Tékozló Homár

Háromszoros késedelmi kamat a CIB-nél

2011.02.23. 13:38 | jackyll | komment

Persze lehet romantikusan arról ábrándozni, hogy a számítógépes banki adatfeldolgozás saját rendszeren belül sincs képben, vagy hogy az ügyintézők annyira lassúak, hogy hetek alatt sem viszik fel gépre, amit csinálnak, de azért legalábbis gyanús, hogy a bankok sorra többször próbálják behajtatni a tartozásokat mostanában valahogy:

A CIB Banknál volt egy hitelkártya szerződésem, amelyet a bank felmondott, mivel előfordult korábban, hogy nem határidőre törlesztettem a hitelt. Február 3-án a náluk vezetett folyószámlámról leemelték a hitelkártya-tartozás és a késedelmi kamat összegét, majd telefonon közölték, hogy ezzel lezárjuk a szerződést, nincs több tartozásom. Ezzel eddig nem is lett volna semmi gond. Február 6-án, vasárnap azonban, lekérdeztem a folyószámla-egyenlegemet és megtudtam, hogy február 4-én további 9,433 forintot vont le a CIB a hitelkártya-tartozásom miatt. Annak ellenére, hogy három nappal korábban biztosítottak arról, hogy nincs semmiféle tartozásom. A call center munkatársa nem tudta megmondani, hogy miért vonták le a 9,433 forintot.


Február 11-én ismét hívtam őket, akkor azt mondták, hogy a levont 9,433 forintból 6,228 forintot visszautaltak a folyószámlámra, túlfizetés történt ugyanis, mint mondták, programhiba miatt. Azért az komoly, hogy a bank belátása szerint bármikor, bármennyi pénzt leemelhet a számlámról. Kíváncsi vagyok, ha nem veszem észre, hogy a CIB átvezette az összeget, akkor is visszautalja-e.

Kérdeztem a CIB Bank ügyintézőjét, hogy miért csak 6,228 forintot utaltak vissza a folyószámlámra, a teljes, 9,433 forint helyett. Azt válaszolta, hogy 3,000 forint késedelmi díjat (a február 3-án már levont késedelmi kamattal együtt) megtartottak maguknak. Kérdezem, hogy ezt (1) miért nem tudta megmondani az ügyintéző előző telefonbeszélgetésünk alkalmával (2) miért nem emelték le ezt a 3,000 forintot is február 3-án, a hitelkártya-tartozás és a késedelmi kamat összegével együtt (3) miért állították február 3-án, hogy teljes egészében kiegyenlítettem a tartozásomat, illetve az egyéb díjakat és költségeket. Nekem úgy tűnik, hogy ugyanarra a díjra (hasonló jogcímen) kétszer akarnak lehúzni. Sajnos ennek ellenkezőjéről az ügyintéző sem tudott meggyőzni, csak annyit válaszolt, hogy az ügyről nem tud további tájékoztatást adni és kivizsgáltatja azt. Nagyon várom, hogy a másodszorra is levont késedelmi díjat mikor utalják vissza…

A történet sajnos még itt sem ér véget, a CIB Bank ugyanis – egy héttel az után, hogy leemelte a tartozásomat a számlámról – kiadta az adataimat a Creditexpress Magyarország követeléskezelőnek, hogy az behajtsa az én már kiegyenlített tartozásomat.

Nekem úgy tűnik, hogy a CIB Banknál teljes fejetlenség és káosz uralkodik, ráadásul az ügyfeleiket amikor épp eszükbe jut, lehúzzák néhány ezer forintra. Ha pedig észreveszem ezt és kérem, hogy vizsgálják ki az ügyet, hiába várom a tájékoztatást. Éberség CIB-ügyfelek!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2011.02.23. 20:37:07

szemét bank. visszakéri a tartozást. monnyonle.

ROBERTO 2011.02.23. 20:37:19

Ne legyen lehúzható birka senki! PSZÁF a megoldás, attól félnek a pénzintézetek mint a tűztől.

E-mail a bank ügyfélszolgálatának, de a vezérigazgatónak címezve, és cc-ben ugyfelszolgalat@pszaf.hu

Higgyétek el, expressz kivizsgálják az ügyet, visszahallgatják a CD-t amit az ominózus beszélgetésről rögzítettek, bocsánatokat kérnek és leb@sszák az egész ügyvitelt, és jobbára jóváírnak és térden csúsznak a készségességtől...

Ez kell nekik, másból nem értenek, ők is keménykednek a hitelesekkel, (behajtás, kilakoltatás stb), mért ne kapják vissza a keménykedést... Egy egy ilyen filléres ügyből kerekedik nekik néhány millás bírság, ha valamit rosszul csinálnak. Inkább szopnak, nyalnak, csak elkerüljék a PSZÁF haragját, hirtelen kedves ügyfél leszel....

olvasnivaló: www.pszaf.hu/fogyasztoknak/panaszokrol/panaszkezeles_menete/beadvany_panasz.html

nyunyógomez · http://indafoto.hu/arecibo 2011.02.23. 20:41:09

Mondjuk ez úgy van, hogy a köv.kezelő átadja az ügyet a végrehajtónak, aki behajtja rajtad. Ha fizettél, akkor a v.hajtó utal a köv.kezelőnek (aki majd a bank felé). írnak egy 3 pld.-os levelet: Végrehajtónak, Banknak, Neked, hogy megszűnt a tartozás (én most vagyok benne, ismerem a helyzetet.) A fizut meg nem viheti el mindet, nálad maradhat az öregsnydíj+ öregnyugdíj háromszorosának a fele. Ez kb 67000 HUF.:(

Dr. Körömlakk ® 2011.02.23. 20:48:56

@nyunyógomez: király az avatarod :)
ebetonos áram :)

histar007 2011.02.23. 21:31:32

Én csak minden a banknál vezetett számlából naponta 1 forintot szeretnék leemelni, sőt a kerekítéskor "lecsippentett" fillérekkel is boldog lennék. És a kutyának nem tűnne fel. 100000 számla legalább 100000 forint. Kellene.

kovácsjenő 2011.02.23. 22:27:38

Én legutóbb 10.én feladtam a csekkem a Bank 21.én beküldte a munkahelyemre a letiltást.Hosszas telefonálgatás után,mivel először nem tudták miről van szó ők ilyet nem küldtek,kiderült állítólag nem érkezett meg a befizetés.

