Tékozló Homár

A Posta sem érti, miért gyűjtik a leveleit

2011.05.18. 16:45 | jackyll | 204 komment

Éva szerencsétlenségére egy térgörbületbe költöztette a cégét, ezért a Posta immár fél éve szinte csak az eltűnt levelek utáni panaszokra reagáló sajnálkozó válaszleveleket kézbesíti:

Azt eddig is tudtam, hogy ha az ember postán ad fel valamit az nem biztos hogy megérkezik a címzetthez, de valószínű, hogy késni fog. Az utóbbi időben azonban azt érzem, hogy a posta nem szeret engem, de legalábbis érdekesnek tartja a leveleimet. A következő történt:

Van egy cégem, mely 2010 december óta létezik, így az első dolgom volt, hogy székhelyen és telephelyen is kiírjam a nevét. Kötöttem a szerződéseket a partnereimmel, érkeztek a válaszok és a számlalevelek. Egy nap felhív az egyik partner, hogy visszament a levél "címzett ismeretlen", a hölgy alapos volt és miután a székhelyről és a telephelyről is visszajött, csak utána szólt nekem. (Megjegyezném, hogy a hatályos törvények szerint ez alapján a cégbíróságon eljárást indíthattak volna a cég ellen.)

Előfordul az ilyen gondoltam és annyiban is hagytam a dolgot. Majd részt vettem egy konferencián, amiről a számlát később küldték így fizetnem is a rendezvény után kellett csak. Igen ám, de a kérdéses számla nem érkezett meg hozzám, mert címzett ismét ismeretlen volt.

Ennek a fele sem tréfa, írtam hát a Magyar Postának egy reklamációs levelet, melyre a következő válasz érkezett:

"Tisztelt !

Engedje meg, hogy Ügyfélszolgálati Központunknak elektronikus úton továbbított bejelentésére az alábbiak szerint tájékoztassam. Őszintén sajnálom, hogy szolgáltatásaink igénybevétele során kellemetlenséget okoztunk, és köszönöm, hogy a történtek tisztázása érdekében megkereste Társaságunkat.

Valamennyi munkatársammal azon dolgozunk, hogy folyamatos minőség ellenőrzéssel, a hibák feltárásával, a jelzett problémák megoldásával javítsuk szolgáltatási színvonalunkat. Ehhez elengedhetetlen ügyfeleink visszajelzése.

Szeretném tájékoztatni, hogy a munkánkat meghatározó jogszabályok értelmében a kézbesítés alapvető feltételeinek biztosítása a feladó, illetve a címzett kötelessége. Több lakásos épület esetében a feladónak a küldeményen és annak kísérő okiratán a címzett közelebbi címét (emelet, ajtószám, stb.) fel kell tüntetnie, illetőleg a címzettnek a címhelyen - a szabályos kézbesítés érdekében - a nevét és közelebbi címét a kapucsengőre és a levélszekrényre ki kell írnia.

A küldeményeket a feladó által a küldeményen feltüntetett címen kíséreljük meg kézbesíteni. Címnyomozást, a címadatok kiegészítését, módosítását a posta feladataként nem írják elő, mely az esetlegesen nem egyezne a feladó szándékával.

Természetesen megértem, és őszintén sajnálom a küldemények személyes kézbesítésének elmaradásából / visszaküldéséből adódó kellemetlenség súlyát, mégis megértését kérem.

Társaságunk számítógéppel támogatott rendszerében a küldeményeket kizárólag azonosítószámuk alapján tartja nyilván. A posta a feladó és a címzett név és címadata szerinti nyilvántartást nem vezet.

Tekintettel azonban arra, hogy Ön a kifogásolt küldemények azonosító számát, illetve feladási idejét sem közölte, a küldemények postai kezelését, kézbesítését csak általánosságban, kézbesítésben érdekelt munkatársaim emlékezetére hagyatkozva tudtam vizsgálni.

A (...) címhelyen kézbesítő munkatársam az említett küldeményre konkrétan emlékszik.

A küldemény „cím elégtelen” jelzéssel került visszaküldésre a feladó részére, mivel azon közelebbi cím nem volt feltüntetve.

Az címhelyen ... épülettömb található, melyben egyenként 16 lépcsőház van.

A küldeményen nem szerepelt épület és lépcsőház megjelölés, ezért nem lehetett behatárolni, hogy az Iroda melyik épületben található. 

A címhely ellenőrzés során ellenőr munkatársam megállapította, hogy a levélszekrényen újszerű kiírással - itt a nevek és a cég címe szerepelt – kiírásra került.

A (...) címhelyen kézbesítési tevékenységet ellátó törzskézbesítők tájékoztatása szerint tudomásuk van róla, hogy a "cégnév" a megadott címen tartózkodik. A könyvelt küldemények esetében a személyes kézbesítést minden esetben megkísérlik, sikertelenség esetén értesítőt hagynak hátra. A közönséges küldeményeket levélszekrény útján kézbesítik, amennyiben azok a méretüknél fogva nem férnek a levélszekrénybe, azokról értesítőt állítanak ki. Arra nem emlékeznek, hogy a címhelyről küldeményt visszaküldtek volna.

Természetesen a bejelentésre való tekintettel a szükséges intézkedéseket az Ön és a "cég" részére érkező küldemények kiemelt figyelemmel történő kezelésére, az érdekelt kézbesítő(k) munkavégzésének fokozott ellenőrzésére megtettem.

A Tisztelt Hölgyem! Biztosíthatom Önt, hogy Társaságunk vezetése és munkatársai mindent megtesznek a Magyar Posta kezelésében előforduló valamennyi küldemény biztonsága érdekében.

Minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy szolgáltatásaink teljesítését ügyfeleink igényei szerint, az elvárható módon nyújtsuk.

Bízom benne, hogy válaszomat megértéssel fogadja, s a jövőben is készségesen állunk rendelkezésére postai szolgáltatásainkkal.

Tisztelettel:
reklamációs csoportvezető"

A válasszal két problémám volt:

1.) Ha nem szerepelt rajta a pontosan a cím, de a törzskézbesítőnek tudomása volt a cégről, miért nem dobta be a ládába a levelet.

2.) A válaszadó által megemlített kiírás 2010 decemberben keletkezett a panaszom 2011 márciusában kelt, szóval a kiírás nem igazán lehetett újszerű.

