Tékozló Homár

Az őrületbe kergeti ügyfelét a földhivatal

2009.06.23. 09:40 | ge | komment

Ritka történet, ahol a bank a figyelmes, hozzáértő és segítőkész, de itt mégis ez a helyzet. Ami nagy szerencse, mert a Kalocsai Földhival annyit szívatta a szerencsétlen gazdát, hogy valakinek észnél kellett lennie.

Hitelt szerettünk volna felvenni, melynek feltétele az volt, hogy az addig osztatlan közös tulajdonú termőföldünket külön-külön helyrajzi számra kellett átíratni... Mivel sürgetett az idő, így 03.31-én (kedden) leadtuk a papírjainkat a Kalocsai Földhivatalban befizetve 2x10 000,-Ft sürgősségi díjat, gondolván, hogy az így ígért 8-10 napos gyorsított eljárás ténylegesen meg is valósul. Tévedtem...

A bankban 04.10-én (pénteken) lekérték a tul.lapot, amikor ugyanis közölte velem az ügyintéző, hogy rendezetlen tul.lappal nem tudjuk elindítani a kölcsönt... Akkor gyorsan felhívtam a földhivatalt, hogy miért is fizettem be a gyorsítási költséget, ha nem csináltak semmit? Mindenféle mende mondát hallgattam, de ígéretet kaptam, hogy utána néznek és megcsinálják. Én kis naív 04.14-én kedden beballagtam a bankba, hogy mostmár minden rendben, kérjük le a tul.lapot, de még mindig semmi sem történt. A történet megismételte önmagát... ugyanúgy, mint 04.16-án(csüt.ön)! Akkor már ingerültem hívtam a tisztelt földhivatalt, hogy miért nem csinálták meg a rájuk eső feladatot és miért fizettem ki a bankban 3 tul.lap lekérdezési díjat feleslegesen? Erre azt a választ kaptam, hogy én nem is fizettem ki semmilyen sürgősségi díjat. Elszakadt a cérna, elfaxoltam nekik a befizetési bizonylatot, majd ismét felhívtam őket, hogy most milyen kifogásal élnek?  Hebegtek-habogtak, de értelmes választ nem kaptam! Másnapra kész lett a tul lap (16 nap átfutásal) amikor is közölték velem, hogy aranykorona értékelésre kell küldeni a területet, aminek a díjja közel 40 000,-Ft... Ismét hülye ügyfélként befizettem! Majd később egyeztetve a bankkal kiderült, hogy ezt jogtalanul kérte tőlem a tisztelt FH. Még aznap ügyvédemmel egyeztetve kértem a pénzem visszautalását!

Leszerződtünk a bankkal elfelejtve az eddig okozott kellemetlenségeket, így levittem a folyósításhoz szükséges papírokat.
Mivel JElzálogbankról volt szó, a törvényihivatkozás szerint, mindenféle különdíj nélkül meg kellett volna csinálniuk 8 napon belül a hitelintézet bajegyzését, amikor is közölték velem, hogy 15 napig hozzá se nyúlnak. Elöntötte a sz..r az agyam, felhívtam a bankot, ahol megerősítettek ebben és felhívták a tisztelt földhivatalt és tájékoztatták őket a teendőjükről a törvényre hivatkozva. Erre nekik már azt mondták, hogy én nem voltam elég egyértelmű és ők ezt nem tudhatták, hogy Jelzálogbankról van szó, meghogy amúgy is csak a folyosón tájékoztattak!!! Akkor derült ki, hogy amúgy is mivel módosítottuk az adásvételit, újra ki kellene tűzni 15 napra az önkormányzatnál (termőföld révén) az adásvétel tárgyát... Akkor a folyósítás előtt bepánikolva ismét felhívtam a bankot, ahol megnyugtattak és tájékoztattak, hogy családon belüli vásárlásnál ezt nem kell megtenni. Iszonyat dühösen felhívtam a földhivatalt, hogy mostmár elég a szivatásból, ahol közölték velem, hogy nekik ezt honnan is kéne tudniuk... Azt hittem összeesek, hiszen az adásvételibe, amit még márc-ban benyújtottunk benne volt, de ha lusták 3 oldalt elolvasni, akkor csak az eladó és a vevő anyja nevét kellett volna megnézni!
 
