Tékozló Homár

Rejtett költség karácsonyra a T-Comtól

2010.01.25. 09:59 | ge | 90 komment

2k. díjcsomgot váltott a T-nél, telefont, netet, tv-t kért egyben és várta hogy karácsonyra mindent bekössenek. Ám a szerelők szerelés helyett pénz kértek a kábelért és az állványzatért, ami a bekötéshez kellett volna, a T-Com erre meg csak a vállát vonogatta azzal, hogy nekik az alvállalkozókhoz nekik semmi közük. De akkor kinek van?

2009. november 29-én édesanyámmal felkerestük a tiszafüredi T-pontot, mert szerettük volna az otthoni vezetékes telefonunknál csomagot váltani, és új szerződést kötni az akkor hirdetett csomagra: telefon, internet, kábel tv egyben, nagy csomag, és mindez hétezervalahányszáz forint.

A szerződéskötés megtörtént (azt nem ecsetelném, hogy mennyi idő egy egyszerű váltás elintézése), Anyukám is örült, hogy bővülnek a lehetőségek, válogathat jó pár csatorna közül, és én is boldog voltam, mert a mobilnetemet is összekötöttük ezzel a csomaggal, és nyertem a dolgon havi 2000 Ft-ot...

Elmondták, hogy 30 napon belül megjelennek az alvállalkozók, bekötik a tévét, majd valamikor, előre egyeztetett időpontban megjelennek azok is, akik a nettel foglalkoznak, szóval karácsonyra internet, kábeltévé, telefon egyben kerül a fa "alá".

Két hét múlva meg is jelentek a tévések, Anya szabadságot vett ki, mert persze azt nem tudták megmondani, hogy pontosan mikor érkeznek, majd közölték, hogy nekünk erre még rá kell fizetni, a kábelnek méteréért nem tudom hány ezret, meg még csináltassunk a tetőre vasszerkezetet, amihez az antennát rögzítik....

Szépen el lettek küldve melegebb éghajlatra. Szerződés átolvasva, egy szó nem esett benne arról, hogy többletköltségre számítsunk a kiérkezéskor.

A legnagyobb vicc az egészben, hogy egy héttel előtte a szomszéd lépcsőházban ugyanezt a csomagot, ugyanezekkel a feltételekkel szó nélkül, minden plusz pénz nélkül be tudták kötni. Már csak azért is tudom ilyen jól, mert Tiszafüred kisváros, mindenki ismer mindenkit, és az egy lépcsőházi soron élő emberek többsége jó viszonyban van egymással, szóval Anya körbekérdezte az embereket, tájékozódás céljából.
Ugyanis decemberben lett volna lehetőség egy másik szolgáltató felé nyitni, belépési kedvezménnyel, de mivel a telefon megjelenése óta Matáv majd T-Com ügyfelek voltunk, úgy gondoltuk, nem kell váltanunk, eddig elégedettek voltunk a nyújtott szolgáltatással.

Még azt is megemlíteném, hogy az az alvállalkozó, aki a netet intézte, azt mondta, ha őket küldik a kábeltévé szerelésére, természetesen ingyen megoldották volna, nem kell semmi plusz pénz.

Hugom Debrecenben él, bement az ottani ügyfélszolgálatra, és elmondta a problémánkat.

Azzal hárították el az ügyet, hogy ez nem hozzájuk tartozik, ki van adva alvállalkozóknak, nekik ehhez semmi közük...

Na igen.. semmi közük nem lenne, ha akár szóban, akár írásban, a szerződésbe belefoglalva, esetleg egy külön papíron feltüntetve közlik a vásárlókkal, hogy ilyen és ilyen többletköltség várható, számoljanak még vele.

Tiszafüreden ugyanez volt a hozzáállás.

Természetesen visszamondtuk a szerződést, maradt minden a régiben, és ahogy a városban lehetőség nyílik más szolgáltató szolgáltatásait igénybe venni, egyértelmű lesz a váltás.

Tudom, hogy nem egy óriási probléma, ha az ember nem 52 csatornát néz, csak 5-öt, nem is azért vagyok felháborodva, hanem a tájékoztatás hiányosságán, és a vásárlók becsapásán.

