Tékozló Homár

Babrálják az Xboxokat az Auchanban?

2010.02.08. 14:16 | jackyll | 134 komment

Tamás karácsonyra vásárolt, azonnal meghibásodott Xbox-konzolját nem javította a Microsoft, mert két azonosító nem egyezett rajta. Vajon mit csinálhattak vele az Auchanban?

Segítségeteket szeretném kérni, illetve tanácsot, hogy esetemet miként tudnám "közszemlére" tenni. 2009.12.21: Vettem egy Xbox Arcede típusú játékkonzolt karácsonyra gyerekeimnek, az Auchanban. Szenteste az Xbox nem működik, a gyerekeke sírnak és majdnem én is, mert szerintem gyárihibás. Fotókkal tudom igazolni, illusztrálni.

2009.12.27: Irány vissza az Auchan. Elzavarnak, mert letelt a 3 munkanap és állításuk szerint a garanciát kizárólag a Microsoft vállalla. 2009.12.28: Hétfő hívni a Microsot call-centert. Sikerül elérni, az álatalam jelzett hibát hihetetlennek tartják. 2010.01.03: Egyezkedés a Microsoft-al, hogy az általuk megbízott futárcég mikor szállítja el a terméket. Termék elszállítva a Microsoft szervízbe.

2010.02.05: Xbox-t a futár visszahozza a szervízből. A microsoft állítja, hogy a terméket valaik megbabrálta. Több mint egyhavi telefonálás után kiderül, hogy az Auchanból vásárolt termék tényleg babrálva lett, mert kettö darab azonosító nem egyezik rajta.

Hogyan tovább?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.02.08. 15:28:22

Szerintem az Auchan ezzel rászolgált némi gerilla-jellegű vásárlói dorgálásra, úgymint például:
- naponta egy-egy libamáj, homár, stb elhelyezése a kutyakajás zsákok mögé,
- műszaki cikkek, vegyszerek és illatszerek apró, törés nélkül eltávolítható darabjainak (pl. billentyű, nyomógomb, tápkábel, kupak)kiszedése és szemetesbe dobása,
- kumarinra és származékaira rezisztens (vagy legalább toleráns, K-vitaminnal feltöltött) egércsalád becsempészése
- porcelánnal dugig rakott bevásárlókocsi "ottfelejtése" úgy, hogy egy polclábon átfűzött damilt a bokádra hurkolsz, és feltűnés nélkül a plazmatévék közé rántod, miközben ártatlan arccal egy másikat tologatsz,,
- PUR-habot ejtesz az automata tolóajtó sínjére, hogy a betáródó ajtó kinyomja a habot,
- kiszúrod az összes gumióvszert.

Több pénzed úgy sem lesz, de legalább megnyugszol...

Tárnoki Polgár 2010.02.08. 15:28:29

Mellékelem az erdeti hipermarketes választ:

Tisztelt Uram!

Mellékelem Önnek osztályvezetőnk válaszát az esetre.

"Valóban ha a termék sérült vagy bizonyíthatóan szétszerelésre kerül a garanciáját elveszítette.
Tehát a vásárlói panaszt nem tudja a szerviz érvényesíteni.
Az áruháznak eddig sem volt hatásköre eljárni az ilyen esetekben."

Upsy 2010.02.08. 15:34:59

72 óra...vagyis inkább 3 munkanap! munkanap HIVATALOSAN hétfőtől péntekig tart,az más kérdés,hogy a kereskedők hétvégén is dolgoznak!sőt,a vásárlás napját nem kell beleszámolni,szóval bele fért,hogy 27-én vitted vissza,mivel a harmadik nap 24-ére esett,de az meg nem munkanap hivatalosan,mivel azt a napot elöttevaló héten kellett ledolgozni szombaton,18-án...gondolom nem kértél jegyzőkönyvet aznap,amikor ott voltál visszavinni a vasat?!simán feljelentheted őket ezért is,mert kötelességük kiállítani jegyzőkönyvet,ha egy vásárló panasszal fordul oda!
csak onnan tudom,hogy én is dolgoztam ósanba a műszaki osztályon,és nálunk ilyen miatt meg is bünteték az áruházat!szóval kicsit rájuk kell mászni,és bekussolnak!!

Tárnoki Polgár 2010.02.08. 15:36:31

@Sün‼:
Hibátlan !!!
A damilos trükk verhetetlen:)

xboxer 2010.02.08. 15:37:16

@Tárnoki Polgár: kérlek jelezd melyik Auchan-ról beszélünk!

Kenderice 2010.02.08. 15:49:58

@Tárnoki Polgár:
Szerintem ennyire nem veszett fejsze nyele.
Valóban azzal kellett volna kezdeni, hogy a boltban adni le javításra. Ha elutasítják a javítást és te kéred, akkor független, akkreditált helyre kell elküldeniük bevizsgálásra a saját költségükön.
FONTOS!
A garanciaidő első 6 hónapja szavatossági idő. Eközben felmerülő hiba (megbontás miatti meghibásodás, ahogy állítják) okát az eladónak kell BIZONYÍTANIA. Ha nem tudja bebizonyítani, hogy az eladáskor még nem volt meg a hiba, a fogy.védelem ill. a békéltető testület neked fog igazat adni. 6 hónap után fordul a kocka, mert akkor már a vevőnek kell bizonyítania.

elwood 2010.02.08. 15:57:13

@Gabibá: "Auchan nem a korrektségéről jellemző .... vettem egy gyeplazítót. Kibontás után derült ki, hogy törött a háza. ... visszaadták az árát. "

szerinted egy korrekt cég mit tett volna azon kívül hogy visszaadja az árát ?

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.02.08. 16:20:47

@Tárnoki Polgár: Neked jogod van kérni az áruházat, hogy szervízelje meg a gépet 3 napon túl is. Az más kérdés, hogy jobban jár az ember, ha maga viszi szervízbe.

