Tékozló Homár

Telefonálástól megy tönkre a Samsung-telefon?

2009.10.01. 14:55 | jackyll | komment

Miss Artenek sikerült egy olyan 40 ezer forintos mobiltelefonba invesztálnia, amelyik negyedévente elromlik a nyitogatástól, így évente +40 rugó lenne a fenntartása:

Szomorúan kellett tapasztalnom, hogy a fogyasztó csak addig érdekes, amíg fizet. Nem vagyok naív, tudtam én ezt, gyakorlott panaszkodó vagyok. A történet dióhéjban: sikerült vásárolnom egy szériahibás telefont, van egy kb. 2 centis alkatrész, ami nem bírja a rendeltetésszerű használatot, olyannyira, hogy a szervizben el sem kell mondanom, mi a probléma, meglátják a készüléket, és már tudják is: kijelzőhiba!

A többi az alábbi levelezésből kiderül:

Tisztelt Ügyfélszolgálat!

Ez év januárjában rendeltem az Electropark Kft-től (leánykori nevén Euromarkt) egy SGH-L310 telefonkészüléket. A készülék áprilisban meghibásodott, a kijelzője olvashatatlanná vált. Ekkor élve a PTK-ban foglalt fogyasztói jogaimmal a termék cseréjét kértem a forgalmazótól, amit elutasítottak, és egy általam tetszés szerint választott szervizhez irányítottak. A Samsung honlapján ajánlott SAMSUNG Szerviz Plazát kerestem fel, ahol a készüléket kijavították. A jótállási jegyen a hiba okaként a kijelző vezeték meghibásodását jegyezték fel.


Újabb néhány hónap elteltével a készülék újból használhatatlanná vált, ismét kijelzőhiba lépett fel. A szerviz szóbeli szakvéleménye alapján megint a fent említett vezeték meghibásodása okozza a problémát.

A forgalmazó cserét korábban is szakvéleményhez kötötte, azonban a termék javítható, tehát ilyen szakvéleményt nem kaphatok. A Ptk. szövegezése szerint elsődleges szavatossági igényem vagylagos, tehát kicserélést is kérhetek, igényem véleményem szerint megalapozott, hiszen a szavatossági igény teljesítése nem jelent aránytalanul nagy többletköltséget, mivel a készülék vételára nem sokkal nagyobb, mint a javítás 8-10 ezer forintra becsült költsége, ha figyelembe vesszük, hogy a termék élettartama alatt néhány havonta ezt a javítást el kell végezni. Arról nem beszélve, hogy a szavatossági jog érvényesíthetőségének határideje a kijavítás esetén a kijavított alkatrészre, valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.

A cserével kapcsolatban további aggályom, hogy ez a megoldás sem oldja meg a problémát. A szerviz szóbeli állásfoglalása és az interneten fellelhető fogyasztói panaszok alapján joggal feltételezhetem, hogy egy másik készülék sem biztosítaná az egy év működőképességet, mert a kijelzővezeték élettartama legfeljebb 3-4 hónap, meghibásodását pedig a készülék kinyitása és becsukása okozza.

Mindennapi munkaeszközöm a mobiltelefon, ezért különösen kellemetlenül érint, hogy a készülék kijelzője bármikor, a rendeltetésszerű használat következtében is meghibásodhat, mégpedig olyan módon, ami a készülék minden funkciójának használatát lehetetlenné teszi. Korábban több Samsung márkájú telefonkészülékem volt, a garancia lelte után a mai napig hibátlanul működnek, a Samsung márkához való hűségemet pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy számtalan egyéb Samsung márkájú készülék elégedett tulajdonosa vagyok, a dvd-lejátszótól, a porszívón át a számítógép monitorig.
Az általam vásárolt SGH-L310 mobiltelefon azonban nem nyújtja az általam elvárt alapvető minőséget, ezért szeretnék elállni a szerződéstől, és a készülék vételárát visszakérni, ebben kérném segítségüket és tanácsukat.

***

A fent említett Electropark Kft-nek is megküldtem a panaszt, de nem válaszoltak azóta sem, ezúton üdvözlöm őket! A Samsung ügyfélszolgálat válasza az alábbi volt:

Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérésével. Kérelme átvizsgálása után sajnálattal tájékoztatjuk, hogy a cserével kapcsolatos kérelmét nem áll módunkban teljesíteni.  Tájékoztatjuk, hogy a Ptk. hibás teljesítésre vonatkozó részei szerint a kötelezettnek lehetősége van választani a kicserélés és a kijavítás között. Ebben az esetben a kijavítás mellett döntöttünk, miután a hibát értékcsökkenés nélkül ki lehet javítani, a kicserélés pedig aránytalan többletköltséget okozna.

