Tékozló Homár

2010 legjobb backdoorja: tapogatózási díj az ajándékboltban

2011.01.04. 13:20 | jackyll | komment

Ahogy az ország pszichológiai állapota fokozódik, minden évben egyre ütősebb backdoor üzeneteket gyűjtenek kedves olvasónik. Csaba iszonyatos hajrával az év utolsó napjain lőtte a Kanizsa Plázában ezt a szolgálati közleményt, ami játékosan százforintos pénzbírsággal fenyegeti azokat a vásárlókat, akik nem vesznek semmit, vagy túl sokat rámolnak. A Homár meg volt győződve, hogy ez csak valami tréfa, de akkor miért akarták volna elvenni Csaba telefonját a kép megörökítése közben?

A két ünnep között Nagykanizsára tévedtem, ahol is egy Dekorkuckó névre hallgató boltban egy olyan közleményre bukkantam, mely egyik szememet sírásra, másikat nevetésre késztette... Meg is örökítettem a képet, melyet némi verbális inzultus követett (el akarták venni a telefonomat). A szóban forgó kép már ismeretségi köreimben is nagy "vihart kavart", és az egyik barátom nem volt rest, és szóvá (jobban mondva írássá) tette felháborodását az alábbi levéllel. Kérem használják legjobb belátásuk szerint, remélem elrettentésként szolgálhat azok számára,  akik hasonló mentalitással kezelik a vásárló népet. :)

UPDATE: A levelet szerzője kérésére eltávolítottuk.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicmen (törölt) 2011.01.04. 20:44:33

@hagyma: Az (a) Gyula volt! A Tibi akkor elvonón volt!

cicmen (törölt) 2011.01.04. 20:46:12

@hagyma: Az (a) Gyula volt! A Tibi akkor elvonón volt!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.01.04. 20:48:31

@cicmen: "Nem Pécsett?"

Kikopik a nyelvből. Pécsen, Pécsett egyaránt helyes.

hu.wikipedia.org/wiki/Locativus

Nádasdy elénekelné a Cserrilédit???

cicmen (törölt) 2011.01.04. 20:52:36

@carl badog: Figyu! Ez a Csaba azt írta, hogy verbális inzultussal akarták elvenni a telefonját. Nő volt az eladó. Szerinted is kemény gyerek, hogy megúszta épp bőrrel?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.04. 20:55:31

@cicmen:
tenyleg, az a mondom az uramnak Tibi
volt:)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.01.04. 20:57:03

@cicmen: Azt mondják, egy életen át az összes kiabálásoddal épp egy csésze kávét tudnál fölmelegíteni. Úgyhogy hanghullámokkal nagy kárt nem tehetett benne.

cicmen (törölt) 2011.01.04. 21:03:20

@atpijkamo: Nádasdy elénekelné a Cserrilédit???
A Sony Music Entertainment engedélyével!

Xezs 2011.01.04. 21:16:39

@atpijkamo: Természetesen tudom, hogy a nyelvnek különböző válfajai vannak, és Grétsy professzort is nagyra tartom. Ettől függetlenül a név előtti névelőzést utálom, meg is mondom miért. Még egyszer mondom utálom, tehát ez nem szakmai vélemény (lévén hogy nem vagyok nyelvész) hanem egy szubjektív érzelem a névelőzési jelenség iránt.

Az én szememben ugyanis ez egy pesti sznob találmány, mely azért jött létre, hogy mesterségesen megkülönböztessék magukat a szerencsétlen plebstől akinek nem dukált az a hatalmas szerencse, hogy Budapesten lakhasson. Szóval ez csak egy felvágás, nem több.

Egyébként Magyarország második legnagyobb városában nem használják (szerencsére) illetve Budapesten is szépen kopik kifele, mert akik odavándorolnak azok nagy része nem áll át erre. És egyre többen vannak (vagyunk) akik jöttek valahonnan és inkább viccesnek találják ezt, mint követendőnek.

Mylady 2011.01.04. 21:19:12

@hagyma: Én itt egyszer a próbafülkéből kilépve nem találtam az állványt, amire lehet tenni a "mégsem kérem" darabokat, ezért megkérdeztem az ott tébláboló eladót, hogy hova tehetem. A válasz némileg felháborodott stílusban így hangzott: Akassza vissza a helyére.

Hát én fogtam és visszaakasztottam. Nem a helyére, hanem az első fogasra, ami szembejött. Azzal együtt, amit egyébként meg akartam venni.
Sosem értettem, miért jó a vevőt csesztetni, amikor egyébként abból élnek, hogy én ott vásárolok.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.01.04. 21:26:05

@Xezs: "Magyarország második legnagyobb városában nem használják"

Elhiszem, Debrecen a keleti országrészben van.

"azért jött létre, hogy mesterségesen megkülönböztessék magukat a szerencsétlen plebstől"

Valamit nagyon félreértesz.

Arany János, Zács Klára: "Keresi a Klára, mégsem akad rája"

Mylady 2011.01.04. 21:26:21

@atpijkamo: "Kikopik a nyelvből. Pécsen, Pécsett egyaránt helyes."