A budaörsi osztályvezető nem ír ilyen szépen, ezt más írta szerintem a vevőszolgálatól :-)

mingyá beszólok! 2010.02.08. 16:20:52

Nem az első eset hogy a bevásárló központ átveri az átlag usert műszaki cikk vonalon. A TESCO-ban egy időben lehetett olyan PC-ket kapni, amire "valaki" már feltelepítette az oprendszert és egy csomó játékot, stb. Persze hivatalosan nem vallják be, de a visszaáruzott cuccok azonnal a polcokon landolnak, nem is beszélve a magasabb beosztású alkalmazottak által "kipróbált" dolgokról. Konkrétan át lettél baszva, valamelyik Auchanos otthon megbuzerálta a gépet, aztán mikor beszart, szépen visszarakta a polcra...

t0thl 2010.02.08. 16:21:12

Régen sok kisköcsög dicsekedett vele a fórumokon, hogy ha a módosított gépe már nem garos, és bedöglik, vesz egy zsír újat, ügyesen átcseréli a kettőt és visszaviszi a szupermarketbe a rosszat. Legrosszabb esetben ha simán másikat kér, nem kukacoskodnak, hanem kicserélik neki. Így van 2 gépe.....ha olyan a terep, megoldható esetleg pénzvisszával is. A legnyerőbbek akiknek a haverjuk dolgozik ott az tuti nem ellenőrzi mi van a dobozban.
Sajna ilyen vilégban élünk. A PS2 -es időkben még így volt az biztos....és nem nálunk kizárólag, a gazdag nyugati kiskölykök is vitték vissza tonnaszám a Walmart-ba.
Az volt a metódus lényege, hogy "Walmart Swap". Most így hirtelen nem találok semmi linket, ennek már pár éve megvan, lehet szigorítottak, de tuti így ment, és megvan a magyarázat a posztoló problémájára. Tényleg mindent meg kell nézni, ki kell próbálni....volt tavaly, hogy törött LCD tv-t kapott a kedves ügyfél, és azt mondták neki, no gar, mert ő törte össze.

mingyá beszólok! 2010.02.08. 16:24:14

A PC-s sztori az egykor PENTACOMP KFT-s ismerősömtől való, rengeteg problémájuk volt abból hogy a "visszarakott" gépet valaki megvette és náluk verte az asztalt utána. Kaptak hálálkodó emailt a fasza programokért, meg anyázást is bőven a vásárlók által kilopott alkatrészek miatt. Ők voltak az OEM gépek beszállítói és szervize egy időben (2004-05) körül.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.02.08. 16:25:04

@mingyá beszólok!: Szerintem is az történt, hogy a visszáruzott termék visszakerült a polcra. Viszont nem hinném, hogy az auchanosok babrálták volna meg, karácsony előtt erre nincs idő.

@Kenderice: ott a pont, ezt kell tenni.

beszélő 2010.02.08. 16:25:23

A számítástechnikai osztályt ajánlatos elkerülni az Auchanban.Én már három éve ezt teszem.

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2010.02.08. 16:26:26

@Leadfoot: Így van, nekik kell gondoskodni a garanciáról, mindig ahol vetted.

dhrbikes 2010.02.08. 16:27:52

Tán csak nem dunakeszi?
Amúgy vizslabaráté a nyertes megoldás!

mingyá beszólok! 2010.02.08. 16:28:10

@t0thl: Erre az Auchan azt fogja mondani:
A., Ők szigorúan átvizsgálják a visszaáruzott terméket, biztos nem az ő hibájuk.

B., Nem vizsgálhatnak át minden visszaáruzott terméket, nem az Ő feladatuk, és szakértőjük sincs rá.

Szar ügy.

Énszóltam 2010.02.08. 16:30:06

A mikorfos szerviznek kell az inygenes futár meg a gyors intézkedés mert már a jasper alaplapos gépek is kezdenek megdögleni! Szégyen hogy ennyi év alatt még mindig a szart adják az embereknek! Nekem három! x360 volt fél! éven belül. Utána vettem egy sony PS3-mat és megrökönyödtem a minőségi különbségen, átkozom magam, miért akartam microfos terméket venni kezdetben.

noir66 2010.02.08. 16:32:24

Szerintem a raktárosok behozták a régi Xboxukat (ami persze már meg van buherálva, vagy már ekkor is vacakul működött) és kicserélték egy új állapotú készülékre.

Fel kell jelenteni az áruházat, majd aztán ott is elindul a felelősök megkeresése-felkutatása (hogy a szart ne az áruház vigye el) mikor rájuk néz a hatóság. Kártalanításra számíthatsz fél-egy éven belül, addig meg lehet tovább sírni.

Ilyen nagyáruházak amúgy is sokkal drágábban adják a készülékeket, áruházas kipakolós néninek gőze sincs hozzá. Csak is Szakboltban érdemes vásárolni máris spórolsz és ott értenek is hozzá, jobb helyeken nem basznak át a palánkon.

mingyá beszólok! 2010.02.08. 16:32:33

Amúgy ha már műszaki osztály, beszélhetnénk az Extreme Digital visszaáruzott termékeiről is.

Apósom 4x vitte vissza nekik a SAMSUNG hordozható vinyót, az egyik már a kibontás pillanatában karcos volt és fólia sem volt rajta, a második a bekapcsoláskor 97 (!) bad sectort jelzett, és még sorolhatnám...

Lehúzisztán...

Egyéves Önkéntes 2010.02.08. 16:33:31

@elwood: az a minimum, hogy háromszor ingyen fellazítják a gyepemet. :)

dr. Aullah 2010.02.08. 16:36:16

Kezdem akkor jó?

