Tékozló Homár

Fotóbizonyíték: átcímkézik a sajtokat a Campona Tescójában

2010.01.03. 01:35 | szily | komment


Blogger barátunkat, BKV-Figyelőt nem csak a városi közlekedés tartja izgalomban. Lentebb olvasható levelében egy hipermarketes élményét osztja meg a Homár olvasóival. Mondhatjuk, hogy egy sajtnál nem számít sokat a szavatossági idő átírása, de ha sajttal megcsinálják, miért ne tennék meg bármi mással?

Először pár hete lettem figyelmes a képen látottakra a Campona Tescoban. Este 10 óra és éjfél között beszedik a sajtokat a pultból, aminek éjfélkor vagy reggel lejár a szavatossága, levágják róla a fóliát egy kis késsel (a képen a sárga, fóliák a fehér láda mellett) majd ha mind kész, újrafóliázzák őket, és már mennek is vissza a pultra másnap estig. Ami kicsit szagos, vagy már zöld, az meg mehet a sajtoskiflire :)

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bolhaplaza.hu 2010.01.03. 12:05:58

@Csabikuci85: Apád faszát!Én is dolgoztam tescoba és ott sincs semmi különös,nem kell a negatív túllihegett reklám!Ugyanaz van a sarki hentesnél és a pékboltba is mint a tescoban vagy az összes többi nyűves helyen!

pwpw 2010.01.03. 12:08:48

amúgy ha romlott, akkor, ha visszaviszed, kicserélik, nem? akkó mi a baj? én is cseréltettem már ki romlott kecsapot a spárban

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.03. 12:12:38

édesjóistenem! mégis ki, mit képzel a multikról? hogy tarthatják az ócsó áraikat?
nem tudom hol olvastam (nem, nem néztem utána az igazságtartalmának), hogy egy jó gépsor ami valóban le is pucolja a csirkét szinte szöszmentesre, az mibe kerül. ha ugyanazt a gépparkot használva kapná a tesco, a cora, az ósan meg a többi az árut, a gépek elkopnának még mielőtt kitermelnék a saját árukat amibe kerültek.
komolyan elvárja bárki is, hogy például egy gyönyörűen, pihementesre tisztított, aranysárga bőrű, egyenes lábú csirkét kapjon a multiknál ezen az áron?
meganagypacikukacotapopójába!
ahol ócsóért tisztítanak, ott szar a munka minősége is. ezt tudják ócsón odaadni a multiknak. ne rinyáljon aki ott vásárol!
amíg van drogra éhes egyed, addig lesz drogdealer is.
amíg van vevő ezeknél a multiknál, addig lesz szar áru is.
ezt jobb ha mexokja aki oda jár!

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.03. 12:14:10

@bolhaplaza.hu: a büdössajtok a legfinomabbak! :)
annál legalább nem kell rinyálni, hogy mikor jár(t?) le... :D

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.03. 12:17:28

@bolhaplaza.hu: a bocsáLYtunk a helyes hö! legalábbis tirpákiában.
(bocsát! lassan elgurul a gyóccerem ezekért...)

boldii9 2010.01.03. 12:23:36

Egyébként én egy kórház vérbankjában dolgozom. Gondoljátok ott nem címkézzük át a pár napja lejárt vért és vérkészítményeket?! A WHO tiszta hülye, egy kalap alá veszi a mi tisztaságunkat Afrikáéval. Hát simán kibír a cucc még pár hetet.

Mondjuk múltkor megszívtuk majdnem, mert Józsi elszúrta a dolgot és B-t írt az A helyére, de mázlinkra pont kiszúrtuk a dolgot amikor keresgettük, hogy melyik papír melyik zacsihoz is tartozik.

Na jó, nem mondom, volt hogy megszívtuk. Annyit címkéztük át a cuccokat, hogy magunk se tudtuk mi volt már kétszer átcímkézve és mi nem. Egyik plazma konkrétan kezdett büdös lenni. De végülis nem gond, a benne kicsapódott húgysavkuckákból csináltunk dobókockát (biztos köszvényes volt a donor), aztán kisorsoltuk, hogy ki viszi el a balhét és takarít ki.

Szóval ne mondjátok, hogy egy nyomoronc sajton bármi is múlik!

(Egyébként is, kivel nem fordult elő, hogy szembe ment a behajtani tiloson, mert ott rövidebb volt? Vagy kicsit nagyobbra építette a házát, mint az építési engedély? No most mondjátok meg, mi a fenéért kell 1,5 méter szabad helyet hagynom a járdán, ki járkál babakocsival a belvárosban, én nem, az tuti, tiszta hülyeség. És komolyan, ti nem lopjátok a tévé adást meg az áramot? Na, valljuk be, ezek nem nagy bűnök, simán elnézhetőek.)

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.03. 12:23:45

@bolhaplaza.hu: a hentes és a tejesmami ahol vásárolni szoktam hétvégente nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy elüldözze a vevőit. bízom bennük. nem mondom hogy olcsó, de a húsok, a saját készítésű felvágottak, sajtok, tejföl, túró stb gyönyörűek. a belőlük készült ételekről ne is beszéljek...
nem vagyok egy ínyenc, csak szeretem a finomat, jót. ehhez pedig mindenkinek joga lenne... még neked is.

bolhaplaza.hu 2010.01.03. 12:24:47

@salapapa: Ne állj belém vagy megkeresem a gyógyszered és feldugom az orrodba!)Nekem nincs diplomám ezért ez a helyesírási bakker megbocsá**ható!)