Kérdem én, ha nem kapok a bankban egy segítőkész ügyintézőt aki felhívja a FH-t, hogy mit is kéne tennie, akkor mi mindent fizettetnének be velem és mennyi ideig kellene még várnom???
HA ennyire hozzá nem értő emberek kezében vannak az ügyfelek ügyletei, rajtam kívül hány embert szivathattak még meg!!!
Felháborítónak tartom, mind a lustaságot, mind az ügyfélkezelést, mind a tudatlanságot! Könyörgöm a bankosok jobban értenek hozzá, mint az ottani ügyintézők???
 
U.i: mindenkit örömmel értesítek, hogy 06.12-én visszakaptam a feleslegesen befizetett pénzem

Tisztelettel:
 
Egy gazda 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ofélia . 2009.06.23. 15:04:14

@É2I:" Több tíz földhivatallal van dolgom."

Végül is soha nem útáltam az ingatlanspekulánsokat!:))))

hatesz 2009.06.23. 15:05:28

@Egyéves Önkéntes: na valamibe bele tudtäl kötni hurrä. Az okosabbja meg nyilvan erti, hogy nemet billentyüzet mögül irok. Nem is Mo-n vagyok...

A terkeptarban mondjuk masfel eve voltam Rkeven, de NEKEM csak jo elmenyeim vannak/voltak velük kapcsolatban. Nekem ez meglepöen pozitiv tapasztalat volt szemben a többi ältalam akkoriban lätogatott földhivatalhoz kepest.

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Sajna kitalältäk, hogy a helyrajzi szäm megkeresese nincs mär ingyen, de egy kis trükk, kerni kell szepen es udvariasan egy nemhivatalos terkepmasolatot egy adott területröl, es ha szerencsed van es jo hangulatban kapod el az ügyintezöt, ingyen is odaadja/lemasolja. Velem ez 2szer is megtörtent ott... Amugy meg csak a terkeptäri szolgältatäst ertekeltem.

@staropramen:Vägom a sztorit, en a koräbbi hozzäszoläsaim kapcsän irtam hogy az ottani terkeptärnäl velem nagyon segitökeszek es kedvesek voltak, amugy köszi

staropramen 2009.06.23. 15:11:47

az igazi mpl (kurtaszoknyában, mint Gogolák et.nő) 2009.06.23. 15:03:29

Keresett,csak el kellett mennie mert a nemzetközi helyzet fokozódik.

Ofélia . 2009.06.23. 15:12:54

@hatesz: Mindig is mondtam, hogy hivatalba férfiembernek kell menni és az első fázis: megdicsérni a mancika haját!

Második fázis: ha náthás együttérzést mutatni!

Harmadikfázis(ha az ember tudja, hogy szarban van) :elővenni egy csokor virágot!(a szatyorbol ha látod, hogy nem vevő még mindig oda lehet adni utánna a kedvesednek)!:)))

Sokkal olcsóbb és gyorsabb mint ügyvédet fogadni:)))

Don Bolesz 2009.06.23. 15:15:34

el nekutyulódj mert a munka rovására megy.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.06.23. 15:16:03

@hatesz: Én azért kíváncsi lennék az 1 millió ingatlanra eső földhivatali ügyintézők számának az összehasonlítására Németországban, Hollandiában és Magyarországon. Merthogy én erről írtam.

EÖ (törölt) 2009.06.23. 15:16:15

@hatesz: hozzäd szoltam es nem beled kötöttem...
az okosabbja nyilvän erti

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.06.23. 15:16:35

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: miért?

nálunk én járok ügyet intézni. ki is van függesztve a képem ahol már jártam, hogy: vigyázat, őrült!

nem értem, mert eddig mindent sikerült jól elintézni ha nem elsőre, akkor igen rövid idő alatt.

és mint tudod, egy védelemre szoruló gyenge nő vagyok...

Don Bolesz 2009.06.23. 15:16:48

@Sün‼: a száz után potot teszünk

Don Bolesz 2009.06.23. 15:18:19

@az igazi mpl (kurtaszoknyában, mint Gogolák et.nő): ha kinn van a képed akkor a riadólánc már működik és akkor már csak a nőtanács tud megvédeni

májgeriberi 2009.06.23. 15:23:18

na.. földhivatal

inkább kussolok mert kimoderálnak

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.06.23. 15:26:36

@bolesz: nem.