Konzolt nem veszünk hipermarketben, csak olyan helyen, ahol kimondottan ezzel foglalkoznak. Most már a poszt toló is tudja... de mondjuk nem az ő hibája.

Box és ps között az égvilágon semmi különbség sincs... kivéve, hogy a box FIZETŐS. (ha offlineba nyomja a játékot akkor erre ez a pont nem áll, bár manapság nem sok értelme van spbe játszani)

HELLÓ!!!... GRAN TURISMO?!?!

dr. Aullah 2010.02.08. 16:37:57

@Aullah: A lényeg kimaradt. MSes papírt lobogtatni auhan előtt. Fogyasztóvédelem, NBH, stb...

Stinger · http://stinger.gamer365.hu 2010.02.08. 16:41:57

Megint beigazolódott: Konzolt, játékszoftvert és műszaki cikket KÖNYÖRGÖM ne az ilyen TESCO, AUCHAN és hasonló helyeken vegyünk...

amúgy sztem vagy chippelve lett a box, vagy valaki csak próbálta. Simán el tudom képzelni, hogy valami tuskó dolgozó machinálta a doboz tartalmát. Amúgy az a konzol úgy áll abban a dobozban, mint Katiban a gyerek, JÓL LÁTHATÓ jelei vannak, ha azt valaki egyszer már kivette a nylonból, illetve a belső csomagolásból.!!!

Bepalizták a posztolót. Az MS sem hülye...

mingyá beszólok! 2010.02.08. 16:42:16

Na, rendben van, sokan nagyon okosak és hozzáértők, de ettől a probléma nem oldódik meg. Képzeld már el hogy nem mindenki informatikus, és Karácsonykor a vinnyogó kölköknek megpróbál a lehetőségeinek megfelelően örömet okozni. Nem pont az átlagfogyasztó hibája, ha nem egy erre specializálódott boltban vette meg, lehet nem is hallott az xbox-ról amíg a gyerekei nem álltak elő vele.

Amúgy ha már a szaküzleteknél tartunk, sokan pont az árak közötti különbségek miatt mennek Tescoba, Auchanba. Persze ha nem ez lenne a szemlélet ezeken a helyeken, nem is volna gond az ott vásárolt termékekkel.

civistroll 2010.02.08. 16:43:46

@Aullah:

Csak annyi a ps blue-ray lemezeket hajt:)

Tárnoki Polgár:

Egyébként meg Elite-t kell venni.

Az enyémet(amit 2007 év végén vettem a Saturn-ban)most szervizelték le, még 2 hét sem volt UPS háztól-házig hozta-vitte.

Valószínű, hogy a vmelyikbolti dolgozónek lesz benne a keze.
Gondolom a flashelt, bannolt arcade-jával fel akart menni a Live-re, és fekete listára tették a gépet, aztán meg 3 ledesre hajtotta, ésa boltban kicserélte frissensültre...

Achan-ből ilyet nem szabad venni.

Szerintem keress egy szervízt, és csináltasd meg "feketén", vagy kuka.

8Gbit 2010.02.08. 16:44:38

Kedves Posztíró!

Komolyan gondolod,hogy a multikban azzal szórakoznak, hogy azt xbox-okat buherálják?
Itt egy másik teória: Árut bevisz a szállító, majd minél előbb polc és vásárlóhoz a termék. Mivel egy multicég profitorientált, ezért a tárolás, buherálás neki nem éri meg. Ergo végig lehet görgetni, hogy ki a hunyó :)

Nekem logikusnak hangzik.

t0thl 2010.02.08. 16:47:06

Őszintén ha nagyon nem akarják legarozni, a megoldás ugye már ismert.........igaz ezzel semmivel sem lesz különb a postoló, mint aki őt átverte, de ez egy ilyen világ...

További magyar hang 2010.02.08. 16:50:16

Egyszerűen hihetetlen, hogy valaki otthagyja a fizetése felét egy műszaki cikkre és úgy hozza el, hogy ki sem próbálja. Ezt fel nem fogom.

gergel 2010.02.08. 16:51:17

3 hét után kellett volna verni az asztalt a szervizben akkor nem cicáztak volna

indapass90210 2010.02.08. 16:53:15

@8Gbit: szerinted hogyan lesz a minimálbéres raktárosnak és árufeltöltőnek a karácsonyfa alatt xbox?

Vajmaci 2010.02.08. 16:54:27

Javasolnám, hogy a www.xboxklub.hu oldalon dobjátok fel a témát!
Kishazánk legnagyobb xboxgurui itt tömörülnek,tudnak segíteni a dolgokon, legalább tanáccsal...de lehet mással is!:D

redrick 2010.02.08. 17:03:17

Vegyel a koloknek focilabdat, szankot...

Faszba mar, kiskolkoknek xbox... aztan csodalkoztok, hogy minden baja van a kis dagadeknak az asztmatol az allergiaig.

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2010.02.08. 17:07:46

Mikroszoftról annyit, hogy nekem úgy bannolták (kapcsolták ki a hálókártyát a gépen) az XBoxomat, hogy még annyi fáradságot sem vettek, hogy írtak volna pár sort, hogy menyjek a picsába és ezért...meg ezért... banned vagyok a rendszerből. Egyik nap még ment, a kövi nap ugyan azzal a cuccal már nem ment. Azátn egy boltos mesélte, hogy volt egy banolási hullám mostanában. Köszi!
Ja és nálam se csipp, se semmi hozzápiszkálás, sem semmi más ilyesmi, csak origi cuccok és játékok, minen tisztán. Most már tudom, hogy én voltam a hülye, amiért nem törettem fel már az első nap, mert amennyiért eredeti játékokat vettem, most már az elég lakást eláraszthattam volna másoltakkal.