Szívem szerint karácsony előtt bementem volna asztaltborogatni (ugyanis csak akkor utaztam újra haza), de nem akartam, hogy az ünnepek előtt ilyeneken idegeskedjek :)

Tisztelettel:
2K. 
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

faqtya 2010.01.25. 10:05:09

rejtett hozzászólás

Teccikérteni? 2010.01.25. 10:05:10

Másodszorra hülyeség.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.01.25. 10:06:04

A kábeltévé nem kábelen megy? Különben meg ha egy zsupfedeles, műemléki környezetben lévő házra tennék a tányért, mihez rögzítik, ha a tulaj nem gondoskodik megfelelő tartóról? Hozzámasnizzák a nádhoz? Sok a kérdésem.

richy0609 · http://www.tengerimalacaim.sokoldal. 2010.01.25. 10:13:07

blogmotorba viz ment.... nem jelent kommentem!
egyre többször!

bitingturtle 2010.01.25. 10:17:13

t-hóm fákk... minden szolgáltató monnyon le...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.01.25. 10:17:33

A kábeltévéhez miért kell antenna?
Vagy ez így most hogy?

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.01.25. 10:22:45

A kábeltévéhez nem kell antenna, csak grátisz adnak mindenkinek egy lavórt, hogy a szomszéd is lássa, kinek mije van. Nagyfaluban is így szokás.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.01.25. 10:25:45

@Dariengo:
Tudom már!
Biztos az űrgyikok jeleit akarják fogni!

NO CSIPP!!

Ne engedjétek!!!

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2010.01.25. 10:40:15

Antennás kábeltévé... Jó is az. :)

Nem lehet, hogy a posztoló volt hülye és kábeltv helyett a sat tv-t ikszelte be a szerződésen?

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.25. 10:44:36

@hüjehalyó: épp ezért olvastam át kéccer a posztot, mert nem értettem, miért kell a KÁBELHEZ mélytányér?
ki érti ezt?

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.25. 10:45:53

@Dariengo: én itt lakom a naffaluban, de nem mutogatom mim van. azt különbenis büntetik. :P

RaveAcE 2010.01.25. 10:47:56

Nem kellett volna visszamondani a szerződét.
Simán fizeti a kötbért a T, akkor rájönnek, hogy van hozzá közük.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.01.25. 10:48:54

Az antennás kábeltéve vizezett benzinnel működik, mint azt tudjuk.

Secnir 2010.01.25. 10:49:53

haveromnak megrendelte a kábeltv+internet duót (nem bp, nem telekom).
kijött a szaki és közölte, hogy ide 65m kábel kell, de neki csak 40 van, ezért ma itt nem lesz bekötés. haver kérdezte, hogy akkor mi a teeendő?
válasz: ha tudna venni ilyen kábelt, 65m-t, akkor be tudja kötni.
haver egyből hív engem, hogy hol tud venni ilyen kábelt? mondtam neki, hogy hívja csak fel gyorsan a szolgáltatót, ahol rendelte a kábelt, és érdeklődje meg tőlük, hogy WTF?
másnap hív, meséli mi történt. felhívta a szolgáltatót, azt mondták, hogy visszahívják. megjelent egy félóra múlva a szerelő, és közölte, hogy talált a jobb első ülés alatt még kábelt, és be tudja kötni mégiscsak.

haver meg örült neki és adott 3 rongy jattot, én inkább szájbavágtam volna.

Mylady 2010.01.25. 10:59:13

Röhej, hogy ma Magyarországon a cégek jelentős része úgy gondolja, csak akkor övé a felelősség, ha ő maga végzi a munkát. Ezért inkább kiadja alvállalkozónak, mert akkor széttárhatja a karjait, hogy kérem, nekem ehhez semmi közöm, az alvállalkozóm csinálta.

Az meg szomorú, hogy ezt az emberek nagytöbbsége be is nyalja.

Pedig én, mint ügyfél nyilván azzal állok kapcsolatban, akivel szerződtem. Az, hogy ő hogy oldja meg, az már a magánügye. Csinálja meg maga, vagy szerződjön alvállalkozóval, nekem mindegy, csak oldja meg. Szerződés szerint.

Na.

É2I 2010.01.25. 11:07:09

@Secnir:
Utóbbi megoldást választottam volna én is. Mivel zsebre akart dolgozni a puhapöcs.