Kérjük vegye fel a kapcsolatot ismét szerviz partnerünkkel és kérje a készülék javítását.

További kérdés esetén kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal a fejlécben feltüntetett ingyenes telefonszámon.

***

Némi szövegértelmezési problémák lehetnek, már a levelemet sem sikerült megérteni, hát még a Ptk-t:

306. §

(1) Hibás teljesítés esetén a jogosult

a) elsősorban — választása szerint — kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;


A jogosult választhat, nos, az én vagyok, azaz lennék, ha érvényesíteni tudnám a jogaimat. Aránytalanul nagy többletköltség, ha veszek egy 40 e forintos telefont, és 3-4 havonta 10 e (alkatrész + munkadíj) forintért szervizelik?

Üdvözlettel:

A Ptk hálójába gabalyodott fogyasztó, aki még telefonálni sem tud

Mintha rémlene, hogy a harmadik meghibásodás után lehet visszakérni a pénz.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.10.01. 14:59:33

Nagyon szakszerű, alig olvasható. Jogász-e vagy?

avatartalan 2009.10.01. 15:04:41

a szőke ribanc klassz
tolnám mint a lopott bicajt

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.10.01. 15:05:59

ne vegyél becsukós telefont.vegyél simát.ennyi.

Hubikaaa 2009.10.01. 15:07:51

nem köll 5x, csak a helyezést jelenti :)
mielőtt valaki belémköt és meg kell keresni kivégzés végett

Almatlan Jozsi 2009.10.01. 15:08:34

Samsunghoz valo markahusegemet tovabba azzal is tudom bizonyitani, hogy a Samsung felirat a homlokomra van tetovalva. Tovabba megvaltoztattam nevemet Kiss Samsung Gizella-ra.

Talaltam egy PTK paragrafust, miszerint akinek legalabb 1 Samsung porszivoja es monitora van annak 2 eves szavatossagi ido jar illetve egy egyeves Orszag-Vilag elofizetes.

Apropo tobb Samsung telefonja volt es meg mindig mukodnek, csak kivancsisagbol kerdezem, azokat hetvegen hasznalja, esetleg kulonleges alkalmakkor veszi elo?

lódarázs 2009.10.01. 15:14:33

@Almatlan Jozsi: "Apropo tobb Samsung telefonja volt es meg mindig mukodnek, csak kivancsisagbol kerdezem, azokat hetvegen hasznalja, esetleg kulonleges alkalmakkor veszi elo?" - érdekes, nekem is ez tűnt fel. Biztos kiállítja őket a vitrinben, néha könnyes szemmel leporolja, megsimogatja.
Azok már nem trendik J

Énbagoly 2009.10.01. 15:25:55

A kinyitható telefonokkal ez a baj.
De ha tényleg van másik telefonja, miért ezzel szarakodik?
De az biztos, hogy túl drága lenne ennyiért javíttatgatni 3 havonta.

imrus100 2009.10.01. 15:26:20

Ha már mobil, ez volt már a boldog ügyfél rovatban?
forrasradio.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1086

Ne dõljünk be! - Tatabányán fogták el a csalót
Dokumentumok174 áldozatától több, mint 1 millió 600 ezer forintot csalt ki az a 30 éves férfi, akit a Tatabányai Rendőrkapitányságnak sikerült elfognia. A gyöngyösmelléki csaló egy mobiltelefonszolgáltató cég nevében vásároltatott telefonkártyákat a gyanútlan személyekkel legalább tízezer forint értékben. A tatabányai rendőrök egy, a városban januárban tett lakossági feljelentés után kezdték el a nyomozást, amely fél év kemény munka után hozta meg eredményét. A nyomozók tizenkétezer oldalas híváslista alapján jutottak el a bűncselekmény elkövetőjéhez. Hufnágel Ákos őrnagy elmondta: óvatosan, körültekintően kell bánni a hasonló ajánlatokkal, hiszen egyetlen telefonszolgáltató cég sem ajánl fel semmilyen szolgáltatást és akciót magánszemélyen keresztül.

staropramen 2009.10.01. 15:30:03

Sztrovacsekek!
Miss Arten elég jogászosan fogalmaz.
Mindközönségesen:Vettem drágán egy csilivili telefont.Nem jó, mert mindig elromlik.Nem cserélik ki, pedig már többe van a javítás mint a telefon.(Vagy többe lesz)
Mi a savanya francért nem cserélik ki?
Így valahogy.