Itt a történet nem ér véget. Még két szálat bevonnék a storyba:

E-mail-ezésben állok a leismertebb Németországi puzzle gyártójával, mert párommal elkezdtünk kirakni egy 38 000 db-os puzzle-t és kutyánk szétrágott 2 db-ot, de a cég munkatársa kedvesen megígérte, hogy megküldi a hiányzó darabokat postai úton, most már tudom hiba volt ezt kérnem. Mert a levél a mai napig nem érkezett meg. (Húsvét előtt újra elküldték, de az a példány sem érkezett meg.)

Időközben házassági szándék bejelentése végett időpontot kaptunk a helyi önkormányzat anyakönyvi hivatalában. Párom más városban született, így megkértük édesanyját, hogy a születési anyakönyvi kivonatát küldje meg nekünk. Ő fel is adta ajánlva, hogy biztos megérkezzen. Ez volt 2011.03.28-án. A levél a mai napig nem érkezett meg.

A postán járva megkérdeztem, hogy ilyenkor mi a teendő. A hölgy úgy kezdte, hogy kivizsgálják valóban a posta hibája-e, na erre már nem tudtam mit mondani, mivel ajánlószelvény  párom édesanyjánál, posta által lepecsételve, hogy átvették, RL szám alapján fel lett adva a levél, ezt látták a rendszerben (ez is kipipálva), de érkezni sehova nem érkezett meg. várnám a tippeket, hogy kinek a hibája lehet.

Na gondoltam ez megér egy újabb panaszlevelet. Melyre a mai napon postai úton érkezett válasz (ez bezzeg ideért gondoltam).

Nagyon mézes-mázos levélben két oldalban írják nekem, hogy mennyire sajnálják és hogy a panaszom jogos. (Ezek szerint kivizsgálták, hogy ez tényleg a posta hibája és nem az enyém, nem kicsit megkönnyebbültem.)

De ahelyett, hogy kézbesítő kivinné az ajánlott levél feladási díját + az anyakönyvi kivonat díját (bárhol ellenőrizhető az ár).

Párom édesanyjának kell "kártérítés alapjául szolgáló tudakozódás szolgáltatást" elindítania, miután leírták, hogy az ő hibájuk. ezt a Kártérítési és Hiánylati Osztály vizsgálja ki.

A németországi levelet letudták annyival "A közönséges levélpostai küldemények Társaságunk, illetve a Posta technológiai folyamataiban regisztrálásra nem kerülnek" így nem tudják megállapítani, hogy az megérkezett-e hozzám vagy sem :)

Illetve írják még, hogy ezt a feladónak visszaküldik (ez nem történt meg, de ugye ezt sem tudják ellenőrizni) "A cím nélkülivé vált küldemények (nem hiszem, hogy ez a nagy játékgyártó nem logós levélen küldené amit küld) Társaságunk őrzés  - kezelésébe kerülnek (ha én tudnám bérbeadni azt a területet a Magyar Postának, azt hiszem meggazdagodnék, sose ürülne ki a raktár, csak nőne, nőne).

Úgy gondoltam ezt meg kell osztanom, ha nem velem történik lehet csak egy vicces storynak tartom.

Szép napot, (természetesen nem ez a nevem) Kiss Éva

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LiberAll 2011.05.19. 11:50:25

A magyar postát felszámolni, az összes postai alkalmazottat kirúgni törvényileg eltiltani, hogy postai környezetben életében dolgozhasson. Majd megpályázni 3 db koncessziós jogot postára, a 3 nyertes céget törvényileg leszabályozni, aztán indulhat a verseny. Szerintem megdöbbentően hatékonyan működnének...
Szerintem.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.05.19. 11:52:05

@Siloah: Azért fokozódott a lerohasztás, agymentesítés, hogy rövidesen a francia posta alkalmazottjai baszhassanak ki még primitívebben a magyarokkal. Lesz még itt megfizethetetlen luxus-szolgáltatás a kézbesítés! Ha valaki vár valamit, menjen rendszeresen a postaboltba, mert ha nem jelenik meg legalább kéthetente, megbüntetik...

Siloah 2011.05.19. 11:52:46

@mohopasi: Nem is vettem, csak ezek az általánosítások....
Tudod nő is vagyok, meg szőke és még postáts is.... :D

mme piros · http://www.piroslampa.net 2011.05.19. 11:54:39

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

1995 környékén dolgoztam a Postánál, "ablakban" ültem, csekkbefizetés, ilyesmik.
De ez csak az egyik része volt a munkánknak.
Délelőttös műszakban hajnali 5-től nekünk kellett a leveleket szortíroznunk aszerint, hogy azt a kézbesítő viszi ki, vagy postafiók, postán maradó, vagy zsákos. Utóbbi azt jelenti, hogy ha egy címzettnek sok küldeménye van, külön kezeli a posta akkor is, hogy nem postán maradó és nem postafiókos.
Nagy, régiós központi postáról van szó, amihez rengeteg kisebb település tartozik, kb. 70.000 ember lakhat a térségben.
Tehát a feladat az volt, hogy egyenként elolvasva a címzetteket a megfelelő helyre szelektáljuk - úgy, hogy a kb. 800 db postafiókost fejből tudnunk kellett, akkor is, ha nem pf. szerepelt a címzésen. Ha egy ilyen levelet a kézbesítő vitt ki, balhé volt belőle, és természetesen a mi hibánk volt.
A kézbesítésre szánt leveleket tovább kellett válogatni terület, azaz kézbesítő szerint, ezt is fejből kellett tudni, hogy melyik utca hol van a településen, melyik kézbesítő viszi ki.

Délutános műszakban a feladott leveleket dolgoztuk fel az ablakba kiülés előtt.
Irgalmatlan nagy halom küldemény, irányítószám szerint kellett válogatni, azzal a csavarral, hogy szintén fejből tudni kellett melyik régióban van az adott irszám, hogy arra a kocsira kerülhessen fel, amelyik szállít abba az irányba.
Ehhez semmilyen segítségünk nem volt, számítógép, adatbázis vagy valami hasonló, felejtsd el - tudjad fejből az összes! magyarországi irszámot, hogy melyik régióban van!

Azóta persze változtak a körülmények, számítógépek kerültek a postákra, de gyanítom a levélfeldolgozás nem sokat változott.
És igen, egy régi bútordarab kézbesítő igenis "ismer" sok ezer címzettet a területén - muszáj neki, enélkül nem tud dolgozni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.05.19. 11:58:20

@LiberAll: Szerinted. Lásd: taxi (az is állami/szövetkezeti volt nem is olyan régen), áramszolgáltatók (tavaly télen két harkály megbénította fél Dunántúl áramellátását, nem beszélve arról, amikor egyszerre esett a hó és fújt a szél), biztonsági szolgálatok (az is állami/pártmonopólium volt, persze nem úgy, mint manapság), telefonszolgáltatók, stb.
A Posta szolgáltatásainak privatizálásával, 3 részre osztásával nagyjából köbre emelkednek majd a problémák is.

cicmen (törölt) 2011.05.19. 11:59:22

Felháborító! Nekem egyszer feladtak egy nagy csomag füvet. Mondanom sem kell ugye, hogy nem érkezett meg! Amikor bementem reklamálni a postára, csak röhögtek rajtam!