Vegaaa 2010.01.03. 12:25:13

@A Tengerész: "Hogy lehet eldönteni egy sajtról, hogy mennyi a szavatossága? És ki döntheti el? Egy olyan termék, aminek hónapokig tart az érlelése. Mikor van annak vége? Amikor becsomagolják a sajtgyárban? Biztos?"

ezen már énis gondolkodtam, hisz bár szakértö nem vagyok, mégis frissáruval foglalkozom. kaptunk már olyan margarint, aminek a szavatossága november 31-ig tartott. nézd meg a naptárt, aztán gondolkodj:)

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2010.01.03. 12:25:22

@Csabikuci85: "Tudom ajánlani a házi készítésű termékeket, húsokat, péksüteményt és tejtermékeket,..." Kérlek szépen írd ide a címeket is ahol kaphatók! Nagyon szeretnék ott vásárolni! Merthogy ugyanígy hírt ad időnként a média a mocskos patkányszaros sufnikról, ahol mindenféle állatorvosi ellenőrzés nékül vágnak, darabolnak, használt betonkeverőben kevernek parasztkolbásznak húst, cimkéznek töltenek zacskóba ételízesítő fűszerkeverékeket. Nem arról van szó, hogy a multik jók. De nincs más. Én emlékszem amikor még nem voltak, csak a Közért. MINDEN eladó köpenye mocskos volt tokától bokáig, a kezüket nem mosták egész nap, azzal nyúltak pénzhez, húshoz, kenyérhez. Sajnos a tisztaságot a mocskos multik hozták be. Akár szeretjük akár utáljuk őket.

bolhaplaza.hu 2010.01.03. 12:26:27

@salapapa: Na és a többi multi mitől jobb szerinted?Mert szerintem mindegyik maximálisan egyforma és a csigazabáló ossanban is láttam már penészes gusztustalanságot kirakva a vevőtér közepére egy nagy kosárba.Meg még sokminden mást is.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.03. 12:26:30

@bolhaplaza.hu: az adataimnál megadott címen várlak sok szeretettel és egyszer próbálkozhatsz! :D

bolhaplaza.hu 2010.01.03. 12:27:47

@Vegaaa: Amíg nem penészes addig fogyasztható.

salapapa nyugoggyál le és keresd meg a gyógyszered hamar!Ágy alatt nézted már?D

uni1002 2010.01.03. 12:29:40

@Kitalátor feljegyzetei: A kvarglit konkrétan nem ismerem, de ha ugyanaz mint a gomolya sajt, azt igen. Valamikor fillérekért árulták, nagy gömbben, ma már lassan aranyáron adják.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.03. 12:29:48

@bolhaplaza.hu: csüccs le, nyugika, olvasd újra! ;)
engedelmeddel csak azt a 3at soroltam fel, de az "stb" a satöbbit, vagyis az összes többit jelenti. :D
nincs kiemelkedően jó multi.
nekem is több év kellett míg rájöttem, hogy a tisztasági és tisztítószereken meg a gyártó által csomagolt KV, üdítőkön kívül mást nem szabad venni náluk.

uni1002 2010.01.03. 12:35:26

Az oroszoknak van valami zöld penészes sajtjuk, azt megszárítva, megőrölve árulják zacskóban, állítólag levesnek, és bármire rászórni kiváló...

playgorro 2010.01.03. 12:41:01

El sem olvasom, aki TESCO-ban vásárol, az megérdemli!!!

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2010.01.03. 12:45:23

@uni1002: Nem ugyanaz. A kvargli az NAGYON más. Én szeretem, ráadásul még egy kicsit érlelni is szoktam, mert ahogy a boltban árulják, az nekem túl nyers, éretlen. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy van aki nézni se bírja amikor eszem. Ehhez képest a Pálpusztai szagtalan. De mint tudjuk ízlések és pofonok... Csak egyszer volt, hogy nem tudtam a Pálpusztai sajtot megenni, de azt nyári hőségben egy hétig véletlenül a két ablak közt felejtettük a vitorlás klubház egyik emeleti szobájában. A következő hét végén már a földszinten gyanús illat fogadott....Az emeletre már csak az erősebb gyomrúak mertek felmenni.

mooocsing 2010.01.03. 12:48:10

mikor 2 éve a stadionoknál dolgozó tesco áruházban voltam éjszakás diák arufeltöltő ugyanez ment.. és semmit nem tehettél ellene.. Gondolom még most is ugyanez megy.

hagymásbab85 2010.01.03. 12:48:37

@A Tengerész:
Ez egy 30.000-es városban van és nem a sarki sufniban árulják a termékeket. Ők nem engedhetik meg maguknak, hogy szart adjanak el, és nem is tennék meg, mert a visszajáró vásárlókat meg kell őrizniük. Ez nem olyan, hogy nesze itt van, vidd, hanem mindenki ismer mindenkit. Nem nagyüzemi ügyeskedés folyik, néhány 100 család él ezzel a lehetőséggel, a többi a multikhoz jár. Lehet hogy hihetetlenül hangzik, de csak egyszer kéne ilyet látnod és nem lennél hitetlenkedő.

Banonym 2010.01.03. 12:50:07

A népnek készülő, szavatossági időn belüli sajt egyszerűen ehetetlen. Nyers, éretlen, használhatatlan.
Így legalább esélyt kap néha a kispolgár is, hogy "rendes" sajtot egyen.

mooocsing 2010.01.03. 12:51:34

@A Tengerész: igen persze haaajjj de szép az álomvilágod, hogy valaki eldönti hoyg jó e még a sajt.. én anno a pult mögött találtam egy sajtot, kb 1 hónapja már lejárt a szavatossága, tiszta por volt, és azt az orrom előtt egy 8 általánost szerintem el nem végzett nő újracsomagolta.. hol élsz te hogy erre direkt van ember? :S

moli 2010.01.03. 12:55:52

@szily: ez most az igazi bkv-figyelo?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.03. 12:56:18

na mopst akik ezeket a "kisboltokat" istenitik,hat ott is megy a sumak ezerrel
vagy meh jobban
kisebb vendeglokrol nem beszelve
na abban van tapasztalatom boven
ph a sarki kisvendeglo isteni a velospacal stb.
tessek mar elmenni dolgozni egy kisvendeglosgoz, meg egy kisboltosgoz
hehehe
almodik a nyomor
azok tudnak am igazan kutyulni meg felujitani

Rosszindulatú Vászka 2010.01.03. 13:08:46

Nem életszerű az elképzelés, hogy kisboltos vagy kisvendéglős kidobja a gyanűs ételet, inkább újrahaszosítja. Sztem.