Énbagoly 2009.10.01. 15:31:01

@staropramen: azt hiszem, ez pontos összefoglaló volt. :))

staropramen 2009.10.01. 15:32:05

@imrus100:
Szóljatok a TótaW-nek az majd megírja mosolygósra.Az 100%-ék.

Tökös Veréb 2009.10.01. 15:33:14

a két csaj nézése kb olyan

a szőke, na te vagy az a hülye, aki megvette? a barna meg röfög magában!

BéLóg 2009.10.01. 15:34:45

1. Nem értem.
Garanciális idő alatt nem ingyenes a telefon javítása?
2. Nem értem:
A javított alkatrészre külön garancia van. Azaz ha 1 nappal a gép általános garanciájának lejárta előtt ki kell cserélni a hakijummakit, akkor a HAKIJUMAKIRA minimum fél éves alkatrész garancia JÁR, vagyis ha EZ hibásodik meg 3 hónap múlva (főgari lejárta után)AKKOR is ingyen javítják.

ÉN azt tanácsolnám, mert ha jól értem, garis a készülék: NE várd meg a hibával a 3 hónapot.
Érted?
Azaz vedd a fáradtságot vagy egy gyerekhavert, JAVÍTÁS után naponta ötezerkettőszáztizenkilencszer nyisd ki és csukd be (nyittasd ki és csukasd be) a készüléket, és 1 HÉT UTÁN vidd vissza javíttatni.
Aztán írd meg, mikor unták meg.

Arról nem is szólva, hogy asszem X azonos meghibásodás után vagy Y időn belüli Z darab bármilyen meghibásodás után jogod van cserét kérni, de ebben nem vagyok 100% biztos.

Pepin bácsi 2009.10.01. 15:39:04

telefont (is) az ALDIban kell venni

Miss Arte 2009.10.01. 15:41:27

Köszönöm kérdéseteket!

1. Barna, de jobban nézek ki, mint a csaj a képen ;)
2. A másik telefonjaimat megörökölték a hozzátartozóim, úgy tudom, ezt törvény nem tiltja :)
3. Mindössze csak demonstrálni akartam, hogy nem először látok Samsung terméket, és nem ehhez vagyok szokva.
4. Nem vagyok jogász, bár lehet, beiratkoznék.
5. Azér sz*rakodok kinyithatóval, mert az én női táskámban a többi megnyomódik, és idegen számokat kezd hívogatni, vagy egyszerűen kikapcsol :D
6. A Samsung meg egyszerűen nem cserél és kész, arra viszont kíváncsi lennék, hogy ez miért is jó nekik? Külföldi Samsungéktól kapják tán a szervizelésre a pénzt?

Hú, megint hosszú voltam, bocs.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2009.10.01. 15:43:43

Samsung hazudik, beküldőnek igaza van: a jogosult, tehát a fogyasztó választhat, hogy kijavítást vagy kicserélést kér.

lódarázs 2009.10.01. 15:43:58

@Miss Arte: 5. billentyűzár? Vagy olyat nem gyárt a samsung? Nokián van...

Miss Arte 2009.10.01. 15:45:55

@BéLóg: Én is gondoltam erre, de először békéltető testület, vagy valami ilyenre gondoltam, naiv vagyok?

Miss Arte 2009.10.01. 15:49:31

@lódarázs: én már láttam olyan telefont, ami megunta, hogy rajta van a billentyűzár, és nyomódik, egyszerűen kikapcsolt :)

továbbá örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy az x. javítás után bármi is jár, már csak városi legenda :(

Énbagoly 2009.10.01. 15:52:52

@Miss Arte: Az mondjuk érdekes, hogy miért nem cserél. Ha többször kell javítani, akkor azt kellene tenniük elvileg.

BéLóg 2009.10.01. 16:02:24

@Miss Arte: Régen javíttattam utoljára garanciára dolgokat, ezért csak azt tudom mondani, ha mára ez meg is szűnt, biztos hogy volt ilyen.
Ha majd veszek valamit amihez garilap jár, megnézem, ott van-e.