Jofiu 2011.05.19. 12:00:27

@Kaelon:
Megzavarja oket a sok postalada. Biztos ez a baj nalad is, es a post irojanal is.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.19. 12:05:21

@Kaelon: A kis durcásak.

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: MÁV, ahol bármi miatt késhetnek a vonatok...

...ja, és a Posta elvileg nyereséges is!
Gondolm az eltűnt cuccokat adják el :D

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2011.05.19. 12:08:19

@ColT:
Rendben, értelek, ezen kár vitatkozni! ;)

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Meg kéne már érteni és el kéne már fogadni végre mindenkinek, hogy a kártyás fizetés az nem állampolgári jog, hanem 2-3 (!) amerikai _magáncég_ által biztosított, _díjköteles_ szolgáltatás. Ez a díj ráadásul nem is kevés: 2-3%. Ezt néhány kereskedő (köztük a posta is) nem hajlandó megfizetni, vagy ráterhelni a vásárlóra, mert végső soron _mindig_ a vásárló fizeti ezt a jutalékot.
(Ja, és ezért is hazugság (sokszor állítják ezt a médiában), hogy a kártyás fizetés ingyenes, mert nem az!)

@mme piros:
Sajnos, ez tényleg így van. Én sem értem, csak össze kéne kapcsolni a két rendszert és már menne is a nyomkövetés itthon is házig (egyébként ezt is tudja már a Magyar Posta). Reméljük, megoldják a dolgot, aztán nem kell az értesítőre várni!

nevemnemeve 2011.05.19. 12:11:01

@Siloah: Amint megjelenik az új szolgáltató már viszem is oda a magán és céges levelezésem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.19. 12:12:14

@bestpixel: Ja, nyomon követés.

Feladtak Borsodban nekem egy csomagot, megkaptam az azonosítóját.
ekérdeztem. Története annyi volt, hogy x helyen felvették.

2 hét múlva még mindig ennyi.

Aztán tudakozvány a feladó részéről, majd közölték 2 hónap múlva, hogy elveszett.

Tehát a nyomon követésből megtudhattam, hogy vagy a felvevő hely postása nyúlta le a cuccot, vagy a logisztikai központban valaki, még mielőtt behúzta volna a vonalkódot, hogy ott járt.

...remélem jól beszoptad, köcsög, ugyanis rossz volt a cumó, alkatrésznek vettem...!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.05.19. 12:14:51

Pénzfestő patronokat hol és mennyiért lehet venni?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.19. 12:15:18

Szerintem a posta rossz címerállatot választott.
Nem a hollót, hanem a szarkát kellett volna!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.05.19. 12:15:48

@bestpixel: Bezzeg a papírpénzt őstermelők állítják elő...

Jofiu 2011.05.19. 12:20:36

@mme piros:
Ah. Szoval ez a titka. Jatt kell, hogy elvegezze a munkajat. Szuper.

Kulfoldrol nekem a csomag meg mindig megjott, igaz a fontosabbak futarceggel, posta kezebe nem kerult.
De nincs gond, ezt a keruloutat is igyekeznek betomni az adminisztratorok ahol lehet, hogy nelkulozhetetlenek legyenek, a csomag vamugyintezese agyrem. Nyomtatvany letoltes, nyomtatas, kitoltes, scanneles, mar nem emlekszem a pontos reszletekre, de szarul erintett szuloknel otthon a nyomtatoert es scannerert rohangalas.
Kulfoldon amit lattam: jott a postas, hozta a cuccot, de addig nem adta oda mig a vam ki nem lett fizetve. Csak ugy, ott az ajtonal, a postasnak, plusz hercehurca es kerveny nelkul. A papir mar kesz volt. Nem kellett ket lapos kerdoivet kitolteni, hogy megkapja az ember a cuccot.

LiberAll 2011.05.19. 12:22:12

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Hm, anno amikor még csak posta volt mint telefon szolgáltató, nagyon jó volt nekünk gondolom azt sírod vissza, hát én nem, nekem jó az optikai net meg az 3g mobil, de ha neked jó az ikres telefon, akkor csak rajta... röhej...

MPL firstlady 2011.05.19. 12:25:01

@Siloah: biztosan igazad van.

de ha van pontos címem, nevem, a levél meg könyvelt, és ki sem kell hozni, max az értesítőt (lásd fenn) de postafióknál még azt sem, mert beleteszik, én meg bemegyek a cuccomért, no akkor szerinted mi teszi a posta küldetését lehetetlenné?

ezt nagyon szeretném megtudni, tényleg.

de ha a posta a magyar bermuda háromszög.....
az eredetiben hajók meg repülők tűnnek el magyarázat nélkül nyomtalanul.

esef 2011.05.19. 12:29:45

sokan írtátok, hogy a faluház 15 lépcsőházas. igen, és mindegyik lépcsőháznak saját házszáma van. tehát mint 15 ház külön-külön. emiatt egy bejárati ajtó mögött csak 60 postaláda van, nem 900...

esef 2011.05.19. 12:32:57

Tisztelt Homár!
Engedje meg, hogy megosszam a "félig postás" történetemet.
5 hete igényeltem új bankkártyát (mert a régi elrepedt) az FHB banknál. Azóta jön... Állítólag a Mastercard azért nem tudja legyártani, mert elfogyott a műanyag alapanyag. Ha elkészül, a Nemzeti Pósta fogja kihozni. Már rettegek, hogy idén meg sem kapom.
További szép napot!
esef

u.i. kedves kommentelők: ez nem kitalált történet, íródik a levélke a banknak, a PSZÁF-nak és a Mastercardnak is...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.05.19. 12:34:28

@cicmen: Hiába írom ki, a legfontosabb ajánlott leveleket néha nem kapom meg...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.05.19. 12:35:40

@LiberAll: Alighanem kézbesítő vagy, vagy előbb-utóbb (ha végzel a bölcsészmérök-közgazdász szakon) az leszel, mert képtelen vagy a szövegértésre. Az meg külön tetszik, amikor valaki a tudomány/technológia fejlődését a "rendszer"-nek (mindegy, hogy állam-, politikai-, gazdasági) tulajdonítja, lazán átsikolva afölött, hogy ugyanaz a változás minden alternatív rendszerben végbemegy. Az ilyenek szoktak örvendeni, ha más államok állami vállalatai szereznek nálunk monopólium értékű jogokat.

