fuda tipusut (1. hiba)"
........................
ezt a topikot is jol szétbeszéltétek.
egyébként, olyan kormànyotok van, mint amilyent vàlasztottatok. elsö hiba.

velö 2009.03.16. 17:28:11

"Tanulságos ez mindenki számára:
1, mennyire nem foglakoznak a garanciávala a multik"

Ugyan. Milyen multik? Minden multi végén az ember van. A felelötlen, lelkiismeretlen szarhàzi aki csak munkahelyet és megélhetést akar, de felelösséget nem vàllal.

lacasa 2009.03.16. 19:02:19

Blogsámán !

Olvass:Egy asztalos elkészíti középen acéllemezzel borítja+ ellátja a néhány leemelés gátlóval,és spéci zárakkal kb 10,15e. többletért

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2009.03.16. 19:09:47

@Szódás Lova:
a működőképes meg a szép nem zárja ki egymást :)

ha egy rendesen kezelt anyagból készített faborítású (mert mondjuk acéllemez van benne, igen) ajtót akarsz, megkaphatod, és sem helyrekopni, sem vetemedni nem fog, legfeljebb 15 év múlva, de úgy is csak akkor, ha közvetlenül éri mondjuk eső (társasházban esélytelen)
igaz, nem 15ezer lesz

ha rendesen van elvégezve minden munka az alapanyaggal, akkor a végeredmény is tuti minőség

egyszerű példa:
a hagyományos japán katana meg az utcavégi cigányok rozsdás bökője is csak egy darab vas
csak nem mindegy, hogy van kezelve

Tsabi 2009.03.16. 19:48:51

@velö: speciel en nem valasztottam ezt se meg az elozot (a masikat) se, mert nem ram tartozik szerintem, hanem azokra, akik abban az orszagban elnek.. a szetbeszelesrol meg annyit, hogy itt altalaban ez a topikok sorsa.. :)

Fíldödi Ferenc 2009.03.16. 20:09:46

Embörök!
Ajtót az ajtóbótbú vöszünk.
Pl. tűlem vagy a többi böcsületös gyártótú, no...
( ez egy autentikus - nem rózsasándoros - "ő"-zés volt)

Megdobbent 2009.03.16. 20:17:08

"ujjítottuk, szakatt, hosszassan, bellül (2x), fúrcsa, egyenlőre, csentit"

Koszonjuk szepen, tipushibak.
Btw mennyire sikeres az, aki egy kinait multinak nevez, es megvesz egy ajtot, de vihargyorsan, mert az vaganyul nez ki... Jajj, de tele a pupom a sok antiposttal :)

lótumfaktum 2009.03.16. 21:05:32

Gyártott a kis kínai Fundu kantonban az útszélén guggolva, windozos reklám újságon 1000000, db szíípp ajtót, világító kilincsel, 7kulcsal. 5000Ft-ért. S a család is jól lakott. Ezeket eladták okoska kínaiak 88000Ft-ért a magyaroknak is. A magyar is jóljárt mert nyert minimum 20000Ft-ot a magyar gyártásúhoz képest, lett egy mutatós csili-vili ajtója. amit addig használ, míg meg nem hal. De a kis kínai járt legjobban, mert ez az 1millió Db csak ” O” széria volt. Most fogja, a befojt összegből a hiányosságokat kijavítani, és legyárt 10milliódarabot. melyet már nyugatabbra, rajtunk túl is fog árulni. Biztos sikerrel!!!
Sajnos ez egy olyan folyamat mely már lefolyt a magyar szerszámgépek piacán is. Az elején fikázott minőség hibás, gépek az alacsony áruk miatt elkeltek az európai piacon. Javított gépek még mindig olcsó áraikkal, javított minőségükkel már versenyképesek
Fejlődnek, fejlődnek………mi meg csak nézzünk, mint a moziban!