Úgyhogy: FAK microsoft és ha már xboxot veszel fuss és töresd fel, nehogy eredeti cuccért fizess!!!

ormotlan 2010.02.08. 17:08:50

Konzolt a konzolboltból.
Ételt a piacról.

Minek jártok ti Tescóba, Auchanba? Mert öt fillérrel olcsóbb a plazma TV; a termelők meg dögöljenek meg?

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2010.02.08. 17:16:22

Jaja, a sok mocsadék megveszi a nagyárúházból, amíg szegény Kovács Mama otthon kapálgatja, a házjáti kiskertjében az ixboxokat, meg a péeseket. Nevelgeti egész évben, rendesen gondozza, trágyázza, a piacon meg a termelői árat se kapja meg érte, Pfujj a sok rohadt burzsoá!

akkor most mi van? 2010.02.08. 17:28:52

Pampoghat bármit a kereskedő arról, hogy a terméket nem hozzá kell vinni javításra, ez nem írja felül a magyar törvényeket.

www.fogyasztovedelem.com/forums/index.php?showtopic=774&st=0&p=6924&#entry6924

"A Bejelentés helye

A kifogás bejelentése általában történhet a vásárlás helyén (forgalmazó), vagy a jótállási jegyen megadott szervizben, a vevő dönti el, hogy hol. Láttunk itt már olyat, hogy a forgalmazó és a szerviz egymás között "passzolgatták" a problémásabb esettel reklamáló vevőt, egymásra mutogatva, ezért fontos leszögezni: a vásárlás helyén mindig lehet reklamálni, a termék további sorsa, szervizbe szállítás vagy bármi a forgalmazó dolga.
A gördülékenyebb ügyintézés érdekében célszerű lehet azonban egyből a szerviznél jelenteni a hibát.
Ha jótállási jegyen meg van adva a szerviz, akkor a szerviz is köteles foglalkozni a reklamációval, nem küldheti a forgalmazóhoz. (De a szerviz elsősorban a javításban illetékes csak, csere, elállás a forgalamzó dolga)

151/2003. korm. rend. 5. § (1) A fogyasztó a kijavítás iránti igényét a forgalmazó által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti.

Tehát mégegyszer: a vásárló dönti el, hova viszi, a forgalmazóhoz mindig viheti, a szervizhez is ha van.

Forgalmazó, mint kötelezett, semmilyen ürüggyel nem háríthatja el a felelősséget, a fogyasztó felé neki vannak kötelezettségei, ezek teljesítését nem teheti függővé a vele szerződésben állók (szerviz, nagyker, stb.) őfelé történő teljesítésétől. Hibás az a gyakorlat, hogy saját jogszabálysértésekor ilyenekre hivatkozik, ez őt nem menti fel, teljesítse a fogyasztó felé amit vállalt és amit a jogszabályok előírnak, a többit a vele szerződő harmadik felekkel oldja meg, ahogy tudja! A fogyasztó csak vele áll szerződésben."

Hümüzhümümüz 2010.02.08. 17:33:49

Pár dolgot tisztázzunk már!
Xbox-ot nem lehet tschippelni, csak a szoftot lehet megbabrálni. Ehhez nem kell szétszedni.
Azt írta a srác, hogy 2 számjegy nem stimmel. Mivel? Mivel nem stimmel? A garijegy és a készüléken levő közt? Vagy magán az Xbox alján levő matrica lett megmókolva?

Ha az előbbi, tehát a garijegy és a készülék közt van eltérés, akkor lehet az ügyfélszolgálatos írta félre, utóbbinál pedig egyértelmű az Auchan babrálása.

Komám! Ne írogass! Autóba be, irány az Auchan és az ügyfélpult aztán legyen botrány.
Ha nem hoz eredményt, akkor békéltetőtestület! Ne legyél már anyámasszony! :)
Egyébként sem neked kell utána járni, hanem az Auchannak kell beküldeni a cuccot. Pont most mondta a Katy Attila, vagy ki az a forma, hogy nem a vevőnek kell intézni, hanem az eladónak.

t0thl 2010.02.08. 17:37:59

@Hümüzhümümüz: No igen, de arról van szó, hogy itt már a vevőnek kell majd bizonyítani, hogy nem ő cserélt ki bármit is. Ez volt az alapszitu. Ebből egyszerűen nem jöhet ki jól.

1001kismalac 2010.02.08. 17:42:48

dec.21. vétel
dec.22. 1. munkanap
dec.23. 2. munkanap
dec.24. munkaszüneti nap
dec.25. ünnepnap
dec.26. ünnepnap.
dec. 27. 3. munkanap
még belefért volna a 3 munkanapba.

uns97 2010.02.08. 17:52:34

@Énszóltam

nehogy a PS3-ad meg Yellow ledes legyen. S arra ugye csak 1 ev a gar. Mert hat azt sem egy "ócsóság" javitani...

@Hümüzhümümüz

szet kell szedni ahhoz is hogy flash-t tegyel ra. Sot, meg a meghajtot IS szet kell manapsag szedni, sot, forrasztgatni is kell benne, ergo meg a hulye szervizes is eszreveszi hogy babraltak...

