Tékozló Homár

Szó nélkül törli a szájtokat a Tárhelyem.net

2011.04.08. 13:34 | jackyll | 139 komment

Attila botokkal ütheti 3 szájtja nyomát, az összeset kitörölték, miután azok túlterhelték szolgáltatója rendszerét. Ahelyett, hogy például csak lelötték volna.

Weboldal fejlesztéssel foglalkozom és egy tárhely szolgáltatónál volt hostolva 3 domain. Aztán a szolgáltató arra hivatkozva törölt mindent, hogy megterheltük a szerverét. Már abban is szkeptikus vagyok, hogy ezt mi idéztük volna elő, de ami a legbosszantóbb, hogy ha ért hozzá, akkor számos lehetősége lett volna arra, hogy normális módon rendezze az esetet.

A Tarhelyem.net online ügyfélszolgálata sajnos nem tudta kinyomozni, pontosan mi okozta a problémát, mert előtte úgy letörölte naiv ügyfél minden adatbázisát, hogy semmilyen háttérmentése nem maradt:

"Nyilván nem így járunk el alapesetben viszont nem nagyon volt más lehetőségünk. Bekapcsoltuk a gépet, kb. 170 processből 130 a tied volt és rögtön felszökött a ram 98 százalékra CPU szintén, kb. ahhoz se volt elég memória, hogy töröljünk. Az adataid nem fogod tudni visszakapni, ezt meg mondom neked előre. Azt is megtudom neked mondani, hogy bármilyen PHP/MySQL oldal nem visz el több GB ramot, több magos processzort.

Szóval sajnálom a történteket, viszont máshogy nem volt megoldható. Felesleges belekezdened a feljelentősdibe, mindig az ügyfél felelőssége az adatok biztonsági mentése. Amennyiben igényt tartasz rá a pénzt vissza fizetjük annak ellenére, hogy nem kis problémát okoztál nekünk. Elnézést kérünk a kellemetlenségekért."

A teljes beszélgetés elolvasható a fórumon.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.04.08. 20:46:08

@Denton85: mindazonáltal a szolgáltató szarhat sünt. 24/7/365.
Ha tudtak eszközölni néhány kill -t, akkor tudtak volna eszközölni init 1 -et is (persze ez elég kőbaltás megoldás :D). Akkor szépen átírják/törlik a vhost beállításokat, és jocakát. A mysql magától nem terhel. Ha lelövik a site-ot, nincs ami piszkálná az adatbázist. Vagy tévedek? :)
Mindegy, ez itt amúgyis offtopic. Ráadásul már rég a poszttolót kellene ekézni :P
Tényleg, a poszttolót lehet már?

Rózsaszín Lódenkabát 2011.04.08. 20:51:29

@Denton85: Khm, nálunk természetesen úgy működik, hogy az anyaszerver Bp-en Bix épületben, a backup szerver pedig Debrecenben, ahogy írtad, a "jobb helyeken". :)

Rózsaszín Lódenkabát 2011.04.08. 20:53:30

Akárhogy is, az egy szolgáltatótól elég bunkó hozzáállás, hogy törlünk mindent, aztán viszlát, nem ismerjük egymást...Mi csinálnánk ilyet, már rég száradna a bőrünk a tímárnál...

Denton85 2011.04.08. 20:53:45

@donfuligjimmy: tartok tőle, hogy a tárhelyes rendszergizda valami gyengén leképzett "informatikus" aki valami gui-ból kezeli a vhostokat. Még az is lehet, hogy windows van a gépükön nem is linux.

Denton85 2011.04.08. 20:55:24

@Rózsaszín Lódenkabát: Aha, szóval Atomtámadás ellen is véd :D ?

Denton85 2011.04.08. 20:57:32

@donfuligjimmy: Való igaz, esett szó load-ról is. akkor nem winfos :) de kinéztem volna a csávóból:)

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.04.08. 20:58:01

@Denton85: azt tudnám elképzelni, hogy ez egy win$uxos rencergarázda (láttam már ilyet, azért ütötte le a több éve jól működő debian szervert, mert nem értett hozzá, és vetetett win$ux szervert, igaz, hogy az fagyott/fagy mint állat, de ahoz legalább ért /kikapcs-bekapcs és meg van javítva/), aki annyit tud a linuxról, hogy van, és a magas load nem jó.

Rózsaszín Lódenkabát 2011.04.08. 21:07:58

@Denton85: most nagyot bólintok:Nem!... az ellen nem vééd. :)
Egyszer egy dataplexes faszi el akarta nekünk adni a backup szolgáltatást, hogy az milyen védett épület, meg közvetlen atomtámadás ellen is véd. Hát mondtam neki, vazze öreg, ha itt leesik egy bomba, úgy egy cég még nem szarta le az ügyfeleit ahogy mi fogjuk...de gyanítom az ügyfelek se joomla telepítéssel lesznek akkor elfoglalva..