"száz után potot teszünk" mondatodból a pot-ra gondoltam:)

na azt tedd ki

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.23. 15:30:02

nekem volt egy haverom
egyutt jartunk Mobil koncertre, en nagyon irigyeltem mert az volt a meloja hogy tartott egy ilyen lecet amit valaki tavcsovel vagy mivel messzirol figyelt
geo volt a beceneve

elwood 2009.06.23. 15:31:00

@Tamás_2: "A földhivatalok nem kapnak pénzt a Te adódból. Nekik abból kell megélniük amit kigazdálkodnak maguknak. Tulajdoni lapok kiadásából sürgősségi díjak bevételéből, stb."

Namost egyrészt ez megmagyarázza a posztot.

De másrászt akkor tényleg a facér nem rúgják ki már a sok tehetlen balfék felét és csinálnak egy működő hivatalt ? A profitorientáltság sokmindenen segít.

Don Bolesz 2009.06.23. 15:32:12

@az igazi mpl (kurtaszoknyában, mint Gogolák et.nő): jogos ott a pont, megyek leöntöm magam lóbalzsamos kecsketejjel.

elwood 2009.06.23. 15:33:04

@az igazi mpl (kurtaszoknyában, mint Gogolák et.nő): "nem értem, mert eddig mindent sikerült jól elintézni"

ha idejössz kurtaszoknyában, megmutatom miért

hatesz 2009.06.23. 15:35:39

@Jani haverja: Szerintem azzal az adattal, hogy 1millio ingatlanra häny hivatali dolgozo jut adott orszägban meg nem ersz semmit. Merthogy eleg elterö folyamatok es nyilvantartasi szervezödesek vannak europaszerte. Ügyfel szempontjabol nem mindegy pl. hogy 3 orat kell sorbanallnod egy tullapert vagy 30 nap mire megkaphatod a tulajdonos engedejevel!
Amugy meg megegyszer mondom erre reagaltam:
"Van egyébként a világon néhány normális ország, ahol ez működik,"
Honnan tudod? Mert en mar lattam par europai orszag ingatlannyilvantartasat, auert is mertem hozza(d)szolni, hogy megosszam a tapasztalataimat, ne csak annyit irjak, hogy valahol biztos jobban megy....

@Egyéves Önkéntes: "és ikeäs billenytüzet van csak a tërkëptärban?" ha meg smäjli lett volna a vegen, meg röhlögtem volna is. Na nem reagalom tul, de ne sugalld hogy ott dolgozom, amikor meg az orszaghivoszamom is mas...
amugy meg ë-t nem is irtam, olyan gombom nincs is :))))

Ofélia . 2009.06.23. 15:36:19

@Sün‼: Nem ilyenre gondoltam mivel az ötlet roppant jó!!!

Tehát: kérnék mondjuk anikóról egy tisztességes ánuszrózsavizsgálati eredményt. Taglalva a behatolás módját az ánusz kiértékeléseét, a tüskék számát, a visítás hangnyomását decibelben, a szívlapát méretét literben,a rájuköntött gulyás hőfokát és azt a betonkockát ahova a maradékot temetted!!!!:))))

hatesz 2009.06.23. 15:39:13

Märcsak a felvezetöszövegbe kötnek bele:
Ritka történet, ahol a bank a figyelmes, hozzáértő és segítőkész,

velemenyem szerint nem a bank szokott figyelmetlen "mindenttudo" es pökhendi lenni legtöbbször (hanem az ügyfel)

Ja mielött Egyéves Önkéntes belemköt sose dolgoztam bankban meg földhuivatalban sem:)

EÖ (törölt) 2009.06.23. 15:39:24

@hatesz: az ë-t én is nehezen találtam meg.

az ikeás billentyűzet amúgy melyik országhívószámmal nem kompatibilis?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.06.23. 15:39:49

@hatesz: A nyúl cimborám elárulta, h a német billentyűzeten ha lenyomod a backspace melleti vesszőt, majd utána az "a"-t, csodás "á"-t tudsz varázsolni.

Tsabi 2009.06.23. 15:42:28

@Jani haverja: nalunk 450 000 lakosra 3 "foldhivatali" dolgozo van (kreis Neuss)

elwood 2009.06.23. 15:43:04

Hoł vän äz ë ? Én csak copy past€lni tudom.

Ja ittë ...