@tobbiek:

NINCS garijegyen sorozatszam azaz nem irjak ra a multikban az Xbox sorozatszamat a gar papirra /mar ha van garpapirjuk, mert esetek tobbsegeben az sincs, a BLOKK az amivel lehet apellalni 3 napon belul NALUK, utanna meg az M$-nel a SOROZATSZAM alapjan/

@Skulo

legalabb ha valamihez nem ertesz ne terjeszd mar a f@szasagot legyszives. A konzolodon semmifele halokartyat nem kapcsoltak ki hanem valami "erdekesseg miatt" (hogy az mi, a pirated lemezeken kivul millio mas is lehet) szepen letiltottak a Live eleresed es kesz. Attol a halokartyad meg mukodik. /ja kerem ha te azt hiszed hogy hw elemet tilt le akkor az a te bajod... :D/

Ami az eredeti postolot illeti a kov tortent:

valaki vett egy gepet az Auchan-ben, hazavitte. A regi feldog valami modon ideig oraig megjavitott/regi gepe belet atrakta az uj gep hazaba, majd visszament 3 napon belul hogy "nem kell". Az Auchan-os eladogyerek kiprobalta, s mivel ideig oraig meg mukodore meg lett javitva es igy jonak tunt ugy vette hogy a JO es UJAT hoztak vissza. Penzt visszaaadtak, csavo boldogan hazament, kicserelodott a walmart swappos trukkel a gepe. A kedves eredeti postolo naivan bement, vett egy "uj gepet" *azt amit a masik elozo mar visszavitt a 3 napos trukkel*, s pedig annak a bele igencsak strapas lehetett mar. Bedogles utan a M$ szerviz realizalta a tenyt, hogy a belsejeben a panel szama, a proci szama es a kulso dobozon levo szam kozt elteres van, azaz a gep babralt es visszadobta. Szopas. Mi a teendo ?

1, ezt a dog gepet meg kell javittatni hazilag
2, venni bele egy uj panelt 80 euroert
3, venni egy komplett uj gepet ott ahol nem vernek at /multiban nem, mert minden walmart swap az ilyen helyen tortenik :D na vajon miert :D/

Mostfigyelj · http://csalokat-keresunk.blog.hu 2010.02.08. 18:00:48

IGAZI SAKK MATT HELYZET:
Az ember annyira tehetetlennek érzi magát ilyenkor:
amikor engem is becsaptak én ezt csináltam:

csalot-keresunk.5mp.eu

Alikam 2010.02.08. 18:01:07

A kurva életbe, hogy már nem bírta megint valaki felfogni, hog krumpliszsák mellől nem vásárolunk elektronikai cuccot??????

Hányszor kell még rábasznotok, hogy megértéstek?

Vajmaci 2010.02.08. 18:04:16

@Skulo:
Ökörséget beszélsz tesó!:D

Akit a legutóbbi banhullámkor kiszórtak, annak volt módodítva a szoftver a masináján....ennyi..nem több!
És nem a hálókártyát cseszik el.
Egyszerűen a gyári számot tiltják le a live-ról!
Úgyhogy inkább nem kelett volna warezolni...D

Mostfigyelj · http://csalokat-keresunk.blog.hu 2010.02.08. 18:06:00

Régen hasonló volt a videókkal.
Kb. 18 éve.

Ha bevitted valahová javíttatni, tuti, hogy szétrabolták a szervizesek a gépet.
Akkor még egy autót vettem belőle amikor eladtam.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2010.02.08. 18:43:37

Mikó MM-ben (mert hülye vagyok) megvettem a Wii-t, pántolószalaggal volt átkötve a doboz.
Gondolom ennek nincs köze ahhoz, hogy fél évre rá tönkre ment. Kicserélték egy kisebb huza-vona után.

Turia 2010.02.08. 18:54:11

vegyel a gyereknek pedalos Moszkvicsot azon ha nem jo az azonosito, festhetsz ra masikat... amugy gáz... Auchan sux

t0thl 2010.02.08. 18:55:00

@Vajmaci: Majd ha a te olvasófejed is szar lesz és bannolnak mert nem stimmelnek szerintük az időzítések, akkor oszd az észt ! :)

uns97 2010.02.08. 18:58:04

@Turk Hava Yollari

a szalag azert van, hogy a dobozbol ne tudja kiszedni a cuccot (kabel, joy, stb) az aki kiszeretne. :) Ettol meg zsir uj a cucc. Ja hogy bedoglott ? Ooooo, itt latszik aki szidja az M$-t (nem te csak ugy globalisan mondom) azt sem tudja mi van a tobbi gyartonal. Igen, ugyanaz, ugyanis azok IS beszarnak... :)))) /s raadasul ott 3 ev gari sincs :D/

@Vajmaci

vett egy flashelt gepet, azt sem tudta mi az a flash, vett bele par eredetit, jatszott veluk Live-on, kozbe az M$ latta hogy a gep mutott igy lepett... :) A csoka meg csodalkozik hogy "nicsak letiltottak kozbe meg nem csinaltam semmit sem..." Vagy pld elotte flashelt volt, az elado visszaflashelte, mert mar akadozott a Maxell lemezekkel, eladta "ocsobban" "bontatlankent", az M$ kozbe mar flaggelte a gepet elotte hogy ez biza mutott, s mikor a tisztelt delikvens rament a Live-ra az "eredeti", "bontatlan" gepevel es eredeti jatekaival mar csak egy kis aprosag lehetett a vege: M$ latta a flag-et es rovidrezarta a dolgot, bye-bye Live + gari... :) *ja es egyeb nyalanksagok, de ezt most hagyjuk is... :D:D:D*
Nem beszelve ha valami erdekes modon ilyen-olyan buheralas volt a temakkal, vagy esetleg a mentesekkel, ne adj isten egy-ket moddolt Halo map, vagy barmi, s nem is kell oda masolt lemez, azonnal kapja a "terms violated" uzenetet. Persze elvarna a delikvens, hogy ilyen bannolaskor az M$ kuldjon szet 1-1 millio emailt elnezest kerve hogy letiltottak a gepet...:))))) Ez micsoda egy igeny, eszem megall.

websterhp · http://websterhp.eu 2010.02.08. 18:58:34

Jogos, az is hülye aki ilyen cuccot Auchan,Tesco, és hasonló boltból vesz. -->Cipőt a cipő boltból!!!

uns97 2010.02.08. 19:01:25

@t0thl

az idozites a MASOLT lemeznel nem fog stimmelni ebben nagyjabol maradhatunk. Ha meg szar a fej, MIERT NEM hivta a szervizt ? :) Raadasul ha ujkent vette akkor hogyan is szar a fej ? :) No meg ha szar a fej es emiatt tiltjak le, akkor majd a szervizben szepen unbannoljak, mint ahogy szoktak, persze CSAK ANNAK ki megerdemli mert NEM trukkozik...