Jofiu 2011.05.19. 12:38:06

@bestpixel:
A bankkartyarol ne beszeljunk, mert Mo.-n direkt szivatnak a bankkartyaval. Mindenkit.
Vannak orszagok, ahol penzfelvetel meg amugy minden loszar nem kulon elszamolt dij, gondolom lefedi az eves kartyadijvagy a naluk tarolt penzzel uzleteles, vagy mi a tokom. Az eladoi reszen nem tudhatom, de egy darab ujsagot is tudok venni kartyaval, meghozza a nelkul, hogy 3 percre megakasztanam a sort mogottem, mondvan be kell tarcsaznia a bankba. Aztan a blokk melle ket kulon sajtpapirt nyomtatnak, amibol az eladoi peldanyt lefuzi valahova (hogy mindek nem ertem, a rendszerben mar nyoma van annak amit kinyomtat. Biztos az erdelyi fakitermelo maffia keze van benne). Kulfoldon en magam teszem bele a leolvasoba a kartyat, veszem el a kinyomtatott blokkot ami egyben a kartyas fizetes visszaigazolasa is. A penztaros hozza se er a banki terminalhoz, neki nem kerul kinyomtatasra semmi. Minek is? Hogy utana ujra beirja a szamitogepbe?
Jah, es naluk persze nem kell betarcsazni kozpontba - ami mint tegnapelott nalam 4 perc utan akar sikertelen tranzakcioval is zarulhat - hanem rogzitik a tranzakciot a helyi gepbe - mint pl. repulon - es elkuldik egyben a banknak. Vagy ilyesmi.
Nah, lenyeg, hogy nem ugy van az, hogy tessek tudomasulvenni a kartyas rendszer csinjat binjat, hanem ugy van, hogy ha jol megcsinaljak nyugodtan beleszarhatsz a hatterebe mint vasarlo, eszre se veszed, es konnyitheti a dolgod mint elado, nem pedig neheziti betarcsazassal meg sajtpapiradminisztracioval, megakasztva a vasarlok folyamat.

Siloah 2011.05.19. 12:46:43

@MPL firstlady:
Igen ez mondjuk elég hogy is mondjam gáz/ciki a postára nézve. Ez örök rejtély marad....
Bár amilyen arcok dolgozhatnak Budaörsön...
Egyébként egy kis levélnek nem kell sok, becsúszik a szekrény mögé/alá...volt rá példa sajnos

schwarzenéger 2011.05.19. 12:52:57

Biztos férjhez akarsz menni?? :)

Javasolnék egy szexuálpszichológust inkább.

Puzzle rakás szex időben gáz ;)

Posta gáz, postást elkapni és elverni stop....

Mondjuk a takarítónőt én is elkaptam, pedig a feleségem istenien nézett ki, viszont frigid volt :DDD

na megyek filmezni

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.05.19. 12:53:32

Bocs, de igenis van 32000 darabos puzzle.

1000db 32-es készletből készül:)

Amúgy nem kicsi: ha egy kocka csak 1cm2 akkor a 32000cm2 = 3,2m2

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.05.19. 12:54:31

@Siloah: Egy Deákigazolvány, és soha nem jön meg tértivevényes felszólítás, börtönbehívó...

schwarzenéger 2011.05.19. 12:54:44

@Siloah:

Szekrény???? a központi feldolgozóban??? :D

kammatty · http://www.a1hitelcentrum.hu/ 2011.05.19. 12:55:39

@Jofiu: a hibát az emberekben keresd, és a bürokrácia is ludas, de főleg az emberekben, itthon is több mint 10 éve elérhető a kártyás vásárlás, de nem használják

a kp felvételért pénzt lehúzni nem azért van mert kell, hanem így próbálták rávenni az embereket a kártyás fizetésre.

a lassú terminál se általános már, csak valahol mér régi betárcsázós modemmel van megoldva, de van netes titkosított kapcsolat, vagy nem ellenőrzi a keretet stb.

a technikai dolgok megölik az embereket, egy program feltelepítéséhez sokan szakembert hívnak, mert nem tudja, hogy next next next finish :)

esef 2011.05.19. 12:55:55

@Jofiu:
milyen furcsán szoktak rámnézni a postáskisasszonyok amikor a levelet/csekket kártyával fizetem. ugyanis nekem egy petákba nem kerül, jóváírja a bankom, szerencsés (azóta megszűnt) számlacsomagban vagyok.
az általad leírt fizetéses módszer terjedőben van itthon is, egy-két benzinkúton már láttam rá példát

macskakoromporkolt 2011.05.19. 13:00:07

A 10 forintban mért LNK-plecsni (levélszekrény útján nem kézbesíthető) tételes tárgyalása megvolt már?

És az, hogy mennyire reménytelen vállalkozás postafiókot bérelni...
Volt idő, mikor rohadtul kellett volna, több postán közölték, hogy kihalásos alapon lehet csak hozzájutni. Egyik helyen hozzátették barátságosan, hogy ha akarom, felírnak a várólistára. A 36 lapos kockás füzet félig tele volt...

(Még mielőtt valaki belekötne: igen, létezik 36 lapos kockás füzet ;) )

lina.hb 2011.05.19. 13:01:47

nekem a magyar posta rendszeresen egy cég APEH, NAV könyvelt postai küldeményeit kívánja kézbesíteni. Csak annyit kértem tőlük, hogy a tértire ne azt írják, hogy nem kereste, hanem azt hogy a címen a címzett ismeretlen. Válasz: ehhez neki nincs joga, hiába szól oda a lakcímkártyám, és szól a tulilap a nevemre, és nem a cég nevére.. Össze vesztük... Ha az APEH vmi tartozás fejében foglalja a lakásomat azt hiszem hajléktalanként pereskedhetek évekig. (hja, tudom ám hogy a jelenlegi jogszabályok alapján erre nincs jogalapja, de "jogbiztonság van", úgyhogy én inkább félek.)

tryclops 2011.05.19. 13:02:41

@Jofiu: Egyszer nézd meg, hogy a MÁV mit művel kártyás fizetés címén: Nem elég, hogy blokkot nyomnak két példányban, kézzel kis kockás füzetbe vezetik a tranzakciókat, pöcséttel, jegysorszámmal, miegymással. Eszemfaszom megáll, de tényleg. Azért arra is kíváncsi lennék, hogy hó végén hogy csinálnak belőle összesítést...
(Vazze, hogy egy idiótának nem jutott eszébe, hogy ha már úgyis elektronikusan állítják ki a jegyet, akkor legyen a rendszerükben egy menüpont, hogy kártyás tranzakció. Hó végén meg a két adatbázist összefésülni dátum-időpont-összeg adatok alapján.)