Általában elmondható, ha egy gépre X idő garanciát adnak, X idő + 1 nap múlva elromlik.
Az ilyen "optimalizálásnak" tudománya van, anno a Ford T modelljénél csinálta Henry úr, hogy végigjárta a roncstelepeket és megnézette az ott lévő autók alkatrészeit, és amit túl jónak itélt, annak a minőségét a kocsi többi részéhez "igazította".

Eccerűen: Minek tíz évig jó féltengelyt gyártani, ha a kocsit hat év után kidobják még akkor is ha egyébként jól megy...

Különösen elektronikai cuccok esetében, ahol 90%-os hatásfokkal megjósolható, egy alkatrész, kondi, ellenállás, nyáklap, tranzisztor, tekercs, anyámkínnya hány ki-be kapcsolást, hány milliamperkét milyen hosszú ideig, satöbbi, satöbbi képes elviselni, hogy az a ketyere (például telefon) valóban Z nappal a garancia lejárta után belül mindenhol tönkremegy.

Miss Arte 2009.10.01. 16:13:09

@BéLóg: ja, nekem is az a problémám, hogy nem jól számolták ki, és egy év helyett 3 hónap után megy tönkre
a szervizes szerint valami új vezetékkábel van a mostani telefonokban, meg is mutatta, valami papírvékony, rézszínű izé
a régebbiekben műanyagos volt, azt mondta, azok jobban bírták

tanulság: vásárlás előtt telefon szétszed, alkatrészeket megtekint :)

további jó kommentelést és szép napot mindenkinek!

Alikam 2009.10.01. 16:16:33

Samsung telefont alapban nem szabad venni.

milyen_Péter? 2009.10.01. 16:18:10

Szerintem tök egyértelmű, hogy a Samu miért ragaszkodik a javításhoz, ráadásul jogosan:

a) elsősorban — választása szerint — kijavítást vagy kicserélést követelhet, "kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne", figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;

Az idézőjelben ott a megoldás! Tehát tudnak értelmezni paragrafusokat és élnek is vele. Sajnos nem tehetsz túl sokat, ha megcsinálják a készülékedet garanciaidőn belül ingyen.

Tökös Veréb 2009.10.01. 16:24:56

@Alikam: az alap az egy bolt? olyan mint az ALDI?

mondd el a nagyigazságot és szerinted milyen telefont lehet venni alapból?

Ugyandehogy (törölt) 2009.10.01. 16:29:59

@milyen_Péter?: nekem is ezt mondta ügyvéd.

de mi köze ehhez az avonnak?

Josi01 2009.10.01. 16:30:49

@BéLóg:
Jogod van cserét kérni, de nem a samsungtól, hanem attól akítől vetted a telefont. De jó kis meccs lesz mire sikerülhet elérned a cserét.
További jogi okosodás céljából ajánlom a köv. fórumot:
www.fogyasztovedelem.com/forums/index.php?showforum=12

nyjozsi2 2009.10.01. 16:32:24

Ugyan ilyen telefonja van a gyereknek, ugyan ez a hiba 3-4 havonta, a szrvízben én is régi ismerős vagyok. A garanciafüzet már betelt, ellenben holnap megint beviszem, kiderül mi lesz a reakció...

metal · http://electric.blog.hu 2009.10.01. 16:44:40

Én a helyedben írnék a fogyvédelemnek, mellékelve a vlaszokat. Jogod van cserét kérni, és ne hagyd magad, egyszer 3 órát veszekedtem a Tescoban egy Házimozi miatt (hasonló indok), és végül kicserélték, és még pénzt is kaptam vissza. Csak a gerinctelenek először megpróbálják lekoptatni azt, akit lehet.

reunalla 2009.10.01. 16:50:18

@Miss Arte:@lódarázs: én is félve kérdeztem volna, hogy a samsungon nincs-é billentyűzár?...csak festett barna vagy?:D

reunalla 2009.10.01. 16:57:39

@metal: én a budaörsi médiában játszottam hasonlót 45 perc egércsere / 1,5 óra kábelcsere helyett pízvisszafizetés :D ...szerintem, ha erősködök még egy picit még az eredeti ár dupláját is visszaadták volna :D

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.10.01. 17:10:51

@nyjozsi2:
Jelents Te is elállást, ha elutasítanak, vedd fel a kapcsolatot missivel, továbbá keressetek még néhány hasonló áldozatot, majd tessék közösen ügyvédet fogadni, igazságügyi szakértőt felkérni (okosban), hogy állapítsa meg a konstrukciós hibát, majd megindítani a jogi eljárásmenetet :D vagy valami ilyesmi

Almatlan Jozsi 2009.10.01. 17:14:35

Vegyel iPhone-t. Az nem nyomodik be "magatol". :-) De tenyleg. Meg noi taskaban sem.