Tsabi 2009.06.23. 15:45:49

@Sün‼: igen, de az nem olyan meno, mintha umlauttal nyomna :) Amugy en is nemetorszagbol irok, es kibirom ekezetek nelkul, max ha nagyon fontos szavakrol van szo teszek kivetelt, pl. sör.

Ofélia . 2009.06.23. 15:46:02

@Sün‼: Most mit piszkálod?? hagymát is megfejtjük:))) asszem umlautos a-nak hívják és nekem egy szép emlék:(((

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.06.23. 15:50:07

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Segítő szándék vezérelt. Utólagos engedelmeddel kérésedet továbbítottam a megfelelő szerveknek.

EÖ (törölt) 2009.06.23. 15:50:22

@Tsabi: tï ïs gÿërëkëk vägÿtök, hä ëzzël szöräköztök!

Impega 2009.06.23. 15:50:34

ha valakinek pont kellene : ¨ ï

Impega 2009.06.23. 15:51:59

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Ofélia . 2009.06.23. 15:53:53

@az igazi mpl (kurtaszoknyában, mint Gogolák et.nő):

Vízuális tipus vagyok tehát elképzelem mikor belépsz egy hivatalba kurtaszoknyában a válladon az obligát rakétavető, és a lábadraszíjazott 2 Db. 45-ös glock.

A jobb kezedben egy kérvény a balban bézbólütő

És a kicsiny manycsocskádat esedezve nyújtod az ügyintéző felé:DDD

elwood 2009.06.23. 15:53:59

ezzel feltetted az i-re a pontot.

Viszont én lettem az utolsó a Wizzaires posztban. Hurrá !

EÖ (törölt) 2009.06.23. 15:54:00

@Impega:
nëkëm ïmpëga äz ëgyïk këdvëncëm ¨¨¨

Ofélia . 2009.06.23. 15:57:20

@Impega: Na most mit nyomtál??:))

Úgy nézett ki mintha 1 üveg konyak után barázkoznál a billentyűzettel:))

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.06.23. 16:01:13

@Tsabi: Ezek szerint akkor Magyarországon 23 földhivatali tisztségviselő is elég lenne összesen:)
De boldog is lennék...
Az egy hónapos ügyintézésről (tul lap lérés Németországban) pedig annyit, hogy az az ingatlantulajdonost védi, és valószínűleg nem a földhivatali dolgozók trehánysága miatt van az 1 hónap.

EÖ (törölt) 2009.06.23. 16:01:44

@Impega: most a billentyűzetre (svëð) köptem a kecsketejet! :D

Tsabi 2009.06.23. 16:06:05

@Jani haverja: Mondjuk azt nem tudom,hogy mennyire leterheltek melo szintjen, de aranynak tenyleg nem rossz :) Mondjuk azt mondanom se kell, hogy erre a majd felmillio emberre van egy darab igazgatasi onkormanyzat, rendszamosditol az oktatasugyig. aztan meg a kreison belul vannak kisebb szervek, amik mondjukaz adott varoska ugyfelszolgalatat ellatjak, de az pl nalunk a 15000es varosra egy ember minden kedden es csutortokon. Es nincs sorallas igy se, mert csak nagyon keves dolgot nem lehet elintezni online, postan vagy telefonon.

EÖ (törölt) 2009.06.23. 16:07:42

@Tsabi: jól van de Németországot ne hasonlítsd Magyarországhoz
ott egy csomó minden le van betonozva, ott nem kell ekkora földhivatali apparátus, mint nálunk

Ofélia . 2009.06.23. 16:12:27

@Egyéves Önkéntes: Rég láttam ilyen magas labdát:)))

hatesz 2009.06.23. 16:12:35

@Sün‼: sz@rok räääääääääää (nem akartam kiemelni) :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.06.23. 16:13:20

@Tsabi: Na pont ilyenekről írtam a "normális országok" kapcsán.
Itt Magyarországon a hivatalnokok minimum 9/10-ét nyugodtan ki lehetne rúgni, még úgy is sokan maradnának.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.06.23. 16:16:18

@Tsabi: Az előző írásomat kiegészíteném még azzal, hogy persze ehhez normális (átlátható, betartható, egyszerű, stb.) jogszabályok is kellenének, amik itt sajnos nincsenek, sőt az ellenkezőjéről tudnék millió példát hozni.

