Fidókutya tanulságos megállapítása szerint nincsen hal víz nélkül, vagy legalábbis a pangasius filét felütik. Lehet, hogy folyékony nitrogénnel fagyasztották tömbbe?
Megszoktam már, hogy kétszer annyi időt szánjak a vásárlásra, mint maga a feladat igényelné - kiolvasok mindent, mintha könyvtárban lennék. De álmomban sem jutott eszembe, hogy egy mélyhűtött hal összetevőivel is foglalkozni kell és kiolvasni a zacskó hátát. Pedig dehogynem... Íme a fotó az óvatlanul beszerzett mélyhűtött hal zacsijáról. Lehet, ha nem adnak hozzá +20 % vizet, megfulladt volna a hosszú úton az áruházi mélyhűtőpultig. Talán a gyártó elkötelezett állatvédő. De hogy az E-négyszázvalahányakra mi szükség mélyhűtésnél, hát erre várom a tippeket, mert nekem nincs.
VOGL 2011.02.09. 11:17:02
kissandor 2011.02.09. 11:22:06
atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.09. 11:23:18
Hogy szebb legyen a színe?
Egyéves Önkéntes 2011.02.09. 11:24:52
Tron65 2011.02.09. 11:27:41
Nemrég a kezembe került egy sonka (sonkának látszó élelmiszerkészítmény) cimkéje:
42% páclevet tartalmazott.
Géza, kék az ég! 2011.02.09. 11:27:53
Az E származékokat meg stabilizátornak használják, tovább eláll a cucc.
Nem néztem meg, de szerintem az összes mélyfagyasztott áru tartalmaz vizet.
Sárkányböffentő 2011.02.09. 11:28:27
A jeget sosem látod a fagyasztott cuccon?
A jég nem víz???
Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2011.02.09. 11:29:17
Rejtélyes 2011.02.09. 11:30:20
E452 polifoszfátok (i) nátrium-polifoszfátok (ii) kálium-polifoszfátok (iii) nátrium-kalcium-polifoszfátok (iv) kalcium-polifoszfát (v) ammónium-polifoszfát (emulgeálószer)
via Wikipedia
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.02.09. 11:32:22
Domolykó?
CsakMintTe 2011.02.09. 11:32:46
"Az E450, E451 és E452 bi-, tri- és polifoszfátokat a húsipar azért használja, hogy a termék víztartó képessége megmaradjon, vagyis, hogy friss maradjon, és a főzés után se essen össze." (Indexről ollózva.)
Nesze neked víz. Egyébként tényleg nem az a furcsa, hogy naháááát, a jég is víz, hanem az, hogy ha egy kiló fagyasztott halat akarnál venni, akkor miért nem ezek az adatai:
- Bruttó tömeg: 1250 g
- Töltő tömeg (hal): 1000 g.
Vagy pedig ne akarj kilós halat venni, na.
Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2011.02.09. 11:37:55
(amikor eljön az ideje) próbáljon az író kiszárítani boltban kapható húsvéti sonkát. szerintem abból 40% víz is kijön...
az e-számoknak pedig utána lehet nézni, erre van a google, és a www.e-szam.hu...
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.09. 11:40:34
Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2011.02.09. 11:41:25
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.09. 11:42:12
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.02.09. 11:42:33
Valamint nem minden arany, ami fénylik.
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.09. 11:44:24
qwerti (törölt) 2011.02.09. 11:45:22
atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.09. 11:48:48
Ez a hozzáadott víz, nem az eleve benne levő.
Géza, kék az ég! 2011.02.09. 11:53:38
enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.09. 12:00:19
najmanna 2011.02.09. 12:02:46
enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.09. 12:09:24
enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.09. 12:11:41
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.09. 12:25:46
siófoki35 2011.02.09. 12:34:48
gabim2009 2011.02.09. 13:08:39
Xezs 2011.02.09. 13:43:43
2) Minden húsnak valahány százaléka víz. Igen, a te saját élő húsodnak is.
AlulírottFentemlített 2011.02.09. 14:04:21
Közel van ez AP-hez, mert akkor átevezek.
Kicknick 2011.02.09. 14:11:26
god shave the queen 2011.02.09. 14:13:25
Anno küldtem egy posztot; közérdekű volt, izgalmas, vitára okot adó. Nem a fagyasztott hal és a víz arányosságait taglalta. Nem közölték le.
Vajon az ilyen unalmas, érdektelen, jelentéktelen, ám leközölt levélkék íróiban kinek a mijét tisztelhetjük?
Eugéne Tribulet 2011.02.09. 14:13:39
elwood 2011.02.09. 14:14:08
az a fagyálló
hogy szét ne fagyjon a fagyasztott hal
god shave the queen 2011.02.09. 14:20:31
Ami egyébként fura ebben a lebilincselő esetben, az az, hogy a nettó tömeg tehát 800g, mert a 200g vízzel _együtt_ egykilós a cucc. Ilyen szempontból valóban átbaszás, mert a feliratokon (amit fölötte látsz, kirakva), 1000 g van feltüntetve.