Daze 2009.03.16. 22:12:07

Nekem is gondolom 3 perces nehézséget jelent az ajtóm egy betörni szándékozónak, de szerencsére az időtartamot megnöveli és betörési hajlamot lecsökkenti a bent lévő kutya... :)

Ámbátor ami igaz az igaz már ő sem garanciás :P

velö 2009.03.17. 06:12:31

@Tsabi: najovanna :) eszembe jutott, Te vagy a külföldi Tsabi. Legközelebb jobban megnézem kinek mondom be a frankot.
ciao
bye
tschüss
adieu

Tsabi 2009.03.17. 09:58:16

@velö: no problemo :) ciao, bye, hali, daszvidanyia ;)

basszafasz 2009.03.17. 12:35:44

a rasszista beszólásod miatt, remélem azóta legalább mégegyszer rádzárult az ajtó és még többet szivsz vele.
különben is, ha utálod a külföldieket akkor faragj magadnak ajtót alföldi fából és ne a kinai szart vegyed.

BlueBear · http://proletarmatrix.php0h.com 2009.03.17. 15:22:40

A fenének sem kellene biztonsági ajtó. Nem akarok egy széfben lakni. Nekünk annó elég volt a sima acélkeretes is, azt sem könnyebb berúgdosni. Egyszer tört el benne a zár, akkor is csak sarokcsiszolóval tudta felnyomni a "mester"

seric2 2009.03.17. 18:30:03

Ott Homáréknál nincs valaki, aki bírja a magyar nyelvet? Átfésülhették volna ezt a levelet, hogy legalább a helyesírási meg nyelvhelyességi hibák miatt ne köszörülje a posztolón a nyelvét az úri közönség.

handras 2009.03.17. 19:17:58

@Acsi: Nos én véletlenül vagyonvédelemmel foglalkozom 20 éve...

Lakótelepi lakásoknál azért kell jó ajtó, mert az emeleteken szinte biztosan azt támadják.

Csókoltatom a szuper riasztódat (hisz én is ilyeneket csinálok) és állítom, hogy nincs olyan cég aki reálisan tartani tudja az 5 percet.
Ha kisváros, akkor azért nem, mert nincs elég autója. Bp. esetében meg aki 10 percnél kevesebbet vállal az biztosan lódít, mert a forgalmi helyzet lehet olyan, hogy egyszerűen nem ér oda.

Maradjunk annyiban, hogy az egész távfelügyelet csak akkor hatásos, ha a könnyen mozdítható értékeidet egy megfelelő páncélszekrényben tartod, mert annak a kinyitására már nem lesz elég idejük.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.03.17. 22:56:39

"ujjítottuk"

LYALY. Nem isss olvassom tovváb.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.03.17. 22:58:08

Wazzki Homár, valami helyesírás-moderációt azért bevezethetnél a posztoknál. A posztolót így is, úgyis fikázni fogják, legalább ne a heJesírásába kelljen belekötni.

Hang Ember 2009.03.18. 10:27:37

Egyetértek Fíldödi Ferenccel, mert nagyon okosan írta, hogy ajtót az ajtóboltból, így van, karburátort se a péknél veszel.
handras-nak is tökéletesen igaza van, a távfelügyelet sem lehet az elsőszámú megoldás.
Egy lakótelepi lakás elsődleges támadási felülete a nyílászáró, ezt kell ellátni megfelelő mechanikai védelemmel. Anno úgy tanultuk, hogy a mechanikai védelem véd, demonstrál és időt biztosít a beavatkozásra. A mechanikai védelem az alapja a komplex védelem kialakításának, de egy ún. komplex védelmi rendszer sem nyújt 100% biztonságot. Mindig marad kockázat.

leon, a proli 2009.03.18. 14:11:15

@Megdobbent: nehéz eldönteni (eldőnteni, hehe), hogy melyik a legdurvább (legdúrvább) hibája a posztírónak. talán a "szakatt". vagy az "egyenlőre". esetleg az "ujjítottuk".

Circus 2009.03.18. 22:02:02

Bazz...
Fuluda?!?!?!