És az, hogy Szögedébe?

cicmen (törölt) 2011.01.04. 21:38:37

@Xezs: pesti sznob találmány, mely azért jött létre, hogy mesterségesen megkülönböztessék magukat a szerencsétlen plebstől
Nem pesti vagy mi? Örűlj neki! Én is elhúzok innen amint lehet!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.04. 21:41:53

@atpijkamo:
a "rajat" is hasznalod?/

@Mylady:
megmondom oszinten eleinte en is akartam visszarakni
de nem szeretik
mert lehet nem oda treszem, nem ugy hajtom stb
es akkor dupla melo
ugyhogy gyorsan le is szoktam rola

Xezs 2011.01.04. 21:42:00

@atpijkamo: Persze hogy használják, az irodalomban sokminden megengedett, pláne ha úgy adja a rím.

Én a köznyelvi használatáról beszéltem.

@cicmen: Nem mondtam azt, hogy Budapest rossz hely, sőt, szerintem jó hely mivel itt csoportosul minden: munkahelyek, kultúrális rendezvények, koncertek, stb. Csak vannak furcsa dolgok itt, amiket meg kell szokni.

Xezs 2011.01.04. 21:44:59

@atpijkamo: Egyébként meg pont az írók és költők azok, akik általában fennhordják az orrukat és megkülönböztetik magukat, mert ők a nagybetűs művészek akiket el kell ismerni mert ha nem akkor műveletlen parasztok vagyunk.

Sőt, sokszor még egymás pofáját sem bírják. Nem egyszer volt már rá példa a magyar irodalomtörténet során, hogy versben (és egyéb módokon) baszogatták egymást, mert még a kortársaiktól is különbnek tartották magukat egyesek.

Szóval a sznobság még mindig áll az én véleményem szerint, de mint mondtam, ez az én interpretációm, nem muszáj elfogadni.

cicmen (törölt) 2011.01.04. 21:45:12

Na ugorgyunk!
Pistike búskomoran hazafelé ballag. Szembe jön vele a család háziorvosa és jóbarátja.
- Szervusz Pistike! Miért vagy ilyen szomorú?
- Ne is kérdezze, Doki. A szüleim válni készülnek. Apu már nem a régi.
- Egyet se búsulj, tessék itt ez a doboz tabletta, apádnak minden reggel tegyél egyet ebből a kávéjába.
Egy hónappal később újra találkoztak. Pistike még szomorúbb lelkiállapotban.
- Szervusz Pistike. Mi a baj, nem működött a szer?
- De igen, túlságosan is, anyám meghalt, a nővérem terhes, nekem fáj a seggem, és a kutyánk sem mer már hazajönni...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.01.04. 21:45:45

@Xezs: Fordítva. A beszélt nyelvben használjuk, az írott nyelvben kevésbé.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.04. 22:03:19

es akkor meg nem beszltem, az\azt mondta a Besenyo Pista bacsirol

ezert is nevelo a neve
mert nev ele tesszuk
vagy raja

akrampampuli 2011.01.04. 22:31:08

Az hogy egy nájt klubban nem lehet ingyen taperolni, azt elfogadhatónak tartom.
Valsze olyan gagyi amit árul, ha megfogod már attól tönkremegy,elromlik, észreveszed, hogy szemét az áru. Egy vidéki plázás dekorboltól nem is lehet mást várni, mint az Asia - centeres olcsó (gagyi) termékek felárazását, és persze úgy kommunikálva, mint saját kézműves cucc. Szánalmas.

Amúgy az Allee-ban van egy bolt a másodikon, valami gagyi étkészleteket árulnak ott (horror áron, minőségéhez képest), és ebben az üzletben is hasonló A4 figyelmeztetések(vásárló fenyegetések olvashatók) olvashatók.
Európa messze van, a Balkán meg itt.

Ettől az lett volna szebb ha nem 100 pénzt kér, hanem felajánlja,hogy kiDEKORÁLJA a képed, ha nem vásárolsz esetleg hozzáérsz.
Elvégre dekor "Suttyó" kuckó a neve a boltnak Nem?

Suttyó boltnak suttyó a feje!

Xezs 2011.01.04. 23:13:08

@akrampampuli: Egy nem budapesti (ahogy te írod, vidéki) üzletben csakis gagyit lehet kapni, ugye? Mert azt már régóta tudjuk, hogy még a napot is Budapesten szarták.

Ugyan már. Ugyanazokat az üzleteket találod szerte az országban.

Az Asia Centerben még nem voltam, de állítólag a (márkás) whisky ott olcsóbb, mint sok más helyen.

Xezs 2011.01.04. 23:15:50

@atpijkamo: Na ennek meg aztán végképp semmi értelme. Ha már valaki használja, akkor használja következetesen és írásban is úgy írja le.