Egyebkent a problemat senki sem vitatja, az 100%-ekig jogos. Rohadtul bosszanto lehet. De a szervizeknek is meg kell elni valamibol...

Vidd vissza meg parszor a telefont a szervizbe - hiszen garanciaidon belul ingyen van - olyan kivancsi lennek hanyadik szervizeles utan unjak meg :-)

algi 2009.10.01. 17:51:46

Megtaláltam a hibát: "a Samsung márkához való hűségemet pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy számtalan egyéb Samsung márkájú készülék elégedett tulajdonosa vagyok, a dvd-lejátszótól, a porszívón át a számítógép monitorig."

Olyannal még nem találkoztam, hogy kiválóan működő Samsung termék.

joetaylor 2009.10.01. 17:57:09

Minek vesz nyitogatható telefon az akinek ez munkaeszköz.
Régi telefongyári cuccokkal meg nem is voltak ilyen problémák. Mondjuk nem is volt kijelző rajtuk :)

joetaylor 2009.10.01. 18:08:22

@algi: A Samsung monitorok pedig igen jók. Nekem nincs rá panaszom, szép képminőség és elfogadható ár jellemzi, de nem mindet. Szar azért akad ott is.
Aki impulzus termékként veszi meg az elektronikai dolgokat az meg csak hordja szépen szervizbe.

buvarpocok 2009.10.01. 18:32:28

Elég sok ismerősömnek van/volt kinyithatós telefonja és valahogy senki se dicsérte...nem valami hosszú életűek.
Mondjuk mikor megvettem a SE-omoat, akkor mindenki azzal gyötört, hogy "na majd meglátod, fél év múlva megadja magát a joystick..."
Két és fél éve ezt használom és semmi baja.
Lehet csak mázlista vagyok ^^
De amúgy, ha ennyi problémám lenne egy mobillal és kihajítanám a francba és vennék egy normálisat..

Ezt a "benyomódik és felhív másokat" dolgot én nem igazán értem..én is csak behajítom a táskámba, de ha be van kapcsolva a billentyűzár majd baszik nekem másokat hívogatni :D

Trójai 2009.10.01. 19:40:47

hát izé. hosszú nagyon.

Nekem 1 telefonom van, van vagy 5-6 éves. 1-szer sem kellett még javítani, igaz nem is szétnyitható. Nekem pöpec, mert csak telefonálásra használom. Tudom, nem vagyok trendi.. Billentyűzárja is van, sosem hívott fel másokat, pedig hátizsákban hordom.

A szétcsúsztathatós telefonok sokkal jobbak szerintem. ^^

De én már nem veszek másik telefont, amíg ez atomjaira nem hullik vagy amíg nem kapható az Iphon 5000 ft-ért valahol a távoli jövőben. :)

Viszont már vannak olyan telefonok, amikre van skype telepítve, és tök jó, mert ingyen tudsz skypeolni valakivel, akinek szintén van a telefonján.

Ez lesz a jövő. Szerintem.

Mr. Blowfish 2009.10.01. 19:59:21

A tisztelt levélírónak a végletekig igaza van a garanciális ügyintézéssel kapcsolatban.

DE.

Aki megvesz egy híresen kalap szar telefont az mi a rákot vár?!

Az egy dolog, hogy kinyithatós, ami alapjáraton nem a tartósságot fogja elősegíteni, de még egy híresen szarhalom modell is.

Tessék már rászánni azt az 1 nap guglizást, és 3 telekommunikáció iránt érdeklődő ismerős felhívását ami egy normásil telehon vásárlásához kell.