Hellg 2010.02.08. 19:28:57

Jaj, de szép ajándék, milyen hasznos, milyen építő...

t0thl 2010.02.08. 19:29:56

@uns97: A lezerfejek eloregszenek, te meg reg nem eszleled, hogy valami baja van, mikor mar valojaban erolkodik az olvasassal. Aztan egyszer csak banra kerulsz. Lehet a lemezed is karcos, az a lemez, amit drágán vettél, nem készíthetsz róla backupot, és sokszor maga a készülék karcolja meg, rendeltetésszerű használat mellett.

Nem tudom valójában hogy logisztikázzák ezt le, de az első banhullámnál sokan sokan keseregtek, akik eredeti játékokkal tolták, nem módosított gépen. Kis hazánkban speciel akkor még Live sem volt hivatalosan. Tom akkor meg miért reggelt be... :) Ez is egy logika.

De egyébként a post témájától már nagyon elkanyarodtunk.

sertésmájkrém 2010.02.08. 19:30:20

@Wizuwu: Nemtom, bármit vettem, nekem az ósanba mindig kibontották és megnézték hogy az van-e benne, aminek lennie kéne (nekem is megmuatva).

Stimpak 2010.02.08. 19:30:34

Még hogy offline nincs értelme játszani???!!! Szerintem meg pont online nincs. Ez az egyetlen érve a konzolgyártóknak az eredeti játék mellett, hogy "de akkor nem tudsz multizni", hát nehogy már hagyd magad félrevezetni. Az egész a lehúzásról szól, hogy még hónapokkal-évekkel azután hogy megvetted a játékot, még mindig fizess érte. Hallottam, hogy a következő generációs xboxon már lesz egy csatlakozó egy intravénás tűnek, és így közvetlenül szívhatják a véred online....

(Xbox vs. PS = Opel vs. Ferrari)

Vajmaci 2010.02.08. 19:34:26

@uns97:
Ott a pont!

Konzolt, a konzolboltból...ennyi!:D:D

AutosVilli 2010.02.08. 19:58:25

Inkább örülj neki. Legalább a gyerekeid később lesznek vidióták.

salamander 2010.02.08. 20:04:41

Hello!

Ha a termék vásárláskor a termékleírásban szereplő paraméterekkel nem rendelkezik, azt eladó köteles mérlegelés nélkül orvosolni.
A jogszabály semmiféle 3 napos ilyen olyan lehetőséget nem ismer.
A cégnek ("praetor ius facere non potest") szabály értelmében jogkövető magatartást kell tanúsítania és kérésre a terméket ki kell cserélnie, ha az bizonyítottan nem működőképes, hibás!

Ha nem akarják szép szóval ne rohangáljon sehová, erről jegyzőkövet kell felvetetni, illetve a vásárlók könyvébe be kell írni az esetet.

Nagyon fontos! Jelezni kell a www.nfh.hu/ Nemzeti Fogyasztóvédelmi Főhatóságnak mindent és kérje az ügy kivizsgálását.

Ezek után nincs más dolga csak figyelni a cég minőségi átalakulását.

üdv,
egy jogász hallgató

vagyok59 2010.02.08. 20:19:51

Vidd vissza az Auchan-ba. A garanciális idő nem 3 nap, az meg egy baromság, hogy 3 napig veszik be. A 3 nap a visszavásárlási garancia. Választhatsz, te viszed a szervízbe, vagy odanyomod az Auchannak, hogy ő vigye el. Ajánlatos utóbbit tenni, legyen az ő gondjuk.

Ha nem veszik be, Vásárlók könyve, fogyasztó védelem.

Sajnos műszaki cikkeknél egyetlen egy valamire korrekt és biztos cég létezik, ez a Media Markt. Itt sem arany az élet, pld. kivesznek cuccokat a csomagból, vagy úgy veszik vissza a vásárlótól, hogy nem ellenőrzik jól a tartalmat, de legalább abban korrektek, hogy garanciális időn belül befogadják a cuccot és ha javíthatatlan mehetsz másikért, vagy a lóvét kapod vissza.
Nálam ez mindig működött, ráadásul nem az eszköz mai árát adják vissza, hanem amennyiért akkor vetted.

Az Auchannál és Tesco-nál csak tejet szabad venni, meg bóvlit, ezek erre vannak kitalálva. Egyszer vettem ott egy hordozható DVD lejátszót, azt mondták, hogy küldik a garancia levelet. Címemet megadtam, azóta is küldik, szerencsére ennek 3 éve, azóta nem romlott el, de ez rávilágít arra, hogy a garanciához hogy viszonyulnak. (Azóta onnan soha semmit, csak tejet).

Amúgy tanulság, hogy nagyobb értékű műszaki eszköznél a megbízhatóság fontosabb mint az ár.

Én lennék terrorista! 2010.02.08. 20:33:12

Xbox helyett mesekönyv, esetleg PS3. Századik-e?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.08. 21:50:32

@További magyar hang:

Te most komolyan gondolod, hogy bemegyek egy boltba es veszek egy tv-t, vagy notit, vagy kenyerpiritot / foleg ha elektronika van benne. es kicsomagolom es kiprobalom?
meghalok

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2010.02.08. 22:00:22

@vagyok59: Emlékszem amikor kibontottam vásárlás után az utolsó darabos Aranyszem DVD-t, mert karcos volt, fordultam is a vevőszolgálathoz, DVD-t bevették, másik filmre cserélés, másnap meg újrafóliázva újra ott volt a polcon az Aranyszem.:D

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2010.02.08. 22:01:28

@salamander: Azért egy Ptk-t is vegyél kézbe néhanapján.