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.04.08. 21:09:51

@Rózsaszín Lódenkabát: honnan tudod? Aki elsőként áll talpra, és a megfelelő szolgáltatást/cuccokat kezdi el árulni ... :P :D

Megdobbent 2011.04.08. 21:21:17

Namostan kijaz a programozo, aki nem sajat gepen fejleszt es csak tesztelt eredmenyt ad ki, ergo a forrasai megmaradnak barmi is rantodik le szolgaltatonal?

Ha csak SQL faj neki, arra meg van ez a vegtelen cseles phpmyadmin, meg az export, nyilvan uncsi naponta megtenni, de az elet kegyetlen ;)

A szolgaltato viszont csak varazsol egyet apache configban, es maris az egesz domain bucsuzik a szolgaltatastol, de sertetlen marad. Crontabot meg elintezi egy atnevezessel es vege a sztorinak. (jobban megnezve egyetlen atnevezessel /domain folderje/ maris bekoszont a bekes allapot)

Egyszoval ebben a sztoriban mindenki balfasz, en meg csak helikopterkent berregek itt :>

Megdobbent 2011.04.08. 21:23:19

@julesthe5th: sajat affilate-tel ajanlgatni mekkora meziseg mar, nem? ;)

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.04.08. 21:23:34

@Megdobbent: úgyúgy ... mindeki hülye (én is), egyedül te vagy helikopter :)
jah, és szerintem:
PEBKAC

Megdobbent 2011.04.08. 21:36:53

@donfuligjimmy: jovan, ha akarsz lehetsz te is helikopter, de mas legifolyoson! ;>

Denton85 2011.04.08. 21:46:33

@Rózsaszín Lódenkabát: Elsősorban arra gondoltam, hogy ha becsesznek egy atomot pestre, akkor D.-ben az adatok vígan élnek és majd a falloutos madmax-es világban a ti cuccaitok lesznek az iránymutatóak :D

De amúgy jah, max hadi témában van értelme ekkora védelemnek.

dr. _mmm_ 2011.04.09. 07:09:53

Fasz volt a szolgáltató, mert nem a törlés az egyetlen megoldás..
fasz volt az user mert nem volt saját adatmentése..

1-1 mehetnek sörözni...

j311 2011.04.09. 09:07:11

Éééédes faszom, akkora lúzer, hogy nincs saját mentése és még világgá is kürtöli...

rezo_O 2011.04.09. 09:38:44

Az adatok tárolásáért a tárhelyszolgáltató felelős. Erről szól a szolgáltatás. Törölni azokat nincs joga. Az szándékos károkozás, a szellemi tulajdon megrongálása.
A szolgáltató nem szankcionálhatja anyagi károkozással a hibásan lefutó kódot, amit ráadásul nem is lehet bizonyítani, hogy az ügyfél kódja volt a gond, ha a szerencsétlen admin véletlenül elírt valamit, simán lehet, hogy kevesebb ram jutott az ügyfélnek, elkúródott egy modul vagy bármi.

Ezért kőkeményen perelhető a szolgáltató, és én azon a véleményen vagyok, hogy hulljon is a férgese.

Aki kicsit is ért hozzá, tudja, hogy milyen egyéb lehetőségek vannak egy ilyen probléma kiküszöbölésére, és azt is, hogy ha valaki csak így szó nélkül töröl, kárt okoz, ilyen módon kezeli a problémát, az szakmailag igencsak aggályos. Konkrétan a szolgáltatás minősége nem olyan, hogy pénzt lehessen kérni érte.

Nem akarok neveket említeni, de a HG, és a BH, a külföldiek közül, valamint egy hárombetűs magyar szolgáltató (A**) elég jó szolgáltatást nyújt, jó áron.
Aki a külföldi szolgáltatóktól fél a lassúság miatt: több tízezer node van világszerte, csak jó ns-ek kellenek.

A tarhelyem.net pedig takarodjon vissza a kurva anyjába vagy inkább valami lanpartyra, oda valóak, nem a piacra.

fidesz = házmesterek pártja 2011.04.09. 09:53:55

Ha a történet valóban annyi amennyi itt a posztban szerepel, akkor nem a site-ot kellett volna lelőni, hanem a cég dilettáns rendszergazdáit.
Mindenesetre jó tudni, hogy ekkora faszok, mert őket is nézegettem, mint potenciális szolgáltatót a készül(get)ő oldalam számára.

fidesz = házmesterek pártja 2011.04.09. 09:59:02

Idézet a FAQ-ból:

A szolgáltató készít biztonsági mentést a felhasználókról?