Ismerem a fazont, sőt, még intéztem is neki fuvart Kínából évekkel ezelőtt...

akkor még rendes tagnak tűnt

Fonak 2009.03.20. 23:21:28

@handras: Körülbelül ezeket akartam leírni én is.
Azt meg nem tudom, hogy egyesek miért vesznek meg szó szerint minden szart. Szakadt csomagolásban. Ajtót szerelje be a gyártó, vállaljon garanciát. Ja, és legyen valami kis referenciája. Mert ez annyira nem olcsó ajtó volt, főleg ha megnézzük az ár-érték arányt.
Tizensok ponton záródó. Ja. Panelhoz létezik sokkal értelmesebb megoldás is. Persze azokra általában várni kell, nem megy raktárról. De könyörgöm, ez nem olyan, mintha venne egy széket vagy egy képkeretet a falra.
Így járt az emberünk. Legközelebb tudni fogja talán.

Szabi81 2009.03.25. 10:18:39

Tisztelt hozzászólók és nyelvészek!
Nyelvi hibákkal kezdeném, ezt a posztot este 10 kor írtam indulatból, nem futtattam le egy nyelvhelyesség ellenőrzést, sajnálom. (elütése bárkinek lehet) Aki ebbe kötött bele az inkább menjen pedagógusnak...
A piacon a maszekokat is beleértve, 80%-ban csak kínai ajtókat lehet venni ilyen házgyári lakásokba. Volt aki felvetette, hogy miért nem maszekhoz mentem, közlöm mentem, de egy 3 hónapra ígérte, 2 ugyan ilyen formájú kínai ajtóval foglakozott mind, illetve egynél volt egy spanyol ugyan ilyen gyér minőségben.
A panelos beszólóknak.: 27 évig laktam olyan családi házban, amiről sokan csak álmodhatnak, többek között ez a panel sem átlagos minőségű, de egy fiatalnak úgy gondolom ez momentán elég, ha csak nem akar az ember a hitelesek sorába állni.
A fa ajtót pártolóknak nincs igazuk, legyen az bármiből össze fog száradni, ezt asztalos és egy zárszakértő is megerősítette. Lényegében nincs 100%-os megoldás és mivel a mi városkánkban kiváltképp ezen a környéken nincs számottevő betörés így nem kell 8 záras ajtót venni.
Létezik a műanyag ajtós megoldás (nem kínai) kb. 180-200e körül van, szebb megbízhatóbb, de megmelegítve kiugrik a helyéből, a kulcsos szakember mesélte, mennyi ilyen esthez hívták…
A lakás 100% renoválása után (villanyvezeték cserétől-beleső nyílászárókig mindent) ez az egy probléma merült csak fel.
Mindössze a figyelem felívás volt a célom szóval gartula azoknak akik a nyelvtanba kötöttek bele, gondolom soha életükben nem tévesztettek.

matrix01 2010.07.02. 14:07:35

Nekem 160 ezer volt az ajtó pár éve, Full acél, hézag sehol. A páncélszekrény kinézet helyett inkább fával burkoltattam. Kamera jobb felső sarok, mozgásérzékelős rögzítővel és sms jelzéssel. Rádiós átvitelű a kamera, így a közelben levő irodámban tudom fogni a jelet. Egyszer volt kísérlet, néztem 10 percig míg szenved a csóka, majd ráküldtem a távfelügyeletet, akik a saját pajszerével verték el. Azóta csend és béke honol.