Mindenesetre fántásztikus inzultus.
elwood 2011.02.09. 14:23:02
Egyéves Önkéntes 2011.02.09. 14:28:55
ebben a városban bányásszák az akvarellt :)
vidéki men · http://sokallok.blog.hu 2011.02.09. 14:32:47
Glazúr, azaz vékony jégréteg borítja a fagyasztott halfilék felületét (legalábbis többnyire). Fagyasztáskor még a hajón/gyárban vizet porlasztanak rá, ami ráfagy. Az így keletkezett jégréteg segít megakadályozni az oxidációt, azaz megőrizni a hal minőségét.
Felhasználáskor ezért célszerű felolvasztani meleg vízben kissé a halat, hogy ezt lemossuk.
Ha annyira szeret olvasni a posztoló ezt is elolvashatta volna, mert jónéhány zacskón rajta van.
Egyéves Önkéntes 2011.02.09. 14:37:37
enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.09. 14:41:10
enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.09. 14:44:25
earny 2011.02.09. 14:46:30
Ich bin ein grammanazi! :P
anarch 2011.02.09. 14:52:59
hu.wikipedia.org/wiki/Folyad%C3%A9kh%C3%A1ztart%C3%A1s
Swallowthebird 2011.02.09. 14:57:10
... láttam olyan pulykapárizsit, amiben sertésszalonna van...
Gukker 2011.02.09. 14:59:41
www.onefish.org/servlet/CDSServlet?status=ND0zODE2NS50b3JsaWJJUEUyODc4MSY2PWVuJjMzPWRvY3VtZW50cyYzNz1pbmZv
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.09. 15:08:16
"Egy internetes portál. Az összes halat eries kutatást.
FreeMem: 66893856 totMem: 517013504 reqNum: 608744 openSessions: 5
Nyelv
Főoldal | Az összes téma | Súgó | GYIK | Részletes keresés
Angol | Español | Français
PROJEKTEK AKVAKULTÚRA Kilúgozódott HALÁSZAT Tengeri és part menti HALÁSZAT FELHASZNÁLÁSI ÉS TECHNOLÓGIA ÉRDEKELTEK / SZERVEZETEK Virtuális irodák KIADVÁNYOK
Kezdőlap : felhasználás és TECHNOLÓGIA : 07 Kezelés és feldolgozás
Minden szempontból a kezelése és feldolgozása élelmiszer, nem élelmiszer-termékek és-termékek vízi szervezetekre, mint a hagyományos, modern és újszerű módszerek folyamat, és a kapcsolódó csomagolási, technológiai segédanyagok és az élelmiszer-adalékanyagok, technológiai berendezések, ellenőrzés, hozam, higiénia , és hulladék hasznosítás, gyári tervezési és vízgazdálkodási.
További linkek Hal technológia Szójegyzék (en)
Fish Technology kulcsszavak listája (en)
CollectorString = in: 38165 OR (kezelés vagy feldolgozás) és isarchived: n ÉS NEM kot: kiküldetés
Dokumentumok (330) Weboldalak (57) Projekteket (1) Hírek (3) Multimédia (4) Intézmények (7) Fórum (2) A tagok (102)
Cím Bevitele extra víz mélyfagyasztott és vegyes (komédia) halfilé (dokumentum)
Szerző (k) / szerkesztő (k) Antonacopoulos N
Leírás Informationen für die Fischwirtschaft 37. cikk (1) 22-24.
Halfeldolgozást alkalmazását írja elő a víz: mosás a filék és a kezelés további vízben oldható vegyi anyagok (pl. foszfátok). Ez a munka foglalkozik a víztartalom mélyhűtött tömbök halfilé vörösálsügér (Sebastes), közönséges tőkehal (Gadus morhua) és Pollachius virens. Ezen kívül vízfogyasztás mosás közben, és a darálás vizsgáltuk. Meg lehetne bizonyítani, hogy a víz felvevőképessége mintegy 15%.
Kulcsszavak TORLIB ; FAGYASZTÁS
Tartalom nyelv (ek) Német
Kiadás dátuma 1990
Forrás Informationen für die Fischwirtschaft 37. cikk (1) 22-24
Témakörök TorLib Archívum (45545)"
Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.02.09. 15:12:13
belagezabela 2011.02.09. 15:13:20
Bikicsunáj Bój 2011.02.09. 15:18:27
na ebben az esetben a súly 960g lett volna. 25% vizet adtak hozzá.
Az pont az ÁFA!
belagezabela 2011.02.09. 15:27:12
dr kíváncsivagyok 2011.02.09. 15:31:22
Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.02.09. 15:48:10
opati666 2011.02.09. 15:53:12
2011.02.09. 16:10:50
metalheart · http://rocknmetal.blog.hu/ 2011.02.09. 16:11:50
FairMike 2011.02.09. 16:11:59
www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish-pangas-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/
FaBRiK 2011.02.09. 16:23:51
Az ember 75%-a víz, ha becsomagolnak fóliába, akkor ez nagyjából meg is marad. Szerintem a halban sokkal többnek kellene lennie. Mégha kicsurgatjuk a folyadékait (vér és verejték :)), akkor is 20% felet kellene lennie.