Igen, hetente készítünk mentéseket a tárhelyek állapotáról, de nem vállalunk felelős a felhasználók adatiért. Amennyiben biztonsági mentésre van szüksége, lépjen velünk kapcsolatba. Ha rendelkezünk mentéssel, akkor egy adminisztrációs díj fejében áttudjuk tölteni tárhelyére. Ennek ellenére ajánlanánk ügyfeleinknek, hogy rendszeresen használják a kezelőfelületek backup funkcióját.

Ez dokumentálja, hogy a kedves panaszos is ritka nagy barom volt (amennyiben ő üzemeltette az oldalakat), ami persze nem jelenti azt, hogy a szolgáltató bármikor, bármit törölhet.

fidesz = házmesterek pártja 2011.04.09. 10:08:39

@Denton85: lehetőleg a gépteremtől kilométerekre... mert mi van, ha Bin Laden úgy dönt, hogy épp a géptermükre ejt egy A380-ast?

fidesz = házmesterek pártja 2011.04.09. 10:11:37

Egyébként kérdés: ha MySQL szervert használnak a kedves userek, akkor hogy lehet elvárni a szolgáltatótól, hogy adatbázis backupot készítsen????
Mert Oracle-t lehet online menteni, azzal nem lenne gond. De tudtommal, a MySQL-ben még nincs ilyen feature.

_tx_ 2011.04.09. 10:12:12

A szolgáltató csúsztat/hazudik, elég lett volna az adatokhoz való hozzáférést letiltani ahhoz, hogy ne terheljék a processek a rendszert, nem kellett volna magukat az adatokat törölni.... ha ezt találták egyetlen megoldásnak, műszakilag felkészületlen a személyzet.

Az, hogy a tárhelyszolgáltató nem lenne felelős az adatok biztonságáért, első hallásra baromságnak tűnik, de nem ismerem az ÁSZF-jüket.

Harmadrészt pedig a posztoló diszkréten hallgat arról, mi a csudát csinált a tárhelyen – normál felhasználás helyett.

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2011.04.09. 10:12:57

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: irj egy mailt, nonprofit egyesuleteknek szoktam ingyen tarhelyet adni.

fidesz = házmesterek pártja 2011.04.09. 10:16:56

@_tx_: nem csúsztat, nem hazudik, szimplán hülye hozzá.

Az csak apróság (igaz, apache-t nem ismerem eléggé), hogy miért nem lehetett a kedves ügyfelek szemeteit korlátok közé szorítva futtatni a szolgáltatásokat?
Valahogy olyan érzésem van, hogy pl. az apache-on keresztül a kedves felhasználók simán elérhetik egymás file-jait, ami nem biztos, hogy egészséges.
(ha jól értem, hogy egy darab apache, egyetlen user alatt fut)

DeadBodiesEverywhere 2011.04.09. 10:17:14

Biztos ezt a szart is olyanok üzemeltetik mint a felkapott seed servereket.

16 éves hülyegyerekek...

Persze hogy nincs backup és persze hogy az a legegyszerűbb hogy minden törölnek. Gratulálok.

Az oldalon az ÁSZF-ben a következő nagyon érdekes történet:

"A szolgáltatónak nem áll módjában ÁFÁ-s számlát adnia, illetve nem kötelessége, mivel SMS-ben történő vásárlás esetén nem direkt tőlünk vásárolja meg a szolgáltatást, hanem mobilszolgáltatójától."

AvgDvl 2011.04.09. 10:20:16

Láttam már én is úgy összetákolt PHP/MySQL weboldalt, hogy ha az én szerveremen futott volna, nem csak letörlöm, de elmegyek hozzá és eltöröm a kezét is.
Senkiháziak kezében van a popszakma, minden hülyegyerek fejleszt már webet fél pizzáért, és ez az eredménye.

dr. Bértollnok 2011.04.09. 10:20:27

Én jártam úgy, hogy segítséget kértek tőlem, hasonló esetben. Nem vagyok profi, csak hobbi szinten űzöm a honlap szerkesztést.
A hölgy egy régen keletkezett honlapját a szolgáltató eltüntette.
Gyors nyomozás után kiderült, hogy feltörték és kártékony scripteket helyeztek el benne (később ezeket meg is találtam). A szolgáltató szerint fekete listára került a szerver, kényszerűségből kellett azonnal cselekedni. Mindemellett átirányítgatott másik, természetesen szintén fertőzött oldalakra.
Elfogadtam a magyarázatot, bár itt tudtam ellenőrizni, mert nem törölte, csak elérhetetlenné tette a feltöltött tartalmat.
Nem valami hasonlóról van szó? Volt 3 weblapod, mindegyiknek ugyanaz a jelszava, a felhasználó meg tudható. Ideális a spammerek és adathalászok számára donornak a kódjaikhoz, hogy egy szervert szolgálatba állítsanak.