Attee 2010.02.08. 22:13:52

Nekem egyértelműnek tűnik, hogy visszahozott terméket sikerült megvenni. Szar ügy. Nagy értékű műszaki cuccot meg kell nézni alaposan, és ki kell próbálni vásárláskor a vevőszolin...

Ezt az Xbox vs. PS3 vitát meg már qra nem bírom, gyerekes. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, mindkettő bedögölhet, mindkettőt moddolják. Kinek melyik a szimpatikusabb...Én speciel mindkettőnél többre értékelek egy jó PC-t...

Szpájk 2010.02.08. 22:14:04

Az X-Box egy amerikai tucat hulladék, amit maximum közlekedési lámpának lehet célszerű használni.
Esetleg radiátornak.
De mindentől függetlenül egy nagy rakás szar.
Minek is egy ilyen kinek?

Attee 2010.02.08. 22:18:14

hagyma, ha nem akarsz rába...ni, akkor igen.
Egy 1000ftos szendvicssütőnél persze nem feltétlenül...

Szpájk 2010.02.08. 22:26:59

@_Venom_: Természetesen.:)))
De ettől függetlenül ebben objektíve igazam van.
Egy rohadalom gyári hibás dögedelem.

Attee 2010.02.08. 22:32:52

szpájk, akkor mi a fenéért használod?
Ha nem használod, akkor meg honnan a francból tudod??

Mindjárt jönnek a WII fanok is...

Szpájk 2010.02.08. 22:40:44

@Attee: Basszus, Te használtál valaha mondjuk például Zaporozsecet?
Menni megy, de szar.
Oszt passz.

Attee 2010.02.08. 22:49:45

@Szpájk: Ez hülye példa. Amúgy a Zapi nem lett volna rossz konstrukció a maga korában (a motor zseniális tervezés, lapos hengerszögű V4-es, a karosszéria az NSU Prinz koppintása, akkor még elfogadott volt a farmotor hátsókerékhajtás nyugaton is), csak csapnivaló munkát végeztek az ukránok az összerakásnál. Ugyanez vonatkozik a "román renaultra" azaz a Daciára is... de ez nem tartozik a tárgyhoz.

Ami a Boxot illeti: Semmivel sem rosszabb minőségre a PS3-nál...tudásra is kiegyenlített a verseny. A WII e tekintetben lemarad mögöttük...
Amúgy meg nyílt titok, hogy a gyártóknak nem a hardver eladásából jön be a lóvé, (épphogy nem veszteséges), hanem a szoftverek eladásából. (ugyanez van az óccsó tintasugaras nyomtatók illetve festékpatronjaik esetében)
Így aztán érthető, hogy nem szeretik a moddolgatást, ügyeskedést.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.02.08. 22:50:32

Hogy a halalba lehet ugy megvenni egy keszuleket, hogy nem ellonorizzuk le a gyariszamokat?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.08. 22:59:10

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: ez vizont igaz

az eljaras a kovetkezo
megveszed a palazma tv-t
kihozzak dobozolva
kibontod
beuzemeled
kersz nehany szeket egyezteted a szamokat mindenhol
bekotod mindenfele csatornakra, csekkolod a szineket
kozben az eladok hoznak valami frissitot
rakotsz egy xboxot, megy-e rajta aminek menni kell
eladoknak betolsz egy dvd-t a csaladi fotokrol, hogy kijonnek -e a szinek
kiprobalod a hengerot
zeneileg is
majd fejhallgatoval
ledolsz egy kerevetre oracskat aludni, mert tudni kell mukodik-e az az ize ami kikapcsol ha beallitod

ez igy egy teljesen tudatos vasarlasi magatartas, de nem art meg egyszer csekkolni a garanciakat
sk hazavinni nem szallitatni, mert kicserelhetik
ehhez azert illik egy nagyobb truck
nade mielott az t berled korbe kell jarni nincs-e rajta tores, mert radkenik
megnezni mennyi benzin van benne

ja ez csak xbox?
bebaxni a pultba
pezt visszakerni
ha mashogynem fegyvernek latszo targyal

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.08. 23:01:03

@Attee:
kerlek szepen 1000 ft az ezer forint
es lehet a szendomat is szetegeti\
vagy ami meg rosszabb fel sem melegiti
es akkor jon a futar s nem egyezik a gyartasi szam
rendelhetek pizzat
Mary meg tokon rug, hogy hulye vagyok

Szpájk 2010.02.08. 23:04:50

@Attee: Ott a pont.
Zseniális tervezés,csapnivaló kivitelezés.
Ugye, hogy nem hülye a példa?:))
Amúgy PS3 kevesebb szarik be, mint box /nem a slimről beszélek, mert az is szar./
Azt meg vágom, hogy a szoftver adja el a konzolt, lásd Wii, a casual gamerek tolják a szekerét a sik Fit szeméttel.
Mario meg Zelda, na az okés...

Szpájk 2010.02.08. 23:06:17

@Szpájk: izé, SOK Fit szemé..blabla

Attee 2010.02.08. 23:15:51

hagyma, van egy olyan érzésem, hogy gúnyolódsz:)
Amúgy aki leszarja, és mellényzsebből kivágja a félmillás plazmatv árát, az tényleg ne nézegesse. Ha be van b...szva a display, majd vesz másikat. De én miután pl. rászántam magam egy nekem relatíve drága noti vásárlására, (mert szükségem van rá), akkor azt igenis átnéztem, kipróbáltam, és ebből a szempontból tökmindegy hol vettem.