Répalaki Edömér 2010.01.03. 13:13:52

Szeretettel küldöm minden sajt rajongó kommentelőnek:
www.youtube.com/watch?v=9LMtx9NNmFA

fluorid 2010.01.03. 13:15:38

Tejtermekekre a legigenyesebb tudtommal a coop.
Az atcimkezesek a tescoban pedig egyertelmuen az aruhazban dolgozok hibaja, nem a cege. Selejt arany javitast probalnak elerni vele. Ok azok az emberek, akikkel ossze is futhatsz az aruhazban, es nem a "multi" tehet rola elsosorban, hanem az o hozzaallassuk. Egy napi (!) tobb milliard forgalmu cegnel az ilyen kis emberek ellenorzese igen nehezen megoldhato szvsz. Pedig ok etetik meg a szart veled, ha nem figyelsz..

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.03. 13:21:16

@A Tengerész: Ha ajánlhatok:
Budapest, III. ker (Békásmegyer), "dunafelőli oldal", piac. ott keresed SUSI boltját 6hentes van, ebből 3 az övé). a tejesmamóca boltja a csarnokon kívül van, egy bodega. rendesen légkondival, tejhűtővel... minden áru sajátkészítésű, házi.
pomázon van 2 barominagy állatnevelde. marhák, malacok, birkák, pulykák, csirkék... itt termeli az őstermelő az állatokat, Susiék feldolgozzák és eladják.
itt egy képet találsz a belőle készült levesről:
forum.rtlbulvar.hu/index.php?a=posts&id=16032&sid=9338212#9338212

vagy ez szebb:
static.fotoalbum.hu/picturezoom/2009/12-18/salapapa/20091205_-_Kismiki_nvnap_008_000911.JPG

nekem nem mindegy, mit eszem...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.01.03. 13:25:17

Nem a sajtot kell átcimkézni, hanem a tehenet!

Ez most egy igazi hétvégi?

Pistolero 2010.01.03. 13:29:18

Mi a francnak vágják le előre? Ezért jó a klasszikus kisbolt: annyit vágatok, ha felvágott akkor szeleteltetek, amennyi kell, szigorúan az első szeletet eldobatva, ha bontott volt!

A vendéglátóhelyen a menüsoron szoktam jól mosolyogni. Hétfőtől végig lehet vezetni péntekig, hogy a maradék mibe kerülhet másnap.
Ha ritkán elmegyünk étterembe akkor igyekszem csak hőkezelt ételt rendelni. Ha esetleg nem is finom, legalább ne dögöljek bele. Nyers, tojáshabos, majonézes szóba sem jöhet!

Pistolero 2010.01.03. 13:30:49

Ja és van élő ember aki majonézes salátát megvesz multiban?
Abba aztán mindent beletesznek, ami romlott!

Rosszindulatú Vászka 2010.01.03. 13:40:12

Egy barátom szerint a kifőzdés meg büfés Házi Madártej törzsfejlődése a következő:
vaníliapiding - két-három nap a maradékból múlva vaníliasodó - és péntekre abbúl lesz a madártej kis tejszínhabbakl felturbózva.

A perkeltből meg bolonyyai lesz vagy valami rakott cucc.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.01.03. 13:42:18

@uni1002: Nem ugyanaz, hanem szárított-érlelt-préselt sajt, mostanában talán csak a csehek gyártják, a Tescoban lehet kapni. Meg biztos az ALDIban is, csak ők elkeresztelik/elmetélik valaminek, pl TkWArglinak...
@A Tengerész: viragoskut.hu/ (Hajóval nehézkes megközelíteni, pedig nem messze van a központi tanyájuk a Keleti főcsatornától.)

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2010.01.03. 13:54:23

Fogarasi úti Tesco van a képen, a levél tárgya is ez volt. Campona csak azért került megemlítésre, mert ott is láttam.

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2010.01.03. 13:57:55

Egészen másról van szó, nem a szavatosság lejárta miatti átcímkézésről.
Hanem az egyszerű, sima sajtba késsel lyukasztják bele a lyukakat, hogy ementáliként lehessen a sajtot eladni!
Ez az igazi üzlet, nem a szavatossági trükközés :-)

Rosszindulatú Vászka 2010.01.03. 14:03:19

Na likakbúl meg parmezán lesz?

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2010.01.03. 14:04:06

Mellesleg se a bizonyíték, se a fotóbizonyíték szót nem írtam bele a levélbe, annyi volt még -ami pedig a levél tárgya volt- hogy: "Sajtátfóliázás a Fogarasi Tescoban" ennyi.

Rosszindulatú Vászka 2010.01.03. 14:09:50

Szal nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Mercédeszeket, hanem Moszkvicsokat és nem osztogatnak hanem fosztogatnak. A hír egyébként igaz :)