Egyébként ennek mi értelme van? Én sokat rágódtam rajta, és semmire se jutottam. Eleve hosszabb kimondani azt hogy az "atibi" mint hogy csak simán "tibi" még ha ez csak egy magánhangzó, akkor is. Több jelentést nem kap ezzel a dolog, akkor meg? És akkor slusszpoénként még írásban már meg sem jelenik.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.01.04. 23:27:05

@Xezs: Fentebb belinkeltem Nádasdy Ádám cikkét, válaszol a kérdéseidre.

Az irodalmi és a beszélt nyelv nem tökéletesen fedi egymást. Erre most hirtelen nem tudok cikket. Guglizz rá. (Az utóbbi mondat egy cikkben kb. így hangzana: "Ennek kérdésnek a megválaszolására az olvasót a google.com keresőjéhez irányítom.")

akrampampuli 2011.01.04. 23:41:08

@Xezs: Azt is írtam, hogy az Alleban is hasonlóa helyzet, az pedig Bp.-n van.

De saját tapasztalatom, Miskolc, Győr, Sopron, Debrecen, Nyíregyháza, plazaiban a hasonló Dekor, hobbi, ajándék boltokban eddig én(ÉN) eddig csak az Asia Centeres árukat árultak soxszoros haszonkulccsal. Én nem a vidéki embereket, inkább a kereskedőket jellemeztem(jelzem ebben az ajándék, hobby, dekor) kategóriában.
Vannak vidéken jó üzletek, csak nem a plázákban. El sem tudom képzeli, hogy egy vidéki kézműves,hogy tudná kitermelni a bérleti díjat.

Budapesten is a legtöbb helyen gagyit árulnak, de találsz minőségit, mert itt van kereslet, és itt ki tudja fizetni(termelni) a több-százezres üzlet bérleti díját.
A plázák amúgy is a tömeg és gagyi cuccok fellelőhelye várostól függetlenül, annyi különbséggel, hogy itt(Bp) akadnak elvétve minőségi(nem tömeg,és nem csak a termékek árát tekintve prémium)üzletek is.

Én szkeptikus vagyok az Asia - centeres piákkal(skót whisky - madi in china??), nem tudom honnan jön, mi van benne, én nem mernék attól berúgni, és parfümöt sem vennék ott.
Árait tekintve az AsiaC-ben ici picit magasabb az ár a józsefvárosi piacnál, viszont abszolút kulturált, európai szerű, utóbbitól jobb választás.

Azt meg tudom, hogy az említett plázák üzletei(ajándék,hobby,dekor) az árukészletük e kettő helyről szerzik. Ez a valóság! Nyomatják drágán a gagyit és a hamisítványt eredeti árán tolják a vevőknek.

Xezs 2011.01.05. 00:43:56

Ezt a Nádasdy-szöveget már linkelte valaki korábban is, akkor is elolvastam meg most is, de gyakorlatilag nem tudja megmagyarázni ő sem, hogy mi értelme van.

Kiáll mellette, de csak mert ő úgy érzi. Lehet hogy 2 feles közt írt össze mindenfélét (irodalmároknál előfordul) aztán ez lett belőle.

na mindegy, eleddig nem találtam értelmét (sem hagyományát), reméltem hogy talán most megvilágosodok.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.05. 07:10:52

Update 2
a szerzojet a level keresere eltavolitottuk

helianthus 2011.01.05. 08:22:22

@cicmen: hát ezt még nem ismertem és ezúton is köszönöm, hogy megosztottad velem. :)

tejcsokoládé (törölt) 2011.01.05. 09:42:46

tegnap volt szerencsém ingvásárlásban segédkezni az aréna egyik boltjában. a férfi próbafülkék úgy néztek ki, mint a szemétdomb.
üzenem kedves férfi honfitársaimnak, hogy büdös paraszt, aki beviszi a ruhát a próbafülkébe, kicsomagolja, a csomagolást a földre hajigálja, a ruhát meg leb@ssza valahova.
a női próbafülkékben érdekes módon nem volt ilyen, amit bent hagytak, az legalább a fogason lógott.

amúgy meg a dekor kuckó dolgozói modoros idióták, akik nem tudnak helyesen írni,és utáljáka vevőket.

panda83 2011.01.05. 10:29:30

ez beteg, ilyen helyre be se tenném a lábamat

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.01.05. 11:25:10

Mi a helyzet a fokozódó helyzettel?
Egy új poszt is fokozódhatna már.

_____________ 2011.01.05. 11:42:50

@Sün‼: Akkor megyek 200ft-os érméket váltani... ;-D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.01.05. 16:04:05

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Könyörgöm: aki nem bírja a kuplerájt, ne álljon be oda kurvának. Csinálja tovább magánzóként a sarkon...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.01.05. 16:09:05

@atpijkamo: Nem hülyeség, hanem egy járványosan elterjedt, pesti gócú germanizmus.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.01.05. 16:18:11

@akrampampuli: A Balkánon még a gyümölcspiacon is megkínálnak, hogy kóstold meg, és néha szinte erőszakkal teszik rád a kabátot, kendőt, hogy próbáld már fel, és két próba között igyál már valamit. Ez a proletár szinglihordák stílusa...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.01.05. 16:21:10

@atpijkamo:
Cikkben: "Elnézését kérem, hogy is tetszett ezt mondani, meg tetszene ismételni a kedvemért?"