Az E-k meg éppen a víztartásért felelősek, máskülönben sütéskor a tizedére esne össze, annak meg nem örülnél.
immobull 2011.02.09. 16:28:07
vero · http://anal0g.blog.hu/ 2011.02.09. 16:42:41
2011.02.09. 17:00:20
AvgDvl 2011.02.09. 17:02:16
flimo13 2011.02.09. 17:10:01
mohopasi 2011.02.09. 17:25:51
Vastag Gyapjúpulóver 2011.02.09. 17:34:08
nmhh.hu/?id=hir&cid=13476
2011.02.09. 18:14:13
gyarmatországokba importálják....
egyszer vettem és soha többé!!!
Ezután jégkockát veszek hátha több benne a hal és talán íze is lesz!!
2011.02.09. 18:26:52
magyar bucó 2011.02.09. 18:30:05
Persze, a Homár olvasóit ez úgysem érdekli, ide csak hőbörögni járnak.
flimo13 2011.02.09. 18:49:02
lüke 2011.02.09. 19:42:46
hány éves ez a filé?
Jack__Bauer 2011.02.09. 22:31:11
Segítek. A csomag tartalmának összetétele 80% hal (ezen belül kb. 75% víz, 18% fehérje, 2% zsír, 5% egyéb) + 20% víz. Tehát összesen ca. 80%-a víz a megvásárolt halfilének...
magyar bucó 2011.02.10. 08:44:01
Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.02.10. 10:01:32
amikor 3-4 eve a vodafone ugy rugott fel szerzodest es kurt at, hogy azota is pereskedunk akkor ra se basztak, itt meg siman a hulye vasarlo tipikus esetet kiposztoljak, holott ez csak a "hulye gyerek anyja nelkul tescoba se menjen" tipikus esete...
Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.02.10. 10:02:43
Fuxika 2011.02.10. 12:32:04
salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.10. 15:35:49
anno, sokévvel ezelőtt kicsi feleségem vett ilyen kilós előre panírozott halat. szépen kitette a pultra olvasztandó.
lefényképeztem, 60dekát sem érte el, miután kiolvadt!
azóta nem vagyok hajlandó még mirelit krumpli sem vásárolni. piac, friss áru. ami nincs a piacon, azt nem eszem. nem fogok ilyen szarokra pénzt kidobni!
az a baj, hogy mindig lesz aki megvásárolja, becopja, megfogadjahogysosenemtöbbet.
ebből élnek ezek.
salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.10. 15:38:12
különben meg nem is igaz a niced! az igazi Sipi itt dolgozik felettem a biztosítóban! :D
magyar bucó 2011.02.10. 16:46:04
salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.10. 17:32:09
különben igazad van. az első zacsit úgy tette bele a forró olajba és majdnem kifutott a nem alacsony falú serpenyőből. ez a próba volt, hogy mégis mennyi a víz benne... azóta nem veszünk ilyeneket mert a vízszámla olcsóbb mintha halárban veszi az ember.
magyar bucó 2011.02.10. 17:35:12
salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.10. 17:41:47
hogy nekem a főttweersch lee vagy egy szalonnás-kolbászos rántotta a csúcs a kulináris tarsolyomban, az egy dolog. szerencsére nem én főzök odahaza.
azért köszönöm a tanácsot! :)
GaborB0 2011.02.10. 18:49:17
magyar bucó 2011.02.10. 19:13:32
Laci bácsi meg egy nagy 00.
holdlányka 2011.02.10. 22:46:51
salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.11. 01:05:17
az lehet. de mégis jobb egy senki szemében nullának lenni mint... :)
bboldii11-2011 2011.02.11. 22:55:16
A többieknek meg jelzés: Igenis, érdemes utánanézni, mielőtt hülyeséget posztolnak meg kommentelnek. Vajon miért vannak tengeri fagyasztott kajákon "csöpögtetés utánai tömeg" jelzések? Vajon miért van a glazúr dolog szépen leírva minden nagyobb kereskedő weboldalán is?
holdlányka 2011.02.11. 23:36:16
Amit viszont máig sem értek, némelyik túlélte a mélyfagyasztást,és a hibernációs álomból ébredve mozgott...
Egy jó darabig nem vettem fagyasztott halat...
FaBRiK 2011.02.14. 14:09:25
Pistolero 2011.02.15. 08:02:16
Ezt anno a spectrum-on láttam.
Mr.lefolyo · http://www.dugulaselharitas0.hu 2011.03.14. 11:13:56
Sir Butcher · http://survivedev.blog.hu/ 2011.05.03. 18:03:28