EÖ (törölt) 2009.06.23. 16:16:36

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: ez nem magas labda volt, hanem két fórumtárs közötti vidám élcelődés-csipkelődés kifinomult megjelenési formája öltött testet a svéd ábécé betűinek hathatós felhasználásával.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.06.23. 16:19:24

@hatesz: Ahogy gondolod. Bár akkor nehezebb lesz megtalálni az "ä"-t.

hatesz 2009.06.23. 16:21:30

@Egyéves Önkéntes: hät ën honnan tudjam, a telefonhoz mëg nem engedtek oda...

@Sün‼: áááá basszus hogy mik vannak! ëzt ëgy ëlëtrë mëgjëgyzëm!

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: bizony jobb az ilyen "tämadäs" mint az ügyvëdes:)

Ofélia . 2009.06.23. 16:23:24

@Tsabi: Te most miért akarsz nekünk 40 százalékos munkanélküliséget??.

Ha ezek átállnának normális és hozzáértő viszonyokra sztem annyi lenne!:(((

elwood 2009.06.23. 16:27:34

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Ha segélyre várnak otthon legalább nem zavarkodnának. Így meg ott dasszák el az idejüket.

Ofélia . 2009.06.23. 16:29:46

@az igazi mpl (kurtaszoknyában, mint Gogolák et.nő):Szerinted disznó vagyok??

Már csak jelena emlékére is kérdem:)))

elwood 2009.06.23. 16:33:34

attól függ mit csináltál vele

Tsabi 2009.06.23. 16:34:26

@Jani haverja: mondjuk azt nem szabad elfelejteni, hogy nalunk a haztartasok mintegy 45%a rendelkezik sajat ingatlannal, ez ugy 18millio sajat tulajdonu ingatlant jelent 82millios lelekszamnal, es az adasvetelek szama is joval kisebb mint magyarorszagon, tekintve, hogy a berbol elok nagy resze lakast berel tehat munkahelyvaltasnal nincs ingatlantulajdonvaltas. Egy csaladi birtok tulajdoni lapja meg ugy altalaban 20-30 evenkent valtozik, amikor a fiu atveszi az apjatol a birtokot.

elwood 2009.06.23. 16:39:49

@Tsabi: "Egy csaladi birtok tulajdoni lapja meg ugy altalaban 20-30 evenkent valtozik, amikor a fiu atveszi az apjatol a birtokot. "

A lap itt is 20-30 évente változik egy átlagos adásvétel folyományaként.

Tsabi 2009.06.23. 16:42:01

a jogszabaly dzsumbujt meg el is felejtettem mar. Akar a fene nektek 40%os munkanelkuliseget.. :)

Ofélia . 2009.06.23. 16:46:49

@Tsabi: Hát igen.

Normális gazdaságban az ember a lakását BÉRLI mivel úgy megszabadul minden lökött tehertöl és nem érdekli a VAGYON ha már nem örökölte!!

De ez magyarisztán ahol az emberek zöme szégyenli(nem értem miért), hogy nincs saját lakása autója stb!

Osztán hatalmas vissza nem fizethető hitelbe veri magát(sokszor kajára sem jut) és ha elcseszi mert az utolsó fillérig hegyezi ki akkor sír mint a fürdőskurva és jön támogatásért amit az ezt nem elkövető embereknek kell kifizetni!!!

Hol vannak itt a háziurak mint régen akik a pénzüket HOSSZU távon bérlakásba fektették be és nem akartak 3 év alatt milliomosok lenni???:((((

Tsabi 2009.06.23. 16:52:47

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: hogy hol vannak? Beallamositottak, tonkretettek oket anno egytol egyig. A rendszervaltassal az addig sem letezo uzleti kultura teljesen eltunt, nem hogy hosszu, de kozep es rovidtavu uzleteket is csak a feudalizmus jegyeit mutato kiskiralysagokkal lehet kotni (v.ö. lakas maffia, onkormanyzatok) Amennyit nalatok kenopenzre el kell kolteni, hogy egy uzlet beinduljon, az magat az uzletet teszi tonkre.

elwood 2009.06.23. 17:06:49

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Én asszem kiszámoltam, hogy majdnem ottvagyok ha bérelek mintha ezt bérleti díjat a hitelre fizetem vissza. És akkor az enyém is lesz.

Nem tudom máshol ez hogy működik ...