Ugyan úgy mint a posztbéli vállalkozó.
Azt mondjuk nem értem, minek kell két brancs, külön a TV-nek, külön a Zinternetnek.
Az megoldás lehet, hogy Sat Tv + kábeles net, de az úgy hülyeség. A Tré némi rábeszéléssel (értsd kb fél óra) odaaja a Sat Tv kínálatát kábelen is, ugyan annyi áron, mivel az neki is kisebb költség, illetve egyszeri szerelés. Csak nem éppen publikus és erősen ügyintéző függő.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.01.25. 11:07:30

Jó az ilyen idegeskedést karácsony utánra hagyni.

Tron65 2010.01.25. 11:09:38

Szüleimnél (csak kábeltv) a bekötési szerződésben benne volt, hogy 20 méterig a légkábelt a társaság biztosítja, csak ez fölött kell xFt/m (egészen emberi) összeget fizetni + nekünk kell a kikötési pontot biztosítani.
Az már máskérdés, hogy egy órát vitatkoztam szüleimmel, mert ők a másik, távolabbi és alkalmatlanabb (egy fa volt útban) oszlopról szerették volna köttetni.
Úgy tudom, hogy általában az első fogyasztási pontig kell építeniük a szolgáltatóknak, vagyis ha kell, még házon belül is 10-20-30 métert is akár.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.01.25. 11:12:51

A kábeltévéhez azért kell antenna, mert azon lehet letőtteni a zinternetet.

Teccikérteni? 2010.01.25. 11:14:31

Én őstermelőtől veszek csak netet. Mindig friss, bio és nem génmanipulált műanyag. A gyerekek is nagyra nőttek tőle, egyik már okleveles építőmérnök, a másik meg nem.

Ulci 2010.01.25. 11:15:33

Pár éve a Matáv (akkor még) eljátszotta, hogy több hónapig nem költöztették át a telefonvonalamat másik címre. Azzal kezdték, hogy nem kapcsolták le az "A" címen (de persze oda küldték a számlát), majd nem voltak hajlandóak bekötni a "B" címre, mert tartozásom van az "A" címen (ami ugye az alapdíj mértéke volt, ami azután kezdett gyűlni, hogy nem laktam ott). Több hónap huzavona után (akkor még monopol helyzet volt), ment egy e-mail valami nagykutyának, akinek akkor még kint volt az e-mail címe a honlapon és három napon belül bekötötték, eltörölték a tartozást, bocsánatot kértek... :-) Mára odáig jutott a tudomány, hogy az ügyfélszolgálatos főnökét sem tudod elérni, nemhogy nagykutyát.

Szmájli / Trollrühellő 2010.01.25. 11:20:44

magenta T-nél ügyfélnek lenni ősi román szokás:)

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.01.25. 11:22:41

@Ulci: Nekem van egy jó nagy kutyám, ha gondolod írhatsz neki. Addig majd megtanítom olvasni.

Különben meg én is két hónapja akarom egyesíteni az ilyen olyan telefont, internetet satöbbit egy céghez, konkrétan a T csoporthoz, de még nem mertem, mert meghalnánk, ha egy napig is hiányozna valamelyik. Szóval félek, és lassan önsegítő csoportba kell jelentkeznem.

reunalla 2010.01.25. 11:25:20

@Ulci: érdekes, nekem magától ajánlotta fel a főnökét a T-comos hölgy...pedig nem is kiabáltam :D bár a szerződésszegés és a szerződésbontás szavak elég sűrűn elhangzottak....5000 Ft mínusz a számlámból...amiből 2500-at megpróbáltak más címen beszedni....nem jött be :D kaptam sztornószámlát :D

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.25. 11:30:09

"Már csak azért is tudom ilyen jól, mert Tiszafüred kisváros, mindenki ismer mindenkit, és az egy lépcsőházi soron élő emberek többsége jó viszonyban van egymással, szóval Anya körbekérdezte az embereket, tájékozódás céljából."

Anyát átvágták. Ennyire azért nem jófejek az emberek egymással. Biztos ők is szoptak, aztán úgy voltak vele, hogy szopóágra küldik Anyát is.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.01.25. 11:46:31

@Sün‼: Belegondolva valami gyüttmentet nem engednék a tetőmre bütykölni, egy beázás/ törött cserép többe kerülne, mint ha ismerős szakival csináltatnék egy pöcköt. Különben nálunk dróton dzsal minden, a drót meg a földben megy.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.25. 12:02:05

Azért tök jó, hogy január 25-én még karácsonyi sztorikat olvashatunk.
Karácsonykor mi lesz? Sorra kerülnek a húsvéti posztok?
2008-as karácsonyi sztorik nincsenek már?