Körömcsiga 2011.04.09. 10:22:50

Szerintem meg a szolgáltatónál valami hiba csúszott be, vírus stb elvesztek az adatok és most a károkat nem akarják megtéríteni. Olcsóbb kipengetni pár balhézós ügyfélnek a díjat. Egyszerűbb az ügyfélre kenni. Úgyhogy nyugodtan lehet eljárást indítani, mert ez egy teljesen jogszerűtlen húzás volt.

Körömcsiga 2011.04.09. 10:24:19

@AvgDvl: lehet, hogy egyszerűbb lenne szólni a gazdájának nem? Bár az kultúrált megoldás...

Rwindx 2011.04.09. 10:28:38

Pff, a szolgáltató a jelen esetben elég szinvonalon aluli megoldást talált. Tényleg nem ártana érteni is hozzá. Persze az is lehet véletlenül törölték a DB-t és ezzel indokolják...

Az én cégem is szolgáltat, ahogy nézem a Tárhelyemnél olcsóbban. Mi gond esetén lekorlátozunk max kliensszámra és memóriára, de nem törlünk semmit. Az adatbázisodról meg 30 napra visszamenőleg napi biztonsági mentés készül. Ha érdekel írj nekem :)

Ez itt a reklám helye volt :D

DeadBodiesEverywhere 2011.04.09. 10:29:19

Ja, és csak 80 volt a load?

Az lófasz :-D

730+, az a király.

Csak a login screen 15 perc volt mire reagált, de mindenféle user törlés nélkül meg lehetett oldani a dolgot. Kis logika, kis ismeret :-D

És mindez nem egy ilyen hardveren.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2011.04.09. 10:37:07

Aztakurva.
Ekkora tajtparaszt rücsök gecit, mint ez a tárhelyes csávó... Ostoba, hülye gyökér, a vágóhídon lenne a helye, belet lapátolni, nem szervert üzemeltetni.

Swind 2011.04.09. 10:47:55

Egyértelmű a helyzet. Sufniszolgáltató, beütött a gebasz, és csak valaki nem hozzáértő érte el a szervert. Gyorsan kellett cselekedni, és elcseszte, ahelyett, hogy átnevezte volna a könyvtárakat, törölte. Az elcseszést meg nem ismerik be, illetve valszeg már beismernék, de késő.

Swind 2011.04.09. 10:50:09

ja és valószínűleg a db még megvan, csak nem vallják be.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.04.09. 10:55:27

@Álamfő álomás következik: kezeltesd magad. Ha akart volna, phpmyadmin -al tudott volna mentést készíteni. Viszont nem így kellett volna kezelni a problémát. Ez itt a lényeg.

H55 2011.04.09. 10:57:53

Érdekes és nagyon veszélyes, hogy nincs mentés. Az eljárás is etikátlan. Ilyen esetben tárhelyet "kilőni" az azon lévő adatokat és a felhasználóra vonatkozó logokat azonnal elérhetővé tenni az ügyfélnek és a cégnél lévő megfelelő szakembernek további vizsgálatra. Tárhelyszolgáltatóként minden ügyfélnek 4 hónapra visszamenőleg heti, két hétre visszamenőleg napi mentést biztosítok. Ez a minimum.

Az ügyfél lehet, hogy elront valamit... ezt a legritkább esetben teszi rossz szándékkal. Segíteni kell megtalálni a hibát, akkor is ha az súlyos órákat vesz el. A direkt rosszindulatú user pedig szinte már az árajánlat kéréskor kiszűrhető.

MagyarBiznisz 2011.04.09. 11:01:04

Az már biztos, hogy ha van olyan állat, aki ezek után a Tarhelyem.net-nél fizet elő bármilyen szolgáltatásra, az elmebeteg.

68nyara 2011.04.09. 11:08:46

Most ezt nem értem, miért kellett letörölni az adatbázist is? Az nem hiszem, hogy bármilyen load-ot generált volna magában. Ez az egész így elég gáz. Nem inkább elszállt a minden backup nélkül futó szerverük? Aztán aki azon volt, az most mind ment a lecsóba? Vajon hányan jártak még ugyan így?

fidesz = házmesterek pártja 2011.04.09. 11:21:16

@donfuligjimmy:
1. ezt a stílust anyádnak, ha szabad kérnem!
2. Nem jelen esetről, hanem az egyesek szerint elvárható, üzemszerű mentésről beszélek. Ha egy működő, használatban lévő rendszert mentesz PHPMyAdminból, az tudtommal minden lesz, csak nem konzisztens.