Beszélt nyelvben: "Mi van, bazmeg?"
illetőleg Széphalom megyéjében: 'He?"

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.01.05. 16:32:09

@cicmen: cicmen 2011.01.04. 17:19:35 (...) "Anyádat csapd be! Ne a kaput!
Kipróbáltam, tényleg nagyot csattant az ajtó."

A kapu/ajtó becsapásának következményeit így megtudtam, és kíváncsi vagyok a többi részletre is...

cicmen (törölt) 2011.01.05. 16:34:27

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ja! Néha tényleg nem vagyok hozzá őszinte. Vannak dolgok amit jobb ha nem tud.

szaja · http://gayvagynemgay.blog.hu 2011.01.05. 19:06:21

zseniálisan kreatív, bár megnézném, hogy hogy fizettetik ki velem, ha én inkább csak kimennék az üzletből...

Xezs 2011.01.05. 20:21:27

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Engem basztak már le másik fórumban, hogy mit zavar engem a csöves, és hogy én vagyok a finnyás, mit urizálok, hogy szóva teszem.

Csak pislogtam mint hal az akváriumban, hogy most mégis mi a fasz van.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.05. 20:26:45

le kene szedni a karacsonyfat
es eltuzelni
vagy tuzeljem diszekkel?

Xezs 2011.01.05. 20:29:18

@hagyma: ne tedd
válság van
legalábbis valakik azt mondták
mi meg elhittük

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.05. 20:42:14

@Xezs: ah
ilyenkor big sale van, foleg diszekben
naptart is csak marciusban veszunk, mert a tavalyin meg van anuar meg februar
a fat mindenkeppen eltuzelem, mert remekul eg

A Tyne folyó déli partja 2011.01.05. 21:19:10

@hagyma: jelentem, Dunántúlon elterjedt nyelvváltozatban nagyon is elterjedt a névelőzés. De nemrég egy német szövegben is ezt hallottam, hogy "Die Judit."

A Tyne folyó déli partja 2011.01.05. 21:24:25

@Xezs: nem csak pesti. az egész Dunántúlra vonatkozik, lásd fent.

A Tyne folyó déli partja 2011.01.05. 21:29:15

@Xezs: a logikád nagyon-nagyon sántít. merthogy, ahogy fentebb írtam, meg más is, marhára nem pesti jellegzetesség= nem ők találták ki. az egész Dunántúl így beszél, de Veszprém, Győr, Keszthely, valamint a fentiek szerint Pécs környékén biztosan...

A Tyne folyó déli partja 2011.01.05. 21:30:21

@Xezs: Magyarország második legnagyobb városában azért nem használják, mert az nem a Dunántúlon van tudtommal...vagy időközben lemaradtam valamiről?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.05. 21:31:39

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
a dunantul az franciaorszag nyugati partjan er veget
nincs vele baj
sooooooooooot
neha hasznal is

de nyelvtannaciknal a kakan is csomot keresunk:)

A Tyne folyó déli partja 2011.01.05. 21:34:42

@Xezs: jajistenem, de nagyon érthetetlen vagy. én valamikor felnőtt koromban szembesültem vele, hogy hivatalosan nem szabadna névelőt tenni személynév elé, nálunk mindig, mindenki így mondta. nem azért, mert megkülönböztetés (kitől??? mindenki így mondta), hanem mert kizárólag ezt hallotta mindenki, mindenhol. automatikusan így jön ki, az a fura, ha nincs előtte.

A Tyne folyó déli partja 2011.01.05. 21:37:57

és még egy adalék a fentihez Xezsnek: mit keresel értelmet egy nyelvhasználaton????? nem értelemtől függ, hanem szokástól.

A Tyne folyó déli partja 2011.01.05. 21:41:18

amúgy, hogy a poszthoz is hozzászóljak: én ma voltam pár ruhaüzletben,és végigtapogattam egy csomó ruhát. és ugyanezt tenném másmilyen üzletben is, ahhoz ugyanis,hogy el tudjam dönteni, hogy meg akarom-e venni, meg kell néznem, milyen anyagból van, van-e rajta sérülés, stb. nyisson webshopot, akit ez zavar.

Xezs 2011.01.05. 22:50:34

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Elhiszem, viszont kíváncsi lennék rá, hogy honnan indult.

Nem lepődnék meg, ha a magasságos Budapest lenne a ludas.