Posta meg? Áh, nem is mondok inkább semmit.

macskakoromporkolt 2011.05.19. 13:04:51

@macskakoromporkolt: Kihagytam a legjobbat...
Nemrég felhívott a bankom, hogy megkaptam-e a hitelkártyámat, amit kb. 3 hete küldtek. Mimet???? Hát nem, mondom, de ne is küldjenek, mert 1. k.rvára nincs szükségem hitelkártyára, 2. k.rvára nem fogom megkapni, ha postán küldik (havi bankszámlakivonatot már évek óta nem kérek, mert évente kb. 4-et sikerült megkapnom).

Siloah 2011.05.19. 13:05:53

Nem még anno a postán ahol dolgoztam, véletlen beesett a szekrény alá, és csak jóval később vettük észre.
Lehet rosszul fogalmaztam, elnézést a félreérthetőségért! :)
Központi feldolgozóban mondjuk mivel géppel dolgoznak ott is megvan a hibalehetőség.
De tény hogy elég sokminden eltűnik a postánál kézbesítés közben. Gyakran emberi okai vannak, mert ugye van aki lop. És ezek nem csak ügyfelektől lopnak.... :(

Jofiu 2011.05.19. 13:12:10

@Siloah:
""A küldeményen nem szerepelt épület és lépcsőház megjelölés, ezért nem lehetett behatárolni, hogy az Iroda melyik épületben található."
Tehát ez alapján teljesen jogos hogy nem kézbesítették a levelet."
De az epuletekre mifelenk raknak hazszamot, mindegyikre kulonbozot, sot, a lepcsohazaknak is kulonbozo a szamuk/jeluk. Ez altalaban eleg, hogy megtalaljak a cimet. Pont a posta lenne a kivetel, akiknek ezen felul epulet es lepcsohaz megjeloles is kell a postai cimen tul?

"És hogy ennyi ideig tartott válaszolni? Valószínűleg a sok panaszos miatt."
Ugyugye!!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.05.19. 13:17:44

@macskakoromporkolt: Kizárt dolog, hogy olyan létezzen!
Esetleg négyzetrácsos...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.05.19. 13:19:48

@Jofiu: Sárga épület, Micimackós-köcsögös lépcsőház...

uborkakiller · http://www.csatariautouveg.hu/ 2011.05.19. 13:28:56

@tryclops: óóó ilyen modern innovációt, hogy gépben vezetni dolgokat, üss a szádra ;):)

Netuddki. 2011.05.19. 13:32:26

@Siloah: "A németországi levél meg akár elveszhetett a német postánál is. Adjunk már egy kis bizalmat a Magyar Postának."

Muhaha! Ezek után?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.19. 13:37:50

@Jofiu: Egyébként ennek a hatalmas szemétgyártásnak én sem vagyok híve.

persze ha nem lenne ennyi papír, meg m9nden kötleezően papír alapú, akkor egy rakás ingyenélő hivatalnokot ki lehetne rakni az utcára, meg nem húzódnának elévülésig egyes furcsa ügyek...

cicmen (törölt) 2011.05.19. 13:41:16

@kovi1970: "A németországi levél meg akár elveszhetett a német postánál is. Adjunk már egy kis bizalmat a Magyar Postának."

Szerintem a német postások azóta is a puzzleval játszanak!

cicmen (törölt) 2011.05.19. 13:45:15

E-mail-ezésben állok a leismertebb Németországi puzzle gyártójával,

Szegények!

Siloah 2011.05.19. 13:46:58

@Jofiu:
Most lehet én nem értem, vagy nem olvastam figyelmesen a posztot, de nem az volt a gond hogy a levélen nem volt pontosan megjelölve hogy melyik lépcsőházban/épületben/házban található az iroda?
Így ez alapján jogos hogy nem kézbesítette, mert nem kötelessége a postának a pontatlanul címzett küldeményeket kivinni.
Az más kérdés hogy ha jófej és nagyon akarja biztos megtalálta volna az irodát. Körbejár, megkérdez esetleg valakit, de erre gondolom se ideje se kedve nem volt. Kézbesítője válogattja.

Siloah 2011.05.19. 13:48:14

@cicmen:
Pontosan, lehet hogy pont már csak ez a két darab hiányzott a kirakósból! :P

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.05.19. 14:02:53

Az volt már hogy:

A postás éppen készül nyugdíjba, mivel vidéken vannak a kedves ügyfelek meglepik amivel tudják: egy sütemény, egy üveg pia stb. ki mivel tudja.

Szökkenő is meglepi: behívja a hálószobába, pazar élményben részesíti, majd amíg zuhanyzik reggelire tojást süt, majd amikor elbúcsúznak kezébe nyom egy százast.

A postás nem győz hálálkodni, nagyon jól esett neki, meg is kérdezi hogy találta ezt ki. A válasz:

-Igazából a férjem találta ki. Azt mondta:
"B+, adj neki egy százast!"
De a reggeli az én ötletem volt!

:))))

nevemnemeve 2011.05.19. 14:05:42

@cicmen: Igen azzal a 2X2 darabbal :)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.05.19. 14:12:23

@tryclops:
Nem is kell szoftver: a pénztárgép tudja, hogy kártya, étkezési/üdülési csekk. A kártya miatt úgyis van online kapcsolat...
Ha nem tudná megvenni havi 7ezer forintért bérelhető

Vajon mennyi lehetett az állami közbeszerzés a számítógépre, programra, oktatásra amit az adófizetőkről gomboltak le és hány megfelelő ember lett gazdagabb, melyik a könnyebben kezelhető hogy az általad leírt módszert használják és nem azt amit én említettem ? Költői kérdés...

cicmen (törölt) 2011.05.19. 14:12:25

Szép napot, (természetesen nem ez a nevem) Kiss Éva

Ez nem a Kisbabér Tünde?

Ugyandehogy (törölt) 2011.05.19. 14:12:45

@Jofiu: jól értem, hogy te most tényleg az offline kártyahasználatot sírod vissza?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.19. 14:20:07

@cicmen: Én ülve szoktam e-mailezni, de ahogy érzi.

@Van_mikrohullámú_sütőtök?: "Vajon mennyi lehetett az állami közbeszerzés a számítógépre, programra,"
SOK.

Egy cimbinek volt egy cége, ami nyert egy közbeszerzést, valami pár millióért 20db. számítógép egy kisvárosi iskolába.