AvgDvl 2011.04.09. 11:22:54

@Körömcsiga: jó, hát a "szolgáltató" cég is hasonlóan kispályás félpizzás pancser, akire nem bíznék egy zsebszámológépet sem. Lehet, hogy a terhelés miatt nem érte el az admin felületet, ahol ki lehet kapcsolni a virtual hostot, de akár egy parancssori mv -vel megoldható lett volna a dolog. Hacsak nem windózon szolgáltat, ami önmagában elkeserítő.

fidesz = házmesterek pártja 2011.04.09. 11:23:20

@H55: az adatbázisokról hogy csinálsz konzisztens, adatvesztéstől/logikai sérüléstől mentes backupot?

fidesz = házmesterek pártja 2011.04.09. 11:25:12

@AvgDvl: jelezném, ha egy bankot elvisz a windows, akkor tán tárhelyszolgáltatóknál is működőképes alternatíva lehet, csak szakember kell az üzemeltetéséhez. A mai windows-ok közel sem olyan szarok, ahogy azt sokan megpróbálják beállítani. (ugyanannyi gond van a linuxokkal is, ha nem értesz hozzá)

passaran 2011.04.09. 11:48:51

Nekem az összes lapom a tarhely.eu -nál van. Korrekt ár, full extrás szolgáltatások és 7/24-es support - akik értenek is a dolgokhoz! Egyszer volt amikor elszúrtam egy scriptet + teszteletlenül raktam fel élesbe. Lett is gebasz :( A support kb fél óra múlva (vasárnap este!!!) telefonált hogy valami nem kerek a weblapomon és azt is mondták hogy szerintük hol és mi a probléma oka. Igazuk is volt. Kijavítottam gyorsan és mindenki boldog lett, csak az én pofám égett :) Ja közben is ment a lap mert toltak alá plussz erőforrásokat amíg ki nem javítottam. Persze ingyen volt az egész.
A jó és korrekt support rettentő fontos!!! Olcsó húsnak meg híg a leve...

É2I 2011.04.09. 11:50:35

Komoly "szolgáltató", aki beledöglik 170 processzbe, bazmeg. Ugyanakkor nem tudja kilőni: komoly.

"ahhoz se volt elég memória, hogy töröljünk."
Már bebizonyosodott, hogy 640kB már nem elég mindenre, de szervert csak nem kéne üzemeltetni vele.

Ezért nem árt körbe nézni a piacon, mert olcsó húsnak, izé bűzlik a Gigabájtja.

fidesz = házmesterek pártja 2011.04.09. 11:54:04

@É2I: van a dolognak valami Gigabája... ;-)))

radirpok123 2011.04.09. 12:04:22

Hát ez kábé olyan, hogy ha tilosban parkolsz, akkor bezúzzák a kocsidat büntetésül... Ford Fairlane után szabadon: eszem-f*szom megáll...

atila68 (törölt) 2011.04.09. 12:08:36

Ez de durva!
Ráadásul még le is írja hogy "egy PHP/MySQL oldal nem visz el több GB ramot, több magos processzort", ergo nem a felhasználó kúrta el nem kicsit.
A tárhelyem.hu helyében keresnék egy jó ügyvédet.

dr. HáziMacska 2011.04.09. 12:22:48

Fillerbaszo postolo szivatja a csoro "cigiert szolgaltatunk" tarhelyet.
Az, hogy nem volt napi mentese az ugyfelnek, tobb mint hiba.
Komolyan, mit vart azert a penzert? A szolgaltato csak ott cseszte el, hogy nem mentette az egeszet, hogy perelhesse a postolot, hogy rombolta a szolgaltatasat.
Jah, es egyetlen egy dolog, mi arra a bizonyitek, hogy valaha volt ott lapja?
(a mail nem bizonyitek, azt barki irhat...)

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.04.09. 12:25:38

@Álamfő álomás következik: ki a fasz vagy te, milyen faszból pottyantál ide, hogy jössz, és anyázol te köcsög?!
Szerencséd, hogy elbújhatsz a monitorod mögé te kis csíra, különben visszarugdosnálak anyádba te faszkalap kotonszökevény monitorhuszár iqnegatív barom.
A véleményed pedig annyit ér mint te magad. Szart se.

idiesel 2011.04.09. 13:03:57

Na kerem szepen. Ugy kellett, a torlesen kivul meg vascsovel is agyon kene utni a kedves reklamalot. (no meg a 16 eves tarhelyem.net tulajdonosat) Mit vartal? Egy kurva cigit nem tudsz venni a havidij arabol... Azt hitted, hogy a tarhelyed melle meg blowjob is jar?