Tomato Leary 2011.02.23. 22:51:11

Nálam egy internet-es banki utalás után derült ki, hogy valami nem úgy történt Raiffeisen-éknél. Telefon nekik, és azt mondják, rossz a programjuk, de jövő héttől már jó lesz. Ja, és az utalásomon már nem tudnak javítani semmit, sorry, és ne is panaszkodjak, mert semmi nem fog történni. Remek.
Ezután azonnal levél PSZAF-nek, és 1 hét múlva hirtelen visszakerült a számlámra a hiba miatti pénz.
Lehetne ez a happy end, de engem az érdekel, hogy ilyen miatt miért nem b*sszák meg a bankot súlyos pénzekre??
Ez nekem pont olyan, mintha én bemennék egy gyémánt-boltba, ellopnék pár karkötőt és gyűrűt - ha szerencsém van senki nem veszi észre és boldogan élek - azonban ha valaki észreveszi, akkor sincs semmi baj, azonnal visszaadom, mondom sorry, és az ügy el van intézve, kevésbé boldogan, de élek tovább. Hogy lehet ezeknek mindenféle következmények nélkül lopni??? A bankok az egyik legnagyobb legalizált maffia....

postakocsi 2011.02.23. 22:51:59

ROBERTO 2011.02.23. 20:37:19

Mondjuk a PSZÁF is megérhetne egy misét... Tavaly augusztus óta ülnek a panaszomon, azóta sem érkezett meg a határozatuk. Ez a legaranyosabb, hogy az is törvényt sért - réges-régen túl vannak már a 45nap ügyintézési határidőn -, akinek a feladata lenne betartatni....

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.23. 22:58:03

@Sün‼: elmész az aldiba és azzal tudod le az 567Ftos cehhedet. hidd el, mosolyogni fognak!

www.konyvline.hu · http://konyvline.hu 2011.02.23. 23:00:11

Szemét bankok, de a különadóért rinyáltak.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.23. 23:11:02

@Sün‼: melyik dalod forr? :O

@ColT: pár másodpercet azért eltöltöttem az "anyaereség" szócskánál. :D

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: ne hajtsd, mert bekrepál! 8-)

@Tomasz_a_gozmozdony: bizony, maradi vagy! :P
nekem sem volt tegnap 20 ropim, pedig számítottam rá és kellett volna.
annyi a szerencsém, hogy holnap már lesz.
de nincs ezzel mindenki így.

@Dorie: ha jól tudom 3 gyerekre ilyen-olyan formában van annyi kedveskedés az államtól (tőlem is!), hogy anyagilag jobban megéri mint dolgozni.
ha még dolgozol is mellé, azt vegyük jattnak.
nem azért szóllak meg, mert elcsúsztál egy kicsit hanem azért -ahogy más is írta-, mert ennek következményeit szóváteszed. a CIB -ahogy a többi is- egy tetvek gyülekezete és unfrankó az eljárásuk. de azért ne feledd: a kölcsön (hitel) nem ajándék, hanem üzlet a banknak is és neked is!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.23. 23:50:46

@salapapa: Cseszdmeg, most felnyerítettem. :DDDD Szép volt!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.23. 23:55:28

@Dorie: És te nem voltál ott, amikor az a három kölyök elkészült, édes kicsi anyakirálylányom? :) Vagy min vergődsz?

Különben ha közalkalmazottként 3 kölyköt egyedül el tudsz tartani, meg még kocsirészletet is fizetni, akkor tényleg ne keress jobb munkát, mert minimum osztályvezető vagy valamelyik minisztériumban...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.23. 23:59:05

Hülyék ezek a nők. Csinálnak egy fészekalja kölyköt, és csodálkoznak, ha megpattan az ember. Mi a fenére számítanak mégis?

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.24. 00:55:05

@enamel: csak halkan. késő van. 8-) :)

England win The Ashes! 2011.02.24. 02:32:53

@Dorie: Egyedül nevelsz közalkalmazott ként? Nehéz lehet.

Én alig bírok a nikkellel, pedig az vezető. Szerencsére a foszfor kezelhetőbb, bár időnként az is lobbanékony.

Lacaca 2011.02.24. 07:19:16

Megszüntettem a CIB-nél egy céges számlát. Kiszámolták a tört havi díjat, a fennmaradt összeget ami még a számlán volt (kb 40e Ft) kifizették. 1 hónap múlva még be tudtam lépni a számlába interneten, és az 1 havi díjjal minuszban volt. Telefonáltam, elmeséltem a történetet, tovább akartak kapcsolni a hitelesekhez!!!! Ezek után kaptam egy levelet, hogy fizessek be 1 havi díjjal megegyező összeget, mert különben karóba húznak stb. Írtam egy "baráti" hangvételű levelet, szerepelt benne hatáiridő és a PSZÁF betűsor. 3 nap múlva jött egy sms egy jóváírásról, aznap megszűnt a számla. Eltelt egy újabb hónap, de a levélre egyéb reakció nem volt. Nem mintha hiányozna egy sablon levél. Szerencsére a probléma megoldódott.