Leszállította, és azóta sem fizették ki. De az (akkor még) APEH betalálta a bevétel adójával.
Talán már befizette.

MPL firstlady 2011.05.19. 14:20:26

@Siloah: Budaörstől idáig semmi gond nem volt...
innen küldték vissza úgy, hogy nem kerestem. eccerse...

eh mindegy is...

majd pereskedünk

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.19. 14:21:10

@cicmen:
Az ki van csukva!
A Tündi inkább domolykózik, mint puzzlezik.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.05.19. 14:36:08

@ColT:
Az én cégem az összegyűjtött 3 évesnél régebbi gépet és 5évnél idősebb monitorokat szerette volna eladni egy iskolának, de úgy, hogy egy külsős cég letakarítja róla a cuccokat. A gép ára a letakarítás ára volt: monitorostól-egerestől 5ezer asszem. Vagy 100 gépről volt szó. Az iskola valami pályázati pénzből vette (volna) meg, de mivel a külsős cég végzett a takarítással, tárolni nem nagyon tudta az iskola meg nem rendelkezett céges autóval, hogy elvigye, fizetni meg nem tudott érte így egy szervezett kommunista szombaton elvittük a kollégáimmal, felcipeltük a számítógép terembe és összeraktuk.

Bedugni nem tudtuk, mert hosszabbítójuk sem volt :(

A szomorú az, hogy ugye a külsős céget ki kellett fizetni, a "bevételt" talán azóta is várják... azóta inkább feltolják a vaterára és olyan 30e-ért mennek el

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.05.19. 14:42:39

@Siloah: Mondjuk rárajzolva nem volt a borítékra a térkép, pedig ma már megoldható. Ja igen: és kéretik a GPS-koordinátákat is feltüntetni. Braille-írással is, elvégre esélyegyenlőség van, és mi az, hogy nem lehet vak postás...

Zatik · http://www.jogitanacsok.com 2011.05.19. 14:43:05

Aki elégedetlen a Magyar Posta Zrt-vel, vegyen igénybe másik postai szolgáltatót.

dr. vuvuzelafan 2011.05.19. 14:45:05

@macskakoromporkolt: az elég hülyén nézne ki, ha kockák állnának ki a lapokból... az inkább négyzetrácsos füzet, nem?

cicmen (törölt) 2011.05.19. 14:51:11

@vuvuzelafan: Ez csak púposkodás ám emberek! Kockást kérsz, nem négyzetrácsost. Meg van a francia kockás is! Azt akkor hogy kéred intelligensen orálnégyzetrácsos?

dr. vuvuzelafan 2011.05.19. 14:56:28

@lina.hb: Hozzánk is jöttek olyan levelek, akiknek a címzettjei számomra ismeretlenek, az ilyen leveleket ki szoktuk rakni a postaláda-tömb tetejére, onnan elviheti a jogos címzett, vagy visszaviszi a postás, ha senki nem keresi. Egyszer egy elég gyanúsat felbontottam, mert "nem tetszett" a feladó. Kiderült, hogy valami banki végrehajtói osztály keménykedik valakivel, és a mi címünk van megadva neki. A postán írásban kellett tennem egy nyilatkozatot írásban (mint tulajdonos), hogy adott címzett nem lakik a címen, elvileg ezzel én fedeztem magam a későbbi herce-hurcától, valamint a posta ez alapján a további ilyen leveleket nem "nem vette át", hanem "a címen nem tartózkodik" vagy valami hasonló megjelöléssel viszi vissza, aminek az eredeti címzettre nézve is más a jogkövetkezménye.

Végül én felhívtam a bankot is, és beszéltem az ügyintézővel, aki nagyon hálás volt, hogy szóltam, mert hozzájuk semmi nem ment vissza, amiből tudhatták volna, hogy az eredeti címzett a korábbi leveleikből semmit nem kapott meg, és emiatt szerinte már a gyakorlati végrehajtási szakaszba lépett az ügy. Minden esetre azt mondta, hogy az ügyiratban szereplő másik címen megpróbálja utolérni az eredeti pacienst, azt meg rögzíti az aktában, hogy a mi címünkön az ő ügyfelük ismeretlen.

Amúgy elég "vicces" lett volna, ha a tag miatt egyszercsak megjelennek nálunk a végrehajtók, hogy márpedig ők innen ezt-azt elvinnének. Eddig még nem jöttek, de azért nem vagyok telesen nyugodt, ez az egész ügyintézési adminisztráció hajmeresztő.

dr. vuvuzelafan 2011.05.19. 14:59:22

@cicmen: Lehet annak tekinteni, de nekem a matektanárom anno képes volt egyest adni, ha valaki kockásnak titulálta. Úgyhogy nekem az nem az (mint ahogy tényleg nem az:)).

cicmen (törölt) 2011.05.19. 15:08:52

@vuvuzelafan: Nem hát! A kocka egy test!
A tanár jobban tette volna, ha csak elmagyarázza és nem nyelvészkedik. Mondok példákat:kockás zászló, skót kockás. Helytelen, vagy sem, előbb néznek hülyének ha négyzetrácsosnak nevezed, mintha kockásnak!

dr. vuvuzelafan 2011.05.19. 15:13:13

@cicmen: Felesleges felidegesíteni magad ezen, inkább nézted volna meg az előzményt, amire írtam:) Mellesleg eddig sosem nézett senki hülyének, ha négyzetrácsosnak neveztem a füzetet, ami egyébként tényleg az.

"(Még mielőtt valaki belekötne: igen, létezik 36 lapos kockás füzet ;) )"

macskakoromporkolt 2011.05.19. 15:14:51

@vuvuzelafan és @Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Elárulom, hogy két bibit is csomagoltam a kijelentésembe:

A négyzetrácsos füzetnek NEM 36, hanem 32 lapja van (mérettől függetlenül, amennyiben fűzött);
és valóban: nem kockás, hanem négyzetrácsos.

De amiről állítottam, hogy igaz, azt megkíméltétek. Pedig nem volt az. ;)

Nyertetek fél-fél négyzetrácsos füzetet! Átvétel bármelyik írószerboltban, jelszó: macskakoromporkolt (ékezetek nélkül)

Siloah 2011.05.19. 15:15:40

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Nem kell térkép, se GPS kordináta, se vakok írása...csak egy pontos és ha lehetne kérni olvasható cím. Ez nem hiszem hogy túl bonyolult dolog lenne.
Ha valakinek ez netalán nehézséget okoz bátran kérjen segítséget!