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2010.01.25. 12:02:21

Hüjehalyó Első Magyar Antennás Kábeltévé Zrt.

Éves díj: 2490 forint.
+ kábelköccség.

Jelentkezni lehet: itt.

Homár kommentelőknek 10% felár.

labi 2010.01.25. 12:06:29

T fasza...
Akartam tőlük "tányérostévét" egy hétig baxtak visszajelezni... Hívtam a Digit, 4 nap múlva már kész volt minden. Utána telefonált a T hogy egyeztessünk.. mondtam bukták...

Több költözás miatt mobilinternet, egyeztetve hogy a nemsokára épülő házam helyén van-e beltéri lefedettség. Van. Szerintük.
Közben ház elkészült, beköltöztem, beltéri lefedettség ótvar. Leveleimre persze baxnak válaszolni.

kritikus999 2010.01.25. 12:07:29

Már bocsáss meg, de aki a T-**** cégekkel közösködik, annak ehhez hasonló dolgokra fel kell készülnie ....

Disznó Úr 2010.01.25. 12:08:01

Nem vagyok gyakorlott netező és öreg is vagyok. Egy kérdés: akik itt is és gondolom másutt is csak szapulnak mindenkit és mindent jobban tudnak, azok a trollok?

Mert ha igen akkor ugyebár nem etetem őket.

köszi.

Manyizga (törölt) 2010.01.25. 12:09:13

Anya nem a Nostromo központi számítógépének a neve volt, a Nyolcadik utas a halál-ban? :)

Peetee 2010.01.25. 12:11:56

Te egy idióta vagy!
Ugyanezt végigcsináltam ugyanennél a szolgáltatótnál karácsony előtt 1,5 hónappal.
- Semmi plusz pénzt nem kelett fizetnem.
- Amikor időpontot egyeztettünk, én érdekes módon meg tudtam egyezni a szerelővel, hogy 16ó után jöjjön (így hazaértem melóból, úgy,h elkértem magam az utolsó félóráról aznap).
- Senki nem akart átverni
- Ha problémám volt (volt) szóltam, és megoldották.

Miért kell azért azonnal visszamondani egy szolgáltatást, mert 1 alvállalkó a Te anyukdon próbált meg nyerni párezer forintot, aki - gondolom - csak nézett, mint a hal a szatyorban...

gulasZuppe 2010.01.25. 12:15:12

itt divat az elegedetlenseg, ami persze nem mentség arra amit ezek a mammutcégek művelnek. azok az emberek akik a munkát ténylegesen elvégzi alig vannak fizetve, cserébe regeteg munkájuk van. de nem vesznek fel embert, takarékoskodni kell. a minap nalunk volt a thom kabelszerviz, es bizony kiderult hamar az egész keruletre valtott muszakban van 2 ember (azaz össz-vissz 1 db szolgálatban)...hat ezzel igy tenyleg lehetetlen normális munkavégzést művelni amikor hibabejelentőlapokat meg tonnaszam kapjak (az üfsz a felét már igy is lerázza, hogy 30 percig csak dallamokat hallasz a telefonba...amit még ki is fizetsz)
ugyan ez a helyzet a telefon/DSL vonalon is alig par ember vegzi a munkát, de egy perc idejük sincs megállásra, szó szerint tiszta idegroncsok, az ügyfelek meg velük veszekednek, miközben az ügyvezetés újabb AUDI-kat szavaz meg magának...és kaszirozza a milliardos hasznokat, de nem akarnak jobb szolgáltatást mert az drágább és a hasonrol nem lehet lemondani mert kell az új AUDI

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.01.25. 12:15:49

Antennatartó nélkül senki ne rendeljen kábeltévét!!!

Ppix 2010.01.25. 12:28:17

A felháborodásod jogos.
A T-Home felelőssége, hogy a beszerelés ingyenes, ha azt vállalták.

A hülyességet azzal csináltad, hogy visszamondtad a szerződést. Téged nem a T-Home akart átbaszni, hanem az alvállalkozója. A T-Home felel persze az alvállalkozóért is.
Ilyenkor szépen telefonálni kell (1412), hogy mi a szar van, oldják meg.
Simán lehetett volna az az eredmény, hogy pár napon belül kizavarják az alvállalkozót, aki ingyen megcsinálja.