öregkopasz0208 2010.01.03. 14:13:31

Nem tudom, mert nem néztem utána, hogy a magyar élelmiszer törvény a sajtok szavatosságát hogy definiálja, illetve a szavatossági idő a sajtoknál egyáltalán működik-e? A sajtokhoz sokkal jobban értő és sajtkultúrájáról elhíresült országokban a speciális sajtboltok kínálata ugyan azon típusú sajtokból érettségi foknak megfelelően napokban meghatározott differenciával árul sajtokat. Tehát, mintha a mi boltjainkban a trappisták pl. 5-10-15 napos csoportosításban lennének elhelyezve a pulton, a minimális ill. maximális érettség differenciáját fokozatokban, napokban meghatározva. Ki-ki az ízlésének megfelelően válogathatna. A franciáknál pl. ez így működik. De! Sajt fajtánként ez a differenciálás teljesen eltérő. A kemény sajtok eltarthatósága sokkal nagyobb, érése pedig lassabb folyamat, mint a lágy sajtoké. A parmezán és a trappista között ilyen szempontból több hónap, akár év is lehet.
Saját tapasztalataim szerint – én az „InterSpár”-ban vásárolok naponta, mert a lakóhelyemtől kb. 300 méterre működik egy áruházuk – sajtok területén manipulációkra a forgalom volumene miatt nemigen van szükség, már ha trappistáról beszélünk. Imádom a pálpusztait, de kizárólag lejárt szavatosságú, leárazottat veszek – s teszem ezt a kvarglival is – mert a normál pultban lévők kivétel nélkül éretlenek! Hűtőszekrényünkben még 2-3 hetet érnek zárt nylon zacskóban. Amikor felbontom a csomagot, erős, jellegzetesen pálpusztai illat árad, s a puha csomagolásban gyönyörű, krémes hófehér, gyöngyre emlékeztető textúrájú sajt lapul. Az íze! A sajtok egyik királya.
A többi sajt illata is hasonló, s csak intenzitásában különbözik. Ízük és felhasználásuk módja más és más. Az elfelejtett, majd egy hónap múlva megtalált trappista zárt csomagolásban tovább érik. Találkoztam már, szintén a saját hűtőmben, olyan puhára érett trappistával, amely kicsit csípősen pikáns volt, s a fejlődő gázok sajtlyukakat alakítottak ki benne. A nem zártan tárolt kiszárad, s maximum penészedik a külseje. Élvezeti értékéből ez sem von le semmit. A héját le kell vágni s teljességgel ehető.
Ez a szavatosság dolog, ha az ember az élelmiszer alapanyagok között forog, igen érdekes tud lenni. A szilveszteri tatár bifszteknek való marhahúst december elején pácolom /mustár, őrölt bors, olaj, babérlevél/, s a mellé szeletben letett bélszint volt, hogy március végén sütöttük ki. Hibátlan volt! Nedves pácban eltett vad legalább egy hétig a pácban van. Ezek érési folyamatok, oxigéntől elzárva. Nyilván nem azonosak a hús romlásával, s a szakszerűtlen áru kezelés, bizony igen markáns következményeivel.
Még valamit. A bécsi szelet az 1 szelet rántott borjú. A pulyka az nem bécsi, hanem bécsi módra elkészített pulyka. Ha valaki egy jobb étteremben konyakot kér és azt ki is hozzák, meg fog lepődni a számlán.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.01.03. 14:34:25

Olyan mint O. Viktor!

Azt hiszik átcimkézik, meg megújulás stb. és jó lesz.

Hát sokunknak nem, oszt jó napot!

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2010.01.03. 14:36:43

@öregkopasz0208:

Azért az ilyen sajtokat ne hasonlítsuk a drága, jó sajtokhoz. Mi is vettünk egy egész sajtot, felvágtuk, eszegettük egy hétig, majd elkezdett savanyodni. Tehát onnantól, hogy megvágod, érintkezik a késsel, elindul a romlása annak is, és nem tartható el akár meddig.

Ettől függetlenül az 1 nap eltarthatóság kevés.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.03. 14:52:02

Ezt eddig is tudtuk, újdonság nincs?

Amúgy én kurváranemértem, hogy minek kell atesót fikázni, amikortök ugyanaz az áru van benne, mint máshol. Vagy talán asarkibótba direkt a ti kedvetekért mást fognak gyártani? Muhaha! Normális ember megveszi ott, ahol olcsóbb, ha meg lusta vagy nem tud oda elvenni, akkor drágán, de tök ugyanazt.

A tescós ruhák fikázását szintúgy nem értem, sokkal jobb minőségűek, mint mondjuk a C&A-ban (azért ezt a példát írom, mert ott mindig több km-es sor áll a kasszánál) ahol egyszer kimosod a cuccot és már rakhatod is a kutya alá, úgy néz ki.

blacdiamond 2010.01.03. 14:56:09

Sziasztok :-) Egészen friss, nem újracsomagolt regisztrált vagyok :-) Egy kicsit Én is szeretnék hozzászólni, ha lehet. Én kifejezetten utálom az ilyen multikat, nem is járok egyikbe sem, mióta szintés teszkós cuccal ráfaragtam nem egyszer, nem kétszer. Nem tom a Profi vagy a Coop minek számít, de én ilyen boltokban szoktam megvenni a sajtokat pl, de azt is csak a gyári csomagoltat, tudom ez is lehet lutri, mert pl azt is felül/át lehet cimkézni, de kisebb az esélye. Otthon bontás után ha valami nem stimmel, már viszem is vissza a blokkal a kezembe, és olyan isten nincs, hogy Nekem ne adnának igazat. Legjobb kis üzletben megvenni a szükséges élelmiszereket, mert az a szerencsétlen kisboltos belőlünk él, neki sokkal nagyobb érdeke, hogy ne romlott cuccot sózzon a csóró állampolgár nyakába....legalábbis felénk ez a jellemző.

egyébként nagyon sok szellemes, jó humorú hozzászólást olvastam. örülök NEKTEK :-)

Csomag Olga · http://csomagolas.blog.hu/ 2010.01.03. 14:57:29

Sajnos a termékcsomagolást kevesen olvassák még Magyarországon. Ha olvasnák, nem csak az átcímkézésen lennének felháborodva.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.03. 15:05:01

@megélhetési sünöző - avataros avatar: elvenni= elmenni, a többi hibát meg vegyétek úgy, hogy javítottam

borszakértő 2010.01.03. 15:05:52

És most őszintén, mi bajunk lesz, ha már lejárt a szavatossága a sajtnak, a joghurtnak, a kefirnek, vagy a tejnek? Semmi, mert ezek a készítmények a hatóság által meghatározott szavatosság lejárta után még több héttel is tökéletesen élvezhetők, sőt van aminek még jót is tesz ha még egy kicsit "érik".A tejből max. aludtej lesz. Az agyhalál akkor kerülget amikor "lejár" a szavatossága a száraz kolbásznak meg a penészes szaláminak, és ezért féláron vagy még olcsóbban meg lehet venni, és sokan rá se néznek, mert "lejár" a szavatossága.És akkor mi van régen a padláson hónapokig álltak a hústermékek hűtő nélkül, és nem is volt bennük ennyi tartósítószer. Ez a mai fogyasztói társadalom.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.03. 15:15:57

@öregkopasz0208: Sajtot a közeli Kaisersben veszek,sehol máshol. Az állaguk tökéletes, a pálpusztai egyenesen mennyei! Amikor máshol vettem, mindig tök szar, éretlen volt.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.03. 15:20:20

@borszakértő: ez alapesetben lenne igaz, de gondold el, a lejárt szalámi és kolbász már hányadszorra járt le!