BKV - Önnek megyünk 2011.05.19. 15:21:08

idiotak a kockas egy koznyelvi kifejezes es nem azonos a matematikai kockával (ami ugye nem is kockás hanem kocka) matematikai ertelemben olyan hogy kockás nincs is...kocka az van

tulporgott az agyatok szerencsetlenek

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.05.19. 15:22:59

@Siloah: Az még egy kis faluban is kevés. Apámmal azonos nevű ember 4 volt a szülőfalumban. Kettő ma Petőfi utcán, egy a Rákóczi utcán, egy a Kossuth utcán. Ha tehát Kis Pál (nem úgy hívják) kapott egy levelet, akkor a cím alapján meg tudták volna különböztetni. De nem tudták. Csak soha nem a Rákóczi utcai nagyapámmal, hanem a Petőfi utcai nem is rokonnal keverték a papírokat. Leszarták a címet.
Városban, pláne lakótelepeken még durvább a helyzet. A legszebb viszont még az irányítószámok előtti időkben történt, amikor egy Rakacáról Gadnára gyöngy betűkkel címzett képeslap végigjárta az összes kanadai kormányzóságot (pecsét, aláírás), mire visszaért...

cicmen (törölt) 2011.05.19. 15:26:03

@vuvuzelafan: Ne gondold, hogy ideges lettem. Különben már a kitalátor haverom is azt írta amit te. Viszont,hogy hülyének néznek e vagy sem, azt nem biztos hogy észreveszed.

cicmen (törölt) 2011.05.19. 15:27:56

@BKV - Önnek megyünk: Most miért veszed el a gumicsontunkat?

cicmen (törölt) 2011.05.19. 15:31:07

@BKV - Önnek megyünk: tulporgott az agyatok szerencsetlenek

Ebben a kemény agytornában?

Jofiu 2011.05.19. 15:33:58

@tryclops:
Fejen talaltad a szoget!
A MAV-on rohogok/sirok en is legjobban.
Kepesek az ugyfel banki sajtpapir darabjara ravezetni mindenfele szamot amit a jegykiadas kozben a kepernyorol olvas golyostollal es meg le is pecsetelik.
Minek a pecset?!!
Ettol lenne hivatalosabb? Egy referencia sajtpapir?
Es ja, a kockas fuzet az mar az egesz okorkodes csucsa.

BKV - Önnek megyünk 2011.05.19. 15:34:09

@cicmen: hehe azt hittem nagyobb felhaborodast keltek :D ha betamadok :D

(természetesen nem ez a nevem) BKV

cicmen (törölt) 2011.05.19. 15:39:57

@vuvuzelafan: Általában leszarom, hogy ki milyen tévhitben leledzik. De! Megnéztem, mit írt pontosan a Magyar értelmező kéziszótár.
Kockás Aminek négyzetes, vagy négyszögletű mintázata van~ füzet, szövet.
Tehát.
1. Használható.
2. A matektanárod egy barom volt.

dr. vuvuzelafan 2011.05.19. 15:42:26

@cicmen: Nem volt barom, mert matematikai értelemben tökéletesen igaza volt. Az, hogy a hétköznapokban az emberek milyen pongyolán fogalmaznak, engem nem érdekel, őt sem érdekelte. Nyilván matekórán adott egyest és nem nyelvórán.

Jofiu 2011.05.19. 15:42:51

@Babette_:
?
A papirra lenyomott kartyakra gondolsz?
Ma mar egy kicsivel jobb. Repulon ma is offline, termeszetesen, de mashol is talalkoztam mar offline elektronikussal.

cicmen (törölt) 2011.05.19. 15:43:04

@BKV - Önnek megyünk: Tudodkivelszórakozzálöcsém! Összetörlek, mint a macskát szarni! Mitképzelsz te magadról mi? Idejössz álnéven szemétkedni?

Így jó? :))

BKV - Önnek megyünk 2011.05.19. 15:44:17

@vuvuzelafan: a kockás szerinted milyen matematika fogalom?????

elarulom nem az!

Jofiu 2011.05.19. 15:44:42

@kammatty:
Jah, penzfelvetel lehet azert van.
De a sok papirszelet es adminisztracio az mar inkabb szervezeskerdes, es gondolom szabalyozas is.

cicmen (törölt) 2011.05.19. 15:45:27

@vuvuzelafan: Matek órán nyelvtanból, tévesen egyest adni! Az egy barom volt!
Különben nekem van egy kockás füzetem. Csak nem lehet becsukni.

Kicsivagyokszekrealloken 2011.05.19. 15:50:33

"kicsit" jobban mukodo orszagokban koltozeskor megadod az uj cimed, fizetsz 2 uveggolyot, es lass csodat, utanad jonnek a leveleid x ideig...

Siloah 2011.05.19. 15:53:09

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Jó erre nem tudok mit mondani .... csakhogy tényleg idióták!
És ez a baj hogy ezek alapján ítélik meg az egész postát. Pedig van aki tényleg lelkiismeretesen végzi a dolgát, és egy-egy ilyen hülye miatt ő is le van minősítve.

Siloah 2011.05.19. 15:54:22

@Kicsivagyokszekrealloken:
Ez a szolgáltatás nálunk is elérhető...és működött is mikor elköltöztünk.

Jofiu 2011.05.19. 15:59:12

@Siloah:
Azt hiszem a post alapjan, meg a valasz alapjan is nem egyertelmu pontosan mi tortenhetett, en csak arra akartam ravilagitani, hogy meg ket lepcsohazas epuletnel is kulon hazszam van, lebalabb igy, hogy 26/a vagy 26/b. Es az nem merult fel, hogy minden masodik/harmadik/ikszedik ember hanyagul masolja at a megadott cimet a feladandora, ez nem is igazan eletszeru.
Ez azert nem Del-Korea ahol majdnemhogy elmeselesszeruen kell megcimezni es a hazszamok nem is sorrendben kovetik egymast, de kulonben sem irjak ki mindig. Itt meg a Fogarasi ut-i osszevissza hazak es lepcsohazak is hazszam alapjan megtalalhatoak elobb utobb.
Legalabbis nekem meg csak nehezseget okozott max a dolog, hogy egy hazszamot megtalaljak, nem kellett korulirni a hazat/lepcsohazat, max segitsegkent, hogy gyorsabb legyen a dolog.
Egy kornyeken dolgozo postastol elvarhato szerintem, hogy jobban megtalalja mint mondjuk en, aki eloszor megy egy hazszamra, megis mindig odaert eddig.

dr. vuvuzelafan 2011.05.19. 16:17:32

@cicmen: Az a legmókásabb, ahogy felhúzzátok magatokat valamin, amiben egyébként nincs igazatok:) Írtam már, hogy nézd az előzményt is, amire válaszoltam, úgy látszik, ezt sem voltál képes felfogni.