A Samu szarjon sünt a kollegina meg fogyasszon kicsit tudatosabban.

jubilu 2009.10.01. 20:18:27

Amit mindig is mondok: mindenki gyártson azt, amihez ért. Samsung pl. TV-t, DVD-t, mikrosütőt. Telefont meg a Nokia. Nálam szinte minden elektronikai cikk, ami árammal megy, Samsung. Gond soha egyikkel sem volt, pedig 10 éve nem veszek mást.

SLacc 2009.10.01. 20:18:29

GT-S3310: Néha nem hallanak engem. Többé-kevésbé kiszámítható, de a percdíj nem kevesebb. :)))

Ja, a hűtőjük 1,5 év után kaputt. Szerelő meglátta: ja, no frost-os? Igen. Hozom a motort.
Sajnos vettem 2e Ft-ért +1 év garanciát, pedig le akartak beszélni a szegedi Elektropontban. Hát volt haszna. Kompresszorhiba, 35 eFt lett volna. Mi garantálja, hogy nem lesz megint? Amúgy a hiba egy 1 hetes nyaralás alatt jelentkezett. 40 kg disznóhús meg nem jó szagú, ha áll 25 fokon. Kártérítést adtak, de azt akarták, hogy tartsuk meg a bizonyítékot. Nos, erről lemondtak, mikor közöltem, hogy el is küldöm, szívesen. :D

SLacc 2009.10.01. 20:21:41

Nokia 5110. MIÉRT adtalak el? (Van belőle 1800-1900-as is.)

abszolutsport · http://www.abszolutsport.hu 2009.10.01. 20:26:27

Én mielőtt vennék bármilyen műszaki cikket, telefon, dvd lejátszó, tv, stb. körülnézek a zinterneten, milyen vélemények vannak az adott cuccról.
Te magad írtad:
" interneten fellelhető fogyasztói panaszok alapján"
Na ugye....

SLacc 2009.10.01. 20:27:57

A javítás biztos 8-10 eFt kiszámlázva. Valójában 5,2 Ft. :(((

csikóhalacska 2009.10.01. 21:07:44

Nekem is kinyithatós telefonom van 2 éve, oszt semmi baja. Azért ragaszkodom hozzá, mert így nem karcolódik a kijelző... a telefon védő burkokat meg utálom. Engem is rémisztgettek amikor megvettem, hogy hamar tönkre fog menni, de hát ilyen a szerelem!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.10.01. 21:18:19

Én egy féltéglát használok telefonként.
Ha fel akarom hívni a rókát, vagy a nyulat csak bedobom az odújukba.
Még soha nem kellett szervizbe vinni.

É2I 2009.10.01. 21:24:19

Izé, nem úgy van, hogy harmadik javítás után kérhetsz egy újat, vagy vissza a pénzt?
/Na majd utána nézek./

A kihajtható telegrácsokról meg annyit, a motorolám köszöni 4 évesen is müx.
Ja és a samu d880-m is khirály.
Bár utóbbi zabálja az akkut, de két hálón nem csodálom.
Persze van olyan, hogy valami gyárilag el van tolva, ne hagyd magad! De azt nem értem, hogy garis telefonra miért fizetsz javítási díjat. Vagy félreértettem?
...Még bennem mindig az, van, hogy harmadik javítás után vissza a biznisz...Na majd holnap.

É2I 2009.10.01. 21:30:36

@csikóhalacska:
A karcolódás érdekes kérdés. Nekem az utolsó nokiám (3110) a második napon megkarcolódott. A samu880d-n másfél éve nincs semmilyen karc sem; úgy, hogy nem használok fóliát.

brummancs 2009.10.01. 22:47:43

Nekem a posztolóhoz hasonlóan rengeteg Samsung cuccom van otthon.Egyikkel se volt baj soha,egyedül a DVD recorder szarozott néha egy kicsit.Akik élből fikázzák,nem hiszem,hogy sok Samsungot kipróbáltak,inkább eleve utálják 1-2 saját kudarc plusz a mendemondák miatt.
Viszont mendemondák minden márkáról és modellről léteznek.

itschykhatschy · http://www.itschykhatschy.com/ 2009.10.01. 23:29:23

A flippes telcsák ilyen szempontból gázosak. Amúgy ebben a Motorola a legnagyobb király. Az nem is válaszol.

drhb (törölt) 2009.10.01. 23:52:29

A kihajtható telefon szerintem is fos dolog. Pl. mi van ha kiesik a kezedből és az aszfalthoz vágódik miközben telefonálsz? Mert sima nem kihajthatós telefonnal a legrosszabb esetben kiesik belőle az aku, aztán visszateszem. Volt nekem kihajthatós, csak nem abból az irányból(Nokia 9110), de fos volt.