Ofélia . 2009.06.23. 17:07:02

@Tsabi: @É2I: Hogy miért nagyok a bérleti díjak lásd fent tsabinál!

De majd jövőre megoldódik:((

Ofélia . 2009.06.23. 17:16:41

@elwood: Csak egyre nem gondolsz te sem, hogy akkor a karbantartási, javítási,biztosítási és amortizációs költségek is téged terhelnek!

És nehogy azt hidd, hogy ezek az újonan épített lakások nem fogna ugyanugy szarrá rohadni 25 év alatt mint egy panel:((

Tsabi 2009.06.23. 17:18:37

@elwood: itt is kb. ugyanannyi a berleti dij mint a torleszto. De, ha a tied, akkor a javitasokkal nem hivod fel a foberlot, hogy tessek megoldani, hanem ugye magad uram. Amellett, ha a tied, akkor te adozol utana, ha berled, a foberlod. Ha berled, kotsz egy lakasbiztositast ugy 100€-ert, es nincs tobb gondod.

É2I 2009.06.23. 17:20:40

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:
Mondjuk addig, amíg akkora részlettel tudok lakást, házat venni, mint egy bérleti dijal, akkor inakább az.

Tsabi 2009.06.23. 17:21:00

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: de ha nem 25 akkor 30 ev max, mire eloregszik az elektromos halozat, a vizvezetekek, arrol nem is beszelve, hogy a csempe es a padloburkolat milyen szinten amortizalodik. Nyilasszarok, vakolat. Es akkor ez meg csak egy lakas, kertesha eseteben teto, kerites stbstbstb

Ofélia . 2009.06.23. 17:30:37

@Tsabi: A 25-évet nem kell überelni mivel én nemrég láttam egy lakóparki ház gépészeti rendszerét.

Az összes beépített anyag kb a tesco 350 fointos virsli szinvonalán mozog és egyetlenrendesenbehatott csavart sem láttam.

Festésröl nyílászárók illeztéséröl és ránézésre is csámpás közfalakrol már beszélni sem érdemes.

Ez sztem 15 év és esik szét mint egy kártyavár.

Ha ilyet a kádár rendszerben egy művezető kiadott volna a kezéböl.....

Tsabi 2009.06.23. 17:41:18

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: teszkovirslit meg nem lattam, de ha ennyire etalon, akkor sejtem, milyen lehet. Addig amig kotberekkel tamogatjak a fusizast, ill. az az epittetonek erdeke eltussolni az epito fusimelojat (mert ugye ha kiderul, akkor nincs vevo, vagy neadjisten kikene javitani a hibat) addig jobban bizom a belvarosi 100eves hazak lakasaiban, mint egy lakoparki csodaban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.23. 17:55:51

lehet mar offolni?
csinaltam Marynek tojasos gombat, most evett ilyet eleteben eloszor
eleg jol viselte

amugy en rendszeres kapcsolatban voltam a foldhivatallal annak idejen
magyarorszagon az a gond, hogy mindent egyszerubbe es gyorsabba lehetne tenni, de csomo ember elvesztene a melojat
ez mondjuk nem erdekelt senkit a banyaszoknal
igen a mai vilagban egy jo renszerrel negyed ennyi ember feldolgozna az adatokat
csak egyszer el kel kuldeni a maradek haromnegyedet

Don Bolesz 2009.06.23. 18:01:36

@hagyma: a tojásos gomba az jóóóó! főleg ne vedd személyeskedésnek hagymával, szalcsival és ha egy kis füstölt sajt is kerül a tetejére az maga a menyország. már csorog a nyálam :)

jesszumpepi (törölt) 2009.06.23. 18:14:38

@staropramen:

Ne és a gepidák?

Ők kiknek a tulajdoni lapján széljegyzetek?

Ofélia . 2009.06.23. 18:15:30

@hagyma: "gombat, most evett ilyet eleteben eloszor
eleg jol viselte"

Remélem nem utoljára viselte jól!!

Bocsi hagyma:))

Ofélia . 2009.06.23. 18:18:21

@jesszumpepi: arra a telekre ahol stonhenge épült:))

jesszumpepi (törölt) 2009.06.23. 18:20:19

ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa 2009.06.23. 14:12:08


Szóval nem mentél el Füredre?

jesszumpepi (törölt) 2009.06.23. 18:24:31

Örkény István írt egy anekdotát A Sátán Füreden címmel.