2011.02.24. 07:45:57

@Pittykapitány: Nos, igazad lehet, de pl. nekem a Citibank próbálta eljátszani, hogy tartozásom van feléjük, pedig mindig is jó, és pontos fizetőjük voltam.
A hitelkártyát sem én kértem tőlük, hanem a _fattopó_ Generali Biztosítótól kaptam - most már tudom, hogy büntetésből - és hülye fejjel elfogadtam.
Mindenesetre egy blogon anno mindent publikáltam, szkennelt levelezéssel együtt, mondván, hogy a nyilvánosság nagy úr!
Aztán egyszer csak a Cititől jött a bocsánatkérő levél, később pedig a visszautalt túlfizetés - az egészet egy figyelmetlen ügyintézőre fogták.
Azóta minden bankos dolgot beszüntettem, a fizetésemet rózsaszín csekken kapom a postástól, a megtakarításaim pedig az ágynemű tartóban sokkal jobban kamatoznak.
Engem "ezek" már nem tudnak levenni többet.

basszusmáá 2011.02.24. 08:13:06

A CIB-nél nekem is volt két személyi kölcsönöm. Egy technikai számlaszámra fizettem mindkettőt, rendesen. Egyszer jött levél, hogy az egyik kölcsönömet nem fizetem már 2 hónapja. Mondom nekik, hogy évek óta így, egy számlára fizetem a kettőt, miért lenne az egyik elmaradva. Kussoltak, majd 1 hónap múlva kijött hozzám a bank megbízottja, hogy fizessek mán. Mondtam neki is a frankót, elment. Következő héten felmondták és eladták egy behajtócégnek az egyik hitelt, de nem érdekelte őket, hogy a másikon meg annyival van több befizetés, ami az egyiken hiányzik. Ezexerintem teljesen hülyék, tönkretették a Herz-et is.Kotródjanak el innen a f...ba.

vidéki suzukis 2011.02.24. 08:23:03

Azt ugye tudjuk, hogy egy bankrablás okozta kár eltörpül egy bankalapítás mellett?

becherke 2011.02.24. 08:28:40

@Főúr1127: Ilyet én is tudok, sőt 1 hónap után sikerült az Allianz-t is helyre tenni. Úgy tűnik mindenki le akar nyúlni valakit.

Csak Norris 2011.02.24. 08:47:40

Nekem citybankos hitelkártyám volt.
Egyszer kiegyelítettem, majd meg akartam szüntetni. Mintha nem akarták volna felfogni hogy mit akarok, győzködni akartak hogy nekem az milyen jó lesz ha karácsonyra ott lesz még a kártya. (ez nov. eleje volt)

Nagy nehezen elfogadták hogy ez van, a kártyát megsemmisítették, majd bőszen küldték a 0-ás számlaegyenlegeket, én meg telefonálgattam hogy kopjanak már le.

Majd kb. márciusban el is jutottunk odáig hogy egy kolega rokona a city-nél dolgozott, és az ő segítségével megszünetteük ténylegesen az ominózus számlát...

2011.02.24. 09:27:30

@Dorie: a svájci frankos hiteleknél az emberek árfolyam KOCKÁZATOT vállaltak, olyat amiről fogalmuk sem volt. Kockáztattak, vesztettek, mint a kaszinóban.
Ezt te előrelátásnak nevezed ?

cso zsi 2011.02.24. 09:30:09

@Főúr1127: Másnak is jutott? Nemrég küldték újra a két-három hónappal ezelőtt befizetett elmaradások számláját, plusz késedelmi pótlékkal megterhelve.

2011.02.24. 09:31:04

@basszusmáá: ha ennyire egyszerű volt a képlet, ezt konkrétan mondtad az ügyintézőnek? Mit válaszolt erre? Írásba adattad vele, vagy felvetted a beszélgetést? Ha ennyire igazad van akkor miért hagytad magad?
Az ilyen leírásokban mindig van valami csavar, amit a posztoló (most te) nem mondanak el és alapjaiban színezi át a történetet. Szerintem.

2011.02.24. 09:33:39

@Tomato Leary: példád akkor lenne igaz, ha a gyémántkereskedő RÁD bízná megőrzésre a gyémántjait. A bank nem vette ki a kezedből a pénzt, hanem te adtad oda neki. Ott meg emberi/informatikai hibák történnek. Az persze gáz, hogy nem ügyfélbarát módon intézik ezeket. De a gyémántlopásos sztorid erős túlzás.

2011.02.24. 09:34:48

@histar007: ezt is már kitalálták előtted. Meg is csinálta egy tag, de kapzsi volt és nem tudta abbahagyni a kerekítéses lopást és persze lebukott.

Pittykapitány 2011.02.24. 09:37:40

@SamSem: Még szerencséd volt, hogy ilyen hepienddel végződött a sztori. Én is Citis vagyok, de az ilyen hitelkártyáktól agyphasszt kapok.
Belehergelik az emberbe, hogy nincs határ, ennyi meg annyi hitelkeret, aztán azt veszi észre, hogy 3 hónapra előre el van adósodva. Nyílván erre megy rá minden bank, hogy a legtöbb ügyfél "fegyelmezetlen" nem figyeli a költésiet és rosszul méri fel mit engedhet meg magának.