A SonyEriccson joystickja meg kb. 1 hónap alatt szar lett, a másik meg szimplán tönkrement, azóta tudom, hogy legjobb választás a belépőkategóriás Nokia. Na, azt dobálhatom...

drhb (törölt) 2009.10.01. 23:54:19

Samsungból pedig egykor azt hittem minden jó. Amiről azóta is tudom hogy jó:
- Samsung monitor(hagyományos és TFT is)
- Samsung winyó
- Samsung billentyűzet
- Samsung TV

Amiről tudom hogy nem jó:
- Samsung dvd író

Amiről vegyes tapasztalataim vannak:
- Samsung egér

Megdobbent 2009.10.02. 01:17:08

Najakkor nekem motorola van, lassan 5 ve nyitom-csukom, parszor le is esett aszfaltra, de meg mindig kifogastalan. De nem az a pnegemoto ize, csak egy kis aranyos bumfordi. Ize a samsungok egyebkent sem alkalmasak hangatvitelre, bar nemelyik szep darab. Egyszeruen az alaptechnika rossz, amit hasznalnak. Tompa, bugyborekl, nyiszog, pfff... Plane samsungrol samsungot hivva...

Megdobbent 2009.10.02. 01:18:27

@drhb: montoron kivul igazolom a megfigyelesed, a monitort csak azert nem, mert olyanom nincs samsungbol :)

Viszont a rosszba siman beirhato a telefon.

algi 2009.10.02. 03:09:14

Monitorral pont nem találkoztam. Ami van itthon:

- Samsung videómagnó. A kijelzőjét (ami tipikus, pálcikás számkijelző) nem arra használja, hogy a videószalag állását kijelezze. Kikapcsolt állapotban pontos időt mutat, ha kazetta van benne, akkor azt jelzi, hogy csévél-e és milyen irányban (ki az, aki nem tudja, hogy milyen gombot nyomott meg?). Hogy hol tart, azt csak a képernyőn lehet kihozni gombnyomogatással és csak akkor, ha van szinkronjel, azt pl. nem tudni, mennyi hely maradt rajta. Ja, és gyerekzár van rajta. A távirányítón nincs eject. (Tudom, akkor úgyis oda kell menni, de mégiscsak.)

- Samsung tévé: A dolog azzal kezdődik, hogy nincs teletext memória. Ergó, csak akkor kezdi el lapozni a teletextet, amikor azt bekapcsolom. (Normálisan ugyebár amíg lapozok a teletexten, nézhetném a tévét közben, de itt nem.) A fényerőtől függően torzul a kép. Egy rohadt monoszkópot nem tud helyesen megjeleníteni. Az is bosszantó, hogy a sima videómonitorokra (meg tévékre) kapcsolható régi Commodore-om képe még szarabbul, színhelytelenül jelenik meg, pedig elméletileg kompatibilisnek kéne lennie. Ja, és több mint egy másodperc, amíg csatornát vált (ergó: nem túlzottan alkalmas szörfölésre).

- Samsung vincseszter: Ez szimplán csak haldokolni kezdett.

Szóval a Samsungból elegem lett, bármennyire is jók állítólag egyéb termékeik.

Pedig szerettem régen a reklámját a nagy, 3D-s aranyszínű emberrel, meg a mély, dörmögő Samsung kiáltással.

Buher 2009.10.02. 03:28:13

A szerviznek is meg kell élni valamiből.

Megdobbent 2009.10.02. 05:29:29

Aaah, most nezek csak le a masik gepem egerere, hat ez egy samsung optikai, madzagos. Ez a legtartosabb darab, volt itt mar mindenfele. Sajna neha lerantodik a foldre, neha akkorakat bukfencezik, hogy engem lep meg a legjobban hogy meg mukodik. De igen, vagy 3-4 eve nagyondurvan kiteve mindennek. Az egyetlen, ami kohog az a gorgetoje, de szerintem az mindegyiken megadja magat egy even belul :)

PMilan83 2009.10.02. 07:41:40

Nekem is Samsung-om van és mint kiderült megvétel után, hogy az összes amit piacra dobtak szériahibás... Samsung-ok szarok!