Megerdemeltetek egymast, szopattatok kicsit egymast. Megvolt a ket elvezes, torolgessetek meg az allatokat es menjetek kapalni a foldekre parasztok! :D

Sferrari 2011.04.09. 13:05:29

Hát sajnos sok ilyen ratyi szolgáltató van :D tanulság ilyeneket ott kell hagyni a francba és egy normálisat keresni. Távol álljon a tőlem a reklám hisz érdekem nem fűződik hozzá de w3hostot nyugodt szívvel ajánlom korrektek segítőkészek és szolgáltatáson felül szakmai tanácsokat is adnak :D Nem úgy mint korábbi szolgáltatónk akik miatt volt hogy napokig elérhetetlen volt oldalunk mert " egyik ügyfelük leterhelte a szervert" :D

SÜN 2011.04.09. 13:17:35

már csak a poén kedvéért is érdemes lenne párunknak ilyen jó tárhelyet igényelni tőlük, majd elhelyezni pár jóféle whilet ;]

[c] 2011.04.09. 13:18:28

@donfuligjimmy: Te kezdted. Azzal, hogy "kezeltesd magad". Nem éppen kulturált. Csodálkozol, hogy a válasza sem az?

na__most__akkor 2011.04.09. 13:21:27

Amennyire látom, itt csupa szakember van. Akkor meg

MIÉRT NEM ISMERITEK AZ ÉKEZETEKET

?
vaze?

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.04.09. 13:22:02

@antiszociális exlúzer: én nem emlegettem a jó édes anyját. Pedig tudnám. Arról is essék szó, hogy baromságot is írt.
Tehát?

hollario 2011.04.09. 13:58:34

@na__most__akkor: Hogy a mai napra is legyen beszólni valód.

kpityu2 2011.04.09. 14:51:22

De elvtársak! Hát nem akadt valahol még egy mag, hogy lekezelje az admin parancsokat?

Rettenet Tábornok11 2011.04.09. 14:51:28

Hűű itt aztán mindenki nagyon toppon van.

A "kétgigabájtramos szerveres" "bajvanrögtöntörlök" üzemeltető, és a nincs mentésem júzer is!

1. mentés!!!! Én a családi fotókat is három külön helyen tárolom, és ebből egy lokálisan is elég messze van a többitől!

2. az a szerver, amelyben nincs 2GB tartalék memória a szokott tehelésen felül, attól aligha várható a megfelelő rendelkezésreállás.

Akár tetszik akár nem de normális szolgáltatáshoz erőforrásokra van szükség, ez persze lehet egy kocka admin is aki napi 24 órában a nagios elött ül és ha valami van beavatkozik, de a mai RAM árak mellett, egyszerűbb egy normális gépet venni. Mi szervernek már nem nagyon rakunk össze 8-16 Gb alatti gépet, de a 32-48 is teljesen általános már.

RT

Deneware. 2011.04.09. 15:03:07

Mivel mindent letöröltek, nem tudják bizonyítani hogy a 3 site tényleg leterhelte(li) a szervert... Viszont IRÁSBAN elismerték a tényt, hogy letörölték őket. Perre fel!!!

2011.04.09. 16:10:49

@na__most__akkor: dejszen ez ismertetőjele a szagemberségnek... annyira profik, és persze régről, h szarti billentyűzeten tolják...
egyébként meg mennyi kemény rendszergazdát fújt itt egybe a bitvihar... elképzelem a gyökér kis fejüket, ahogy a bézbólütő alakú billentyűzeten ezeket a kemény szövegeket gépelik, úgy h még a monitoruk is megrémül, és a bézbólütő billentyűzet is megremeg.ű
tiszta vérfürdő.

2011.04.09. 16:11:46

bocsánat, rendszergazdát meg webprogramozót, őket ki ne felejtsük...

fidesz = házmesterek pártja 2011.04.09. 16:34:40

@na__most__akkor: tudod, ez a sok köcsög rendszergazda valószínűleg inkább programozó és a programnyelvekben használatos spec. karakterek miatt angol/amcsi billentyűzetet használnak, netán nem is Magyarországról írnak.
Mellesleg tényleg egyre több köztük a tahóparaszt.

2011.04.09. 17:15:50

balfasz banda lehet ez. nálam van hogy 500-600 process a site

2011.04.09. 18:22:09

@cadmagician: nálam 1024 process van clusterbe kötve és rajta 100 terrás ultra pio-val felhúzva 60 gigára és keresztbe kötve fukushimával.