Szóval csak okosan, összeszedetten költekezeni, és a haza fényre derül. :)

Egyéves Önkéntes 2011.02.24. 10:30:05

Háromszor fizeti ezt banki ügyfél vissza!

elwood 2011.02.24. 10:57:43

Nekem volt egy CIB-es hitelkártyám.

Kb. 5 éve szüntettem meg.

Ha belépek a webes bankfelületre, még mindig választanom kell melyik számlát használom és kiválaszthatom az öt évvel korábbit. Persze érvénytelen csak zavarásnak van ott.

Dr. Körömlakk ® 2011.02.24. 11:13:54

fundamentásokat szeretem, havi egyszer lezajlik ez a telefonbeszélgetés velük

csörr csörr
-tessék
-jónapotkívánok xy vagyok a fundamenta lakáskasszától, örömhírem van az ön számára, jogosulttá vált x hitelkártyára, bla bla bla
-jónapotkívánok, köszönöm, nem kívánok élni a lehetőséggel
-ugye örül a jó hírnek?
- köszönöm, nem kívánok élni a lehetőséggel.
- ugye örül a jó hírnek?ű
- nem.
- ???

ezek nem komplettek...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.02.24. 11:30:57

@Kulics: Volt fogalmuk, azaz kellett volna, hogy legyenek.
Csak ezt hajlamosak elfelejteni.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.24. 13:11:46

Hol a mai posztunk???

Parasztlázadás lesz!

elwood 2011.02.24. 13:39:01

@atpijkamo: attól még elkezdhetünk kommentelni

Ezért tart itt ez az ország

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.24. 13:49:58

@elwood: "attól még elkezdhetünk kommentelni"

Oké.

Elsőnek fogja a falhoz fogja állítanai a forradalom... ööö... kit is?

Írjon már valaki egy vérben tocsogó esetet! Nem volt a kiflinek vége, vagy mittomén...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.24. 13:57:53

Ááhhh! Na jó! Ez ez egyik kedvencem:

Milyen a svéd klozet? - Két erős bot. Leguggolsz, az eggyikre támaszkodsz, a másikkal meg a farkasokat tartod távol.

ColT! Ha most közlöd, hogy régi, mindkettőt feldugom neked.

IP gyűjtögető 2011.02.24. 14:28:44

@atpijkamo: :)))))))))))

Relevancia: Cib: nincs geCibb

2011.02.24. 14:30:01

@atpijkamo: nem csak régi, de rossz is. Svédország elég kultúrált hely. Az eredetiben Szibéria volt. Szóval papjancsi vagy.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.02.24. 14:38:24

@atpijkamo: Orosz klozet, a tajgán. Hozzád már egy mutálódott változat jutott el :P

@iZ, a patkány 1 szoci állat: Ez sem hülyeség

@Kulics: Mondom én!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.24. 14:44:17

@atpijkamo: Ezt én orosszal ismertem.
A vérmomzi hullám hogyhogy elmaradt? Senki nem jött nyilatkozni, hogy de a porontybömbölés meg a szaros pelenka igenis az élet értelme? Nahhát... :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.24. 15:20:55

@enamel: De, tilos, azért ha mégis kialakul, bedobnak egy új posztot...

nyunyógomez · http://indafoto.hu/arecibo 2011.02.24. 15:24:45

@Dr. Körömlakk ®: Nem ebetomos, hanem emektoros...amúgy nálatok is bugeza bugeza bugeza záram???:)

Dr. Körömlakk ® 2011.02.24. 16:05:57

@nyunyógomez: már ne haraguggyál, de az én fülemnek az ebetonos :) bugeza bugeza bugeza :)
éééés megfogtad a legjobb pillanatot, mi ezen röhögtünk a leginkább, mikor lefagy a csóka, és bootol, látszik, hogy tőt az agyhely :) kész. :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.24. 16:06:07

@enamel: Ajj, diksun more! Nem avval van a baj, amelik megy, hanem avval, amelik gyün!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.24. 16:20:24

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: :DDDD

Ezt most olvastam, annyira jó: "Húsz-egynéhány évesen az ember hajlamos azt hinni, hogy mindenkinél okosabb. Harminc fölött csupán remélheted, hogy mások még hülyébbek."

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.24. 16:37:41

Pedig valakiét Sidney kellene! Maholnap hóvége!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.24. 16:48:11

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Válassz egy tetszőleges politikust. Őket úgyis azért fizetik.

miszpopi 2011.02.24. 16:56:56

nem tudom mi a bajotok a cibbel... én épp ma ordítottam le a fejüket, hitelkeret túllépésért büntit vontak le a számlámról. fél óra múlva visszautalták. tök jó bank, csak tudni kell bánni velük

Inter Face 2011.02.24. 18:11:36

Látom itt is megjelentek akik hibáztatják a posztolót mert késett kicsit a befizetésel.Nekik jelzem ,hogy jelenleg kb 1milló 8százezer elmaradt közműszámla van az országban ,és ebben nincs benne a többi számla pl lakás-autó törlesztő.Ezt nyugodtan lehet szorozni 3-mal mert kb ennyi ember van egy háztartásban és ennyit érint közvetlenül.Gratulálok a nagyképű marháknak akiknek még van zsíros állásuk,ahol felfelé nyalnak lefelé rúgnak napmint nap,láttam nem egy ilyet sírni ríni mikor "átszervezés" miatt úgy rúgták ki mint a bizonyos macskát...Mindig utáltam a más baján kárörvendőket ,emberileg nullák ,csak a nagy pofa van kompenzálásnak.A bankot meg fel kell nyomni a fszáf-nél de legalábbis be kell ijeszteni őket vele.És nem az ügyintézőnél hanem valamelyik főnöknél.