A Tyne folyó déli partja 2011.01.05. 22:53:40

@Xezs: ezt erősen kétlem. akkor keleten miért nem terjedt el?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.05. 23:11:19

ekkora kis orszagban keletezni meg nyugatozni
vicc

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.05. 23:15:37

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
a nyelvnek kifejezetten kemeny irott szabalyai es nyelvtana van
ez idok soran valtozik, modosul
ilynkor az akademia is igyekszik ovetni
de ettol meg nem kell suk suklolni meg ba-be-zni, mert igenytelen emberek igy beszelnek
kepzeld van aki nem furdik csak hetente
/ja arar ne terjunk mar ki hogy en ahomarra hogy es mit irok
nincs jelentosege
szepen beszelem a magyart
sokan szeretik az angol akcentusomat
es ha szukseges perfektul tudok irni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.05. 23:17:25

a nev elotti nevelozes nem orszagresz kerdese
szleng
direkt hasznalja aki ezzel akarja megkulonboztetni magat
/igen sok esetben a pestiek buszkek a pesti humorra, a pesti szlengre,/ lsd, pestiesen mondva. stb baromsag/ mintha lenne
muhahha

Xezs 2011.01.05. 23:45:03

@hagyma: Alapvetően szerintem is parasztság pl. a suksükölés, de egyszer egy másik fórumban tőlem a témához (állítólag) jobban értők azt mondták, hogy alapvetően az sem helytelen bizonyos nyelvjárásban. Mert a nyelvet az emberek alakítják, és a suksük náluk teljesen helyénvaló.

Egy nyelvészprofesszor maximum annyit mond nekik, hogy figyelj öreg, ezt máshol ne használd, mert kiröhögnek érte.

Szóval azt boncolgatták, hogy a nyelv nem egy kőbevésett valami, amit az akadémikusok alakítanak, hanem sokkal inkább az emberek alakítják.

Na innentől kezdve meg lehet ezen órákat vitázni, szerintem dűlőre jutni nem nagyon lehet a téma fölött.

A "pestiesen szólva" szófordulat egyenesen röhej, ebben egyetértünk.

Viszont ha már megkülönböztetésről beszélünk akkor elmondanám hogy a tokajiaknál kirekesztőbb város nem nagyon van idehaza. Ott a fesztivál idejét leszámítva úgy néznek az idegenre, mintha azonnal agyon akarnák verni, minket konkrétan néztek ki kocsmából (volt is egy-két pofon) pedig nem voltunk bunkók egyáltalán. Beköltözni meg állítólag nem érdemes a városba, mert kiutálják az embert nagyon hamar.

Megdobbent 2011.01.06. 00:30:54

@Xezs: azert dicso zorbanurunk valahogy csak bezizzentette kozejuk magat, es maig imadjak ;>

májgeriberi 2011.01.06. 12:30:10

milyen az a "nem vásárolt szándék"?

májgeriberi 2011.01.06. 12:31:18

vagy milyen a vásárolt szándék?

cicmen (törölt) 2011.01.06. 13:23:34

@májgeriberi: Az a tapogatószándék meg az összetúrószándék.

elwood 2011.01.06. 14:57:07

Szily éppen Szalai Anomáliával elemzi a kommenteket, hogy melyik volt olyan káros hatással a fiatalságra, hogy megállt a fejlődésben.

helianthus 2011.01.06. 15:09:37

Jó hírem van.
A regisztráció jelentősége ebben az esetben az, hogy egy blog ettől kezdve a hatóság jogköre alá kerül, bejelentést lehet tenni ellene és a hatóság is felléphet, ha megsérti a médiatörvényt. Sőt a médiatörvény arra is lehetőséget ad, hogy többszöri törvénysértés esetén egy időre felfüggesszék a tartalom működését, és ehhez a közvetítő szolgáltatók segítségét vegyék igénybe. Vagyis, hogy utasítsák az internetszolgáltatót, hogy a kérdéses tartalmat ne lehessen elérni a rendszerében.

Mostantól ha nem tetszik a homár, (gy tűnik sokan vannak itt így ezzel) bejelented, beszüntetik, be lehet szántani és be lehet sóval hinteni a helyét.

cicmen (törölt) 2011.01.06. 16:02:38

@helianthus: A homár marad! Se hús se hal!
Tovább megyek, se íze se bűze az utóbbi időben.

۝merta-X 2011.01.06. 16:52:19

Azoknak az illetőknek, akik itt jönnek a ruhaboltos meg egyéb akasztós sztorijaikkal, felhívom a figyelmét, hogy a dekorbolt kissé más. Tapasztalataim szerint a legnagyobb probléma a különböző papír alapanyagú dolgokkal van, ezeket a vásárlók szó szerint úgy gyűrik, rángatják, tépik, mint nyilvános budiban a kéztörlőt. És természetesen mikor színre, szagra, ízre, tapintásra is letesztelte azt a papírt, amiből egy A4 méret 600 Ft, akkor kivesz a csomagból egy teljesen újat, és azt akarja megvenni.

Lehet engem anyázni, de megnézném, hogy pl. egy kisboltban végig lehet e öblögetni az összes üdítőt a hűtőszekrényből, vagy benzinkúton mindegyik cigiből kérni egy slukkot, hogy melyik a finom.

England win The Ashes! 2011.01.06. 17:23:23

@helianthus: Uggggyyyan már!

Legfeljebb elszaporodik a .al, .bf vagy a .hn végződésű blogok száma.