Tesco titok:

"Szerintem ez az a rész, amelyikre mindenki kíváncsi szokott lenni. Hol is vagyunk átverve, kérem szépen? Nos, erről sokat nem tudok mondani, csak két sztorit. Az egyik szalámis, a másik csirkés. A sza¬lámis a durvább, kezdem azzal. Van a Tescónak egy nagy húsbe¬szállítója. Ez a Kaiser nevű cég, aki bőségesen látott el minket sza¬lámival és minden egyébbel. Egyik nap látom ám, hogy érdekes művelet zajlik. Az eladó kollegák nagy bőszen vakargatják a vonal¬kódos címkét a csomagolásról, amin ugyebár a lejárati dátum is szerepel. Ahogy leszedik, már ragasztják is az új matricákat némi¬leg módosított időpontokkal. Kiderült, hogy amikor egy ilyen Kaiser termék lejárt, szólni kellett VALAKINEK és egy borítékban új címkék érkeztek. Most nem akarom ezzel azt állítani, hogy a cég intézte, de mégis elég furcsa volt, hogy így próbálta a Tesco a lejárófélben lévő áru állagát javítani. Voltak persze már menthetet¬len szalámik is, amiken az enyészet nyomai már csukott szemmel felismerhetőek voltak. Na, ezek mentek a pizzapultba. Vödör-szám öntötték a pizzásoknak ezt a fincsiséget, akik nem a higiénia miatt nyúltak hozzá nylonkesztyűvel, hanem azért, mert puszta kézzel senki nem merte megfogni. Jó étvágyat!
A másik a csirkés eset, ami nem is annyira eset, mint inkább ten¬dencia. Magam is sokszor kerültem olyan helyzetbe, hogy délutá¬nos voltam és este nem volt otthon kaja, gondoltam, beugrom a hentesekhez, hogy leakasszak róluk pár csirkemellet farhát árban. Ez egyébként bevett szokás volt náluk, hogy haveroknak a bélszínt csont árban ütötték be, így azt is kellett fizetni a kasszánál. Azt, hogy mi van a szatyorban, nem nézte a kutya se. Jött így haza la¬zacfilé, mint busafej, és koktélrák, mint ponty. De ezt csak érdekességként... Szóval a csirke. Megyek le a srácokhoz, hogy hello, kéne egy kis husi. Mondták, hogy nem kéne vinnem. De hát ott van a pultban. Látszólag semmi baja, le is van értékelve, az egyik vevő épp most pakolt fel vagy hatot. Az lehet - mondták -, mert ő az egyik vevő. Te a haverunk vagy, úgyhogy ne nagyon vi¬gyél csirkét ma haza, mert holnap is be kell jönnöd! így adták fi¬noman értésemre, hogy baromi rossz ötlet abból a csirkéből vásá¬rolni. Még farhát árban is. Persze a Tesco mindenre ügyel, így ezeknek a jószágoknak sem kellett értelmeden halált halniuk. Már napokkal később reinkarnálódhattak, mint friss grillcsirke. Csak kicsit tovább kellett bent tartani őket a sütőben és már lehetett is árulni. így tessék pizzázni, vagy grillcsirkézni a Tescóban. De mondjuk, aki enni jár oda, az meg is érdemli..."

zezse 2010.01.03. 15:22:05

salapapa:

hol van Pomázon állatnevelde? Csak mert én itt élek, és kíváncsi lennék rá. Kecskést ismerek, baromfit is, de egyik se csinálja "nagyban" tehénről nem is hallottam erre felé, még a háztáji tej a piacra is tök máshonnan érkezik...

nem kételkedem, csak érdekel.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2010.01.03. 15:24:27

@Csabikuci85: Nem vagyok hitetlenkedő. De hidd el Budapesten nincs alternatíva. A kisboltos a Metro-ban vásárol. Sajnos.

zenebono 2010.01.03. 15:26:19

Hamár Tesco....

Szilveszter napján betértem a Bécsi úti Tesco-ba vásárolni. Megtetszett egy szakácskönyv, 2500 ft volt ráírva, gondoltam megveszem. A pénztárnál aztán csodálkozva láttam, hogy 5000 ft kerül a gépbe. Ennyiért persze nem kellett, otthagytam a pénztárban. Utána visszamentem mert valamit még venni akartam, és megnéztem a többi könyv árát, mindegyiken 2500 volt. A vevőszolgálat megnyugtatott, vegyem meg nyugodtan, fizessem ki az 5000-t a pénztárnál, majd fáradjak a vevőszolgálathoz a pénzemért.
Ügyes. A pénztáros ezt nem ajánlotta fel, tehát, ha nem hagyom ott a könyvet, akkor simán 5000-t fizetek érte. Összese 5 db hasonló könyv volt a polcokon. Miért nem árazták át? Ez szándékos csalás.

Trójai 2010.01.03. 15:26:33

ez már a hétvégi?

Peti80 2010.01.03. 15:26:49

Az utcalány ne siránkozzon ha *****, aki Tescoba jár, ne siránkozzon, ha át****k.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2010.01.03. 15:32:48

@Rosszindulatú Vászka: Nem is vagy rosszindulatú! Csak realista. Ez bizony így van. Két volt kollegám is áttért más pályára, mert olyan éttermet nyitott, olyan étteremben volt vezető, ahol a minőséget, a magas szakmai szinvonalat preferálta. MINDKETTŐ tönkrement egy év alatt. Az egyik helyett csempebolt lett, a másik gazdájának üzletét átvették a nehézfiúk akik az éjszakából jöttek és örülhetett, hogy szépszerével távozhatott. Egyszerűen az ár lekonkurál mindent.

Alternatív 2010.01.03. 15:53:28

@borszakértő: Ha tudsz olyan bolti tejet, amiből előbb-utóbb aludttej lesz, nevezd meg, légy szíves.