Nem Debrecenbe kell szaladgálni T-Pontba, ahol nyilvánvalóan lövésük sem lehet a Tiszafüredi telepítésekről, ezért jó eséllyel elhajtanak. Nekik nem ez a dolguk, ennyi. Nem azokat a rendszereket látják. Nem meglepő módon Tiszafüreden sem ez a T-Pontosok elsődleges dolga, de hülyék voltak, ha nem próbáltak segíteni - megtehették volna.

Te most elbuktad a havi 2000 Ft kevezményt meg az anyukád jóárasított 50 csatornáját, de jól kibaszol majd a T-Com-al amint lehet. Gratulálok, igazi sikertörténet, így tovább!

tekko 2010.01.25. 12:40:54

T-Home ÁSZF:

"Az alapszerelés:
A DVB-S szolgáltatás igénybevételéhez szükséges fejegység és antenna (tükör) felszerelése a műholdas vételt biztosító
függőleges falfelületre, az erkélykorlát vízszintes vagy függőleges fém elemére vagy az előfizető meglévő statikailag megfelelő
antennatartó szerelvényére történik.
Az alapszerelés tartalmazza az előfizető által megrendelt set top box összekötését a vevőfejjel, maximum 30 m kábelhosszig,
valamint a set top box üzembe helyezését."

Ami ezen felül van azért a kivitelező alvállalkozó plusz létesítési díjat számol fel.

"Alapszerelésen felüli telepítés - Lapos
tetőtartó szerelés" - 27500 Ft

"Alapszerelésen felüli telepítés -
Tartószerelés tetőre, vagy talajra" - 20600 Ft

"Kábelszerelés 30m felett 10
méterenként" - 1400 Ft

Getz 2010.01.25. 12:52:22

A Téhom nem is szolgáltat Tiszafüreden kábelt.

www.t-home.hu/lakossagi/tv/kabeltv/telepulesvalaszto

Nyugatabbra a helyzet kielégítő. A két ünnep közt intéztem rokonoknak telefon-net-satTV egybenminden ide-oda váltást. Tíz perc alatt sikerült lezongorázni a kólszenteren. Azért nem on-line, mert az internet végponton nem lehetett DSL internet-kapcsolatot létesíteni (~4 éve használták a DSL netet :) ). A szerelők szerint egymás elől happolják a munkát. Előre egyeztetett időpontra jöttek, és nem kértek külön pénzt, de jattért még fel is söpörtek maguk után. ++ (azért nem minden rózsaszín, van negatív tapasztalatom is róluk :) )

Secnir 2010.01.25. 12:58:34

@Miazma:
és még tedd hozzá a 2001 Ürodüsszeiát is.

2010.01.25. 13:00:17

Arról esetleg hallottál már, hogy nincs T-Com, csak T-Home?

Francoskrumpli · youtu.be/hi4spGkiPC4?t=245 2010.01.25. 13:03:58

Undorító. Megint egy példa az egymásra mutogató bürokraták archetipusára, mintha minden fontos lenne, csak maga az ügyfél nem. Számtalan ilyen esetet hallani/olvasni, kiábrándító.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.01.25. 13:15:51

Nem jön be az index.
Biztos elromlott az antennám.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.25. 13:35:26

@Ppix: ahha, az ötlet rendben.
de mi a garancia arra, hogy aki kimegy (ugye nem biztos hogy másik alvállalkozó) nem cseszik ki a kevves üfféllel a "főnöktől" kapott lebaszás miatt?

másik:
lépcsőházat említ, tehát nem kertescsaládi. ha lépcsőház, akkor van kábel. jó esteben...

hozzáteszem, nekem itt a műhelyben azért van csak egy caros ADSL, mert nem tudnak már idetenni. tányéroshoz nincs rendes lefedettség (instabil lenne a kapcsolat), kábel pedig nem van, csak az utca másik felén a lakótelepen. valami 6-700ezerből már át is cígölnék a madzagot szerény személyemnek. ha többen összefognánk, persze osztódna, dehát... 3-an lennénk akiknek kellene, 2kilótr meg sajnálnék csak a kiépítésre kifizetni.
marad a telefonvonalra ültetett ADSL. :S

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2010.01.25. 13:40:56

Vicces ez a T-ré cég csoport:)

szajberpiraty 2010.01.25. 13:45:43

T-től TV-t rendelni, háááát... Nem egy sikeres dolog...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.01.25. 13:46:15