PontifexMaximus 2011.02.24. 18:17:44

Én is CIB-es vagyok. Elég sokat utazok elővárosi vonatokon nem bérletesként, szóval mindig jegyet veszek. A MÁVnak vannak automatái is, ahol lehet bankkártyával fizetni és nem kell végigállni a pénztáraknál a sorokat. Amerre járok, egy jegy 320 forint és elég sokat veszek egy hónapban, a bankkártya illetve számla terhelésről meg jött az SMS 19 Ft-ért. A vége az lett, hogy beballagtam a fiókba, hogy csak az 1000 Ft feletti terhelésekről kérek SMS-t. Ügyintéző beállitja, mondta, hogy van egy kis átfutási idő. Vártam kb 3 hónapot, aztán beballagtam újra és jeleztem, hogy mizu. Ügyintéző2 beállitja újra, majd csillogó szemekkel kérdezi, hogy segithet-e még valamiben. Hát, jó lenne, ha a bank részéről valaki megszámolná a feleslegesen kiküldött SMS-ek számát és x*19Ft-ot jóváirna a bankszámlámon. Üi2: Ahhoz irásos panaszt kell tennem. Mire én: Azon ne múljon. Vissza is kaptam, még telefonon is felhivtak, hogy megtörtént a dolog. SMS-t nem kaptam róla, szóval ugy néz ki, 1000Ft nem volt a dolog :-)

Hitelkáryám szerencsére nincs, egyszer felajánlotta az ügyintéző, hogy adnak egyet és elengedik 2 évig a kártyadijat. Mondom OK, de előtte átolvasom a kondiciókat, majd visszajövök, ha érdekel. Másnap megyek, hogy jó, érdekel. Erre az ügyintéző: a tegnapi egy ecceri ajánlat volt, ha most akarok szerződni akkor van kártyadij. Erre én: Jó, akkor nem kell. Hát normális?

Üdv,

Pontifex

egyszerüen 2011.02.24. 18:39:24

Ezen fennakadni

Nekem a BBank szokot ügyeseket csinálni
jön a családi potlék 12 ezer forint
ebből levon 1 forintot (hogy ebbe mi a biznisz), majd levon 3400 Ft-ot folyoszámlahitel miatt. És a maradék az enyém. A maradék 5200-5800 Ft között szokott lenni. Már beiratkoztam suliba is, de nekem sehogy nem jön ki. Lehet a tanárok se tudnak számolni??

A másik, itt kiakadtam rendesen
10.-én vonják a hitelt, van még pár honap igy nem nagyon izgat, de

1x 2 héttel késsőbb kaptam fizit (sajnos nem az én hibám, elcsuszott a fizi), jött is az sms hogy ön tartozik azonnal 4 napon belül pengessen (ennyit erröl hogy milyen az amikor a munkáltató csuszik), elég rosz is volt, mindegy
Megjött a fizi, azonnal zsupsz leszedik az összeget. Ez természetesen dolog , egy szavam se lehet, no de leszedték másnap is és mindjárt 2x. Persze szaladgáljak utána és könyörögjek hogy egyem a lelketeket ne x nap után adjátok oda hanem azonnal, mert nemhogy számlát, de kaját se tudok venni

Jo 1x meg lehet szivatni, innentől a fizi a másik bankba semmi gond (mondjuk a hitelükkel van gond mert ugye még át kell utalnom a lovét az meg 2 nap
Most utalok szépen, és nem kell idegeskednem, de ....
Pénzt lakapják és van mikor jön az sms, hogy nem tudták leemelni mert hiány van. Persze hogy hiány van 2-3 nappal előtte szedtétek le.
Van mikor 1 honapba mégegyszer jön , ekkor szoktam telefonálni
a válasz

- Igen látjuk 12-13.-án leszedtük a pénzt, nincs semmi baj, tekintsem az üziket tárgytalannak. No de ha rajta a steksz akkor leszedik nekem többször is, ugyhogy ez nagy baj

Mindegy annyira nem érdekel pár honap és csá
Bár ez a családi potlék utalás még mindig cseszi a csöröm, mert valami trükk lehet és nem jövök rá hogy mi, sehol se láttom a különbséget. anno probáltam utánajárni, de olyanokat kaptam, hogy kártyadij, meg folyoszámla éves dij, meg ilynek. Mondom azt nem kellene feltüntetni?? illetve az éves dijakat havonta kell levonni??

Nem értem.....

Ugyhogy nemcsak a CIB ilyen

CIBnél én 1x kb 1 millkát buktam, ugyhogy oda se teszem be a lábam, a BB bank is kilöve, A City át akart rázni, de volt pofám elolvasni a szerzödést mielőtt aláirtam,
Nagyon csökkennek a bankok, lassan nem lesz hova vinnem a pénzt

egyszerüen 2011.02.24. 18:44:30

@Tomasz_a_gozmozdony:
nemcsak auto van, elég ha a gyerek sulijába kitalálnak valamit, hopp mindjárt ugrik 20 ezred. Vagy éppen jön valami váratlan kiadás
Anno pl énnekem meghalt valakim, és gyorsan meglett a hagyatéki, paff kapásbol elment 120 ezer csak a közjegyzőre. Ok örököltem házat, lakást, de azt addig oda nem itélik neked mig előre nem fizetsz

Elég ha valakid bekerül a korházba, puff egy 50-es el is ment, mert ugye a növéreknek ajándék, hogy naponta 1x azért nézzenek a betegre, illetve doki zsebébe egy 20-as, hogy tudd pontosan mi a helyzett

Csak gondoltam megjegyzem, mert nem csak autora kell gondolni

egyszerüen 2011.02.24. 18:49:59

@Desmond77:

City
Nekem volt ilyen aranykártya vagy minek hivták a citytől.
2 év után ugy gondoltam nincs rá szükségem (megkomolyodtam és nem költöttem baromságokra), bementem a fiokba, mondom itt vagyok, itt a szerzödésem, van nálam pénz is akkor hajrá rendezzük le egymást.