A Tyne folyó déli partja 2011.01.06. 19:26:35

@hagyma: ez hülyeség. mondom, hogy én valamikor felnőttkoromban tudtam meg,hogy az szabálytalan. direkt használja, aki használja, ugyan már. azért használja úgy, mert neki úgy természetes, erre áll a szája. gondolod, hogy egyszer csak megtudta az ember, hogy hú, van ilyen is, meg olyan is, aztán direkt elkezdte használni az egyiket? amikor meg előtte abban nőtt fel, hogy a másikat használta??? nekem az az idegen, ha nem raknak névelőt elé.

Dekor Kuckó 2011.01.07. 00:19:42

Olvasva ezt a sok fantasztikus eszesebbnél eszesebb, okosabbnál okosabb, helyes, ízes magyarsággal fogalmazott szösszeneteket meg kell, hogy mondjam senki nem esett messzebb a Dekor Kuckó által kreált igazságoktól.

Ez a nagy szégyen!

Először is a szövegben jól olvasható, hogy azon kedves látogatókhoz szól a felhívás, akik tényleg unoloműzésként és lopás céljából járják a boltokat, s közben mi kereskedők már nem tudunk, hogyan védekezni.

Másodszor minden értelmes vásárlóm megértette eddig a kiírás értelmét.

Harmadszor a fotó alját is érdemes lett volna megmutatni. Most már tárgytalan.

Negyedszer a hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát: azaz arra kértük a kedves "látogatót", hogy ne fotózzon a boltunkban, valamint a telefonját vegye elő és törölje ki a fotót. Szó sem volt kobozásról. 2 tanú bizonyítja.

Ötödször közlöm minden kedves vásárlóval, hogy minden boltban minden termék a kereskedő vagyona mindaddig, amíg ki nem egyenlítette a számlát a kedves vásárló. Mások vagyonát nem illik megrongálni, tönkretenni és ellopni!!! Ennyi!

Hatodszor még senki nem fizetett 1 Ft. sem a tapogatózásért, figyelem felhívásnak szántuk! De mindegy, mert csak néhányan tudnak olvasni!!!

Hetedszer pedig nézzen mindenki magába és tartsa be az illemszabályokat valamint csak akkor dobálózzon kővel, amikor ő maga is feddhetetlen!!!

Hálásan köszönöm azt a sok jó szót is, amit kaptam. Igaz nem nagyon találkoztam vele, de ez csak is természetes ebben a fennkölt, becsületes, tisztességes, kifogástalan világban ahol csak is a másik a hibás, a buta, a hülye.

Annyi biztos, hogy ismételten sikerült bebizonyítani, hogy ha valaki bajban van, össze tudnak fogni a jóakarók és segítenek neki még jobban érezni magát.

Gratulálok Magyarország!!!
Csak így tovább?

Miért is van az, hogy senki nem tudott egy jó szót írni?
Sebaj, minden csoda három napig tart!
Ha másként nem is ennek a fantasztikus fotóművésznek köszönhetően a Dekor Kuckót sikerült sok ember szájára venni. No, az más kérdés, hogy milyen irányba siklott a történet.

Hálás köszönettel: Zombori Katalin a Dekor Kuckó vezetője és alkalmazottja egy személyben

Dekor Kuckó 2011.01.07. 00:37:21

@۝merta-X:

Máris helyesbítek.
A haza meg van mentve.
Mégis csak van egy ember, aki az orránál előbbre lát.
Köszönöm, hogy kiálltál mellettem és sok más kereskedő mellett! :o)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.01.07. 08:27:00

@Dekor Kuckó: A következő mém sün (@Sün‼: ) díjra felterjesztve:

"Hetedszer pedig nézzen mindenki magába és tartsa be az illemszabályokat valamint csak akkor dobálózzon kővel, amikor ő maga is feddhetetlen!!!"

Katika!
Amúgy ne szarj be: a negatív reklám is reklám, eddig a kutya se tudta, hagy van az az üzlet, de ha valami oknál fogva Nagykanizsán járnék ("a hatoslottó esélyesebb"), okvetlenül turkálnék ott egyet.
BÚÉK!

Dekor Kuckó 2011.01.07. 08:42:21

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Köszönöm, ezt már pozitív hozzászólásnak veszem.
További szép napot kívánok én is neked és Boldog Új Évet :o)

u.i.: guruló százasokat hozzál magaddal léci, de az is lehet, hogy addig hivatalosan is turkálóvá válunk :D

Szarazkoro 2011.01.07. 12:13:26

@Dekor Kuckó:
Kati! Ilyet poenbol sem irunk ki ertsd mar meg! Ha romboljak az arud akkor tegyel ki 1 mintadarabot es a tobbit ne! Esszel kene ezt is csinalni!
Szepjonapot!

۝merta-X 2011.01.07. 16:00:11

@Szarazkoro: Nem tud kitenni mintadarabot, mert gondolom nincs neki egy mégegyszer akkora raktára árunak, mint az üzlet, valamint szinte tuti az is, hogy az üzlet bérleti díja elég magas, majd pont egy dekorbolt fog még 50-100 rugóért raktárat bérelni.