vprofi 2010.11.15. 13:03:55

Tisztelt Pórul jártak!
Elolvastam a hozzászólásokat, igen tanulságosak. Immár 25 éve foglalkozom vagyonvédelemmel, sok a jó és rossz tapasztalat. A lényeg az ,hogy a fő gond , hogy az embereknek elfogyott a pénze, és csak a kínai minőséget tudják megfizetni. Nem lenne kínai gagyesz piac, ha ez nem így lenne. Minden vagyonvédelmi portálon és web oldalon megtekinthető, videón is, hogy egy kislány konzervnyitóval nyitja ki ezeket a 3 perces minősítéssel rendelkező ajtókat.
Viszont azt kevesen tudják, hogy a 3 perc is úgy jött össze, hogy csak 1 csavarhúzót lehet használnia nyitáshoz!
A sima 15000Ft -os hevederzárnak is legkevesebb 5 perc a minősítése, és fúrógép is használható.
Nézegetem a mostanság ugyan ezeket az ajtókat áruló oldalakat,azt írják a videó hamisítvány és az egész csak a lejáratásról szól. Kár, hogy Andersen meghalt, de szerintem rájött, még nálánál is nagyobb mesemondók vannak.
Voltam két bemutató teremben, ahol német volt az ajtó, igaz is, mert Kínából Hamburgba szállítják, és az Németországban van. Másik helyen olasz lett!! Amikor szétesett engem hívtak javítani, és amikor elmondtam őszintén mit vettek, még rám haragudtak.Az én ajtóm,beszerelve 150000Ft és sok haszonról nem beszélhetünk. Ez nem reklám, elérhetőségemet nem is akarom megadni, Tudom ritka de engem a segítségnyújtás motivál. Ha van kérdés szívesen válaszolok, 45 év szakmai gyakorlat és a szakma tisztelete,szeretete vezérel.

Plumper_ 2011.02.09. 09:08:55

megmondom, mi a biztonsági ajtó: ha mögötte ott lapul a shotgun.
ha pedig nem vagyok otthon, akkor járőrszolgálat.

Omega Ajtó · http://omega-biztonsagi-ajto.hu/ 2011.08.18. 16:35:34

Reklám is, meg nem is, de ez nálunk nem történhetne meg :)

És hogy mi a drága?
Van ahol minden benne van az árban, és van ahol van egy kedvező kezdőár, pl 80e, majd a beépítés végére, könnyen lehet hogy a 200.000-et súrolja alúrol, és akkor már késő kiszámolni, hogy az olcsó ajtó hogy lett nagyon drága ajtó...

Tehát nem is annyira önreklám, inkább védeném a becsületes kolegákat is, mindenki jól nézze meg, kérdezzen rá, hogy akkor végül pontosan mennyi is lesz...

Legjobb ha kér egy alapos, mindenre kiterjedő árajánlatot mindenkitől, majd ezek alapján dönt

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.06.23. 18:58:23

elfogadom e a kárszámla összegét ajándékvásárlási utalvány formájában"

meg az anyátokat, azt! dehogy fogadtam volna el, dögöljetek meg

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2012.09.20. 19:36:58

@bldo: Ha szabvány panel méret (asszem 98x210 a keret), akkor megtennéd, hogy leméred az ajtónyílás belső méreteit? (Nívót szereltetnék, de van egy kanapé, amit nem tudom kiférne-e, tudnom kéne.) Köszönöm

bldo 2012.10.16. 15:36:14

@bonifac: Sorry, csak nagyon ritkán nézem azt az e-mail fiókomat, ahova a blog.hu-s értesítők jönnek, így csak most láttam a válaszodat.
Az ajtónyílás legszűkebb mérete kb. 74 cm x 200 cm.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2012.10.16. 16:11:54

@bldo: Sebaj, már másfél hete megvan. :-)

PREDATOR Joe 2018.11.25. 10:36:52

Háááát....,nem is tudom ! Ezt a sok kommentet olvasva....., ! Nekem is felújítás alatt van a lakásom,Én is cserélni akarok bejárati ajtót is,nagyon nehéz dönteni,hogy milyet építtessek be,fontos lenne a hő és hangszigetelés,persze a biztonság is ! De szerintem,fontos egy jó zár,riasztó /ez alap!/,bizt.céghez.....,no és okostelefonra....,s a legfontossabb szrtem, egy jól nevelt és tanított(!!!) "leghűségesebb barát",....no abban nem csalódhatsz !!! Háááát,nem is tudom....(fő a határozottság)
süti beállítások módosítása