Csak hogy megértsd: volt egy felhívás macskakoromporkolt részéről, hogy kössünk bele; én belekötöttem, csak éppen nem abba, amibe ő gondolta, hogy bele fognak. Ő elsőre le is vette a lényeget, ti meg itt acsarkodtok azóta is... no comment...

cicmen (törölt) 2011.05.19. 16:25:42

@vuvuzelafan: Nyertél egy fél négyzetrácsos füzetet! No comment!

Stupido_Girl 2011.05.19. 18:49:26

A magyar posta szlogenje: embertől-emberig... Ez teljesen korrekt.
A feladótól-címzettig-et nem merték felvállalni, így nem is teljesítik.

miigaz 2011.05.19. 19:04:08

Volt postásként mondanék pár dolgot.
Mikor helyettesítettem másokat voltak olyan címek pl. a Váci úton, Dózsa György úton, ahol több épület több lépcsőház van. Pl.: Kiss utca 2. I. épület a. lépcsőház II. emelet 5. Ha a törzskézbesítő jön, ő talán megtalálja Magenheim nénit úgy is ha csak utca házszám van a borítékra írva, de Nagy Jánosból már lehet akár három is. Ezért fontos a pontos címzés.
A másik dolog, hogy ha odaköltözünk valahova nem árt bemutatkozni a postásnak. Nem feltétlenül borravalóról van szó, hanem hogy ne lesajnálóan álljunk hozzá ahhoz az emberhez, akitől elvárjuk hogy a számunkra oly fontos küldeményeket hozzánk eljuttassa. Kezeljük emberként és akkor még a pontatlan címzés ellenére is meg fogjuk kapni a küldeményeinket.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.19. 19:07:42

@miigaz: Hozzám még 2x nem jött ugyanaz a postás.
Sőt, teljesen váratlan időpontokban kapok dolgokat, mert a posta a szomszéd épületben van, és a csomagokat egyszerűen áthozzák :D

Amúgy az addig OK, hogy Nagy János, de ez egy cég, kis valószínűséggel, hogy több is van ugyanolyan névvel... És még 1-2 levéllel elnézné az ember, de a postoló többet említ.

@Siloah: Ez amúgy tényleg szomorú, és sok mád szakmára is igaz. (Orvosok, rendőrök...)

gyakorikerdesek 2011.05.19. 19:24:41

Ez egy hosszú és rohadt unalmas cikk...kiemelhette volna a lényeget. A postán meg ne csodálkozzon. Mindenki követ el hibát, a posta legfeljebb többet az átlagosnál.

Anti Anyag (törölt) 2011.05.19. 19:55:27

Nem tudom ki hogy csinálja, de én minden ajánlott, vagy tértis levél után adok egy kilót a postásnak.

Nem vesznek el a dolgaim.

Mille38 2011.05.19. 22:56:54

@bestpixel: A dolgok - már megint - kissé bonyolultabbak: a készpénzfizetés sincs ingyen a kereskedőnek: azon túl, hogy a pénztárosnak külön odafigyelés, adminisztráció, pénzszámolás, páncélszekrényben elhelyezés, a házipénztár-maximum miatt esetleg naponta többször kell befizetnie a postán/bankban, vagy pénzszállítót kell igénybe vennie. Lehet, hogy utóbbi a 2-3%-nál is többe kerül, de maga a postai/banki kp befizetés is többnyire költséggel jár (néhány banknál valóban nem, ha saját szlára fizetünk be). A postának a csekkes befizetésnél azt az összeget kell továbbítani, ami a csekken van. Ha a kp-felvét költségét nem terheli külön a feladóra, akkor annak nincs meg a fedezete.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.05.20. 01:10:54

@Anti Anyag: jól csinálod.
annyit azért hozzátennék, hogy én a '80as évek közepén kicsit több mint fél évet voltam táviratkihordó és akkor kaptam 20-100Ft-ot küldeményenként.
akkor volt egy doboz (20szálas) marlboro 60Ft, ma a 19szálas 620Ft.....

én nem adok küldeményenként jattot a postásomnak. az itthoni nem érdemel max egy pofont, amit követ egy leköpés majd egy seggberúgás, aki pedig a műhelyhez jön, az "karácsonyi pénzt" kap.

earny 2011.05.20. 06:25:55

A kurva anyját már a postának!
nem igyaz, hogy nem lehet nekik odabaszni!?!!?!?
Én már mindent csak tértivevényesen adok fel (ha mindenképpen postázni kell).
Ha időm engedi inkább elviszem személyesen a cuccot.
rohadt mocskos szemét cég.

lina.hb 2011.05.20. 07:50:36

@vuvuzelafan: Kedves vuvuzelafan!

Köszönöm, hogy leírtad a történetedet.
Én is ezt akartam elérni a postán, amit Te, de én lepattantam róluk. A fiam NIKE cipője is azért került elő a bontott, ragszám nélküli csomagból mert a feladótól megszereztem a ragszámot, és nagyon hangosan fenyegetőztem...

Mivel én "csak" Hivatalos levél értesítőt kapok, és levelet nem, egyenlőre nem intézkedtem komolyabban (a térti úgy megy vissza, hogy nem kereste. Ha vmit. végre akarnak hajtani az ingó vagyonán a simlis cégnek aki a címemet használja, akkor a határozat ettől automatikusan jogerőssé és végrehajthatóvá válik. Ha az én ingatlan vagyonommal próbálkoznak, azzal nem sokat érnek, mert a tulajdoni lapom tiszta, így azon cégvagyon nem hajtható végre.).... Mellesleg adóbevallás időszak van, tehát a február céges határidők után ismét várható értesítés. Ezzel már nem a postára hanem a NAV felé indulok el.
Pontosan tudom, hogy cégbejegyzést lazán tehetnek a címemre a hozzájárulásom nélkül, mert ott nem kérnek tulajdoni lapot....

Viszont a történeted alapján a következő levél után automatikusan nyilatkozattal, és panaszlevéllel érkezek a postára. Ha engednek nyilatkozni azt adom le, ha nem akkor a panasz levelet :D

esef 2011.05.20. 08:33:32

kockás/négyzetrácsos füzet problémára: az titeket is zavar ugye, hogy VEZETÉKES telefon és nem VONALAS. Mert ugye a vonalas az szép csíkos (egyeseknél zebramintás)... :)

mohopasi 2011.05.20. 11:13:30

@Siloah: Ajjajjjjj. Meg sem szólalok! ;-)
süti beállítások módosítása