2011.04.09. 19:06:43

@Kulics: előtte csernobilra volt mi, azt is gajra vágtad. most fukusimát is.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.04.09. 19:24:16

@Álamfő álomás következik: gyere szarjankó. _ÉN_ megtalálható vagyok, állok elébe, hogy beverjem a képed.
Köcsögözd a jó édes anyád.

fidesz = házmesterek pártja 2011.04.09. 20:17:49

@donfuligjimmy: kuss köcsög, mondtam már! A stílusod pont olyan, amilyen kis szarjankó te magad vagy.

fidesz = házmesterek pártja 2011.04.09. 20:20:26

@avman:

Idézem ezt a tetvet:
"donfuligjimmy 2011.04.06 20:12:10
@DeluxeTroll1: megpróbálom tudtodra adni, hogy mekkora egy köcsög tahó vagy:
- inkább a nap keltett volna ki
- folytál volna le anyád lábán
- anyád gyereket várt, és te jöttél
- amikor megszülettél még nem tudták mi lesz belőled: szar, vagy ember. de az biztos, hogy jobban járt volna a világ, ha akkor lehúznak a wc-n
- te egy igen nyomós érv vagy az abortusz mellett

ragozzam?
"

És még ő jácca a kis sértett mimózát... :DDDD

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.04.09. 20:24:25

@Álamfő álomás következik:
gyere kisköcsög. keress meg.
a nevem mellet látható domain segít.
csak hozd anyád, mert az ő hátán foglak megbaszni.
innentől nem érdekel mit pofázol.
álj elém ha mersz.

fidesz = házmesterek pártja 2011.04.09. 20:31:42

@donfuligjimmy: na idefigyelj te szarházi! Egyetlen magadfajta, agy- és gerinchiányos, szarházi tetű miatt sem vagyok hajlandó a rendőrségen éjszakázni.

Majd szójj, ha nem a smitpalikától tanultál meg hejesírni úgy egyébként! :D

fidesz = házmesterek pártja 2011.04.09. 20:32:47

@donfuligjimmy: 1ébként tájékoztatásul: anyám két éve meghalt és nem volt kollégája a tiédnek.

2011.04.09. 20:47:13

minek veszekedtek, mikor verekedni is elhet?

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.04.09. 20:56:15

@Álamfő álomás következik: Ha ilyen hülye kölyköm lenne, én is inkább feldobnám a pacskert.
Várjunk csak, nem, inkább a kölyköt csapnám falhoz.
Mindenesetre az, hogy ő az előbbit választotta abból az is kiderül, hogy egy 200-300kg -os zsírdisznó vagy, így sajnos nem tudott falhoz csapni, amikor kiderült, hogy milyen szarházit nevelt.
Már értem miért nem keresel meg.
Az is nagy kihívás lehet számodra, hogy a budira kivonszold a szaros segged.
Mindegy. Ha megadod a címed, szívesen megkereslek, és véget vetek a szenvedéseidnek

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.04.09. 20:58:29

@cadmagician: jó kérdés. Én már ütném. Megadtam neki a szükséges infót, hogy meg tudjon találni. De még mindig csak a billentyűzetet koptatja :(

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.04.09. 21:02:39

@Álamfő álomás következik: részemről ezt lezártnak tekintem. Írsz amit akarsz. Nagy a pofád a monitor mögött. A lehetőséget megadtam, hogy bebizonyítsd a te apukád az erősebb :P

Ophélie 2011.04.10. 14:18:53

és abból hogy olá csaba hogyan kéne megtalálnia? csak úgy érdeklődésképp...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.10. 15:44:31

@Álamfő álomás következik: Kurva érdekes, a 000webhostos tárhelyemen megoldott a Mysql mentés...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.04.10. 18:12:25

@donfuligjimmy: amugy tenyleg nem anyazott, csak javasolta, vele beszelj igy
ez nem serto anyukadra, csak rad
de ha verekedtek, tegyetek fel a jutubra is, hatha kerestek vele penzt
kek sarok - alomasfonok
piros sarok - fulig jimmy

Martinicske 2011.04.10. 19:02:47

Régen én is voltam hasonló gagyi helyeken weboldalakkal, de mára már kialakult, hogy ha magyarisztán akkor mediacenter, ha meg külföld akkor hostgator. Gond nincs egyikkel se.

A hostgator még arra is képes volt, hogy az egyik accounton - már azt is elfelejtettem, hogy van - az egyik wordpress -en hirtelen sok látogató lett, mivel fantasticoval telepítettem, inkább feltelepítették hozzá a wp super chace plugint.

Ezt csak fél év után vettem észre, amikor véletlen beléptem arra az email -emre.

Egy ekkora hatalmas szolgáltató! És ezt megteszi, csak hogy ne veszítsen ügyfelet!

Ez a tárhelyem meg egy kalap szar lehet.

kkkk556 2011.04.10. 21:39:15

Most az itthoni kis mezei debianom alól írom a kommentet - 427 process... Úgyhogy a 170 process a vicc kategóriába tartozik.