Azt nem lehet

menjek oda a telefonhoz, hivjam fel a központott és ott rendezzem le, majd jöjjek vissza a pénzt fizessem be, majd azzal az igazolással menjek vissza a telefonhoz hivjam fel és akkor ott meg tudom szüntetni

Szerintettek ez normális dolog??
Régen volt, már vagy 6-7 éve, lehet azota másképp van

Mondom a csajnak hogy akkor kérek egy nyilatkozatott hogy innentől én rendezve vagyok. Hááát ök olyat nem szoktak adni, agyam eldurrant

Xezs 2011.02.24. 19:09:59

A posztoló tán nem magyar?

Magyarországon a számok közti vesszőt tizedesek leválasztására használjuk (innen a név: tizedesvessző), az ezres tagolást pedig szóközökkel végezzük.

Pl.: 1 000 000,23

Szóval nem igazán értem, miért kell 9 Ft-ért vergődni.

Vagy ha meg nem 9 akkor tanulj már meg magyarul, basszaisten!

Xezs 2011.02.24. 19:12:03

@Dorie: Amúgy ha 20 rongy téged megfingat akkor neked az autó óriási nagy luxus. Tessék eladni, nem a szomszédnak virítani vele.

Mit csinálsz majd, ha mondjuk olyan baja lesz, hogy 70 ezret kell rákölteni? 2 hónapig nem eszel?

Xezs 2011.02.24. 19:17:58

@Inter Face: Szerinted az elmaradt közműszámlákból hány olyan elmaradás van, ami azért marad el, mert a kedves ügyfél hülyeségekre költ és nem arra, amire kellene? Nem mondhatod hogy ilyen nincs, mert túl sok is van, tapasztaltam már.

@egyszerüen: Már bocs, de ez egy elbaszott magyar berögzülés, hogy az orvosnak adni kell a pénzt. Lófaszt kell nekik adni! Kapnak fizetést. Úgysem tehetik meg, hogy nem törődnek a beteggel és a legtöbb igenis tisztességes.

@ROBERTO: Igen, a vezérigazgató e-mail címét csak úgy kiadják a mezei parasztoknak, meg gondolod hogy a saját mailjét ő olvassa és nem a titkárnője.

Ennyire naiv ne legyél már.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.24. 19:28:50

@Xezs: A vezérigazgató címe általában keresztnév.vezetéknév@cégnév.hu/com/stb:)

Inter Face 2011.02.24. 19:41:52

@Xezs: Te nem ebben az országban élsz vagy nagyon burokban..

ROBERTO 2011.02.24. 19:48:07

@Xezs: Látszik, hogy nem vagy járatos a hivatali ügyekben...
Ezt a következőképp szokták intézni:
A levél az ügyfélszolgálat e-mail címére megy (mint postafiók) és a levél tárgyában pedig: panaszlevél XY <titulus>-nak/nek
Ez a CIB-nél pl.: dr. Király Gábor vezérigazgató-helyettes (A vezető tisztségviselők megtalálhatók a CIB honlapján) a levelet pedig megkapja a titkárság és feldolgozza, iktatja stb, innentől pedig ez egy ÜGY amivel foglalkozniuk kell, és mivel nyilvánvalóan megkapja a másolatot a PSZÁF gyorsan neki is látnak.

Xezs 2011.02.24. 19:50:35

@enamel: Általában igen, ebben igazad van.

@ROBERTO: És szerinted attól neked nagyobb figyelmet szentelnek, mert rábasztad a levélre a vezérigazgatót? SZerinted naponta hány ilyen levelet kapnak? És hány ilyen levél kap magasabb prioritást?

A PSZÁF részével egyetértek, az már prioritásemelő lehet.

@Inter Face: Mesélj akkor.

ROBERTO 2011.02.24. 20:02:15

Dolgoztam már banknál és biztosítónál is. Igen, van hatása a dolognak, ugyanis minden olyan normál levelet kiemelten kezelnek, amiről van tértivevénye a feladónak, illetve az olyan E-mailt, amit többek között valamilyen hatóság vagy szervezet kap meg, és kiemelten kezelik a PSZÁF-ot is érintő ügyeket.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.24. 20:34:05

nem lesz uj poszt, kenytelen leszek egy boldog ugyfeleset irni innen
es nem Aldi!!!

Xezs 2011.02.24. 20:36:43

@ROBERTO: Ezt írod: "minden olyan normál levelet kiemelten kezelnek, amiről van tértivevénye a feladónak, illetve az olyan E-mailt, amit többek között valamilyen hatóság vagy szervezet kap meg, és kiemelten kezelik a PSZÁF-ot is érintő ügyeket"

Ebben hol van a vezérigazgatónak szóló címzés felsorolva?