Az Egyperces novellák című kötetben megtalálható.

Ofélia . 2009.06.23. 18:25:06

@jesszumpepi: Nem mivel az idő szar és asszonykám már kezd kimenni a fuldoklő köhögésböl tehát úgy döntöttünk, hogy csak csütörtökön megyünk mert itt jobban el vagyunk mint egy 25 négyzetméteres szobában.

Ezért jó az a mentalitás, hogy nem döglünk meg csak azért mert ki van fizetve:)))

Tsabi 2009.06.23. 18:25:20

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: ja, csak sehogy nem birtak rarakni a tetejet, aztan ki is haltak mergukben.

jesszumpepi (törölt) 2009.06.23. 18:30:10

@hagyma:

Nagy kaland.

Egy évig én is figuráns voltam a Geodéziai Vállalatnál.

Ofélia . 2009.06.23. 18:31:56

@Tsabi: Na persze ez már nem ment az ukrán alvállalkozó moszkva téri vendégmunkásainak:))

Ofélia . 2009.06.23. 18:35:25

@jesszumpepi: Ott lehetett aztán rendesen zoomolni:)))

Tsabi 2009.06.23. 18:37:00

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: ja, aztan kitalaltak, hogy attol meg napórának jo lesz, a tetejet meg elsefteltek svarcba.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.23. 18:51:04

@jesszumpepi:
nem nagy kaland csak irigyeltuk, hogy konnyu a meloja
volt meg egy srac az segedfuto volt
na annak volt a legjobb meloja

Ofélia . 2009.06.23. 18:51:37

@Tsabi: Te mit gondolsz miböl van a sashegyi villám kerítése??:)

Tsabi 2009.06.23. 18:59:28

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: de jol megy nektek, ha meg a villamokat is bekerititek! :D na megyek haza, mindenkinek kellemes estet, aki szereti :)

gyrgyvrs 2009.06.23. 19:35:20

Érdekes!
Ahhoz, hogy egy osztatlan közös tulajdont megszüntessenek, ahhoz kell egy megosztási vázrajz, amit minden érintetnek jóvá kell hagyni. Ez megvolt? Amúgy a földhivatalok tényleg saját bevételből élnek, ha nem elég a 30 napos ügyintézési határidő -amit be is tartanak- akkor ajánlják a sürgősség okán a soron kívüliséget 10 eFt. ért.

EÖ (törölt) 2009.06.23. 20:54:22

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: az újraépült, mert Chevy Chase nekitolatott és ledőlt? :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.23. 21:25:20

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:
nekunk legalabb 20 villank van
ebbol most 16 a mosogatogepben, mert Mary mindig megvarja mig megteli
sporolos asszony
a gombas tojast elpusztitotta es elment melozni halaegnek

Kawaii Koneko 2009.06.24. 13:11:32

A drága földhivatal minket is szop@tott kb 1 hónapja, mint sikertelen és naív ügyfelet.Eladtuk a lakást márciusban,és mivel kitalálták,hogy a szocpol megszűnik,így nagyon gyorsan szerettük volna tehermentesíteni a lakást,hogy jogosultak legyünk a fenti támogatásra.Adtunk is 10ropi gyorsítót a XIII.kerületi földhivatalnak majd vártunk.Letelt a 30nap ,lehívtam takarneten a tul.lapot és azon láthatóan nem történt semmi.Felhívtuk a vevő ügyvédjét, aki volt olyan rendes és felhívta a földhivatalt,hogy mégis miért nem csinálják meg?(azt tudni kell,hogy a földhivatal hosszabbíthatja az eljárást+ 30nappal de arról írásban kell értesíteni az ügyfelet-jelen esetben a vevőnket és/vagy az ügyvédjét)Ez nem történt meg,ők pedig arra hivatkoztak hogy az az ügyintéző akinél a tul.lap módosítási kérelmünk fekszik tanulmányi szabin van, és nincs lehetőség arra,hogy egy másik ügyintéző levegye/rárakja a tul.lapra az régi /új tulajt.Kivéve ha (ismételten)fizetünk 10ezer forintocskát!!(amit már egyszer kifizettünk,hogy gyorsan meglegyen minden).Köszönjük a XIII.kerületi földhivatalnak a dupla lehúzást,kívánok hasmarsos pillanatokat két buszmegálló/piros lámpa között:-)
süti beállítások módosítása