Valamint megkérdem, te bemész egy üzletbe és rombolsz? nem. Miért? Mert egy normális vásárló vagy. Ha azt látod, hogy melletted egy vásárló anyuka baszik megfékezni az őrjöngő 5 éves gyerekét, aki fejjel lefelé lóg már a polcokról, körülötte teli levert, széttört holmival, pl üveg, kerámia és egyéb dekorholmik, nem szólsz neki? De.

Köszi.

seventyfour 2011.01.07. 17:13:51

A kereskedelemben,-mint az élet bármely területén-párhuzamosan létezik a többi mellett a bunkó vevő és a lusta eladó csoportja is.
A karácsony előtti bevásárláskor sok feladat hárul az eladókra, amit meg kell tudni oldaniuk, hiszen ez a munkájuk.
De az bárkit kiidegel, ha úgy nyúlnak az árujukhoz, mintha a legtermészetesebb lenne más tulajdonát szétbaszni.
Ezt kezelni kell, de nem így.

nyílméregbéka 2011.01.07. 18:40:33

@Dekor Kuckó: Hmm. Szar ügy. Nem lehet ezeket a kütyüket valami üvegvitrinbe helyezni? Mint az ezüstboltokban a pontfülbevalókat?
Másik: én, mikor ilyen boltokban járok általában azért fogom meg a cuccokat, mert az áruk kis cetlin van ráragasztva. Megvenném szívesen a faragott teknőst, aztán csak mikor megfordítom, látom meg, hogy a seggén az árcédula, miszerint 8.000.-
Szóval üveg, és az árakat kiírni a polc elejére, mint a joghurtoknál :-)

Xezs 2011.01.07. 19:52:31

@Dekor Kuckó: Kevés felkiáltójelet használtál, ezért kimaradsz a dobásból.

Mylady 2011.01.07. 22:27:07

@۝merta-X: Esetleg raktár nélkül is működhet a dolog: nem kell, hogy a bolt önkiszolgáló legyen. Akkor elég feleakkora eladótér, lehetnek kiállított darabok és a megvásárolt áru adható pult mögül. Vagy hasonló.

Ez a tapogatás/átrendezés/belekóstolás egyébként rohadt irritáló tud lenni. Pl a hiper-szupermarketekben valahogy mindig találkozom gyümölcsöt/mogyorót/péksüteményt zabáló családokkal. Tegnap a sajtoskiflis tárolónál állt meg egy család. Amíg apuka rakta a zacsiba a kifliket, a lánya a tárolóból ette ki a sajtdarabkákat. Közben összefogdosta a kifliket.

Dekor Kuckó 2011.01.09. 22:55:23

@Szarazkoro:

...nem ésszel, hanem pénzzel....és épp ez a probléma...ami nincs...én is megélni szeretnék, nem pedig esztelenül, fölöslegesen költekezni.

Sőt kivitelezhetetlen különböző technikai okok miatt, valamint fölösleges ezt az irányt követni.

Miért olyan nagy probléma illedelmesen viselkedni, más vagyonára vigyázni?

Inkább nekem ossza mindenki az észt és saját magát vagy embertársát nem tudja megnevelni.
Mert ismét ez a legkönnyebb érvényesülési útvonal, nem igaz?

Most erre mit mondjak?

Például azt, hogy ha hallgattál volna bölcs maradtál volna!!!

Ennyi!

Dekor Kuckó 2011.01.09. 23:39:18

@nyílméregbéka:

Ez kabaré.
Mintha mindenki süket lenne.

Egyszer már leírtam, hogy nem a normális vásárlókhoz szólt a felhívás ( SŐT, ŐK MEG IS ÉRTETTÉK), hanem a látogató szarkákhoz és a délutáni szórakozását nálam kiélő delikvensekhez.
Ez a minimum, amit megtehettem!!!

Akinek nem inge ne vegye magára, akinek pedig az, tegyen ellene úgy, hogy saját magát megneveli, és nem engem cseszeget fölöslegesen!!!

Próbáljátok már ép ésszel felfogni, hogy nálam is rengetegen megfogják és felemelik a termékeket és még senkit nem haraptam meg ez miatt.

Viszont akit észrevettem és összetört valamit igen is ki kellett neki fizetni a termék árát mivel én is pénzért veszem.
Ki gondolta volna, nem igaz? Pedig így van! ÉN nem loptam!
Általában nem a teljes összeget, hanem kevesebbet fizettek, ami nekem szintén veszteség volt, majd becsomagoltam a terméket és el lehetett vinni.

Csak megsúgom, hogy a múzeumban is keményen fizetni kell a látogatásért pedig még nem is érhetsz hozzá semmihez, sőt fényképezni sem szabad!

Állítólag azért vagyunk civilizált nép, hogy igen is tiszteljük egymást.
Én készségesen kiszolgálom a vásárlóimat, ami a mai napig így is történik, sőt segítek, amiben tudok, a vásárló pedig vigyáz a tisztaságra, a rendre, és a másik vagyonára!