Ha figyeltél volna, rájöttél volna, hogy ezekkel mind egyetértek, csupán a vezérigazgatónak küldött levélről szóló agymenéseddel nem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.24. 20:37:30

@Xezs: az nem baj ha egy orvosnak nem adsz penzt, de azert a sirhelyet vedd meg egy nem belvizes teruleten

a kozmuszamlakkal kapcsolatbabn kivetelesen egyetertunk, mennyi de mennyi vegzi jatekgepekben /amit mar reges-regen betiltottam volna/ tovabba nem veszek reszletre draga uj autot,mert nem tehetem meg, mert lehet holnap kirugnak, nekem eleg a 4-5 ezer dollaros hasznalt, azt akkor is ki tudom fizetni ha bedol a melom
uff
vagyis lecet

Xezs 2011.02.24. 20:39:30

@hagyma: Nem csak ezek, van aki kényszeredett "százasbolt" látogató. Minden szart százért árulnak, és a paraszt megörül hogy de jó milyen olcsó és megvesz mindent amire egyébként nincs szüksége.

Ez a jelenség létezik, sajnos családon belül is láttam már.

És még nem soroltam a sört, a cigit, a kólát, amit napi szinten megvesz a sok barom, de ha egyszer kiszámolná hogy 1 hónapban ezekre mennyit költ, azonnal elvágná a saját torkát.

Ritkán értünk egyet, de most igen :)

lécet

Xezs 2011.02.24. 20:49:18

Ja és mielőtt valamelyik faszparaszt belekötne, nem az a barom, aki sört, cigit meg kólát vesz, hanem az, aki ANNAK ELLENÉRE veszi, hogy igazából nincs rá pénze (csak maximum azt hiszi).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.24. 21:21:18

@Xezs: igen ezt mar valahol mondtam
a "nagy a jolet"
hulye fogalmazas volt, de a
"nagy a pazarlas" az sokaknal tuti igaz
./es termeszetesen nem, a napi megelhetesi giondokkal kuszkodokrol beszelek/
szerintem egy velem hasonlo keresetu ember otthon siman belevag egy lakas-haz vasarlasba, meg egy uj kocsiba hitellel
nekem eszembe sem jut
najo lehet veszunk most egy kisebb hazat, de a havi hitel csak kicsit lesz tobb mint a rent
de meg igy is gondolkodunk
uj kocsit meg akkor veszek reszletre ha meg tudnam venni cashben is
lecet

Xezs 2011.02.24. 21:33:49

@hagyma: Még mindig egyetértünk - a baj egyébként az (tengerentúlon nálatok is) hogy sokan alapból elkezdik sajnálni a csórókat, hogy jajszegények és egy kicsit sem akarják megpiszkálni a felszínt, hogy kiderüljön, miért is csóró az illető.

Most elmehetnék én is elinni az összes pénzemet pár éjszaka alatt aztán jönnék ide panaszkodni.

Megsajnálnának? Meg hát, amennyiben elhallgatnám hogy miért vagyok csóró. Ha meg bevallanám, még akkor is lenne pár eszement aki megmagyarázná hogy szegény Xezs csak beteg és ne bántsátok nem tehet róla.

hát a faszt nem.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.24. 21:59:04

Ez kicsit kezd emlékeztetni "az egészségügy nem is szegény, csak feleslegesen szórják a pénzt" című vitára:)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.24. 21:59:24

@hagyma: "mennyi vegzi jatekgepekben"

Finnországban a játékautomatákat egy alapítvány működteti, a sok agyhalott által bedobált pénzt jó célra költik.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.24. 22:01:02

@enamel: "az egészségügy nem is szegény, csak feleslegesen szórják a pénzt"

Ssegény, de pazarol. "Tékozló koldus." Igen, van ilyen.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.24. 22:11:42

@atpijkamo: itt meg a kocsmarosok es uj audira koltik
@enamel: lathatoan az egeszsegugy szegeny, mert a koltsegvetesben nincs eleg love
itt, a biztositasom ellenere a vizitdij 50-60 dollar
nem orom itt sem betegnek lenni
a kotelezon kivul ami otthon talan 10 % itt meg kell olyan havi 100-120-ert kulon fizetni

ne huidd hogy nem sok, rengeteg embernek ninc s is

amugy mi panikolunk, hogy 3 dollar felett a benzin gallonja, otthon meg dugodij kell ugy tele a varos
nem ertem en az egeszet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.24. 22:13:34

@atpijkamo: ja az itteni "allami" state lotto meg iskolakra

de itt nincsenek a kocsmakban nyeroautomatak, sot a casinot is ugy kell keresni
pokeresekkel gizdaskodnak, akkor a cserkosgepek miert nem mehetnenek a levesbe orokre?

Xezs 2011.02.24. 22:39:32

@hagyma: A gépek üzemeltetői elvileg fizetnek adót, míg a pókeresek állandóan azt hazudják, hogy csak baráti összejövetel.

persze nem élek álomvilágban, tudom hogy a gépesek is csalnak valahogy, bár tény, hogy mindenféle feketedoboz meg lófasz védelem van ezekben a gépekben.

De persze nem véletlen, hogy ezeket a gépeket mindenféle maffiózó alak helyezi ki (nem a kocsmáros, ez tévedés). Láttam már ilyen gépet üríteni. Nem igazán mertem még ránézni se azokra, akik ürítették, mert csak úgy ránézésre 6 év fegyházat ítéltem meg nekik minimum.