@salapapa:
Nekem eddig telepatikus internetem volt, de most a post hatására áttértem én is az antennás kábelinternetre.
Rövidítve ACI a neve.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.01.25. 13:56:45

@Sün‼: én is, csak én ezt az egészet egy egyszerű befektetési alapon keresztül, így már zaci.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.25. 14:01:51

Annyire megviselt ez a poszt, hogy gyorsan csinálok egy IQ tesztet. Tízezeré.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.01.25. 14:05:38

@Bandi_jóválasztás:
Sőőőőőt!!!
Hallottam, h ugyanezt meg lehet tenni műhódon keresztül is.
Az meg a SACI.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.01.25. 14:07:12

@Sün‼: téged átvertek, ugyanis helyesen az zacsi.

DarkFuture 2010.01.25. 14:17:38

a digi tv-csinált ilyet régebben: ingyen szerelés sok csatorna stb stb. amikor meg kijöttek a szerelők egy papírról olvasták fel az összegeket,hogy ez ennyibe kerül, amaz ennyi lesz stb stb. összesen 6900 ft a bekötés.Én meg mondom nekik nagyon jó és kidobtam őket. Másnap az ügyfélszolgálatosok hívtak fel miért voltam udvariatlan velük, hát én meg közöltem velük, hogy az ingyenes 6900 ft-os bekötés miatt.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.01.25. 14:24:39

@Bandi_jóválasztás:
Na ezért döntöttem a sima (ACI) verzió mellett.
Nincs problémám a hódokkal, nade műhóóóóód?
Hát nóóóórmális?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.25. 14:27:30

azt mar regota tudjuk
a kabelezok egy dolgot nagyon utalnak
kabelezni
" ma' pedig en kabelezni nem fogok"
ez a jelszavuk
a kabelezoket masodikkent fogja falhoz allitani a forradalom

igazságos 2010.01.25. 14:51:55

@megélhetési sünöző - újra van Homárszleng portál!: Lehet a mondandódba valami.

Amúgy meg az összes T-Home -os cég ezt csinálja.

Mindenki csak szív, míg bekötik ezt, vagy azt. Én is szívtam egy hónapot az IPTV-vel, mikor is közölték, hogy nem lehet bevezetni, mert más netem volt előtte.

Aztán lett SAT TV, amit egy hét alatt bekötöttek. Mondták is, hogy mifelénk hétvégén kötik általában a tévét.

Az internet modemért is magamnak kellett bemenni, pedig elvileg kihozták volna. Aztán 8 napig nem volt telefon, de hogy miért, az rejtély.
Felhasználónevet, jelszót nem adtak, azért is külön kellett bemenni.

Na, de végre december elején sikerült mindent elintézni, bekötötték a tévét.
Nagyon elégedett vagyok a családi csomaggal, megspóroltam 7.000 forintot.
Régen mindent külön fizettem.

Úgyhogy én kivételesen egy elégedett ügyfél vagyok, de csak addig, míg nem kell újra módosítani az előfizetést. :D

igazságos 2010.01.25. 14:55:39

@labi: Mobilinternetet használni otthon nem menő.

májgeriberi 2010.01.25. 15:05:51

állványzat???

kik voltak ezek ácsok?!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.01.25. 15:45:25

@igazságos:
Nemnem.
A hódok a faspecialisták.
Aztán a faszállítóknak adják a cuccot.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.25. 15:49:08

@Sün‼:
hodok voltak az ostermeloi, vagy mi ,az alvallakozi ez 1ertelmu
Viczian joban volt a hodokkal, meg az acsokkal is

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.01.25. 15:55:59

@hagyma:
Hát egy ácsnak nem árt, ha jóban van velük.
Rengeteg munkát el tudnak végezni.

A szily meg biztos száguld lefelé valamelyik lejtőn, azért nincs új post.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.25. 15:57:51

@Sün‼:
ha volt eleg sibox meg mentos
multkor jeg szakadt be alatta
most lehet jon a lavina

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.01.25. 16:02:20

@hagyma:
JéééézusMáriaSzeeeentJózsef!
Riasszátok a heygimentőket!

AlexWolf 2010.01.25. 16:15:26

@Sün‼: mi a francnak kell a hegyi mentőket riasztani? Astar Seran 10 milliós hajóflottájában csak van egy nyavalyás kórházhajó! Majd ők felsugározzák. NO CSIPP!