A füstölt kolbász sem tárolható, mert nem füstölik, csak füstaromával ízesítik.

sek800i · http://lnk.bz/gjc 2010.01.03. 16:04:53

Szily László (homár) faszfej Gál Mihály (bkvfigyelő) meg azt szopkodja.

sek800i · http://lnk.bz/gjc 2010.01.03. 16:07:41

a kurva anyádat szily szerinted erről szól a fogyasztói érdekvédelem, Te barom arc

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2010.01.03. 16:16:36

@sek800i: Húde rákészültél erre a tökös bejegyzésre! Külön nickname, semmi adat, Winnetou vigyázott így a nyomai eltüntetésére. Én ma vagyok elöször ezen a blogon és nagy valószinűséggel utóljára. Azt látom, hogy kialakult egy vita, vagy kitárgyalása egy témának, ami érdekelt vagy száz embert, akik elmondták a gondolataikat. Tökmindegy, hogy ki, kik, valamit felvetettek ami érdekelte ezeket az embereket. Nem akarlak megbántani, de ez a más levesébe szarás tipikus esete. Grafittizel is? Persze csak tageket.

sek800i · http://lnk.bz/gjc 2010.01.03. 16:25:59

@A Tengerész:
azzal van tele a faszom, hogy egy fogyasztó védelemről szóló blogot ilyen szar posztokkal raknak tele.
ha vissza nézed a blog archívumot számtalan példát találhatsz még rá.
az a gondom hogy az ilyen bejegyzések nem az érdekvédelemről szólnak, hanem simán rágalmazás kategória, meg persze pörögjön a számláló.

sek800i · http://lnk.bz/gjc 2010.01.03. 16:29:16

@A Tengerész:
Te lennél a Tengerész, akit régebben a tilosban hallgattam? akkor külön riszpekt neked :)

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2010.01.03. 16:48:18

@sek800i: :) Na látod. Tudsz te beszélni. Ezzel is kezdhetted volna. Megbocsáss, de az a véleményem, hogy akármi van, se szabad ilyeneket írni. Senkinek. Semmiért. Az emberek kilencven százaléka jót akar. Nem szabad egymásnak esnünk. SENKI se zsigerből gonosz, vagy hülye. Ha az emberek párbeszéd helyett egymást eszik az a halál. Mindenkinek. És ez nem egy amolyan "kozsósduma"..... Amúgy én vagyok. A Tilosos. És nemcsak régebben, most is. Csak ritkábban. Tengerész forever.(na jó erre a kis időre ami még hátravan)

sek800i · http://lnk.bz/gjc 2010.01.03. 16:53:07

@A Tengerész:
homar.blog.hu/2010/01/03/fotobizonyitek_atcimkezik_a_sajtokat_a_campona_tescojaban/fullcommentlist/1#c8172482

a fenti hozzászólásomban egy rágalomra és pletykára válaszoltam rágalommal és pletykával :)
na jó lehet kicsit durvára sikerült, de továbbra is fenn tartom, amit utána írtam.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.03. 17:18:12

@zezse:
nyugodtan ketelkedhetsz
sala hajlamos guritani neha:)
az meg mehjobb ha most tudta meg hogy a pomazi sajt es csirke az a Tesco altal kidobott cucc

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.03. 17:26:27

@zezse:
ja es nem emlitetted, mi a helyzet Pomazon a birkakkal es a pulykakkal /nem pulyakkal!/

bkrix 2010.01.03. 17:32:45

A nem multik se jobbak. Egy sütöde mintaboltját vezettem, ahol lecsesztek, ha visszaküldtem a megmaradt cuccot, és kényszerítettek volna, hogy 2-3 napos kakaós csigát, kenyeret stb-t adjak a kedves vevőknek. Én viszont szerettem őket és szerettem volna, ha máskor is hozzám jönnek vásárolni (hülye-e vagyok?), ezért inkább a leb@szás, mint a száraz áru értékesítése. Kevesebb, mint 3 hónapig bírtam. Számomra ez volt a pitiség csúcsa.

lolperetz 2010.01.03. 17:41:16

@A tagoknak már nem kell Orbán, ki lesz a m.jelölt?: ez tetszett..
hát ebből is látszik, hogy a magyarnak mindent el lehet adni..
ebben már hasonlítunk amcsira.. :D

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2010.01.03. 17:51:45

@bkrix:

Nálunk a kisboltban olyan játszanak, hogy este a zsemléket 5-ösével csomagolják, és 5-ből 1 mindig száraz.

Eric_Cartman 2010.01.03. 18:12:24

Homár, Homár, keress magadnak új barátot, mert ez gyönge kicsit.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.03. 18:16:49

@lolperetz:
csak szeretnetek hasonlitani
azt, hogy itt megvesznek sok hulyseget, az nem egyenlo hogy szart vesznek

es bizony, akar tetszik akar nem egy kisboltos jobban ra van kenyszerulve a summantasra

ICLaci 2010.01.03. 18:35:48

EZ a cikk olyan magyaros! sirnak mint a qvák a kereskedelemben és vendéglátóiparban dolgozok és ezt adják! Rajtam múlna ezt egyszer lehetne megcsinálni aztán lakat kerülne a boltra, vendéglátóhelyre egy kis időre! De ismerjük az ellenőrzés szinvonalát! Egy élelmiszer boltban úgy ment az ellenőrzés h. szóltak előre és a főnők már tudta aznapra 50 ezer ft-ot kell boritékolni! Konkrétumot nem irok nem akarok pert a nyakamba!

prof. med.univ. doktor 2010.01.03. 19:09:08

Boldogok a sajtkészítők. Vagy a heringek.