Xezs 2011.02.24. 22:40:46

Ja, és kéne valamiféle intézkedés ami ráébreszti a magyarokat arra, hogy az egészségügyi ellátás pénzbe kerül. Nem foglalok most állást vizitdíj mellett, vagy ellen, én egy általános eljárásról beszélek, amivel végre felfognák az emberek, hogy a gyógyítás pénzbe kerül.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.24. 22:53:09

@Xezs: nekem nem az a gondom, hogy adoznak, vagy csalnak azzal is/ tuti igen/ hanem nincs ra szukseg
par evig volt kocsmam is, meg jartam is ide-oda, es tudom mennyi rengeteg szerencsetlen baszta el a penzet ilyenre
nyer 2 rugot 1-2 pia ES A FIZETESNEK ANNYI
OTTHION MEG AZ ASSZONY A GYEREK MEG A VILLANYSZAMLA, bocs a cl-e
es nem fogadom el hogy aki hulye haljon meg
nincs a gepekre szukseg
mer nincs
ami ettol kiesik az adobol, azt behozza hogy normalis dologra koltik a zset
en nagyon orulok, hogy itt nincs, mert lehet meg neha en is jatszanek, sot neha elmegyunk casinoba is, de igy hogy 2 orat kell vezetni erte, csak ritkabban

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.24. 22:59:40

@hagyma: Mert ti csórók vagytok, mi meg megengedhetjük magunknak. Azért van. :D

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.24. 23:02:41

@Xezs: Akkor megvan a megoldás. Meg kell szüntetni. Gyakorlatilag már most sincs, rákgyanús beteg fél évet vár kivizsgálásra. Protekcióval+kenőpénzzel 4 hónapot.

Aki eddig sem használta, azt nem fogja zavarni, aki meg sűrűn, az jól ráébred, hogy eddig milyen jó volt.

Xezs 2011.02.24. 23:11:04

@enamel: Mint mondottam, én nem foglalnék állást. Én csak valahogy tudatosítani szeretném az emberekben, hogy amire azt hiszik, ingyen van, az kurvára nem ingyen van.

@hagyma: Hol volt kocsmád? Itthon vagy odakint?

Igazából szerintem sincs szükség a nyerőgépekre, de ilyen alapon bármit betilthatnánk, mert valaki szerint a sörre nincs szükség (amit én nagyon szeretek) valaki szerint a kólára, valaki szerint a vibrátorra, és sorolhatnám még.

A nyerőgépeket nem véletlenül csak 18 év felettiek vehetik igénybe: a törvény feltételezi, hogy egy FELNŐTT el tudja dönteni, hogy neki mi fér bele és mi nem. Persze nem vagyok hülye, tudom hogy sok felnőtt NEM tudja eldönteni.

Én bevallom, hogy nagyon ritkán (kb. 3 havonta) ha olyan kedvem van, ellövök egy kocsmában olyan 3-400 Ft-ot nyerőgépre. Ennél sokkal többet is megengedhetnék magamnak, de én úgy vagyok vele, hogy nekem a kis nyeremény is bőven elég, ha meg buktam, akkor legalább keveset buktam.

Igazából kurva jó érzés, hogy egy éjszaka 1 sört (vagy kettőt) ingyen ittál :)

Persze ez nem ellensúlyozza a többi veszteséget. Ha összeszámolom, egyértelműen mínuszban vagyok és épelméjű ember nem is gondolhatja, hogy a gép tulaján kívül bárki más pluszban lehet.

Eddig a legjobb köröm az 200 Ft-ból 2000 kiszedése volt :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.24. 23:13:51

@Xezs: Nem hiszem, hogy azt hiszik. Inkább csak leszarják. Ez az egész kicsit összetettebb. :)

Xezs 2011.02.24. 23:16:00

@enamel: Nekem nincsenek illúzióim a többség szellemi képességeivel kapcsolatban. Biztos vagyok benne, hogy sokan ingyenesnek gondolják. Vagy vannak azok, akik elfogadják hogy pénzbe kerül, de alulértékelik a szolgáltatás költségét.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.24. 23:23:44

@Xezs: meg otthon
nalunk nincs es ez tetszik
sorre ritkan basznak el egy este 10 20 ezret + ha igen , akkor meg a gepek mellett teszik
/ en meg 90 korul kiszedtem 2 pokeres gepbol egy este egy kocsmabol 40 ezret tisztan, es ez nem vicc, masnap tudtak kifizetni/
azota nem jatszom
ezzel megkozelitettem az egalt
hive vagyok egy varosnak, max ketto ahol lehet jatszani bemert gepekkel orrverzesig
a jatekgep nem valo kocsmakba ezt fenntartom

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.24. 23:41:41

@Xezs: Ha a többség olyan, amilyennek te mondod, és amilyennek az utóbbi pár napban én is láttam.... akkor kurvára el vagyunk késve a világvégével.

Xezs 2011.02.25. 00:55:13

@enamel: Látom, rád nagyon nagy hatást tett az a link, amit túrtál :)

De nem hibáztatlak, ott én is elgondolkodtam az "élet" értelmén. Vagy az ilyeneket ér egyáltalán "élőlénynek" nevezni?

Zöld szemes ostoros értelmi szintjét is alulról közelítik...

cicmen (törölt) 2011.02.25. 02:13:14

@Xezs: Csak megnéztem, ki az a marha, aki még most is homározik! Szóval te vagy!

Xezs 2011.02.25. 20:43:01

@cicmen: Ezt pont te írod nekem hajnali 1/4 3-kor? :)

mokas_gizi 2011.03.09. 00:04:36

@Tomato Leary:

Ott a pont...!!!
Esetleg kapnak egy pár milliós bírságot ami nekik semmi, de általában simán megússzák a dolgot, mind a bankok, mind a biztosítók...

Ha valakinek vitás ügye van velük MINDEN telefonbeszélgetést vegyenek fel és utána mindent írásba ajánlva...
Nekem bevált a dolog, Allianznál akartak engem lehúzni majdnem 1 millióval...

mokas_gizi 2011.03.09. 00:05:38

@mokas_gizi:

Ha nem csináltam volna hangfelvételt buktam volna az egészet...
süti beállítások módosítása