MosoMasa 2010.01.25. 16:33:25

Aszonta nekem a kábeltv szerelő, hogy a kábelt, meg a szűrőt ki kell fizetnem. Ők olcsóbban adják, mintha rávezetnék a számlára és majd az előfizetési díjjal jön.
Mondom nekik, vezessék rá a számlára, nekem jó lesz drágábban is.
Na mondanom sem kell, hogy nem vezették rá. ;)

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.01.25. 17:14:36

Valahol be kell hozni azt az ajandek 10 percet ami a Nagy Magenta adott mindenkinek karacsonykor.

misitcom 2010.01.25. 17:34:00

Jé!Én ilyen dolgokról még sosem hallottam!Hol is dolgozom?

Chapell 2010.01.25. 18:20:35

"de mivel a telefon megjelenése óta Matáv majd T-Com ügyfelek voltunk"

1881 óta előfizetők? Ezért nem jár valami kedvezmény?

"szóval karácsonyra internet, kábeltévé, telefon egyben kerül a fa "alá"."

"alá"? Tehát fölé? Vagy mellé?

kipimpelt fospunpa 2010.01.25. 23:41:30

Azért az éremnek is 2 oldala van.
Én jól ismerem Sanyit, az alvállalkozó tv szerelőt, az egy nagyon rendes, becsületes ember! Mindig rendesen végzi el a munkáját, még borravalót sem fogad el, pedig 4 apró gyerek várja otthon! Ne bántsátok őt! Hajrá Sanyi!

Ppix 2010.01.28. 17:32:24

@salapapa:
"@Ppix: ahha, az ötlet rendben.
de mi a garancia arra, hogy aki kimegy (ugye nem biztos hogy másik alvállalkozó) nem cseszik ki a kevves üfféllel a "főnöktől" kapott lebaszás miatt?
"

Menjél már!
Ugyan mit veszíthetsz, ha küzdesz a jogaidért?
Ugyan hogy cseszne ki veled egy alvállalkozó? Minek tenné? Azért, hogy végleg kibasszák? Pont a kötözködős ügyféltől félnek és a pipogyákat próbálják lenyúlni.

Minimális ráfordítással egész jó eredményt lehetne elérni, ugyan mit veszíthetsz?
Te meg nekiállsz szenvedni a nemlétező kockázatokon. Ugye te vagy az az ember, aki félig üresnek látja a poharat?
Na mind1, lúzerek országa vagyunk.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.29. 09:45:33

@Ppix: nem azt mondtam hogy nem kell küzdeni a jogokért, hiszen én magam vagyok a TÖRVÉNY. :D
csak arra próbálom felhívni a Kedves Olvasók szíves figyelmét, hogyha ugyanazt az alvállalkozót kapják vissza, az tud olyan REJTETT hibát kreálni, hogy a füle kettéáll a Kedves (vagy akkor már inkább Kedvetlen?) Ügyfélnek. pl csinál egy F-csatlakozós kötést, de valahogy VÉLETLENÜL csak fél mm-re megy bele a "meleg ér" a csatiba. 2-3 hónap és elkorrodál. szakadozik a net, zajos a TV-vétel, susog a telefon. már amikor épp műxik. meleg időben, amikoris kitágul a réz és érintkezik. ki fogja megcsinálni, leghamarabb az, aki tudja hol a hiba... tehát nem rúghatják ki, hiszen "jó szakember".

mondjuk én biztosan nem hagytam volna ennyiben. mosolyogva megcsináltatom vele, majd amikor a fizetésre kerül a sor, megadom neki a szolgáltató számát, hogy nála érdeklődjön a továbbiakban.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.29. 09:47:17

@Ppix: ja... pohár. nemkérlek. én a mindigtelipoharas srác vagyok. ;)

storage 2010.01.29. 18:40:34

Szívem szerint karácsony előtt bementem volna asztaltborogatni (ugyanis csak akkor utaztam újra haza), de nem akartam, hogy az ünnepek előtt ilyeneken idegeskedjek :)

mert az ügyfélszolgálatos aztán tehet róla... többet ésszel, csak ezt tudom javasolni, és ne nevettesd ki magad.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.29. 19:44:49

ezért tart itt kis hazánk.....
süti beállítások módosítása