Követni kell a trendeket, minden fillér számít. Néhány hónapja felfedeztük a rozs nélküli rozsos kenyeret az Auchanban, ami bizonyára olcsóbb és nagyobb is, mint az eredeti, régi recept. Nem tudni, ki kezdte hamarabb, de a Tescoban is megjelent a tiszta rozskenyér, kis szépséghibával:
Különösebb kommentet aligha igényel, ám mindenképp említésre méltó, hogy én is benyaltam a "rozskenyeret" mint a korábbi posztoló, csak én a teszkóban. Nem tudom miért hittem, megérdemeltem. Íme a teszkóék saját "rozskenyere".
Mintha ez egy árnyalattal rozsosabb lenne az auchanosnál, de azért elég habos.
Willie 2011.06.08. 12:07:46
Egyéves Önkéntes 2011.06.08. 12:09:20
Egyéves Önkéntes 2011.06.08. 12:11:50
Mert ha a nyakába akasztanának egy százmillás bírságot az ilyen szánalmas trükkért a boltnak, akkor leszokna róla.
Egyéves Önkéntes 2011.06.08. 12:13:00
Egyéves Önkéntes 2011.06.08. 12:14:07
SALE Kálmán 2011.06.08. 12:17:34
Kuty 2011.06.08. 12:19:59
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.06.08. 12:20:30
Egyéves Önkéntes 2011.06.08. 12:21:47
SALE Kálmán 2011.06.08. 12:22:45
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.06.08. 12:23:25
Amit grátisz adnak hozzá ofkorsz.
Egyéves Önkéntes 2011.06.08. 12:28:16
SALE Kálmán 2011.06.08. 12:30:41
TiZ 2011.06.08. 12:41:41
50 dkg finomliszt
10 dkg rozsliszt, vagy teljes kiőrlésű liszt
4 dl víz (vagy 2 dl víz, 2 dl tej)
étolaj
só
cukor
élesztő
magok
Már 15-17 éve.
:-)))
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.06.08. 12:48:50
Miközben sms-t írsz és chipset eszel.
Soni 2011.06.08. 12:49:30
Egyéves Önkéntes 2011.06.08. 12:51:09
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.06.08. 12:53:02
És köszönnek, mikor belépsz az üzletbe.
SALE Kálmán 2011.06.08. 12:53:18
Egyéves Önkéntes 2011.06.08. 12:54:36
@Sün‼: ha épp nem a kávét főzik nekem, sőt, még akkor is
É2I 2011.06.08. 12:56:09
on
Amúgy most mi is a poszt, mert nem látom.
Annyira nem lehet apróra őrölni rozst?
(Tényleg nem tudom, azért kérdezem.)
Soni 2011.06.08. 12:57:19
Egyéves Önkéntes 2011.06.08. 12:59:15
Mi esténként hideg salakot vacsorázunk.
Soni 2011.06.08. 13:00:39
SALE Kálmán 2011.06.08. 13:04:20
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.06.08. 13:04:34
Arról van szó, hogy a posztolót megpipukáltatták egy rozskenyérnek látszó tárggyal.
SALE Kálmán 2011.06.08. 13:05:32
zsiráffff (törölt) 2011.06.08. 13:11:34
É2I 2011.06.08. 13:42:31
Féltéglát meg egyen Egyéves, bár ahogy látom ő is csak a salakig jutott.
Múltkor láttam egy igazi indiánt, na az viszont harapta a féltéglát, mert csak. Igaz még mindig jobb, mint az amelyik kötéllel egy húszkilós követ kötött a farkára és azzal emelgette, mert csak. Azt mondta magáról, hogy valami kefir vagy fakír, már nem emlékszem pontosan.
Egyéves Önkéntes 2011.06.08. 13:52:10
É2I 2011.06.08. 14:00:26
:D
Egyéves Önkéntes 2011.06.08. 14:11:00
egyik este lerúgtam :D
végül is nekem lett igazam.
SALE Kálmán 2011.06.08. 14:12:02
Soni 2011.06.08. 14:12:42
i0.goodness-direct.co.uk/d/327210b.jpg
Mint látod az állaga teljesen más. Egyébként nehezen fog bárki is találni normális rozskenyeret ilyen tescoba, meg hasonlóba, mert macerás megcsinálni. Napokig kell szenvedni a kovásszal, amit belekeversz a rozslisztbe, és csak utána lehet sütni.
A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.06.08. 14:21:09
É2I 2011.06.08. 14:28:25
SALE Kálmán 2011.06.08. 14:31:20
Soni 2011.06.08. 14:46:19
@Mentholos Manó: rozskenyér elég retek, de hozzá lehet szokni! Elvileg egészségesebb vagymi..
TiZ 2011.06.08. 15:03:31
Egyéves Önkéntes 2011.06.08. 15:34:30
Soni 2011.06.08. 15:36:41
tattila 2011.06.08. 15:40:57
Ami hiányzik a 100-ból, az búzaliszt.
A színt pedig nem a rozsliszt adja(!), hanem vagy a korpa (mindegy, hogy búzáé vagy rozsé), vagy a maláta. Utóbbi azért lehet benne, mert szintén gabonából készül.
Egyéb ami (nem gabonaként) lehet benne: élesztő, só, víz.
Soni 2011.06.08. 16:02:18
Píter 2011.06.08. 16:20:34
nedecz 2011.06.08. 17:33:52
A mennyiség a nem mindegy.Ha jól emlékszem,0.2%.
Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2011.06.08. 18:12:40
Gombolkoztam is, nem-e hiányzik-e a sütőgépből nekik...
Megdobbent 2011.06.08. 20:58:49
Rozs is Bad, Mkeey?
Megdobbent 2011.06.08. 20:59:56
bikmakk · http://srbija.blog.hu 2011.06.08. 22:57:01
nick-probieren 2011.06.09. 10:06:09
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.09. 10:22:56
mohopasi 2011.06.09. 12:01:47
salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.09. 12:28:27
aki ott vásárol -és a többi multinál-, tudván tudja:
1- szarból várat nem építünk, így az ott kapható silány alapanyagokból minősíthetetlen odafigyeléssel készült dolgok jórészt minőség alattiak.
2 - bármennyit is költ, annak az összegnek több mint 40%-a elhagyja kis hazánkat, ezzel gyengítve a hazai gazdaságot.
akikket a fentiek ilyen-olyan okból nem érdekelnek azok ne nyafogjanak, hogy szart kapnak a pénzükért. ők akarnak szart csinálni az országunkból.
SALE Kálmán 2011.06.09. 13:04:04
A hazai gazdaság nem érdekel, de sosem értettem, minek vásárol ott valaki, ahol nem elégedett. Nem háborogni kell, hanem keresni másik boltot, van dögivel.
papugaja 2011.06.09. 13:29:41
Teszkóban gyúrják.
papugaja 2011.06.09. 13:34:10
Nem baj, van egy halom más pékség felénk:
- Pitebolt
- Szentkúti
- Kovács
- Albán
- Pán
- Kerek Perec
- P&P
- Fornetti
- Félegyházi
Aki ennyiből nem tud választani, az vegyen a teszkóban.
salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.09. 13:42:55
van más okom is... kényelmes egyed vagyok, nem szeretek 5km-t megtenni csak hogy az üzlet egyik végén beengedjenek, míg a másik végén vannak a pénztárak és ezzel rákényszerítenek, hogy nézzem végig és neaggyisten még vegyek más, abszolut nem fontos dolgot is. de mégis első okom a minőség. vagymi.
itt van a műhelyemtől 50 méterre a piac. jó viszony a hentesekkel, pékkel, zöldségesekkel és azok alkalmazottaivel. elég, ha amit összeír az asszony elküldöm SMS-ben nekik és fél-egy óra mulva odamegyek, minden össze van készítve. ha még rákívánkozom valamire, akkor azt hozzácsapjuk és cca 10 perc alatt körbejártam-beszélgettem a piacon, megvan az összes árum. :)
nem mellékesen sikerült olyan termelőket kifognom, akik ha nem OLYAN az áru, akkor azt mondják inkább majd következő héten. mindig friss, gyönyörű, ha nemis olcsó de egészséges árut kapok.
és számomra egy fő dolog: tutti, hogy amit én otthagyok pénzt, az mind idehaza lesz elköltve -ne számoljuk a trópusi nyaralást!-, ezzel segítve a hazai gazdaságot. 8-)
ha elmennék a tecsóba valószínű, hogy 4/5, 3/4-es áron jönnék ki. de megfogadtam hogy amígcsak tehetem, csak a piacon vásárolok.
SALE Kálmán 2011.06.09. 15:11:26
Olyan meglepődött fejet, mint amikor mosolyogva visszatettem, hogy jó, akkor veszek máshol, Te még nem láttál.
Nekem jobb a multi.
salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.09. 15:59:55
te mint idegen mentél oda. talán még az "éventeeccerjárokide" tábla is rajtad volt. ;)
mint írtam, nekem ők maguk válogatják ki a szép árut az esetleg gyengébb minőségű többiből akkor, amikor még ott sem vagyok.
azt hozzáteszem, ha nagy sor van náluk akkor csak előveszem a pontos összeget, átadja a cuccost és vizsla jövőhéten!
ezt egy tecsóban nem tehetem meg és rühellek órákat sorbanállni.
uboot 2011.06.10. 06:49:10
Hibátlan a rozskenyér meghatározása tattila kollegától:
"Ha jól emlékszem rozskenyérben 30% (de messze nem 100%, esetleg 50%) rozsliszt van, a rozsoskenyérben meg 10% (a lényeg, hogy kevesebb mint a rozskenyérben).
Ami hiányzik a 100-ból, az búzaliszt.
A színt pedig nem a rozsliszt adja(!), hanem vagy a korpa (mindegy, hogy búzáé vagy rozsé), vagy a maláta. Utóbbi azért lehet benne, mert szintén gabonából készül. "
A malátát külön fel kell tüntetni, mert allergén. A beltartalmat pedig a Magyar Élelmiszerkönyv szabályozza.
Pont.
Ha a rozskenyér 100% rozslisztből készülne sűrű lenne mint a féltégla, és lapos. (a rozsban jóval kevesebb a sikér)
papugaja 2011.06.10. 08:50:59
"Ha a rozskenyér 100% rozslisztből készülne sűrű lenne mint a féltégla, és lapos. (a rozsban jóval kevesebb a sikér) "
Pont ezért a valódi (pl. bajor) rozskenyér lapos, és sűrű, mint a féltégla.
A sikérről az egyszeri teszkóbajáró nem tudja hogy mi: hogy az az a fehérje, ami a keléskor és a dagasztás hatására térhálósodik, és az adja a tészta tartását.
Minna23 2011.06.18. 12:41:58
Dancsa 2011.07.15. 14:07:33