Megdobbent 2011.04.10. 22:39:51

@kkkk556: nalam 41, de terminalban fut :)

Amugy meg nem kell bunyozni, ez itt egy blog komment resze nem ilyen B kozep, ahol szovodnek a nagy baratsagok :>

Xezs 2011.04.10. 22:57:39

Nekem laikusként az jutott eszembe, hogy nem lehet, hogy valaki kihasználta a WP egyik bugját és feltörte az oldalt? Akkor simán lehet, hogy valami fostarisznya vírust futtattak a szerveren illetéktelenek és az terhelte le az oldalt.

cicmen (törölt) 2011.04.11. 02:14:06

Szó nélkül törli a szájtokat a Tárhelyem

Jobb mint ha szájba vernek Tárnokon!

mohopasi 2011.04.12. 11:17:54

Lehet, hogy szolgáltatóválasztáskor nem csak az árat kellett volna nézni...? Ettől még elküldeném őket vagy a történetet a fogyasztóvédelemtől elkezdve mindenhová, ahol szóba állnak ilyesmivel.

DW73 2011.04.13. 13:02:17

@exonka: Nekem is a tarhely.eu-n vannak, meg az ügyfeleket is oda viszem. Korrekt ár, korrekt szolgáltatás. Már 3 éve problémamentesen megy minden.

KWP · http://www.pown.hu 2011.04.14. 21:36:46

Végigolvasva a kommunikációt a panaszos és a 'szolgáltató' között, egyértelműen látszik, hogy a szolgáltató semmit nem ért ahhoz, amit csinál.

Lehet ez azért van, mert egy vacak CPanel üzemelteti az egész szervert, ez pedig további infókat ad arról, hogy az üzemeltetők mekkora kóklerek.

Mi is webhostingban utazunk (www.pown.hu, bár ez nem a reklám helye de gyertek bizalommal), úgyhogy ismerjük a dolgokat.
De akár a mi cégünket választjátok, akár nem, egy tanácsot fogadjatok meg: CPANELT SOHA!!! Ha olyan céghez akartok menni, ahol az egész szerverhosting egy nyomorult cpanelre épül, csapjátok rájuk a telefont! A cpanel azon szolgáltatóknak van, akikről ordít, hogy semmit sem ért a szerverüzemeltetéshez. Felrakja a cpanelt néhány perc alatt, kicsit konfigol rajta, utána működik az egész 'gyárilag'.
Hogyan működik a Cpanel valójában? Ja ezt senki sem tudja.
Ha valami igazán összeomlik, hogyan lehet visszaállítani? Ezt se tudja senki.

Na neem. A mi szervergépeinkhez hozzá nem nyúlhatna olyan szoftver, amiről én nem tudom PONTOSAN, hogy hogyan működik. A kizárólag CPanelező szolgáltatók úgy gondolom magukat minősítik vele.

bréniek 2011.04.15. 22:51:00

@KWP: ezt azért erős kijelenteni ;)
A kommented sima reklám, annyit is ér.

Az, hogy a kiskölök egy reseller fiókkal tolja a foskupac szerverekről a tárhelyet, nem a cpanelt minősíti.

na menj vissza ahonnan jöttél, és csinálj valami normális weboldalt, ert ez a mostani egy kalap szar >:)

budahazyj 2011.04.16. 13:17:13

Micsoda indulatokat valtott ki ez a poszt a kommentelokbol!!! Minden informatikus ketrecharcos a monitor mogott? Beszaras!

KWP · http://www.pown.hu 2011.04.17. 19:09:10

@bréniek: Azért volt a kommentemnek reklámszaga, mert tulképp az is volt :).

A weboldalra a tippet köszönjük szépen, de szerintünk jó így ahogy van, az ügyfelek meg vannak vele elégedve, nekünk pedig ennyi pont elég.

Amit a Cpanelről írtam azt fenntartom, igaz kissé félreértettél. Amit írtam azzal nem feltétlenül a Cpanelt akartam minősíteni, csak azt írom hogy aki ezt használja arra, hogy másnak szolgáltasson vele, annak bizony illik tisztességesen megtanulnia a rendszer mély használatát, ami jóval túlmutat azon, amit a GUI-ban látni lehet.
Így újrafogalmazva amit korábban írtam, remélhetőleg egyetértünk mostmár.

Baráti üdvözlettel:
KWP

H55 2011.04.18. 23:00:54

@KWP: cPanel/WHM nagyon jó. 7 éve dolgozunk vele, a legnagyobb megelégedéssel. Természetesen tudni kell, hogy mitől működik. Ha összeomlik (nem szokott), akkor fogom a backupot és "egy gombnyomással" visszaállítom, ami elveszett, elromlott (nem szokott) - akár a teljes szervert, nulláról.
És miért jó a cPanel? Hány ügyfélhívás érkezik egy hónapban arról, hogy "kérek egy ilyen és ilyen email címet, kérek egy ilyen és ilyen adatbázist"? Havonta max 1, az ügyfél mindent megcsinál magának egy perc alatt.
süti beállítások módosítása