apuc 2010.01.03. 19:14:07

@Fell Bandi: Akkor lassan kiperelsz belőlük annyit,hogy konkurens népnyúzó multit alapíthatsz már..
Magyarország kiváló táptalaja a sz&rert-h&gyért való dolgoztatásnak,csalásnak,stb..
Egy kis sajt-buhera totál mbeillik az országimidzsvbe,szvsz.
Aki legalább annyi idős mint én emlékezzen csak vissza.
Az acetonos vattás zacskós tejjel és a vízbe áztatott parizerrel már a 70-es években a közértek napi szinten operáltak..
Valahogyan ez a csalás-átfuckolás felebarátainkat gombokért annyira magyar..Ez kiválóan illeszkedik a multik módszerei közé (is),így nem véletlenül annyira sikeresek kis hazánkban...
Bár dolgoztam majd' 10 évet egy multinak és 2db kisebb magyar cégnek-tulajnak is a közelmúltban.Mégis a kis cégek tulajdonosai,a főnökeim jobban rágták a sz@rt mint Nemecsekék a gittet..
Tudom-tudom kénytelenek szegények...Igen,nyílván valahogyan fennt kell tartani a nem gyenge életszínvonalukat,amit még abból az időből megszoktak amikor nem volt "válság"..
Kapjon a melós minimálbért,úgyis örül a szerencsétlen hogy van hol gályáznia..

apuc 2010.01.03. 19:16:12

@ICLaci: Na ez az,annyira magyaroschan műxik,hogy ezeket Hungaricumnak kellene nyílvánítani..
A téli szalámi úgyis egyre sz@rabb,attól vegyék el!!

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.03. 19:23:07

@zezse: közben nekem is leesett, hogy nem pomáz hanem tahitótfaluban a hídon át, aztán Tótfalu és Surány közti részen valahol baloldalt van a "nevelde". vagy 6 éve hogy arra jártam, most is csak a kugli segített megtalálni. :)
maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=hu&msa=2&ll=47.733666,19.122906&spn=0.053341,0.109692&z=13

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.03. 19:25:06

@hagyma: ekkora rosszindulató tahót mint te vagy tényleg régen láttam.
inkább tanulj meg magyarul ha már a nyelvünket használod, mert a jelenlegi írásaid borzalmasak!
de te ne gózzál home, maradj ott ahol élsz.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.03. 19:27:49

@Alternatív: a bolti tej nem alszik, hanem keseredik. :S miért? mert olyan, mint az egyszeri Mehemed... sosem látott tehenet.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.03. 19:36:52

@salapapa:
Te viszont maga vagy a tokeletes ferfi
csak neha guritassz

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.03. 19:44:23

@hagyma: nem tehetek a tökéletességemről.
te pedig túl sokat írsz részegen. ahogy az utóbbi 2 velem kapcsolatos parasztságodat is.
mi lenne, ha kihagynánk egymást és csak átsiklanánk egymás felett/mellett és nem reagálnánk egymásra és egymásról?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.03. 19:56:48

en szeretm az irasaidat, /csak neha guritassz/ de legyen
amugy tisztan emlekszem, olyan 13 es fel eve voltam utoljara reszegnek mondhato allapotban

a levesed meg kifejezetten jol nez ki akar pomazon neveltek akar tahitotfalun

bolhaplaza.hu 2010.01.03. 20:02:15

Komolyan van olyan,aki olvassa a kommenteket itt vagy csak írkáltok?

Trójai 2010.01.03. 20:02:16

@salapapa: @hagyma:

Na nyomás a sarokba mindketten ! :)
Holnap büntetésként sajtokat fogtok átcímkézni a bkv figyelő honlapján, tescos késsel!

Trójai 2010.01.03. 20:03:35

@bolhaplaza.hu:

ez a 10 millió ft-os kérdés.

A válasz : nem (Vagy csak felszinesen)

Aki meg igen, az jókat röhög. :))))))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.03. 20:06:42

amugy mi azt a laponkent csomagolt sajtot vesszuk altalabn
veszunk tombost is
es mind elorecsomagolt
de a gyarban csomagoljak nem a boltban
es nem rossz
most eppen a genkezelt lucenatol tejet ado bezart marha ltal soha tejet nem ado togyebol szarmazo pepper jack nevezetu sajtot eszegetm kekszel
"natural monterey jack chese whith jalepano peppers

egesz jo
pasteurized nonfat milk, cheese culture, salt, enzymes
jalapeno peppers/jalepannopeppers,water salt, acetic acid/
natamicyn / a natural mod inhibitor

Contains: milk

telleg jo
2010 majus 3-ig tarthato, de mivel 25 dkg, tartok tole, ma vegzek vele

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.03. 20:10:30

@bolhaplaza.hu:
en maximalisan es kifejezetten sajtkedvelo vagyok
deeeeeeeeee
mondhatnam
buuuuuuut
azok partjan vagyok akik szerint ezek a fotok az egvilagon semmit nem bizonyitanak es annak az ellenkezojet sem
de turelmetlenul varom a Campona Tesco valaszat

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.03. 20:27:29

ja meg az is ra van irva a sajtra, ha eccer felbontom, meg 5 napig orzi meg a minoseget

Rosszindulatú Vászka 2010.01.03. 20:49:48

Akkó sorba:

a bóti tejből sohasenem lesz aluttej, mer kicsi nagyon a tejzsírtarlma, bár mióta megin van 2,8-as meg 3,5-ös abból szokok venni 1-1 doboznyit pudingnak, palacsintának. Ellembe házi tejet meg nem veszek, mer fosok tőle és sztem az a Pasztőr bácsi nem volt hüje.
A házi hússal, a kistermelőivel meg az abaj, hogy erős bizalmi ügy, a közösségi állatartás igényel orvosi felügyeletet, és nem bízok túl sok emberben, a mégnagyobb baj, hogy féldisznó meg több csirke mennyiséget lehet venni, amikor vágnak. Én nem csak akkor vagyok éhes, a méjhűtött hús meg jó éhenhalás ellen, de a friss jobb, szal maradnak a kisgazdasággal biznicelő hentesek, de abból is kevés a normálisan dolgozó.