Nincs mit, ezt már tovább ragozni!

Ha ez segít, akkor közlöm, hogy én már levettem a táblát, ami nem jelenti azt, hogy bárki, bármit, bármikor megtehet.
Tábla nélkül is a tény az tény marad és lebeg a levegőben!

Dekor Kuckó 2011.01.09. 23:47:56

@nyílméregbéka:

Bocsi, az előzőt seventyfour-nak szántam!

Különben azért rakjuk a termékek aljára az árcímkét, hogy az ajándék ne sérüljön, amikor azt el kell távolítani.

Csupa jóindulatból:o)

Pfúúúúj ezek a lusta, buta kereskedők.

Szarazkoro 2011.01.09. 23:51:59

@۝merta-X: akkor az kell kiírni: a megrongált áruért fizetni kell. V vmi hasonlót. Nekem gáz ez a kiírás, ahol én lakomilyet nem látsz és az országot, sőt a fővárosát is többen lakják mint szerény országunkat és iszonyú polcdóló vandálok.

Szarazkoro 2011.01.09. 23:53:28

Helyesbítek: polctúró

Szarazkoro 2011.01.09. 23:58:01

@Dekor Kuckó: lásd válaszom Omertához. Nincs kedvem leírni megint. Miért nem találkozott még senki ilyen kiírással? Miért tud a többi boltos akinek ugyanúgy el van lehetetlenítve a helyzete másként állni ehhez? Amikor boltot nyitottál gondolom belevetted h a vásárlás fazisai: vásárló bejön, nézeket, tapogat, dönt, vesz. Ebből élsz! Persze ha csak kizárólag vandálok járnak oda akkor a gettóban nyitottál boltot?

Dekor Kuckó 2011.01.10. 00:13:38

@Szarazkoro:

Az is ki volt írva, sőt az is hogy megköszönöm a vásárlóimnak, hogy megtisztelik a munkámat és nem túrják össze a polcaimat! Ez többször is megjelent és érdekes egyszer sem lépett be a köztudatba!
Miért nem?
Mert ez Magyarország és mindig csak a negatív hírnek van hatalmas ereje!
A jóra senki nem figyel!

Mivel nem használt a kedves megszólítás úgy gondoltam sokkolom én is egy kicsit a fiatalságot és poénként kiraktam.

Aki beküldte a képet, az olcsó népszerűségre vágyó piti kis
emberke, csak ezt az egy kiírást fotózta le és küldte be, azt is úgy, hogy az alján a helyesbítés hiányzik!

Ezért kérek mindenkit, hogy amiről nem tud, arról ne is fecsegjen.

Hálás köszönettel.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem én vagyok a rossz kereskedő, ..........

Dekor Kuckó 2011.01.10. 00:46:35

@Szarazkoro:

"Miért nem találkozott még senki ilyen kiírással? Miért tud a többi boltos akinek ugyanúgy el van lehetetlenítve a helyzete másként állni ehhez? "

Talán a gyávaság, a megalázottság,....

Mert túl sok joga van a vásárlónak a kereskedő kárára!

Hadd ne én mondjam meg, mert nem lennék hiteles, hogy a többi hasonló cipőben járó kereskedő miért nem tesz semmit ez ügyben.

Viszont azt tudom,hogy véleményük nem szalonképes, sőt nyomdai grafikát nem tűrő jelzőkkel illették a velem nem egyetértőket.

Én hiszem, hogy még eljön az - az idő, amikor itt Magyarországon az emberek összefognak a jó ügy érdekében is!!!!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.01.10. 10:33:42

@Dekor Kuckó: Ha egyedül megyek (ohne Frau), egy kétszásaért esetleg téged is megtapogathatnálak?

Xezs 2011.01.10. 18:44:28

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Csak ha nem túrod össze a tapogatással a haját.

Dekor Kuckó 2011.01.11. 08:27:22

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

@Xezs:

A kétszázas után még hány nulla van?

:o)

Szerintem ez a téma már nem erre az oldalra tartozik!

Sajnálom srácok ez most nem jött össze :o(

Pedig Én szeretem, ha a hajamba túrnak!:o)

...ha ha ha...már megint rossz vágányon jártok.

Van ez így.

Üdv. nektek!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.01.11. 08:32:57

@Dekor Kuckó: Ezt vegyem úgy, hogy már csak az árfolyamot kell belőni? Látatlanban?

Dekor Kuckó 2011.01.11. 23:28:31

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

A viccnek is van határa.

Ez már az, mármint a határ!

Ettől függetlenül lövögethetsz, de csak gondolatba, ha kérhetem.

Köszönöm szépen :o)

Xezs 2011.01.12. 00:28:50

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Lefordítom neked amit írt:

"írj egy privit, és megbeszéljük az árat"

alexander77 · http://www.lefolyo.hu 2011.03.09. 17:44:56

számlán mi szerepelne
polcon tapogatás db1 100Ft + 25Áfa
süti beállítások módosítása