Megdobbent 2010.02.08. 23:45:21

Palkovicsne a laptopnyeremenyekbol befolyt penzen az ALDIban vett ikszbokszot, es kurvajol is megy neki. Lehet, hogy majd azt is lehet nala nyerni. Addig meg a hyperfikazo kiskalozok jatszanak a pocsukkel, illetve menjenek ucsorogni a KONZOLBOLTba es szamlaljak a vevoket, ahogy tucatjaval oda jarnak triplapenzert venni a fost ;>

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.08. 23:50:10

@Attee:
nem jol erzed
es plazmam sincs
nem kell
tab ha 60 centis a tv-nk
nem, nem ez a gondom
a gondom az, hogy itt siman, barmit 3 honapon belul visszavesznek akar kp-ert akar csereled
ez nem kell kiprobalni
az en gondom, hogy szinte ugyanaz a "nyugati" ceg miert teszi meg itt es otthon miert nem
na ez az en gondom
de amig 80 szzalek egyetert azzal, hogy egy vendegloben nem szabad csapvizet kerni....
hat igy

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.08. 23:56:05

@Attee:
nem tdom elfogadni hogy ha valamiert fizetek es az nem jo akkor velem otozkodnek csere helyett
ezert nem probalom ki
mert nem kotozkodnek

az viszont igaz
egyaltalan nem mindegy hol vettem
noname uzletben nem veszek semmit mert lehet jovo heten mar pekseg lesz a helyen
ez is teny

es a markat is ezert fizetem meg
lehet azt mondjak sznobizmus, de nem vasarolok feketen, sem a kinai piacon

ettol itt meg minden kinai de a forgalmazo amerikai

Megdobbent 2010.02.09. 02:44:28

@hagyma: Na hallod. Ha Palkovicsne ilyen finnyas lenne, senki nem nyerne laptopot :(((

Mileston3 2010.02.09. 04:09:50

Ajánlok valamit a cikkhez kapcsolódóan:

Bármi műszaki cuccot vesztek Karácsony előtt a család egyik tagjának, próbáljátok ki, amikor nincs otthon. Ez egyáltalán nem szégyen és talán némi józan észre is vall. Aztán legalább nincs sírás hogy jaj ez nem működik...amatőrök

Mileston3 2010.02.09. 04:11:52

Ajánlok valamit a cikkhez kapcsolódóan:

Bármi műszaki cuccot vesztek Karácsony előtt a család egyik tagjának, próbáljátok ki, amikor nincs otthon. Ez egyáltalán nem szégyen és talán némi józan észre is vall. Aztán legalább nincs sírás hogy jaj ez nem működik...amatőrök. Bár teszem hozzá, én elvből nem veszek műszaki terméket hiperszupergigamegamarketben.

Peetee 2010.02.09. 11:06:41

Üdvözöllek Magyarországon, mehetsz a sóhivatlaba.

Csak ma vagytok egyéb ügyeitekkel kb. 500an, és mások éppen most gazdagodnak rajtad. Ő fog estefelé ráddudálni a terepjáróból a zebránál!

Üdvözöllek Magyarországon!

ArnoldBácsi 2010.02.09. 13:11:03

@8Gbit: te mekkora egy balfasz vagy :D

n0k0m 2010.02.10. 08:16:37

Mondjuk az nem derult ki, hogy akkor amikor kibontottak elotte akkor a gepen levo szalag mar at volt e szakitva? Mert ha nem akkor nem tudtak rajta babralni, maximum rafirkalnak.

Egyebkent a leirtak alapjan live ban nem volt emlitve, csak az, hogy uzemkeptelen a gep.

Legutobb monitort vettem, amit szerettem volna elotte latni, hogy nem e tiszta pixelhiba stb., megzsaroltam az eladot, hogy rakja ossze, nem tart 2 percbol, vagy atmegyek szemkozti boltba aztan ott osszerakjak.

Xbox-ot nemnagyon tudod kiprobalgatni, de mint irtam, ha a szalag rajtavan es nincs osszetorve, akkor nincs gond vele. (garancialevel alairasakor ugyis kiszedik a dobozbol, meg nezik nem e tettel melle 2 twixet + kiutik a csipogtatot)

De igy utolag nehez barmit mondani a dologra. Masok irtak mar nehany otletet.

n0k0m 2010.02.10. 08:17:45

Ja igen, ha a vasarlo nem is, de az ugyfelszolgalaton eszrevehettek volna igazan, hogy mar szet volt szedve a gep.

tuono 2010.02.15. 09:40:13

Hagyjátok már ezt a baromságot, hogy miért nem próbálta ki?! Ha a csomagolást megbontod és üzembe helyezed a gépet, akkor ki kell fizetned az árát... Ez már a szaros 12es olajuk megbontásánál is így van. Naív!

őfelsége Miss Dzsihád... 2010.02.26. 17:12:07

Én csak annyit szeretnék mondani, h Magyaro. egy megoldás van mindenre! Mindent megkaphatsz amit csak akarsz csak le kell üvölteni a fejét mindenkinek! Egy kis agresszió és mindenki behúzza fülét-farkát! Szóval lehet nyugodtan üvölteni! A másik fele, h mindent amit meg akarsz venni ki kell bontani! Na jó nem a kaját, de 1 szaros üvegpohár készletért is széttépem a csomagolást! És még senki nem szólt 1 hangot sem, és nem is ajánlom senkinek! Szóval mielőtt megveszed mindig kibontod, és kipróbálod! Amúgy meg nincs árkülönbség ha a Media Marktot v az Electro Worldöt választod inkább, mint a Tesco, Auchan stb. És ott sztem kisebb az esély, h hibás szart veszel! Next time oda menj...
süti beállítások módosítása