A gyorspácolt kolbász meg szalonna ugyanojan hamar romlik meg, mint a párizsi. A parasztoknál azépr állt el tavaszig, mer rendesen felfüstölték - ez kb. 2 hét - és nemmindegy hol tartod, normál laktérben ijen mikroklímájú és nem párás hejiség nem szokott lenni.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.03. 22:58:42

@hagyma: ha csak egyet mondanál vagy mutatnál ahol akár egy kicsit is hazudtam vagy túloztam, bocsánatot kérnék, hogy bunkó vagyok veled.
de amíg én valóban a saját élmányeimet írom le, elvárnám hogy ne basztass. nem tehetek róla, hogy viszonylag fiatal korom ellenére ennyi mindenen átmentem.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.03. 23:00:07

@Trójai: miért nem lehet várni velük még egy kicsit és inkább eladni nagyondrága hosszúérlelésűként? ;)
pancserok ezek... :D

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.01.03. 23:47:04

Bocs, de mi az, hogy "a sajtnál nem számít a szavatosság"? Ez egy kurvanagy baromság - szerintem.

2010.01.04. 00:58:24

szeretem ezt a homár blogot :D

már régóta olvasom

sok dolgot lehet itt tanulni

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2010.01.04. 06:49:56

Baszki, hogy mennyien nyilatkoznak mint 'hozzáértők' totális baromságokat :((((

1.) A kép eléggé átcsomagolás gyanús - azonban veszettül nem gondolt senki egy hihető és jogilag védhető verzióra: ÁRVÁLTOZÁS.

2.) Nincs olyan az élelmiszerjogban, hogy "szavatosság".

3.) Nincs már kötelező 1 napos lejárati idő, nincs kötelező 24-48 óra és sorolhatnám - annyi van, hogy a gyártó a saját szája íze szerint adja meg, hogy a terméke meddig jó - a kereskedőnek ezt be kell tartani, nem adhat rá plusz napokat még féláras verzióban sem.

stb.:)

Közöd?? (törölt) 2010.01.04. 09:24:42

@BKV figyelő: mennyit hazucc kisbuzi, egyszer valaki nagyon berág és megrak, lehet én leszek az...

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2010.01.04. 10:33:43

@Közöd??:

Te is ilyen kis nicknév mögé bújó dagadt pattanásos buzi lehetsz, amilyeneket a South Parkban szoktunk látni:)

Vállald az arcod, a neved, gyere, üss meg. Nem félek a te fajtádtól. Csak a pofád nagy, egyébként egy kisfaszú beszari vagy, akinek ez a legnagyobb öröme az életben a macskája húzogatása mellett, mert se barát, se család, se csaj.

De nem sajnálom tőled ezt a kis örömet. :)

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2010.01.04. 12:00:04

Néhány évre vettem darált sertés(húst) a Sparban. Felbontva éktelenül "érett" szagokat eregetett. Gondoltam, hazaviszem a kutyáinknak. Befolpackozva az ablakpárkányra tettem. pár nap múlva a fűtött vonaton hazaszállítottam. otthon állt még vagy egy hétig a kutyás-hűtőben (igen, van nekik külön egy a garázsban). Végül a névleges lejárat után 12-13 nappal kapták meg az utolsó falat bűzös darálmányt, ami még mindig ínycsiklandozó rózsaszín hús, hófehér zsiradék színösszeállításban pompázott. hát mivel festik ezeketz a sz.rokat?

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.04. 16:27:28

@Peti80: Fogd már fel, hogy mindenhol ugyanazt árulják, tök mindegy, hogy Tesco vagy Marinénibóttya van az épületre írva.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.04. 17:27:03

@megélhetési sünöző - avataros avatar: nem osztoma véleményedet.
Nagyapám anno csirkéket tenyésztett forgórendszerben. 8hetente jött az 5000db naposcsibe, 6-7hetesen adta el őket a barneválnak (BARomfi NEvelő VÁLlalat?). magam is segédkeztem neki nyaranta amikor lent voltam náluk a barominagy helyiségek tisztántartásában, az etetésben. tudom mit kaptak. minden nap rámutattam egyre a nagyok közül és nagymamám abból készítette az aznapi ebédet. :)

bízom benne, hogy ahol én vásárolok, ott minimum ugyanazt betartják, amit anno Nagyapám.

@Rosszindulatú Vászka:
a házitejet pedig ha téged megfosat, eccer kipróbálhatnád aludtejnek! ;) ég és föld a 2 termék.

v2peti 2010.01.05. 19:07:27

"Az is butaság, hogy olcsó a tesco, mert csöppet sem az, ez csak mendemonda. "

Pedig igaz!

Az Intespar drágább, a Penny meg LIDL kisebb választékú. A CBA meg az Aldi meg drága! MATCH-ból pár plázát leszámítva csak kicsi van vagy közepes, de abban sem nagy a választék. (SMATCH)

Ha az áraktól eltekintünk, akkor a legjobb az Interspar. Ott legalább nem gyalogolsz 1 km-t mire bevásárolsz, viszont mégis minden van!

Amúgy kamarás mobillal fel kell venni, és mehet a tévétársaságokbnak a felvétel!

ezmegmi 2010.01.06. 11:11:33

Karácsony környékén a ráckevei tecsóban figyeltem meg ahogy szépen alkoholos ronggyal törölték le az előző hónapban is már leárazott termékek között lévő tonhalsaláta konzervek tetejéről a 11-es feliratot a 2009 mellöl (némelyiken halványan megmaradt, de voltak "tökéletesen álcázottak" is, vissza kéne nézni letörölték-e már róla az évszámot is, legalább pár évig még eladható :)

énisénisénis 2010.01.07. 09:13:44

én dolgoztam a tescoba ,tudom mi megy ott.pl többek között az volt a jó szokás, hogy a lejárt,el nem adott csirkét használták fel grillcsirkének.lejárt a csirke, leakciózták, már átirták a dátumot és miután még az sem segített a végén kisütötték és megehette a vevő mint frissen sütött grillcsirke.
de amúgy csendben megjegyzem, egyes kisboltban is ez megy.ugyaúgy ledörzsölik a penészt a szalonnáról,sajtról pl....
csak az nem publikus.tisztelet a kivételnek, de a legtöbb bolt, legyen az multi vagy sem,nem akar veszteséges lenni.és ezért bármit megtesz.vagy próbál
süti beállítások módosítása