Mogyoró007 2009.10.02. 08:21:16

Nekem kinyithatós motorolám volt. Rengeteget használtam, évekig. Bár már lecseréltem, tartalék telefonnak figyel a polcon. És semmi baja nincs. Soha nem is volt. A Samsung telefonjai ezek szerint nem jók.

Koky_ 2009.10.02. 08:32:46

@algi: nah, előjöttek az "okosok"...

Koky_ 2009.10.02. 08:34:39

@Buher: A szervizeknek is a gyártó fizeti a javítást. Nekik sem jó, ha valaki 100-szor jár náluk, de míg a Samsung nem hagyja jóvá a cserét, csak javítani tudnak.

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.10.02. 11:30:15

Fogyasztóvédelem esetleg?

Trójai 2009.10.02. 11:33:24

Ez a poszt már átment egy samsung reklámba.
Lassan már ezt az oldat fogja elsőként hozni a gogli, a samsung honlapja helyett. :)))

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.10.02. 15:01:28

Keresztlányomnak volt Samsung mobilja, mittudoménmilyen, belépő szintű. Szép dizájn, de 3 hónap után lehetetlen volt tölteni.
Páromé egy régi Motorola v550-na ennek is kontaktos lett a töltőjénél. Mindkettő kinyitós. Nekem a Nokia6230i immár a 4. évébe lépett és még mindig a gyári aksiról megy...

hardrock 2009.10.02. 15:08:03

Adj egy kis pénzt a szerviznek, hogy állítson ki olyan szakvéleményt, miszerint a kütyü javíthatatlan. Aztán a szakvéleménnyel együtt jelenj meg a kereskedőnél, és cseréltesd ki a kütyüt. Ez igaz, hogy pluszköltség, de nem plusz idegeskedés.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.10.02. 16:47:21

Nekem eddig két maxtor és egy samsung vinyóm halt el. Samu eljátszotta velem is a nem cserélünk, mert nem is kettő (3?) év a gari, hanem egy. (Persze kivertem a cserét belőlük.)

jack o'neill 2009.10.04. 21:05:10

Samsung? Soha többet. Ilyen szar gyártó kevés van.
Szűk családon belüli rossz Samu tapasztalat:
-DVD-író;
-mobiltelefon D500E, U600, E530;
-mikrohullámú,
-videó lejátszó,
-monitor,
Jó Samsung: Egy ős régi tv.
Ami a telóit illeti, szépek, meg jól összeszereltek, de ennyi.
A Szoftver egy bugos lassú szar, a kameráik max 1 évig bírták, a billentyűzár szart sem ér, stb...
A 25k-ért vett U600-asom billentyűzára többször a zsebemben oldott, szerencsére 20k-ért eladtam..
Elég volt.

jack o'neill 2009.10.04. 21:12:49

@Itschykhatschy:
A szétnyíthatós telók nem olyan vészesek.
Van egy Motorolám, 2006 nyarán vettem (V3i - okosabbik pengemoto), sokan mondták ne vegyek mert alig 1 év és meghal, na eddig semmi baja, pedig anyám 100szor leejtette, max a hátlap néha leesik.
A fém háza elég strapabíróvá teszi.
Egy hibája van géppel, kékfogon keresztül egy halál a kapcsolat.

BéLóg 2009.10.05. 12:53:54

@algi: Felesleges hülyeségeket írni. Majdnem gyakorlatilag napi 4 órában kilenc éve működő Samsung monitorom van, 17 inches és azon kívül hogy egy picikét nemrég feljebb toltam a a menüben kontrasztot, gond nincs vele.

Rengeteg jól működő Samsung termék van.

A telefonokat (mondjuk 50e Ft alatt) ellenben úgy készítik hogy évente KELLJEN cserélned, de ebben MINDENKI benne van, kivétel nélkül.

todi40 2010.05.17. 09:01:21

www.mosogepszereles.eu www.mosogepszereles.eu www.mosogepszereles.eu www.mososgepszereles.eu http://www.mosogépszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eumosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eumosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eumosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu

todi40 2010.05.19. 08:18:35

látogassátok meg az "újra lecsapott a mosógépszerelő.hu oldalt! www.mosogepszereles.eu www.mosogepszereles.eu www.mosogepszereles.eu www.mososgepszereles.eu http://www.mosogépszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eumosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eumosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eumosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása